|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Ja jestem za.Zwłaszcza,że mamy już stałe grono piszących,dobrze sie znamy i w ten sposób można by na luzie pogadać szczerze o prywatnych sprawach itp.
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Kraj ogólnie superowy do życia i bardzo prorodzinny, ale służba zdrowia to trochę kuleje. Chociaż poród mimo, że nie najkrótszy i najprzyjemniejszy wspominam miło własnie dzięki dwóm zmianom położnych. No to się rozpisałam
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, czy pozwolicie, że dołączę do Waszego grona?
Jakiś czas temu zachęciła mnie do tego IlonaN2 i postanowiłam się odezwać ![]() Mam synka Jasia ur. 1 października, który od kilku dni trenuje swoje umiejętności wokalne krzycząc i piszcząc niemiłosiernie głośno do zabawek od samego rana do późnego wieczora, przez co pewnie wkrótce narazimy się sąsiadom hehe ![]() Teraz mam właśnie chwilkę ciszy, gdyż maleństwo słodko sobie po jedzonku śpi, a ja mogę troszku posiedzieć przed kompem |
|
|
|
#4024 | |||
|
Rozeznanie
|
hej mamusie,
my właśnie zaliczamy pierwszą drzemkę. moje dziecko dziś w nocy zrobiło mi znów niespodziankę i przespało 6 h ![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla takiego mężczyzny. oby tak dalej Cytat:
szczesliwa cudna córcia ![]() a ten klub to na wizazu, tak??? bo ja na fb nie mam konta Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-02-03 o 10:38 |
|||
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- waniliaania kasienka hagar skarpetki są super ale jak dziecko za kuma o co chodzi ![]() aaneczka gratuluje DOmisiowej nocki a ten link ci działa http://z-jak-zabawki.pl/Skarpetki-Grzechotki-270.html onevittoria witaj ![]() ![]() ![]() hagar trzymam kciuki żeby dziecie nadal tak pięknie spało ![]() no i zapomniałam wam powiedzieć mój syn od tygodnia non stop wywala jęzor!! cały czas buhahhaha pcha go macha bawi się.. bosko
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tutaj jest wiele dziewczyn, które są naprawdę bardzo zgrane i byłoby super...bo na fb podoba mi się tylko właśnie ta anonimowość, a tak poza tym to jest bałagan i za małe literki Hagar tak na wizażu Byśmy zaprosiły dziewczyny które są z nami od początku i nowe stopniowo w miarę poznania się, bo były już przypadki ,zę ktoś zawitał do nas na chwilę i potem znikał... |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam klub, zaraz powysyłam zaproszenia
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
no to jak któraś wie jak założyć ten klub to niech zakłada i zaprasza starą gwardię
My dziś ostatni dzień u mojej rodzinki, jutro rano znowu w autobus i do Gdańska. Mam nadzieję, że nie będzie dużo pasażerów i podróż przebiegnie tak samo bezproblemowo jak w tę stronę |
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za zaproszenie - już przyjęłam
czekam na resztę dziewczyn
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Zaproszenie przyjęte
Marta, Tymo ma te same skarpetki, bardzo nam się przydają w rehabilitacji! w Ale jeszcze nie obczaja co z nimi poza rehabilitacją zrobić ![]() Hagar, zazdroszczę takich pięknych drzemek! My ciągle śpimy po 3 godziny :/ |
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że się rozkręci i będziemy znowu wszystkie razem
![]() dla mnie tutaj jest bardziej kameralnie, bo na fb to czasami jedna przez drugą "krzyczy" no i ja potem nie mogę nic znaleźć
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
Przedstawiam także mojego malucha
![]() 1. w domku i 2. moja rybka na basenie Dziewczyny mam pytanie, czy wasze dzieciaczki ciągną się za uszka? Mój od niedawna dowiedział się, że ma uszy i cały czas się za nie poszarpuje, boję się że zaczną mu odstawać. Nie wiem co robić żeby go od tego odzwyczaić. Czapeczki mu nie założę, bo będzie krzyk, a opaskę ściąga sobie non stop na oczęta, więc taki sposób też nie zdaje egzaminu Macie może jakiś sensowny pomysł jak pokonać ten jego zwyczaj?
|
#4035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() daj znać czy się zainteresowała ![]() Cytat:
oj a gdzie chodzicie na basen poopowiadaj o tym trochę - my też się basenujemy mój Pat uwielbia wodę ![]() a co do ucha to nie pomogę.. bo nie mam pojęcia
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
moja ciąga się za ucho
często jak jest spiąca, ale też podczas karmienia i to tak mocno ,że muszę jej wyrywać to ucho
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja z pewnych wzgledow nie udzielam sie za bardzo na wizazu bo mam niemilego podczzytywacza ktoremu kiedys natluke no ale tak to jest jak sie nie ma wlasnego zycia ![]() ale do klubu chetnie bym zagladala ![]() pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
#4038 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Troszkę się baliśmy zaczynać w zimie, żeby się mały nie przeziębił, ale po basenie pakujemy go w ciepły kombinezon i do fotelika, na to kocyk i szybciutko do autka Takie zajęcie to rewelacyjna sprawa Cała nasza trójka była zadowolona. Chodzimy na zajęcia dla bobasów. Mały wody wcale się nie wystraszył, nawet gdy pan ratownik polewał mu główkę wodą z konewki Z tego co zaobserwowałam to chyba jednak rodzice przeżywają te kąpiele bardziej niż maluchy Zajęcia trwają 30 min i mają na celu oswojenie dzieciaczków z wodą. Po chlapankach i taplaniu się w wodzie, pod koniec zajęć wszystkie bobasy zanurkowały i mocno wymęczone "rozeszły się" już do domków. Widzę, że takie zajęcia cieszą się coraz większą popularnością. My jesteśmy zadowoleni, bo to dla nas fajna odmiana i możemy coś porobić w trójkę poza domkiem Martucha, a u Was dzieciaczki mają dojść do etapu samodzielnego pływania? Ciekawa jestem jak to jest, bo szczerze mówiąc to się nie dopytałam jak to u nas będzie. Fajnie, że więcej nas chodzi na basen, nasze bobaski będą nieźle wysportowane ![]() Cytat:
Oby im to szybko minęło. Mój praktykuje ciągnięcie się za ucho szczególnie gdy się głęboko zamyśli nad czymś No nic, skoro nie jest jedynym fanem takiej zabawy to może nie będzie źle, szybko się odzwyczai i nie ucierpi na tym jego wizerunek hehe
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun -ja jestem jak najbardziej ZA takim pomysłem. Będę mogła bez obaw się wywnętrzać
![]() hagar-jak ja Ci zazdroszczę 6h spania i nowy standard:Mati od dwóch dni jak się budzi o 3 w nocy to zje,zaczyna sobie gadać ooo, uuuuu, guuuuu, oooooooo. Gada tak z 10-15 min,potem mąż idziwe mu pieluszkę zmienić, znów je i dopiero zasypia(uuuwaga rekord do 6.10 )---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- onevittoria-witamy ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Pomi-nareszcie jakieś pocieszenie,że nie jestem sama w kwestii pobudek nocnych bo powoli łapię doła,że wszystkie dzieciaczki tak ładnie już śpią od dluższego czasu, albo chociaż zaczynają ładnie spać, a mój wręcz na odwrót![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- onevittoria-mój miał jakiś czas temu taką fazę,że się ciągnął za uszka i za włosy (nawet poszłam do pediatry sprawdzić mu uszy,ale okazało się,ża są zdrowe). Po prostu odkrył nowy "obiekt" i się nimi bawił Przeszło mu po około 2tygodniach-teraz zaczął namiętenie jeść piąstki
|
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
cześć kochane...
jestem jak najbardziej za klubem, bo faktycznie jest na fb mały harmiderek... a ja wole miejsca bardziej kameralne... ![]() onevittoria witaj ![]() dziewczyny ja generalnie staram się czytać was, tym bardziej, że zrobiło się bardziej kameralnie i mniej do czytania, ale nie mam jakoś weny pisać, mimoże nieraz wiem co odpisać... teraz kiedy Kuba juz ma ustalone własnym rytmem drzemki, to zawsze wchodzę na wizaż, ale nie zawsze chce mi się odpisywać... martucha świetne skarpeteczki... tez mielismy te rossmanowski (w sumie jescze mamy) i Kuba lubi nimi grzechotać, ale jakieś wielkiego szału nie ma... wogóle to zauważyłam, że najbardziej lubi kiedy robie rózne minki, to wtedy ma ubaw po pachy, zwłaszcza kiedy jest na golaska a ja udaję że go zjadam... śmiechu wtedy co niemiara szczęśliwa masz przeuroczą córuchnę nam znowu przeleciało szcepienie w tym tygodniu, bo nasz pediatra jest teraz na urlopie, a będzie w przyszłym tygodniu... ale pielęgniarka która szczepi powiedziała, że nic się nie stanie jak przeczekamy jescze ten tydzień, więc czekamy, ewentualnie jakbym bardzo się niecierpiliwiła to jakis inny pediatra zbada maluszka, ale ja wole do tego którego juz znamy... z Kubusiem wszystko wporządku, choc mielismy taki mały incydent we wtorek (mam nadzieję, że to był incydent), mój synek bardzo wystraszył swoich rodziców robiąc kupkę z krawią... niewyobrażacie sobie jakiego miała stracha, że do szpitala trzeba będzie iść, ale skończyło się na wizycie u pediatry (inny niz nasz) i będziemy musieli zrobić jeszcze tylko badania, żeby potwierdzić, że to może być alergia na białko... bo generalnie z panią doktor wywnioskowałysmy, że zjadłam za dużo rzeczy z białkiem i to mogło wywołać taką reakcję kupkową... ale teraz jest juz ok, Kuba wygląda na zdrowego i nic a nic nie wskazuje na to, żeby mu cokolwiek dokuczało oprócz drażliwych dziąseł...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
gabisun chyba na fb zle mnie zrozumialas... ja nie mam nic przeciwko klubowi... to bylby dobry pomysl ale gdyby padl przed fb, skoro teraz wszystkie narzekamy ze czesc pisze na fb a czesc na wizazu to co dopiero bedzie teraz.... nie da sie pisac w 3 miejscach jednoczesnie tak samo jak nie da sie przekonac wszystkich do jednego miejsca... no chyba ze chcesz zakladajac klub odciac tych co nie lubisz czy jak... no nie wiem to tylko moje zdanie ale tym sposobem chyba rozlecimy sie calkowicie...
|
|
|
|
#4042 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do ciągania się za uszka to moja córcia też tak miała, tarmosiła nimi okropnie, teraz już tak nie ma. nie wiem czy należy dziecko tego oduczać, niech poznaje swoje ciało, wątpię aby od tego miało odstające uszy. na pewni za jakiś czas maluch zainteresuje się inną częścią ciała a uszy pójdą w odstawkę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
witam
Chile nie zaglądałam i mam tyle do nadrobienia ![]() Po pierwsze onevittoria witam kotekk masz rację tam sie należy ![]() Martucha super skarpetki Musze je kupić Atak w ogóle to ja chyba zakochana w Twoim pacie jestem No i witam nowe mamy z podobnymi dziećmi A u nas troszkę lepiej Tzn ze mną i TZ lepiej ale nei zapeszam No i Franek codzienni po kąpieli zjada bebilon z butli Nie narzekam Czasem sie zdarzy że obudzi się dopiero o 4 więc już jest lepiej Choć mama ochotę przetestować żeby o tej 2 dostawić go na chwilkę i dać cyca i potem wetknąc smoka (samo danie smoka nie skutkuje) a on je bardzo mało No ale zobaczymy
|
|
|
|
#4044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez gabi1985 Czas edycji: 2011-02-03 o 15:14 |
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki a ja jak zwykle z pytankiem
![]() Wasze maluszki też tak bardzo mocno podnoszą głowę jak leżą na plecach... Julka ramiona też odrywa od podłoża jakby wstać chciała...
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
MisQa- moja Natalka nie podnosi, ona wogóle nie zabiera się jeszcze ani za siadanie ani za wstawanie
|
|
|
|
#4047 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie.
Jak zwykle czytam, ale mniej piszę- bo w sumie i tak wiecie co u nas bo wszystko piszę na fb a i tak większość z Was tam zagląda. Dzisiaj ugotowałam pierwszy raz sama jedzonko- tzn papkę marchewkowo- ziemniaczaną (miałam wczoraj dostawę swojskich warzyw od babci) ale mała wzgardziła takim jedzeniem i zjadła tylko 20gr ![]() No minka to się jej udała ![]() Gabisun nie dostałam zaproszenia do Clubu mam nadzieję, że to przypadek dawaj bo chcę zobaczyć co to za ustrojstwo ![]() Cytat:
brawo dla męża ![]() Fajnie CI Cytat:
![]() No chociaż jeden pospał. Witaj zapraszamy ![]() Synuś słodki ![]() Ale tu ostatnio nowych dziewczyn Cytat:
Cytat:
|
|
#4048 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co słychać u imienniczki mojej Mai?Cytat:
Cytat:
Moja Maja też krzyczy, ale jak jesteśmy sami bo jak przyjdzie ktoś obcy to cisza jak makiem zasiał nic tylko obserwuje...Hej Dziewczyny! my dzisiaj po szczepieniu i Maja śpi. Pediatra powiedziała, aby wprowadzać jabłuszko, marchewkę i trochę soczku, ale żeby tak się nie rozpędzać. Moja mama i teściowa to już by jej dały jakieś owocki, warzywka i mięsko. Mówimy z Tż-tem że nie chcemy dawać jej słodyczy... to wszystko co moja mama je to dałaby małej polizać. Wkurzyłam się i powiedziałam, że swoim dzieciom mogła dawać co chciała a ja moje będę karmić jak mi się podoba. Ostatnio chyba Wam pisałam, że jadłam banana i naskrobałam Małej trochę, zresztą więcej wypluła niż zjadła, ale na drugi dzień miała już wysypkę na polikach... tak więc wróciły kaszki i jabłuszka. Ale Wam super, że możecie chodzić na basen a ogladałyscie dzis ddtvn? Bo wlasnie mowili o kapielach takich małych dzieci, ze niby moga sie astmy nabawic... ale to nigdy nie wiadomo... ok ja koncze bo juz mam moją Maję na kolanach i zle mi się pisze... BUZIAKI!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja co prawda nie oglądąłam ddtvn, ale tak jak posłucham, poczytam to takim dzieciom najlepiej nic nie robić, bo wszystko coś złego za sobą niesie... a słyszałam reklamę jakiegos programu, albo ddtvn albo miedzy kuchnia a salonem, ze podobno mleko matki jest dla dzieci szkodliwe... wiec jak widac to co tyle lat wbijali do głów ze to najlepsze dla dziecka moze sie okazać niekoniecznie takie super...
zresztą, najlepiej nie słuchać tych głupot wszystkich i robić jak się samemu uważa
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Długggoooo nie pisałam, bo nasza malutka ząbkuje na potęgę, doszła do tego nietolerancja mleka, próba przyzwyczajenia Julii do butelki więc cierpimy na brak czasu. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie z powrotem do grona wizażowych mamusiek ![]() Mam pytanko, czy wasze dzieciaczki czasami zezują? Zastanawiam się kiedy zabrać Młodą do okulisty, na pierwszą wizytę, w szpitalu po porodzie mówili, że w 6 miesiącu, a nas pediatra stwierdził. Kupujecie ubranka w re-kids? Jeżeli tak to jakiej są jakości? Pochwalę się, że kupowałam zapas soczków gerbera (powoli planujemy rozszerzenie diety o coś więcej niż mleko) i wygrałam kartę podarunkową na kwotę 200 zł |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

za granicą to jest przynajmniej kilku w każdym szpitalu..a u nas

brawa dla takiego mężczyzny. oby tak dalej 

no ale tak to jest jak sie nie ma wlasnego zycia
ooo, uuuuu, guuuuu, oooooooo. Gada tak z 10-15 min,potem mąż idziwe mu pieluszkę zmienić, znów je
mam nadzieję, że to przypadek