|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
ja też tego samego dnia i o tej samej godzinie
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie chce żadnych zawieszek ani naklejek - nie jest to totalnie w moim guście
dlatego przy wyborze wódki patrzyłam troszke na butelkę :P
|
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Hehe
Właśnie widziałam w kalendarzu, że jeszcze kilka dziewczyn ślubuje 27
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ślub 4 sierpnia 2007 roku
|
#2855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zauważyłam latem na weselu, że zawieszki z śmiesznymi wierszykami się podobają:P zwłaszcza mojemu tacie, który je "kolekcjonował" na tym weselu, ale jak poszedł w tany, to kelnerki mu sprzątneły Cytat:
![]() Thea a z jakiego regionu jestes?
|
||
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
podsyłam wyszukiwarkę odmiany nazwisk, może się przyda
![]() http://www.nazwiska.pawlowice.pl/ |
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje przyszłe nazwisko jest ![]() ale aktualnego nie ma
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Małopolska, a dokładnie Kraków
![]() A Ty?
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-04 o 15:28 |
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
hehe, nie zwróciłam uwagi wcześniej, masz lokalizację pod avem
![]() ja z Podkarpacia, okolice Krosna
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przejrzałam kilka ostatnich stron i strasznie dużo już macie załatwione, dziewczyny Ale to może dlatego, że u nas zaproszenia rozwozi się maksymalnie 3 miesiące przed ślubem.
|
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe Dziewczyny
![]() My ostatnio na podziękowanie Rodzicom wymyśliliśmy coś takiego: http://allegro.pl/podziekowania-dla-...440034115.html Jak już pewnie wiecie, my z TŻ jesteśmy nieszablonowi :PCo do nazwisk, to napisałam do Poradni Językowej z mojej Alma Mater :P Pani mi odpisała poprawną odmianę wszystkich nazwisk, o które zapytałam, ale część z tych osób nie życzy sobie, żeby ich nazwisko odmieniać, to po prostu nie odmieniałam... |
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie ma żadnego nazwiska z mojej rodziny - ani TŻ'ta
a nie nazywamy się jakoś kosmicznie .... Ale na szczęście wiem jak odmieniać
Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-02-04 o 17:19 |
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim rodzicom by się spodobały, ale rodzice TŻ chyba bardziej woleliby album.Dziewczątka a czy zmieniacie nazwisko na nazwisko przyszłego męża czy dwuczłonowe będziecie mieć? Mi wszyscy mówią żebym podwójne miała, bo fajnie brzmią nasze nazwiska obok siebie I chociaż na początku nie chciała, bo widzę, że teraz taka moda na podwójne to się mocno nad tym zastanawiam
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Co prawda jakoś nie specjalnie lubię moje nazwisko, ale mimo wszystko jest moje i nie chcę go tak porzucać A dzieci nazwiemy jednym nazwiskiem, mojego TŻ
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż swoje uważam za piękne ale ze względów wygody chociażby w mojej pracy mam stały kontakt z nazwiskami pacjentów i widzę, że jest to niesmowity problem takie podwójne nazwiska, bo albo ktoś Cię poda z panieńskiego, albo z tego "po mężu" czasem trudno dociec w jakiej kolejności, bo może być "panienskie-po meżu" albo "po męzu-panienskie". Cuda różne z tymi nazwiskami są potem ludzie przychodzą i chcą to prostować, a to jak wiadomo też zchodzi:P wszędzie biurokracja:P a w szpitalach to już u masakryczna ![]() Sama przyjęłabym podwójne nazwisko tylko w przypadku gdy miałabym jakiś duży dorobek naukowy i byłabym rozpoznawalna pod panieńskim nazwiskiem
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i mogę go w ogóle nie zmieniać, ale będę miała podwójne - też ze względów, o których pisze jusztyska (może kariera nie naukowa, ale jakaś jest :P) poza tym zarówno w mojej jak i TŻta rodzinie wszystkie dziewczyny zmieniają na takie "z kreseczką"
|
||
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje nazwisko też się dobrze komponuje z TŻowym ale zawsze wiedziałam, że po ślubie będę miała nazwisko męża ![]() ale w testamencie napiszę, że chcę mieć na nagrobku :P napisane: Justyna Kxxxx z domu Sxxxxxx zresztą mamy w rodzinie głęboką tradycję genealogiczną, więc myślę, że moje dzieci same przez się będą wiedziały, że tak chcę:P no ale dla pewności zapiszę to to już tak trochę żartem mówię, ale mam ogromny szacunek do swoich korzeni, ale też nie spotyka się u mnie w rodzinie podwójnych nazwisk
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
Ja na początku chciałam podwójne, bo wszyscy z rodziny mi mówili, żebym brała podwójne, ale teraz chcę tylko po mężu
Bo panieńskie mam dłuuugie i jakbym jeszcze do tego dołożyła nazwisko TŻ, to bym się zacharatała przy podpisywaniu gdziekolwiek :P a tak będę miała krótkie i będzie po sprawie.
|
|
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aa tak będzie krótkie męża i wystarczy, choć ostatnio babcia mi mówi, żeby Boże broń nie zmieniała swojego nazwiska bo ono takie piękne a ono jest normalne, choć męża nazwisko jest bardziej popularne niż moje...
|
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Ja też biorę po mężu
choć podobnie u mnie w domu też namawiają, żeby wziąć podwójne no ale mój Tż jest stanowczo przeciw skoro mam być jego żoną to z jego nazwiskiem
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-19 o 13:49 |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam po mężu, nawet przez chwilę nie myślałam o tym, by zostać przy panieńskim
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Też trzymam za to kciuki
![]() Co do nazwisk - ja zmieniam na Łosiowe. Mam za długie imię i nazwisko, żeby jeszcze do niego kreseczkę i drugie (co prawda już tylko pięcioliterowe) dopisywać. A poza tym moje jest trudne do zapisu. Co do dorobku - najwyżej przekonam współautorów publikacji, którą planuję, żeby zamieścić w niej moje już zamężne nazwisko ![]() agusiaaa1989 też będę mieć księżniczkę tylko zrezygnowałam z brokatowanego tiulu bo się strasznie czepia wszystkiego i mnie drażniło, że nawet z przymierzalni nie mogłam wyjść normalnie, bo się "kleiłam" do zasłonki ![]() Co do załatwiania - my mamy już: - salę - catering - foto i video - dja - sukienkę - obrączki - dekoratorkę - nauki przedmałżeńskie i pierwsze z 3 spotkań przedślubnych (brrr) - wzór zaproszeń i innych papierowych - listę gości ![]() - biżuterię dla mnie (ale nie wiem czy nie na poprawiny, bo na sukni będę miała svarowskiego crystal ab, a biżu mam crystal white i chyba nie pasuje) - termin u księdza Wczoraj odebrałam paczkę z papierem do zaproszeń. Czekam jeszcze tyko na wstążki i zaczynamy klejenie. Jak na razie to jestem z siebie dumna, bo wydałam mniej niż 100 zł, a za to mam zamiar zrobić 65 zaproszeń, 180 etykietek na wódkę, listy gości na stoły, wkładki do zaproszeń i podziękowania do ciast a także menu weselne. Wydaje mi się, że niedużo mnie to wyjdzie. |
|
|
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama przymierzałam kilka, ale mam dość chude ramiona, w ogóle takie wszystko mam drobne u góry i komicznie w nich wyglądałam- bo u góry tak mało, a od bioder nagle 5 razy tyle No ale są urocze bardzo Dużo już macie ![]() A my mamy już: - salę (wraz z dekoracją, jedzeniem itd) - zespół muzyczny - kamerzystę i fotografa - samochód - sukienkę (w końcu się zdecydowałam i zamówiłam - nauki przedmałżeńskie ![]() - większą część zawieszek na alkohol, bo robimy sami i nie mamy czasu dokończyć. - jutro zamawiamy ciasta i tort - termin u księdza - makijażystę - stylistkę pazurków ![]() Ja też chciałam sama robić zaproszenia, ale TŻ mi zabronił, argumentując, że nie mam czasu na takie rzeczy ( no i teraz widzę, że miał rację, ale mu tego nie powiem ). Robimy tylko te zawieszki, zawsze coś
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Paula i Thea
Pokażcie sukienki
|
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
Sukienka najważniejsza
![]() To Elizabeth Passion, moja będzie ecru, bo w bieli gorzej wyglądałam. Na zdjęciu jest oczywiście na mnie za duża co najmniej o jeden rozmiar Paula, teraz czekamy na Twoją
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-05 o 12:23 |
|
|
|
#2878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też miałam mieć z kamieniami Svarowskiego, ale zdecydowałam się kupić w innym salonie co do zaproszeń to my też już zamówiliśmy czekamy jak przyjdą to wrzucę foto:P naklejki na butelki będziemy kupować takie dwustronne, tylko jeszcze nie wiemy w jakich kolorach i do tego bedziemy robić samodzielnie krawaty/muchy i podwiązki
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-19 o 13:57 |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też będę mieć ecru ![]() Widzę, że dużo jest dziewczyn z zacięciem do samodzielnego robienia zaproszeń - ja jakoś nie mam do tego chęci ani czasu. Przeglądam all w poszukiwaniu ciekawych opcji i chyba znalazłam - ale nie mamy jeszcze ostatecznej listy gości. Na razie zamówię kilka próbek, zobaczymy
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie!! suknia śliczna, podkreśla Twoją figurę
niestety ja mam więcej do zasłonięcia niż do odkrycia no może poza pełnym biustem![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

おはよう!