|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Essence cz. VII
Cytat:
Błyszczyk w kulce,w szklanym(!!!) opakowaniu to mój pierwszy kosmetyk w życiu. Kupiłam go mając jakieś 12 lat.Jaka byłam dumna,że mam coś swojego,a nie maminego. ![]() Cytat:
To dobrze pamiętam Naszą Miss,raz kupiłam nawet dwa identyczne egzemplarze,bo jakiś aktor był na okładce,a w środku jego plakat. ![]() Czysta rozpusta. ![]() A dzisiaj nawet nie pamiętam kto to był. Który odcień bardziej polecasz?Oglądam właśnie real foty i chyba ten jaśniejszy jest ładniejszy. ![]() Cytat:
O tym nawet nie słyszałam.
|
|||
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo jasnej karnacji mam pasiaka brunetkowego
blondynkowego nigdy nie miałam, więc trudno mi porównać. Swój stosuję bardzo oszczędnie i do podkreślenia policzków, zwłaszcza opalonych, jest super
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi te gazetki to było COŚ. My i tak miałyśmy szczęście, mój kolega rocznik 70- coś tam mówił, że za jego czasów to na bazarku handlowali plakatami z Bravo
![]() ![]() ![]() Miałam błyszczyk w kulce, ale mój pierwszy własny kosmetyk to był bardzo niebieski tusz do rzęs, takiej matki, której nazwy sobie nie przypomnę, dostałam od mamy na gwiazdkę jak miałam 13 lat , byłam dumna jak paw
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahha. ![]() Teraz dzieciaki mają dobrze,wystarczy komputer i wujek google i mają wszystko. Kiedyś to się trzeba było nakombinować. ![]() Cytat:
A pamiętacie tusze do włosów? Miały za zadanie robić pasemka ,okropnie sklejały włosy i były w jakiś totalnie dzikich kolorach typu złoty czy niebieski.Pół mojej podstawówki tak farbowało włosy. A na jakąś dyskotekę czy cuś to był już istny szał z tymi tuszami.![]()
|
||
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętam. I takie farbki w piance czy w spreju, co farbowały włosy na niebiesko czy czerwono
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda,że trzeba kupować na czuja,bo testerów brak. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie mam pasiaka, bo mam zimną karnację i nie za bardzo z brązerami dobrze żyję
![]() A że nie bywam opalona NIGDY więc nie będę płakać za Sun Clubem. Pocket Beauty lubiłam, bo ja sporo podróżuję i te miniaturki były bardzo wygodne trzeba będzie zrobić zapas.
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ciepła karnację.
Spróbuję tego pasiaka i jeszcze może tego matowego bronzera.Co do PB,to na pewno nie będę płakać. ![]() Takie to duperelowate wszystko,te mini błyszczyki i lustereczka,jak nie przymierzając z Bravo Girl kiedyś. Jedynie co mnie zainteresowało to ten składany pędzel o którym ktoś wspomniał.nigdy go u siebie nie zauważyłam? On jest do pudru?I z jakiego włosia? Dużo miniaturek jest w Rossmannie,na pewno coś znajdziesz dla siebie.
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
no ja wiem, kupuje w rossmanach , a czasem zatrzymuję buteleczki np po Naturii Joanny i przelewam sobie np. szampon z dużej butli
![]() Krem do twarzy w próbkach, mały dezodorant, mały żel i można jechać na tydzień z kosmetyczką wielkości znaczka pocztowego
|
#4390 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Mieli rewelacyjny tusz do rzęs, przedlużający "Lots of lashes". Błyszczyk w kulce [szklana fiolka] też tej firmy - również mój piewszy kosmetyk. Zeby nie było ot kompletnego - czy ktoś widział u siebie rózowe linerki z ILB? czy nadal nigdzie nie dotarły ???
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nazwa mi się kojarzy z Soraya, ale za cholerę nie przypomnę sobie jak to się nazywało i nie bardzo wiem czego szukac w googlach
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Wbiję się tylko szybko z informacją, że u mnie w Douglasie nieruszona seria Black and White. Kupiłam na ślepo biały cień (dopiero dziś poczytałam, co o nim pisałyście) i jestem bardzo zadowlona.
Faktycznie jest niesamowicie satynowy i ślicznie rozświetla łuk brwiowy i kącik oka. Dziś spróbuję go nałożyć jako rozświetlacz. Kupiłam też Shimmer Powder, bo kiedys się do niego przymierzałam, ale ostatecznie zrezygnowałam. Moim zdaniem fajny produkt. AOH nie miałam, więc ciężkmo o porównanie
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
jak macie offtopowy to piszcie w offtopowym, bo znowu się trzeba przebijać przez dziesiątki postów żeby coś na temat przeczytać
|
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam pojęcia dlaczego... nigdy nie kupowałam z koszyczka wyprzedażowego, bo mnie wścieklizna brała jak patrzałam na te zawyżone ceny. Pędzel wzięłam tylko dlatego, że nie wiem gdzie taki kupić [nie lubię tych aplikatorów do pudru, a normalny pędzel w torebce to bleee..
] a stwierdziłam, ze te 14 zł to nie majątek, nawet jeśli cena jest zawyżona w porównaniu do regularnej
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
#4395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny essence ma zmywacz w pisaku? tak zeby ewentalnie skorki oczyscic z lakieru. Jak tak to miala go ktoras z Was i moze napisac jak sie sprawowal?
|
|
|
|
#4397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(i mam oba - tzn. jeden gdzieś mi się zapodział, więc kupiłam drugi ) Jeden ten , a drugi mniejszy i bez wymiennych końcówek.Oba są świetne, różnią się tylko zapachem (pierwszy jest wiśniowy, drugi truskawkowy), ceną (pierwszy kosztuje chyba coś poniżej 15 zł, a drugi chyba z 8 ), no i właściwie profilem końcówek (ja chyba wolę ten droższy, ma bardziej spiczastą końcówkę, ale za to ten drugi jest jakby sztywniejszy). A, no i ten bez końcówek jest w pierwszej szafie, a ten drugi w drugiej.Tu są oba
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
a ten drozszy ma od razu w zestawie wymienne koncowki czy trzeba dokupic?
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- doczytalam ze ma wymienne. Dziekuje za pomoc |
|
|
|
#4399 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam LL Almost Famous i W OGÓLE nie widać jej na lini wodnej
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Szkoda, że w tej limitce nie ma różu. Ale i tak nie wiadomo czy do nas trafi . Z lakierami po namyśle stwierdzam, że naprawdę się nie postarali - na chwilę obecną interesuje mnie tylko ten szafirowo-fioletowy.Ja jeszcze żyję złudzeniami, że pojawi się u nas Fairytale
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam takiego cielaka na linie wodna
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
hm nie moge znaleźć jej na góglach hmm
![]() ja dziś lub zaraz chyba zakupię czarną wysuwającą kredkę hmm tą za 6.99 ![]() musze się wystroić na przyjście pana Szymona Hołowni :P
świat mody i urody i diet było->72 będzie -> 55 10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93 28.05 - 90,9 kolejna dieta Herbalife Edytowane przez karolajjnn Czas edycji: 2011-02-04 o 12:54 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 |
|
po prostu Em :)
|
Też nie bywam opalona, ale nawet na mojej bladej cerze pasiak dla blondynek daje bardzo ładny efekt.
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm, teraz przez Ciebie myślę mocno o pasiaku dla blondynek choć podobno wpada bardziej w róż..?Cytat:
![]() Z mini kolorówki ciekawe są też Miss Sporty, te łączone, choć z kilku rzeczy zostawiłam sobie tylko korektor i brązowy tusz do kresek (reszta poszła w świat). To prawda, bardzo mało widoczna. A ja ostatnio spróbowałam (nigdy nie malowałam linii wodnej ) porównać LL Almost Famous z LL Look at me (obie od dawna mam na wymiance i jakoś z góry założyłam, że mi się nie przydadzą do tego celu ![]() Wczoraj też przeprosiłam się z brązową LL + cieniami z Creamylicious. a nie tylko nowe i nowe
|
|
|
#4407 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem młodsza, ale błyszczyk w kulce to też był mój 1 kosmetyk, tez miałam jakos
![]() kiedyś będąc u rodziny z rodzicami wymalowałam sobie nim powieki ![]() ile było gadanie, ze jak się moge malować w tak młodym wieku i czemu mi rodzice nic na to nie powiedzą bo nałozyłam bezbarwny błyszczyk na powiekimiałam jakies 11-12 lat i nigdy więcej tego nie zrobiłam
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam zrobić fotki porównawcze, ale przy sztucznym świetle na zdjęciach albo nic nie widać, albo widać obie podobnie mocno
|
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
sorki za offtop ale pomożecie mi z tuszem :p
nie dawno dostałam tusz z paese [ ulubiona ] wyciągam ją a tu tylko sam kijek w środku została szczoteczka co robić nowy tusz ![]() kupiłam kredkę czarną z essence dość szybko się zużywa
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

miałam wszystkie zestawy kosmetyków z NM, były m.in. brokatowe cienie (czyli żel z brokatem), oglądałam moje skarby godzinami 

???

), no i właściwie profilem końcówek (ja chyba wolę ten droższy, ma bardziej spiczastą końcówkę, ale za to ten drugi jest jakby sztywniejszy). A, no i ten bez końcówek jest w pierwszej szafie, a ten drugi w drugiej.