|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Nie kojarzę :p
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc te rymowanki też mnie irytują ;]
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wejdziesz np. w nowe posty, to co drugi wątek będzie miał tytuł w stylu: Fiku miku na patyku, zaraz przyjdzie stary Zdzichu
|
#364 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wesołe młode mamy na pierścionek czekamy przy tym śpiewamy klaszczemy i na wizażu popisy dajemy czy inne infantylizmy |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba zacząć poszerzać swe horyzonty.
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ nie mógł uwierzyć, jak mu powiedziałam, że na wizazu są watki, gdzie dziewczyny wypisują swoje wrażenia z wyczekiwania na oświadczyny faceta
|
|
|
|
#368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie jeszcze irytuja ludzie na wsi, przeprowadzilam sie na wies rok temu i ciagle cos nowego mnie zaskakuje, m.in. : -stanie w oknie i look co chwila jak przejedzie jakies auto (ciekawosc kto jedzie , gdzie i z kim ?) -wchodzenie bez pukania do chaty (dlatego zamykam drzwi na klucz zeby ich nauczyc "kultury" ), i wielkie zdiwienie w oczach "zamyka sie pani ??? czemu zamkniete??!!" i wali w te drzwi bo mysli ze sie zaciely -... jak sobie przypomne to napisze wiecej , ale na pewno sobie przypomne
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie emerytki siedzą w oknach, latem maja rozłożoną poduszkę i obserwują wszystko
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie trzeba być facetem, żeby nie móc w to uwierzyć.. To ja też - włażenie sąsiadów bez pukania tudzież puknięcie 2 razy i pakowanie się po chwili. Nie wiem, skąd to ludzie mają, , że wchodzą jak do siebie. Natomiast u mnie jeszcze potrafią rozstawić grill centralnie pod oknami - plus przednia, głośna zabawa do 2-ej w nocy. A tu upał, że ani okien zamknąć, ani spać przy otwartych. Podobno są tacy, którzy potrafią grillować na balkonie (i nie żeby grill elektryczny, gdzie tam )
|
|
#371 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() :conf used:Spoko ludzie mają... Wchodzić do czyjegoś domu bez dzwonienia i pukania Zresztą jacyś ludzie od spisywania liczników i innych bzdetów też potrafią szarpać za klamkę, to co zapomnę drzwi zamknąć i ktoś mi wejdzie od tak sobie?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-02-03 o 17:39 |
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
ale sluchajcie tego ( w temacie wchodzenia do domu bez pukania) "
kiedys nie zamknelam drzwi, nie slyszalam pukania (moze nie bylo), wchodze do kuchni , a tam stoi facet nad moja gazowka i trzyma łapy nad nia, patrzy na mnie i mowi " a tak sobie rece grzeje, bo nie wziałem rekawiczek " przezylam tamtego dnia szok, wywalilam go z domu, potem sie okazalo ze on oczywiscie do tescia przyszdl, ale chyba zapomnial mnie o tym poinformowac |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Ale się uśmiałam z niektórych przykładów
![]() Wracając do głównego tematu: Nigdy nie lubiłam dzieci. Nawet mieć ich nie chciałam. Do szału doprowadzała mnie gadka pt "będziesz starsza to ci się odwidzi" na równi z "będziesz miała swoje to polubisz". No to się zestarzałam i dalej ich mieć nie chciałam (nawet nie czuję kiedy rymuję ;-P). No i kiedy już dorobiłam się (chcąc, nie chcąc) małego genotypa, który jeszcze mi siedzi w brzuchu ;-) znajomi nagle orzekli "skoro jesteś w ciąży to teraz musisz polubić dzieci". No to chciałam stwierdzić, że ja nic nie muszę i dalej nie cierpię dzieci. W każdym wieku i rozmiarze ;-) Polubię tylko swoje, no bo czy to tak trudno przyswoić czyjeś odmienne zdanie? Widać to drażliwy i nieprzyswajalny temat o jedynej, słusznej racji która nie jest po mojej stronie. Ale się te moje koleżanki-matki oburzyły. Tego, że córki nie ochrzczę wolę nie rozgłaszać publicznie, wtedy to dopiero bym się nasłuchała i dostałabym baty. Dzieci mogę dalej nie lubić, ale żeby tak bez chrztu? No no no, nie do przyjęcia przez (podejrzewam) większość. |
|
|
|
#376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszynianka,myślę,że za mało się starasz. ![]() Powinnaś jeszcze oddawać makulaturę i butelki do skupu,roznosić ulotki,stać na promocjach,składać długopisy po nocach i wyprowadzać cudze psy na spacer. ![]() Wszystko po to,aby obcym dzieciom nie żydzić. i kupować im różne,ciekawe prezenty. ![]() No,bo co z ciebie za ciotka,skoro sobie nie żałujesz na podkład,a biedne dziatki nie dostaną zapewne milionowej zabawki?! ![]() Cytat:
ale co bym nie wpisywała w wyszukiwarkę to zawsze wyskakują ślubno-dzieciate wątki. ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
Mam na odwrót , nic nie jest dla mnie ciekawsze niż wycieczka.Żadne klamoty i gruchoty do domu mnie nie kuszą w porównaniu z poznaniem nowego miejsca.Co mi po pięknych meblach?Ile oczy nimi nacieszę?Wszystko i tak szlag trafi,a moje wspomnienia zostaną.
|
|||
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
buu a ja nie lubię podróżować
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Męczy mnie to strasznie, sama podróż. Okropnie boję się samolotów, to jest dla mnie niesamowity stres, nigdy jeszcze nie leciałam. Ale jakaś dłuższa podróż samochodem czy autokarem to też są wielkie nerwy. Poza tym, jak jadę gdzieś na dwa tygodnie to mam zawsze problem z bagażem, nie lubię w lato nosić niewyprasowanych lnianych bluzek więc i żelazko podróżne trzeba wziąć i kupę innych rzeczy. Pamiętać o tym, dokupić... Każdy wyjazd to dla mnie ogromna nerwówka i najlepiej mi się wypoczywa jak po ciężkim dniu pracy wykąpię się i położę do łóżeczka
Z resztą nie lubię tłumów... A jak jest gorąco, ale tak naprawdę gorąco, to aż mi słabo. We Włoszech wychodziłam po godzinie 20 tylko, bo w ciągu dnia miałam wręcz duszności. Brrr ![]() A i nie znoszę zwiedzać. Jak byłam mniejsza rodzice wspaniałomyślnie wysyłali mnie na kolonie, których nie cierpiałam. Ciągali nas po górach, bzdurach... Z wycieczki na śnieżkę pamiętam mój dziki nieskończony ryk, żadne widoki mi tego nie wynagrodzą. Z Chorwacji pamiętam zakupy imprezy i miłą atmosferę, natomiast co zobaczyłam w Puli to kompletna mgła. Zdjęć i tak nigdy się nie ogląda. Przyjemnością dla mnie jest pojechać sobie gdzieś na rowerku, obejrzeć film, przeczytać coś... No chyba że mówimy o weekendowym spontanicznym wypadzie nad jezioro w promieniu 30 km od domu, to wtedy jeszcze w miarę. Ale jakiekolwiek wycieczki krajoznawcze nie są dla mnie, absolutnie z tych "pięknych widoków" pamiętam duszności, wycie, otarte stopy i raz udar słoneczny ![]() ---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- A i w kwestii bagażu ja po prostu muszę mieć wszystko pod kontrolą. Ja nawet igłę i nitkę biorę ze sobą. Jestem przezorna w sumie nie raz mi to tyłek ratowało, ale dla innych może to być męczące. Zgromadzić lekarstwa i różne takie...
Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-02-04 o 02:17 |
|
|
|
#380 |
|
zawsze mam racje
|
Nieźle, muszynianko. Ja nie mam umiejętności przemyślanego pakowania się. Grunt, żeby był laptop, komórka, portfel, a resztę zawsze można kupić
![]() W tym roku prawie mi się nie chciało kosmetyków na wakacje pakować, b byłam mega zmęczona a poza tym stwierdziłam, że przecież w Gdańsku są rossmany i inne
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mamy podobną sytuację ![]() Z tym,że ja swoje dziecko zawsze chcialam mieć,ale dzieci ogólnie nie powodują u mnie jakichś dzikich zachwytów. Z resztą to tak jak z dorosłymi -jedneych lubię innych nie ![]() I tez córki chrzcić nie zamierzam -znajome mamy dostają wytrzeszczu jak o tym mówię
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I skończyło się grillowanie. Trzeba być konkretnym bambrem, żeby grillować na balkonie. Zamiast z tym grillem gdzieś na łono natury jechać, odpocząć, to niektórzy smród na cały blok robią. |
|
|
|
|
#383 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zjeździłam już spory kawał świata, ale zawsze - ZAWSZE - przed podróżą męczy mnie ogromny stres, w trakcie podróży też i w ogóle zwiedzania też nie znoszę. Jak już to lubię poznawać ludzi, ich zwyczaje, kuchnię i takie tam. Zabytki to ja sobie mogę pooglądać w necie A organizowane wycieczki z przewodnikiem to już w ogóle nie wchodzą w grę.Niestety TZ jest potwornym obieżyświatem, podróżowanie wręcz uwielbia, jest takim typem, co chęć podróży nachodzi go jednego dnia przy śniadaniu, a za dwa dni ma już kupiony bilet i siedzi w pociągu czy w innym środku lokomocji. No to muszę się starać dotrzymać mu kroku jakoś Teraz naszła go chęć na wyemigrowanie do Kanady i co ja na to. Ja na to, kuźwa, jak na lato ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że ja akurat podróżować uwielbiam, pod jednym tylko warunkiem, że będzie komfortowo. Więc Tżet wie, że ewentualny camper to tylko na Syberię
|
|
|
|
|
#385 |
|
keep calm and contour on
|
Nie rozumiem ludzi z którymi trzeba się umawiać jak z "VIPem" jakimś
Nic nie robi całymi dniami, ale jak w pon. zapytam czy s w weekend spotkamy,to mowia ,ze sie zastanowia i w piatek dadza odpowiedz... wtedy mowia ze tak/nie i w sobote rano zmieniaja zdanie..
|
|
#386 |
|
Konto usunięte
|
denerwuje mnie to, ze moi sąsiedzi mają po 3 samochody i wszystko parkują na podwórku o ograniczonej powierzchni.
Jak przyjedzie ktoś po mnie i dosłownie stanie na 2 minuty to wielkie awantury. ale jak do sąsiadki chłop przyjeżdża i stoi całymi dniami to wszystko jest ok. |
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
U mojej mamy pod blokiem jest bitwa jeśli chodzi o miejsca parkingowe...Zaznaczam, że żadne miejsce nie jest przypisane do danego samochodu, więc wyglądało to tak :
Mamka stanęła sobie na pewne miejsce, które jak się okazało "należy" tylko do pewnego "gangsta" - samochód został obrzucony jajkami...Następnym razem porysowany lakier...więc przestawiła auto w inne miejsce i tak użytkowała je przez 2 dni AŻ - ukradli jej koła....Rano jak otworzyła okno, spojrzała na swój samochód..to zobaczyła, że coś nie tak..jakiś taki malutki się zrobił.... I co z takimi dupkami zrobić? Nic...Policja nic nie zrobiła, chociaż mama podejrzewała przecież kto ukradł...powiedziała o tym..i na tym się skończyło :/ |
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczyłam ostatnio na głównej taki jeden wątek, pośmiałam się (bo myślałam, że sobie ktoś robi jaja po prostu), po czym weszłam na to subforum i szczena mi opadła, że tam mnóstwo takich tematów
![]() Ostatnio w ogóle dziwię się istnieniu różnotematycznych wątków, w których dziewczyny (które się nigdy w rzeczywistości nie poznały i raczej nie poznają) wpisują się co godzinę i dzielą fantastycznymi opowieściami o tym jak zjadły obiad, wyskubały brwi czy kupiły kieckę. Skąd się bierze czas (i jakaś dziwna potrzeba) na takie uzewnętrznianie się przed gronem ludzi, których kompletnie się nie zna, a ich ewentualna empatia ogranicza się do wstawienia emotki typu: |
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do psów to sie nie zgadzam. Mam nie spuszczać psa ze smyczy? Przecież musi się wybiegać, zresztą rzadko kto trzyma psa na smyczy przez cały spacer. Chodzę z moim na górki za blokiem, gdzie nie ma domów, nikt tam zazwyczaj nie chodzi. Jak biega spuszczony po osiedlu to zawsze go łapię gdy widzę, że ktoś idzie. Wszystko można pogodzić, ale bez przesady, że mam trzymać psa na smyczy bo a nuż się komuś zachce wyprowadzić kota
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

zakłada wątki-rymowanki. Ale to nic, każdy ma prawo założyć wątek z najbardziej odjechanym tytułem. Bardziej mnie dziwi, że skala zjawiska rośnie i wiele osób powiela schemat i odgrzewa czyjeś kotlety.
Nie kojarzę :p

)

Nic nie robi całymi dniami, ale jak w pon. zapytam czy s w weekend spotkamy,to mowia ,ze sie zastanowia i w piatek dadza odpowiedz...