Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 13:22   #811
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No tak, ale wszystkie takie skoki nastroju, płacze, nerwy to nic dobrego dla dzidziusia i tego się najbardziej martwię. W ogóle ten czas tak leci- to już 9tc i w poniedziałek wizyta której nie mogłamsię doczekać, ale od poniedziałku nie mogę się dodzwonić do ginekologa i się nie umówię na pon

no wiem, wiem, ale zmiany nastroju i placz to normalne, moze po prostu postaraj sie nie nastawiac na nic negatywnie, masz TŻ przy sobie, on napewno tez Cie wspiera 9 tc, gratuluje ja jestem w 6 a wizyte mam dopiero na 10 lutego:/
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 13:28   #812
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
no wiem, wiem, ale zmiany nastroju i placz to normalne, moze po prostu postaraj sie nie nastawiac na nic negatywnie, masz TŻ przy sobie, on napewno tez Cie wspiera 9 tc, gratuluje ja jestem w 6 a wizyte mam dopiero na 10 lutego:/
to już blisko ;D

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 13:29   #813
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cześć Dziewczyny
Mogę dołączyć? Włąśnie odebrałam wyniki bety i jestem w 4-5 tygodniu ciąży Moja beta to 3125,44 mIU/ml
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 13:30   #814
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Mogę dołączyć? Włąśnie odebrałam wyniki bety i jestem w 4-5 tygodniu ciąży Moja beta to 3125,44 mIU/ml
Pewnie gratuluję

Wymianka.
Stary 2011-02-04, 13:38   #815
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Poza tym mam takie napady głodu że mnie skręca normalnie.
I ciekawe czy to od ciąży czy czegoś innego.
ja dla odmiany nie mam zupełnie apetytu i zmuszam się do jedzenia z rozsądku

Cytat:
Cześć Dziewczyny
GRATULACJE
Stary 2011-02-04, 13:39   #816
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
ja dla odmiany nie mam zupełnie apetytu i zmuszam się do jedzenia z rozsądku

GRATULACJE
Też tak miałam , ale teraz dopada mnie taki glód że jak czegoś nie zjem to mi niedobrze

Wymianka.
Stary 2011-02-04, 13:41   #817
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Dziękuję dziewczyny Tylko, że czasami mam takie bóle brzucha jakbym miała dostac @ czy to normalne? Bo się boję za każdym razem jak idę do toalety...
Stary 2011-02-04, 13:46   #818
cotynato
Zakorzenienie

Ja mam bóle i jedni mówią że normalne inni że nie. Mnie często bolą jajniki i tył jakby nerki , przy kichaniu też boli, przy większym wysiłku, czasami jak lezę... ehhh I nie mogę się jak na złość umówić do ginka, chyba z niej zrezygnuję bo jak to ma tak wyglądać to ja dziękuję ;/

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-02-04 o 13:47
Stary 2011-02-04, 13:51   #819
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Ja musze w poniedziałek iść do jakiegokolwiek lekarza aby zerknał na moje wyniki. Mam lekkie odchylenia w morfologii ale mi sie wydaje że to normalne w ciazy bo to przeciez lekki szok dla organizmu Ale mam tez jakieś paskudne bakterie i musze iśc jak najszybciej do lekarza. Zobaczymy ajki się okaże ten lekarz bo i tak mam prywatna wizyte umówioną na 16 lutego do gina do którego chodziłam wczesniej
Stary 2011-02-04, 14:51   #820
AgnesD
Rozeznanie

No więc dziewczyny moja koleżanka już po badaniu prenatalnym Mówi, że ok jak normalne usg. No i jak masz skierowanie do szpitala na te badanie to nie płacisz, przynajmniej ona nie płaciła.

Ja wizytę mam dopiero 16.02. tak więc 2 tygodnie czekania. Strasznie wolno ten czas leci

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Ale będę już prawie w 12 tygodniu i może dlatego się doczekać nie mogę i modle się zeby wszystko było ok.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:10   #821
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
No więc dziewczyny moja koleżanka już po badaniu prenatalnym Mówi, że ok jak normalne usg. No i jak masz skierowanie do szpitala na te badanie to nie płacisz, przynajmniej ona nie płaciła.

Ja wizytę mam dopiero 16.02. tak więc 2 tygodnie czekania. Strasznie wolno ten czas leci

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Ale będę już prawie w 12 tygodniu i może dlatego się doczekać nie mogę i modle się zeby wszystko było ok.
Tak jak każdy... wszyscy się martwimy i tak już chyba będzie do końca chociaż ty masz już na tyle dobrze że zacznie Ci się drugi trymestr czyli już nie ma takich obaw z poronieniem jak w pierwszym trymstrze. Ja już wyczekuję 12-stego tygodnia

Wymianka.
Stary 2011-02-04, 16:23   #822
19natka88
Zakorzenienie

Hej mamuśki O dziwo zdałam wczorajszy egzamin U mnie też hormony szaleją, strasznie nerwowa jestem i łatwo wyprowadzić mnie z równowagi
Zaczynam zauważać zmiany w swoich objawach, mdłości mam coraz rzadsze - chyba że jestem głodna, i zaczynam mieć niezły apetyt na normalne rzeczy Już od wczoraj jestem w stanie zjeść normalnie każdy posiłek i np po dwudaniowym obiedzie wcale nie byłam przejedzona Teraz kilogramy pójdą w górę
Macie też takie problemy z pamięcią albo koncentracją?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:26   #823
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki O dziwo zdałam wczorajszy egzamin U mnie też hormony szaleją, strasznie nerwowa jestem i łatwo wyprowadzić mnie z równowagi
Zaczynam zauważać zmiany w swoich objawach, mdłości mam coraz rzadsze - chyba że jestem głodna, i zaczynam mieć niezły apetyt na normalne rzeczy Już od wczoraj jestem w stanie zjeść normalnie każdy posiłek i np po dwudaniowym obiedzie wcale nie byłam przejedzona Teraz kilogramy pójdą w górę
Oo to widzę że mamy podobnie Chociaż teraz to mogę jeść i jeść
Ja nie zauważyłam problemów z koncentacją ale za to nic mi się nie chce

Wymianka.
Stary 2011-02-04, 16:35   #824
vioris
Zakorzenienie

Hejka witajcie dziewczynki

Nie miałam możliwości wejścia na forum wcześniej.

Nadal @ nie ma. 9 lutego do lekarza idę.

A co do bety to jest 100%-towa oczywiście, ale zrobiona po co najmniej 10 dniach od domniemanego zapłodnienia Bo jeśli ktoś miał później owulację to może być tak, że do zapłodnienia doszło, ale do zagnieżdżenia jeszcze nie - a dopiero od tego momentu jest wydzielany ten hormon
Ja prowadzę samoobserwację na pewnej różowej stronie w necie (może niektóre z Was znają) i tam dziewczyny mówią, że miałam owulację - patrząc po moich wykresach - dopiero 33 dnia cyklu. Pierwszy raz się mi coś takiego zdarzyło, ale na to wygląda, że tak było. A betę robiłam 9 dni później Czyli teraz albo dostanę @ po około 14 dniach od owulacji w zależności od tego jaką długą mam fazę lutealną, lub nie dostanę ponieważ mogło dojść do zapłodnienia tego 33 dnia Ja jestem nastawiona na brak ciąży i mam nadzieję, że to tylko jakieś zaburzenia hormonalne.
Czy któraś z Was tak miała - tzn tak długi cykl, a potem dostała normalnie @ i wszystko było w porządku?
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:58   #825
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
ja zapominam jak się nazywam jak juz pisałam i z koncentracja tez nie za bardzo. nic mi sie nie chce i nie chce mi sie nic nie robic bo dla mnie to strata czasu nawet moje ulubione zajęcia poszły na bok

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Hejka witajcie dziewczynki

Nie miałam możliwości wejścia na forum wcześniej.

Nadal @ nie ma. 9 lutego do lekarza idę.

A co do bety to jest 100%-towa oczywiście, ale zrobiona po co najmniej 10 dniach od domniemanego zapłodnienia Bo jeśli ktoś miał później owulację to może być tak, że do zapłodnienia doszło, ale do zagnieżdżenia jeszcze nie - a dopiero od tego momentu jest wydzielany ten hormon
Ja prowadzę samoobserwację na pewnej różowej stronie w necie (może niektóre z Was znają) i tam dziewczyny mówią, że miałam owulację - patrząc po moich wykresach - dopiero 33 dnia cyklu. Pierwszy raz się mi coś takiego zdarzyło, ale na to wygląda, że tak było. A betę robiłam 9 dni później Czyli teraz albo dostanę @ po około 14 dniach od owulacji w zależności od tego jaką długą mam fazę lutealną, lub nie dostanę ponieważ mogło dojść do zapłodnienia tego 33 dnia Ja jestem nastawiona na brak ciąży i mam nadzieję, że to tylko jakieś zaburzenia hormonalne.
Czy któraś z Was tak miała - tzn tak długi cykl, a potem dostała normalnie @ i wszystko było w porządku?
ja korzystałam z tej różowej strony bardzo fajna. co do tempki to ja nie wiem tak jakoś ładnie u mnie wyglądało ze ja to czułam ze się udało, prowadziłam tam 3 wykresy pierwszy cykl nie miał szans powodzenia bo tż był w szpitalu w najważniejszym dniu, drugi był bez owulacji a trzeci to już się udało. wyslij mi na pw link do siebie na wykres jak mozesz i chcesz
ja teraz jestem taka ze jak coś mi nie pasuje i ktoś się odezwie to mu wygarne. troche mnie to cieszy bo w koncu nie jestem taka ulegla a jak co to jestem w ciazy i to dlatego
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:03   #826
gerda
Zadomowienie

Wiem, że do tego troche daleko ale znalazłam na jednj stronie co wziąśc do szpitala i zastanowiło mnie to:Podpaski nocne (np. pieluchy Bella Baby, największy rozmiar, lub Tena podkłady dla osób nie trzymających moczu, mają wkład chłonący zapach, ja byłam przekonana, że normalne podpaski wystarczą! mylę się?
gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:21   #827
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się dziś pierwszy raz zły humor trafił, ale to myślałam że będę się z babką kłócić w sklepie, mówie jej co chce a ona dwa razy słucham ??? Słucham?? No myślałam że się wścikne w tak codziennej sytuacji ...
A teraz mi głowa pęka i jestem mega zła!
Też mam mdłości jak mi się chce jeść albo pić, tak zaczynam jeść normalnie
Koncentracja, raczej jej totalny brak i jak czegoś ostatnio nie wiedziałam na egzaminie to myślałam że się rozpłaczę... a jak wyszłam to ryczałam przez pół godziny jak bóbr

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:21   #828
OrangeJuice
Raczkowanie

Dziewczyny, ja w 7 tyg. wogole nie mam apetytu i waga spadła mi o 2 kg. Czy to normalne? Temperatura wieczorami 37,3- wy tez macie podwyzszona?
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:29   #829
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja korzystałam z tej różowej strony bardzo fajna. co do tempki to ja nie wiem tak jakoś ładnie u mnie wyglądało ze ja to czułam ze się udało, prowadziłam tam 3 wykresy pierwszy cykl nie miał szans powodzenia bo tż był w szpitalu w najważniejszym dniu, drugi był bez owulacji a trzeci to już się udało. wyslij mi na pw link do siebie na wykres jak mozesz i chcesz
ja teraz jestem taka ze jak coś mi nie pasuje i ktoś się odezwie to mu wygarne. troche mnie to cieszy bo w koncu nie jestem taka ulegla a jak co to jestem w ciazy i to dlatego
Ok poślę Ci linka na PW A prowadzisz tam teraz kartę ciąży?
Stary 2011-02-04, 17:33   #830
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
A ja się ciąglę kłócę z tż ;(
boję się że z tych nerwów coś się stanie

Poza tym mam takie napady głodu że mnie skręca normalnie.
I ciekawe czy to od ciąży czy czegoś innego.
oj nie tylko ty ja tez mam jakies humorki straszne no i troche sie obrywa dla TZ.... to minie i nie stresuj sie tak bedzie dobrze

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Cytat:
Dziękuję dziewczyny Tylko, że czasami mam takie bóle brzucha jakbym miała dostac @ czy to normalne? Bo się boję za każdym razem jak idę do toalety...
czesc ja dolaczylam wczoraj od okresu wychodzi , ze jestem w 4tc i 1 dniu
co do bolu brzucha to mnie tez boli dosc mocno , jak na okres troche lub w czasie ... niby to normalne wiec staram sie nie martwic
dopiero krew lub bardzo mocne skurcze moga byc niebezpieczne

widze , ze lista dluga, ale malo kto sie z niej udziela ...
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:38   #831
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
nie prowadze, szkoda mi kasy do tempki to prowadziłam bo ładnie czytelnie można było sobie analizę wykresu zrobić, ale każdy cykl miałam na innego maila
chciałabym sobie kupić pamiętnik ciąży ale nie mogę fajnego znaleźć, widzę tylko jeden i w każdym sklepie jest w nie najlepszym stanie. muszę jeszcze poszukać
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:39   #832
cotynato
Zakorzenienie

Spokojnie, dużo dziewczyn się udziela ja dużo piszę bo leżę w domu ale nie każdy ma tak dobrze

Wymianka.
Stary 2011-02-04, 17:47   #833
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Czy ja też mogę prosić?

Byłam dzisiaj u gin w przychodni, żeby zrobić darmowe badania, no bo prywatny lekarz da mi na odpłatne, a takie pierdoły jak grupa krwi za 35 zł chciałam zrobić za darmo. Prywatną wizytę mam na 18.02. - utwierdziłam się dziś w przekonaniu, że NFZ to porażka. Kobieta powiedziała do mnie 2 zdania - tu są skierowania na badania, proszę przyjść za dwa tygodnie. Tyle się dowiedziałam o ciąży.

Humory też mam interesujące. Wczoraj cały wieczór bez konkretnego powodu.

Ja w ogole jak w zeszłym msc jeszcze nie wiedziałam o ciąży to podejrzewałam u siebie depresję.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:54   #834
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Czy ja też mogę prosić?

Byłam dzisiaj u gin w przychodni, żeby zrobić darmowe badania, no bo prywatny lekarz da mi na odpłatne, a takie pierdoły jak grupa krwi za 35 zł chciałam zrobić za darmo. Prywatną wizytę mam na 18.02. - utwierdziłam się dziś w przekonaniu, że NFZ to porażka. Kobieta powiedziała do mnie 2 zdania - tu są skierowania na badania, proszę przyjść za dwa tygodnie. Tyle się dowiedziałam o ciąży.

Humory też mam interesujące. Wczoraj cały wieczór bez konkretnego powodu.

Ja w ogole jak w zeszłym msc jeszcze nie wiedziałam o ciąży to podejrzewałam u siebie depresję.
Ja chodze do tego samego gin na nfz i prywatnie, dzięki temu mam badanie nieodpłatnie, pierwszy raz byłam u niej na nfz i byłą zainteresowana moja ciążą, więc to zależy od lekarza
gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:55   #835
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
nie prowadze, szkoda mi kasy do tempki to prowadziłam bo ładnie czytelnie można było sobie analizę wykresu zrobić, ale każdy cykl miałam na innego maila
chciałabym sobie kupić pamiętnik ciąży ale nie mogę fajnego znaleźć, widzę tylko jeden i w każdym sklepie jest w nie najlepszym stanie. muszę jeszcze poszukać
hehe no tak Ja na razie pierwszy testowy mam i pewnie następny będzie na innego maila Co do mojej temperaturki to ja zapisuję ale nie mierzę rano przed wstaniem z łóżka więc podobno się nie liczy a cały czas jest w granicach 37,1-37,6 Za to prowadzę inne obserwacje i też to dość fajnie się tam zapisuje i jakiś obraz wtedy jest
Pamiętnik ciąży to fajna sprawa - widziałam kiedyś w Tesco na dziale książek i był całkiem ciekawy
Stary 2011-02-04, 17:58   #836
cotynato
Zakorzenienie

A co to za różowa strona

Wymianka.
Stary 2011-02-04, 18:05   #837
kapka
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Witam nowe zafasolkowanecoraz większe grono, aż miło!!
Z ciekawości sprawdziłam liste obecności a nas jest już ponad 40!..I mówią, że niż demograficzny panuje.

Byłam z rana u lekarza, uff..serce jest-najważniejsze, wszystko w normie, przepisał mi środek na podtrzymanie ciąży, gdyby zaczeło się jakies plamienie, ale powiedział, że jak nie będzie powodów do brania, to żeby nie brać.Zdjęcie wyszło jakoś nie wyraźnie, główke widać i mało widoczne zalążki kończyn i nie zauważyłam,żeby sie ruszało(spało?), chyba spodziewałam się jakiejś makareny ..ale jak lekarz stwierdził,że wszystko Ok to najważniejsze

gerda-ja stosowałam te duże podpaski Bella Baby, nie próbowałam nawet takich zwykłych podpasek, wszystko zależy od intensywności krwawienia.A najlepiej wziąść do szpitala i jedne i drugie-do porównania

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:06   #838
katevalley
Rozeznanie

ja dziołchy dosłownie na chwilkę bo nie za bardzo się czuję. Byłam dziś na USG pęcherzyk ciążowy prawie 1 cm a fasoleczka 3,7 mm serduszka jeszcze lekarz nie mógł dokładnie wykryć, dziadowy mają sprzęt, za tydzień mam być znów i już wtedy będzie wiadomo na 100%. Według USG termin na 30.09.2011 OM 1.10.2011 i bardziej obstawiam te usg
Według OM był to 5 tydzień i 6 dzień
Według USG 6 tydzień
według mojej owulacji też wychodzi 5 +6 Więc dobrze wiedziałam kiedy i co
Gratulacje wszystkim nowo zafasolkowanym

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:07   #839
kapka
Zadomowienie

Cytat:
A co to za różowa strona

też mnie to interesuje, poprosimy o wiecej info

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:10   #840
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
też mnie to interesuje, poprosimy o wiecej info
ja chyba wiem jaka to sama na niej siedzę

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości