|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
w TVN ciagle mowia o ksiaze MAMO TATO CO TY NA TO, chyba sie skusze i w przyszlym miesiacu kupie.
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
młody zasnął ufff chwila relaxu
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) sam (poza nocami). a od jakiegos miesiaca sika nastojąco (nawet do nocnika!)a ja sie mocno zastanawiam nad małą kołyska, by przez pierwsze pół roku był w naszym pokoju z mozliwoscia wyjazdu na korytarz (jak bedziemy chcieli cos poogladac w tv wieczorkiem). potem (moze bedzie nocki w miare przesypiac...)damy do łóżeczka do drugiego pokoju z bratem za to z hustawki rezygnuje, bo moje bylo srednio za hustaniem i za duzo miejsca mi zajmuje, zostanie u mojej mamy, moze jak bedziemy przyjezdzac to bedzie sie hustalo. poza tym boje sie ze to wieksze tez bedzie sie na hustawke ładowac... za to leżaczek jak najbardziej na tak! margaret82 - ta ksiazka jest wg mnie najlepsza! cala seria tych autorów jest the best!!! |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
jedno dziecko poszło spać to myślałam, że spokój bedzie, a tu drugi szkrab się uaktywnia i mnie kopie
![]() dziewczyny co kupiły tą nianię, dostałyście zwrot kasy już?
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-02 o 13:06 |
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co widze to już wszystkie kompletujecie wyprawke dla dzidziusia a ja nic
|
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej.
Właśnie dostałam wyniki ze szpitala odnośnie syndromu Downa. wynik: małe ryzyko 1:3400. Mam jeszcze jakieś wyniki ale nie wiem co one oznaczają. Bhcg NT PAPP-a i na końcu informacja o tym ze ryzyko jest niskie. Czy to właśnie na podstawie tych wyników określa sie to ryzyko, czy te informacje sa mi potrzebne do czegoś innego? |
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps.moje dziecko tez spi a ja zaraz ide obiad robic
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
Vaniliova11 ja mam połówkowe 7 marca i też zaraz potem na zakupy
A ja mam sporo pracy ale zamiast się skupić to Was tu podczytuję I tak ani tu porządnie nie do czytam, ani na pracy się nie skupiam...czas o L4 pomyśleć ![]() Podbijam pytanie iwonap79 o nianię elektroniczną z linka. Warto?
|
#1930 |
|
Przyczajenie
|
Heh, widzisz Żanka, to ciesz się ze maluch teraz się uaktywnia. Ja po nocach spać nie mogę, bo tak szaleje, normalnie widać jak mi się brzuch rusza,a i w ciągu dnia daje o sobie znać.A nie daj Boże jak mi gdzieś na pęcherz uciśnie...:/ wczoraj w ciągu 10 min byłam 4 razy w ubikacji. Masakra
Aż się boję co będzie dalej
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nianię zwykłą nie wideo, z FP, ale nie użyłam jej ani razu
mieszkaliśmy w jednym pokoju, więc oczywiste, że była nie potrzebna jeśli ktoś ma zamiar żeby maluch mieszkał w swoim pokoju od początku to pewnie niania jest bardzo przydatna, ale czy aż wideo? czy to nie kolejny bajer? no nie wiem
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
zanka - moje mieszkalo w swoim pokoju jak mialo z pół roku. i powiem zę niania potrzebnie byla bo ryk mial i ma nieziemski!!!
|
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
ja dostałam zwrot kasy.
IgM świadczy o świeżym zakażeniu. IGg o przebytym dawniej i zostały przeciwciała. zastanawiam się właśnie, czy mu negatywa wystawić. |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie toxo, oba współczynniki robiłam w grudniu, więc teraz potórze tylko IgM, zeby zobaczyć, czy nie ma świezego zakażenia
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 |
|
BAN stały
|
Hej, no dziewczyny wy juz sporo kupujecie, ja narazie nic nie kupilam oprocz ciuchow ciazowych. Duzo rzeczy mam po malym wiec nie spieszy mi sie, nawet jakbym dzis miala rodzic to nawet pieluszki mam. Brakuje tylko takich rzeczy typu butelka itp. Musze kupic termometr elektroniczny do ucha, ale taki lepsiejszy, teraz miałam z canpol babies niby tez firma konkretna ale siadl po 3 latach, wlacza sie ale nie zmierze nim temperatury, pokazuje :err
Ciuszki bedę kupowac pod koniec ciązyjak bede miala pewnosc plci, chociaż tego nie mozna byc do konca nigdy pewnym
|
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ale szalejecie, ciezko nadrobic nawet po krotkiej nieobecnosci.
Co do zakupow roznych bajerow to moja opinia jest taka, ze hustawki czy krzeselka to tylko dla ludzi majacych w domu duuzo miejsca - wiadomo, ze na pierwsze miesiace zycia maluszka sie nie nadaja, wiec faktycznie moze lepiej sie wstrzymac z zakupem jak sie ma male mieszkanie. natomiast lezaczek-bujaczek to bylby moim zdaniem strzal w dziesiatke i baardzo go sobie chwale. Teraz mala siada sobie na nim jak oglada bajki, takze jest caly czas w uzytku. Acha, wibracji w ogole nie uzywalam, nie zauwazylam, zeby to kogokolwiek uspokajalo..![]() I jeszcze jedna rzecz mi sie przydala, ale to juz gadzet dla tych co maja zamiar spac z dziecmi - kosliper, dzieki ktoremu moglam zmruzyc oko spiac z noworodkiem, bo inaczej to bym sie bala ze przygniote. Przydal nam sie na 3 miesiace, potem mala wyrosla, no ale tez urodzila sie 4kg, mniejszym dzieciom starczy na dluzej.. przydal sie tez podczas wizyty u tesciow zanim kupilismy im lozeczko turystyczne. tu jest link do tego: http://www.ulicasezamkowa.pl/?kosliper co do ciuszkow to mi sie w ogole nie przydaly 56 wiec i tym razem zadnych nie kupie-najwyzej jak bedzie potrzeba to maz podskoczy do sklepu za rogiem i przyniesie do szpitala.
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
jej dziewczyny, ale mnie zamuliło w pracy, normalnie prawie zasnęłam
masakra jakaś! dobrze, że jeszcze tylko 40 min i będzie można stąd wyjść! mam ochotę już być w domu, wstawić fasolę i niech się gotuje i samej położyć się choć na pół godzinki!!!!a wieczorkiem ide z kumpelą po sklepach połazić, a co! popatrzę sobie, może coś jeszcze na wyprzedażachciekwaego zostało, ale szczerze to w to wątpię... pewnie i tak lumpeks mnie czeka ale drogerie muszę zaliczyć dzisiaj koniecznie bo inaczej przyjdzie mi jutro przyjść z tłustym kołtunem na głowie do roboty
|
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
TŻ odebrał wyniki moich badań krwi i moczu . Wszystkie mieszczą sie w normach odczyn coombsa ujemny
|
|
|
|
#1942 | |||
|
Zakorzenienie
|
umbryjka - tak wcześnie znasz płeć?
BABONIK - jak ślicznie i wyraźnie widać Cytat:
no ale przecież dziecko 0 w nim nie usiądzie. nie bardzo więc kapuję o co chodzi z takim krzesełkiem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
przyszły właśnie paki z allegro:
uff wszystkie spodnie dobre- jedne będą na później nieco. http://allegro.pl/hm-mama-spodnie-ci...429063665.html http://allegro.pl/patch-maternity-sw...432462303.html http://allegro.pl/mama-super-spodnie...425767894.html uff to w spodnie jestem wyposażona. potem przyjdzie czas na letnie kiece i lniane bojówki
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
brumek ale może leżeć, lub być w pozycji półleżącej gdy ma jakieś 4-5 miesięcy i chcemy nakarmić malucha np. marchewką
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() a mi się chce jeść... tyle, że sama nie wiem co
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcięłam trochę zupy dyniowej, do tego gołąbki i gotowane brokuły....
![]()
|
|
#1946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny mnie uprzedzily . No wlasnie ja tez zamierzam wkrotce powtorzyc tylko IgM.brumek, bylismy na bardzo dokladnym badaniu genetycznym (ze wzgledu na moj wiek i pierwsza ciaze po bardzo dlugich staraniach wolalam zrobic cos szczegolowego bo sie zwyczajnie boje) trwalo okolo 1 godzine, mala byla mierzona, sprawdzana wzdluz i wszerz no i lekarz, kiedy wychodzilam dal nam do zrozumienia, ze mamy sie raczej nastawic na dziewczynke.Na pewno nie moge byc w 100 % pewna ale mysle, ze gdyby lekarz nie widzial to by mi nic nie powiedzial. Dla mnie najwazniejsze jest, ze badanie wyszlo bardzo dobrze i dziecko rozwija sie prawidlowo. |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
brumku, mi pani dr w poprzedniej ciazy okreslila plec juz w 12tc na usg genetycznym. Moze to zalezy od sprzetu/doswiadczenia lekarza/widzimisie malucha??
![]() za tydzien znow (po dwoch latach, ech..) do niej jade i tez mam zamiar sie podpytac kto tam mieszka, to bedzie 12tc2d.. Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-02-02 o 15:04 |
|
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez dziś dostałam spodnie z allegro, ale muszę się wstrzymac z przymierzaniem do powrotu do domu, bo nie bedę w pracy rozpakowywać, żeby wszyscy sie nie gapili ![]() zanka za mną ostatnio chodzi chińszczyzna, a w szczególności sajgonki
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
w 12.t.c.
ehhh a ja się zastanawiam czy w 17.t. 3.d. będzie coś widać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

zębole

) sam (poza nocami). a od jakiegos miesiaca sika nastojąco (nawet do nocnika!)

I tak ani tu porządnie nie do czytam, ani na pracy się nie skupiam...czas o L4 pomyśleć 
Jak ma z 8 miesiecy