Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 09:18   #3001
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
hehe no to jeszcze mi powiedz ze ja poszłam akurat do tej apteki gdzie jest zagraniczny... tam innego nie mieli tylko taki... muszę u nas w aptece spytać... to jest ta *******... wrrr.... właśnie sprawdziłam na str i u nich jest ten polski! a my byliśmy w galerii i poszłam tam do apteki bo nie chciało nam się jechać do tej naszej! i ten seboradin też jest... muszę sobie któryś kupić... ja zawsze gliss kur używałam... żeby mieć włosy jak z reklamy hehe i prawie się udaje.. tyle że mam ich o połowę mniej
A jak włosy po tym waxie?sprawdziłam dokładnie sama skład i nie jest tak zle jak wcześniej dziewczyny pisały-spokojnie zużyj i potem kup ten z proteinami mlecznymi.

Nie używaj gliskura-jeden z oblepiaczy.

Kup seboradin balsam z żeń-szeniem albo lotion z czarną rzepą-teraz w jakiejś aptece jest na to promocja są po 15,99-nie wiem w jakiej,bo ja nigdy nazw aptek nie kojarze.Tylko wiem,że superpharm to sp

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:39   #3002
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Machaj - a teraz biednej cioci Megi daj linki do preparatów do suchych i kręconych włosów, bo ja wczoraj się pogubiłam tu z Wami. Pliz.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:47   #3003
libra777
Zakorzenienie

Witam.
U nas pada chyba z rowera nici a juz zżarłam 3 pączki na to konto.
Ja od wiosny zaczynam zbiórkę ziół do włosów pokrzywa , skrzyp.
Anakazar znalazłam przepis na maseczke do rąk , rozgrzać pół szklanki oliwy i dodać witaminę a+e i moczyć dłonie przez kilkanascie minut

A tak mi się przypomniało propo ziół i odchudzania piłam kiedyś herbatę z szuszonych liści brzozy (polecił to mojej koleżance bioenergo terapeuta) brzoza sama w sobie nie ma właściwości odchudzających ale jest silnie moczopędna i tak potwornie gorzka że zamula skutecznie na długi czas , chudłam po tym jak pies
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:50   #3004
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o NFZ to ja dostałam teraz skierowanie na rehabilitację jakieś naświetlania i Pole magnetyczne. Termin za 3 miesiące. Mam wykupiony przez firmę pakiet VIP i znalazłam tutaj niedaleko ich przychodnię zadzwoniłam dzisiaj i od poniedziałku zaczynam.
Nie wiem co mam tu wsatwić czy czy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u mojego tż też nie mają wczasów pod gruszą, ani 13 stek ja na szczęście mam i to i to, ale wczasy mało wychodzą, około 1000zł. A ostatnio się dowiedziałam że możemy się starać w szkole o dofinansowanie do wczasów w kraju lub za granicą w takich pakietach np. matka z dzieckiem, albo 2+1, albo 2+2 i wtedy się mało dopłaca, z tym, że szkoła ma swoje oferty, np. na ten rok w lipcu są wczasy do krynicy na 2 tyg tak jak dla mnie jako matki i dziecka (tżta nie licze bo u niego kiepsko w lato z urlopami) to bym dopłacała tylko 800 zł, a do Turcji z małym dopłacałabym 550 zł też za 2 tyg i opcja all inclusive.,oczywiście bym skorzystała, ale wnioski trzeba było składać do końca września 2010 r., więc dupa z tego, ale w przyszłym roku na bank skorzystam, teraz już będę wiedzieć. Ode mnie z pracy sporo nauczycieli tak jeździ ale wtesy tych wczasów pod gruszą nie biorą bo one są dla tych co właśnie z tych wakacji nie korzystają
Ja chciałam w tym roku lecieć albo do Włoch albo do Hiszpanii, ale tż się upiera nad nasze morze, bo dawno nie był o ile oczywiście dostamnie wtedy urlop lepsze nasze morze niż nic
A ja nie śpię od 1 ej w nocy Kubusia wzięłam do nas, bo jęczał i latał po łóżeczku, jadł 2 razy po 220 mleka i ciągle mnie kopał, ciągął za włosy łapkami po buzi mnie strzelał oczywiście wszystko robił na śpiocha...i taki niespokojny był ehhh może druga górna jedynka się wyrzyna, bo wczoraj miał mega spuchnięte i żeba widać tuż tuż. A tak wogóle to pomijając tą szczelinę między tymi jedynkami, to strasznie szerokie te jedynki będzie miał, ta jedna co mu wyszła taaaaka szeroka może po mnie bo ja mam kwadratowe zęby, a tż ma podłużne
aaaaa wiecie co???pisałąm wam że sprzedałam wózek na allegro i wczoraj mi dziewczyna dzwoniła, że kurier go uszkodził!!!! zgnietli rączkę do prowadzenia wózka w czasie transportu i cała ta pianka to obicie porozrywane...nie otwierali wózka przy kurierze bo ich w domu nie było i sąsiadka pokwitowała, więc trudno im to udowodnić, ale dzwonła do firmy i kierowca się przyznał i dzisiaj ma jechać jej mąż do nich do siedziby do olsztyna i powiedzieli, że zwrócą kasę za tą część...tylko jak to dokupić szukałam na all i nie ma nic takiego kurde, dziewczyna za 2 tyg ma termin porodu....jak nic nie załatwi to chce mi wózek odesłać...ale to nie moja wina przecież ale trudno, zgodzę się bo mi jej szkoda...ja to mam pecha
zadzwoń do serwisu xlNDERA ( bo chyba taki masz wózek ) i na bank tam dokupisz część . na allegro nie ma co szukać . weź od nich fakture i nich kurier buli
Co do wakacji to moja ciocia pracowała w państwowowych przedsiębiorstwach zbożowych kupe lat i tam ciągle mieli jakieś wycieczki ze dwa ray do roku a to paryż a to rzym itp . Dopłacała np 200 zł do takiefo wyjazdu na tydzien , płaciła np ubezpieczenie i jakieś tam opłaty lotniskowe .
Stary 2011-02-03, 09:51   #3005
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam.
U nas pada chyba z rowera nici a juz zżarłam 3 pączki na to konto.
Ja od wiosny zaczynam zbiórkę ziół do włosów pokrzywa , skrzyp.
Anakazar znalazłam przepis na maseczke do rąk , rozgrzać pół szklanki oliwy i dodać witaminę a+e i moczyć dłonie przez kilkanascie minut
Libra my też mieliśmy pójść jak normalna rodzina na długi spacer i nici,bo leje

To muszę kupić witaminy a i e.Mi przeszło samo i cieszyłam się jak głupia-po 2 dniach znowu szorstkie
Mi to najlepiej na to pomagają Niny kremy.W ogóle swoich do buzi nie używam już-walę na twarz Ninowego bubchena

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-03, 09:55   #3006
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Libra my też mieliśmy pójść jak normalna rodzina na długi spacer i nici,bo leje

To muszę kupić witaminy a i e.Mi przeszło samo i cieszyłam się jak głupia-po 2 dniach znowu szorstkie
Mi to najlepiej na to pomagają Niny kremy.W ogóle swoich do buzi nie używam już-walę na twarz Ninowego bubchena
Mój tż kocha ten krem ( o ile o tym samym piszemy - na każdą pogodę?), mówi że w życiu nie używał tak dobrego kremu

libra ale jaką oliwę trzeba podgrzać do tych rąk?? Bi my wszyscy mamy mega suche ... I niby jak moczyć dłonie w połowie szklanki ??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-02-03 o 10:00
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:02   #3007
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Machaj - a teraz biednej cioci Megi daj linki do preparatów do suchych i kręconych włosów, bo ja wczoraj się pogubiłam tu z Wami. Pliz.
Na fryzjerkim jest specjalny wątek "dla zakręconych"bo podobno(nie zgłębiałam tematu)włosy kręcone potrzebują innej pielęgnacji niż inne.Laski tam mają świetne sposoby pielęgnacji tak aby podkreślic skręt.

Stary 2011-02-03, 10:11   #3008
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka oliwe z oliwek wlejesz do miseczki i tak sobie będziesz obmywać rece tym i jedną o drugą wiesz o co chodzi czyli przez kilkanaście minut masz to tak jakby wcierać w dłonie najlepiej właśnie nad miseczką
też właśnie muszę zakupić tą wit.A+E

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

szukam na w-f na allegro koszulek dla syna no masakra nic nie mogę znaleźć w dziecięcym juz małe a w męskim za duże
Stary 2011-02-03, 10:13   #3009
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mój tż kocha ten krem ( o ile o tym samym piszemy - na każdą pogodę?), mówi że w życiu nie używał tak dobrego kremu

libra ale jaką oliwę trzeba podgrzać do tych rąk?? Bi my wszyscy mamy mega suche ... I niby jak moczyć dłonie w połowie szklanki ??
Tak o tym samym mówimy-mi nic lepiej buzi nie nawilża.Jest tak pózniej gładka jak Ninowa pupa

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Wiecie jak mnie moje dziecko zdradziło???tż stał w progu,a ta już do niego ręcę wyciągnęła i mało tego!!!jak chciał się rozebrać i mówi idz do mamusi to ta mała niewdzięczna istota pokiwała głową,że nie!!!i do ojca jeszcze mocniej się przykleiła.
Nie kocha mnie

Stary 2011-02-03, 10:23   #3010
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Tak o tym samym mówimy-mi nic lepiej buzi nie nawilża.Jest tak pózniej gładka jak Ninowa pupa

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Wiecie jak mnie moje dziecko zdradziło???tż stał w progu,a ta już do niego ręcę wyciągnęła i mało tego!!!jak chciał się rozebrać i mówi idz do mamusi to ta mała niewdzięczna istota pokiwała głową,że nie!!!i do ojca jeszcze mocniej się przykleiła.
Nie kocha mnie
To ja chyba też muszę zacząć go używać

Matka wariatka!! Ot, Ninka za tatusiem stęskniona, a Ty powinnaś brać przykład i być z drugiej strony do męża przytulona
To już anakazar na wizażu nie uraczymy

libra i po jeden kapsułce a i e wcisnąć do tej kąpieli?? I we trójkę możemy ręce w tym "wykąpać"?? Kurka.. szkoda mi trochę oliwy z oliwek

Stary 2011-02-03, 10:23   #3011
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dziewczyny a jak się zachowują wasze dzieci jak sie przytulacie z tż albo dajecie sobie buzi??Daniel najpierw się uśmiecha a później zaraz stęka jak ciężki zazdrośnik
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:24   #3012
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie wiem co mam tu wsatwić czy czy

zadzwoń do serwisu xlNDERA ( bo chyba taki masz wózek ) i na bank tam dokupisz część . na allegro nie ma co szukać . weź od nich fakture i nich kurier buli
Co do wakacji to moja ciocia pracowała w państwowowych przedsiębiorstwach zbożowych kupe lat i tam ciągle mieli jakieś wycieczki ze dwa ray do roku a to paryż a to rzym itp . Dopłacała np 200 zł do takiefo wyjazdu na tydzien , płaciła np ubezpieczenie i jakieś tam opłaty lotniskowe .
nie, ja z tych co się na coneco skusili
Cytat:
Cześć laski Ja nie chcę się chwalić ale mój Dyź też smacznie sobie w nocy śpi, ewentualnie buja się w łóżeczku ale wtedy to ja do Niego nie wstaję

Baobabku a to jakaś różnica ?? Toż to ten sam rozmiar
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
baobabek tez pomyslalam o tym ze oni tobie powinni oddac kase za calosc raczej bo przeciez jak nie znajdziesz tej czesci to nikt juz takiego wozka nie kupi, ty im dalas 100% sprawny

tez sie zastanawialam co za roznica rok a 12 miesiecy czy poltora roku a 18 miesiecy

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

ja mojemu tekstu nie czytalam i nie bede czytac:P
ups, walnęłam się, chodziło mi że bluzki z cherokee ma na 1-1/5 roku a z angielskich early days i george'a ma 9-12, a tylko niektóre na 12-18 i podwijam rękawy, a body ma sporo większe bo z tesco 18-42 a z angielskich 12-18 to mi chodziło więc rozbieżność duża.
Za całość wózka to wątpię żeby zwrócili już niech mi odeśle ten wózek i niech leży w szafie...na dobrą sprawę to ona sama sobie winna, trza było siedzieć i czekać na kuriera albo powiedzieć osobie co miała debrać żeby otworzyła, skoro widać było, że paczka jest zgnieciona tylko żal mi jej bo zaraz rodzić będzie...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:34   #3013
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie, ja z tych co się na coneco skusili

U nas jest autoryzowany przedstawiciel coneco, jak będę niedaleko to sie spytam o tą rączkę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:34   #3014
ania p
Zakorzenienie

Baobabek - nie podaruj tego a coneco też ma jakiś serwis
http://www.coneco.pl/index.php?go=kontakt
tu masz pipo tel do serwisu dzwoń i pytaj póki jest czas na to i sprawa jest świeża. dlaczego masz trzymać wózek w szafie skoro to nie Twoja wina .
xlandery też z częstochowy he he . jakieś zagłębie wózkowe ta częstochowa
Stary 2011-02-03, 10:43   #3015
machaj
Raczkowanie

Cytat:

ja ci niewiele pomogę bo też szukam czegoś co mi pomoże na moje kudły ja na razie kupiłam ten wax (a raczej nie ten) ale włosy po nim są fajne... miękkie i błyszczące... no może poza końcówkami ale ich to ja się muszę pozbyć...
może musimy emigrować na wątek który podała anakazar

tylkooliwka- nasza patrzy na nas z taką zdziwioną miną a później do nas przychodzi i wystawia dziubka bo też chce buziaka....

noo właśnie dobrze że wczoraj wypytałyśmy anakazar o te kosmetyki do włosów bo teraz to by nas olała
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:50   #3016
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
megi,yoonka słabe te wasze czary-moje dziecko nadal sobie smacznie
Cytat:
Mada faka Skuś baba na dziada
moja dzisiaj tez spala. w dzieciozmaganiach jest ladnie napisane o przesypianiu calych nocy, ze to ŚWIĘTY GRAAL rodzicow
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
anakazar do tezeta na kom dzwonili caly czas o jakies pale drewna! no po prostu non stop a on nie wiedzial o co chodzi, za kazdym razem musial tlumaczyc ze pomylka!.
Jechalismy pociagiem do Wawy patrze a na bilbordzie jego nr telefonu i wlasnie firma z palami drewna!
Ja mowie tyyyy patrz! twoj numer. Rypneli sie w jednej cyferce na bilbordzie.

Cytat:
A tak mi się przypomniało propo ziół i odchudzania piłam kiedyś herbatę z szuszonych liści brzozy (polecił to mojej koleżance bioenergo terapeuta) brzoza sama w sobie nie ma właściwości odchudzających ale jest silnie moczopędna i tak potwornie gorzka że zamula skutecznie na długi czas , chudłam po tym jak pies
dawaj przepis bede zlopac. bo "chudlam jak pies" znaczy szybko?? w sumie znam duzo grubych psow, ktore nei moga schudnac... wyjasnienia poprosze!!
Stary 2011-02-03, 10:54   #3017
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,
U nas nie ma światła i internet nie działa ale przypomniałam sobie ze gdzieś mam blueconnecta i się podłączyłam tylko zaraz bateria mi padnie.

Dzidzia śpi.
Jeżeli chodzi o całowanie czy przytulanie to moje dziecko bywa zazdrosne ale o Igora. Jak widzi że przytulam Igora to leci i sama go przytula. I buzi mi też nie daje. Ale to moje dziecko to jakieś takie wyjałowione z emocji.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:55   #3018
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
dawaj przepis bede zlopac. bo "chudlam jak pies" znaczy szybko?? w sumie znam duzo grubych psow, ktore nei moga schudnac... wyjasnienia poprosze!!

Stary 2011-02-03, 11:06   #3019
anakazar
Zakorzenienie

darusia mi telefon trąbi od rana dzisiaj-nawet już słuchawki nie podnoszę i wyciszyłam dzwonki.Jutro pojadę i kupię telefon z wyświetlaczem,bo mam bez i będę widziała kto dzwoni.Może u mnie taki sam psikus jak u Twojego tż-tyle tylko,że najpierw "byłam"apteką,a teraz UM;./

Stary 2011-02-03, 11:15   #3020
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
gupawka
Stary 2011-02-03, 11:17   #3021
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Baobabek - nie podaruj tego a coneco też ma jakiś serwis
http://www.coneco.pl/index.php?go=kontakt
tu masz pipo tel do serwisu dzwoń i pytaj póki jest czas na to i sprawa jest świeża. dlaczego masz trzymać wózek w szafie skoro to nie Twoja wina .
xlandery też z częstochowy he he . jakieś zagłębie wózkowe ta częstochowa
Dokładnie,Częstochowa to zagłebię tam co 3 dom to producent wózków
x-lander jest firmy Deltim
Baobabek napisz mi dokładnie na PW jaki wózek,co się zepsuło,jaka częśc potrzebna może coś pomogę....
a nie sorry-teraz doczytałam,że masz coneco a oni nie sa moimi klientami a Deltim tak

uff wystawilam tez wózek,ile tam jest pisania toż to szok

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-02-03 o 11:21
Stary 2011-02-03, 11:18   #3022
anakazar
Zakorzenienie

Ja to chyba muszę sobie syna strzelic co to będzie szalał za mną-córka moją tak mnie olewaewidentnie mam córeczkę-tatusia

Stary 2011-02-03, 11:20   #3023
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Ja to chyba muszę sobie syna strzelic co to będzie szalał za mną-córka moją tak mnie olewaewidentnie mam córeczkę-tatusia
U nas tak dokładnie jest: córeczka tatusia, a synek mamusi I ja uważam że z tym synkiem to najlepszy pomysł ever!! Ja tam czuje że Ty jeszcze będziesz miała dzidziusia Przecież Ty młoda siksa jesteś, jeszcze Ci się zachce

Stary 2011-02-03, 11:37   #3024
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak się zachowują wasze dzieci jak sie przytulacie z tż albo dajecie sobie buzi??Daniel najpierw się uśmiecha a później zaraz stęka jak ciężki zazdrośnik
moja nam buzi na zawołanie nie daje, ale jak jej się zachce, albo jak uzna, że zasłużyłam ale ostatnio tz mnie pocałował a ta od razu podleciała i też mnie pocałowała a zazdrosna jest jak Zośkę mojej siostry biorę na ręce
Stary 2011-02-03, 11:50   #3025
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Właśnie mamusia moja dzwoniła że kupiła Marciemu 4 paczki pampersów w lidlu

Stary 2011-02-03, 11:54   #3026
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
to dobry prezent, sluszny, sycący, tez taki chce!
Stary 2011-02-03, 12:05   #3027
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
moja nam buzi na zawołanie nie daje, ale jak jej się zachce, albo jak uzna, że zasłużyłam ale ostatnio tz mnie pocałował a ta od razu podleciała i też mnie pocałowała a zazdrosna jest jak Zośkę mojej siostry biorę na ręce
hehe czyli nie tylko u mnie tak jest
ja wczoraj leżałam na podłodze i się znim wygłupiałam,tez podleciał i musi dał z otwartą buźką-w szoku byłam bo to pierwszy raz tak sam od siebie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
ale masz fajnie
Stary 2011-02-03, 12:07   #3028
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie,
U nas nie ma światła i internet nie działa ale przypomniałam sobie ze gdzieś mam blueconnecta i się podłączyłam tylko zaraz bateria mi padnie.

Dzidzia śpi.
Jeżeli chodzi o całowanie czy przytulanie to moje dziecko bywa zazdrosne ale o Igora. Jak widzi że przytulam Igora to leci i sama go przytula. I buzi mi też nie daje. Ale to moje dziecko to jakieś takie wyjałowione z emocji.
Nie stresuj się moja też buzi nie daje tylko leci i wisi mi na nodze
Stary 2011-02-03, 12:16   #3029
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka pewnie możecie wszyscy , a tą kapsułkę to nie pisało ile ale myslę że jedną, a spróbuj jeszcze zamiast oliwy olej z sokiem z cytryny bo faktycznie oliwy trochę szkoda.
Yoonka u mnie być "chudym jak pies" to oznacza szkieletor.
Normalnie suche liście brzozy zalewasz wrzątkiem i parzysz jak herbatkę ziołową, ja to piłam ze 3 litry dziennie robiłam w tych słoikach po ogórkach i czekałam az wystygnie i duszkiem na raz brałam bo inaczej się nie dało , jest przeobrzydliwe jak wrotycz.I po takiej herbatce to non stop siku latałam a jeśc to mi się wcale nie chciało.
Lepiej pić zimne bo organizm żeby podnieść mocz do jakiejś tam temperatury to też kalorie traci.
Mozesz je kupić w sklepie zielarskim lub aptece zielarskiej albo i zwykłej aptece mogą być albo wiosną zaopatrzyc się sama gdzieś w lesie z dala od drogi najlepiej w maju jak młode listki i suszyć ale nie na słońcu.
Stary 2011-02-03, 12:34   #3030
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Yoonka u mnie być "chudym jak pies" to oznacza szkieletor.
Normalnie suche liście brzozy zalewasz wrzątkiem i parzysz jak herbatkę ziołową, ja to piłam ze 3 litry dziennie robiłam w tych słoikach po ogórkach i czekałam az wystygnie i duszkiem na raz brałam bo inaczej się nie dało , jest przeobrzydliwe jak wrotycz.I po takiej herbatce to non stop siku latałam a jeśc to mi się wcale nie chciało.
Lepiej pić zimne bo organizm żeby podnieść mocz do jakiejś tam temperatury to też kalorie traci.
Mozesz je kupić w sklepie zielarskim lub aptece zielarskiej albo i zwykłej aptece mogą być albo wiosną zaopatrzyc się sama gdzieś w lesie z dala od drogi najlepiej w maju jak młode listki i suszyć ale nie na słońcu.
szkieletor, to moja figura-marzenie bede szukac listowia brzozowego

przeobrzydliwe jak wrotycz - prosze o wyjasnienia!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości