|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol. 6
nie umiem tego ściągnąć mogę prosić na e-maila ?aniamonkos@interia.pl z góry dziękuję
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zamówiłam sobie steropianowe jajka 8cm macie jakiś pomysł jak je ozdobić haftem może któraś coś takiego robiła?
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam problem..... brakuje mi jednej muliny DMC do mojego obrazka.... jest to numer 644...
nie opłaca mi się kupic przez internet jednej sztuki a u mnie w mieście nie ma DMC.... nie wiem czy zamienić na jakiś podobny kolor??? poradźcie coś.... proszę...
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam, nie zwróciłam uwagi na to ściąganie
http://www.speedyshare.com/files/26674595/cyfry_DMC.rar tutaj bez problemów
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dużo muliny DMC, a Anchor ani motka-chyba trzeba będzie zainwestować A w UK ceny obu nici są takie same, więc to nawet nie o kasę chodzi...
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
UWAGA UWAGA!!!
Ta chwila uwagi wymaga ![]() Skompletowałam już wszystkie numery Haftów Polskich z 2010 roku i zaczynam Wam wysyłać. Jeśli kogoś niechcący ominę proszę się upomnieć na prywatnej wizażowej wiadomości ![]() <--- w razie czego pytać na GG Buziaki! ^^
micha.popcornu@gmail.com Edytowane przez sabriel89 Czas edycji: 2011-02-04 o 13:19 |
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam zakladkowy zawrot glowy
normalnie produkcja Tym razem prezent dla rodzicow, a nastepne trzy sie wylaniaja pomalu...
|
|
|
|
#2019 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie, czy ktoś ma może wzory do haftu o tematyce anime? Lub czy umiałby jakieś przerobić w programie i mógł mi podesłać?
![]() Interesują mnie głównie pozycje; Bleach, FullMetal Alchemist, Axis Powers Hetalia, Death Note, Kuroshitsuji, Wolf's Rain i Ergo Proxy. z góry dziękuję za zainteresowanie ![]() Muffinka90 - bardzo ładne zakładki
Edytowane przez Dismal Czas edycji: 2011-02-04 o 13:58 |
|
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
DISMAL podeślij mi zdjęcia, które chciałabyś przerobić
sabriel89@wp.pl
micha.popcornu@gmail.com Edytowane przez sabriel89 Czas edycji: 2011-02-04 o 14:20 |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem na siebie zła
Zamówiłam te nici Anchor do obrazka, który wcześniej wklejałam. I teraz dopiero zobaczyłam, że mam niecały schemat Bardzo mi zależy, żeby wyszyć ten obrazek (zwłaszcza, że już kupiłam nici). Może ktoś mnie poratuje Chodzi o schemat z backstitchami. Mam tylko tyle ile w załączniku. Proszę na maila hanjah@gmail.com
|
|
|
|
#2022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Przyczajenie
|
Sabriel89 - dziękuję, mail poszedł, mam nadzieję, że coś się uda z tego zrobić
|
|
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
gazetki 4, 5, 6/2010 wysłane i na dzisiaj starczy. co za dużo to niezdrowo
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Integra-stokrotne dzięki za wzór
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
hanjah nie dopatrzyłam skąd klikasz
Faktycznie jak się ma dużo DMC, to żal przerzucać się na inną mulinę, ja mam więcej Anchora i bardzo lubię nim wyszywać. Bez wzorników obu mulin raczej bym się nie pokusiła o zamianę... Znalazłam Twój obrazek, schemat wysłałam Ci na maila ![]() Dismal zajrzyj tu: http://crossstitchanime.110mb.com/WebPageOpening.html Rozumiem, że jesteś początkująca i możesz nie mieć schematów, ale było by miło gdybyś włożyła minimum wysiłku i poczytała choć ostatnie strony tego wątku. Znajdziesz tam wiele linków do wzorów. Nie oczekuj, że ktoś podzieli się z Tobą wszystkimi schematami jakie ma, bo jest to po prostu niemożliwe. Są to kolekcje nierzadko zbierane latami i jest tego za dużo. Prośby typu "wszelakie postacie, pejzaże i zwierzęta" są zbyt ogólnikowe. Jeżeli szukasz konkretnego obrazka z chęcią pomożemy. Książeczka z misiami do pobrania tu: http://depositfiles.com/en/files/iksp2dn2f
|
|
|
|
#2027 |
|
Przyczajenie
|
Integra - nie chodziło mi o nic takiego. Źle to ujęłam, ale myślałam bardziej o takich... wyjątkowych wzorach, nie wiem jak to ująć
Poprzednie strony przeglądałam, wcześniejsze odnośniki do tego tematu też przejrzałam. I dziękuję za link, na pewno się przyda.
|
|
|
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie już Hafciki doszły. Serdecznie dziekuję
Edytowane przez Awagma Czas edycji: 2011-02-04 o 15:57 |
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam mnóstwo wzorów na Anchor i Madeirę i nie zabieram się za nie, bo nie mam nici... Ale ten mi się tak podoba, że postanowiłam kupić nici-a dokupienie następnych kolorów do innych wzorów będzie już łatwiejsze ![]() W Polsce kupowałam Ariadnę, bo było najtaniej-i też sobie nie wyobrażałam kupować np. DMC. W UK do Ariadny nie mam dostępu, więc zaczęłam kupować DMC i mam już niezłą kolekcję
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Przyczajenie
|
Przeraźliwie poszukuję koguta i kur!!!!
Witam,jestem u Was nowa ale już mi się podoba
Haftuję od dość dawna(chociaż mam "dopiero" 26 lat ),lecz muszę się do czegoś konkretnie zabrać bo inaczej nie znajduję zbytnio czasu-niestety Niedawno gdzieś widziałam obraz-kogut i kury stojące gdzieś na polu,kawałek jakiegoś drzewa,wszystko w stonowanych i naturalnych kolorach.Obraz dość duży.PRZECUDNY!!!!!!!!Tak się napaliłam, że cały internet przewaliłam ale tego wzoru jak nie ma tak nie ma.Błagam o pomoc!!! Może macie kobietki??????Mój email to tekla15@vp.pl |
|
|
|
#2032 |
|
Przyczajenie
|
Czy na tej kanwie dam radę zrobić takiego konika
Mam problem posiadam kanwę sztywną 40 oczek/10cm, szerokość 30cm, wysokość 50cm, a wymiary konika to 90x140 krzyżyków.
Jest to moja pierwsza praca i z wstępnych ustaleń wynika że chyba nie. Jaka kanwę powinienem zakupić i o jakich rozmiarach?. Na allegro są same małe rozmiary. |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy na tej kanwie dam radę zrobić takiego konika
Na początku radzę zapoznać się z regulaminem forum. Jest już wątek dotyczący haftu krzyżykowego, o czym wiesz, bo już tam pisałeś. Nie zakłada się nowego wątku dla jednego pytania.
Poza tym obliczenie czy wzór Ci się zmieści wymaga znajomości matematyki na poziomie podstawowym Jeżeli na allegro nie znajdziesz odpowiedniej, to poszukaj w pasmanteriach internetowych, jest ich dość dużo i mają większy wybór. |
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać czy doszło i jest oki.
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Przyczajenie
|
Witam "krzyżykujące" Panie
![]() Mam prośbę do Magdy44 - o przesłanie szopki, o której była mowa w wątku 5 haftów, na str 157 i dalej. A może któraś inna pani to posiada i mi prześle na e-maila. Będę bardzo wdzięczna i już teraz bardzo dziękuję ![]() katarzyna17@onet.eu Pozdrawiam |
|
|
|
#2036 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny ma ktora z was AFRICAN WILD LIFE?
|
|
|
|
#2037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny poratujcie, znalazlam taki wzor i bardzo mi sie spodobal, ale ma tragiczna rozdzielczosc, ma moze ktoras z was wzor lepszej jakosci?
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-02-05 o 12:42 |
|
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję misia2 i dodocia znowu uratowałyście mi skórę wszystkie cyferki doszły .WIELKIE UKŁONY W WASZĄ STRONĘ!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

posiadam takie 

Zamówiłam te nici Anchor do obrazka, który wcześniej wklejałam. I teraz dopiero zobaczyłam, że mam niecały schemat 

Niedawno gdzieś widziałam obraz-kogut i kury stojące gdzieś na polu,kawałek jakiegoś drzewa,wszystko w stonowanych i naturalnych kolorach.Obraz dość duży.PRZECUDNY!!!!!!!!Tak się napaliłam, że cały internet przewaliłam ale tego wzoru jak nie ma tak nie ma.Błagam o pomoc!!! Może macie kobietki??????