|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Grazin brzuszek supcio naprawde
![]() Siasiek ale sie wzruszylam tymi zdjeciami i filmami...a ten filmik jak maly sobie spi spi i spi i nagle zaczyna plakac, a tatus mizia go po glowce zaczelam plakac normalnie! ja juz chce swoje malenstwo the_sania barylka, kaczusia czemu nie oj ci nasi panowie moj mi powiedzial ze przytylam na brzuchu i na twarzy...chyba na tylek nie patrzy i uda![]() principessina co ty chcesz od swojego brzucha, jeste sliczny okragly i w ogole mi tez pepek na wieszk wyszedl, ale na szczescie mnie nie boli.A to zdjecie ciebie w calosci moniqac synus rzeczywiscie duzy, ale to dobry znak, ze ladnie o niego dbasz 6na+ kochana koniecznie kup sobie cos slodkiego![]() ddaaiissyy 13 kg wiecej? bo ja sie pytalam skoro zaczynalysmy z ta sama waga to ile ty masz teraz![]() anula dla mnie to ty w ciazy wygladasz super, nic dodac nic ujac, sama bym chciala zeby mi tylko w brzuszek weszlo ![]() Cytat:
Agnieszka.M cieszzy mnie to ze wizyta sie udala ![]() dziewczyny wiekszosc tych kosmetykow dla dzidziusia do szpitala kupi sie w aptece prawda?? ja mam tylko troszke co dostalam od pielegniarki z polozniczego i sama nie wiem jak sie zabrac za ta wyprawke, tyle rzeczy trzeba kupic....musze sie przejsc (bo mam blisko) do szpitala Madurowicza(tam chce rodzic) i zobaczyc co mi powiedza ![]() nadrabiam was od 9
|
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
witam!
dawno tu nie pisalam, ale podczytuje Was od czasu do czasu jestesmy w 21t 3d ciazy i czekamy na dziewczynke ubranek mamy mnostwo bo wciaz ktos cos kupuje (szczegolnie moja mama i siostra, a ostatnio nawet kolezanki z pracy ). Narazie mam 5 kg na plusie i niestety nie idzie mi wylacznie w brzuch ale i w biodra złozylismy juz lozeczko i powoli szykujemy pokoj dla małej ![]() Macie piekne brzuszki i ubranka gratuluje kazdej mamusi
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-02-05 o 11:11 |
|
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się zabieram za przenoszenie ciuszków donowego pokoju.
właśnie został skończony i muszę sobie poukładać tak jak chcę mam już łóżko dla siebie i tż miejsce na łóżeczko i szafkę na ciuszki nawet... trochę będzie pracy ale cóż... już nie mogę się doczekać
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia jak juz stworzysz wyprawke daj znac
ja sobie sciaglam ta Mori z pierwszej strony. Skreslilam to co mam i okazalo sie ze za wiele to nie jest. Wczoraj pokazalam Męzowi to sie chlopak za glowe zlapal hehe no coz zycie dzisiaj jade juz do Turku...tylko nie wiem o ktorej, chyba wieczorem. Jutro mnie na forum nie bedzie pojutrze sie odezwe i zdam relacje z usg, ktore ma byc o 14 zacieram juz raczki![]() ide posprzatac
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Nakarmiłam pajacyka i melduje się na wątku Nie wiem, czy rzeczywiście to działa, ale ja angażuje się we wszytskei możliwe w regionie akcje charytatywne.. Pajacyk znany mi "od kuchnii" jeszcze z czasów studenckich, więc przez symaptię pamiętam.. Noc koszmarna!! ..ale widzę, że nie tylko dla mnie.. chociaż żadne to pocieszenie Paulizia jak wyprawka będzie spisana, wrzuć listę ![]()
|
|
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niepotrzebnie bedzie wywolywac lojotok ![]() ja bede oliatum, ale soft, bo soft jest uniwersalny a zwykly do skory wrazliwej tak wiec soft sobie zaznacz ![]() Cytat:
a ja przegladam body i spiochy na allegro z napisami 'MOJA MAMA JEST NAJFAJNIESZA" ORAZ "SLODKA CÓRECZKA TATUSIA" I dzisiaj je zamowie
|
||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane! alez mialam koszmar dzisiaj, wpierw ze pojechalam na porodowke bez toreb, a pozniej ze mylam wlosy i polowa wypadla!!! no to pewnie dlatego, ze dzis musze moje smalce umyc
![]() Dziekuje wszystkim za mile komentarze, no moj brzuch i tak duzy mi sie wydaje, bo cale zycie bylam chuda, wiec teraz grubo sie widze, ale to chyba normalne... Paulizia, Lolka dawac tu fotki klamczuszki!!! idziemy z mezem zbierac pomarancze, znaczy ja bede trzymac torbe a on zbierac
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasciwie 4 kg przytylam w II trymestrze, a tylko 1 kg w I zreszta ja nie jestem taka szczuplutka jak wiekszosc tutaj wiec moze nie za duzo moge przytyc
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno octenisept, super dezynfekuje i NIC nie szczypie !! Kompletnie nawet jak sie psiknie na otwartą świeżą rane Cytat:
![]() ![]() ![]() :ro tfl: wszystko przez to chyba, ze przed ciąża mocno pilnowałam sie z jedzeniem, słodycze w ogole nie istniały, jadłam wprawdzie 4-5 x dziennie ale same zdrowe rzeczy i po troszku a teraz..... najgorszy był w ogole I trymestr - wypad do Mc Donalda i spałaszowanie na 1 posiedzenie: Bog Maca, Wieśmaca i cheesburgera, do tego frytki poprawione colka. Mąż oniemiał ze zdziwienia.. I tak wówczas wygladało moje pożeranie. Na szczęscie maczek był rzadko ale nadrabiałam innym "pysznosciami"
|
|
#3761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam dwa kompleciki z napisami, wprawdzie po angielsku, ale fajne są Z dedykacja dla taty mam (po tłumaczeniu) - Mały bohater taty, i dla mnie - Mały potworek mamy ![]() ![]() Cytat:
świeże pomarańcze fotka - no comment |
||
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() \zbierac p[omarancze ![]()
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
tez Was tak ciagnie do cytrusow?
mnie szczegolnie do mandarynek mniam
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ladnie to tak znikac i sie nie odzywac? ![]() Super, ze wszytsko u Was ok i gratuluje Dziewuszki. Moria pewnie uzupelni na liscie. Imie macie wybrane?No ja tez sciagam troche od Morii, troche z tej strony co podala Princi, skacze po innych stronach. Moja wyprawka jest jeszcze w roboczym stanie. 10 lutego mam spotkaniez polozna i mam nadzieje, ze ona mi pomoze co ja potrzebuje do szpitala i jakie sa zasady szpitala, w ktorym rodze, ale jak juz ja dopieszcze to napewno wrzuce ![]() Agus oliwke i tak kupie profilaktycznie, chociazby do glowki no i nie wiem czy ten Oliatum mozna stosowac od pierwszych dni? Myslisz, ze Soft lepszy? No i chyba zaufam Bambino lub Nivea baby...
|
|
#3765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. On by wolał Maja, ale teraz co 2 to Maja i w pracy mam duzo Majek (przedszkole).
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka gratuluje dzieczynki
Paulizia u mnie nie ma tego oliatum, podobny jest triderm znacie to? wymienie pomaranczki, mandarynki i cytryny na ogorki kiszone i pierogi, prosze w kolejcie sie ustawic
|
#3767 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejo
ja dziś od 8 na nogach a noc to masakra! też macie takie bóle biodra ? ![]() a i chciałam was zapytać, jak to jest u was z odczuwaniem ruchów w nocy? ja tam tylko jak się przebudzę to czuję. ale to tak najwyżej 2razy w nocy.... a zaraz zjem sobie eklerka bo gniazdko już wsunęłam po śniadanku wczoraj za to przed snem jeszcze wafelka hihiAgnieszka.M super, że na wizycie wszystko dobrze i dalej jest siusiak hihihmoniqac kochana szefostwem teraz w ogóle się nie przejmuj. najważniejsze zdrowie synka a co do skracającej się szyjki, to moja mama miała skróconą już w 6m-cu i lekarz jej mówił, że urodzi wcześniej, a urodziła mnie 2tyg po terminie takze głowa do góry no i super, że Maluch rośnie jak na drożdżach będzie dobrze!Cytat:
co do pajacyka to klikam nawet dwa razy dziennie, bo kapnęłam się, że jak minie jakieś 10-12godzin to można znowu i tak rano i przed snem klik tak samo na pustamiska.plCytat:
![]() a co do upławów, to ja nie miałam swędzenia, a znowu okazało się, że grzybica Cytat:
Cytat:
ale widocznie taki Twój urok. dużo kilogramów Ci przybędzie, a że jesteś drobna i szczupła to na bank wrócisz do swojej wagi sprzed ciąży![]() Cytat:
Cytat:
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-05 o 11:43 |
||||||
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam,pierogi z kapustą i grzybami też mam .Oczywiście to wszystko od babci..Wiozłam to aż 800 km ,ale dowiozłam
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
ania2631 ale droge przebyly te Twoje pierogi wytrzymalyby jeszcze 2 tys km?
|
#3770 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak poznam plec to tez mojemu dziecku takie body sprawie ![]() Cytat:
kurde zazdroszcze ci tego i tej pogody![]() Cytat:
Cytat:
teraz sie troszke zmienilo (wlasnie paczka wsunelam z toffi ). Coz sie dziwic jestesmy w ciazy, mamy wieksze zapotrzebowania, w moim przypadku palilam fajki przed ciaza wiec jeszcze wieksza ochota na fast food teraz zyje nadzieja ze jak sie nasze skarby urodza to schudniemy siasiek dala nam nadzieje-tego sie trzymajmy. Moja kolezanka przytyla 21kg w ciazy a teraz wyglada jak nastolatka z plaskim brzucholkiem
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia to ja zawstydze twojego męża jak turbodymoman ja potrafie zjeść dwa takie opakowania.
dziś w nocy nie spałam od pierwszej i zjadłam całą czekoladę i popiłam sokiem marchewkowym(później miałam wyrzuty sumienia no ale cóż)
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Witam
dziś nie poczytam co napisałyście,brak mi czasu. Sprzatam,gotuję żur i niedługo brat przyjdzie zrobić mi balejaż. Zostawiam tylko fotki brzuszka z 22 tc i 23tc po kolei nadrobie w poniedziałek
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie wypilam kawke inke i biore sie za robote, bo jak mi sie goscie w poniedzialek zwala na chate to bedzie wstyd
![]() o wlasnie the sania tak jak mowisz ja i ddaaiissyy male takie chude bylysmy to teraz nasrabiamy ![]()
|
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc i tak duzo ludzi mi mowi, ze w ogole nie widac po mnie ciazy
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja też nadrobię z brzuszkiem
|
#3776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobra uciekam, odezwe sie jeszcze..... paaaaaaaaaaaaaaa
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy choinka mi stoi jeszcze na polce
jak znalazl bedzie na przyszly rok ![]() the sania ja tez malo czuje w nocy mojego dzidka. On wczoraj w ogole byl jakis malo ruchliwy. Mam nadzieje, ze dzisaj nadrobi ![]() Kasia16 brzuszek piekny Przyszly moje ciazowki i spiochy ubralam na legginsy i jeszcze troszke luznawe, ale mam nadzieje ze te tym raze do konca ciazy wystarcza ![]() DSC03714.jpg
|
#3779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A ja już trochę popracowałam
![]() Cytat:
, podeślij dane na priv, to policzymy![]() Cytat:
Jak ja nie lubię takiego wiatru |
||
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy ten oilatum a soft jest ogolny taki dla pielegnacji noworodkow od pierwszych dni zycia http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/Z...atum-Soft.html tam masz na[pisane, poczytaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

pojutrze sie odezwe i zdam relacje z usg, ktore ma byc o 14