|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
violisia mam 7kg na plusie jak na razie
grazin ważne że jest wszystko dobrze a dzidzia jest zdrowa to chłopiec będzie bo na prawdę ślicznie wyglądasz ![]() a co do kościoła no cóż taka instytucja...100lat za murzynami anula 81 ta w kwiatki no nie ja chyba jednak się wypiszę z tego forum wszystkie macie takie piękne brzuszki a ja the xanthippe jakie śliczne sweterki i jakie tanie principessina szczerze ?? to nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę takiego brzuszka z moim to sobie mogę pomarzyć... wczoraj od sąsiadki usłyszałam pytanie czy poroniłam bo tego brzucha mi nie widać ![]() ej ej ej ale tobie jak jesteś w ubraniu też nie widać brzuszka wygląda jakbyś się lepiej najadła ![]() siasiek a wszyscy mówią że po ciąży nie ma mowy o powrocie do dawnej sylwetki ćwiczyłaś dużo czy jak?? bom ciekawa ![]() a jak patrzę na takie zdjęcia i filmiki to chcę już mieć tego szkraba przy sobie prześliczny ten twój synuś ach czaruje matallewar jest ci potrzebna taka duża torba??? moniqac ja też mam krótką szyjkę tylko 1,5cm i a ułożenie miałam pośladkowe ale mi się obrócił w ostatnim momencie ![]() ale nie pytałam czy mogę wcześniej urodzić jakoś nie przyszło mi do głowy że miałabym zapytać a synuś mmm pierwsza klasa ![]() no a więc odpisałam na wszystkie wiadomości ![]() witam dziewczyny mi też się tak źle spało obudziłam się o 1 w nicy i buszowałam po kuchni do 5 nad ranem efektem będzie torcik czekoladowy ale to jeszcze trochę
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Witam mamuśki
U nas wiosna za oknem A my dzisiaj mamy studniówkę Będziemy świetować z TŻ wieczorem. Teraz już z górki będzie. 100 dni przeleci bardzo szybko.Miłego dnia kobietki, a ja trochę popracuję |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Gwiazdki, jak nocka?
Fakt, że u nas na śląsku wieje jak diabli, łeb chce urwać ale na szczescie spało sie dobrze, aż do 8,15, jak na mnie to szaleństwo ![]() Wczoraj wykukałam po drodze, że otworzyli w cZestochowie Pepco ! Agnieszka, super ze Antoś rozwija sie prawidłowo i wszystko jest jak najbardziej ok! Zdjeciem sie nie martw, już coraz bliżej do godziny zero i będziesz miała Maluszka non stop Zresztą do tego czasu na pewno jeszcze go zobaczysz ![]() Grazin vel Gosiu cała przyjemność po mojeje stronie anula_81, aj też mam upławy, wprawdzie bezwonne ale dość intensywne... Dziewczynki mówily, ze to standard... zresztą wujek google powie Ci to samo Nie martw sie
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() U Was też takie wiatrzysko? Masakra jakaś! W ogóle źle mi się spało, późno się położyłam, a wcześnie wstałam i coś czuję, że w miarę możliwości w dzień pośpię. Chociaż weekendy zawsze mało leniwe, więc nie wiem, jak to wyjdzie. Poza tym jakoś brzuch mnie pobolewał i nie mogła się ułożyć ![]() Ale wczoraj brzuszków nawklejanych! Urocze! Macie się czym chwalić Andziot, pytałaś o rozświetlacz EDM, mój ukochany, to Champagne. Pędzli z TBS nie mam, wszystkie mam z EDM, zresztą tylko kilka, bez jakiegoś szału ![]() Grazin, gratuluję cierpliwości! ale chyba będziesz miała największą niespodziankę z nas [no nie licząc tych, które znają płeć, a potem okaże się, że nastąpiła pomyłka ] Moniquac, biedulko, współczuję nerwów, jednak nie przejmuj się aż tak, na pewno lekarz chciał Cię lekko postraszyć, żebyś zadbała o siebie. Teraz możesz bezkarnie leżeć i pachnieć. Najważniejsze, że dziecko zdrowe i rośnie w siłę Co do chrztu, to Hanka będzie ochrzczona, chociaż nie wiem, czy to wykonalne, jeśli rodzice dziecka nie mają ślubu i nie planują w najbliższym czasie ![]() Siasiek, cudowne zdjęcia i filmiki! Aż mi się oczy spociły . |
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie ze 2 dni ;> Fajnego swietowania a tej wiosny szczerze zazdroszcze bo u mnie szaro, buro i ponuro. A na pocieszenie dodam, że tez mam robote do domku z pracy.. Czy ktoś z Was zna się na kadrach (wyliczaniu choć pi razy drzwi - wysokości wynagrodzenia na L-4 i macierzynskim?) Ogólną zasade znam, średnia z ostatnich 12 msc.... ale teraz gdy byłam na L-4, na pasku mam za to konkretną kwote i chciałabym na jej podstawie policzyć tą średnią... Tzn policzyłam ale wydaje mi się parę stówek za dużo, ze mi wychodzi Coś pewnie pokręciłam.
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-05 o 09:29 |
|
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek... zakochalam sie
![]() Cudowny Czarus i tak slodko sie wkurzyl Princi, Anula nagadaly sie, a tu patrzcie jakie zgrabniuchy! Yummy Mummys !!!Lolka, Siasiek jesli chodzi o rekord kilogramowy na tym watku to pewnie ja wiode prym. Nie wazylam sie od listopada i raczej nie chce tego robic, ale czuje ze do 20 dobijam ![]() Plus do tego moje wspaniale odrosty na 5 cm [brak dobrego fryzjera w mej okolicy] ![]() Doszlo do tego, ze musialam zamowic nowe ciazowki, bo te ktore mialy i starczyc do konca ciazy... raczej powoli sie juz nie nadaja No i czekam wlasnie na dostawe z Nexta i maja przyjsc jeszcze dwa spiochy!!!!
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie nie ma wiosny jest szaro buro i ponuro aż z domu wychodzić się nie chce...
ddaaiissyy a gdzie w czewie otworzyli pepco bo nic mi o tym nie wiadomo ??
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Dziś faktycznie pogoda nie za fajna-ten wiatr. Moniquac- stosuj się do zaleceń lekarza i na pewno wszystko będzie dobrze i Dzidzię urodzisz w terminie! Leż i wypoczywajcie z Bejbikiem Dziewczyny! Wczoraj jak weszłam do Smyka to myślałam,że stamtąd nie wyjdę!!! Faktycznie bardzo duże przeceny są. Kupiłam chyba 5 kaftaników/bluzeczek po 15zł, welurkowe śliczne półśpiochy chyba za 20zł, 2 czapeczki za 12zł, i 5 par skarpetek za 12zł. Na Allegro nawet bym tak tanio nie kupiła Może jeszcze dziś jakiegoś pajacyka kupię? ![]() Dziś zaczynam z Synusiem 27tc...aaaaaaa Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-02-05 o 09:36 |
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach no wlasnie Moniaqc kochana
A ja Ci bede wtorowac i mozno trzymac
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
catia to 7 miesiąc rozpoczynasz gratuluję
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulinka to wy dzisaj bal macie
![]() kiecka gotowa? Fryzjer na ktora? Eweska makijaz walnie i
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vanes no akurat objezdzałam korek i na pepco przypadkowo wpadłam Otworzyli obok Jagellończyków. Jest tam kolejny market Simply i obok Pepco vis a vis PZU - nie da sie nie zauwazyć. Juz sprawdziłam, dzis czynny do 20
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy
![]() Ja we wrzesniu wazylam 63 jak dowiedzialam sie o ciazy. Pod koniec pazdziernika na pierwszej wizycie 68 Po Meksyku[listopad] bylo 73... i od tamtej pory boje sie wagi :strach-drzwi: Takze ja napewno mam wiecej niz Ty
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia - no to możemy sobie o kg porozmawiać, bo widzę że Ty z mojej ligi jesteś
![]() Mary - kurcze ja nie znam tego EDM'a Widzę na allegro w większości pudry mineralne, korektory, cienie, rozświetlacze. W sumie to z tych wszystkich rzeczy tylko pudru mineralnego używam, póki co ma taki z Sephory i jestem zadowolona ale nie mam doświadczenia, te EDM takie powalające są? Widziałam, że można na allegro odsypki kupić no i tak się troszkę nad nimi zastanawiam ![]() Catia - zaraz sprawdzę gdzie mam tu Smyka w pobliżu i jadę na wojaże ![]() Siasiek - ja te Twoje filmik z Czarem chyba z 10 razy obejrzałam
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-05 o 09:45 |
|
|
|
#3736 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Cytat:
+12jak nic
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś na pewno nie zajrzę chyba ze mój szanowny się pojawi
![]() mają być podobno bodziaki za 6 zł takie śliczne kolorowe
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, ściemniaro! Widziałam foty na fejsie i wpadłam w kompleksy!
|
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba wszystkie będziemy chciały stracic te nadprogramowe kg
![]() więc nie zostaniecie same na wątku
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, zajrzyj na forum mineralne i wątek o EDM, na początku byłam zakochana w minerałach wszystkich, potem została tylko miłość do różu i rozświetlacza. No i pędzle mają super. Miękkie, miłe i trwałe, bo często je myję, a ani jeden włosek nie wyleciał. Cały czas jak nowe. No i dodam, że EDM są nietestowane na zwierzętach!
![]() Na Allegro ceny z tego co widziałam w miarę. Drożyzna jest jeśli kupuje się z polskiej strony sprzedającej EDM, a ze Stanów nie wysyłają już do PL. Chyba, że coś się zmieniło. |
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez duzo przytylam ale poprostu mam to w genach stwierdzilam z mezem, ze to jest niemozliwe, ze odkladajac 3/4 przyjemnosci slodkosci, owocow, fast foodow nadal tyje woda mi sie zatrzymuje i juz u nas tak wieje, ze mam wrazenie, jakby za chwile mi drzewa powyrywalo dzisiaj jest remontow ciag dalszy tz bedzie malowal kasetony ktore zostawiamy w tym pokoju |
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary widzialas foty z magiczna liczba 63 czyli 150 kilo lat temu to bylo
![]() Moria wypluj to cos na trzy cyfry :drzwi strach: bo zaczne miec koszmary senne... Co wybrac pyszne ciacho czy 100kg ![]() oczywiscie, ze ciacho Moim guru jest Siasiek i Agniesia_pe i ja tez schudne po ciazy!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Wlasnie ostatnio tak nie wiedzialam o czym mowicie z tym EDM i sobie wyguglowalam trafilam na amerykanska strone i... wcale nie sa drogie. Warto mowicie?No i teraz prosze sie nie smiac, Eweska tym bardziej... nigdy nie stosowalam rozo, bo nie umiem
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
No hejka dziewczyny
U mnie też fajnie wieje ale ja to lubię leże sobie przy otwartym okienku. Trzeci dzień z rzędu budzi mnie dzwonek do drzwi...masakra czy ten ktoś nie może przyjść później jak coś chce tylko znów o 9??? Żeby było śmieszniej ja nie wstaję i nawet nie sprawdzam. Co do Waszych pytań to szczerze muszę powiedzieć, że większego lenia jak ja na tym forum chyba nie ma! Nie robiłam nic, żeby nie przybierać na wadzę i tak samo było ze zrzuceniem tych ponad 25 kg ![]() W dniu porodu zeszło mi tylko 7kg później. Później jakoś poleciało. Nie ćwiczyłam, nie nosiłam żadnych pasów poporodowych, nie męczyłam się dietami, normalna sielanka tzn jak można taki czas nazwać sielanką. To był hardcorek normalnie ![]() Ale same zobaczycie już niedługo, spacerki, znoszenie wózka z np drugiego piętra/ wnoszenie i wszystkie inne obowiązki. Ja dodatkowo po pół roku musiałam! wrócić do pracy więc doszedł stres, niewyspanie, niedojadanie, bieganie na autobus, z autobusu do domu bo przecież dziecko maleńkie czeka. Później spacer, zakupy, gotowanie, pranie,prasowanie i na samym końcu był odpoczynek ![]() ![]() A jak ja wracałam z pracy to byłam sama z małym bo Tż w pracy także no lekko nie było.Teraz czeka mnie to samo tylko, z podwójną siłą i wzmożoną uwagą bo będzie ich dwóch A jeszcze nie wiem czy mnie Tż nie zostawi samej, mam super wizje już!
|
#3744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
ja dzis szczesliwie pospalam do 8:30!!! moj tz jedzie niestety do pracy wiec ja zrobie pranie, mam wyprawe na poczte i tak moze pospaceruje troche, potem ogarne mieszkanko i zleci ![]() Cytat:
co do ciazowek, tez mam jedne i powoli sa za male i sie rozgladam nad jakimis promocjami bo w HM tez spodnie kosztuja 200 ZL na pl pieniazki, a to troche sporo wydaje mi sie jak na rzecz ktorej pouzywam kilka tygodni... Cytat:
![]() wujek google mowi duzo przerazajacych informacji dlatego wole zawsze najpierw zapytac was ![]() Cytat:
![]() przez te nogi gazelki to sie poplulam i caly monitor w herbatce malinowej ![]() a ja chce twoje zdjatkooo, koniecznie w koszulce w paski bo tak lubie ogladac ![]() ja was pozdrawiam bo zaraz drugie sniadanko tz robi i zbiera sie do pracy a ja na spacerowanie ![]() caluje |
|||
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tajlandii sie doprawiłam bo tam wszystko mi smierdziało i mnie mdliło i 3 tygodnie jadłam 2-3 razy dziennie hamburgery z frytkami No gdy ja sie dowiedziałam na poczaktu pazdziernika o ciazy wazyłam 55 (to juz w tym pierwszym msc byłam do przodu ok 3kg!!) a fakt, ze apetyt miałam dziki. Zarłam wszystko co tylko nie żyło i na drzewo nie uciekało Paulizia, Catia88,agus87 bedziemy sie potem wspierac w traceniu nadwagi... obiecujesz Ja myslalam, ze tylko ja tu ponad 10 ![]() Paulizia, EDM jest genialne, bez zadnych sztucznosci - 100% minerałow. Smiac sie nie bedziemy - ja sama przygode z EDM zaczełam z 1,5r temu dopiero.Przy większych zakupach są spooore rabaty. Poczytaj sobie o nich w sieci. Poszukam linka do wizazowego forum o edm. Btw - nowy avatarek EDIT: linki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=410435&page=125 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307212 a najlepsze jest to , link do look przed i po używaniu :P zdjccia 52 dziewczyn https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311233&page=46 Anulka tylko sie nie przepracuj z tym sprzataniem !
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-05 o 10:16 |
|
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
No to nadszedl wielki dzien!
Teraz ja zabieram sie za robienie listy wyprawkowej. No to zaczelam: WYPRAWKA DLA ANTOSIA ...i nie wiem co mam wpisac Musi miec ta jakies rece i nogi. Zaczne chyba od higieny [jakies zboczenie chyba] no i oczywiscie bede miala pytania do Was! Ja wiem, ze moze to juz bylo, ale co jest najlepsze do pielegnacji oczu, uszu i noska? a i gdzies przed chwila przeczytalam, ze tormentiolu nie powinno sie uzywac dla noworodkow i niemowlakow, bo maja tam jakis boric acid albo cos... w szoku jetsem, bo mialam iec to na liscie i teraz nie wiem ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Daisy slowo harcerza... jak mi tylko Antek na to pozwoli ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Anulka ja tak cenowo na ciazowki nie patrze. Zamowilam za 26 funtow, ale mialam dyche znizki... poza ty ja i tak potem to sprzedam na eBayu, bo na ciazowki to jest mega wziecie ![]() Ja sie boje dodawac zdjecia po takim wysypie ciasteczek z brzuszkami ![]() Daisy, dla mnie roz to czarna magia. nawet nie wiem w jakim kolorze moglabym go kupic... nie mowiac juz o nakladaniu
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, jaki av
Co do EDM, to są naprawdę super. Do podkładów się nie mogłam przekonać, bo nie mogłam dobrać koloru no i jakoś szłam na łatwiznę z normalnymi podkładami [kończę Toleriane LRP, zostało mi na 2-3 użycia i spróbuję E.Lauder Double Wear]. Natomiast róże UWIELBIAM, świetne są i EDM ma spory wybór kolorów. Pauliziu, masz dobrze, bo możesz ze strony zamawiać. Do wsi PL niestety już nie wysyłają ![]() Kiedy zajrzycie na forum mineralne, to przepadniecie
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
damy rade ![]() ale mnie dzisiaj boli biodro ![]() ledwo chodze ale kuchnia wysprzatana, lazienka tez salon z poloczeniem sypialni syf remontowy, narazie nie tykamy jutro jedziemy na zakupy do ikei po komode dla malej i inne pierdy i n BASEN do wrockaaaaa |
||
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie z rana. U mnie noc minęła dość spokojnie, choć coś mnie kłuje na górze brzucha... ale to chyba skóra się rozciąga
![]() Teraz zabieram się do sprzątania, bo w domu bajzel Wieczorem pewnie będę leżeć i zdychać, ale samo się nie sprzątnie. Pomijając fakt, że dopiero dziś choinkę rozebrałam.
|
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus pewnie, ze damy!!! Bedziemy laski jak z katalogu
![]() Weredka jaki wstyd... moja dalej stoi ![]() ![]() Mary, a jak sie nauczylas roz nakladac? ![]() Moja wyprawka jakos ruszyla. I oczywiscie pytania: 1. Octenisept czy spirytus? 2. Czy tyle kosmetykow [oliatum, oliwka, mydelko, szamponik] to nie za duzo jak na takiego maluszka? 3. Jaki krem do buziaczka? Moze udalo by sie stworzyc nam wyprawke z nazwami i firmami. Taka idealna sciage? Nie chcialabym nakupowac bzdur. Bo ja skacze po stronach i juz zglupialam... Do tego ciuszki? Nie lepiej kupowac wieksze? No, bo jak dojdzie pampers to ja napewno zapne taki bodziak 56? Nie moge znalezc tej wyprawki Morii i uwagi Siaska co do niej. Gdzie to bylo?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

ale to jeszcze trochę

na śląsku wieje jak diabli, łeb chce urwać ale na szczescie spało sie dobrze, aż do 8,15, jak na mnie to szaleństwo 

Coś pewnie pokręciłam.

mozno trzymac 

+12jak nic