Wszystko o Oriflame część VIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 22:11   #991
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27
Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

ehh no faktycznie leca w kulki..
w ogole zauwazyłyscie nowo logo ori? tzn inny napis troszkę choć z charakterystycznym O

Polecacie tę zalotkę podgrzewaną?
Stary 2011-02-04, 22:41   #992
EvaBS
Raczkowanie

:d

Edytowane przez EvaBS
Czas edycji: 2011-02-06 o 19:58
EvaBS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 00:20   #993
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Słyszałyście że w K5 mają być gadżety duetu Paprocki & Brzozowski?
a gdzie to słyszałaś ?

sauer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 08:31   #994
aneczka2238
Zakorzenienie

Na facebooku ktoś pisał

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 09:37   #995
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Dziewczyny, który z podkładów wg Was jest najlepszy? Adaptacyjny, mineralny czy dotleniający? Z adaptacyjnego zawsze używałam Light Ivory (czy w pozostałych te odcienie są zbliżone?)
Stary 2011-02-05, 09:38   #996
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

A ja znów w 3 katalogu będę mieć marne zamówienie...;/
Coś mi jakoś ostatnio te ori nie idzie

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 09:55   #997
totylkojaaa
Raczkowanie

hej dziewczyny powiedzcie mi jak myślicie jak złoże zamówienie w poniedziałek ale tak pózniej koło 16 bedą jeszcze dostępne te kosmetyczki ze str. 5 za 29.90??
macie jakieś zamówienie na te kosmetyczki??
totylkojaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 10:19   #998
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
ja mam problem z moja dyrektorka...
dalej mi odwleka z zapisaniem nowej osoby
powiedzialam, ze chce zeby ja zapisala w k2 a zamowienie zloze w k3, a ona cos jeczy, ze tak nie mozna bo jakbym zapisala jakims cudem druga osobe to nie dostane prezentu za sponsorowanie, to prawda?
jestem przekonana, ze nie uda mi sie nikogo zwerbowac, bo nawet ta osoba, ktora chce teraz zapisac to figurant, wiec kolejnego nie ma sensu zapisywac bo moje wlasne zamowienia na tym ucierpia
brak mi juz sil do niej
Zapisz tę osobę sama i już. Jakaś dziwna ta dyrektorka
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 10:44   #999
patrycjaaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanko bo chce zwrócic zestaw Enigma bo przyszła ostatnio dopiero po niego klientka i otwiera przy mnie a tan pusta butelka z perfumami normalnie szok ale dobrze ze miałam w zapasie dla siebie zestaw nie otwierany to jej dałam kolejny :P i mam takie pytanie, w poniedziałek chce go zwrócic a zwrot bede robic dopiero pierwszy raz i na druku reklamacji mam wpisac tam gdzie jest brak jakosciowy tak? wada-pusta butelka? i tam poniżej jeszcze co pisze unikalna gwarancja to też mam to wypełnic czy tylko ten brak jakosciowy i tyle? Trzeba także dołaczyc kopie faktury z którego było robione zamówienie? Dziekuje za odpowiedz ale odkad jestem rok w Oriflame nie robiłam jeszcze zwrotu i zielona jestem
patrycjaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 10:46   #1000
kasiencja
Pani Buka

chyba tylko brak jakościowy (UGS to oddanie tak po prostu - jeśli nie zużyłaś więcej niż 30%?) i musisz mieć przy sobie tą fakturę na której jest woda, to od razu spiszesz jej numer i w biurze Ci wykreślą co trzeba. ale może się mylę, bo zwrot robiłam tylko raz i nie pamiętam za dobrze...

swoją drogą szok - pusta butelka?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:21   #1001
annula22
Raczkowanie

GG do annula22

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
chyba tylko brak jakościowy (UGS to oddanie tak po prostu - jeśli nie zużyłaś więcej niż 30%?) i musisz mieć przy sobie tą fakturę na której jest woda, to od razu spiszesz jej numer i w biurze Ci wykreślą co trzeba. ale może się mylę, bo zwrot robiłam tylko raz i nie pamiętam za dobrze...

swoją drogą szok - pusta butelka?
Ja też jestem w szoku bo co innego zwracać produkt bo np klientka ma uczulenie na niego a co innego jak otwiera przy nas długo wyczekiwany kosmetyk a tutaj nagle okazuje się (w przypadku perfum), że butelka jest albo pusta albo !!!!!! Nie Zgadniecie MOJEJ MAMIE W PL (Z KAT 16,17 I 1 CO BYŁY DO WYBORU ZESTAWY GIORDANI I ECLAT )ZAMIST PERFUM GIORDANI, NA KTÓRE JUŻ MIAŁA KLIENTKE NAWET DOSTAŁA W ŚRODKU COŚ ZUPEŁNIE INNEGO TZN. OPakOWANIE SIĘ ZGADZAŁO ALE W ŚRODKU W BUTELCE JEST WLANE COŚ ZUPEŁNIE INNEGO I NIE JEST TO NA PEWNO NA PEWNO GIORDANI GOLD.to co jest w środku ma kolor różowy i zapach totalnie inny coś przypominające Eclipsce nasze. i klientka płaci, otwiera tą wodę przy mojej mamie i wszyscy są w szoku.najsmieszniejsze, że perfumy te były w zestawie z balsamem, który już dawno został sprzedany i teraz się okazało, że nie wiadomo co z tym zrobić.pisałam maila -odpowiedzieli, żebym napisala pisemną reklamacje co się stało.ale sprawa będzie się pewnie ciągneła, klientka mocno zawiedziona...szkoda słów

kasiencja napisz normalnie na druku reklamacji dużymi literami PUSTA BUTELKA przy rubryce brak jakościowy i koniecznie do druku reklamacji będziesz musiała dołączyć naklejke z wagą paczki, bo to będzie dowód na to, że waga była o te mniej więcej 50ml mniejsza bo butelka pusta.tak się robi gdy brakuje jakiegoś kosmetyku w paczce zawsze

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

przepraszam pomyliłam się co do adresatki
miało być do patrycjaaaaaa
Tak pociesza każdy mnie
Mówią- nie daj się, trzeba dzielnie trzymać się
Trzeba zacząć od początku, trzeba zamknąć drzwi"

[ori_bas]478720[/ori_bas]

[ori_ivo]478720[/ori_ivo]
annula22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:23   #1002
Sumi
Zadomowienie

Dostałyście newsletter do nowego katalogu? Jeśli tak to może ktoś wkleić? Ja od kilku katalogów dostaję tylko mail z brakami
Stary 2011-02-05, 11:51   #1003
aisor1989
Przyczajenie

Czy jak już wpisze numery produktów do koszyka to zostaną one zapamiętane na poniedziałek? bo mam ogromne zamówienie, a jak wpisuje o 6 rano to zawsze w czym się pomylę;/
aisor1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:52   #1004
Tusiaczek1
Rozeznanie

newsletter do nowego katalogu

http://s.enewsletter.pl/n/152/4927A/vl.82390a678d15b

aisor1989 - zostaną zapamiętane

Edytowane przez Tusiaczek1
Czas edycji: 2011-02-05 o 11:54
Tusiaczek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:57   #1005
mistress88
Zadomowienie

Pusta butelka? Niezłe jaja :| ja się pół roku temu wyniosłam do konkurencji i widzę, że dobrze zrobiłam... chociaż pojedyncze osoby na własne życzenie jeszcze u mnie zamawiają
a nowe logo nie wiem czy mi się podoba... jak dla mnie za kanciaste do tego delikatnego okrągłego O... ale jak patrzę na tę nową czcionkę w logo to mi przypomina właśnie czcionkę konkurencji

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:58   #1006
Jutrzenka18
Przyczajenie

Hej,
mam takie pytanie, składała któraś z was może reklamację odnośnie PL? już po raz drugi nie dostałam prezentu, tego wcześniejszego gdzie było m.in. zestaw M&H, i tego ostatniego...
kartkę wysłałam, tak samo jak zawsze i nic...

a poza tym po raz kolejny mam braki w paczce! brakuje błyszczyka i cienia do powiek! już mnie do męczy, bo w co 3-4 paczce mam braki właśnie takich drobnostek!
Jutrzenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:06   #1007
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartynkaM7 Pokaż wiadomość
Ale ja nie znam numeru na maile mi przyszło na tego co wpisywałam i podawałam w umowie ze zapisałam nowa osobę i o brakach a numeru nie
O jaką umowę ci chodzi?
Rozumiem że zapisywałaś ją bezpośrednio pod siebie? Jeśli tak, to wejdź w raport "Nowi Konsultanci". Zaloguj się na swoje konto do strefy klubowej i wybierz "Zarządzanie strukturą". Po prawej masz "Raporty" i tam "Nowi Konsultanci". Będziesz miała podany jej numer, a hasło to jest jej data urodzenia w formacie DDMMRRRR
Stary 2011-02-05, 12:16   #1008
annula22
Raczkowanie

GG do annula22

Cytat:
powiedzialam, ze chce zeby ja zapisala w k2 a zamowienie zloze w k3, a ona cos jeczy, ze tak nie mozna bo jakbym zapisala jakims cudem druga osobe to nie dostane prezentu za sponsorowanie, to prawda?
jestem przekonana, ze nie uda mi sie nikogo zwerbowac, bo nawet ta osoba, ktora chce teraz zapisac to figurant, wiec kolejnego nie ma sensu zapisywac bo moje wlasne zamowienia na tym ucierpia
brak mi juz sil do niej
widziałam już wcześniej co pisałaś o tym sponsorowaniu przy pomocy swojej dyrektorki i nie rozumiem jej zachowania bo teoretycznie ma racje, że nie dostaniesz prezentu za sponsorowanie jeżeli zapiszesz tylko 1 osobe w kat 2 i 3 ale z drugiej strony naciąganie na siłę zamówień dla jednej wody też czasami bez sensu jest
zresztą nowa osoba to dodatkowe pp w kat 2 by były i większy rabat byś miała w swojej grupie jeżeli taką masz
ja bym po prostu wzięła sprawy w swoje ręce i jakbym chciała to bym zapisała po prostu tą osobę sama i już

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Jutrzenka18 Pokaż wiadomość
Hej,
mam takie pytanie, składała któraś z was może reklamację odnośnie PL? już po raz drugi nie dostałam prezentu, tego wcześniejszego gdzie było m.in. zestaw M&H, i tego ostatniego...

a poza tym po raz kolejny mam braki w paczce! brakuje błyszczyka i cienia do powiek! już mnie do męczy, bo w co 3-4 paczce mam braki właśnie takich drobnostek!
Oczywiście, że piszemy reklamcje (chyba głownie drogą e-mail)- w końcu to są nasze nagrody, które nam się należą i nawet jeżeli taki kupon z hologramami zaginie gdzies to musza nam dać te prezenty bez dwóch zdań - ja bym po prostu pisała reklamacje aż do skutku bo niby czemu mam nie dostać
a jeżeli chodzi o braki w paczce odnosnie produktów, które mamy na fakturze to zaznaczamy brak ilościowy i naklejamy na druk reklamacji naklejke z wagą paczki jako dowód
Tak pociesza każdy mnie
Mówią- nie daj się, trzeba dzielnie trzymać się
Trzeba zacząć od początku, trzeba zamknąć drzwi"

[ori_bas]478720[/ori_bas]

[ori_ivo]478720[/ori_ivo]
annula22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:21   #1009
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Już ci radziłam co możesz zrobić Ja bym po prostu nie wytrzymała tak długo...
Cytat:
Napisane przez annula22 Pokaż wiadomość
...GIORDANI GOLD.to co jest w środku ma kolor różowy i zapach totalnie inny coś przypominające Eclipsce nasze....
Ale GG są różowe, właśnie podobne do Eclipse Ale oczywiście zapach decyduje...
Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
a nowe logo nie wiem czy mi się podoba... jak dla mnie za kanciaste do tego delikatnego okrągłego O... ale jak patrzę na tę nową czcionkę w logo to mi przypomina właśnie czcionkę konkurencji
Wczoraj oglądałam nowy biuletyn i tam jest opis jak zmieniały się katalogi od 1990. To najstarsze logo było najładniejsze. Takie jakby odręcznie pisane
Cytat:
Napisane przez Jutrzenka18 Pokaż wiadomość
Hej,

Napisz do nich maila z reklamacjami. Opisz w nim o co chodzi i załącz skan lub foto druku reklamacji oraz faktury.
A następnym razem jak w ciągu 2 tygodni od wysłania karnetu nie pojawi ci się PL przy weryfikacji zamówienia, to napisz do nich zwykłego maila z prośbą o dodanie prezentu, z informacją, że wysłałaś karnet, ale masz obawy czy dotrze

Edytowane przez Li O
Czas edycji: 2011-02-05 o 12:30
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:21   #1010
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja
Thumbs down Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

Cytat:
Napisane przez patrycjaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko bo chce zwrócic zestaw Enigma bo przyszła ostatnio dopiero po niego klientka i otwiera przy mnie a tan pusta butelka z perfumami normalnie szok ale dobrze ze miałam w zapasie dla siebie zestaw nie otwierany to jej dałam kolejny :P i mam takie pytanie, w poniedziałek chce go zwrócic a zwrot bede robic dopiero pierwszy raz i na druku reklamacji mam wpisac tam gdzie jest brak jakosciowy tak? wada-pusta butelka? i tam poniżej jeszcze co pisze unikalna gwarancja to też mam to wypełnic czy tylko ten brak jakosciowy i tyle? Trzeba także dołaczyc kopie faktury z którego było robione zamówienie? Dziekuje za odpowiedz ale odkad jestem rok w Oriflame nie robiłam jeszcze zwrotu i zielona jestem
Zrób jako brak jakościowy, a butelka była zamknieta tzn czy miala psikacz czy była bez psikacza (bo i takie kiedyś sie zdarzały )

Powinni ci przysłać nową, chyba ze nie chcesz to napisz że zwrot (obok tych rubryczek)

A i zrób zwrot całego zestawu bo on chyba tak widnieje na fakturze razem z tą bransoletką jako całośc.
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:25   #1011
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annula22 Pokaż wiadomość
a jeżeli chodzi o braki w paczce odnosnie produktów, które mamy na fakturze to zaznaczamy brak ilościowy i naklejamy na druk reklamacji naklejke z wagą paczki jako dowód
Nie trzeba tej naklejki z wagą paczki naklejać na druk W placówce ori wystarczy pokazać fakturę, a wysyłając pocztą lub mailem wystarczy ksero lub skan/foto faktury
Stary 2011-02-05, 12:41   #1012
blicken
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez totylkojaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny powiedzcie mi jak myślicie jak złoże zamówienie w poniedziałek ale tak pózniej koło 16 bedą jeszcze dostępne te kosmetyczki ze str. 5 za 29.90??
macie jakieś zamówienie na te kosmetyczki??

Ja będę zamawiać tylko jedną kosmetyczkę, bo koleżanka chciała. Nie wiem czy do 16 jeszcze będą, bo z oriflame to różnie...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość

Wczoraj oglądałam nowy biuletyn i tam jest opis jak zmieniały się katalogi od 1990. To najstarsze logo było najładniejsze. Takie jakby odręcznie pisane
Hehe ja mam w domu jeszcze tarkę do stóp z takim właśnie logo. Co prawda nikt już jej dawno nie używa, ale mamie jakoś szkoda wyrzucić. Mimo tylu lat nie jest zbytnio zniszczona. Właśnie kilka dni temu przyglądałam się temu logo i faktycznie, najstarsze było najładniejsze
- łykam witaminy,
- uczę się niemieckiego
- opalam się (rozsądnie!)
- piję dużo wody.

30.06.2011- nowy kolor włosów

blicken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:44   #1013
totylkojaaa
Raczkowanie

[QUOTE=blicken;24868310]Ja będę zamawiać tylko jedną kosmetyczkę, bo koleżanka chciała. Nie wiem czy do 16 jeszcze będą, bo z oriflame to różnie...
no własnie nie wiadomo... bo zapłaciłam faktury w piątek rano ale nie zostały odznaczone a do której dzisiaj pracują infolinie?? bo bym skana dowodu wpłaty wysłała
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------
totylkojaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:47   #1014
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez totylkojaaa Pokaż wiadomość
no własnie nie wiadomo... bo zapłaciłam faktury w piątek rano ale nie zostały odznaczone a do której dzisiaj pracują infolinie?? bo bym skana dowodu wpłaty wysłała
Wysłać nigdy nie zaszkodzi
Stary 2011-02-05, 12:48   #1015
nevermind3
Raczkowanie

Dziewczyny jak zapisać osobę online żeby była pode mną? wystarczy wypełnić formularz i w kod promocyjny wpisać moj nr konsultanta ?
nevermind3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:21   #1016
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nevermind3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak zapisać osobę online żeby była pode mną? wystarczy wypełnić formularz i w kod promocyjny wpisać moj nr konsultanta ?
Tak, wystarczy, ale dla pewności najlepiej przed wypełnieniem formularza rejestracji zaloguj się na swoje konto Dopiero wtedy kliknij na rejestrację i wypełnij dane nowego konsultanta
EDIT: kodu promocyjnego używam tylko na ulotkach z PW i na katalogach, na których wpisuję swoje dane konsultanta. Tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś ze znajomych wpadł na pomysł, że zapisze się bez konsultacji ze mną, albo znajomy znajomego miał ochotę się zapisać

Edytowane przez Li O
Czas edycji: 2011-02-05 o 13:27
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:29   #1017
nevermind3
Raczkowanie

a w przypadku osoby niepełnoletniej trzeba dodatkowo coś wypełniać ? Niiepełnoletnia normalnie moze zamawiać jak wszyscy ? Bo wiem, że cos z dowodem sie kombinowało, wysyłało czy coś.
Stary 2011-02-05, 13:45   #1018
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nevermind3 Pokaż wiadomość
a w przypadku osoby niepełnoletniej trzeba dodatkowo coś wypełniać ? Niiepełnoletnia normalnie moze zamawiać jak wszyscy ? Bo wiem, że cos z dowodem sie kombinowało, wysyłało czy coś.
Osoby niepełnoletnie muszą mieć zgodę rodzica/opiekuna. Wtedy również opiekun podpisuje się na wniosku. Bodajże trzeba coś dopisać, że przyjmuje on zobowiązania swojego podopiecznego, czy coś w tym stylu i wtedy dołączasz ksero dowodu osobistego opiekuna. Nie jestem pewna jak to jest z tym podpisem, bo nie zapisywałam nigdy osoby niepełnoletniej, ale zaraz pewnie mnie ktoś poprawi
Jednakże polecam zapisywanie takich osób np. na rodziców, bo automatycznie jest większy kredyt (zamiast 300 zł jest 500, a potem 1000).
Stary 2011-02-05, 13:55   #1019
nevermind3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Osoby niepełnoletnie muszą mieć zgodę rodzica/opiekuna. Wtedy również opiekun podpisuje się na wniosku. Bodajże trzeba coś dopisać, że przyjmuje on zobowiązania swojego podopiecznego, czy coś w tym stylu i wtedy dołączasz ksero dowodu osobistego opiekuna. Nie jestem pewna jak to jest z tym podpisem, bo nie zapisywałam nigdy osoby niepełnoletniej, ale zaraz pewnie mnie ktoś poprawi
Jednakże polecam zapisywanie takich osób np. na rodziców, bo automatycznie jest większy kredyt (zamiast 300 zł jest 500, a potem 1000).
ale chodzi o to, że odezwała się do mnie dziewczyna która ma moje namiary z "my.oriflame.pl" i ona chce się zapisać online ale jest niepełnoletnia ... wiec jak to zrobić ? Jak zapisze się na mame to bez problemu wszystko ?
Stary 2011-02-05, 14:10   #1020
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Dziewczyny, naczytałam się na forum o Triple Core seria walentynkowa, która zachwalacie i sie napaliłam aby wypróbowac.
Powiedzie prosze czy te kolory co są w katalogu (str.67) odpowiadaja tym w rzeczywistosci.
Zalezy mi na kolorach Love Pink lub Lover Clover. (LiO chyba pisała ze Love Pink jest intensywna...)
Dziekuje za wszelka pomoc

PS. Zauwazylyscie, ze w tamtym katalogu jeszcze za 10,90 byly 4 pkt zas od tego juz tylko 3 pkt?
Nie podoba mi sie ze cichcem stopniowo obnizaja punkty!

Edytowane przez tabeh
Czas edycji: 2011-02-05 o 14:16
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości