Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 14:37   #2191
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Podłogi jeszcze mokre to prania nie rozwieszę

ale mam smaka na wątróbkę
a idź.....fuj, fuj
ostatnio znów musiałam jeść i to przy cioci, a jad nia modly dosłownie odstawiałam. 30 min ją mieliłam......ehhh

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

[QUOTE=megi2015;24848226] wiesz co jakoś tak dużo miałam tego prasowania i zajęło mi to wtedy przeszło 2 godz. jak skończyłam patrzę - a deska z przodu jakaś taka krzywa - uciekała w dół - więc zacząłam nią ruszać w górę i w dół - chciałam wyprostować - aż mi kawałek został w ręce mąż wieczorem rozmawiał z dzidzią i mówi: powiedz mi co ta mama z tą deską robiła co.....

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
super komplecik
fajnie że tak szybko meble będziecie mieć, ja dopiero pod koniec lutego lub na początku marca

BOSTI sto lat

super brzuszek

buahahaha mina księdza pewnie bezcenna

moja deska po ostatnim prasowaniu pieluch i pościeli dla małej też się tak wykrzywiła to nawet jej nie ruszam, chyba że jednak złamie i mąz kupi mi nową
ja mam nową deskę, więc mam nadzieję, że jej nie połamię

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Eirene moja mama zawsze straszy "Uwagą"
Ja zakładam, że musi być dobrze
hehe, dobre
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:38   #2192
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
u mnie dziś naleśniczki ze szpinakiem
uwielbiam !!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a idź.....fuj, fuj
ostatnio znów musiałam jeść i to przy cioci, a jad nia modly dosłownie odstawiałam. 30 min ją mieliłam......ehhh
mogłaś mi odstąpić haha

prunelle chyba bym padła jakbym wydała na niego 59 zł a tutaj za 7 by poszedł, a spodenki widać nawet nie były prane ;-P tylko bluza noszona

jok3r - odpoczywaj kobieto to są już ostatki Twoje , daj sobie trochę luzu chociaż wiem,że teraz chcialoby sie zrobic wszystko

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:40   #2193
gosiawolna
Rozeznanie

co do tych boli podbrzusza to wlasnie ja tez mam tak jak pisalam i to wlasnie w nocy szczegolnie. niedawno w nocy jak zasypialam , bylam juz w sumie fazie snu to tak mnie wygielo niewiem czemu tak jakby mocny kop, czy skurcz nie umiem tego nawet okreslic przez to ze praktycznie spalam. a teraz od kilku dni wlasnie w nocy tez mnie boli podbrzusze, a i tak biore fenoterol, isoptin i nospe. przed tem jak mnie bolal w dzien to gin mi stwierdzil ze szyjka sie skrocila i wyladowalam w szpitalu

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

a u mnie nalesniki z twarogiem
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:44   #2194
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Montii;24850680]uwielbiam !!

mogłaś mi odstąpić haha

Montii, nastepna porcja jest Twoja !!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:46   #2195
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Jok3r ty sie kladz i lez do gory brzuchem jesze chwial i bedizesz swoej aktualenj energii potrzebowac duzo ;p

Cytat:
w ogóle nie widać tych 72 kg
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hehe, ja to czasem mówię mężowi, żeby mi Krzysia na chwilę potrzymał ale jakoś nie wychodzi
to Ty tak narzekałaś że Ci się przytyło i gdzie te kg, wszystko w brzuszku ślicznie wyglądasz
dzieki dziewczynki ael seryjnie widzilayscie podbrudek, dupsko i ramiona w koszulki mi sie opinaja na bicepsie ;p
a co do noszenia malego to ja mojemu tez mowei czesto zeby zabierał brcuh na chwiel bo chce sie wyspac albo zgiac w pół a on do mnie zebym mu dawala ten plecak ale tez nam nie wychodiz to przekazywanie

Tż poszedl do kolegi na % weic mam komp wolny na caly wieczor
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:53   #2196
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Srodstopie. Kurka chcialam cos popisac, ale bylam dzis SAMA (klubowiczki wiedza o co cho ) na zakupach i tak sie nanosilam, nogi jak balony, plecy zaraz mi sie polamia w pipe i musze sie zdrzemnac.

Odpoczywaj
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:55   #2197
gosiawolna
Rozeznanie

skoro wszystkie daja to i ja tez dam ;p polowa 30 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (56,3 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-02-04, 14:57   #2198
Montii
Zakorzenienie

wow, fajny

[LEFT]
Stary 2011-02-04, 14:59   #2199
ego_ego
Wtajemniczenie

witam Was po pracowitym dniu
poprałam część ciuszków, poprasowałam wczorajszą pościel i pieluchy tetrowe, a teraz czytałam Was półtorej godziny

Cytat:
Z innej beczki laski zalamka. Maz zlamal sobie dzis noge w pracy.
o kurczę, ale dasz sobie radę, bo Ty silna babka jesteś

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcie łóżeczka.Nie jest to miejsce, w którym będzie stać, ale na razie musi się wywietrzyć. Pościel na razie nie ubrana, położona dla picu, obok druga zmiana (ta zielono-niebiesko-różowa).
Dzisiaj chyba zaczniemy coś prać.
ślicznie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny dziś zaczynam 30 tydzień
z tej okazji foto brzuszka (sorki, za domowe ubranie) i spódniczka dla Niuni
piękny brzusio i gratulacje 30tc

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak zamawiacie koszule na all to zdecydowanie odradzam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...426356911.html
a ja mam właśnie od tej dziewczyny i koszulę i szlafrok i mam ok, nie wiem czy prześwituje, ale bylam swiadoma, że to takie cienkie jest, bo ja nie chcialam grubego ale muszę sprawdzić czy prześwituje

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
to jest nas więcej,
chyba jeszcze któraś z wizażanek zdecydowała się na kolor róż+morski

mi się x landery nie podobają, dla mnie mają zbyt wielki spacerówki
a ten jest taki zgrabny i leciutki

a kolor chyba fiolet+srebny, widziałam go na żywo,
ale podoba mi się też szary+lila, ale ciekawe jak to na żywo się prezentuję
ja na początku napaliłam się na xlandera, ale jak mu się przyjrzałam bliżej to odpadł, bo ma spacerówkę tylko w jednym kierunku i dosyć ciężki
widziałam na żywo właśnie ten fiolet i róż też jest fajny (oczywiście dla dziewczynek) a tego szary lila nie widziałam

a i chyba mało jest tych wózkow na ulicy, ja nie widziałam żadnego a mam manię wpatrywania się jak jakaś mamusia idzie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
A tak juz poza tym, wczoraj miałam księdza, ale mnie wpienił walnął mi wykład 20 min. jak to żyję w śmiertelnym grzechu od trzech lat bo nie mam ślubu kościelnego tylko cywilny. Jeszcze chwila a by mnie zlinczował " mąż chciał być dowcipny i palnął - a bo teściowa cos tam..."że jestem uzależniona od mamusi itd . Aż szok, młody a humoru za grosz tylko wszystko na serio. Moj to sie zamknął i juz więcej nic nie mówił, bo widział jaka wściekła siedzę . Ehh nie ma to jak zachęta i przyciąganie młodych do kościoła - po czymś takim to masz ochote uciekać gdzie pieprz rośnie . No to se po marudziłam
no właśnie dlatego ja nie przyjęłam księdza w tym roku, bo i tak się mojej mamie dostało, że się wyprowadziłam i mieszkam bez ślubu, niech się bujają, a mój mąż jakby coś takiego usłyszał, to ksiądz pewnie dostałby normalnie w pape bo by nie wytrzymał ale na przyszły rok muszę przyjąć, bo będzie trzeba małego ochrzcić

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
a teraz muszę niestety spadać do sprzątania. mam dziś urodziny, o 17 przyjadą rodzice i będzie taka mała imprezka, tak wiec muszę ją przyszykować
100 lat Kochana

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
czesc ciężarowki
smarujecie tyle tych postów,że nawet nie da rady nadrobić w 1 dzień
na początku przeczytałam,że jedna mama będzie miała tak jak ja syna Tymka
kurczę, ale miałaś przeżycia
mam nadzieję, że już wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Ego gdzie bylas w hurtowni??(hustawka)
kasia byłam tu:
http://www.rampers.pl/cms/index.php

ale strasznie tam drogo, więc nie masz po co jechać i chciałam zobaczyć boldera ale go nie mieli

brzusio śliczny

Zjadłam wlaśnie podczas czytania 10 sztuk takich malutkich pączkow a niedługo obiad trzeba zjeść
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:00   #2200
gosiawolna
Rozeznanie

dziekuje
Stary 2011-02-04, 15:23   #2201
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość

fajowy
i koszula jakaś ładna? a kurczę, to T-shirt chyba, nie przyjrzałam się a strasznie lubię takie białe koszulowe bluzki

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-02-04 o 15:24
prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:26   #2202
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczniusi i jeszce taki malutki

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
kasia byłam tu:
http://www.rampers.pl/cms/index.php
ale strasznie tam drogo, więc nie masz po co jechać i chciałam zobaczyć boldera ale go nie mieli
brzusio śliczny
zaraz oblukam stronke ja tez wlasnei opchenalm trobe caistek i teraz bede prasowac - a nie chce sie jak nie wiem co

Kinga powiedz mi jak to bylo w twoim przypadku z pierwsyzm dizeckeim. dostalas becikowe od panstwa + dodatkowo cos od miasta pruszkow??
Stary 2011-02-04, 15:26   #2203
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
iiza to ja zamówiłam grandera morski+róż, mam go mieć w przyszłym tyg. nie mogę się doczekać nie widziałam go nawet na żywo, bo w woj. śląskim nie ma żadnego sklepu z wózkami tutek. kupiłam go zupełnie w ciemno, kierując się opisem i fotkami. bardzo spodobało mi się też to połączenie kolorystyczne morski i róż - takie niecodzienne jeszcze nie widziałam takiego na ulicach

nika ale masz malusi ten brzuszek fajniutki

jok3r ale Wam się porobiło!! współczuję Twojemu mężowi. dobrze, że Ty jesteś taka silna psychicznie kobitka, więc z pewnością dasz sobie radę

a teraz muszę niestety spadać do sprzątania. mam dziś urodziny, o 17 przyjadą rodzice i będzie taka mała imprezka, tak wiec muszę ją przyszykować
wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Daj znac jak sie dowiesz, bo ja dopiero w czwartek mam wizyte i to z polozna
okej
Cytat:
Podłogi jeszcze mokre to prania nie rozwieszę

ale mam smaka na wątróbkę
to grzej do sklepu i smaz
raz na jakis czas jest wrecz zalecana
polozna mowila, ze nie mozna jej jesc w duzych ilosciach
ale jak zjesz taka porcyjne to tylko na zdrowko wyjdzie, bo ma duzo witaminy A
Stary 2011-02-04, 15:39   #2204
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Eirene moja mama zawsze straszy "Uwagą"
Ja zakładam, że musi być dobrze
i prawidłowo ja też

Cytat:
ja też nie dawno robiłam ten garnek boloński i rzeczywiście jak zwykłe spaghetti, garnek chłopski zrobię dopiero jak już meble w kuchni będę mieć, daj znać jak smakuje
dam znać póki co zjadłam ten boloński i trochę bardziej ostry jest od tego spaghetti co ja robię ale dobry

Cytat:
eirenne ooo lubie te wszystkie garnki chłopskie itp itd
ja jutro na obiad szpinak z makaronem i czosnkiem, uwielbiam
mmm pycha

Cytat:

słuszne podejście, co prawda nie wszyscy lekarze i położne muszą tacy być, ale trzeba umieć walczyć o swoje, ja to mam wrażenie, że w tym akurat będę bardziej skuteczna od TŻ on to by chciał polubownie wszystko załatwiać... jak coś to po teścia będę dzwonić, on jest dobry w ustawianiu ludzi
o to ja bym mogła swoją teściową mieć to by tam mnie jak królewnę traktowali

Cytat:
ale fajny taki okrąglutki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:40   #2205
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziewczyny macie zgrabne brzuszki a ja mam wrażenie ze mam taki mega

macie któryś? Który polecacie?
http://allegro.pl/laktator-philips-a...438101948.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...438479122.html

przyszły materiały i katalog do wózka przez weekend wybierzemy wzór i wreszcie go zamówimy.
Dzisiaj znowu cały dzień coś podjadam

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-02-04 o 15:48
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 15:43   #2206
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

to grzej do sklepu i smaz
raz na jakis czas jest wrecz zalecana
polozna mowila, ze nie mozna jej jesc w duzych ilosciach
ale jak zjesz taka porcyjne to tylko na zdrowko wyjdzie, bo ma duzo witaminy A
e tam ja jem wszystko, sery pleśniowe, ryby wędzone i inne 'niezdrowe' rzeczy
tylko po prostu nie chce mi sie do sklepu iść;P
w przyszlym tygodniu sobie zafunduje ;p

[LEFT]
Stary 2011-02-04, 15:48   #2207
emila28101987
Rozeznanie

Hej

ale znów nadrabiania - pisze i potem mam do nadrobienia 9 stron od wczoraj

ostatnie 2-3 dni ciągle, praktycznie przez cały czas pobolewa mnie brzuch i jest cały czas twardy i ciągnie do dołu, coś czuje że mój czas się zbliża.. Chyba w końcu zgłosze się do dyżurki po numer kom żeby Was poinformować w razie co

Staram się odpoczywać ale dzisiaj musiałam skoczyć jeszcze po drobne rzeczy - kupiłam klapki pod prysznic, tantum rosA, witaminy bo się skończyły, skarpetki i stanik do karmienia - taki zwykły bawełniany za 9 zł, aby do szpitala był Po porodzie zakupie już jakieś ładniejsze No i oczywiście zapomniałam czegoś kupić - herbatke z liści malin..
Ale tak na początek i do szpitala wszystko jest także jestem spokojniejsza

Jutro zaczynam 38 tydz!

kasiapruszkow pytalas o posciel jakiej firmy to jest - z MILPOLU, naprawde fajna gatunkowo i wyglądowo

Lustereczko śliczne mebelki

wczoraj mama poprasowala mi wszystkie ciuszki tazke wszystko już ładnie poukładane tylko czekać..
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:55   #2208
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość

ostatnie 2-3 dni ciągle, praktycznie przez cały czas pobolewa mnie brzuch i jest cały czas twardy i ciągnie do dołu, coś czuje że mój czas się zbliża.. Chyba w końcu zgłosze się do dyżurki po numer kom żeby Was poinformować w razie co

Staram się odpoczywać ale dzisiaj musiałam skoczyć jeszcze po drobne rzeczy - kupiłam klapki pod prysznic, tantum rosA, witaminy bo się skończyły, skarpetki i stanik do karmienia - taki zwykły bawełniany za 9 zł, aby do szpitala był Po porodzie zakupie już jakieś ładniejsze No i oczywiście zapomniałam czegoś kupić - herbatke z liści malin..
Ale tak na początek i do szpitala wszystko jest także jestem spokojniejsza
Jutro zaczynam 38 tydz!
Oj to już właściwie możesz bez wyrzutów sumienia rodzić Mnie tak bardzo nie pobolewa jeszcze, ale też mam czasami wrażenie, że w dole brzucha noszę kamień i mi zaraz brzuch spadnie. Myślę, że tak na spokojnie to jeszcze z tydzień pochodzę, a potem będzie lada moment Ale z drugiej strony to łożysko w II stopniu nie wskazuje, żebym miała za chwilę rodzić, no chyba, że się coś zmieniło przez tydzień

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:55   #2209
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Ojeju, a ja miałam pisać to samo, tylko, że ja zaczynam raptem 35 tydz. a Ty już 38 ... Chyba jednak serio wezmę słowa gina, bo dużo wcześniej wyląduję na porodówce niż się spodziewam

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 15:57   #2210
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiapruszkow pytalas o posciel jakiej firmy to jest - z MILPOLU, naprawde fajna gatunkowo i wyglądowo

dzieki musze kupic posicel na zmiane od nich
a i gratulajce zajscia do 38 tc

prasuje i prasuej i juz nie mam sily
ah jak ja nigdy nie lubialm prasowac

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-02-04 o 15:59
Stary 2011-02-04, 16:04   #2211
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

he ja na szczęście mam już wszystko poprasowane czeka sobie wszystko poukładane w szafce
dzisiaj kończy się aukcja łóżeczka które mam nadzieje że uda mi się wygrać za jak najniższą cenę trzymać kciuki a i pytanko co myślicie o tym wózku http://allegro.pl/super-wozek-renomo...436692565.html

a i jeszcze zastanawiam się nad ty nosidełkiem http://allegro.pl/nosidelko-baby-neo...427662737.html

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-04 o 16:09
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:19   #2212
aja1
Zakorzenienie

Ja mam 2 nosidełka, oba dostałam. Bardzo przydatna rzecz, jak szłam np na rynek, albo gdzies gdzie wiedziałam, że będzie dużo ludzi i tłok, a z wózkiem nie bardzo.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:23   #2213
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Z innej beczki laski zalamka. Maz zlamal sobie dzis noge w pracy. .
Kurde Jok3kr wspolczuje Ci, akurat teraz..ehhhh.czemu zle rzeczy zawsze dzieja sie w nieodpowiednim czasie

Cytat:
dziewczyny dziś zaczynam 30 tydzień
z tej okazji foto brzuszka (sorki, za domowe ubranie)
n.i.k.a sliczny brzuszek

Cytat:
gosikk_s kurcze to nie fajnie bo ja właśnie szukam wózka, który po złożeniu stelaża zmieści się do bagażnika małego samochodu. Chodzi szczególnie o mój, bo ja mam seicento co prawda w domu jest jeszcze renault clio - ale ja więcej jeżdżę tym mniejszym, bo w mieście wszędzie sie wcisnę.
Ja mam ten sam problem, tyle, ze najpierw kupilam wozek a potem sie okazalo, ze rama nie miesci sie mw oim bagazniku. Niestety mam nissana micre, wiec bede musiala zmienic samochod...a tak go lubie..buuuuu

U mnie tez sie zaczely jakies male skurcze i lekkie twardnienia brzucha, mam nadzieje, ze wszystko dobrze.
Dziewczyny nie odpowiedzialyscie mi nic o tym rozmiarze stanika do karmienia. jJki rozmiar powinnam kupic?Dwa razy wiekszy niz mam obecnie?pomozcie mi, bo sama nie wiem

Edytowane przez wikakika
Czas edycji: 2011-02-04 o 16:24
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 16:24   #2214
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

wstawiam link dla dziewczyn które tak jak ja buszują po allegro za ciuszkami tu akurat zestaw dla dziewczynki http://allegro.pl/megapaka-dla-dziew...437517572.html http://allegro.pl/megapaka-dla-dziew...437518680.html
Stary 2011-02-04, 16:28   #2215
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Kinga powiedz jak to z becikowym u nas jest
Stary 2011-02-04, 16:29   #2216
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem, tyle, ze najpierw kupilam wozek a potem sie okazalo, ze rama nie miesci sie mw oim bagazniku. Niestety mam nissana micre, wiec bede musiala zmienic samochod...a tak go lubie..buuuuu
My też właśnie nie mieścimy wózka do żadnego z samochodów, ani do mojego ani do Tżta a że serce mi pękało za moim peugeotem to dokupiliśmy nosidełko, czy jechać do kogoś w gości, czy na dalsze zakupy, czy do lekarza, to chyba obejdzie się bez wózka wózek zostawimy na spacery i bliższe zakupy

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:35   #2217
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie ja dzis nauka i obiad i tak mi zeszlo do teraz ale was nadrobilam

Tity sliczne to lozeczko podoba mi sie bardzo ja mam posciel hippo z drewexu i fakt jest sliczna ale lew tez mi sie strasznie podoba

agatha sa 2 rodzaje kremu ZIAJKA jeden od 1 dnia i drugi od pierwszego miesiacza i kosztuja ok.4zl widzialam osttanio w mojej aptece wiec popytaj u siebie

zaba montii moja kotka uwielbia lezec na moim brzuchu i nawet jak niunia kopie to jej nie przeszkadza i spi w najlepsze

emilia gratuluje 38 tc teraz to juz na prawde niedlugo Ci zostalo i twoje dzieciatko bedziesz juz miec przy sobie
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 16:35   #2218
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia a jak ze stelażem w x-lander. po złożeniu dużo miejsca zajmuje?
pytam bo zalezy mi na wózku, którego stelaż bez problemu zmieści się do bagaznika małego samochodu- bo moja córcia pewnie będzie dużo podróżować z mamą (uwielbiam jazdę samochodem) a moje cztery kółka są małe

nika wlasnie stelarz landera jest spory - nam wszedl po zdjeciu kółek - mamy alfe romeo - duze auto bagaznik tez, ale wlot maly.
W navingtonie stelarz jest mniejszy - a jest jedna rama ktora na prawde jest bardzo malutka.

Cytat:
dzień dobry

to co mi się w emmaljunga podoba (oprócz wyglądu) to jest właśnie brak skrętnych kółek, ja tego nie chciałam, a ta amortyzacja jest super naprawdę i w sumie wynagradza brak tych kółek, bo prowadzi się bardzo wygodnie, nie sztywno (a u nas są mega nierówne chodniki i wysokie krawężniki...). No i gondola taka przestronna, że się nie ma co obawiać, że dziecko szybko wyrośnie
Mówisz że lżejszy od jedo? To ile jedo waży?! Bo tutaj to 15 kg wersja z gondolą i spacerowa tak samo...
Ach, no i emmaljunga się niestety aż tak pięknie nie składa, to znaczy jest większa po złożeniu od navingtona, z tego co widzę na zdjęciach.

Jedo myslalam ze kolo 20 kg - ale jak prowadzisz czujesz ze wozek jest ciezki. Mi wlasnie tez podoba sie ten wygląd wózka - jest taki stylowy Ale tez ladniei wykonanny stabilny i wygodny dla malucha.

Dzis robimy drugie podejscie Moze wyjdziemy z navingtonem

Ty to niezła jesteś, podoba mi się Twoje podejście
dacie sobie na pewno radę, a już podać mu małego, żeby go TŻ pokarmił z butli to będziesz mogła, kiedy będziesz chciała, hehe

dziękuję

dasz radę!

jaki zgrabny mały brzuszek

przepraszam, bo to pechowe, ale nie mogłam się od śmiechu powstrzymać

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:35   #2219
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Kinga powiedz jak to z becikowym u nas jest
no więc musisz iśc do gminnego ośrodka pomocy społecznej w Twoim wypadku do tego co jest na helenowskiej przy tym ośrodku zdrowia i poprosić o druczek do wystawienia przez lekarza prowadzącego oświadczenia od kiedy masz prowadzona ciąże z tym druczkiem do swojego lekarza idziesz i on tam ci wypełnia to wszystko po tym musisz po urodzeniu mieć akt urodzenia oraz a i musisz odrazu złożyć papiery o rodzinne a do rodzinnego musisz miec ze skarbówki zaświadczenie o dochodach za zeszły rok swój i taty dzidzi
Stary 2011-02-04, 16:41   #2220
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dziewczyny macie zgrabne brzuszki a ja mam wrażenie ze mam taki mega

macie któryś? Który polecacie?
http://allegro.pl/laktator-philips-a...438101948.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...438479122.html

przyszły materiały i katalog do wózka przez weekend wybierzemy wzór i wreszcie go zamówimy.
Dzisiaj znowu cały dzień coś podjadam
ja mam ten tommee tippee wybrałam go ze względu na to, że kupiłam już wcześniej butelki tej firmy i tak pomyślałam, że komplet będzie jakby co a czy się sprawdzi to sama jestem ciekawa

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
gosikk_s kurcze to nie fajnie bo ja właśnie szukam wózka, który po złożeniu stelaża zmieści się do bagażnika małego samochodu. Chodzi szczególnie o mój, bo ja mam seicento co prawda w domu jest jeszcze renault clio - ale ja więcej jeżdżę tym mniejszym, bo w mieście wszędzie sie wcisnę.
A może jak pojade oglądac wózki spodoba mi się jakiś inny- ze mną to nigdy nic nie wiadomo

ja też mam seicento i kurka nawet nie pomyślałam by przymierzyć czy mi się wózek zmieści muszę sprawdzić...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości