|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
|
|
#2072 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Ehh jestem slabym człowiekiem - pojechaliśmy po xlandera - i faktycznie nie zwróciłam uwagi za pierwszym razem ale tak jak pisze Gosia jest całkowicie bezamortyzatorów. Może dlatego nie zauważyłam bo nie jeździłam żadnym innym tylko w sumie tym. No i podeszłam zobaczyć jeszcze inne i stanełam koło navingtona
Ma na pewno jeden minus - brak skrętnych kółek - ale poczułam taką dziwną miłość do tego wózkaNo i teraz nie wiem, o navingtonie nic nie można w necie znaleźć, więc jesteśmy zdani sami na SIEBIE Cytat:
ale jak mogę walczyć z jego marzeniami ...Cytat:
Czarna zaproszenia i brzusio piekne - w ogóle wszystkie brzuszki piękne QUOTE=kasia2629;24832489] a wczoraj na sr mówiła nam babeczka że od kwietnia wchodzi w życie ustawa, która będzie nakazywać położenie od razu po porodzie dziecka na piersi matki i NIE RUSZANIE go przez kilka godzin... bo na razie jest tak że po porodzie jest położone ale za chwile zabierane żeby zmierzyć zważyć itp... a teraz nie mogą położne zabrać dziecka- ma ono tak leżeć... dopiero po kilku godzinach mogą zabrać... wg mnie są tego plusy i minusy... plus taki że może rzeczywiście ta więź między dzieckiem a matką będzie dzięki temu większa, a minus taki, że czasem kobieta po porodzie chciałaby się nareszcie położyć w wygodnej pozycji i chwilkę odpocząć, bo nie każda ma poród 2 godzinny.... czasem męczą się po kilkanaście godzin i teraz położą jej to dzieciątko i zajmuj się matko jak żeś urodziła...nie ważne czy ma siłę na to czy nie... zaraz spróbuję znaleźć na necie coś szerzej na ten temat [/QUOTE]Ciekawe jak oni chcą to zorganizować - bo przez ten czas kobieta rodzi też łożysko - czego się raczej z dzieckiem na brzuchu nie da zrobic i szyje jej się krocze... Ja mysle, ze maluszek powinnien byc chwilke - ale jednak po tych 10 minutach powinni go zabrac na pomiary i oporządzić kobietę. No ale nie znam się na tym, może się mylę.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmm... powiem Wam, że to ciężka sprawa - moim zdaniem w przypadku osób z depresją poród cc jest gorszym rozwiązaniem - kiedyś któraś wklejała opis takiego porodu ze strony pacjentki. Osoby z depresją mogą bardzo źle reagować na kwestie związane z usypianiem, pasami przy łóżku... sn wymaga siły i przezwyciężania Siebie. Ja jestem trochę innym psychologiem, może gorszym - a może mniej psychologicznym. Moim zdaniem siła rodzi się w ludziach właśnie w trudnych sytuacjach kiedy mogą się sprawdzić i zmierzyć z sobą. Gdybym kiedyś miała do czynienia z taką sytuacją jak avikusi na pewno inaczej poprowadziłabym terapię. Kwestia bólu może być rozwiązana przez znieczulenie. Jeżeli natomiast mówimy o depresji po porodowej - to już zupełnie uważam że nie ma to związku, natomiast z mojej strony poród sn wzmaga kontakt i więź z dzieckiem - bo przechodzi się przez to razem - nie zrozumcie mnie źle - mówię tu o osobach, które mają z tym problem a nie o kobietach, które nie obawiają się o instynkt. Ja raczej stawiam na realny sposób patrzenia na życie i uświadamianie gdzie tkwi odpowiedzialność - Avikusia - bez urazy wiesz jak się robi dzieci - wiesz, że seks prowadzi do dzieci szczególnie bez zabezpieczenia typu tabletki czy plastry. - uprawialiście seks-> macie dziecko - to jednak był Wasz wybór i nikt Wam w tym nie pomógł. Skoro się kochacie - to na prawdę połowa problemów jest rozwiązana. Więc ja podsumowując skłaniam się ku dziewczynom, które wątpią w ten rodzaj terapii, gdzie utrzymuje się leki pacjenta - i zabiera mu poczucie ze jego zycie to jego decyzje. Nie miej do mnie żalu za tą wypowiedź. Ja mam duży dystans do psychologów szczególnie klinicznych i nie czasem wątpię czy pomagają ludzią żyć. No i co ważne Pani psycholog nie powinna mówić o sobie i o swojej ciąży - bo albo to manipulacja albo nie zna zawodu który wykonuje. |
||||||
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
marsylia powiedz mi kochana - jak Ci idzie masaż krocza?
ja mam chyba za krótkie ręce
|
#2075 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do wózeczka:
Niestety na stronkach nie widać jego całej okazałości ....http://www.novobebe.com/bebeshka-kol...n-bg-1947.html ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Jok3r to faktycznie nie dobrze - i to akurat kiedy mały się pojawi bądź dzielnaMontii - może brzuch za duży ? Mi masaż idzie tak jak kegla... czyli stanowczo za rzadko. Najgorsze jest to, że każdy mówi co innego o tym masazu, teraz na sr nam mowila, zeby jednak stac - nie wkladać palców do środka tylko rozmasowywać w kierunku ud - olej z migdałów i kapsułkę z wit. A(tylko nie wiem czy się nie pomylila i nie chodziło o wit.E al.e jeszcze tego nie sprawdzałam)Wg tej poloznej najbardziej i tak pomaga skakanie na pilce codziennie - ale ciagle zapominam kupic piłkę. A jak u Ciebie? Jak już siegniesz to pomasujesz? A może weź tzta?
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
ok zmykam poczytam jeszcze notatki na egzamin i ide lulu spokojnej nocki i bezbolesnej
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, współczuję rozstępów, pociesz się tylko że jakbyś nie dbała to pewnie byłoby ich więcej...
Jokr, nie no załamka...już w gorszym momencie nie mógł się chyba połamać ![]() Marsylia, o navingtonie nie słyszałam ale brakiem skrętnych kółek bym się nie przejmowała. Ja w x-landerze niemal od razu je zablokowałam bo szlag mnie trafiał...zawsze jedno skręcało się do wewnątrz a drugie na zewnątrz i blokowało Po zablokowaniu jeździ się bardzo dobrze bo mimo to one nadal są skrętne a jedynie nie kręcą się dookoła. Przemyśl sobie to jeszcze, po co później żałować zakupu w razie czego.
|
|
|
|
#2078 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc wielka niewiadoma...Cytat:
![]() nooo i super ![]() Cytat:
to jest tak właśnie, jak niektórzy lekarze się upierają, żeby koniecznie rodzić SN za wszelką cenę...Cytat:
a dyskusje o tym, czy lepsze cc czy sn zostawmy już Cytat:
zmykam spać, to uczenie się mnie zmęczyło znaczy praca, oczywiście, ale przynajmniej uczyć się przez jakiś czas nie będę![]() a, marsylia, ten wózek super!!! faktycznie żadnych opinii o nim znaleźć nie można, ale bardzo podobny do tego, co my mamy (emmaljunga), takie mi się podobają, tylko szkoda, że to cholerstwo takie ciężkie... Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-02-03 o 22:50 |
|||||||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję, akurat w takim okresie to się zdarzyło ![]() trzymaj się dzielnie wierzę, że szybko wrócisz do formy po cc, tak jak moja siostra, jej nikt nie pomagał i dała sobie spokojnie radę, a ty silna baba jesteś
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik to mnie pocieszyłas z tymi kolkami.
W navingtonie bardzo podoba mi sie design - nie widac tego na zdjeciach z netu a tu mozna zobaczyc kolorki. Ja chcialam duze kola http://www.navington.com/produkty/rama-caravel#indian - ktore maja szprychy - ale maz krecil nosem - wiec stanelo na zwyklych. http://www.navington.com/produkty/rama-corvet na stronie tak nie widac roznicy ale na zywo jest spora. Cytat:
I w sumie on nie jest taki ciezki - lzejszy od jedo na pewno. |
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Marsylia, wizualnie wózek jest bardzo fajny, taki klasyczny i elegancki. Mało takich widuję na ulicy, podoba mi się
|
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie no co mnie nie zabije to mnie wzmocni przeciez jakos musimy sobie poradzic. Z drugiej strony niezla szkola przetrwania sie nam szykuje hehe. I tak pomyslalam, ze jeszcze dojdzie do tego, ze sama sie zapakuje do karetki i pojade rodzic, a potem stane w drzwich z malym zawiniatkiem
Zreszta jak mu juz wloza noge w gibs, bo w szpitalu zalozyli mu jedynie szyne i jutro musi latac po ortopedach, zeby dostac gips to mma nadzieje, ze po tyg czy jakos tak bedzie mogl w miare sparwniej sie poruszac. Tyle, ze poszlo mu srodstopie, wiec tez bedzie sie chyba dluzej goilo. Nie wiem. Zobaczymy, nie bede sie martwic na zapas
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Jokr, o kurde....... ale się Wam trafiło
![]() a na dniach już poród, ale dacie radę w ogóle to witam z rana!! tak mnie masakrycznie bolą nogi, że padam :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-02-04 o 08:15 |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r współczuję. Niech się szybko noga zrasta mężowi.
Lecę dzisiaj w końcu do fryzjera, bo w końcu mnie poród zastanie i będę wyglądać jak straszydło Wstawiam zdjęcie łóżeczka.Nie jest to miejsce, w którym będzie stać, ale na razie musi się wywietrzyć. Pościel na razie nie ubrana, położona dla picu, obok druga zmiana (ta zielono-niebiesko-różowa). Dzisiaj chyba zaczniemy coś prać. |
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marsylia;24838423]
marsylia, te wózki są całkiem fajne, jak jeździlam po sklepach to też na nie zwracałam uwagę, nawet po sklepie jeździłam bo to jest chyba nowość na naszym rynku. Ale małż uparł się na emmaljunga lub teutonnie. Ale wydają się być solidnie wykonane |
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
aguś oto link http://allegro.pl/m-lekki-szlafrok-s...389492471.html
laseczka może jakoś drastycznie nie urósł,ale jest znaczna różnica-przynajmniej tak mówią znajomi i rodzinka
|
|
#2088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prunelle! Trzymam kciuki za pozytywny wynik egzaminu. Miłego dnia!
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jaki kupujecie krem do buzi dla dziecka?
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
tola Bardzo fajny,jestem MEGA zadowolona!
Super materiał i jak dla mnie idealna długosc ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Tity ja mam dokładnie ten https://www.twojekosmetyki.co.uk/cat...zda_pogode.jpg
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
marsylia- widziałam te wózki w sklepie jako nowość i odrazu mi się spodobały, ale cena już mniej
Myślę, że to by był dobry wybór
|
#2092 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja już pisała. Mam Bambino ochronny ![]() A u mnie Paulinka jest coraz wyżej. Cieżko nawet spać. W nocy duszno, w dzień żebra bolą, żołądek uciśnięty No i znowu biore ten fenoterol co 6-8h bo nie dało się tak mi się ten brzuch wczoraj napinał, ze bałam się że może coś być z tego... Dzisiaj na SR. Nie chce mi się, ale przejde się bo jest o karmieniu piersią. |
|||||
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
witam
jok3r ale wam sie trafilo ;/ ale dacie rade. co do kremu do buzi dla dziecka ja mam bambino a tak sie zastanawiam co u ptyszy slychac?? wiecie cos?? czy malutka juz w domu?---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- a mnie w nocy brzuch zawsze boli , nie moge sie ulozyc ;/ mimo ze biore tabletki to dzis mnie tez lekko bolal.. ;/ ehh.. w czwartek na wizyte ide to powiem o wszystkim. mam nadzieje tylko ze znow mi nie da skierowania do szpitala |
|
|
|
#2094 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja ciągle zastanawiam się jakiej marki kosmetyki kupić ... ale noc miałam koszmarną- zgaga/zasnęłam dopiero ok 1 budziłam się a dziś pobudka ok 7 bo szliśmy z tż do urzędu
|
|
|
#2095 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
. wczoraj wieczorem pokłóciłam się z moi mężem na temat tego za ja za wcześnie chce kopic fotelik dla małego i łóżeczko a ja mu na to ze szukam na allegro dobrych ofert bo przecież fundusze mamy skromne wiec wypatruje dobrych a tanich rzeczy i przez niego przepadła mi wczoraj super oferta łóżeczka no ale dzisiaj szukam dalej na złość mu dzisiaj się nie słucham i już właśnie zakupiłam na allegro fotelik BABY DESIGN NEO fakt ze używany ale one mi się bardzo podobają a nowy zaczyna się od 230zl a ja za ten zapłacę 65zl plus 35zl przesylka oto on http://allegro.pl/baby-desing-neo-0-...442385981.html---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- LASECZKA a na zgagę próbowałaś jesz migdały mi bardzo pomagały |
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde miałam się Was o coś zapytać.....i zapomniałam
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam prawie wszystkie rzeczy używane i jestem zadowolona bo w bardzo dobrym stanie są i za tanie pieniądze ![]() jeszcze nie muszę spróbować. lecę do sklepu dziewczyny będę później
|
|
|
#2098 |
|
Rozeznanie
|
Jok3r kurde ale się narobiło
a Ty będziesz miała tż 24h ![]() Tity ja kupiłam Bambino wydaje się delikatny i ładnie pachnie ale czy się sprawdzi to się okaże http://allegro.pl/krem-pielegnacyjny...441971354.htmlCzarna faktycznie Ci się obniżył brzuszek...spakowałaś już torbę kochana ?Moje wstrętne przeziębienie już mnie wkurza myślałam, że mi przechodzi a wczoraj znowu się czułam jak z krzyża zdjęta a do tego taki mam katar, że w nocy prawie się duszę Jutro czeka mnie egzamin a ja przez to choróbsko prawie nic się nie nauczyłam, dzisiaj muszę porządnie nad tym siąść i może coś mi wejdzie do głowy
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mi siostra mówiła żeby najbardziej natłuszczać podbrzusze bo tam zazwyczaj się robią rozstepy no i tak robiłam no ale widać ze jak skóra poddatna to najlepsze kremy chyba nie pomogą ![]() osz kurde, no to szykuje sie wam niezła szkoła przetrwania![]() współczuje Cytat:
Cytat:
no ale już niedługo, u mnie bedzie sie juz pewnie obnizal wkrotce ![]() dziewczyny bardzo bolało mnie podbrzusze w nocy jak na @, to jakiś objaw przedporodowy ![]() wzielam nospe i nic, dopiero po Buscopanie zasnelam bo sie zwijałam z bólu normalnie jakbym miała dostać @ z samego ranaTity śliczniasty kącik
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-04 o 10:07 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Ma na pewno jeden minus - brak skrętnych kółek - ale poczułam taką dziwną miłość do tego wózka

ale jak mogę walczyć z jego marzeniami ...
ja mam chyba za krótkie ręce
bądź dzielna
Po zablokowaniu jeździ się bardzo dobrze bo mimo to one nadal są skrętne a jedynie nie kręcą się dookoła. Przemyśl sobie to jeszcze, po co później żałować zakupu w razie czego.