![]() |
#3121 |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Jutro ide na montaz
![]() ![]()
#3122 |
Przyczajenie
|
Ja mam pytanie do dziewczyn ze Szczecina, czy któraś z Was zna ginekologa, który założy Mirenę nieródce? Jeżeli tak, to poproszę o namiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
BAN stały
|
hej, bylam dzis na kontroli i mialam robiona cytologie, jak wyjdzie wszystko si, to 15 ja mam montaż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W polsce nie ma środków wczesnoporonnych ,a juz na pewno państwo by ich nie refundowało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Raczkowanie
|
Ja juz jestem PO.
![]() Narazie jest wszystko idealnie ![]() ![]()
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Raczkowanie
|
super tylko jest jeden minus z ktorym T nie moze sie pogodzic
Musimy sie wstrzymac od sexu na dwa tygodnie do wizyty kontrolnej ![]() ![]()
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seks to nie zawsze pełen stosunek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Raczkowanie
|
Pula ja tez tak mysle, tylko z tgo wszystkiego nie zapytałam dlaczego?czy chodzi o nie doprowadzanie sie do orgazmu (skurcze) czy o wprowadzanie przyrodzenia do srodka(wprowadzenie bakterii itd),bo gdyby chodziło o nie pozostawianie nasienia w srodku to by pewnie kazała sie dodatkowo zabezpieczyc.
Przy tabletkach zanim nabrały skutecznosci nakazywała dodatkowo sie zabezpieczyc wiec ide tym tokiem rozumowania. Ale przyznam ze korci mnie zeby spróbowac bo nic mnie nie boli i juz nie krwawie wogole ![]()
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może miedzianka faktycznie potrzebuje trochę czasu na wytworzenie stanu zapalnego? Ale żeby aż 2 tygodnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o to ,że organizm może roznie reagowac na obce cialo i moze poprzez skurcze próbowac pozbyc się wkładki .
Wkladka moze sie przesunąć i stracić na działaniu. Ja na kontrolnym usg byłam po tygodniu -10 dniach ,chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
BAN stały
|
ja po zalozeniu mojej chyba i tak przez miesiac, tak do kolejnej @ bede sie zabezpieczac dodatkowo gumkami, bo w necie jest ze wiekszasc wpadek na spiralkach jest do miesiaca po zalozeniu;P
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- a tez mialyscie przed spiralka cytologie robiona? bo moja zrobila i powiedziala ze 14 mam zadzwonic w spr wynikow i jak beda ok to 15 spiralke zakladamy..xD eh ta niepewnosc jest najgorsza;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Raczkowanie
|
Prawidłowa cyto chyba jest i byc powinna, jednym z warunkow ktore trzeba spelniac zeby taki montaz przejsc.
Nie spotkalam sie nigdy z tym zeby ktoras z uzytkowniczek wkladek nie miala jej robionej. ![]()
#3135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
cytologie trzeba robic i tak a założenie spirali jest dobrym powodem aby ja wykonać. Dlaczego miałby byc złe wyniki ? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 |
BAN stały
|
bo od listopada do prawie polowy stycznia mialam masakryczne zapalenie dróg moczowych leczone najpierw furaginem potem augmentinem antybiotykiem i potem znow furaginem, oczywiscie wyniki moczu sa idealne teraz, ale to zap drog moczowych lub branie antybiotyku teoretycznie moglo spowodowac jakies nieprawidlowosci w pochwie i dlatego sie boje ze cytologia moze nie byc ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Infekcje po antybiotykowe sa wyleczalne ![]() cytologia nie wyjdzie ci gorsza niz stopien drugi a to norma u kobiet współżyjących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
BAN stały
|
hmm, oby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
Od kilku miesięcy zaprzątam sobie głowę myślami o najlepszej antykoncepcji, wiadomo każda metoda ma jakies wady i to one najbardziej mnie hamuja przed jej stosowaniem. Na razie uzywam prezerwatyw, ale jest to dla mnie bardzo stresujące, nie potrafię sie skupic na przyjemności tylko myślę czy czasem nie pękła. Hormonów nie moge brać, ze względu na ryzyko zakrzepicy. Myslę o spirali ale o miedzianej, na razie nie stac mnie na Mirene. Mam w związku z tym pytanie czy spirale założy mi lekarz za darmo na nfz czy muszę iść prywatnie? Ile takie założenie kosztuje? Dodam, że nie rodziłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Hot Skarbie czy Ty wiesz co oznacza 3 stopien w cytologii?poczytaj troche a to rozwieje Twe watpliwosci.Ja mam 2 st po wyleczonej nadzerce i jest to zupełnie w normie.
![]() Wazne zeby nie było nadzerki ,stanu zapalnego czy zmian czyt 3 gr cyto. Morelka 3 tys postów do poczytania na ten temat.Zapraszam do letury. Albo przeczytaj chocby ostatnie 5 stron a wszystkiego sie dowiesz. Miałam sprawdzic po tyg nitki...No i sprawdziłam ale nitek ni ma ![]() Albo sie paskuda przesuneła albo sie "wsysły".Oby to bylo to drugie ![]()
...:::Słowa znaczą tyle, ile wart jest ten, kto je wypowiada:::... ![]() ![]() ![]() ![]() Idę jak burza!!!!! moje wymiary Edytowane przez dominikaaK Czas edycji: 2011-02-07 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
BAN stały
|
no wlaśnie sie dowiem w poniedziałek co z cytologia a jak si to we wtorek montaż spiralki
![]() eh a od wczoraj jeszcze mi sie ósemka wyrzyna:/ ból ucha i okolic siódemki,stan podgorączkowy i czasem zaboli mocniej cala lewa strona buzi..ale najbardziej to lewe ucho w srodku i okolice 7 :/. Wiem glupie pytanie, ale mam nadzieje ze wychodzacy zab(o ile to jest to, ale na 90% tak)nie jest przeciwwskazaniem do spiralki ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Raczkowanie
|
Nie jest.Najwyzej bedzie Cie w dwoch miejscach bolało.Wpółczuje zabka madrosci-tzn bólu...
![]() ![]() A co do wkładki-zobaczysz bedzie dobrze ![]() Ale do 18-stego wytrzymamy.Chyba ![]()
#3143 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie zaspiralkowane
![]() ![]() Tym razem jednak mam pytanie do Fobii dotyczące GyneFix, jestem bardzo mocno zainteresowana tą wkładką, od kilku lat czekam aż pojawi się w Polsce, ale na razie widzę że marne szanse, jednak Ty masz ją założoną opisz proszę jak dobrałaś rozmiar, jak przebiegało zakładanie i jak wyglądać będzie demontaż??Jak Ci się ją użytkuje szczególnie interesuje mnie obfitość @. Na jak długi czas się ją instaluje??Gdzie jest lekarz który założył Ci ją??No i gdzie ją kupiłaś? Dużo tych pytań ale bezskutecznie szukam informacji w necie więc będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
![]() |
#3144 |
BAN stały
|
tez szukałam o niej info w necie i dupka.. ale najbardziej zszokowało mnie, jak zapytałam o nią moją gin na kontroli i powiedziała że pierwsze słyszy o takim czymś xDDD.. więc chyba jeszcze dłuuugo nie bedzie jej w Polsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tu jest troche info o gynefix http://www.wildemeersch.com/en/home sa dwa rodzaje- mini na 3 lata i "standardowa" na 5 lat mozna ja kupic w aptece internetowej ja za swoja placilam 106 euro (jako jedyna nie jest refundowana ![]() pozdawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;25010673]
ja za swoja placilam 106 euro (jako jedyna nie jest refundowana ![]() pozdawiam[/QUOTE] A które spirale sa refundowane ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 |
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;25010673]
![]() tu jest troche info o gynefix http://www.wildemeersch.com/en/home sa dwa rodzaje- mini na 3 lata i "standardowa" na 5 lat mozna ja kupic w aptece internetowej ja za swoja placilam 106 euro (jako jedyna nie jest refundowana ![]() pozdawiam[/QUOTE] Sama bylam zainteresowania GyneFix myslalac o zalozeniu spirali. Czytalam o niej w necie najczesciej na forach angielskich bo tu ja zakladali jakis czas temu. Znalazlam nawet kontakt do pani doktor, ktora specjalizowala sie w zakladaniu wlasnie tej spirali. Okazalo sie, ze ta pani przyjmuej w jednym ze szpitali w Londynie wiec do niej zadzwnilam ![]() Powiedziala, ze juz tego nie zakladaja i ze sa teraz inne lepsze. Gdy przyszla pora na zalozenie mojej spirali rozmawiajac z pania doktor, ktora miala mi ja zakladac ponownie wspomnialam o GyneFix i ona powtierdzila, ze nie zakladaja i ze byly jakies problemy z ta spirala i z niej zrezygnowali. Poza tym teraz wyszly lepsze. Zaznaczam, ze szukalam spirali bezhormonalnej. Mam nadzieje, ze za bardzo nie zagmatwalam tej historii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;25012210]mieszkam w NL- wszystkie sa refundowane, to samo dotyczny tabsow[/QUOTE]
A to rozumiem ![]() W sumie wydać ponad 400 zł na niehormonalną to sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
blackdaisy, mozesz powiedziec cos wiecej o tych innych, lepszych moja gynefix lezy na poleczce i czeka... ![]() Cytat:
![]() poza tym w przeliczeniu na 3 lata wychodzi dosc tanio ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.