|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
młoda nafta i rycyna jak najbardziej w aptece
![]() cigi mi się nie przetłuściły a mam ze skłonnością do przetłuszczania. I kiedyś na to stosowałam pokrzywę (parzyłam piście pokrzywy) i wsmarowywałam w skórę głowy - efekt super i chyba muszę do tego na jakiś czas powrócić. Tylko trzeba uważać i tylko w skórę głowy wsmarowywać bo pokrzywa bardzo włosy przesuszy ...
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
no to superowo Ice świetnie, że się wszystko ułożyło Issis trzymam za was kciuki
|
|
#3093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- dzieki gmyrelka Cytat:
Minka czytalas moj wywod o egzemach? choc w sumie niewiele doradzilam; i jak tam z Amelka, idziesz do medyka? |
||
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - mi się problem skończył z tłustymi włosami odkąd je rozjaśniam .
Ale kiedyś używałam na tłuste włosy takich prostych szamponów z dolnej półki cenowej np familijny z pokrzywa czy coś w tym stylu i takie były najlepsze Co do waxa też go kiedyś używałam ale takiego w brązowo białym opakowaniu co niby napisane że to do ciemnych włosów , używałam na blondzie . ale ja robiłam terapie tego typu że używalam go po kazdym myciu np z 5 razy , nakładałam i siedziałam w wannie więc już grzanie nie potrzebne . na końce używałam zawsze jedwab na wilgotne włosy . No i nie susze praktycznie wcale i włosy mam ładne . ale ja mam ogólnie duzo kudłów więc nawet jak mi coś wyleci mała strata
|
#3095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.region.uni.lodz.pl/dokume...%20Gladysz.pdf twierdzi, że ci co po 8 razy do niego przychodzili to się kłaniają, a ci co za 1 razem zaliczyli to dzien dobry nie mówią ostatnio na zajęciach dał mi 2 zł (z tych limitowanych), żebym mu powiedziałą jak czas zajęć się skończy czytałam o egzemach, tak własnie myślałam, że to coś w tym stylu. Mam przepisaną maść witaminową robioną w aptece, kąpiemy ją w oilatum i kupiłam dziś dzieciowe proszki spowrotem, bo już długo prałam w zwykłych. Ja w sumie proszek długo mam ten sam, ale moja mama ma nowy, a że mała dużo jest u mojej mamy, to ma tam swoje ciuchy i może od tego ![]() dziś pomyślałyśmy z mamą, że ostatnio w wybielaczu jej rzeczy moczyłam, potem prałam i płukałam dwa razy, może od tego
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
pop- no chyba żartujesz że ty stara jesteś... poza tym ty sobie możesz tu opowiadać że masz tyle lat ale ja ci nie wierze! masz mniej tylko nie chcesz się przyznać... ![]() poza tym nas kobiet nic nie powinno 'atakować'.. ani starych ani młodych... tyle się kobiety w życiu namęczą...muszą rodzic dzieci , sprzątać, z facetami się użerać a tu jeszcze jakieś choroby... o nie nie to za dużo;/ ehh nam mała po 2ch godzinach snu zaczęła się rzucać po łóżeczku... pręży sie wygina... w końcu położyła się na brzuchu dupkę wypięła nogo podciągnęła pod brzuch i tak śpi... |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
nie trzeba sie na peb.pl logowac jak w googlach wpiszesz [rs] i to czego szukasz na ci juz tam znajdzie i zazwyczaj pierwsza strona to z peb'a wlasnie
|
|
|
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wygońcie mnie stąd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 JA SIĘ MUSZE UCZYĆ
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Minka, SPADAJ
![]()
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- ej dobra bez jaj ide, bo już mi się spać chce
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi a o czym innym myślałaś
Gmyrelka pokrzywa przesuszy no coś Ty włąśnie od pokrzywy się świecą jak psu jajca ja zawsze robię płukankę z pokrzyw nalewam wywar do wiadra tam wsadzam łeb i tak trzymam kilka minut masuję skórę głowy a włosy się kąpią i są rewelacyjne po tym
|
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
minka, e, to jak to taka legenda to sobie zdajcie do woli; jakby takich nie bylo (oczywiscie jesli sie nie kwalifikuja pod znecanie psychiczne) to by sie studiow nie pamietalo
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda, u nas był gość z ekonomii, u którego niektórzy przez całe 3,5 roku chodzili zdawać egzamin z pierwszego roku, z pierwszego semestru! I nie mogli zdać.
A mrówka...zdała za 1 podejściem na 4+ - z ekonomii nie kumała zbyt wiele, a ekonomia po angielsku to już w ogóle jakaś miazga totalna, ale trzeba było troszkę pokombinować i się dało za to jedyna poprawka, jaką na tych studiach miałam była z literatury amerykańskiej- ani wcześniej na studiach ani nigdy potem nie lubiłam przedmiotów pt.literatura-brrrrrrr no, to wracam do tłumaczenia książki
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
KIEDY DANE MI BEDZIE SIE WYSPAC?
jak se zaplanowalam isc godzine temu, to nie moge, bo Basia wyje sobie..... Ja nie wiem, co temu dziecku jest???? |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
moj sie pewnie zaraz na butle obudzi...;/
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, ja już na nogach od 4ej
nie mam siły wisieć nad jego łóżeczkiem w środku nocy i kłaść go za każdym razem jak on wstaje i buszuje po łóżku, wolę go wziąć i mam święty spokój - wiem, że źle robię ale jak do cholery go zmusić żeby spał u siebie dodam, że d póki nie zaczął wstawać zawsze całe noce spał u siebie![]() O 8ej przychodzi mój ojciec do małego, a my z tż jedziemy do kielc, może wreszcie sobie kupię parasolkę - jedziemy przy okazji do hurtowni dziecięcej - tam jest sporo wózków, może będzie akurat ten chicco co ja chcę jeszcze muszę pchnąć mój teleo dotykowy, co mi w erze wcisnęli za przedłużenie umowy - porażka nie telefon i może jakąś sukieneczkę wynajdę tylko kurna najpóźniej na 14 stą muszę być spowrotem bo korki mam Byliśmy wczoraj u teściów i mały dostał 10 bajek na dvd z teletubisiami i 10 bajek - przygody muminków - te drugie to chyba dla mnie hehehe no i teściowa kaską na czynsz rzuciła![]() aaaa i dziękujeę i mieniu Kubusia za komplementy - fakt - śliczny i przystojny to on jest a Ci dziadkowie - duuużo by pisać - przeuwielbiam ich
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry.
Minka ja dopiero przed sesja, za tydzien zaczynam egzaminy.
|
|
#3108 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj się.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak widać miałam zamówić we wtorek i codziennie mówię jutro miałam dzisiaj już zamówić, ale chyba znowu poczekam do jutra, bo ciagle próbuję tz urobić na narożnik .Młoda napisała że w sumie mniej miejsca zajmuje a pokój niewielki, to może i go jeszcze przekonam ale to w jaki sposób to nie na forum![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
tak on ma skore tam gdzie styka sie z twoja skora wiec cena jest super my go akurat kupywalismy w meble polonia tez w takiej cenie...
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- isis fajnie ze sie odezwalas ja tez trzymam kciuki zeby wszytsko bylo ok
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyszło że wszystko ok, i po 1,5 roku był Eryk
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Baobabku ja mam to samo ile razy można wstawać i kłasć dziecko z powrotem po kilku miesiącach (w sumie po roku) można mieć dość i tez go biorę do siebie co nie oznacza że ładnie śpi ale przynajmniej nie wstaję do niego. No trudno wszystkie poradniki o kant ![]() Jakoś to będzie ze starszym też spałam i później nie było problemów . Madzia ja Ci powiem że my mamy kanapę i 2 fotele , salon nie mały a to cholerstwo pół salonu zajmuje tez mi się wydaje że narożnik mniej miejsca by zajął. Tylooliwka nie straszę ale lepiej iść dla spokojnej głowy __________ Wiecie co , chciałam sobie połasuchowac przy kawce i zrobiłam sobie 2 sucharki z dżemem i juz miałam gryźć ale coś mnie podkusiło że otworzyłam na niewiarygodne.pl 10 najstraszniejszych rzeczy odnalezionych w ciałach pacjentów i na 1 zdjęciu 4,5 kilogramowy pęk włosów który pacjentka miała w żołądku, cierpiała na rzadką przypadłość zjadania włosów no i dziękuję nie wiem czy obiad zjem co za obrzydlistwo po co ja tam wchodziłamU nas nocka jak zwykle czyli kilka pobudek, normalka, matka powyginana na brzegu łózka wisiała poduszka mało mi nie spadła na stolik nocny a łóżko małe nie jest, tz z drugiej strony wisiał |
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już na narożnik tz urobilam, heh powiedziałam że na narożniku to będe miała zawsze ochotę Powiedz iał że idziemy zamawiać żeby tylko szybko przywieźli
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
hehheheh dobry powod
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Oni zawsze na to pójdą
![]() Madzia to nie Ty się pytałaś o łóżka piętrowe? Fajne meble do pokojów dziecięcych i młodzieżowych są z voxa są takie łózka że na górze spanie a pod spodem biurkohttp://www.meble.vox.pl/kolekcje-meb...j-mlodziezowy/ |
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka ma to łóżko z biurkiem pod spodem, i fajne by było gdyby nie to że maja mieszkanie poddaszowe i małej od sufitu do łóżka zostaje pół metra
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
no to trochę mało można nieźle przydzwonić
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A śnieg sypie u nas jak nie wiem, zaraz znowu zasp nawali, a mój tż dzisiaj w lesie drzewo robi , pewnie zmarznie |
|
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
Libra mi pokrzywa mega włosy wysusza
I w wielu poradnikach i na wizażu czytałam że jest super do przetłuszczających się włosów ... i u mnie na serio odniosło skutek... ja muszę myć codziennie żeby jako tako wyglądać to po kilku zabiegach pokrzywą mogłam co dwa albo nawet co trzy dni głowę myć ![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie audiobooków
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nasza pediatra już ma komplet pacjentów na dziś, a przed nami weekend, a mi się wydaje, ze Gabrysia od jakiś 2-3 dni ma podkrążone oczka, takie jakieś sińce
i teraz nie wiem czy to kwestia tych poprzestawianych nocy ostatnich, o których wczoraj pisałam czy to może być jakiś niedobór witamin? Mamuśki z doświadczeniem-poradźcie coś. I na łapkach ma suchą skórę, taką szorstką- nie wiem od czego to może być już. Kaszka manna? Makaron? Jogurt naturalny? ![]() p.s. u mnie też wali śnieg.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

jeszcze muszę pchnąć mój teleo dotykowy, co mi w erze wcisnęli za przedłużenie umowy - porażka nie telefon
Byliśmy wczoraj u teściów i mały dostał 10 bajek na dvd z teletubisiami i 10 bajek - przygody muminków - te drugie to chyba dla mnie hehehe
trzymaj się.
no i dziękuję nie wiem czy obiad zjem co za obrzydlistwo po co ja tam wchodziłam