|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
mała dziś obudziła nas o 7:40, spałam 7 godzin, chyba za długo, bo łeb mnie nawala
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Dzisiaj dzieci się chyba umówiły. Ja wczoraj napisałam jak to moja mała ładnie śpi więc dzisiaj w nocy oczywiście wstała około 2 ( pa poszłam spać po pierwszej). TZ wstał i położył ją w środku miedzy nami i przespała do rana.
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Mrowak - trudno tak stwierdzić co dziecko może uczulać. Ja już szukam od paru miesięcy i nie jestem w stanie. Lekarze też za wiele nie pomogą bo to trudno stwierdzić. A żołądki maluchów są bardzo wrażliwe. Suchą skórę to najlepiej smarować czymś natłuszczającym. No i jeżeli mała już od paru dni słabo śpi to nic dziwnego że ma podkrążone oczy. Jeżeli nie ma jakiś innych niepokojących objawów to mi się wydaje że możecie poczekać do poniedziałku. Ale na pewno Twoja intuicja podpowie Ci czy coś jest naprawdę nie tak. PS. JA to mam dobrze bo Oliwki pediatra zawsze ją przyjmie niezależnie od ilości pacjentów. I to i jeden i drugi.
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
grr juz prawie 2 miesiac bujam sie o przesylke z allegro ehh paczka zaginela na poczcie kase przelalam babce juz 14 grudnia, byla u mnie poczta z pisem czy rzeczywiscie takowej paczki nie dostalam i nadal cisz jest w tej sprawie juz mnie to wkurzac zaczyna...
|
|
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zwłaszcza że tak podobne do mojej.. a za zyczenia nie dziekuję ![]() Cytat:
.. też mnie kiedys podkusiło... wyłączyłam po kilku pierwszych zdjeciach co by sobie całkiem jedzenia nie obrzydzic....dobra, koniec tego dobrego.. ruszam zaraz w miasto co by cv podrukowac... bo drukarki w domu niet... miłego dnia zyczę
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2011-02-04 o 12:22 |
|||
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Isis Ty to jesteś moją bohaterką - naprawdę
a siedzicie w Polsce czy gdzieś za granicą??Dziewczyny strasznie smutne te Wasze historie... pocieszające jest to że wszystko zakończone happy endem madzia domyślam się że nie chcesz do tego wracać, ale co robi się z takim 5 miesięcznym płodem wtedy...? Miałaś CC czy jak Później pogrzeb ....? Zawsze mnie to zastanawiało ... jeśli nie chcesz pisać - zrozumiem
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar, pamiętam jak kiedyś narzekałyśmy obie na suchą skórę dłoni- być może znalazłam coś, co na mnie działa. Piszę BYĆ MOŻE, bo kupiłam wczoraj dopiero i nie miałam jeszcze starcia z porządnym mrozem czy detergentami od tamtej pory, ale zapodaję link http://allegro.pl/kamill-krem-do-rak...427066040.html ja mam w tubce, ale to jest to samo. Kosztuje jakieś grosze i na razie jestem zadowolona.
I zarzucam przy okazji temat (włosy już przerobiłyście)- jakie są dobre sposoby na suche skórki wokól paznokci i w ogóle na poprawienie wyglądu skóry na dłoniach i poprawieniu wyglądu paznokci (mam mocne, ale jakieś takie "nie takie")? Najchętniej sposoby niewymagające siedzenia z łapami w misce przez 20 minut, bo ja nie zdzierżę
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-02-04 o 13:21 |
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z tym rotawirusem, to dzisiaj lekarka mnie próbowala przekonac, że Kuba złapał go od nas, bo Kubuś jako pierwszy w tym roku jest w szpitalu z rotawirusem.. Jasne... W szpitalu przy nim to tylko ja i mąż bylismy, my zdrowi, a tam pełno dzieci, w pewnym momencie az 35, pielegniarki przechodzą od pokoju do pokoju, nie trudno o zarażenie. Poza tym, już ze szpitala wypisali go z rotawirusem, więc gdzie to miał niby złapać.. A z Kubą niby lepiej jest, coś zaczyna się bawić, nie spi całymi dniami. Nadal wymiotuje, ale jakoś biegunka się zatrzymała. Dzisiaj przechodzimy do innego pokoju, gdzie będzie miał Kuba swoje łóżko a ja swoje, moze uda mi się wyspać. Choć sąsiadkę będę miała nadal tą samą. Słuchajcie, dziewczynka ma 7 miesięcy, urodziła się wczesniakiem z wagą 2800 więc wcale tak źle nie jest, dziecko wyglada na 4 miesiące tak małe i tylko leży, nie podnosi główki, a tym bardziej na brzuszku matka ja bierze jedynie gdy mała w histerie wpada lub do karmienia, nie daje jej żadnych zabawek, dziecko tylko leży na pleckach.. tak mi żal tej dziewczynki..... W ogóle mała w nocy ma straszne ataki kaszlu i matka ciągle ją kładła na plecki i to wszystko jeszcze bardziej zalegało, dopiero jak jej powiedziałam żeby buzią do dołu i oklepywała to jakoś lepiej było. I mówiłam żeby poszła do pielęgniarek po syropek ... pielegniarka była, nawet lekarz był, dziwne że nic nie dali, a matka się nie upominała. Bo jak wczesniej coś z Kubą się działo, nie mogł zasnąć to brałam czopka uspokajającego, a jak miał napad kaszlu to tez pielęgniarka przyniosła sama z siebie syrop. A jak za dnia przyszli lekarze i się spytali jak mała spała to ta babka stwierdziła ze dobrze... W ogóle wczoraj w nocy chciała mała zostawić samą i jechać do domu, pielegniarka ją namówiła żeby została, bo przecież tak małe dziecko potrzebuje opieki.. żal dziewczynki...
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2011-02-04 o 14:03 |
||
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ferrou - przykre jak sie czyta o takich rodzicach Mojej przyjaciółki 7 latka wtedy jak była to też nigdy nie była sama , Jak ona coś załatiwiała np na miescie to ja potrafiłam jechać na 2-3 do małej żeby tylko sama nie była . Ola mi się pochorowała ![]() W nocy miała 39.4 , na szczęście po nurofenie jej spadło . Innych objawów brak szlag by to . Gardło ma też lekko czerwone . BYłam u lekarki wiedziała że SZymek chory to dała syrop i oscilokocinum .
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie musi palić przy małej, nikotyna bardzo ladnie przenosi się na ubraniu i skórze
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania, dużo zdrowotnych fluidków dla Olinka
Cytat:
![]() A tej dziewczynki w szpitalu strasznie szkoda-zobaczcie, my dmuchamy, chuchamy, panikujemy, martwimy się najdrobniejsza krosteczką, ja się dopatruję sińców pod oczkami choć sama nie wiem czy to sińce czy tak po prostu ma, dzwnię po przychodni, martwię się itd, a tam maleństwo w szpitalu leży, kaszel męczy, a matka chce sobie do domu na noc jechać- no przecież nic tylko walnąć w czerep i trzymać kciuki, żeby coś się tam ruszyło!
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- I zamówiłam narożnik za 1700, tylko jutro mi przywiezie materiał ktory ma czy mi kolor pasuje, czy ma zamówić inny. No więc za tydzień w sobotę będe miała
|
|
|
#3132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo sie cieszę ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
nie miał wyjścia musiał się zgodzić
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój w domu nie pali a jak nawet siedzi w domu to wychodzi i wtedy pali tak 4-5 papierosów przez cały dzień. W pracy pali więcej ale zawsze jak przychodzi to się przebiera i myje nim podjedzie do dziecka
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou dobrze ze z Kubusiem lepiej
Biedna dziewczynka łzy w oczach mi staneły
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po dokładnie każdy chory tesciowa też szlag by to ![]() ![]() ![]() Co mi dziś wysłałaś ? bo nie mogłam odebrać ?
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ferrou bardzo sie cieszę,że troszkę chociaż lepeij. Ania czyli jednak przeszlo na Olę-zdrówka i buziaki dla Olinki |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-02-04 o 15:17 |
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do sytuacji po odejsciu dziecka.. rozmowy rzeczywiscie duzo dają, mi bardzo przyjaciółka pomogła wtedy..rozmawiałysmy i to przynosiło ulge..za to jak byłam jeszcze w szpitalu przyszła do mnie pani psycholog...nic mi nie pomogła rozmowa z nią, w duchu tylko mówiłam " Idz mi juz stąd kobieto i daj mi spokój...z bliższa osobą chyba lepiej mi było o wszystkim gadac
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!
leca rozmowy w toku.. norpamlnie chyba nienormalna jestem ale ryczę!! ja to nie moge tego wogóle słuchac tym bardziej że tyle czasu sie starałam o Michalinkę!!!!
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - a co tam w rozmowach bo nawet nie wiem .
Isis - ja jakoś nie nawidzę gadek w psychologami I oni ze mną też pamiętam takie głupie gadki ze szkoły w poradniach , brali mnie tam tylko dlatego że nosiłam okulary , rozmawiali z dyslektykami i innymi osobami z problemami i ze mną bo miałam okularyCo do odejścia dziecka to ta moja koleżanka strasznie wspomina szpital , opowiadała mi ( sory jak ktoś nie chce niech nie czyta ) że jak tam trafiła to na wszelki wypadek zanim by sami coś zaczeli miała taki dzban do którego miała siusiu robić no bo różnie może być a to był jakiś 18 tydzień , a obok słyszała jak płaczą nowo narodzone maluszki . Jakoś nie było to oddzielone . Mówiła że strasznie to było dla niej przykre Isis - a Twój aniołek do nas wróci
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
JA jak leżałam po porodzie to jak pamiętacie z dziewczyną której dziecko żyło tylko parę godzin. Ona trzy dni przepłakała a jak ja do niej przyszłam to normalnie z nią zaczęłam rozmawiać i następnego dnia nawet się śmiała. Ona też miała rozmowę z psychologiem i jej dużo ta rozmowa pomogła. JA też uważam ze należy rozmawiać bo to przynosi ulgę.
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka, madzia ja nie wiedziałam ze Wy miałyście takie straszne przeżycia ...
Przykro mi - dzielne z Was babeczki ![]() Ja mam koleżankę (o której już Wam pisałam) która w 8 miechu urodziła naturalnie córkę - wiedziała że dziecko nie przeżyje... lekarze po porodzie zapytali "reanimować czy chce Pani przytulić' Okrutne to, ale chcieli Jej dać możliwość przytulenia dziecka które i tak nie miało szans na przeżycie ... Później bardzo długo starali się o dziecko, kilka razy poroniła (a bardzo młoda dziewczyna) i w grudniu urodziła ślicznego i zdrowego synka Boże ... jacy Oni muszą być teraz szczęśliwi Co do psychologów i pediatrów - sory jeśli kogoś obrażę - dla mnie to ludzie którzy sami mają nie halo pod sufitem Chociaż psychologia kliniczna ... ciekawe zagadnienie ![]() Isis odzywaj się do nas czasem Zawsze jesteś mile widziana!Ania zdrówka dla Oli!! Kurcze, cięzko młodsze dziecie od chorób z dala trzymać jak się ma starszaka ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-04 o 16:38 |
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
cięzki temat aborcje...
bosze...... jak ta kobieta opisywała to wszytskie na widowni ryczały.. a a na mnie michalinka patrzyła ze starchem dlaczego mama płacze... no .. ja to słaba jestem pod tym wzgledem!!
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem na etapie poszukiwania firmy, która zrobi mi garderobę. Tam chcę 3 drążki i kilka(naście?) półek. Architekt która nam pomagała poleciła mi stolarza. Zarzucił za zrobienie tego 4,3-4,5 tysia
to szukałam dalej. Dzisiaj byłam w firmie, która mi zrobiła szafę wnękową - bardzo dużą 3m szerokości, 2,85m wysokości i oni za tą samą garderobę powiedzieli 1025zł!!!!!! Czy Wy możecie sobie to wyobrazić ?? "Trochę" bym przepłaciła
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
JA mam koleżankę w pracy która nie zgodziła się na usunięcie martwego płodu i około miesiąca czekała na naturalny "poród". Wiedziała że jej dziecko jest martwe ale nie pozwoliła usunąć. Ona jest bardzo wierząca i to jakość nie godziła się z jej wiarą.
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Gmyrelka - no i zaoszczędziłaś na waciki
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapas wacików sobie zrobie - a jaaak!!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-04 o 17:08 |
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
też oglądałam rozmowy w toku i się poryczałam
a do mnie mają przyjśc koleżanki i robimy sobie babski wieczór tak mnie wszystko wkurza dzisiaj, może po drinie mi się humor poprawi zmykam się uszykować
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

no i dziękuję nie wiem czy obiad zjem co za obrzydlistwo po co ja tam wchodziłam
Już na narożnik tz urobilam, heh powiedziałam że na narożniku to będe miała zawsze ochotę
Powiedz iał że idziemy zamawiać żeby tylko szybko przywieźli

i wyszło że wszystko ok, i po 1,5 roku był Eryk
zwłaszcza że tak podobne do mojej.. a za zyczenia nie dziekuję 

a siedzicie w Polsce czy gdzieś za granicą??

szlag by to . Gardło ma też lekko czerwone . BYłam u lekarki wiedziała że SZymek chory to dała syrop i oscilokocinum .