![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie polecacie i odradzacie firmy odzieżowe jeśli idzie o jakość
Reklama na Wizażu jest PŁATNA. Zgłaszam do moderacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Terranowa - omijam ten sklep szerokim łukiem - bluzki się kurczą i wyglądam jak bezdomny z dworca
H&M - moje spodnie ukochane czarne w kant mają chyba z 4 lata i nic i im się nie stało. Bluzeczki takie standardowe kupuję w H&M - stan nadal bardzo dobry. Mam jeszcze brązowe spodnie stamtąd - stan nadal bdb Dużo ciuchów mam od siostry. ![]() Ale te co pamiętam, że kupione było to napisałam A i jeszcze! Gacie marki Gatta - ideał, wreszcie coś co zasłania całe siedzenie, a nie wżyna się i jest z solidnej bawełny i miękkie. Z Orsay mam dobry płaszcz - bardzo dobry nadal. Buty to najczęściej ryłko - też nadal bardzo dobre - choć po 3 latach suwak pękł, ale nie oszczędzałam ich. I mam bluzkę z Esprita - bardzo dobra. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Edit: Na czerwono zaznaczyłam markę, którą odradzam. A na ciemno czerwono polecane przez mnie - dla jasności ![]() Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-02-02 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
To ja polecam:
Bershka - kardigan -mam szary chyba już z 1,5 roku, na początku bardzo często w nim chodziłam, a dotąd wygląda, jak nowy Cropp wbrew powyższym opiniom, mi nic się z t-shirtami z Croppa nie stało, a nawet uważałam je za jedne z lepszych i nosiłam przez kilka lat; ale oczywiście były to t-shirty z takiego grubszego materiału, a nie te najcieńsze szmatki, bo one się od razu postrzępiły na krawędziach H&M w prawdzie kojarzą mi się z totalną masówką, ale nigdy się na ciuchach od nich nie przejechałam - najbardziej jestem zadowolona z jednokolorowych t-shirtów - w porównaniu do tych New Yorkerowych są świetne C&A też sobie nie przypominam, żebym się zawiodła na jakimś ciuchu A ostrzegam przed: Terranova: - bluzeczki stamtąd mi się strasznie skurczyły po kilku praniach, - sweterki też się rozciągnęły, a do tego są z jakiegoś takiego dziwnego materiału - niby się nie mechacą, ale nie są przyjemne w dotyku - rurki - gdy je kupowałam, były niemalże przyciasne, a po kilku praniach mogłam je dejmować bez odpinania ![]() New Yorker - kupiłam ostatnio dwie pary spodni - legginsy, ale z takiego grubego, dresowego materiału - zmechaciły się przy pierwszym założeniu - basicowe t-shirty też mają z jakiegoś byle jakiego materiału CCC - miałam kiedyś sandałki na koturnie z taką dziurą, po pierwszym wyjściu urwał mi się pasek. Wymieniłam na drugie - to samo! Następnym razem zarządałam zwrotu kasy. Bershka (mimo, że wyżej ich pochwaliłam) - szare rurki mi się rozciągnęły i z każdym praniem były bardziej brązowe niż szare Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2011-02-02 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
na Nie:
-Cropp - bluzka po 2 praniach zmieniła barwę z czerwonej na różową i zwiększyła rozmiar z 36 tak do 40 -gatta-każde zakupione tam rajstopy popruły mi się w rekordowym tempie -hause-na nie jeśli chodzi o materiały większości bluzek na tak: bluzy w jednej już chodzę 3lata i cały czas jest taka sama na Tak: -orsay-płaszcz przetrwał kolejny sezon (od 3wygląda tak samo jak przy kupnie) -h&m-nie zawiodłam się na nich -reserved-spódnice i marynarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Edytowane przez Paulkaaaa Czas edycji: 2011-02-02 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Nikt nie wspomniał o polskiej firmie TOP SECRET.
Oczywiście polecam.
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moi faworyci: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak nawiasem mówiąc to nie mam problemu z wyciągniętymi ubraniami. kiedyś dawno temu pewna krawcowa mi doradziła tak: jak będziesz kupować ubranie to włóż palec w materiał tak jakbyś chciała zrobić w nim dziurę,a potem go rozciągnij, jeżeli materiał wróci do dawnej postaci to ok, jeżeli pozostanie w nim odkształcenie po twoim palcu,taki guz to nie kupuj. tego się trzymam i póki co działa.niestety na mechacenie i spieranie kolorów nie znam rady.. ![]() a wogóle to niech szlag trafi MADE IN CHINA kiedyś ludzie mieli mniej ubrań ale za moda była na lata a nie nowy trend, co sezon inny ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Rylko - rowniez podpisuje sie pod zachwytami, swietne buty, niestety same fasony sa srednie, ale jak widze jakis "swoj" model kupuje bez namyslu
![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
no i przede wszystkim mają wygodne buty, ecco też jest ok , wojas, bata - też coś wyszperam od czasu od czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
ZARA - kiedyś kupiłam tam bluzeczkę, która już po pierwszym założeniu zaczęła się pruć
![]() CROPP - NIGDY WIĘCEJ nic tam nie kupię. Mam stamtąd dwie bluzy - obie po pierwszym praniu wyblakły i skurczyły się niesamowicie. Jedna ledwie sięga mi do pasa, a w drugiej lekko podniosę rękę i już podjeżdża mi do pępka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Terranova - 2 pary rurek potwornie rozpychaja mi sie w kolanach
Zara - nie zawiodlam sie, b. lubie spodnie stamtad. Aczkolwiek ostatnio nie podchodza mi nowe kolekcje ![]() Stradivarius - choc b. lubie ciuchy stamtad, spodnie i koszula rozeszly mi sie w szwach, nie z powodu zbyt malego rozmiaru, poniewaz byly to luzne fasony. Musialam je szyc u krawcowej, spodnie ponownie sie rozchodza ![]() Bershka - poki co bez zarzutu, mam z niej jedne z moich ulubionych rurek ![]() H&M - swietna jakosc bielizny, stanikow, jeden mam juz chyba 4 lata a wyglada jak nowy ![]() Oysho - na przecenie kupilam koszulke do spania ktora po jednej nocy wygladala jak 3 rozmiary wieksza, na szczescie kosztowala tylko 3euro, w zeszlym roku dostalam od chlopaka w prezencie pizame z Oysho, a z tego co wiem byla droga, schodzi z niej powoli caly zamsz i robi syf wszedzie naokolo, a pralam ja tak jak zalecaja - w temp 30. reszta jak majtki czy staniki bez zarzutu New Yorker - Ogolnie nie przepadam, ale czasami wynajdzie sie jakas perelka, ja mam stamtad 2 plaszcze i jest ok ![]() Orsay - dawno nie kupowalam, ale niektore rzeczy z Orsaya nosze od lat, jak klasyczna biala bluzke Primark - super fasony torebek, czesto mozna znalezc fajny ciuch za smieszne pieniadze. Jedna z moich torebek niestety dosc szybko wygladala jakby miala z 10 lat, ale mozliwe ze nosilam w niej za duze ciezary. Zeszla skorka z raczek i w niektorych miejscach Pimkie - ok Vero moda/Only - lubie, ale w jednym swetrze zrobila mi sie ogromna dziura. Drugi natomiast wprost uwielbiam, sluzy mi jako sweter na chlodniejsze dni i kurtka/narzuta na cieplejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Marks&spencer:
- kardigany ze stretchem- nie mechacą się, nie blakną i nie rozciągają się/nie kurczą się po praniu- mimo częstego użytkowania - kardigan z serii Cashmillon- tragedia- po praniu wygląda ja szmata do podłogi i ciężko do uprasować, po za tym stal się nieprzyjemny w dotyku (a prałam w rekach...) - bluzki- o dziwo te, na które trafiłam mechacą się - legginsy- polecam, nic się z nimi nie dzieje - basicowe t-shirty- polecam, nic się z nimi nie dzieje po praniu, kolory nie blakną - biżuteria w kolorze złota i srebra- mimo niemal codziennego użytkowania, o dziwo, nadal ładnie się prezentuje H&m: - torby- długo wytrzymują, mimo częstego użytkowania - szale, apaszki, czapki- polecam, nic się z nimi nie dzieje - legginsy- mam kilka par- jedna rozciągnęła się po praniu, jedne się zmechaciły, a z kilkoma parami nic się nie dzieje- za to kolorki nie blakną - bluzki- za leży na jaką się trafi - paski- niezniszczalne, zwłaszcza te skórzane Reserved: - spódnice- mam kilka- nawet po 3 latach są w dobrym stanie - reszta ciuchów to tragedia- po praniu szmata do mycia podłogi Stradivarius: - t-shirty- tragiczna jakość, szybko wyglądają jak szmata - koszule- polecam - swetry- trochę się mechacą, ale po jakimś czasie użytkowania Terranova: - coś strasznego- ciuchy czasem jeszcze na wieszakach wyglądają, jak szmaty Mango: - mam 1 kardigan- śliczny jest- ale po pierwszym założeniu zaczął sie mechacić - akcesoria- polecam Esprit: - basicowe bluzki- są na lata -dżinsy- jak wyżej Ecco: - buciki super wygodne, niemal niezniszczalne- ale ich cena... Camaieu: - bluzki- strasznie sie mechacą -dżinsy- rozciągają się- mimo, że kupiłam 2 miesiące temu za ciasne, to teraz wiszą na mnie (a nie schudłam) Cubus: - swetry- długo się nie mechacą- polecam - basicowe koszulki- również polecam, nie tracą kolorków i nic się z nimi nie dzieje po praniu - rajstopy- cały sezon n oszę i nic się z nimi nie dzieje, a kolorki nie blakną New Look: - bluzki bawełniane- kolorki blakną po 3-4 praniach Orsay: - kurtki zimowe- polecam, długo mi służą i nic się z nimi nie dzieje Edytowane przez Zakoopoholiczka Czas edycji: 2011-02-18 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
A co powiecie o firmie House?? Potrzebuję trochę ciuchów w miejskim stylu, jednak Cropp jest trochę za młodzieżowy, noi i opinie niezbyt przychylne. I tak pomyślalam o housie, nawet ciekawe rzeczy maja, tylko właśnie jak z tą ich jakością?
ps. ostatnio wszystkie moje nowe ciuchy, które sobie zakupię to po pierwszym razie noszenia mają jakieś niespodzianki, to bluzka jakąs małą dziurkę złapie, to jakas plama wpadnie (ostatnio na moich nowych legginsach ubrudziłam sie czymś tłustym) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
" Dlaczego mężczyźni wola kobiety ładniejsze niż mądrzejsze..? - bo łatwiej przychodzi im patrzenie niż myślenie... ;]" Edytowane przez sarita1307 Czas edycji: 2011-02-20 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wypróbuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Odradzam Tally Weijl. Strasznie słaba jakość.
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Odradzam Tally Weijl. Strasznie słaba jakość.
http://citydresscode.com/ www.facebook.com/citydresscode Subiektywnie rozkodowujemy street fashion, podglądamy kto w czym wybiegł na wybieg i robimy przekrój przez to, co w naszym mieście skrojone najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Niestety odradzam swetry firmy PROMOD. Są prześliczne, ale na tym kończą się ich zalety - rozciągają się, robią się na nich "kucki", oczka puszczają bez żadnego uszkodzenia mechanicznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dodam że ciuchy prawie zawsze piorę ręcznie (oprócz spodni).. coś mam pecha do tych dziurek na bluzkach... może to przez kolczyk w pępku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Bolero - fajne ciuchy do pracy, ale kupuję tylko na wyprzedażach, bo mają kosmiczne ceny;
Diverse - fajne ciuchy szczególnie sportowe - jakość ok. Aldo - super buciki; zakupy tylko na wyprzedażach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
I will marry melody... neitka ![]() Edytowane przez neitka Czas edycji: 2011-03-07 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
W New Yorkerze i w Terranovie jakość większości koszulek jest niezadowalająca, po pierwszym praniu są tak strasznie rozciągnięte :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
nikt nie wspominał o River Island- sukienki mają świetne, dobrze uszyte, wygodne
![]() ![]() ![]() Orsay- nigdy nie mogę sobie tam nic znaleźć, jednak moja mama się tam ubiera i mogę powiedzieć, że jest zadowolona z jakości ciuchów Reserved słynie z kipeskiej jakości ubrań, ja całe szczęście jak na razie zaliczam zakupy w tym sklepie do udanych (mam body, spódnicę, podkolanówki oraz torbę) H&M- nie warto tam nic kupować, ubrania rozciągają się, prują, tracą kolory, biżuteria szybko się niszczy, buty do wyrzucenia po jednym sezonie; nacięłam się kilka razy i wystarczy New Look- rosyjska ruletka, raz trafisz na coś wytrzymałego (jak marynarka dresowa, świetnie wykonana) innym razem na badziew który rozleci się po kilku praniach (kilka koszulek, sukienka bawełniana) skusiłam się też na jeansy z Zary i niestety zawiodłam się- przetarły się w kroku po 3 miesiącach noszenia : <
The things you own, end up owning you. Edytowane przez lacrymose Czas edycji: 2011-03-07 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Buty najlepiej kupować w obuwniczym, chociaż w sklepach typu H&M, Reserved buty są naprawdę ładne, niestety drogie i kiepskiej jakości... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
No to kolej na mnie:
Dobra jakosc: Gap -to pewnie kazdy wie, ciuchy klasyczne i czasem dosc nudne ![]() Esprit - w sumie ciuchy podobne do Gapa i podobna jakosc. Dobre, ale jak dla mnie rowniez czasem troche nudne ![]() Mango - nie mam nic do zarzucenia Zara - na razie jestem zadowolona, oby tak dalej. Choc dzial TRF i tansze ciuchy moga byc w Zarze troche gorsze Vero Moda - jest OK Diesel - rewelacja Ecco - bardzo dobre buty, ale dla mnie nie zawsze ciekawe kolekcje. Clarks - tak jak Ecco Drozszych marek nie ma sensu wymieniac, bo wiadomo ze sa dobre ![]() Srednia jakosc (albo mieszanka dobrej i kiepskiej): Kappahl - jak sie wejdzie, to czuc zapach chemikaliow i tanich chinskich ciuchow, mimo to zdarzaja sie tam dobre ciuchy, jednak ich kolekcje sa tragiczne (przynajmniej jak na moj gust) H&M - jak sie dobrze poszuka, to mozna znalezc dobre ciuchy. Ale sa spore szanse na kupienie kiepskich ciuchow Cubus - podobnie jak H&M Topshop - jakosc taka sobie przy wygorowanych cenach Kiepska jakosc: Lindex (w Polsce niedawno otwarto dopiero jeden sklep) - zaluje ze wydalam u nich tyle kasy. Np. T-shirt stracil ksztalt, z jednej strony jest dluzszy niz z prawej. Mam dlugi sweter, w ktorym zrobily sie worki w miejscu lokci. Zapach tanich chinskich ciuchow przesiaknietych chemikaliami czuc juz na ulicy przed sklepem ![]() Deichmann - Masakra i tortura dla stop! Moim zdaniem szkoda pieniedzy na takie tanie, plastikowe, chinskie buty, w ktorych stopa ani nie oddycha ani nie ma wygodnie. Ewentualnie sa z najtanszej skory potraktowanej nie wiadomo jaka chemia, ktora tez ma wplyw na nasze zdrowie. ![]() Edytowane przez Smoke Czas edycji: 2011-03-25 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam dzisiaj artykuł o jakości ubrań w sklepach (polecam http://interia460.pl/artykul/co-sie-...za-szafa,46666 ) i mi się przypominało o ty wątku ,Oto moja lista
„Zielone światło” hiszpańskie Zara -bardzo ładne, porządne ; koszulka z takiej rozciągliwej wiskozy która zazwyczaj się przeciera jak nowa , czółenka skórzane są zniszczone na obcasie ale jak na intensywne użytkowanie trzymają sie dobrze Stradivarius, Bershka -duży plus za tanie naturalne materiały; kurtki skórzane , bawełna czysta i z domieszkami lnu ,jedwabiu - mam kilka ubran z mieszanki bawełna-jedwab są ładne i przyjemne w użytkowaniu, bluzeczki i tuniki z bawełny podobnie ,dobrze sie trzymają ile sie unika się cienkich rzeczy z wiskozy to jest OK. Biżuteria, paski w porządku Mango – też hiszpańska marka solidne rzeczy ,niestety droższe brytyjskie Topshop- słyszałam wiele pozytywnych opinii w programach brytyjskich, sama mam mało rzeczy ale faktycznie zdaniem bardzo dobre. Ceny wysokie ,na all można znaleźć sporo ich rzeczy za mała cene niestety zazwyczaj te gorsze. Ciekawe akcesoria River Island - też lubiany w UK moim zdaniem słusznie ;oryginalne i stylowe ubrania ,zwłaszcza sukienki są znane -Mam od nich sporo ubrań od letnich topów po eleganckie ,wszystkie bardzo sobie chwalę ASOS- (marka nie cały sklep) bardzo fajne ubrania i duże przeceny ,mam ich ładne i porządne sukienki ,topy i biżuterie Warehouse –porządne ładne rzeczy , moja mama ma sukienke jedwabną i maxi obie często używa i dobrze się trzymaja polskie Reserved -lubię ich żakiety i ogólnie ubrania city line ,mam z niej fajną marynarkę , ładną tunikę i sukienkę ,spódnice formalne wydają sie ciekawe ale na mnie nie pasują . Z odzieży basic mam bluzkę i kamizelkę z bawełny w dobrym stanie Solar- ja z tamtąd nic nie mam ,ale mama sobie chwali ma od nich świetne sukienki i fajne sweterki ,wszystko sie ładnie trzyma Tatuum - dwie tuniki mam mało używane więc nie moge wiele powiedzieć ale wrażenia pozytywne włoskie Motivi – miałam od nich dżinsy długo mi służyły ,niestety ceny wysokie Sisley ,Benneton - mam kilka rzeczy ale te co są -świetne z Sisleya super bluzke, z Benettona szorty w które intensywnie użytkowałam (na wf) a dalej wyglądają super podobnie jak stary juz sweterek Intimissimi - miłe materiały; mam bokserki jedwabne i bardzo fajną bluzke z modalu materiał co jak wiskoza ,dobrze się trzyma a materiał jest bardzo przyjemny inne Vero Moda -kupuje od tam od dawna (głównie rzeczy marki Only) wprawdzie niedużo ale nic do tej pory mnie nie zawiodło Promod- mam z tamtąd niewiele rzeczy ale trzymają sie długo i wyglądają bardzo dobrze- (balerinki powlekane satyną ,wytrzymały juz wszystko łącznie z wielokrotnym przemoczeniem ,spódnica mimo że ze sztruksu bardzo dobrze sie trzyma juz sporo lat) moja mama tez mam z tamtąd niektóre ze swich ulubionych ubrań, dodatki ALDO -bardzo stylowe dodatki ,buty sie dobrze trzymają, podobnie torebki , Ich biżuteria jest mniej znana ale tez ładna i solidna NINE WEST -mam z tamtąd torebkę która bardzo dużo używam a wygląda idealnie, butów nie mam ale wydają się porządne ”żółte światło” H&M sklep nastawiony na masową produkcje, ogromny wybór częste zmiany kolekcji - trafiją się dobre rzeczy ale większość jest kiepska i niewarta ceny Tally Wejil -kiedyś sporo tam kupowałam i do tej pory mam te rzeczy ,dobrze sie trzymaja np lniany żakiet, spódnica długa ,ostatnio kupiłam spodnie z lnem wiec myśle że też powinny sie dobrze trzymać jednak dużo (większość) rzeczy wygląda po prostu marnie CCC - sklep z wieloma markami więc dużo zależy od marki właśnie ,ja mam buty Lasocki ,skórzane ,są super New Look -tanie ,szczególnie po przecenie ale tez proporcjonalne do tej ceny ,część kolekcji to gorsze wersje ubrań RI i Topshop -już lepiej kupić używany pierwowzór. Orsay -ostatnio omijałam ten sklep ,wydawał mi sie kiepski taka pseudoelegancja ale ostatnio widziałam kilka fajnych sukienek wiec można znaleźć coś fajnego New Yorker- rzeczy raczej kiepskie chociaż kiedyś lubiłam ich marke amisu ogólnie sklepy młodzieżowe -nastawione są na trendy a nie na jakośc ; Cropp, House, Troll , (chociaż z Croppa mam bardzo fajna bluzkę którą lubię i na szczęście dobrze się trzyma) można zaglądnąć jak ktoś chce coś „czerwone światło „ Primark, Atmosphere-kiepskie ,kiczowate rzeczy , w dodatku ceny na allegro bardzo zawyżone - Terranova- szybko sie niszczą - C&A nieładne i marne No ale dużo też zależy od materiału ,ja bez wahania kupuje bawełne,tylko jedna rzecz (z Terranovv) bawełniana mi się zniszczyła) ak to wyglądają tak samo po wielu latach .Podobnie trwały jest len . Za to uważam na wiskoze a zwłaszcza mieszankę wiskoza+poliester (dwie rzeczy które mi bardzo szybko zniszczyły miałam z tego materiału) chociaż to jeszcze zdaje sie jeszcze zależy od splotu ,gęstości bo niektóre z tego materiału sie dobrze trzymają ,mam wrażenie że te rozciągliwe są gorsze ,oraz na dzianine zwłaszcza akrylową bo z natury jest mniej trwała. Ale tak to chyba mam szczęście do ubrań ![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2011-07-13 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Terranove, Bershkę, Trolla, C&A, New Yoker nie znosze tych sklepów
![]()
zapraszam: http://mangora23.blogspot.com/ Edytowane przez svangur Czas edycji: 2011-07-12 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Orsay. Mam bardzo dużo ubrań tej marki i moim zdaniem są jak najbardziej ok. Polecam również C&A, dobra jakość za nieduże pieniądze. Nie lubię H&M- jakość koszmarna. Do New Yorkera również mam zastrzeżenia.
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
ja zdecydowanie odradzam spodni z Croppa strasznie szybko się przecierają i wypadają dziury, zarówno w męskich jak i damskich
![]()
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
A ja się strasznie zraziłam do Terranovy, po 2 praniach moje ubranka wyglądały jak dwuletnie, teraz omijam ten sklep szerokim łukiem... W Zarze i H&M czasami bluzeczki są jakby "niewykończone", czyli łatwo się prują.
Za to w reserved kupuję sukienki na spotkania networkingowe i do pracy, tanie i dobrej jakości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
polecam
polecam sklep Ravel- mam kilka par jeansów z tego sklepu dosc długo juz i po wielu praniach sa jak nowe , mam tez od nich płaszczyk i pare innych rzeczy wszystkie dobrej jakości Donna- bielizna i stroje kąpielowe nie polecam New Yorker -nie polecam słabiutka jakoś bluzek, po praniu zachowują się gorzej niż te z bazaru a takie tanie wcale nie są |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wytrzymałe są też ubrania z KappAhla oraz jak dla mnie z Orsaya. Całkiem dobrze trzyma się też część rzeczy z Tally Weijl. No i oczywiście Lindex, ale tego chyba w Polsce dostać nie można ![]() H&M, Reserved, Diverse, Cropp, House, Cubus - porażka! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.