|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pixie Cosmetics, czyli nasze polskie minerałki :)
Dziewczyny, ta kosmedika.com.pl to sprawdzony sklep? zamawial ktos tam pixie?
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
to jest bardzo ciekawe czemu maja taniej niz bezposrednio od producenta...
|
|
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
Zapytałam o to Panią Sylwie.
Odpowiedź.: Firma Kosmedika zakupiła od nas produkty z bardzo wysokim rabatem. rzeczywiście rabat musiał być duży, bo na zakupie 3 produktów zaoszczędzam ponad 20zł
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
czyli można u nich kupować
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
No to super
odbiore sobie sama wiec juz w ogole fantastycznie Przetestowalam juz edm, blusche i jakna razie pixie wygrywa![]() edit: mam formule Cover de Lux |
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, mam pytanko - czy któraś z was chciałaby się wymienić na próbki korektora? Mam nadmiarową probkę beżowego a potrzebuję potestować żółty...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
ja mam z kolei takie dość dziwne pytanie..
szukam odcienia z pixie który będzie najbardziej zbliżony do l`oreal infailible w odcieniu miel/honey, to jest średni, ewidentnie ciepły beż, jak weszłam na allegro i zobaczyłam ilość odcieni pixie to zgłupiałam kompletnie, a bardzo bym chciała sobie dobrać jakiś... nawet nie wiem, które próbki zamówić.. Może ktoraś z Was mogłaby mnie chociaż mniej więcej naprowadzić?
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Przyczajenie
|
A ja czekam na mój podkład Pixie
razem z pędzelem ![]() Jak przetestuję to się podzielę opinią na temat sprawowania
|
|
|
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
eh, to zamówię z 10 próbek i będę testować, troszkę mnie to przeraża, wiem, że opisy są dokładne, nawet bardzo dokładne , i to mi trochę sprawę utrudnia właśnie, tam każdy odcień jest "ciut cieplejszy", "ciut chłodniejszy", z nutą brzoskwiniowo-złotą, z nutą bardziej złotą, ciepłą jednak nie za ciepłą
itp itd nie mogę się w tym kompletnie odnaleźć
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Ja posłuchałam rad Pani Sylwi i zamówiłam kilka próbek właśnie, przy okazji zamówiłam sobie nowy pędzel, zobaczymy jak się będzie sprawował
![]() Już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... Od pół roku (albo dłużej?) mam korektory żółty i beżowy - robiłam do nich podchody z każdej strony i na wszystkie znane mi sposoby: pod podkład (mineralny), na podkład, bez podkładu, utrwalane pudrem (Kiss of Sun, bambusowym lub perłowym) i nie, łączone od razu w jedną masę i nakładane pod oczy i tez nakładane warstwami, paluchem i pędzelkami, na 3 różne żele pod oczy i na bardziej tłuste kremy, także bez niczego, nawet używałam podkładu tradycyjnego (z niejakim obrzydzeniem) i też nic!
Nie mam już siły - moja skóra nie kocha tych korektorów Mam spooore cienie pod oczami, ale ten odcień żółci jakoś sprawia, że wyglądam na chorą, a beż jest różowawy i też nie robi mi dobrze. Do zaczerwienionych płatków nosa się nie nadają, bo momentalnie spływają i zbierają się grubaśną linią w załamaniu skóry u nasady nosa.Już wybaczyłabym im ten brak zastosowania na nos, ale pod oczami to one mi dodają 10 jak nie 15 lat! Kończymy ten nieudany związek, już szkoda moich oczu męczyć ![]() Mam tylko nadzieję, że pojawią się korektory Pixie w formie proszkowej, bo np. EDM-owe nie robiły mi w ogóle krzywdy... |
|
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja po 10 próbkach Cover de Luxe jestem w kropce. Okazało się że poziom 2 to w ogóle nie moja półka, 1 jest w miarę dobry, ale moja szyja i reszta ciała jest jeszcze jaśniejsza. Drogie wizażanki czy wy dobieracie odcień do koloru szyi czy buzi? Co gorsza cera jest różowa (naczynka, tonacja chłodna), a reszta ciała blada ale jakaś taka lekko żółtawa, nie wiem jak ja coś dobiorę do tego .
|
#3016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam ten sam problem , włazi okropnie w załamania skóry, a jak przypudruję żeby nie świecić sie to wyglądam tragicznie wysusza mi strasznie skórę. jeszcze jak nałoże na krem Babydream wygląda jako tako ale wkurza mnie to świecenie
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3019 |
|
Raczkowanie
|
mnie też minerałki wysuszały i pomógł mi ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 a na noc coś mocno nawilżającego własnej roboty
|
|
|
|
#3020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Mineralow uzywam od niedawna, bo od poczatku grudnia. Jestem z nich bardzo zadowolona, w koncu nie czuje, ze mam na buzi maske. Na ten moment najlepiej sprawuje sie u mnie Clinique Almost Powder w kolorze 02 Neutral Fair. Bardzo ladnie sie rozprowadza i nie swiece sie po nim jak zarowka. Dzieki wymiance mialam okazje przetestowac EDM w kolorze Fairy Light Neutral i bylam z niego zadowolona. Zastanawiam sie teraz nad BareMinerals, ale wczesniej moze wlasnie Pixie? Mam pedzelek typu Flat Top, ale piore go dosc czesto i tak sobie pomyslalam, ze przydalby sie jeszcze jeden. Weszlam na allegro z mysla zakupu pedzelka z pixie i 3 probek podkladu w zestawie, ale widze ze nie ma obecnie tej opcji. Moze wiecie, czy jeszcze bedzie??? Czy znalazlaby sie, jakas mila duszyczka, ktora podpowiedzialaby mi, jakie kolorki z pixie bylyby dla mnie dobre? Bede wdzieczna
Gotowanie, ucztowanie, blogowanie - KLIK ![]() Wymiankowo - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post23668108 Edytowane przez wani Czas edycji: 2011-02-02 o 21:34 |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
wani, coś zniknely mineraly pixie
a wlasnie mialam zamawiac. Chyba ze zacznie dzialac sklep online na stronie pixie.uzywalam z EDM odcienia FLN i mi obecnie pasuje odcien Elette 2, czyli typowy cieply bez (nie pamietam dokladnego okreslenia) mimo ze to dwójka, jest naprawde jasny, taki w sam raz. Naturalny, bez pomaranczowych czy oliwkowych tonow. Pasuja mi jeszcze 2-3 inne, ale zniknely z allegro i nie pamietam nazwy w pixie najbardziej lubie idealnie dopasowany kolor
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli z Edm pasuje ci fairy light neutral to wypróbuj calistę.. Ogólnie zwróc uwagę na odcienie neutralne. Ja mam Calistę 2 i porównując dzisiaj na dłoni jest ciut ciemniejsza od fairy light neutral wiec może 1 byłaby ok
Calista - typowy neutralny, ziemisty kolor bez zdecydowanych tonów (kolorystyka typu Fairly Light Neutral w EDM) Breena - bardzo zbliżony do "Calista", ale nieco bardziej „przygaszony”, z odrobinę większą ilością oliwkowych tonów Ayperi - neutralny kolor, z oliwkowymi tonami Tinkerbell - neutralna "oliwka"; w stosunku do Ayperi ma jeszcze więcej oliwkowych tonów Ailive - neutralny i bardzo chłodny, przygaszony beż, ze sporą ilością niebieskich i różowych tonów |
|
|
|
#3024 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Radzę spróbować odcieni przede wszystkim z gamy neutralnych, tak jak podała CruelOrchid |
||
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też używam Elette 2, ale mam też Aubrey 2 i Breena 2, które też mi odpowiadają. |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
caliste mialam, kojarze powaznie, FLN z EDM wtapial się idealnie, tak samo jak Ellette (chociaz porownujac, Elette jest zdecydowanie bardziej cieply u mnie FLN byl cieplym bezem
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2011-02-02 o 22:53 |
|
|
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny... zrobie jak mowicie, zamowie kilka testerow kolorkow, o ktorych mowa i sprawdze co u mnie sprawdza sie najlepiej. Myslicie, ze lepiej numerek 1, czy 2?
Mam nadzieje, ze niedlugo pojawi sie, jakas aukacja z pedzlem i testerkami
|
#3028 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mam troszku dziwne pytanie
Powiedzcie mi proszę, czy to opakowanie na puder z Pixie jest trwałe? Tzn czy się obrazek ściera? Bo zastanawiam się czy kupić pełnowymiarowe opakowanie (bardzo mi się podoba), ale jednak taniej wychodzi kupno 7 próbek
|
|
|
|
#3029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym moje jest trwale, nic sie nie starlo. |
|
|
|
|
#3030 |
|
Przyczajenie
|
Fakt, troszku źle obliczyłam
Ale i tak bardziej się opłaca jak dla mnie, ponieważ pomimo mojego sędziwego wieku maluje się tylko od czasu do czasu i pewnie między czasie coś innego mi się spodoba. Ale to opakowanie jest śliczne!! Dziękuję za odpowiedź.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

odbiore sobie sama wiec juz w ogole fantastycznie

Mam spooore cienie pod oczami, ale ten odcień żółci jakoś sprawia, że wyglądam na chorą, a beż jest różowawy i też nie robi mi dobrze. Do zaczerwienionych płatków nosa się nie nadają, bo momentalnie spływają i zbierają się grubaśną linią w załamaniu skóry u nasady nosa.
.

a wlasnie mialam zamawiac. Chyba ze zacznie dzialac sklep online na stronie pixie.