|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
ja też mam jakieś uczulenie na gazowane napoje a soki to tylko albo 100%sok albo świeży własnoręcznie robiony.
a tak na ogół to woda z cytryną albo właśnie z imbirem
|
#3182 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-03 o 16:21 |
|||
|
|
|
#3183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, a ponieważ na każde odbiajałaś piłeczkę to zaczęłyśmy szukać rozwiązania jak Ci pomóc, ale Ty uważasz że sytuacja jest bez wyścia, nie chcesz pomocy !!! bez względu czy to prawda czy nie, nie wiem czego od nas oczekujesz już teraz ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-03 o 16:27 |
|||
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dwie godziny temu, wychodzimy z TŻ z bloku, patrzę, a tu facet usiłuje "przestawić" moje chaberkowe auto i wcofał w tył mojego ( dobrze zaparkowanego ) autka . Było trochę stresu, zderzak do malowania. Na szczęscie tylko zderzak, bo powstrzymaliśmy faceta przed dalszą jazdą, wtedy na pewno zahaczyłby jeszczwe lusterkiem w tył auta. Facet się cały trzepał, auto miał od córki. Napisałam za niego oświadczenie, podpisał. Jak nie pokryją kosztów malowania, to musimy z jej ubezpieczenia wziąć.Dobrze, że w tym momencie wychodziliśmy, bo pewnie by facet pojechał dalej. Ciekawe, ile jeszcze aut zahaczyłby po drodze. Dzień pełen wrażeń. A szkołę rodzenia nam dzisiaj odwołali i przenieśli zajęcia na przyszły czwartek. |
|
|
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
a właśnie jak już jesteśmy przy temacie szkoły rodzenia to czy u was chodzą jakieś dziewczyny same?? bo ja chodzę sama na szkołę rodzenia i jestem jedyna. wszystkie chodzą z partnerami??
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas szkoła rodzenia jest dla par. Sporadycznie dziewczyny bywają same, ja też raz byłam. Ale zajęcia są pomyślane dla obojga partnerów.
|
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas właśnie też ale zastanawiałam się jak to jest w innych miastach
no nic dzięki za odpowiedz
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
brzuszek mi stwardnial
jest mi slabo ide sie polozyc... pozniej doczytam was kochane
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziewczyny przychodza same do szkoly rodzenia, tylko ja bylam z mezem, wiec maz tez zrezygnowal, ale ja tez po 3 zajeciach, bo to jakas pomylka a nie szkola rodzenia...
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie szkoła rodzenia bardzo fajnie wygląda tylko właśnie same pary a jak poszłam z kuzynem to powiedział że to nie dla niego...
kasiu odpocznij powinno niedługo przejść
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
A do szkoły rodzenia chodzą tylko pierwiosnki czy wieloródki też ???
A co to za napój z imbirem? Jakie proporcje??? Andziot mam na myśli np. gry na CD dla syna, planujemy wyjazd i chce zabrać tylko maleństwo (10 cali) więc stąd pytanie o napęd. A ja wcale nie robię peelingów ale teraz to już chyba zacznę też chce mieć jędrne i piękne ciałko.Co do podkładów byłam zadowolona z Vichy Dermablend (do skóry z problemami, wypryskami) dobrze kryje, obecnie używam Dermacol i jest super a na to brązer IsaDora
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-02-03 o 16:51 |
|
|
|
#3192 |
|
Rozeznanie
|
Ja do szkoły rodzenia dopiero się mam zamiar zapisać w piątek, więc jeszcze nie wiem jak jest u nas. Ale ja napewno będę chodzić z mężem.
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie mam do starszych ludzi, ale moim zdaniem powinni oni mieć jakieś kontrole w danym wieku czy sie jeszcze nadają do prowadzenia samochodu (okulista chociaż) bo to strach nie tylko dla niego ale dla innych użytkowników drogi |
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o proszę Cytat:
|
||
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do gier na cd - Zosia jeszcze nie gra ![]() więc nie mam problemu, pewnie dałoby się to inaczej zrobić, ale trzeba by było trochę pokombinować z przegrywaniem płyty na dysk itp |
|
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja juz po pracy!!!!
A kogo przylkapano i ja o tym nie wiem, a nadrabiam watek ![]() Anula znalazlam!!!! Twoja gondola ma 71cm wewnetrznej dlugosci. Andziot mowi, ze styka http://www.pramworld.co.uk/product/7...rycot_New_2010_Agniesia_pe ![]() Moria ja ten kat 90 stopni to tak napisalam zebys mniej wiecej skojarzyla o co mi loto Nie musialas katomierza brac ze soba ![]() Vanes ja tam nie bede oceniac Twojej tesciowej... troszke mi sie dziwne wydaje, ze za takie bzdury masz tak przechlapane u niej. Tak naprawde wina nigdy nie lezy z jednej strony. Trzeba by bylo zapytac sie co tesciowa ma do powiedzenia na ten temat. Co do szkoly rodzenia to jesli sie wybiore to pewnie raz sama, a raz z TZ, bo on ma system trzy zmianowy i jak mu wypadnie druga zmiana to nie bedzie mogl ze mna pojsc. Matall brzuszek cud miod malina ROSNIE ![]() Mary nie pokazuj mi juz wiecej tych rozwych cudenek, bo jeszcze chwila i Antkowi jakas kwiecista kienke kupie Masz rozowa butelke z Tommee... ja mam niebieska w stateczki ![]() Dobra to ja ide na pieciominutowe przewietrzenie sie do sklepu wracam i opisze Wam jak dostalam ochrzan od bossa za dyskryminacje ludzi NIE pachnacych [delikatnie mowiac]
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Agnieszko M, zapisałam wypróbuje
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
W sprawie poruszonego tematu..
Martynka uciekła, więc już nic nie komentuje Vanes pomijam twoje problemy małżeńskie, ale jeśli chodzi o ciąże to przyznam, że zdarzyło mi się zauważyć w twoich postach wiele sprzecznych informacji i wypowiedzi.. nie wiem za bardzo ocb.. Nie musisz odpowiadać! Tak po prostu musiałam i chciałam napisać swoje spostrzeżenie.. |
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
idę zrobić peeling morii
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia pokaz fotke tej butelki w stateczki dla Antonio
![]() oto zakpy Flawcia juz nie wiecej nie kupuje tak jasnego niebieskiego, kurcze musze cos kolorowego mojemu bejbikowi kupic
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia u mnie w biurze już mamy sposoby na takich. Rozwiązujemy sprawę jak najszybciej, w między czasie jedna otwiera okno i puszcza wentylator. A zaraz po wyjściu delikwenta idzie w ruch zestaw odświeżaczy powietrza łącznie z kadzidełkami. A jak prezes kiedyś spytał, co robimy, to wysłałyśmy takiego śmierdziuszka do niego na rozmowe (otworzyłam u prezesa drzwi, spytałam czy ma chwilkę i wpuściłam pracownika, żeby sobie sam sprawę z prezesem załatwił), już nigdy nas o nic nie pyta, a po tej akcji pożyczył od nas zestaw odświeżaczy. Najgorsze jest to, że jak ci taki człowiek wejdzie do biura i chwile posiedzi, to jak zaraz po nim ktoś wchodzi, to może pomyśleć, że my tak z koleżanką capimy
![]() Ale jestem ciekawa twojej historii
|
|
|
|
#3203 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to na pocieszenie humoru laba od szkółki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
piszecie o szkołach rodzenia a u mnie w mieście chyba nie ma
![]() zjadłam pomarańczę i Maluch się rozbrykał ![]()
|
|
#3205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. A który twoim zdaniem jest lepszy Vichy czy ten Dermacol??? Bo mi sie kończy i myślałam nad zmianą, tylko nie wiem na jaki...
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka nie nie to dziewczyny byly zmieszane...Pani psycholog powiedziala, ze w obencosci faceta moga czuc sie niekomfortowo...no ale cos taki beznadziejny kurs to co sie dziwic...nie macie jakiegos linka do nauki oddychania do porodu poprzez internet?
sama bede sobie cwiczyc
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Eee.. w sensie, że Andziot robi dziś Morii peeling?!
Cytat:
...sieee Flawciowi trafiło, nie dość, że Włoch (będzie przystojniak!) to jeszcze go tak mamusia stroi (będzie mega przystojniak!) ![]()
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
My idziemy do szkoły rodzenia w marcu, są to zajęcia dla obojga rodziców, a prowadzą te położne ze szpitala w którym będę rodzić. Wprawdzie 300 zł kosztuje to,ale myślę że warto chociażby personel właśnie poznać
Zawsze chyba będę się mniej stresować
|
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziewczynki - czytalyscie to? http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1...1955_roku.html Gdzie moja wstazka, musze szybko zawiazac!!! Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-02-03 o 17:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

i wcofał w tył mojego ( dobrze zaparkowanego ) autka
. Było trochę stresu, zderzak do malowania. Na szczęscie tylko zderzak, bo powstrzymaliśmy faceta przed dalszą jazdą, wtedy na pewno zahaczyłby jeszczwe lusterkiem w tył auta. Facet się cały trzepał, auto miał od córki. Napisałam za niego oświadczenie, podpisał. Jak nie pokryją kosztów malowania, to musimy z jej ubezpieczenia wziąć.

ROSNIE