|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#2072 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Ehh jestem slabym człowiekiem - pojechaliśmy po xlandera - i faktycznie nie zwróciłam uwagi za pierwszym razem ale tak jak pisze Gosia jest całkowicie bezamortyzatorów. Może dlatego nie zauważyłam bo nie jeździłam żadnym innym tylko w sumie tym. No i podeszłam zobaczyć jeszcze inne i stanełam koło navingtona
![]() ![]() No i teraz nie wiem, o navingtonie nic nie można w necie znaleźć, więc jesteśmy zdani sami na SIEBIE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czarna zaproszenia i brzusio piekne - w ogóle wszystkie brzuszki piękne ![]() QUOTE=kasia2629;24832489] a wczoraj na sr mówiła nam babeczka że od kwietnia wchodzi w życie ustawa, która będzie nakazywać położenie od razu po porodzie dziecka na piersi matki i NIE RUSZANIE go przez kilka godzin... bo na razie jest tak że po porodzie jest położone ale za chwile zabierane żeby zmierzyć zważyć itp... a teraz nie mogą położne zabrać dziecka- ma ono tak leżeć... dopiero po kilku godzinach mogą zabrać... wg mnie są tego plusy i minusy... plus taki że może rzeczywiście ta więź między dzieckiem a matką będzie dzięki temu większa, a minus taki, że czasem kobieta po porodzie chciałaby się nareszcie położyć w wygodnej pozycji i chwilkę odpocząć, bo nie każda ma poród 2 godzinny.... czasem męczą się po kilkanaście godzin i teraz położą jej to dzieciątko i zajmuj się matko jak żeś urodziła...nie ważne czy ma siłę na to czy nie... zaraz spróbuję znaleźć na necie coś szerzej na ten temat ![]() Ciekawe jak oni chcą to zorganizować - bo przez ten czas kobieta rodzi też łożysko - czego się raczej z dzieckiem na brzuchu nie da zrobic i szyje jej się krocze... Ja mysle, ze maluszek powinnien byc chwilke - ale jednak po tych 10 minutach powinni go zabrac na pomiary i oporządzić kobietę. No ale nie znam się na tym, może się mylę.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmm... powiem Wam, że to ciężka sprawa - moim zdaniem w przypadku osób z depresją poród cc jest gorszym rozwiązaniem - kiedyś któraś wklejała opis takiego porodu ze strony pacjentki. Osoby z depresją mogą bardzo źle reagować na kwestie związane z usypianiem, pasami przy łóżku... sn wymaga siły i przezwyciężania Siebie. Ja jestem trochę innym psychologiem, może gorszym - a może mniej psychologicznym. Moim zdaniem siła rodzi się w ludziach właśnie w trudnych sytuacjach kiedy mogą się sprawdzić i zmierzyć z sobą. Gdybym kiedyś miała do czynienia z taką sytuacją jak avikusi na pewno inaczej poprowadziłabym terapię. Kwestia bólu może być rozwiązana przez znieczulenie. Jeżeli natomiast mówimy o depresji po porodowej - to już zupełnie uważam że nie ma to związku, natomiast z mojej strony poród sn wzmaga kontakt i więź z dzieckiem - bo przechodzi się przez to razem - nie zrozumcie mnie źle - mówię tu o osobach, które mają z tym problem a nie o kobietach, które nie obawiają się o instynkt. Ja raczej stawiam na realny sposób patrzenia na życie i uświadamianie gdzie tkwi odpowiedzialność - Avikusia - bez urazy wiesz jak się robi dzieci - wiesz, że seks prowadzi do dzieci szczególnie bez zabezpieczenia typu tabletki czy plastry. - uprawialiście seks-> macie dziecko - to jednak był Wasz wybór i nikt Wam w tym nie pomógł. Skoro się kochacie - to na prawdę połowa problemów jest rozwiązana. Więc ja podsumowując skłaniam się ku dziewczynom, które wątpią w ten rodzaj terapii, gdzie utrzymuje się leki pacjenta - i zabiera mu poczucie ze jego zycie to jego decyzje. Nie miej do mnie żalu za tą wypowiedź. Ja mam duży dystans do psychologów szczególnie klinicznych i nie czasem wątpię czy pomagają ludzią żyć. No i co ważne Pani psycholog nie powinna mówić o sobie i o swojej ciąży - bo albo to manipulacja albo nie zna zawodu który wykonuje. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
marsylia powiedz mi kochana - jak Ci idzie masaż krocza?
![]() ![]()
#2075 |
Wtajemniczenie
|
a co do wózeczka:
![]() http://www.novobebe.com/bebeshka-kol...n-bg-1947.html ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Jok3r to faktycznie nie dobrze - i to akurat kiedy mały się pojawi ![]() ![]() Montii - może brzuch za duży ? ![]() Mi masaż idzie tak jak kegla... czyli stanowczo za rzadko. Najgorsze jest to, że każdy mówi co innego o tym masazu, teraz na sr nam mowila, zeby jednak stac - nie wkladać palców do środka tylko rozmasowywać w kierunku ud - olej z migdałów i kapsułkę z wit. A(tylko nie wiem czy się nie pomylila i nie chodziło o wit.E ![]() Wg tej poloznej najbardziej i tak pomaga skakanie na pilce codziennie - ale ciagle zapominam kupic piłkę. A jak u Ciebie? Jak już siegniesz to pomasujesz? A może weź tzta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
ok zmykam poczytam jeszcze notatki na egzamin i ide lulu spokojnej nocki i bezbolesnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Castia, współczuję rozstępów, pociesz się tylko że jakbyś nie dbała to pewnie byłoby ich więcej...
Jokr, nie no załamka...już w gorszym momencie nie mógł się chyba połamać ![]() ![]() Marsylia, o navingtonie nie słyszałam ale brakiem skrętnych kółek bym się nie przejmowała. Ja w x-landerze niemal od razu je zablokowałam bo szlag mnie trafiał...zawsze jedno skręcało się do wewnątrz a drugie na zewnątrz i blokowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nooo i super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dyskusje o tym, czy lepsze cc czy sn zostawmy już Cytat:
![]() ![]() zmykam spać, to uczenie się mnie zmęczyło ![]() ![]() ![]() a, marsylia, ten wózek super!!! faktycznie żadnych opinii o nim znaleźć nie można, ale bardzo podobny do tego, co my mamy (emmaljunga), takie mi się podobają, tylko szkoda, że to cholerstwo takie ciężkie... Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-02-03 o 21:50 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuję, akurat w takim okresie to się zdarzyło ![]() trzymaj się dzielnie ![]() wierzę, że szybko wrócisz do formy po cc, tak jak moja siostra, jej nikt nie pomagał i dała sobie spokojnie radę, a ty silna baba jesteś ![]()
![]() |
#2081 | |
Wtajemniczenie
|
Gosik to mnie pocieszyłas z tymi kolkami.
![]() W navingtonie bardzo podoba mi sie design - nie widac tego na zdjeciach z netu a ![]() tu mozna zobaczyc kolorki. Ja chcialam duze kola http://www.navington.com/produkty/rama-caravel#indian - ktore maja szprychy - ale maz krecil nosem - wiec stanelo na zwyklych. http://www.navington.com/produkty/rama-corvet na stronie tak nie widac roznicy ale na zywo jest spora. Cytat:
![]() I w sumie on nie jest taki ciezki - lzejszy od jedo na pewno. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Marsylia, wizualnie wózek jest bardzo fajny, taki klasyczny i elegancki. Mało takich widuję na ulicy, podoba mi się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zadomowienie
|
Wiecie no co mnie nie zabije to mnie wzmocni przeciez jakos musimy sobie poradzic. Z drugiej strony niezla szkola przetrwania sie nam szykuje hehe. I tak pomyslalam, ze jeszcze dojdzie do tego, ze sama sie zapakuje do karetki i pojade rodzic, a potem stane w drzwich z malym zawiniatkiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Jokr, o kurde....... ale się Wam trafiło
![]() a na dniach już poród, ale dacie radę ![]() w ogóle to witam z rana!! tak mnie masakrycznie bolą nogi, że padam :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-02-04 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
Jok3r współczuję. Niech się szybko noga zrasta mężowi.
Lecę dzisiaj w końcu do fryzjera, bo w końcu mnie poród zastanie i będę wyglądać jak straszydło ![]() Wstawiam zdjęcie łóżeczka.Nie jest to miejsce, w którym będzie stać, ale na razie musi się wywietrzyć. Pościel na razie nie ubrana, położona dla picu, obok druga zmiana (ta zielono-niebiesko-różowa). Dzisiaj chyba zaczniemy coś prać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marsylia;24838423]
marsylia, te wózki są całkiem fajne, jak jeździlam po sklepach to też na nie zwracałam uwagę, nawet po sklepie jeździłam ![]() Ale wydają się być solidnie wykonane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
aguś oto link http://allegro.pl/m-lekki-szlafrok-s...389492471.html
![]() laseczka może jakoś drastycznie nie urósł,ale jest znaczna różnica-przynajmniej tak mówią znajomi i rodzinka ![]()
![]() |
#2088 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prunelle! Trzymam kciuki za pozytywny wynik egzaminu. Miłego dnia!
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jaki kupujecie krem do buzi dla dziecka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
tola Bardzo fajny,jestem MEGA zadowolona!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Tity ja mam dokładnie ten https://www.twojekosmetyki.co.uk/cat...zda_pogode.jpg
![]() |
#2091 |
Wtajemniczenie
|
marsylia- widziałam te wózki w sklepie jako nowość i odrazu mi się spodobały, ale cena już mniej
![]()
#2092 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już pisała. Mam Bambino ochronny ![]() A u mnie Paulinka jest coraz wyżej. Cieżko nawet spać. W nocy duszno, w dzień żebra bolą, żołądek uciśnięty ![]() No i znowu biore ten fenoterol co 6-8h bo nie dało się tak mi się ten brzuch wczoraj napinał, ze bałam się że może coś być z tego... Dzisiaj na SR. Nie chce mi się, ale przejde się bo jest o karmieniu piersią. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- a mnie w nocy brzuch zawsze boli , nie moge sie ulozyc ;/ mimo ze biore tabletki to dzis mnie tez lekko bolal.. ;/ ehh.. w czwartek na wizyte ide to powiem o wszystkim. mam nadzieje tylko ze znow mi nie da skierowania do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | ||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja ciągle zastanawiam się jakiej marki kosmetyki kupić ... ale noc miałam koszmarną- zgaga/zasnęłam dopiero ok 1 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- LASECZKA a na zgagę próbowałaś jesz migdały mi bardzo pomagały |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde miałam się Was o coś zapytać.....i zapomniałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeszcze nie muszę spróbować. lecę do sklepu dziewczyny będę później ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Rozeznanie
|
Jok3r kurde ale się narobiło
![]() ![]() ![]() ![]() Tity ja kupiłam Bambino wydaje się delikatny i ładnie pachnie ale czy się sprawdzi to się okaże ![]() Czarna faktycznie Ci się obniżył brzuszek...spakowałaś już torbę kochana ![]() Moje wstrętne przeziębienie już mnie wkurza ![]() ![]() Jutro czeka mnie egzamin a ja przez to choróbsko prawie nic się nie nauczyłam, dzisiaj muszę porządnie nad tym siąść i może coś mi wejdzie do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mi siostra mówiła żeby najbardziej natłuszczać podbrzusze bo tam zazwyczaj się robią rozstepy no i tak robiłam no ale widać ze jak skóra poddatna to najlepsze kremy chyba nie pomogą ![]() ![]() ![]() współczuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale już niedługo, u mnie bedzie sie juz pewnie obnizal wkrotce ![]() dziewczyny bardzo bolało mnie podbrzusze w nocy jak na @, to jakiś objaw przedporodowy ![]() wzielam nospe i nic, dopiero po Buscopanie zasnelam bo sie zwijałam z bólu ![]() Tity śliczniasty kącik ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-04 o 09:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.