Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 15:26   #1771
Szara Myszka
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych,które mają koty w mieszkaniu.Czy powtarzałyście badanie na toksoplazmoże w późniejszym okresie ciązy?Zastanaiwam sie czy zrobić je po raz kolejny,choc nie do końca wiem czy jest sens skoro moja Kota jest niewychodząca i praktycznie nie dostaje surowego mięsa?
Ja robiłam badanie na toxo już 3 razy. W domu mam małe zoo, moje zwierzaki są zdrowe, ale jak owczar miał skręt żołądka i leżał w klinice weterynaryjnej, to spedziłam tam bardzo wiele czasu. Gin stwierdziła, że będziemy spokojniejsi jak wykluczymy obecność wira toxo we mnie. Słyszałam, że dużo bardziej prawdopodobne jest zarażenie się tym świństwem od mięsa niż od zwierzaka. Oczywiście dla świętego spokoju powtórzyłam badania i no i tym razem też wynik okazał się ujemny.

A u nas znowu były emocje. Trafiłam wczoraj na IP z podejrzeniem sączenia się płynu owodniowego. Szczęśliwie okazało się, że to zwiększona ilość wydzieliny. Jednak nie omieszkali podłączyć mnie do KTG, no i znowu wykryło skurcze. Dalej mam brać tabletki, odpoczywać i jakby tylko działo się coś niepokojącego to wracać na IP.
Dowiedziałam się, też po badaniu, że główka Oleńki "balotuje nad wchodem".

Byłam też u okulisty - nie mam przeciwskazań do sn. Cieszę się, bo jakoś przyzwyczaiłam sie do myśli o porodzie sn, pogodziłam sie z tym, że będzie bolało i że będę bardzo zmęczona, ale nagroda za te cierpienia jest bezcenna. W dodatku będzie ze mna TŻ, a jest dla mnie ogromnym wsparciem, więc dam radę! Ucieszyłam się, że mam zdrowe dno oka, a wada się nie pogłębiła.

A od wczoraj jestem już w 9 miesiącu!!!

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:32   #1772
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

Mam do Was prośbę, zaczęłam się zastanowić czy to normalne że dostałam luteinę nagle w 30 tygodniu ciąży... zazwyczaj daje się dziewczyną na początku, nigdzie nie znalazłam przypadku, gdzie lekarz z powodu twardnieć brzucha włącza ją tak późno... Myślę, że może lepiej jednak wziąć raz dziennie nospę. Lub kiedy mi się to zdarza twardnięcie, a nie szprycować małego 2 razy dziennie luteiną?

Ehh nienawidzę lekarstw.
wiesz co ja jak trafiłam bodajże w 23tc do szpitala z twardnieniami brzucha to podawali mi magnezin i nospe. magnez biore do dzis bo mam dosc czesto juz te skurcze, robia sie bolesne ale nie chce zeby byly coraz silniejsze wiec tym magnezem troche je oszukuje
no i mialam skurcze łydek wiec mi tez pomagał.
luteina to chyba nie bardzo na skurcze nie wiem. spróbuj zakupić sobie Magnezin - nie zaszkodzi a może pomoże
chyba ze juz bierzesz i nie działa to nie wiem....

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

nie, to nie jest proszek dla niemowląt

mam oczywiście cały czas skurcze Braxtona-H. , do tego sama szyjka tez ma skurcze, bo mała jak rusza głowa to je powoduje, ale nie ma powodu do niepokoju.
Pytałam, czy dotrwam do terminu, gin mówi, ze ma nadzieje, że tak, szyjka u mnie długa, zamknięta... ale przy kolejnych dzieciach ponoć raczej rodzi sie wczesniej. Marze by dotrwac do końca lutego, żeby mi sie macierzynski ładnie zaczął w marcu, no a jakby malutka zechciała poczekac do terminu, albo i do 41 TC to byłabym przeszczęśliwa, chociaz to chyba mało realne, biorąc pod uwage wszystkie okoliczności ( trzecia ciąża, nisko główka, codziennie skurcze) no ale szansa zawsze jest.
termin mam na 7 marca ( 40 TC) ale już od 20 lutego jestem "w terminie" ( 38 TC)

he he ważę już 78 kg
a własnie ze ten persil jest dla niemowlat, bo jest bardzo delikatny, i ma pozytywnie opinie Centrum Zdrowia Dziecka
a poza tym Lovela czy Jelp tez moga uczulac dziecko, a nie ktorzy to piorą w zwyklych proszkach ciuszki i tez jest dobrze

hoho ładna waga
na pewno bedzie dobrze, ja tez chce dotrwac do terminu, nie chce urodzic w lutym nie wiem czemu
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:34   #1773
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie,

podczytuję z grubsza, bo nawet nie miałam czasu na forum. Byliśmy wczoraj oglądać wózki, mierzyliśmy do bagażnika i jednak będzie Xlander.
kolor Rocky.
Myślę, że jutro podjedziemy zamówić. Udało mi się wynegocjować cenę z 1530 na 1386
to Ty niezła negocjatorka jesteś

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dokładnie....
amen

A ja okulistę mam na 15,30 jutro, pójdę do innego bo ten dzisiaj stwierdził ,że on mnie zbada ale..świstka,że mogę rodzić np sn nie wystawi. No to nie.
jutro podjadę oddać indeks na uczelnie i do ikeii , a później ten okulista
też mi coś, świstka mu się wystawiać nie chce...

Cytat:
nie, w domu
generalnie takie pozycje bardziej pionowe, stojąca, w kucki, na kolanach... albo np klęczące na czworaka ( tylko ze ja np na czworaka chyba bym nie mogła ) i te pozycje mozna przybrac na łózku porodowym, niekoniecznie na podłodze, wtedy połoznej jest łatwiej.
Ja mam je na fotkach z ksiązki I . Chołuj " Urodzic razem i naturalnie", te fotki sa robione w szpitalu na Madalinskiego w Warszawie, więc na pewno oni pozwalają na takie pozycje,i inne szpitale pwenie tez , tylko trzeba sie o to upomniec, bo jak sie nic nie powie, to poprowadzą rutynowo na leżąco, bo to najwygodniejsze dla nich .

(...)

Pytałam, czy dotrwam do terminu, gin mówi, ze ma nadzieje, że tak, szyjka u mnie długa, zamknięta... ale przy kolejnych dzieciach ponoć raczej rodzi sie wczesniej. Marze by dotrwac do końca lutego, żeby mi sie macierzynski ładnie zaczął w marcu, no a jakby malutka zechciała poczekac do terminu, albo i do 41 TC to byłabym przeszczęśliwa, chociaz to chyba mało realne, biorąc pod uwage wszystkie okoliczności ( trzecia ciąża, nisko główka, codziennie skurcze) no ale szansa zawsze jest.
termin mam na 7 marca ( 40 TC) ale już od 20 lutego jestem "w terminie" ( 38 TC)

he he ważę już 78 kg
no mam nadzieję, że na Madalińskiego tak faktycznie jest, we wtorek tam szkołę rodzenia zaczynamy, to się zacznę orientować

kurczę, Ty to byś chciała do 41 tc dotrwać, a ja to się już doczekać nie mogę, hehe chociaż też bym wolała choć do 36 tc, bo te studia...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:38   #1774
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mi raz się zdarzyło że źle mi babka coś w kasie naliczyła, powiedziałam jej o tym a ona patrząc w monitor do mnie; ojej bo ja ceny z apteki pani wbiłam już poprawiam poprawiła i wyszła kwota taka jak na zamówieniu przez internet więc warto wiedzieć ile się miało zapłacić

jeżeli chodzi o kartę dla mamy to ceny chyba są już podane razem z rabatem, ale ja się nie orientuje bo jej nie mam
aha dzięki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
a wiesz nie wiem jak to jest z tą kartą to chyba już uwzględniona ta cena. zobacze w sobotę idę zamówienie odbierać to się okaże
a my za 2 tygodnie zamawiamy wózek i teraz dylemat

ten:

Załącznik 3712096

czy ten

Załącznik 3712097

to zobacz jak będziesz odbierać jak to jest z tą kartą i jak możesz to mi napisz z góry dziękuję.
co do wózka to dla mnie ładniejszy kolor zielono-szary

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy używacie może do prania ubranek dla maleństwa proszku PERSIL SENSITIVE? Czy nadaje się on do prania ubranek dla noworodka?
chyba styczniówki pisały o tym proszku ze dla dzieci sie nadaję . ale ja nie używam ja mam lovelę i jelp

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam strasznie glupie pytanie.
Co kupujecie do tych gondolek?czy trzeba kupic do gondoli, specjalne przescieradlo, poduszke i kolderke?
ja nie kupuję - mam kocyki i kombinezon a zresztą jak będziemy wyjeżdżać to lato będzie ... i jak już to później kupię na wrzesień ale zobaczę.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:40   #1775
Olusiaa_
Zakorzenienie

subtelle
będzie dobrze

czarna
wow to koniecznie dawaj fotę brzucha- póki jeszcze jest

Ja się wczoraj wybrałam na zakupowe szaleństwo. W załączniku ciuszki dla małej

i siebie też obkupiłam- sweterkową sukienkę, kardigan, i sweterek na po ciąży hehe, będzie większa motywacja do odchudzania.

i jeszcze sweter, tunikę, bluzkę i T-shirt na teraz. A co, mnie też sie należy coś od życia. I do fryzjera jeszcze poszłam podciąć się trochę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050211.jpg (88,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050212.jpg (132,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050213.jpg (146,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050214.jpg (176,1 KB, 39 załadowań)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:40   #1776
87czarna
Zakorzenienie

agaaga ja kupiłam fotelik z coneco... też się nad nim zastanawiasz? ;>

Skończyłam prasowanie wszystkich białych ubranek-matkooooo,jak mnie krzyż i szyja bolą!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:46   #1777
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Przeglądam to forum styczniówek-lutówek i tak sobie myślę.... że za miesiąc zacznie się nasze 5 minut!!
masz rację , ja co prawda mam termin na luty ale powoli zaczynam się bać ...

Cytat:
a ja dzis byłam u gin

Moja waga juz tak nie szaleje, przytyłam od ostatniej wizyty 0,5 kg, czyli łącznie 14 kg.
Moja gin wie, ze będe rodzić w domku ( ona jest zresztą ze szpitala, w którym w razie czego bym rodziła i w którym rodziłam pierwsze dziecko, prowadzi juz moją 3 ciążę) i dziś mi powiedziała, że mała jest juz niziutko, że jest pieknie ułozona i że przewiduje, iż cytuje "pieknie pani urodzi"

chciałabym bardzo, żeby wszystko posżło szybko i sprawnie jak ostatnim razem

mam oczywiście cały czas skurcze Braxtona-H. , do tego sama szyjka tez ma skurcze, bo mała jak rusza głowa to je powoduje, ale nie ma powodu do niepokoju.

he he ważę już 78 kg
dobrze że wszystko ok z dzidziusiem

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

i siebie też obkupiłam- sweterkową sukienkę, kardigan, i sweterek na po ciąży hehe, będzie większa motywacja do odchudzania.

i jeszcze sweter, tunikę, bluzkę i T-shirt na teraz. A co, mnie też sie należy coś od życia. I do fryzjera jeszcze poszłam podciąć się trochę
śliczne a ten komplecik cudny

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-02, 15:50   #1778
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
subtelle
będzie dobrze

czarna
wow to koniecznie dawaj fotę brzucha- póki jeszcze jest

ale boskie ciuszki
Stary 2011-02-02, 15:56   #1779
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

też napadłam na 5-10-15 niedawno
nad tym sweterkiem myslalam,ale chcialam przynajmniej rozmiar 68 zeby dluzej pochodzila a był tylko 62 i w koncu nie wzielam ale bardzo mi sie spodobal
ostatnio byłam to u mnie juz nowe kolekcje, ale jescze cos tam na pewno złowię przed wiosną

mam dzisiaj imieniny szanownej tesciowej, jak TZ wroci to jedziemy.juz sie doczekac nie moge

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-02 o 15:58
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:08   #1780
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
zamowilismy wozek
jaki?

Cytat:
Witajcie,

podczytuję z grubsza, bo nawet nie miałam czasu na forum. Byliśmy wczoraj oglądać wózki, mierzyliśmy do bagażnika i jednak będzie Xlander.
kolor Rocky.
Myślę, że jutro podjedziemy zamówić. Udało mi się wynegocjować cenę z 1530 na 1386

Mam do Was prośbę, zaczęłam się zastanowić czy to normalne że dostałam luteinę nagle w 30 tygodniu ciąży... zazwyczaj daje się dziewczyną na początku, nigdzie nie znalazłam przypadku, gdzie lekarz z powodu twardnieć brzucha włącza ją tak późno...

Ehh nienawidzę lekarstw
ja też biorę Luteinę 2 razy dziennie. W 30tyg. gin przepisała na twardnienie brzucha i dodatkowo Cordafen. Brzuch twardnieje tak samo i nie wiem czy jest sens to brać. Za tydzień wizyta to podpytam.

Ja też decyduję się na X-landera. Opinie skrajne i sama nie wiem czy dobrze, ale już mam dość oglądania wózków bo mam już z nimi koszmary. Decyduję się na kolor Vulcano bo jest najtańszy i w sumie zaczął mi się podobać w tej kolorystyce. Mi się trafił zestaw za 1500zł z akcesoriami.

Marsylia
- nie przeszkadza Ci brak amortyzatorów w tym wózku? Bo ja sama nie wiem, czy są one potrzebne w praktyce, czy nie. Na pewno nie będzie można bujać tym wózkiem.

Dziś porobiłam trochę zakupów i idę robić fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg xa volcano.jpg (33,0 KB, 20 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:12   #1781
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie,

kolor Rocky.

Co do poscieli do wozka - to ja chyba kupię tylko kocyk jakoś nie jestem przekonana do wózkowych pościeli.

Mam do Was prośbę, zaczęłam się zastanowić czy to normalne że dostałam luteinę nagle w 30 tygodniu ciąży... zazwyczaj daje się dziewczyną na początku, nigdzie nie znalazłam przypadku, gdzie lekarz z powodu twardnieć brzucha włącza ją tak późno... Myślę, że może lepiej jednak wziąć raz dziennie nospę. Lub kiedy mi się to zdarza twardnięcie, a nie szprycować małego 2 razy dziennie luteiną?

Ehh nienawidzę lekarstw

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

znalazłam tylko coś takiego:

Progesteron może być bezpiecznie stosowany w I trymestrze ciąży. Nie wykazuje właściwości maskulinizujących, wirylizujących, kortykoidowych i anabolicznych. Brak dostatecznej dokumentacji odnośnie stosowania progesteronu w II i III trymestrze ciąży. Stosowanie progesteronu w okresie karmienia piersią jest przeciwwskazane.
ja zaczęłam brać luteinę w 32 tygodniu
jest podawana w III trymestrze aby zapobiec samoczynnym skurczom macicy
ja mam ją brać aż do 37 tygodnia no i później odstawiamy i sobie macica może się dowolnie kurczyć bo ciąża donoszona już wtedy więc luz

oprócz luteiny biorę jeszcze magnez

(bo ja mam rozwarcie wewnętrzne i skurcze mi są zbędne do tego )
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 16:38   #1782
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jeny dziewczyny już wiem co to za ból brzucha, to mój mały tak mnie kuksa boleśnie, ale inaczej niż zawsze, strasznie nieprzyjemne uczucie i bolesne... Jak tylko zaczyna się ruszać to się modlę, żeby nie bachnął w to bolące miejsce...eh. Mam nadzieję, że po 17 lutego szybko mnie umówią na tą cesarkę.
niedobrze niedobrze mały uspokój się i nie kop za bardzo mamusi

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
A ja okulistę mam na 15,30 jutro, pójdę do innego bo ten dzisiaj stwierdził ,że on mnie zbada ale..świstka,że mogę rodzić np sn nie wystawi. No to nie.
jutro podjadę oddać indeks na uczelnie i do ikeii , a później ten okulista
jakiś głupi ten okulista przecież zaświadczenie powinien wypisać na karcie ciąży nawet wpisać...

Cytat:
a ja dzis byłam u gin

Moja waga juz tak nie szaleje, przytyłam od ostatniej wizyty 0,5 kg, czyli łącznie 14 kg.

Moja gin wie, ze będe rodzić w domku ( ona jest zresztą ze szpitala, w którym w razie czego bym rodziła i w którym rodziłam pierwsze dziecko, prowadzi juz moją 3 ciążę) i dziś mi powiedziała, że mała jest juz niziutko, że jest pieknie ułozona i że przewiduje, iż cytuje "pieknie pani urodzi"

chciałabym bardzo, żeby wszystko posżło szybko i sprawnie jak ostatnim razem
tego ci życzę myślę że będzie dobrze to 3 poród i pewnie szybko pójdzie pyk pyk i mała będzie z wami

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość

A u nas znowu były emocje. Trafiłam wczoraj na IP z podejrzeniem sączenia się płynu owodniowego. Szczęśliwie okazało się, że to zwiększona ilość wydzieliny. Jednak nie omieszkali podłączyć mnie do KTG, no i znowu wykryło skurcze. Dalej mam brać tabletki, odpoczywać i jakby tylko działo się coś niepokojącego to wracać na IP.
Dowiedziałam się, też po badaniu, że główka Oleńki "balotuje nad wchodem".
A od wczoraj jestem już w 9 miesiącu!!!
odpoczywaj
gratulacje 9 miesiąca

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

to zobacz jak będziesz odbierać jak to jest z tą kartą i jak możesz to mi napisz z góry dziękuję.
co do wózka to dla mnie ładniejszy kolor zielono-szary
dam znać

Cytat:

sliczności a dla siebie to ja już dawno nic nie kupowałam wszystko dla małego idzie hehe masz rację - nam też się coś należy od razu lepiej nie?

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

mam dzisiaj imieniny szanownej tesciowej, jak TZ wroci to jedziemy.juz sie doczekac nie moge
powodzenia

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
jaki?
Marsylia - nie przeszkadza Ci brak amortyzatorów w tym wózku? Bo ja sama nie wiem, czy są one potrzebne w praktyce, czy nie. Na pewno nie będzie można bujać tym wózkiem.
a po co są w ogóle te amortyzatory? nie trzepie tak wózkiem tak?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:41   #1783
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
niedobrze niedobrze mały uspokój się i nie kop za bardzo mamusi

jakiś głupi ten okulista przecież zaświadczenie powinien wypisać na karcie ciąży nawet wpisać...

tego ci życzę myślę że będzie dobrze to 3 poród i pewnie szybko pójdzie pyk pyk i mała będzie z wami

odpoczywaj
gratulacje 9 miesiąca

dam znać

sliczności a dla siebie to ja już dawno nic nie kupowałam wszystko dla małego idzie hehe masz rację - nam też się coś należy od razu lepiej nie?

powodzenia

Dziewczyny a ja uwas jest hmhhmhmhmhm ze stolcem?? Macie zatwardzenie czy raczej na odwrot??? Bo ja to masakra taki luzny caly czas
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:52   #1784
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:

tak Amortyzują dołki itp i możesz np pobujać dziecko w wózku. To są te takie sprężyny przy kółkach.
Niby te nowe wózki z pompowanymi kołami same w sobie chyba amortyzują, ale nie wiem do końca Może ktoś mądry się wypowie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:59   #1785
Ewelqa1985
Zadomowienie

olusia cudenka te ciuszki

coralady ja mam 2 kotki nie wychodzace i nie jedzace wogole miesa surowego i toxo robilam 3 razy w ciagu ciazy ostatnie pod koniec stycznia to ostatnie kazal gin tylko IGM zrobic i jest minus tzn. ponizej 0,50 o ile pamietam bo nie mam badan kolo siebie kazal dmuchac na zimne bo jeszcze troche czasu na leczenie w razie W zostalo

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-02-02 o 17:02
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:02   #1786
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
od razu
Ja w ogóle mało co wychodzę z domu, bo mieszkamy na wsi, więc taki wypad po galeriach dobrze mi zrobił
a u fryzjera byłam ostatnio w listopadzie

trzyrazyi
ja mam wręcz odwrotnie, muszę się pilnować i jeść codziennie jabłka albo jakieś płatki albo coś z błonnikiem, inaczej zastój kibelkowy

A kotkę mam wychodzącą i jedzącą surowe i nie powtarzałam badania już.

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-02-02 o 17:04
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:07   #1787
avikusia
Zadomowienie

trzyrazyi miałam się o to samo pytać

u mnie na szczęście bez problemów (i żeby tylko tak zostało!), ale czytałam, że w III trymestrze zatwardzenia są jedną z dolegliwości, dlatego tak mi też dziś przyszło do głowy się o to spytać

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:07   #1788
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja uwas jest hmhhmhmhmhm ze stolcem?? Macie zatwardzenie czy raczej na odwrot??? Bo ja to masakra taki luzny caly czas
U mnie od poczatku ciazy raczej zatwardzenie i nic nie pomaga, ani activie, ani kilogramy jablek popijanych kefirkiem

Dziekuje, za rady apropo gondoli. Ja w takim razie kupie tylko jakies frotowe male przescieradelko i cieplejszy kocyk. Tak w ogole pomyslalam, ze trzeba sie zaopatrzyc sporo w te kocyki?Kolezanka mi mowila ze mam kupic minimum 5
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:09   #1789
prunelle
Wtajemniczenie

Olusiaa, ten sweterek z 5-10-15 boski

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agaaga ja kupiłam fotelik z coneco... też się nad nim zastanawiasz? ;>

Skończyłam prasowanie wszystkich białych ubranek-matkooooo,jak mnie krzyż i szyja bolą!
a może na siedząco byś mogła prasować, może lepiej będzie?

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dasz radę

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:37   #1790
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

Lustereczko fajny ten wózek i niedrogi
Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam strasznie glupie pytanie.
Co kupujecie do tych gondolek?czy trzeba kupic do gondoli, specjalne przescieradlo, poduszke i kolderke?
Cytat:
dzięki dziewczynki za pomoc w kolorze wózka no tżtowi też się bardziej zielony podoba mi w sumie chyba też

zdrówko zdrówko 8 miesiąc wita
model wózka to ten co go dzięki blackrose zamówimy hehe

http://allegro.pl/nowosc-wozek-rapto...430975647.html

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Lustereczko, ładny wózeczek i niedrogi

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

bardzo fajny
Fajnie dziewczyny, że Wam się podoba wózek który wybraliśmy nie ukrywam, że zależało nam na tym, żeby nie był drogi. Nasi znajomi mają ten wózek i są bardzo zadowoleni, więc mam nadzieję, że nam też będzie dobrze służył.
Eirene fajny ten wózek i jeszcze tańszy niż nasz, gdyby mieli kolor fioletowy to pewnie też byśmy się nad nim zastanowili.
Ja do wózka nic nie kupuje dodatkowego, ma fajny materac w środku, a przykrywać będę kocykiem.
Cytat:
subtelle
będzie dobrze

Super ubranka

Cytat:
Mnie każdy straszył, że w ciąży jest problem z zaparciami i hemoroidami, ale mnie na szczęście to nie dotyczy. Nie mam żadnego problemu, jest tak samo jak było przed ciążą czyli w sam raz.

Qrcze licytowałam dzisiaj 2 aukcje i obie przegrałam ale jeszcze jedna mi została, może wygram
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:37   #1791
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
u mnie normalnie

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-02, 17:44   #1792
Ewelqa1985
Zadomowienie

trzyrazi u mnie tez normalnie nawet 2 razy dziennie a w szpitalu 3 razy sie zdazylo
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:48   #1793
blackrose4u
Wtajemniczenie

Olusia śliczne ciuszki

trzyrazyi ja muszę podjadać suszone śliwki by mnie nie zatkało

dziewczyny proszę o pomoc. Przed ostatecznym podjęciem decyzji o zakupie wózka przejrzałam jeszcze raz allegro i znalazłam inny model. Teraz małżowi nawet się bardziej podoba, a ja sama nie wiem. Różnią się wymiarami, gondolka jest ciut mniejsza, inny stelaż i kolorystyka. Doradźcie coś

1. http://allegro.pl/freestyle-cool-fot...431483560.html

2. http://allegro.pl/nowosc-wozek-rapto...425280733.html

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:54   #1794
87czarna
Zakorzenienie

blackrose dla mnie zielen

Stary 2011-02-02, 17:55   #1795
iweczka
Zakorzenienie

castia, zgadzam się z Tobą w zupełności, nie ma reguły czy problem wyniknie przy sn czy przy cc. Ja zakładam, że będzie dobrze -MUSI BYĆ i już i mam nadzieję, że wszytskie urodzimy w ekspresowym tempie

czarna
, pogadaj z malutka niech jeszcze posiedzi troszeczke w brzuszku, tam ma ciepełko i w ogóle fajnie ja tak swojej tlumacze, tylko ciekawe czy posłucha

Tak wogóle wrócilam po wojażach, mam dziś przypływ energii, także odwiedziłam koleżankę i Jej córcię , super maleństwo
a teraz poczytam co tam naskrobałyscie przez cały dzien, bo trochę się tego nazbierało.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:58   #1796
87czarna
Zakorzenienie

iweczka staram się jej przemówic do rozsądku Mam nadzieję,że nie poszła z upartością w Tatuśka

Mam teraz takie schizy,że jak chodze do łazienki,to wyglądam czopa śluzowego,haha

Stary 2011-02-02, 18:00   #1797
nuna_77
Zadomowienie

Czytam, czytam nie moge nadrobić

Ewelqa super, że juz w domciu, uważaj na siebie, śliczne ciuszki wylicytowałaś
Ja miałam robione tylko raz na toxo i wyszło mi , że przechodziłam, hmm może powinna jeszcze raz zrobić

Olusiaa piekne rzeczy, szczególnie ten komplet ecru widziałam w sklepie i jest przemiły w dotyku

Trzyrazi ja tez chodzę 2 razy i to luźno raczej, to chyba lepsze niż w druga stronę

Gosikk_s czyli nasze maluszki najmniejsze jak na razie, a jakie ciuszki nosił Twój synek po porodzie 56?

Ada32 a jaka wage ma Twój maluszek w 30 tygodniu?

Dziekuje Wam za skomplementowanie imienia mojego maleństwa
Jacek to był mój chrzestny św pamieci, sami nie mieli dzieci z zoną, ale duzo mi pomagali przy córci jak była mała.

Persil Sensitive
to chyba wypróbuje, ale jak maluszek będzie większy.

Od jutra jest promocja na Jelp w Real 27,95

Właśnie łażę po allegro i szukam spodenek dla maluszka, ale tego duuzo.
Czy zestawy które można zakupić sa fajne, czy raczej mozna się nabrać?
Ja upatrzyłam ten zestaw, ale nie wiem czy nie jest za duzo rampersów 0-3
http://allegro.pl/maly-chlopczyk-0-6-i1428515132.html

tu ładny dla dziewczynki
http://allegro.pl/sliczna-mala-dziew...428514796.html
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 18:01   #1798
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Olusia śliczne ciuszki

trzyrazyi ja muszę podjadać suszone śliwki by mnie nie zatkało

dziewczyny proszę o pomoc. Przed ostatecznym podjęciem decyzji o zakupie wózka przejrzałam jeszcze raz allegro i znalazłam inny model. Teraz małżowi nawet się bardziej podoba, a ja sama nie wiem. Różnią się wymiarami, gondolka jest ciut mniejsza, inny stelaż i kolorystyka. Doradźcie coś

ja obstawiam niebieski
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 18:03   #1799
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie właśnie też! codziennie jak nigdy. zawsze chodziłam tak co 2-3 dni a teraz jak w zegarku zawsze ok 11-12. i tak luźno w I trymestrze miałam zaparcia ale teraz to aż się dziwię sobie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
tak Amortyzują dołki itp i możesz np pobujać dziecko w wózku. To są te takie sprężyny przy kółkach.
Niby te nowe wózki z pompowanymi kołami same w sobie chyba amortyzują, ale nie wiem do końca Może ktoś mądry się wypowie
a no bo się właśnie zastanawiałam dzięki.

Cytat:
od razu
Ja w ogóle mało co wychodzę z domu, bo mieszkamy na wsi, więc taki wypad po galeriach dobrze mi zrobił
a u fryzjera byłam ostatnio w listopadzie
o to tak jak ja uzależniona od tżta lub rodziców niby auto mam ale mi jeździć mąż nie pozwala w taką zimę zresztą sama się boję i jak już jadę do wielkiego miasta to ach...

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

szczerze to mi się jednak ten raptor podoba tzn my go bierzemy więc może dlatego tamten za to ma inne fajne kolorki. no nie wiem ja wybieram jednak raptor

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
i mam nadzieję, że wszytskie urodzimy w ekspresowym tempie
innej możliwości nie widzę będzie pyk pyk i po sprawie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 18:06   #1800
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

trzyrazyi ja to teraz boje się tych spraw mam obawy ze spowoduje to skurcze

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

iweczka no ba urodzimy migusiem chwilka bólu i po sprawie przecież dzielne kobiety jesteśmy
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości