|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
aha
szukam inspiracji jak by dziecku tą rybę zaserwować, ale chyba też zostanę przy słoiczkach na razie
|
|
|
|
#2612 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam jeszcze z mięsem nie zaczęłam :/. Za to gluten co dzień do owocków. No i z octem mnie zadziwiłyście
|
|
#2614 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie fotelika, coś czuję że już najwyższy czas kupić, a za góra miesiąc sie przesiądzie na nowy sprzęt.
Cytat:
co do warzyw to ja też kupuję na ryniaczu i nie bawię sie w żadną ekologię, i tak wcześniej czy później zetknie sie z "normalnymi" warzywami, jedynie to mięso wolę z pewnego punktu bo tam sterydy i jak pisała jedna z dziewczyn szczególnie w kurczakach to jest i mogą być problemy, no i jajka swoje bo kury też różnie karmione w tych fermach |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole moja krolewna skonczyla wczoraj pol roczku i w koncu chyba na stale zalapala jak sie obracac z brzucha na plecy bo teraz sie turla caly czas ![]() no i od dwoch dni smiesznie gada ba ba baaaa wywalajac przy tym jezorek normalnbie bosko to wyglada ![]() tez bylysmy wczoraj u ortopedy, ale u mnie zawsze musi byc jakies halo po drodze przed wizyta zajechalam do bankomatu po pieniadze na wizyte i alez mnie zdziwienie dopadlo jak zobaczylam ze brak srodkow na koncie okazalo sie ze nie zaksiegowalo przelewu z wyplata a do Blanki gadal siostro majo hehe. mial na suficie super zwierzaczki jakies z gabki czy z czego i mowi do mnie ze sam by sobie z checia taka pszczolke maje nad swoim lozkiem powiesil tylko w wiekszym formacie no i powiem ze mial strasznie przystojnego syna ![]() ooo i wlasnie moje dziecko zawedrowalo z kocyka pod lezaczek i go sobie szturcha zeby sie bujal
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja mam dwa pytanka.
1. Od ktorego dnia liczycie ze szkrab ma zabek ? (tzn za ktory dzien uznajecie 1) czy za dzien, kiedy widac malutki zaczatek przebitego dziasla) czy jak juz wyjdzie caly? 2. I czy macie dla swoich pociech jakies albumy, w ktorym wszystko notujecie ? - My mamy taki http://allegro.pl/n-b-moje-pierwsze-...423933134.html
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia mówiłam, że jej nie smakuje, bo nie zjada całego słoika tylko pół
Może dlatego, że jest bardziej syte? Kaszkę manne też już zapodałam pierwszy raz dziś w nocy Ale mam taką mleczną z nestle i dodaję do mleka.---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- kasienka ja mam taki: http://allegro.pl/wielka-ksiega-male...411527329.html ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- bajka co za lekarz ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Nie trzeba z gotowanego tylko po prostu je ugotować
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale czas tak szybko leci.
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Rozeznanie
|
aha dzisiaj w dzien dobry tvn gotowaly dwie dziewczyny - autorki bloga z przepisami dla dzieci - oto link http://www.grysik.com moze komus sie przyda
|
#2621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pomogłaś.. każde twoje "nie wiem" jest dla mnie bardzo cenne
![]() Cytat:
Nie mam pojęcia co to jest rzs .. ale jak to na stawy to może mamie polecę Cytat:
Testuję chyba wszystko co możliwe w złudnej nadziei, że coś pomoże i zdziała cud Cytat:
![]() Chciałam ostatnio kupić na zapas ale nie było nigdzie! Była podobna ale czymśtam się różniła - pudełko identyko.. nie pamiętam czym się różniła ale nie wzięłam :/ No i ja dodaję jedną miarkę - taką jak od mleka - i dosypuję mu albo do nocnej kaszki mleczno-ryżowej albo do deserku owocowego. Ale nie rozrabiam w wodzie tylko sypię do owocków lekko podgrzanych (coby nie były takie zmarzliny prosto z lodówki)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly zdolniacha ![]() mi pani doktor mowila ze najzdrowsze w pierwszym roku zycia dla dzieci sa ryby slodkowodne bo morske moga wywolywac silne alergie po roku jak najabrdziej mozna podawac mowila o karpiu i pstragu zeby ugotowac i rozdrobnic z innymi warzywami
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Karp- anoxa jakby Marek to usłyszał, że Iga je karpie to by mnie udusił
![]() siala to mogą pić osoby, które mają zdrowy układ pokarmowy. Ja chyba nie mam a piję
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
ja mam koleżankę która piła zwykły ocet i jadła same ogórki aby schudnąć ale ona już przesadzała!
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Siala moja mama piła ten ocet, ale nic jej to nie dało. Na dukana się zdecydowałaś, a na montiego nie chcesz <foch>
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
siala widzę że jesteś zdeterminowana do schudnięcia, a rozważałaś dietę niełączenia? jak dla mnie super bo jesz ile chcesz tylko nie łączysz produktów, ja przed ślubem chciałam schudnąć i na tej diecie byłam, fakt nie widać rezultatów od razu czyli z dnia na dzień ale działa, poczytaj może sie skusisz https://polki.pl/dieta_dietyodchudza...,10008364.html
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsza dieta to 5 małych posiłków dziennie, dużo warzyw i ćwiczenia! A nie żadne pierdy, cudów nie ma! :P
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha, no i jeśli odchudzasz się trzeci a nie trzydziesty raz :P. Ale każdy robi to co lubi i uważa za słuszne
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2011-02-03 o 15:15 |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam jeszcze jakas inna. ale wypelniam tylko ta rozowa
|
|
|
|
|
#2630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ta twoja dieta to jest dla "mondrych" ja jej nie rozumiem.. i zanim bym coś zjadła to bym już umarła Cytat:
Cytat:
![]() Japinkolę.. robią wodę w proszku a nie ma czegoś na szybkie "schuście" :[
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zdrowe odżywianie już całe życie ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- edit: Poczytałam z ciekawości o tej diecie MM no i jeżeli naprawdę jest tak jak piszą to faktycznie szybciej niż tak jak ja pisałam Aż zaczęłam się nad nią zastanawiać (ale czy to nie kolejna dieta-cud?? )
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
pisze to co powiedzial mi pediatra wiec chyba wie o czym mowi zwlaszcza ze mam do niej zaufanie bo jest dobra w tym co robi eidocznie dla dziecka lepszy karp niz losos
|
#2633 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(przydała by sie podtuczająca,ale to szczegół)---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Tak poza tym to wybaczcie ale nie dam rady nadrobić,jestem padnięta Pisałam już w klubie,mała daje ostatnio popalić..wczoraj nie schodziła z rąk i spała na mnie (każda próba odłożenia kończyła się wrzaskiem i zanoszeniem aż do braku thcu),w końcu po spaniu 4 godz na czuje,połozyłam ją na tz (wcześniej u niego być nie chciała ) i poszłam do pracy...a w pracy od 5.30 do 16 bo tyle roboty było..potem laryngolog (wszystko jest ok) i dopiero w domu..masakra taka wykończona jestem
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że Marek jest fanatykiem karpi, łowi je i wypuszcza z powrotem Dla niego to święte ryby Dlatego nie pozwoliłby, żeby Iga je jadła lub ktokolwiek O to mi chodziło, nie podważam tego, co mówił pediatra
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka hehe no fakt myslalam ze chodzi ci o to ze niby jakies muliste sa to ryby czy co kolwiek innego no ladnie wiec na swieta u was karpia nie ma?
|
#2636 | |||
|
Raczkowanie
|
Hejka!
U nas wszystko dobrze ,Szymus wazy juz 8050 ,mierzy 71 cm. Snieg i mroz w No,ale i tak chodzimy na dluugie spacerki. Nie zmienialismy wozka na spacerwke bo jeszcze jakos (ledwo) miesci sie w gondoli ,fotelika tez nie kupilismy jeszcze nowego. Szymo wczoraj probowal raczkowac ,oderwal pupke i odpychal sie nozkami, ale dzis juz chyba zapomnial ,ze to robil . Ehh.. juz nie moge sie doczekac kiedy ruszy z miejsca Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Basia84 Co u Was??
|
|
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
zabka u nas chaos i zniszczenie
zartuje. Oscar chyba pominie raczkowanie bo jak narazie pelza i sam juz wstaje jak ma ja jakies krzeslo albo sofe w poblizu wiec trzeba uwazac na to co jest w zasiegu jego reki. probuje tez chodzic wokol stolika bo mamy taki okragly![]() ciezko byc z wami na biezaco wiec nikomu nic nie odpisuje nie miejcie mi za zle
|
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
Przez Was kupilam dziś buty
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Ola, śliczne
Gdzie kupiłaś i za ile? Dawaj zdjęcie na nodze
|
|
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o fajne Dzisiaj Maja usiadla pierwszy raz sama bez podporki i ogladala ksiazeczke sobie, pozniej ladnie plynnie zeszla na brzuch no i coraz bardziej sie boje o nia, bo od kad wymyslila, ze przy parapecie mozna wstawac to tylko to ja interesuje, doraczkowuje do parapetu, pozniej myk na kleczki i myk na nogi wyprostowane, jak robila to na podlodze to bylo ok, ale teraz juz mam wizje jak broda wali w ten glupi parapet Tz na zwolnieniu od wczoraj, wiec jestem wypoczeta, bo bierze rano Maje a ja spie (dzis do 13 spalam )
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

szukam inspiracji jak by dziecku tą rybę zaserwować, ale chyba też zostanę przy słoiczkach na razie

Ciekawe czy jej zasmakuje tak jak wszystko 

Kaszkę manne też już zapodałam pierwszy raz dziś w nocy 

maly zdolniacha
Pisałam już w klubie,mała daje ostatnio popalić..wczoraj nie schodziła z rąk i spała na mnie (każda próba odłożenia kończyła się wrzaskiem i zanoszeniem aż do braku thcu),w końcu po spaniu 4 godz na czuje,połozyłam ją na tz (wcześniej u niego być nie chciała