|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
byłam dziś u ginekolog , zmieniła mi tabletki z Yaz na Yasminelle - kwestia ceny bo te drugie są nieco tańsze. Skład ten sam więc mam nadzieję,że będą działały równie dobrze
![]()
![]() |
#3422 |
Przyczajenie
|
hej, mam do Was pilne pytanie.
Za dwa tygodnie mam zabieg usunięcia migdałków (zabieg pod narkozą) , bylam dzisiaj u ginekologa i zupełnie przez przypadek dowiedziałam się ze na czas zabiegu powinnam odstawić tabletki , czy któraś z Was miała podobne doświadczenie? Zastanawiam się czy jest to konieczne, bo lekarka powiedziała tylko że powinnam to zrobić, a co gorsza podczas zabiegu nie może być miesiączki, a obawiam się ze po odstawieniu tabletek będę miała burze hormonów i nie wiadomo co się będzie działo.. I jeszcze jedno pytanie czy ktoras z Was słyszała o tabletkach Navaya? Dostałam je jako tańszy "zamiennik", o tym samym składzie bez tabletek placebo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Wiem że wahania nastrojów są najczęstszym skutkiem ubocznym brania Yaz- u, ale czy któraś z Was płakała? Jestem na 5 opakowaniu 3 tygodniu i wcześniej, oprócz zmniejszonego nawilżenia, żadnych efektów ubocznych. A teraz TŻ zauważył że mam wahania nastrojów - niewyraźna mina a chwilę później banan na pół twarzy, no i przy jakichkolwiek silniejszych emocjach - zezłoszczę się, zasmucę albo jestem mega szczęśliwa BAM! i potok łez.
Ja rozumiem że oczy trzeba nawilżać, ale bez przesady. Już mnie to wkurza :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ania1508 skoro Twój ginekolog tak mówił, to nie oczekuj, że my jesteśmy mądrzejsze od niego. Zapewne wie co robi. Co do drugiego pytania, nie słyszałam o takich tabletkach i chyba nie odważyłabym się na żaden 'tańszy zamiennik' bez polecenia lekarza. Edytowane przez Niqsiaaa Czas edycji: 2011-02-02 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co dziewczyny ja tez tak mam :-/ biorę yaz od 7 msc i od listopada mam wahania nastroju... Niby zniknęły na chwilę w styczniu ale teraz znowu są... Cały czas chodzę smutna i przygnębiona i owszem zdarza mi się ryczeć o byle pierdołę:-/ do tego wszystko mnie denerwuje :-/ 14.02 idę go ginekologa po recepty, powiem mu, że chciałabym zmienić tabletki bo dłużej tego nie zniosę...
![]() |
#3426 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, biorę yaz od dwóch lat i ogólnie jestem bardzo zadowolona, ale mam jeden problem i chciałam spytać czy któraś z Was ma podobnie. Otóż, po białych tabletkach, tego dnia kiedy mam wziąć pierwszą rozowa ZAWSZE boli mnie glowa, często rozwniec dzien wczesniej
![]()
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ściemniam, nie dostałam. W aptece dostałam tabletki zapakowane już w torebke i do głowy mi nie przyszlo, żeby sprawdzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Przyczajenie
|
Niqsiaa, tabletki ponoć są "nowością" na rynku - tańszym odpowiednikiem YAZu , tak powiedział mi ginekolog , byłam dzisiaj w aptece ale trzeba je zamówić bo nie wszedzie jeszcze są.
A co do odstawienia tabletek na czas operacji, pytałam się dziewczyn które miały podobny przypadek, akurat ginekolog u którego byłam nie jest moim "głównym" , kobieta była roztrzepana jak nie wiem kto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym poszła do tej apteki z paragonem i zażądała ulotkę!
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Będę musiała iśc, zreszta to nie jest pierwszy raz, juz kiedys nie dostałam ulotki przy Yasminie, albo mojej recepty z powrotem ;/ Wiem, że są wirtualne ulotki będę teraz czytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Raczkowanie
|
jak to recepty z powrotem? recept nie dostaje sie z powrotem. nigdy. przynajmniej ja nigdy nie slyszalam, zeby w aptece oddawali recepty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam, że po yaz (pierwsze tabletki, niby takie delikatne i w ogóle cuda niedziwy) zrobiłam się skłonniejsza do opieprzania wszystkich w jakimś wyższym celu zakończonym płaczem :/ a inne uboczne to całkowity brak apetytu ;] jem z przyzwyczajenia, bo łasuch byłam ![]() mega ochota na igraszki i powiększony biust - lekko tkliwy, nie boli ![]() póki co jest dobrze. Humorki też powoli mijają. aha...zapomniałam. plamienia po okresie w palecie barw brązowej ;/ okropne. ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że mogło chodzić o sytuację, w której zamawiasz coś w aptece i zostawiasz receptę - jak potem zrezygnujesz z zakupu, to muszą Ci ją oddać.
#3438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a z pozytywów zauważyłam większy biust i większą ochotę na seks co akurat na razie mi się nieco uspokoiło i zmieniło na ww płacz. Ale mam nadzieję że wróci. Wolę być niezaspokojona niż płaczliwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Matko, okres zaczął mi się w zeszły czwartek (wtedy zaczęłam łykać Yaz) i trwa do tej pory... 9 dzień już "przeciekam" i końca nie widać...
![]()
#3440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
A które opakowanie?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Same plamienia mnie doprowadzają do szału. One nawet nie są momentami brązowe, a czarne. :| Moja lekarka uprzedziła mnie o tym ale i tak mnie to martwi ![]()
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze, więc mam nadzieję, że to tylko tak na początku będzie, a potem się unormuje.
#3444 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do samego tycia, jeszcze mnie to tak nie przeraża, ale jak znam opinie osób które w ciągu krotkiego czasu przytyly nawet 10 kg to sympatycznie mi się nie robi ![]() a obecnie czy wzroście 162 ważę 47 kg i do 50 bym to przecierpiała ![]() ![]()
![]() |
#3446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieszkam w Polsce, więc tu jak dostanę receptę na tabletki na np. 3 miesiące chodzę do apteki z tą receptą co miesiąc. Edytowane przez cholerna romantyczka Czas edycji: 2011-02-05 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny! Wczoraj bylam na imprezie i wymiotowalam po alko choc wypilam na prawde mało ok.1,a tabletke biore o 20 zwykle(moze wzielam 20.25) ....przed tym ok.24 kochałam się z moim chłopakiem. Tabletka byla pierwsza,bo biore w 3 dniu krwawienia.Ok.6 wstałam i wziełam kolejną bo to nie dawało mi spokoju a nie minelo jeszcze 12 godzin od poprzedniej...Czy istnieje jakies niebezpieczenstwo?Normaln ie podczas okresu prawdopodobienstwo jest male ale jak to jest podczas brania tabletek??Wspolzycie było tuż przed wymiotami przeciez wiec boje sie,choc niby tabletka wchlania sie do 4 h,ale nie wiem jak jest podczas picia alkoholu?I czy mam brac tabletki normalnie teraz czy kupic kolejne opakowanie by uzupelnic te jedna ktorą zazylam dzisiaj dodatkowo?
Z góry dzieki za odpowiedz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Przyczajenie
|
mysle ze nic sie nie stalo, ja sama ostatnio zapomnialam pierwszej tabletki, tez wspolzylam i w normalnym terminie dostalam okresu... uwazam ze nie masz co sie bac chociaz kazdy organizm jest inny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.