|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
No ale Ty fajniejsza
|
|
#2882 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mamy dzisiaj 13 rocznice pierwszej randki staruuuuuuuuuuuuuuuuchy z nas i nuuuuuuuuuuuuuuuudziarzee eee
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - bardzo sie cieszę że Marcyś już zdrowy
![]()
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
jeny..... nie mam juz sil; od dwoch godzin probuje Baske uspic i nic; juz mnie nerwica bierze; nie poszlam z nia na spacer, bo myslalam, ze usnie, nie moglam sprzatnac, syf w domu; wlochy lataja.... zaraz mezu przyjedzie niezadowolony bo chleb nie kupiony.... A ona mi usnie jak bede na spacer chciala z nia isc po obiedzie i taki relaks bede miala..... buuuuuuuu...
minka Wyglada to nieciekawie; moze to byc niestety atopowe; choc atopowe to jest raczej suchosc wszedzie na ciele. A to co ma Amelka to mnie sie wydaje mnostwo egzem. Egzema wyglada tak- moga byc pojedyncze krostki, albo plamka sucha, taka z maluskich krostek zlozona, pozniej moze sie to zaogniac , czerwieniec, tworzy sie ropa, krosteczki pekaja, robi sie wielki strupek. moze byc z niczego ; ale u maluszkow chyba raczej z czegos; u doroslych ze stresu, z zimna, goraca; u maluszkow, moze byc sygnalem, ze cos w organizmie nie tak;; nie ma Amelka problemow refluksowych? moze byc zakazenie jak dziewczyny pisaly; np znam osobe, kt miala egzemekt. po zaleczeniu zeba zniknela; moze jednak alergia na cos, moze na mleko faktycznie; Moja mala tez miala kilka rzay nie wiadomo skad, moze klaki kocura ja podraznily, teraz ma drugi raz, pod pieluszka, raczej podraznienie od wilgoci;Lekarz niech Ci znajdzie przyczyne, porob jej testy, bo najchetniej to ci da masc ze sterydami, a nie polecam boze; moja mala kawaly opadnietego tynku wcinala.... |
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodnie są fajne,bo warunkiem,że będziesz się w nich dobrze czuła Moim zdaniem trzeba mieć odwagę w takich chodzić.Ta kieca taka nijaka jest-zwykła,prosta bombka jest tyle seksowniejszychWdzianko-bluzeczka bezpłciowa-chyba,że doda jej się uroku jakimś fajnym paskiem ![]() A ta w paski to sprawia wrażenie za małej,za krótkiej.I strasznie mnie w niej drażni ta kokardka ![]() Jezu Gmyrelka ja ostatnio taką bombke widziałam,że gały mi z zachwytu wyszły,ale ja w spódnicach od wielkiego dzwonu chodzę,więc tylko na zachwycie się skończyło-coś takiego dla Ciebie to i owszem.
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trafię na firmę, która nie będzie się bała "młodej" mamy . Dlatego wciąż szukam. Mam gdzieś takie, gdzie trzeba kombinować od początkuA staruchy to nie jesteście. Ja z moim Tż znam się od prawie 21 lat (osobiście) ale randkować zaczeliśmy 3 lata temu ?
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
megi
![]() yoonka teraz rzadziej ale jednak Najczęsciej jak jesteśmy w naszym rodzinnym mieście - dzieci idą spać, dziadkowie w domu a my w miasto Najczęściej idziemy oddzielnie (czego nigdy nie mogą zrozumieć nasi rodzice ) ale ja wolę towrzystwo swoich kumpelek więc tż nie ma wyjścia i idzie w męskim gronie. Nie mniej jednak zdarza się że spotkamy się w jednym miejscu Wiesz jak to jest... "nie ciągnie się drzewa do lasu" ![]() P0P ale On był ubrany w czerwoną bluzę i spodnie ... totalnie neutralnie... Co ja zrobię że On taki śliczny (po mamusi) że za wicinkę Go biorą ![]() Ana dzięki za opinie - dzięki Tobie zaoszczędzę Spodnie mi się mega podobają ale wolałabym najpierw przymierzyć... a bombka spoko do pracy... właśnie prosta i klasyczna ![]() Ja mam ten seboradin http://allegro.pl/seboradin-niger-lo...7.html#gallery i wsyzstkie moje koleżanki które go kupily s zadowolone
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-02 o 13:08 |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba źle się zrozumiałyśmy jeśli chodzi o niektóre sprawy . My wcale nie sramy kasą .
Nasze wakacje to też nie są jakieś nie wiadomo jakie wydatki , w tamtym roku za włochy zapłaciliśmy 1800 zł za dwa tyg , ( znajdzcie mi za tyle nad naszym morzem 50 m od plaży ) do tego mamy darmowe paliwo . W tym roku połowa wakacji to kasa z pitu Dwa sory ale mój TZ ma 45 lat a nie 20 z hakiem , szkołę skończył już dawno i do czegoś tam doszedł więc nie porównujmy go do waszych gnojków ![]() On akurat ma taki zawód że najwięcej to będzie zarabiał mając 60 lat . Bo tak już jest z inżynierami czym wiece ma lat tym więcej kasy a nie odwrotnie . Mrowak - kredytu nie mamy , bo akurat mieszkamy w domu TZta rodziców tak się pofarciło , auto mamy służbowe więc nie potrzeba nam kupować narazie , swoje własnościowe to mam punto ale to dostałam w spadku po tesciuGmyrelka - ja do wawy nie wrócę do pracy bo jest to technicznie nie możliwe . Mam w planach otwarcie lumpka , a co z tego wyjdzie zobaczymy. BYłam z małym u lekarza , dostał swój pierwszy w zyciu antybiotyk , i dobrze trzy tyg bujania się z katarem i kaszlem to przegina , a dwa że cały czas sie boję że mi małą zarazi . Ja tez mam mega katar .. masakra ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- A z ta pracą to czemu wy się przyznajecie że macie dzieci czy jesteście mężatkami ? Pracodawca nie ma prawa o to pytać
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania zdrówka dla Szymka!! I oby Oli nie zaraził ...
Z tą pracą to niestety wszystko czarno na białym widnieje w świadectwie pracy... ile dni macierzyńskiego, ile na zwolnieniu itp itd
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP, takim ludziom jak Twój TZ to bezsprzecznie należą się
za to, do czego doszedł. Ja nie twierdzę, że śpicie na kasie i palicie nią w kominku. Pisałam tylko o tym, że co innego iść do pracy, bo człowiek po prostu MUSI, bo inaczej wiatr wieje po kątach i w lodówce prawie tylko światło, a co innego iść, bo człowiek lubi, bo do ludzi mu się chce, bo będzie miał na tzw. zbytki.1800 za dwa tygodnie we Włoszech to naprawdę bingo Pop, sama chciałaś kiedyś: poprawiam: pediatrOM. - Moja siostra jest pediatrĄ ALE - Przysłuchuję się 2 pediatrOM. (tą nauczycielką-tym nauczycielkom, tą matką-tym matkom itd)
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny można dać dziecku makrele wędzoną czy nie?bo kupiłam dla siebie i nie wiem czy mogę jej troszkę dać
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
ana ja dawałam makrelę, nie wiele bo to wędzone, ale trochę tak
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - mój TZ ma to szczęście że robi to co lubi
A wakacje można spędzić daleko a tanio wystarczy tylko poszukać . Nas włochy kosztowały mniej niż gąski gdzie bywaliśmy dwa lata pod rząd wczesniej , dlatego też powiedziałam że nigdy wiecej
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Ok to troszkę małej dam
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko baaaaaaaaaaaaaaaaardzo uważaj na ości
![]() Ania 1800zl bez jedzenia i dojazdu (który akurat Was nic nie kosztował)??
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - pewnie ze chciałam i chcę. Niestety ale takich błędów to słowniki nie wyłapują - durna ta technika jeszcze.
AniaP - zdrowia dla Szymka i dla Ciebie. A za Włochy 1800 za 4 osoby to naprawdę bardzo tanio. Fakt ze za benzynę nic nie płaciliście. Nas Polskie morze w zeszłym roku i to tydzień wyniósł około 6 tys. Ale mi się zachciało SPA to miałam SAP. Teraz też zastanawiamy się co z wakacjami. Myślimy o Chorwacji bo ja nigdy nie byłam tylko przejeżdżałam tylko to daleko. A chcemy jechać wraz z rodziną mojej siostry. Oczywiście na plażę piaszczystą. A z pracą to bywa różnie. JA teraz np. nie muszę pracować. A co będzie jak się coś stanie?? Zostanę sama i będę musiała pracować. JA strasznie się boję takiej sytuacji. Wczoraj w końcu TZ dał mi wszystkie upoważnienia (bez ograniczeń ) do swoich kont. JA do swoich mu nie dałam .
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem.Ta ma tego tyle,że aż mi się jeść odechciało.
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz Ty się czym przejmować.Idź do klubu i poczytaj rady Yoonky ![]() Mój rano wstaje i jedzie do piekarni po świeży chleb. I obiady też sam gotuje jak wraca z pracy. Oj rozpieściłaś chłopa strasznie i dlatego teraz Cię nie docenia.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-02-02 o 14:04 |
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
P0P to ja mam super pomysł - Ty daj mi dostęp bez ograniczeń do wszystkich swoich kont
![]() Czy Wasze dzieci też tak często upadają i walą głową o podłogę?? Marci wstaje gdzie się da i nie zdąrzę do niego dobiec i stale ryczy Hania się już pyta o objawy wstrząsu mózgu bo tyle razy zarył łepetyną ![]() Jadę po córę do szkoły
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka często upada ale jakoś zawsze na pupę. A gdy leci na plecy to głowę tak zadziera że nie wali w podłogę. No i ze wszystkiego tyłem schodzi. Ale teraz zaczynamy wchodzić w etap chodzenia na dwóch więc nie wiem jak będzie z upadkami.
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Pop mnie to aż ZAKUŁO w oczy,ale ja myślę,że my nic naszym gadaniem nie zrobimy.Nie,nie będę tutaj na forum się rozpisywała o tym.
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i slusznie
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Anakazar zrobiłaś już ta makrelę?
ja ostatnio zrobiłam pyszną pastę bierasz makrelę,ugotowane jajko w kostkę,cebulke pokroić do tego sól,pieprz,papryka czerwona i łyżeczka koncentratu pomidorowego,łyżeczke majonezu i to wszystko zmiksować na pastę,bardzo dobre do chlebka a nawet jak ości jakieś zostaną to się zmiksują.dzieki za linki ![]() PoP fajnie Ci wyszło:"chciałam Spa miałam Sap" ![]() a u nas sapy to fochy hehe Gmyrelka super,że Dyzio zdrowy teraz zdrówka dla Szmusia Anip aaa i dziękuję za komplementa w klubie Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-02-02 o 14:18 |
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- oliwka ja jeszcze męcze pastę jajeczną,a makrelę jem tak normalnie bez niczego.Ale tą pastę też spróbuję.
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak dziecko jest takie marudne to ostatnią rzeczą o jakiej bym pomyślała to o tym że jak TZ przyjdzie do domy to nie będzie miał co do jedzenia. JA w takich momentach to potrafią zadzwonić do niego i ochrzanić za samo jego jestestwo i że ma natychmiast stawić sie w domu i mnie odciążyć.
NAprawdę ale faceci bardziej doceniają kobietę jak myszą o nią ciągle sie starać i zabiegać i sie troszczyć. Oni to lubią.
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
ania p - masz rację z kasą.
Swoją drogą uważam że to nieporozumienie jak się mówi ze tylko nad polskie morze się jedzie bo na zagraniczne wojaże nie ma kasy. Prawda jest taka że nasze kochane morze jest dużo droższe. A wiecej niż Ty we Włoszech wydaliśmy przez tydzień w Polsce i to wcale nie nad morzem. To był jeszcze czas jak mogliśmy wiec nie załuję ![]() Niestety z pracą mozesz nie mówić że jesteś mężatką czy panną, masz dzieci czy nie, kota, psa i inne. Nie mają prawa pytać i to jest fakt. Jak nie powiem że mam dziecko i jakoś to ukryję (zresztą nie wiem dlaczego mam to robić) to mogą mnie zatrudniać w nadgodzinach, w weekendy, wysyłać na delegacje itp. I co np. z dyspozycyjnością o którą pytali na rozmowie ? Zresztą lubię jasne i proste sprawy, nie lubię niczego zatajać bo to do niczego nie prowadzi. Jak już napisałam znajdę taką robotę w której nikomu nie będzie przeszkadzało moje dziecko
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zgadzam się ze wszystkim co napisałaś.W praktyce się sprawdza jak nic innego.
|
|
#2909 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z tymi wakacjami to trzeba szukać . To co w tamtym roku byliśmy to apartamenty , to samo w sierpniu kosztuje 300 zł za dobre , ale po co mam jechać w sierpniu jak dzieciaki nie chodzą do szkoły a we wrześniu jest 27 stopni . Za paliwo nie płacę na terenie Polski ale jak się zatankowalismy przy granicy to zasieg na 1100km mamy w aucie więc dojechaliśmy . Spowrotem jeden bak za ok 250zł .
żarcia mieliśmy sporo naszego nie pojechałam tam gotować więc robiliśmy sporo ze słoików pudliszki itp , jakieś spagetti itp żeby było na szybko . Do tego mielismy spro od kolezanki ze sklepu rzeczy typu pierogi , krokiety to sobie tam zamroziliśmy . Także żarełko też nas dużo jakoś nie kosztowało /. Jakbym się tam miała stołowac w knajpach to by dużo wyszło. wieczorkiem chodzilismy sobie na lody pizze itp. za wakacje w tym roku wyszło nam 5100za 2 tyg all inclusive. więc żarcie odpada . Ten sam hotel z pełnym sezonie kosztuje ok 8tys ( za naszą rodzinę ) samolotem jeszcze ok 3 tyś więcej . Jak za hotel 5 gwiazdek nie jest to jakoś wiele. Połowa kasy to kasa z pitu bo to zawsze wydajemy na wakacje , za same dzieci mam odliczenia 2tys plus różnica pensjowa moja i TZta ![]() więc pewnie mało wogóle dopłacimy do wakacji . paliwo tez tak samo więc dlatego autem .Pop możecie sobie zrobić wspólnote majątkowa. i tu już nie chodzi o konta ale dom itp . cigi twój chłop to bez komentarza wogóle , mój zawsze takie rzeczy kupuje jak wraca z pracy ew dzwoni i pyta co kupić . Co to za problem niby ?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-02-02 o 14:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Najbardziej lubie jak na imprezie Go zagadują, a ja się w drugim kącie śmieję 
No ale Ty fajniejsza 

; ale u maluszkow chyba raczej z czegos; u doroslych ze stresu, z zimna, goraca; u maluszkow, moze byc sygnalem, ze cos w organizmie nie tak;; nie ma Amelka problemow refluksowych? moze byc zakazenie jak dziewczyny pisaly; np znam osobe, kt miala egzemekt. po zaleczeniu zeba zniknela; moze jednak alergia na cos, moze na mleko faktycznie; Moja mala tez miala kilka rzay nie wiadomo skad, moze klaki kocura ja podraznily, teraz ma drugi raz, pod pieluszka, raczej podraznienie od wilgoci;

za to, do czego doszedł. Ja nie twierdzę, że śpicie na kasie i palicie nią w kominku. Pisałam tylko o tym, że co innego iść do pracy, bo człowiek po prostu MUSI, bo inaczej wiatr wieje po kątach i w lodówce prawie tylko światło, a co innego iść, bo człowiek lubi, bo do ludzi mu się chce, bo będzie miał na tzw. zbytki.

Masz Ty się czym przejmować.
bierasz makrelę,ugotowane jajko w kostkę,cebulke pokroić do tego sól,pieprz,papryka czerwona i łyżeczka koncentratu pomidorowego,łyżeczke majonezu i to wszystko zmiksować na pastę,bardzo dobre do chlebka a nawet jak ości jakieś zostaną to się zmiksują.