|
|
#631 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(
Cytat:
Nic nie poradzimy.
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla wizazanek ma to sensStawiam sobie slowo honoru -dzis i w weekend sie nie odezwac-chodz pewnie pozniej tez nie powinnam( bo Pan bedzie zly bo jest zajety praca..)
|
|
|
#633 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ta, jasne, pomoże. Będziesz do niego po pijaku wydzwaniać i tyle będzie radości.
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(akurat nigdy do nikogo po pijaku nie dzwonilam( w sensie Tz-etow) Na trzezwo robilam z siebie ofiare ale nigdy po pijaku-za dobry humor mam wtedy ![]() Ty widze ze nie wierzysz ze mi sie kiedys uda i nawet wolisz powiedziec ze mi sie nie uda a pozniej powiedziec-a nie mowilam? ![]()
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poniekąd rozumiem Cię Ilona, że uznałaśza normalne to, że żyliście tak, a nie inaczej, bo nic innego nie widziałaś, nie żyłaś w innym związku. Ja kiedyś będąc z eksem też myślałam podobnie. Uważałam, że nie ma idealnych związków i może tak właśnie ma wyglądać 'normalne' życie. Ale jak bardzo się myliłam. Dziewczyno daj sobie sama szansę! |
|
|
|
|
#637 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie robisz NIC, żeby było lepiej. Nie walczysz. Nawet wyprowadzając się od niego masz nadzieję, że to tymczasowe, robisz wszystko, żeby broń Boże nie stracić z nim kontaktu. Ze swoim dostawcą narkotyku - poniżeń. Jeśli ktoś ewidentnie NIE CHCE być szczęśliwy, to dlaczego mam mówić, że chce? Dlaczego mam w Ciebie wierzyć i zapewniać, że będzie dobrze, skoro obie wiemy, że nie będzie? Skoro dziewczyny sobie tutaj dla Ciebie flaki wypruwają, próbują z każdej możliwej strony podnieść Cię na duchu, uświadomić, że to do czego dążysz to ruchome piaski, a Ty dalej swoje? Zero prób walki ze słabościami, zero. Łatwiej jest się im poddać, ja to wiem. No i ok. Twoje życie. Ale nie zapewniaj nas, że chcesz zacząć żyć normalnie, skoro nie chcesz. Skoro chcesz tylko i wyłącznie jego. Napisz to w końcu wprost, to dziewczyny przestaną przeżywać, denerwować się, prosić. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- No dokładnie.
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
YHHHHHHHH :/ Mój użył podobnych słów... powiedział, że kocha mnie bardzo ale hmmm trochę z tego uczucia się wypaliło i nie jest to samo. Raz mówi, że mnie kocha, raz że nie wie... Co to ma być. Albo się kocha i walczy o związek, albo nie. |
|
|
|
|
#639 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- O związek muszą walczyć obie strony. On nie walczy. Tyle.
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może być piątek ![]() są lepsze imprezy ![]() więc może Pasja ? Daytona ? nie wiem coś na rynku?
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ze wzielam teraz wszystkie rzeczy?( zostaly tylko papciuszki ale po nie-nie bede wracac) i to ze mam nowe M i nastepny weekend tam spedze.. I pewnie kolejne zjazdy ![]() Chodz moglabym w jego mieszkaniu bo jego i tak nie bedzie
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak. lepiej. Trochę... ( jeszcze jedno mam Mu do wygarnięcia ) Ale postanowiłam sobie jak ON nawet nie raczy odpisać - nie odezwę się do niego. Jadę na deskę dzisiaj w nocy i chcę się dobrze bawić. Byłam zdania, że nie chcę poznawać NIKOGO, bo on jest tym jedynym. Dalej tak uważam, ale jeśli On już się dobrze bawi w towarzystwie innych, dlaczego ja tego nie mogłabym robić ? Może akurat poznam kogoś z kim będę mogła porozmawiać ![]()
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..ale wlasnie okolice rynku mi pasuja bedzie szybko wrocic do domku![]() A jak z Twoim noclegiem? Kurde az sie ciesze na imprezke bo dawno nigdzie bylam )(moze zrobie jak moja kolezanka z grupy..po imprezie prosto na zajecia przyszla odpicowana
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#645 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
No i tego się trzymajmy
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Wiesz, już nie raz pisałaś nam tutaj, że jesteś pewna, że on nie wróci na noc - wracał. Więc ja w Twoją znajomość jego zwyczajów nie wierzę.
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Ilona...Ciebie naprawdę ciężko zrozumieć. Raz piszesz jedno, raz piszesz i robisz drugie. Zrozum - Nikt Ci tutaj nie chce zrobić krzywdy, Ty sama sobie ją wyrządzasz. Pomyśl o sobie, pomyśl o tym, ile razy płakałaś przez ex... Naprawdę masz ochotę po tym wszystkim nadal być tak traktowana? I czy ma sens Twoje poniżanie się przed nim?
Napewno zasługujesz na więcej, pogubiłaś się po prostu. Spróbuj żyć na nowo, bez niego, dla SIEBIE, jak tu pisały dziewczyny. I uwierz mi, da się... też nie myślałam, że mi się uda, ale dobrze mi samej .Trzymam kciuki za Ciebie! |
|
|
|
#647 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może młody robi w majty nocą i on nie wie jak sobie poradzić Cytat:
Cytat:
Bo to, że Ci się nie chce jeść i nie masz ochoty wmuszać, to ja rozumiem, bo wiem jak to jest nie mieć apetytu. Ale jak wejdziesz w niedożywienie, to zdajesz sobie sprawę, że możesz sobie uszkodzić przysadkę mózgową, nadnercza, trzustkę, wątrobę? Wiesz co to znaczy żyć w uszkodzonym narządem przez, w sumie, własną niefrasobliwość? Ja wiem, że w pewnym wieku człowiek uważa, że jest niezniszczalny, bo się świetnie czuje, ale w gruncie rzeczy organizm to jest bardzo delikatny sprzęt. Już miałaś anemię, to nie jest przecież "katar", a sama mając przewlekłą chorobę nie życzę nikomu wpędzenia się w podobne problemy. Ja też kiedyś byłam "niezniszczalna". Cytat:
Poza tym musisz robić przerwę regeneracyjną - co najmniej 2-3 dni. Mięsień ma swój cykl rozwoju i tego nie przeskoczysz I jak ćwiczysz brzuch, to musisz ćwiczyć wszystkie partie a nie tylko mięśnie proste, bo inaczej to nic nie daje, tylko sobie kręgosłup nadwyrężasz. Kup sobie drążek do podciągania i rób na nim ćwiczenia na mięśnie brzucha, ale siłowe a nie aerobowe. I będziesz miała wymarzony brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
O mamo Cytat:
W jednym zdaniu problem, w drugim rozwiązanie problemu ![]() Cytat:
Sama opisujesz to, że masz kompletnie zaburzony obraz swojej roli w związku partnerskim ale i prawdopodobnie w ogóle w relacjach międzyludzkich. Masz potwornie zaniżone poczucie własnej wartości, właściwie w ogóle takowego nie masz. Wg mnie, to nawet jak z nim zerwiesz (na co się nie zapowiada), to następnego partnera będziesz traktować tak samo, będziesz dla niego taką samą szmatą, bo i pewnie dobierzesz sobie takiego, który nie szanuje kobiet. Może uważasz podświadomie, że nie zasługujesz na szacunek i na wspaniałe traktowanie, dlatego facet, który by tak robił wyda Ci się nudny, nie poczujesz do niego chemii. Poczujesz ją do tego, który będzie dawał sygnały, że prędzej czy później Cię zlekceważy i poniży. Wg mnie dla Ciebie jedyne wyjście z tej tragicznej sytuacji psychicznej (bo obiektywnie rzecz biorąc Twoja sytuacja jest bardzo dobra, masz szkołę, możliwość wynajmu mieszkania, niezależność finansową od niego, równie dobrze od jutra mogłabyś być szczęśliwym człowiekiem), to zastanowienie się nad tym wszystkim jak Ty sama siebie oceniasz i zwrócenie się do psychologa na terapię. Moim zdaniem to jest Twoja jedyna szansa na normalne życie. My tu na forum nie jesteśmy w stanie Ci pomóc, co już niejednokrotnie zostało udowodnione. Jeśli chcesz dać sobie szansę na normalne życie z perspektywą na założenie szczęśliwej rodziny, to jest Twoje jedyne wyjście - psychoterapeuta. Tylko to pozwoli uświadomić Ci, jak wygląda zdrowy związek i dlaczego Ty również na taki zasługujesz. Dlaczego zasługujesz na mężczyznę, który Cię szanuje. Dlaczego sama w sobie jesteś wartością a nie jesteś tylko puzzlem, wartym coś jedynie w przyłączeniu do puzzla rodzaju męskiego. Bez tego, Ilona, to Ty nic nie osiągniesz. Po prostu z dnia na dzień wpadasz z deszczu pod rynnę i marnujesz sobie życie. |
||||||||
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale on planuje wyjechac w piatek a wrocic w pn ..wiec ja bym go przez minute nie widziala.. A jak planuje wyjechac to bierze plecak ze wszystkim i spada i mnie nie widzi(co moze jest mu na reke )A wtedy wrocil bo mowil ze tak powiedzial mi na zlosc i on nie mial nic ze soba(pizamy itd..) to by chyba na dworcu spal ![]() Ale wiem ze nie powinnam tam wracac/nocowac nawet jak jego nie bedzie. Bo jest to miejsce i te wspomnienia i Ci ludzie z mieszkania ![]() A powinnam poznac sie z dziewczynami z mojego nowego domku
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmmm Daytona jest w samym rynku blisko McD i zależy jaką muzykę lubisz? Ja wolę r'n'b, soul, rap ![]() ale ogólnie jest tam baaaaaaardzo fajnie
|
|
|
|
|
#650 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tylko obawiam się, że psychoterapia też może nie pomóc...bo nawet fachowiec nie uszczęśliwi pacjenta wbrew jego woli...a ona ewidentnie nie chce pomocy. No ale spróbować warto...
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakies takie taneczno-podobne i moze byc techno jak wypije![]() Bedzie dobrze ![]() Cytat:
Jakbym nie chciala pomocy to bym sie na forum nie wypowiadala i o nia nie prosila A jestem tu i nie zniknelam po tym jak ktorys raz zostalam przez Ciebie zjechana
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() anemie miałam chyba jakieś 5 lat temu ale wyszłam z tego dosyć szybko bo doszły do tego jeszcze problemy z sercem i tarczycą...Okazało sie,ze powinnam wypijać dużo więcej płynów (a wtedy nie piłam praktycznie nic) Ogólnie to ćwiczę pare rzeczy na raz ![]() Bo poza brzuszkami i "6" dochodzą jeszcze rozciągające,skipy,przysi ady,krzesełeczko i inne pierdoły ![]()
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo Lecę dzisiaj zobaczyć czy u mnie na wyprzedaży się jakieś sukienki jeszcze uchowały
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Zwolnienie z egzaminu cieszy nawet w dniu egzaminu
![]() |
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
jasne ze tak-czytam wszystko co piszecie do mnie
![]() Ale do pana psychoterapeuty sie nie wybieram chociazby ze wzgledu na koszty takiego czegos(nie pracuje nie mam na takie cos obecnie) A moge opisac pewna sytuacje gdzie wlasnie on zburzyl moja wartosc siebie i mi udowodnil ze jestem nikim?
|
|
#657 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Zrobisz jeden krok w przód, to za chwilę dwa w tył. Ten wątek jest od pomocy w ruszeniu naprzód, a nie od przyklaskiwania staniu w miejscu albo cofaniu się. I nie, nie zostałaś przeze mnie zjechana. Ja to piszę totalnie poważnie i bez grama złośliwości. I nie jestem jedyna, która tak uważa niestety. Jesteś jak nasza Czaki z poprzednich części - kurczowo trzymasz się bycia nieszczęśliwą. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- gratulacje
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam do Niego na gg ( ma opis sunshine )
![]() serce wali mi jak opętane...I już płaczę... |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam ze i tak poszlam do przodu..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

ja biustu też praktycznie nie mam a kiecka spłyszcza niestety strasznie ale cóż...