|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem..
Praca na kasie w markecie budowlanym, na pół etatu pare dni w tyg. Pani zadzwoniła, umówiłam się..ale sama nie wiem jak to wygląda, nigdy nie pracowałam w takim miejscu. Spróbować czy dać sobie spokój?
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Idź i zobacz jak jest
Nikt Ci nie każe od razu siadać na kasę ![]() Możesz przy okazji zapytać któregoś z pracowników jakie są warunki w tym sklepie i wg
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, zawsze warto spróbować. Przynajmniej potem nie będziesz myśleć, że nawet tam nie poszłaś i nie dowiedziałaś się co i jak.
|
|
#1144 |
|
Zasiedzenie
|
a w jakim konkretnie markecie?
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bylam ostatnio na rozmowie w sklepie Glitter (z bizuteria). Praca na pol etatu. Stalam nawet pol godziny na sklepie ze sprzedawczynia. Wszystko pieknie, ladnie, tylko okazalo sie, ze na reke wychodzi 560 zl a praca jest 4-godzinna...
Takze zeby wyrobic pol etatu, gdzie mam okolo 80 godzin (czasem ponad), to musze byc w pracy 20 razy w ciagu miesiaca! Przy moim dziennych studiach i koniecznoscia dojazdu do pracy samochodem... Odliczajac wydatki na benzyne... Ledwo oplacalne. Chociaz zastanawialam sie, czy chociaz nie sprobowac, ale problem sam sie rozwiazal, poniewaz mieli sie odezwac na nastepny dzien... i telefon milczal
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ja byłam na spotkaniu o pracę - sprzątanie biur w firmie informatycznej. Przez telefon dowiedziałam się, że praca jest codziennie po kilka godzin, w nieregularnych godzinach - po skończeniu szkoleń czy spotkań, nawet do 21. Dziwne tylko, że kobieta z którą rozmawiałam usilnie nie chciała mi podać zarobków przez telefon...No dobra, przyjechałam na miejsce, wszystko pięknie ładnie, i pytam się o wynagrodzenie. A kobieta do mnie, że zważając na fakt, że ta praca jest późno więc dla mnie jako studentki dziennej na pewno będzie to dogodne, proponują wynagrodzenie....UWAGA! 360zł brutto!
|
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;24540713]To powiem Ci że i tak nieźle
Bo ja byłam na spotkaniu o pracę - sprzątanie biur w firmie informatycznej. Przez telefon dowiedziałam się, że praca jest codziennie po kilka godzin, w nieregularnych godzinach - po skończeniu szkoleń czy spotkań, nawet do 21. Dziwne tylko, że kobieta z którą rozmawiałam usilnie nie chciała mi podać zarobków przez telefon...No dobra, przyjechałam na miejsce, wszystko pięknie ładnie, i pytam się o wynagrodzenie. A kobieta do mnie, że zważając na fakt, że ta praca jest późno więc dla mnie jako studentki dziennej na pewno będzie to dogodne, proponują wynagrodzenie....UWAGA! 360zł brutto! [/QUOTE]O matko To chyba ja rzeczywiscie mialam zaoferowane 'kokosy'
|
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jednak nie skorzystałam z tej pracy bo to na drugim końcu miasta Ale chyba zainteresuje się pracą w sklepie gdzieś bliżej mnie
|
||
|
|
|
|
#1149 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu stosunkowo nowa
Przeczytałam pierwsze strony, ale do końca aż to mi się nie chciało ;pJa studiuję dziennie, państwowo i "zatrudniłam się dorywczo" w agencji reklamowej na różnych akcjach, np. za świąteczną akcję samochodową dostałam 21 zł/h ![]() Sama wybieram weekendy w które chcę pracować, więc jest fajnie, minimalnie płacą za godzinę 10-12 zł. |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Parę razy brałam udział w akcji typu rozdawanie próbek i też dostałam 20 zł za h, niestety jakoś kontakt z tą agencją mi się urwał
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie zarobki zawsze kojarzyły mi się z paniami w bikini przy samochodach, ale może to nie tylko tego rodzaju praca Czy jest duża selekcja przy naborze, co brane jest pod uwagę- predyspozycje, doświadczenie, znajomość języków czy tylko uroda?Pozdrawiam
|
|
|
#1152 |
|
Przyczajenie
|
up up
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
ja na razie zyje sesja ;/ ale jak tylko pozdaje egzaminy to biore sie za szukanie jakiejs pracy
|
|
#1154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po sesji będę mieć trzy tygodnie wolnego, więc rozsyłam CV wszędzie gdzie tylko się da, ale narazie cisza
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - proponuje jakieś wykładanie towaru, inwentaryzacje, promocje. Chyba na takie jednorazowe akcje najłatwiej się załapać.
Powodzenia w czasie sesji i znalezieniu pracy
|
|
#1157 |
|
Przyczajenie
|
Ja pracuję jako niania dorywczo, całkiem to lubię plus z dorywczego nianiowania jest całkiem ładna kasa. Bez doświadczenia dziewczyny biora po 10-12 zlotych, ja biore 15 i tez są chetni. Oczywiscie mówię o stawkach Warszawskich
![]() Plus od niedawna zostałam konsultanką Orfilame, najpierw myślałam, że kupię sobie taniej kosmetyki i sobie na nie zarobię. Ale okazało się, że w sumie bez wielkich bardzo starań zarabiam w tej chwili koło 100 na katalogu. Bedę próbować od następnego katalogu bardziej próbować sprzedawać( wiecie w końcu koniec sesji) i pewnie pójdzie jeszcze do przodu !! Tak w ogóle gdyby któraś z Was była zainteresowana to ja mogę wszystko opowiedzieć co i jak oraz pomóc się zapisać
|
|
|
|
|
#1158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ludzie, nocka szybko minęła Cytat:
wow, nieźle Ci idzie z oriflame jestem konsultantką, i jak jeszcze chciało mi się rozdawać ludziom katalogi etc. udawało mi się wyciągnąć te 50 zł ... i wychodziło na to, ze to co zarobiłam wydałam na kosmetyki dla siebie z katalogu więc odpuściłam i jedynie dla siebie coś zamówienie od czasu do czasu
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na jednej inwentaryzacji i to istny koszmar. Ludzie, którzy przyszli byli ok, ale pracownicy i warunki - tragedia.
Tez kiedys myślałam o zostaniu konsultantką, ale już wole iść do pracy jeden dzien więcej i wyjdzie na to samo bez tej bieganiny
|
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#1161 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w ori, dostałam dobre przeszkolenie i jakos jest duzo latwiej
|
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lanika na niania.pl jestem codziennie, ale nie trafiam na nic fajnego :/
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis ide na rozmowe do Jackpot&Cottonfield. Przeczytalam w internecie, ze daja 6 zl/h na reke. Troche mało, bo na pol etatu wychodzi 500 zl.
Ale pojade, zobacze Moze okaze sie, ze stawka jest nieco wyzsza, albo sie po prostu do mnie juz nie odezwa |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Taka pracę za 21 zł/h akurat trafiła się tylko raz, reszta to tak właśnie 8, 10, lub 12 zł/h . A ustrzeliłam sobie coś takiego w Poznaniu, jak chcecie więcej szczegółów to piszcie na patttka@o2.pl, bo tu na forum nie chce tej nazwy agencji podawać ;p |
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
jako studentka pracowałam w trzech miejscach (może więcej- nie pamiętam już)
- jako fotograf. w weekendy. od 60 do 120 zł plus zwrot poniesionych kosztów dojazdu (opłacało się bo i tak bym jechała w te miejsca ) - przez ok 4 miesiące - jako opiekunka 7 zl za godz. - od 500 do 1200 zł ( przez pół roku prawie) - teraz pracuje jako pilotka i zarabiam 350 zł za wyjazd od piątku do niedzieli. niestety topraca tylko do kwietnia ale liczę, że zarobię ok 2 tysięcy zł. mam plan pracować cały luty, cały marzec i troszkę kwietnia. od października bedę szukać stałej pracy albo stażu.
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowałam, że idę do KFC, bo jak tak będę szukać, to nie znajdę do października. Moja kumpela tam pracuje i mnie zachęca.
Najbardziej odpowiadałaby mi 1/2etatu. I najważniejsze, żebym mogła zerwać umowę po jakimś pół roku, bo chcę mieć choć miesiąc wakacji, a potem studia, więc nie dam rady z taką ilością godzin.
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I da sie dopasowac grafik pod uczelnie?
|
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grafik da się dopasować, kumpela studiuje dziennie, pracuje na 1/4 etatu chodzi np. na 3h danego dnia, bo musi 10h w tyg przepracować.
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez painka Czas edycji: 2012-02-25 o 21:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Praca na kasie w markecie budowlanym, na pół etatu pare dni w tyg. Pani zadzwoniła, umówiłam się..ale sama nie wiem jak to wygląda, nigdy nie pracowałam w takim miejscu. Spróbować czy dać sobie spokój?

Nikt Ci nie każe od razu siadać na kasę 
Takze zeby wyrobic pol etatu, gdzie mam okolo 80 godzin (czasem ponad), to musze byc w pracy 20 razy w ciagu miesiaca! Przy moim dziennych studiach i koniecznoscia dojazdu do pracy samochodem... Odliczajac wydatki na benzyne... Ledwo oplacalne. Chociaz zastanawialam sie, czy chociaz nie sprobowac, ale problem sam sie rozwiazal, poniewaz mieli sie odezwac na nastepny dzien... i telefon milczal

jestem konsultantką, i jak jeszcze chciało mi się rozdawać ludziom katalogi etc. udawało mi się wyciągnąć te 50 zł ... i wychodziło na to, ze to co zarobiłam wydałam na kosmetyki dla siebie z katalogu