Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 21:51   #3061
TheSunflower
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

cherry pie ja Cię rozumiem.. swojej płytki pozbyłam się w piątek, sepleniłam przez cały okres jej noszenia, ale(!) jednak mniej niż na początku jej noszenia. Język przyzwyczaja się po jakimś czasie do płytki i jakoś tak sam wynajduje dogodne miejsce artykulacji głosek żeby mówić lepiej (sama będziesz słyszała w jakim momencie mówisz lepiej) Uszy do góry, ja w prawdzie pierwsze dni też przeżywałam strasznie, ale przywykłam po pewnym czasie. Jak będziesz miała jakieś pytania - wal śmiało
TheSunflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:06   #3062
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
sincarne, Twoj ludzik nieublagalnie przesywa sie w prawo. Slychas cos o zdejmowaniu?
nieee
swego czasu była mowa o grudniu, ale musiałam szpary podomykać i koślawy zgryz jeszcze się trzyma, ale to moja wina bo wyciągów nie noszę (no ale jak człowiek choruje i ma w perspektywie wymioty, to wyciągi mocno utrudniają życie)
ogólnie sama nie wiem, liczę na to że zmieszczę się w zaplanowanym dla ludzika czasie
a co u ciebie? jakieś foty?
ps. zielonym ligaturom mówimy stanowcze nie! szczypiorek po prostu!

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:24   #3063
paradiso
Zadomowienie

A ja mam głupi problem. Zostałam zaproszona na randkę,chłopak zaprosił mnie na kolację,a ja oczywiście nie chcę,bo prawie zawsze coś mi wchodzi w aparat i cały czas stresowałabym się tylko,czy nie mam czegoś na zebach...Grrr,no nic,może zaproponuję kawe

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 11:22   #3064
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

paradiso- a na kawie można też lody zimą są dobre na zdrowie i w zęby Ci nie wejdą

Już się polubiłam z moim łukiem, nie jest tak źle, tylko mój język z lewej strony średnio go akceptuje potem dam wam fotki

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 12:29   #3065
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
A ja mam głupi problem. Zostałam zaproszona na randkę,chłopak zaprosił mnie na kolację,a ja oczywiście nie chcę,bo prawie zawsze coś mi wchodzi w aparat i cały czas stresowałabym się tylko,czy nie mam czegoś na zebach...Grrr,no nic,może zaproponuję kawe
ojjj znam ten ból, spotykam się z chłopakiem i cały czas na randkach wymiguje się od jedzenia, mówiąc, ze już jadłam w domu :P biorę coś do picia...no ale cały czas głupio odmawiać. Ostatnio kupił mi batonika, no i zjadłam jakoś, bo nie wypadało, ale też się stresuję, że mam coś na zębach....

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:45   #3066
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Miałam pokazać gumeczki no i proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070748.jpg (21,0 KB, 135 załadowań)

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-02-01, 15:43   #3067
cherry pie
dream big

Cytat:
Napisane przez TheSunflower Pokaż wiadomość
cherry pie ja Cię rozumiem.. swojej płytki pozbyłam się w piątek, sepleniłam przez cały okres jej noszenia, ale(!) jednak mniej niż na początku jej noszenia. Język przyzwyczaja się po jakimś czasie do płytki i jakoś tak sam wynajduje dogodne miejsce artykulacji głosek żeby mówić lepiej (sama będziesz słyszała w jakim momencie mówisz lepiej) Uszy do góry, ja w prawdzie pierwsze dni też przeżywałam strasznie, ale przywykłam po pewnym czasie. Jak będziesz miała jakieś pytania - wal śmiało
dziękuję za odpowiedź
ale ból jest straszny, jeden jogurt jadłam przez trzy przerwy w szkole masakra nie umiem w tym przełykać, chciałabym się już tego pozbyć

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 16:15   #3068
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Misia, ja miałam podobnie - pojechałam z kolegą (w którym jeszcze byłam zakochana pod koniec grudnia to było ) na zakupy i zaproponował kfc Jadłam dwa razy dłużej od niego (uważałam, żeby jeść tak, żeby nic mi nie weszło) i musiał na mnie czekać Ale nic nie miałam na szczęście

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 16:51   #3069
TheSunflower
Raczkowanie

Rozumiem cherry pie, mi na początku ciężko było nawet idąc rozmawiać przez telefon... o jedzeniu nie mówiąc.. przyzwyczaisz się, zobaczysz. Trochę to zajmie, ale zobaczysz - szybko zleci
TheSunflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:46   #3070
pixy00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
Miałam pokazać gumeczki no i proszę
ładny kolor gumeczek.

Ja też się stresuję jak coś jem z kimś.Ale opanowałam sztukę 'czyszczenia' językiem zębów

pixy00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:49   #3071
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez pixy00 Pokaż wiadomość
ładny kolor gumeczek.

Ja też się stresuję jak coś jem z kimś.Ale opanowałam sztukę 'czyszczenia' językiem zębów
ja właśnie nie do końca bo ostatnio byłam z tatą i taty znajomym (wracaliśmy akurat od orto) w kawiarni na szarlotce i lodach. wracam do domu, a ja mam szarlotkę z tyłu

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:52   #3072
a3udi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ShowMeYourAffection Pokaż wiadomość
Za pierwszym razem Hassa rozkręcałam 20 razy, codziennie od 17.09 (dzień założenia Hassa) do 06.10, potem nosiłam go już bez rozkręcania do końca listopada - wtedy prawa strona całkowicie się odkleiła i orto była zmuszona ściągnąć mi Hassa, ale już następnego dnia miałam robione wyciski i za dwa dni czyli 03.12 miałam nowego... i w związku z tym musiałam znowu rozkręcać, codziennie 10 razy do 13.12, ale w sumie było tylko 9 razy bo orto stwierdziła, że tego jednego przekręcenia już nie trzeba i oto cała historia niestety teraz też już odczuwam, że Hass sie odkleja, tym razem lewa strona, ale mam nadzieje, że do następnej wizyty czyli do 17.02 nie odklei się całkowicie

Kurczę to znaczy że jak się odklei od zębów to już go nie można z powrotem założyc tylko nowy trzeba Moja orto nic o tym nie wspomniała ale mówiła że średnio statystycznie odkleja się co 2 mce . Mnie też się powoli odkleja prawa strona hmmm muszę się dopytac.

Mam też pytanie dotyczące maski zakłada się ją żeby górną szczękę wyciągnąc do przodu tzn jak ma się dole przed przednimi ???

Pozdrawiam
Były : różowe
Wymiana łuku : 100 zł
Rzucam palenie

Edytowane przez a3udi
Czas edycji: 2011-02-01 o 17:55
a3udi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:40   #3073
madzieeek
Wtajemniczenie

Co do jedzenia w miejscach publicznych, to ja już tak wygimnastykowałam sobie język, że nie mam problemu z resztkami na później Do tego zazwyczaj zamawiam wodę mineralną i dyskretnie "przepłukuję" aparat podczas jedzenia. A w razie czego zazwyczaj mam "wyciorek" w torebce i zawsze mogę skoczyć do toalety i usunąć to i owo. Po 5 miesiącach doszłam do niezłej wprawy ale za chwilę będę musiała przenieść umiejętności czyszczenia aparatu językiem jeszcze na dolne zęby, bo za jakiś miesiąc mi i to przybędzie.

A wogóle właśnie wróciłam od mojego orto. Robił mi wycisk, najpierw wyjął drucik i miałam wrażenie, że mi wszystkie zęby powypadają, że mi ta masa do wycisków powyciąga je wszystkie Ale spoko, są na miejscu.
A wycisk był potrzebny, bo za tydzień będę mieć płytkę podwyższającą. Nie takie zwykłe podwyższenie na jedynkach,a właśnie płytkę, coś jak mini aparat ruchomy, montowany od trójki do trójki. Będę to musiała nosić, żeby nie uszkodzić zamków z dolnego łuku, bo mi zęby zachodzą na siebie. Cieszę się jednak, że będę mogła sama to zdejmować do mycia zebów, bo przerażają mnie te historie o tych płytkach podniebiennych, pod które wchodzi jedzenie...
No ale 250 zeta nie moje
No i zostałam uprzedzona, że będę z tym seplenić...ale może jakoś przeżyję. I wogóle orto obciął mi haczyki na zamkach, zostały tylko na trojkach właśnie, bo na nich ma się trzymać ta konstrukcja podwyższająca.
Kurna...a niektórym to trochę cementu wystarczy a ja takie cuda muszę mieć

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:09   #3074
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a3udi Pokaż wiadomość
Kurczę to znaczy że jak się odklei od zębów to już go nie można z powrotem założyc tylko nowy trzeba Moja orto nic o tym nie wspomniała ale mówiła że średnio statystycznie odkleja się co 2 mce . Mnie też się powoli odkleja prawa strona hmmm muszę się dopytac.
dziwne... ja mam aparat półtora roku i ani razu mi nic nie odpadło

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

1. Robił mi wycisk,
2. najpierw wyjął drucik i miałam wrażenie, że mi wszystkie zęby powypadają, że mi ta masa do wycisków powyciąga je wszystkie Ale spoko, są na miejscu.
3. A wycisk był potrzebny, bo za tydzień będę mieć płytkę podwyższającą. Nie takie zwykłe podwyższenie na jedynkach,a właśnie płytkę, coś jak mini aparat ruchomy, montowany od trójki do trójki.

1. nienawidzę wycisków... mam od nich odruch wymiotny
2. to ja jak miałam robiony wycisk górnych zębów to tak ta masa przyssała się do moich krzywusów że orto nie mogła jej zdjąć... chwile się z tym siłowała... myślałam że wyrwie mi zęby... jak to w końcu odczepiła to poleciała mi krew z dziąseł
3. ja mam cement na 6

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:10   #3075
wesola84
Rozeznanie

Hej hej
Wczoraj byłam u orto. Hmm... jakoś niczym megamiłym mnie nie zaskoczyła w stylu "Rety! Zęby prostują się w tempie rakiety!" Powiedziała, że wszystko jest w porządku, że zęby się prostują, a na następnej wizycie (4-go marca) zmieni mi drut... znowu poczuję ten dreszczyk prostującego zęby bólu
Pozdrawiam Was cieplutko

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:45   #3076
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
paradiso- a na kawie można też lody zimą są dobre na zdrowie i w zęby Ci nie wejdą

Już się polubiłam z moim łukiem, nie jest tak źle, tylko mój język z lewej strony średnio go akceptuje potem dam wam fotki
Cytat:
Napisane przez KamilaEwa Pokaż wiadomość
ojjj znam ten ból, spotykam się z chłopakiem i cały czas na randkach wymiguje się od jedzenia, mówiąc, ze już jadłam w domu :P biorę coś do picia...no ale cały czas głupio odmawiać. Ostatnio kupił mi batonika, no i zjadłam jakoś, bo nie wypadało, ale też się stresuję, że mam coś na zębach....
Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
Misia, ja miałam podobnie - pojechałam z kolegą (w którym jeszcze byłam zakochana pod koniec grudnia to było ) na zakupy i zaproponował kfc Jadłam dwa razy dłużej od niego (uważałam, żeby jeść tak, żeby nic mi nie weszło) i musiał na mnie czekać Ale nic nie miałam na szczęście
Cytat:
Napisane przez pixy00 Pokaż wiadomość
ładny kolor gumeczek.

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
ja właśnie nie do końca bo ostatnio byłam z tatą i taty znajomym (wracaliśmy akurat od orto) w kawiarni na szarlotce i lodach. wracam do domu, a ja mam szarlotkę z tyłu
Dzięki za podtrzymanie na duchu,przynajmniej nie ja jedyna mam takie problemy Przy moich przezroczystych zamkach to się chyba jeszcze bardziej rzuca w oczy. No i ja niestety nie umiem czyścić zebów językiem Dlatego w końcu będzie kawa,bo za dużo stresu by mnie to kosztowało.

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:26   #3077
olix6
Raczkowanie

GG do olix6

Z Waszych opowieści wnioskuję, że nosząc aparat można nieźle schudnąć

Aparatka od 3.02.2011
=>
olix6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:44   #3078
pixy00
Raczkowanie

ja też przy wyciskach mam odruch wymiotny

jeszcze tylko dwa dni i zakładanie dolnego łuku! euforyczne odliczanie z kalendarzem ^^

Stary 2011-02-01, 21:45   #3079
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olix6 Pokaż wiadomość
Mnie się udało ok. 7 kg w 3 miesiące!
Ale teraz nadrabiam
Ale w marcu zakładam dół, to mam nadzieję, że w wakacje będę gwiazdą w bikini

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2011-02-01, 21:47   #3080
pixy00
Raczkowanie

Ja nie schudłam przez aparat
Ale to wszystko przez moje zaburzenia;/

Stary 2011-02-01, 21:50   #3081
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
nieee
swego czasu była mowa o grudniu, ale musiałam szpary podomykać i koślawy zgryz jeszcze się trzyma, ale to moja wina bo wyciągów nie noszę (no ale jak człowiek choruje i ma w perspektywie wymioty, to wyciągi mocno utrudniają życie)
ogólnie sama nie wiem, liczę na to że zmieszczę się w zaplanowanym dla ludzika czasie
Nawet nie poruszam tematu zdejmowania aparatu. Wiem tylko, ze w pt czeka na mnie wymiana druta. Kiel powoli zaczyna wygladac po ludzku. Zgryz jeszcze nieidealny, a z wygladem samych zebow jestem coraz bardziej pogodzona. Tzn wiem, ze szerszego usmiechu miec nie bede ale ze sa o niebo rowniejsze to juz sie ciesze. Moze jak juz pozbede sie zamkow to bedzie czekac na mnie mila niespodzianka i bez aparatu usmiech bedzie ladniejszy? Zlapalam sie ostatnio na mysli, ze marze juz o zdjeciu.

Cytat:
Hehe, zapamietam to. Biore rozowe. Mam nadzieje, ze beda takie jak ma Ada. Cukier!

Zdjecia przedstawie do wgladu po piatku.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:58   #3082
Dagsa
Przyczajenie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
tez tak myslalam xD mam aparat od 1,5 tygodnia i jem juz normalnie xD tzn, jesli chodzi o ilosci.

Wiecie co? zaczynam naprawdę lubic to żelastwo
Drut- stal

Włosy rosną!
Obecnie: 32 cm
Zamierzone: 45cm
Czekam...
Dagsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 22:43   #3083
viera
Zadomowienie

Cytat:
oo tak, odkąd nie podjadam marsow/twixow/innych ciastek pomiedzy zajęciami, odkąd nie jem słodyczy np. godzinę po obiedzie bo 'znowu bede musiala myć zęby' to spodnie wyglądają na mnie jakoś lepiej... I mieszczę sie w takie w ktore wczesniej nie dalo rady...
Stary 2011-02-01, 23:14   #3084
a3udi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
dziwne... ja mam aparat półtora roku i ani razu mi nic nie odpadło

1. nienawidzę wycisków... mam od nich odruch wymiotny
2. to ja jak miałam robiony wycisk górnych zębów to tak ta masa przyssała się do moich krzywusów że orto nie mogła jej zdjąć... chwile się z tym siłowała... myślałam że wyrwie mi zęby... jak to w końcu odczepiła to poleciała mi krew z dziąseł
3. ja mam cement na 6

Chodzi o aparat hassa na podniebieniu Z metalowym się nic nie dzieje
Były : różowe
Wymiana łuku : 100 zł
Rzucam palenie
a3udi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 23:29   #3085
olix6
Raczkowanie

GG do olix6
Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
oo tak, odkąd nie podjadam marsow/twixow/innych ciastek pomiedzy zajęciami, odkąd nie jem słodyczy np. godzinę po obiedzie bo 'znowu bede musiala myć zęby' to spodnie wyglądają na mnie jakoś lepiej... I mieszczę sie w takie w ktore wczesniej nie dalo rady...
To już nie mogę doczekać się czwartku To juz pojutrze!

Aparatka od 3.02.2011
=>
olix6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 23:57   #3086
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
Ano właśnie o to chodzi - ja w zasadzie też bardzo szybko byłam w stanie jeść "normalnie". Tyle że mając wizję kolejnego mycia zębów to wolałam odpuścić sobie jedzenie Wolałam napić się mineralnej i jakoś zaspokoić łakomstwo. No i właśnie - pepsi (pitą wręcz nałogowo!) zamieniłam na mineralną, podjadanie między posiłkami, zwłaszcza własnie batoników wszelakich, ograniczyłam do minimum (a właściwie wyeliminowałam), chleb też mocno ograniczyłam, bo miałam problemy ze skórkami i nie chciało mi się ich ciągle odcinać...no i jakoś tak poszło te kilka kilogramów W zasadzie z lenistwa Nowa dieta: odchudzanie przez leniuchowanie

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2011-02-02, 12:40   #3087
Malwina_89
Zakorzenienie

Ja też schudłam.

A aparat wychodzi na dobre - nie podjadasz żadnych świństw niezdrowych na mieście itp. więc plus

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:42   #3088
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

To ze mną chyba coś nie tak jest ja nie schudłam, jem tak jak wcześniej

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-02-02, 12:47   #3089
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a3udi Pokaż wiadomość

Mam też pytanie dotyczące maski zakłada się ją żeby górną szczękę wyciągnąc do przodu tzn jak ma się dole przed przednimi ???

Pozdrawiam
Ja też myślałam, że jak mi się odklei to orto jakoś go podklei i będzie spoko, a ona ściągnęła i kazała przyjść na wyciski - zdziwiona byłam i bałam się, że będę musiała płacić za drugiego Hassa, ale na szczęście nie
Tak, maska wyciąga górną szczękę do przodu. Ja właśnie miałam dolne zęby przed górnymi, ale już coraz lepiej to wygląda

Pozdrawiam

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 13:21   #3090
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
nieee
Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Nawet nie poruszam tematu zdejmowania aparatu. Wiem tylko, ze w pt czeka na mnie wymiana druta. Kiel powoli zaczyna wygladac po ludzku. Zgryz jeszcze nieidealny, a z wygladem samych zebow jestem coraz bardziej pogodzona. Tzn wiem, ze szerszego usmiechu miec nie bede ale ze sa o niebo rowniejsze to juz sie ciesze. Moze jak juz pozbede sie zamkow to bedzie czekac na mnie mila niespodzianka i bez aparatu usmiech bedzie ladniejszy? Zlapalam sie ostatnio na mysli, ze marze juz o zdjeciu.

Hehe, zapamietam to. Biore rozowe. Mam nadzieje, ze beda takie jak ma Ada. Cukier!

Zdjecia przedstawie do wgladu po piatku.
Cześć, Kalosze

Długo mnie tu nie było ale nie będę nadrabiać. U mnie też nic o zdjęciu a też już o tym marzę. I też moja wina bo wyciągów nie noszę. Teraz dostałam słonika, jakieś mocne...
U mnie na górze jeszcze prawa jedynka jest odrobinę za bardzo do przodu i to tyle. Orto zagięła mi jakoś śmiesznie drut po obu stronach tej jedynki. Boli jak cholera ale już widzę (a raczej czuję językiem), że zaczęła się cofać. Mam tylko ligatury metalowe, drut i łańcuch od ucha do ucha
Na dole tylko do zamknięcia mega dziura po prawej szóstce (wyciągi ). Orto teraz dała mi od siebie odpocząć 8 tygodni, mam tylko wpaść na bezpłatną zmianę łańcucha jakby się rozciągnął albo przebarwił i jakby mi się ligatury skończyły (aha, jasne ).

Za to mam robotę u dentysty. Wdała mi się próchnica w prawą dolną siódemkę i lewą dolną dwójkę. Siódemka to nie problem bo można się dostać do niej od góry ale na tej dwójce to jest tuż pod linią zamka więc będzie kombinowanie ze zdjęciem zamka a potem założeniem. Ciekawe ile mnie to będzie kosztować...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości