Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 11:08   #2131
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

laseczka wiesz co, nie jest napisane na opakowaniu...kurczę,powin ni to zamieścic

patrycja_22 jeszcze nie,bo czekam aż wyschną moje piżamki i szlafrok Ale,ale...torba lezy już na widoku w pokoju,więc pierwszy krok zrobiony

nika ale słodki,malutki brzusio a ta miniówa...no,no!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:10   #2132
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Mirabilka ja miałam kupować ten sztywny, i jak tż jechał po zakupy to mu nawet nie naspiałam ze ma to kupic, a on sam wpadł na pomysł że skoro kupuje wolnostojacy przewijak to musi kupic i tą "wkłądkę" jak to nazwał do środka. wiec skoro już jest to nie bede przesadzac i kupowac drugiego. nawet dokupil sam z siebie na to 2 pokrowce

Castia, mieszkamy sami, ale blisko teściów , dzeili nas długość bloku. ale nigdy nie przychodza bez zaproszenia i szanuja prywantosc. oczywiscie jak bylismy za czesto u nich to zaczelo sie wtracanie, wiec ucielismy zebyt czeste odwiedziny. natomiast jak mi wyniknął ten szpital i ze mam lezec w wiekszosci, to tesciowa zaoferowala ze bedzie gotowala obiady, i dodatkowo jeszcze je przynosi zebym ja nie dzwigala. takze mimo jej zdlnosci to rządzenia cudzym życiem, to bardzo nadrabia w ten sposób. nawet chciała przyjsc posprzatac, ale tż sobie bardzo dobrze radzi wiec nie bylo potrzeby. no i ciagle mi powtarza ze moim jednym zadaniem jest teraz lezec i donosic ciaze. na poczatku mnie to wkurzalo, bo sama z soba nie moglam sie zgodzic z tym lezeniem. tak wam zazdroszcze chodzenia po sklepach i wybierania, no ale na szczescie jest net. a teraz wiem że tesciowa chce dobrze dla mnie i dzidzi, tylko czasami jest taka surowa i oschła, ale co zrobic taka juz jest. moja mama jest inna. ale jej tu ze mna nie ma...

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:14   #2133
agnieszkaanka
Rozeznanie

Witam,
Po zameldowaniu się tu kilka miesięcy temu odpuściłam udział w tym forum, bo tempo pisania jest tu tak duże że i tak nie nadrabiałam z czytaniem, nie mówiąc o pisaniu

Teraz weszłam tylko na chwilę sprawdzić czy są już jakieś dzieciaczki na świecie i gratuluję mamom narodzin! Mam nadzieję że wszystko jest ok z dziewczynkami

Przeczytałam tylko ostatnią stronę, tą aktualną i nie byłabym sobą gdybym nie wtrąciła swojego zdania . Do dziewczyn które zastanawiają się nad wyborem kosmetyków to najlepiej sprawdza się zestaw Oilatum do kąpieli i Sudocrem do dupki. Naprawdę, wieczorna kąpiel a właściwie oporządzenie dziecka po niej to tyle zabiegów, że nie ma sensu dodawać sobie jeszcze dodatkowego smarowania całego ciałka oliwką, zasypywania dupki posypkami itd. Tak poradziła mi położna na szkole rodzenia przy pierwszym dziecku i naprawdę to najlepszy zestaw. Oilatum natłuszcza skórkę podczas kąpieli i nie trzeba już smarować ciałka, tylko trzeba uważać przy wyciąganiu dziecka z wanienki, bo może się wyślizgnąć, a sudocrem najlepiej leczy wszelkie zaczerwienienia związane z odparzeniami. Przerabiałam przy córce różne wersje preparatów, bo często miała odparzenia.
Z marek położne nie polecają Johnson&Johnson bo bardzo uczulają, to też potwierdzam, moja kilkumiesięczna dzidzia dostała wysypki po oliwce.
To tyle, życzę zdrowia i szczęśliwych porodów
agnieszkaanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:18   #2134
bosti
Zadomowienie

iiza to ja zamówiłam grandera morski+róż, mam go mieć w przyszłym tyg. nie mogę się doczekać nie widziałam go nawet na żywo, bo w woj. śląskim nie ma żadnego sklepu z wózkami tutek. kupiłam go zupełnie w ciemno, kierując się opisem i fotkami. bardzo spodobało mi się też to połączenie kolorystyczne morski i róż - takie niecodzienne jeszcze nie widziałam takiego na ulicach

nika ale masz malusi ten brzuszek fajniutki

jok3r ale Wam się porobiło!! współczuję Twojemu mężowi. dobrze, że Ty jesteś taka silna psychicznie kobitka, więc z pewnością dasz sobie radę

a teraz muszę niestety spadać do sprzątania. mam dziś urodziny, o 17 przyjadą rodzice i będzie taka mała imprezka, tak wiec muszę ją przyszykować

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:19   #2135
Eirene1987
Zakorzenienie

kurczę pozaznaczałam sobie do cytowania i połowę mi usuneło...
i nie wiem co miałam pisać, na pewno do dziewczyn które wklejały zdjęcia brzucha - śliczne

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
http://www.olenka.einfo.pl/galerie/j...trans_6745.jpg
Tylko ja mam gondolkę inną i jeszcze dodatkowo parę rzeczy
łoo fajny taki kosmiczny

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene lustereczko wrzucam zdjęcie próbki zaproszenia Nie udało mi się wychwycic aparatem koloru ecru i niestety papier wygląda na biały
śliczne naprawdę

Cytat:
A teraz dodaje obiecane wcześniej...

1 zdjęcie-brzuch z 32 tygodnia
2- 36 tydzień od góry widac luke między piersiami
no fakt obniżył się i to fest

Monikal trzymaj się tam jakoś

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kurde ale się wkurzyłam,
Okazało się, że na nasz oddział ginekologii wchodzi prokurator, bo........... dwóch mądrych konowałów przetrzymało pannę przy porodzie sn a miała bliźniaki. Czekali, czekali i dzieciaki nie przeżyły Laska jak na razie pod opieką psychiatry, bo troszkę jej odbiło, jakoś mnie to ku...... nie dziwi.
Ja bym tych "lekarzy" to
brak słów

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Z innej beczki laski zalamka. Maz zlamal sobie dzis noge w pracy. Bedzie siedzial na l4 prawdopodobnie przez 2 miesiace, ale trudno. Najgorsze, ze jak on ze mna do szpitala pojedzie, jak ledwo na jednej nodze sie porusza, po 2 jak sobie poradzimy z malym jesli bede kiepsko dochodzic do siebie po cc przeciez on nie bedzie mogl malego nawet na rece wziac. Po 3 mial robic za darmo bardzo drogi kurs, ktory byc moze doprowadzilby do podwyzki, lub awansu i dupa, bo kurs zaczyna sie na dniach. No i teraz zamiast lezec, bo nogi puchna mi masakrycznie, bole, skurcze itp to musze sie nim zajmowac.
jejku takie coś na sam koniec ciąży... współczuję i niech mąż szybko wraca do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dziewczyny bardzo bolało mnie podbrzusze w nocy jak na @, to jakiś objaw przedporodowy
wzielam nospe i nic, dopiero po Buscopanie zasnelam bo sie zwijałam z bólu normalnie jakbym miała dostać @ z samego rana
no to sa skurcze przepowiadające raczej... mnie już zaczyna boleć co noc a jestem w 32 tygodniu dopiero...

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dostalm w tamtym roku tego typu bez koperty i bylo ok za duza jest ta kokarda zeby ja wciaskac do koperty
no my też bez dawaliśmy bo mieliśmy rulony hehe a bez koperty to tak fajnie inaczej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:20   #2136
87czarna
Zakorzenienie

bosti WSZYSTKIEGO DOBREGO,STOOOO LAT!!!

Stary 2011-02-04, 11:21   #2137
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
też się zastanawiam nad kosmetykami. Właśnie przejrzałam Nivea na stronie producenta i na pewno wszystkie żele i płyny do kąpiel są po miesiącu życia, a przy innych produktach takich jak kremy nie ma żadnej informacji, czyli mam się domyślać, że od pierwszego dnia? Napewno kupię puder Nivea bo słyszałam, że dobry
ja też na pewno puder kupię

Cytat:
laseczka wiesz co, nie jest napisane na opakowaniu...kurczę,powin ni to zamieścic
no właśnie ... a reszta kosmetyków jest dopiero po 1 miesiącu więc ja się boję Nivea - będę jej stosować ale pewnie dopiero po 1 miesiącu .
a tak to chyba na początek bambino/ziaja.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 11:22   #2138
Eirene1987
Zakorzenienie

BOSTI wszystkiego najlepszego kochana

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:25   #2139
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r współczuję. Niech się szybko noga zrasta mężowi.
Lecę dzisiaj w końcu do fryzjera, bo w końcu mnie poród zastanie i będę wyglądać jak straszydło
Wstawiam zdjęcie łóżeczka.Nie jest to miejsce, w którym będzie stać, ale na razie musi się wywietrzyć. Pościel na razie nie ubrana, położona dla picu, obok druga zmiana (ta zielono-niebiesko-różowa).
Dzisiaj chyba zaczniemy coś prać.
ładny kącik dla Twojego synka, tygrysek czy tam lwiątko

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Jok3r to wam się trafiło - ale myślę, że do twojego rozwiązania to małż nauczy sie kuśtykać o kulach

marsylia a jak ze stelażem w x-lander. po złożeniu dużo miejsca zajmuje?
pytam bo zalezy mi na wózku, którego stelaż bez problemu zmieści się do bagaznika małego samochodu- bo moja córcia pewnie będzie dużo podróżować z mamą (uwielbiam jazdę samochodem) a moje cztery kółka są małe

a no i powiedzcie mi czy przy założonym szwie na szyjce macicy można ćwiczyć np. mięśnie kegla albo robić masaż krocza

Tity śliczna ta pościel i kącik również

dziewczyny dziś zaczynam 30 tydzień
z tej okazji foto brzuszka (sorki, za domowe ubranie) i spódniczka dla Niuni
ale masz malusi brzuszek, ja taki mialam jak sie najadłam;D
sliczny

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

montii super a jak mama wrażenia z egiptu ?? rzeczywiście tak strasznie czy koloryzują, taką chałwę to też bym wszamała

ja się z tobą w zupełności zgadzam, psycholog powinna pomagać rozwiązywać problemy a nie jeszcze bardziej pogrążać człowieka, dlatego dla mnie to mocno podejrzana sprawa dlatego gorąco popieram to co napisała Jok3r

o matko, straszne jak rutyna lekarzy może zgubić biedna kobieta

nic takiego nie dostałam, a ginekolog nic o tym nie wspominał

o rany

Jok3r współczuje, jak nie urok to sraczka, mam nadzieję że w końcu karta się odwróci i będziesz nam relacjonowała same dobre wieści
mojej koleżanki mąż złamałam dwie nogi jak się im dziecko urodziło, to też był dramat ale jak już doszedł do siebie to chociaż na wózku bardzo jej pomagał, więc wierze że u ciebie mąż jakoś da radę jak tylko noga przestanie boleć, chociaż początek pewnie będzie strasznie ciężki to mam nadzieje że teściowa i szwagierka pomogą

marsylia wózeczek bardzo ładny

łóżeczko śliczne, sama takie chciałam ale niestety mam tak meble ustawione że zasłaniało by cały jego urok
co do kremu to ja kupie taki jak czarna

nika
jaki malutki ten twój brzuszek
wiesz co faktycznie pod koniec pobytu zaczelo brakowac np jedzenia w hotelach, ciepłej wody , neta. ;/ a mama byla w tym hotelu nie raz i standard super a tu takie cuda niewidy dobrze ze to juz byla koncowka, ale mama jak to mama, nie zrazila sie i juz planuje kolejny wypad na egipskie plaze ;D

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Montii Ty chyba pisałaś o przewijaku z Ikea ( jakiś dmuchany) chodziło Ci o ten?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318

bo się wybieram do ikea w przyszłym tyg a nie wiedziałam, że ten dmuchany jest...
TAK , boki tylko ma dmuchane..wzielam go w akcie desperacji bo nic mi sie nie podobalo...

bosti - sto lat !!!

nie odpisze kazdej z was chociaz bardzo bym chciala, znowu jetsem zabiegana z tym remontem dobija mnie to wszystko ale to juz ostatki są także kwestia dni i bedzie cacy miesznko, no a meble po walentynkach, pochwale wam sie jaka aukcje wygrałam http://allegro.pl/show_item.php?item=1427873891
dzisiaj przyszedł i spodnie są nówki, a bluza taka jak każdy ciuszek po praniu jestem mega zadowolona bo mam go za 7,30 a czaiłam się na niego w h&m za bodajże 59 zł.. jak dobrze,że nie kupiłam

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:26   #2140
87czarna
Zakorzenienie

Eirene Tylko my większosc zaproszeń będziemy musieli wysyłac pocztą... sama nie wiem,jak to rozwiązac?

Stary 2011-02-04, 11:38   #2141
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Jok3r to wam się trafiło - ale myślę, że do twojego rozwiązania to małż nauczy sie kuśtykać o kulach

marsylia a jak ze stelażem w x-lander. po złożeniu dużo miejsca zajmuje?
pytam bo zalezy mi na wózku, którego stelaż bez problemu zmieści się do bagaznika małego samochodu- bo moja córcia pewnie będzie dużo podróżować z mamą (uwielbiam jazdę samochodem) a moje cztery kółka są małe

a no i powiedzcie mi czy przy założonym szwie na szyjce macicy można ćwiczyć np. mięśnie kegla albo robić masaż krocza

Tity śliczna ta pościel i kącik również

dziewczyny dziś zaczynam 30 tydzień
z tej okazji foto brzuszka (sorki, za domowe ubranie) i spódniczka dla Niuni
ale malutki brzusio, słodki
Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak zamawiacie koszule na all to zdecydowanie odradzam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...426356911.html

bardzo zależało mi, aby materiał nie był przezroczysty i niestety, widać majty
mierzyłam w sklepie takie koszule, ale były droższe i pokusiłam się na tańsze z neta no i mam :/ Fason ten sam, ale jakość nie ta wrrr i to zamówiłam 3 sztuki...
ja też się nie zgodzę bo mam tą koszulę z zielonym misiem i nie jest cieńka czy przeźroczysta jak piszesz. Kupowałam u innego sprzedawcy,ale z koszuli jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A wlasnie dziewczyny....ma ktoras z was takie bole brzucha jak na @ czasem, jak pisalam mialam juz 2 razy ale w sporym odstepie czasowym<jakies 2tyg> one moga cos przepowiadac???Czy raczej nie????
jak mnie bolał jak na @ to dzwoniłam do lekarza no i wtedy wylądowałam w szpitalu. Od tej pory każde coś nie tak obserwuje i się stresuje ale powiedział mi gin że jak bół nie jest połączony z twardnieniem to to się może dziać na tym etapie i by nie panikować no chyba że trwa to nie wiem ile i jak mocno.

Wróciłam z SR ciesze się że poszłam. A teraz zjadłam kiwi, jabłko i pół saszetki musli na sucho
ide zrobić pranie

Bosti wszystkiego najlepszego STO LAT

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 11:40   #2142
Stysia71
Raczkowanie

Ja byłam wczoraj w DOZie po kosmetyki dla Konradka i rzeczy dla mnie do porodu i zrobiłam mega zakupy,zapłaciłam 300zł,a kupiłam:

1)Sudocrem, krem antyseptyczny dla dzieci
2)Aspirator do nosa, Frida,
3)Penaten, oliwka w żelu zapobiegająca rozstępom
4)Disnemar, woda morska do nosa dla dzieci
5)Gilbert NaCl 0.9%, 5ml, fizjologiczny roztwór soli
6)Kompresy gazowe jałowe, 17 nitkowe, 5 x 5, (8 warstwowe)
7)Liść maliny, herbatka ziołowa
8)AA Mama i ja krem przeciw rozstępom
9)Bella, podkłady higieniczne, Mamma
10)Johnson's baby płyn do mycia 3 w 1, 500 ml
11)Penaten, krem ochronny przed zimnem i wiatrem, 75 ml
12)JOHNSON’S Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące
13)Majtki jednorazowe siatkowe

Chyba niczego nie pominęłam
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:47   #2143
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=megi2015;24844817]Hey mamusie

od rana prasowałam ubranka dziecięce - w końcu się z tym uporałam oczywiście musieliśmy kupić deskę do prasowania bo poprzednią przy prasowaniu pieluch złamałam haha siła mnie rozpiera

megi, to silna babeczka z Ciebie

iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:48   #2144
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczyny no właśnie mi się wydaje, że troszkę za mały i taki rozlazły tylko uspokajam się tym, że ja do wielkich też nie należę - mam 156 cm i zawsze drobina byłam - zresztą podobno jak ja się urodziłam to ważyłam 2700 g.

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:49   #2145
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
i

a teraz muszę niestety spadać do sprzątania. mam dziś urodziny, o 17 przyjadą rodzice i będzie taka mała imprezka, tak wiec muszę ją przyszykować
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN DUŻO ZDRÓWKA I BEZBOLESNEGO ROZPAKOWANIA
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:50   #2146
Montii
Zakorzenienie

wg mnie nie ma takiego czegoś jak 'trochę za mały ' ' trochę za duży '
każdy brzuszek inny Ty masz zgrabniutki

[LEFT]
Stary 2011-02-04, 11:51   #2147
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Diatoma dzięki za info o przewijaku w sumie za tą cenę to i tak warto

właśnie wypiłam szklankę soku z wyciśniętych pomarańczy (zgaga murowana) ale mały szaleje... oj już wiem co na niego będzie działalo
a ja zjadlam kilka rzodkiewek, serki monte i jajo na twardo
mieszkanka niezła haha
a zaraz będe chyba obierać ziemniaczki na obiad, mam kurczaczka bo wczoraj upiekłam na 2 dni
ja w srodę idę do gina i też wypytam o te bóle, mam nadzieję, że nic się nie skraca i niunia jeszcze posiedzi w swojej "szafie"
Stary 2011-02-04, 11:52   #2148
zaba5
Raczkowanie

[QUOTE=iweczka;24846126]
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Hey mamusie

od rana prasowałam ubranka dziecięce - w końcu się z tym uporałam oczywiście musieliśmy kupić deskę do prasowania bo poprzednią przy prasowaniu pieluch złamałam haha siła mnie rozpiera
nie strasz bo ja własnie bedę prasować pieluchy , przy ubrankach było wsio ok
Stary 2011-02-04, 11:55   #2149
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
KASIA nie zapisuje się bo nawet nie dałabym rady gdyż muszę leżeć do końca ciąży w łóżeczku .
grrr miałam właśnie świńską robotę dosłownie teść mi właśnie przywiózł golonkę taka gigantyczna i nóżki bym zrobiła galaretkę , ma któras ochote to zapraszam za jakies 3 godzinki bedzie mięciutka
kinia ty to lepiej lez a nie za swinskei nogi sie bierzesz
a jak chcesz rodizc w Pruskzowie to jak na SR doweim sie co oni chca do szpitlaa to ci napisze

Cytat:
Eirene Tylko my większosc zaproszeń będziemy musieli wysyłac pocztą... sama nie wiem,jak to rozwiązac?
no to jak poczta to nie ma wyjscia ale koperta moze byc zwykla bo i tak ja odbiorcy porwa pryz zagladaniu do srodka

Mamuski włą5snie mi kuirer 7-emki przywiozl paczke !!! wczoraj popoludniu zamawialam na allegro od babyboom1 a dizs juz mam paczke w przedpokoju
ide rozpakowywac
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:56   #2150
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

100 LAT !!!!!! i krótkiego, łatwego porodu
Stary 2011-02-04, 11:57   #2151
zaba5
Raczkowanie

moj kocur zaś mi się uwalił na brzuchu i kompletnie mu nie przeszkadza to, że Antek kopie tak że cały brzuch skacze . Dba kocisko aby mały był zdrowy i jeszcze posiedział spokojnie w brzuszku
Stary 2011-02-04, 12:00   #2152
Montii
Zakorzenienie

hehe moja psina też mi koczuje na brzuchu albo chociaż pyszczek daje i pilnuje

[LEFT]
Stary 2011-02-04, 12:01   #2153
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:

sto lat sto lat spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj w DOZie po kosmetyki dla Konradka i rzeczy dla mnie do porodu i zrobiłam mega zakupy,zapłaciłam 300zł,a kupiłam:

1)Sudocrem, krem antyseptyczny dla dzieci
2)Aspirator do nosa, Frida,
3)Penaten, oliwka w żelu zapobiegająca rozstępom
4)Disnemar, woda morska do nosa dla dzieci
5)Gilbert NaCl 0.9%, 5ml, fizjologiczny roztwór soli
6)Kompresy gazowe jałowe, 17 nitkowe, 5 x 5, (8 warstwowe)
7)Liść maliny, herbatka ziołowa
8)AA Mama i ja krem przeciw rozstępom
9)Bella, podkłady higieniczne, Mamma
10)Johnson's baby płyn do mycia 3 w 1, 500 ml
11)Penaten, krem ochronny przed zimnem i wiatrem, 75 ml
12)JOHNSON’S Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące
13)Majtki jednorazowe siatkowe

Chyba niczego nie pominęłam
łoooo matko aleś się obkupiła przyda się ta Twoja lista jak będziemy się zaopatrywać w kosmetyki

dziewczynki co do odparzeń na pupce maleństwa- może Wam się przyda ... podobno najlepsza jest mąka ziemniaczana. Mojej koleżanki synek miał normalnie ogień na pupie i moja mama jak to usłyszała to mówi że przecież mąka jest rewelacyjna.. no i rzeczywiście... już po pierwszym dniu widoczna była poprawa. A w aptece na pudry i maści zostawiła chyba z 200 zł i nic nie pomagało... jak ja się urodziłam mam też mi wyleczyła pupę tym bo miałam problemy...
Stary 2011-02-04, 12:02   #2154
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

dziewczyny a tu tak z innej beczki http://www.youtube.com/watch?v=z_kPw...layer_embedded mi to łzy poleciały
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 12:03   #2155
Tity
Zakorzenienie

Dziekuję za gratulacje I cieszę się, że się łózio podoba, co do pościeli to teraz chyba kolorystycznie bardziej mi się podoba ta z hipciem z Drewexu, niż z lewkiem, ale już za późno
Cytat:
Właśnie byłam w Rossmanie i też go kupiłam. Najpierw miałam ochotę na Ziajkę, ale w Ross nie było, a potem zobaczyłam ją w Tesco, zajrzałam do składu a tam masa konserwantów, więc dobrze, że tą Niveę wzięłam Kupiłam jeszcze z tej serii na odparzenia, tak tylko do szpitala.

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
A tak juz poza tym, wczoraj miałam księdza, ale mnie wpienił walnął mi wykład 20 min. jak to żyję w śmiertelnym grzechu od trzech lat bo nie mam ślubu kościelnego tylko cywilny. Jeszcze chwila a by mnie zlinczował " mąż chciał być dowcipny i palnął - a bo teściowa cos tam..."że jestem uzależniona od mamusi itd . Aż szok, młody a humoru za grosz tylko wszystko na serio. Moj to sie zamknął i juz więcej nic nie mówił, bo widział jaka wściekła siedzę . Ehh nie ma to jak zachęta i przyciąganie młodych do kościoła - po czymś takim to masz ochote uciekać gdzie pieprz rośnie . No to se po marudziłam
Ta, oni są zwykle najmądrzejsi....taki burak czasami się trafi, że kopnąć tylko na księżyc. My jak się przeprowadzimy to pewnie wcale księżula nie będziemy przyjmować. Niech się gonią sępy

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A wlasnie dziewczyny....ma ktoras z was takie bole brzucha jak na @ czasem, jak pisalam mialam juz 2 razy ale w sporym odstepie czasowym<jakies 2tyg> one moga cos przepowiadac???Czy raczej nie????
No ja miewam ostatnio, głównie w nocy, albo po większym wysiłku. Macica się przygotowuje, to normalne, że zaczyna tak pobolewać.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaanka Pokaż wiadomość
Przeczytałam tylko ostatnią stronę, tą aktualną i nie byłabym sobą gdybym nie wtrąciła swojego zdania . Do dziewczyn które zastanawiają się nad wyborem kosmetyków to najlepiej sprawdza się zestaw Oilatum do kąpieli i Sudocrem do dupki.
I ja się zdecydowałam na taką pielęgnację. Z kosmetyków mam jeszcze tylko kremik do buzi i tyle. Im mniej tym lepiej pewnie.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!!:cmok :

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ładny kącik dla Twojego synka, tygrysek czy tam lwiątko
No jak będzie Leonek, to obowiązkowo lwiątko

Zaliczyłam w końcu wizytę u fryzjera Poza tym 2 razy jeździłam z mamą i kotami do weterynarza, najpierw na sterylizację kotki, potem kastrację kocura. Byłam chyba w międzyczasie w 4 marketach i aptece. Po powrocie tak mnie brzuch rozbolał, że już myślałam, że będę po męża dzwonić, żeby mnie wiózł na porodówkę, ale przeszło na szczęście. Przeceniłam swoje możliwości na tym etapie
Ale jestem zadowolona, bo dokupiłam jeszcze kosmetyki do szpitala, dla siebie i małego+duże waciki dla niego. No i jeszcze zaopatrzyłam się w ten Octenisept. Niestety dość drogi bo 31 zł za 50ml, no ale z drugiej strony jego się tylko trochę używa.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 12:04   #2156
tola3804
Zakorzenienie

Bosti! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Stary 2011-02-04, 12:05   #2157
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
dziewczyny a tu tak z innej beczki http://www.youtube.com/watch?v=z_kPw...layer_embedded mi to łzy poleciały
hehe
Stary 2011-02-04, 12:05   #2158
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Bosti! wszystkiego kochana naj naj naj
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 12:06   #2159
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
sto lat sto lat spełnienia marzeń

łoooo matko aleś się obkupiła przyda się ta Twoja lista jak będziemy się zaopatrywać w kosmetyki

dziewczynki co do odparzeń na pupce maleństwa- może Wam się przyda ... podobno najlepsza jest mąka ziemniaczana. Mojej koleżanki synek miał normalnie ogień na pupie i moja mama jak to usłyszała to mówi że przecież mąka jest rewelacyjna.. no i rzeczywiście... już po pierwszym dniu widoczna była poprawa. A w aptece na pudry i maści zostawiła chyba z 200 zł i nic nie pomagało... jak ja się urodziłam mam też mi wyleczyła pupę tym bo miałam problemy...
zgadzam się mąka jak najbardziej czasem babcine metody sa najtańsze i najlepsze
Stary 2011-02-04, 12:07   #2160
n.ik.a
Zadomowienie

Montii masz rację kazda z nas jest inna i ma inny brzuszek nie ma co schizować

bosti 100 lat i szczęśliwego rozwiązania

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości