Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 11:40   #2401
kasshia
BAN stały

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Madzia1k1 słodkie zdjęcia

Margaret82, ja też planuję coś takiego kupić, nie wyobrażam sobie takiego traktowania tych bezcennych pamiątek, w szczególności po pierwszaczku (czy taki wyraz istnieje? nie wiem ). Moja siostra już 8 lat trzyma zdjęcia, po drugim dziecku też ma...
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:43   #2402
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Z pejczem na kobietę w ciąży Ja chciałam byc miła i Wam arbizika dać bo mówicie że nie mozecie nigdzie kupić a tu takie traktowanie

A pogoda chyba wszędzie taka sama U Nas też piździ, ale to nic nowego bo w Kieleckim zawsze piździ

Miłego dnia
no z tym bacikiem to taki żarcik miał być oczywiście

wybaczysz, Margaret ?

Tż z rana wyszedł na zewnątrz chwile i wrócił i stwierdził właśnie że piździ jak w Kieleckim

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:45   #2403
DaKaro
Zadomowienie

madzia1k1 o teraz więcej widać, jak powiększyłaś, piękna dzidzia.

Moje zdjęcia również trzymam w książce, żeby się nie pogięły. Do tego je zeskanowałam, na wszelki wypadek. A z tą książką super pomysł, można by stworzyć album ze zdjęciami na każdym etapie życia dziecka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:55   #2404
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
no z tym bacikiem to taki żarcik miał być oczywiście

wybaczysz, Margaret ?

Tż z rana wyszedł na zewnątrz chwile i wrócił i stwierdził właśnie że piździ jak w Kieleckim
oczywiście soczkiem

Hehe no chyba wszyscy znaja to powiedzonko A do tego My mieszkamy na osiedlu na górce i nawet jak gdzieindziej nie wieje to u Nas tak Jak jeszcze chodziłam do szkoły to wszyscy przychodzili wiosną z krótkim rękawkiem a ja zawsze miałam swetr bo u mnie zimno było

Taki album fajna rzecz bo można zapisac datę pierwszego słowa, pierwszego zabka, pierwszego kroczku i wiele innych rzeczy o których potem sie nie pamięta. Oglądałam już w empiku te albumy i teraz tylko czekam az poznamy płeć
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:59   #2405
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dla mnie jeszcze było istotne, że na ratajach miałam blisko na Politechnikę, co już całkowicie nas przekonało do zakupu .
Bratowa w zeszłym roku rodziła na Polnej i sobie chwaliła, więc ja chyba też zdecyduję się na ten szpital.
Ponadto moja gin tam pracuje, więc to też przemawia za tym szpitalem.
A Ty na który się zdecydowałaś?
ja będę rodzić w Sw.Rodzinie po raz drugi.Tam mam położna i lekarza.Polna ma złe opinie nigdy nie brałam jej po uwagę

Zanko sto latek dla Filipka

mam mi dzisia kupiła tabletki Femibion Natal 2.Jestem ciekawa czy bede mi służyć Bierze się 2 dziennie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:04   #2406
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

no no Zanuś gratuluję jest Twoje wymarzona dziewczynka super ekstra,ucałuj mocno Filipka z okazji urodzin ale musisz byc szczęśliwa

Kasia-witaj gratulacje córci

Madzia1 - śliczne dzieciątko

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:07   #2407
kasshia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Kasia-witaj gratulacje córci
Dziękujemy

Chyba będę pędzić gotować obiad, za kwadrans wpadnę Jakbym nie wróciła, to cześć możliwe że wrócę wieczorkiem.

Trzeba jeszcze kwiatki podlać
Stary 2011-02-05, 12:13   #2408
BABONIK
Zadomowienie

Carmela- życzę miłej zabawy

Blondynka no właśnie myślałam nad składakiem,ale chyba najwygodniej mi będzie kupic stelaż i spacerwkę quinny,a gondolę pożyczyc,chyba tak będzie najtaniej,chociaż Mutsy mi się tak podoba

Co do ALBUMÓW dziecka to ja mam dla córci taki,wpisujemy tam wszystkie ważne rzeczy i wklejay zdjęcia-super ten album: http://allegro.pl/album-moje-pierwsz...402346031.html

Stapelka- no to czekam z Tobą do 15tego,też jestem ciekawa co będziesz miec

Carmela-przesłodkie te komplety

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Natka za wizytę u gina,oby wyniki moczu się poprawiły

Aania-to szczęśliwego pwrotu do domku życzymy i się zgadamy może na ten tydzień na lody na Plantach,uwielbiam takie desery w pucharkach a tam są dosc dobre koło Coldu,nie pamiętam jak sie nazywa ta kawiarnia... co myslisz??

życzę miłego weekendu

ja wczoraj zrobiłam 4 miski chudej galarety z kurczaczka,jakby ktoś miał ochotę to zapraszam...mniam mniam mniam

Nikoś już z nami
Stary 2011-02-05, 12:14   #2409
agulaaabar
Zakorzenienie

Jeeej przebrnęłam przez czytanie..... ufff

Też oglądałam wczoraj te albumy, zresztą kupuje je każdemu nowo narodzonemu dzieciakowi w rodzinie

Zazdroszcze Wam, że juz wiecie co macie w brzusiach..... nam gin powiedziała, że ok 20 tygodnia, niby na nastepnej wizycie bedzie ok 17,5 tyg ale wole sie nie nastawiać, że sie dowiemy

U nas klasycznie... tatus chce pierworodnego a ja chce miec kogo w sukienki ubierać Moja wymarzoną Lilcie

Poprawiłam sobie samopoczucie wizyta u fryzjera i zmiana koloru wlosów

Jakies pomysły na obiad??

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:21   #2410
kasshia
BAN stały

agulaaabar, u nas nie jest klasycznie, bo po pierwsze już wiemy a po drugie D woli dziewczynkę, bo jest mniej problemów My akurat wcześnie się dowiedzieliśmy, od jakiegoś tygodnia znamy płeć małej . Tylko imienia ni ma :P
Idę gotować ten obiad, cześć

Zupa gulaszowa bedzie

Edytowane przez kasshia
Czas edycji: 2011-02-05 o 12:23
Stary 2011-02-05, 12:23   #2411
BABONIK
Zadomowienie

Agulaaa co to za zmiany-no pochwal się

Aania-zapomniałam,nie umiem Ci podpwiedziec w sprawie wózka,pokaż mi linki do obu tych wózkach to oglądnę i powiem Ci co o nich myśle...jeśli Cie to zainteresuje oczywiście

Nikoś już z nami
Stary 2011-02-05, 12:25   #2412
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
agulaaabar, u nas nie jest klasycznie, bo po pierwsze już wiemy a po drugie D woli dziewczynkę, bo jest mniej problemów My akurat wcześnie się dowiedzieliśmy, od jakiegoś tygodnia znamy płeć małej . Tylko imienia ni ma :P
Idę gotować ten obiad, cześć
Zazdroszczze strasznie, ja już bym straszliwie chciala wiedziec
Przynajmniej juz by nie bylo sprzeczek jak rozmawiamy z brzuchem i mężul mi per "on" a ja per "ona"

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Agulaaa co to za zmiany-no pochwal się
Kolorek zrobilam duzo ciemniejszy, bo od czasu mojego własnego slubu nie farbowalam i miała już straszne odrosty... a w piątek mam slub siostry, więc trzeba się jakos prezentować w dodatku w samym sercu Wiednia - kocham to miasto

Czas na zmiany !
Stary 2011-02-05, 12:28   #2413
DaKaro
Zadomowienie

Przeglądam właśnie tuniki na stronce bonprix. Czy któraś z Was zamawiała może ciuszki z tej strony?

kasshia z tymi dziewczynkami to różnie bywa, zależy od charakterku. U mojego męża w domu jest trzech chłopaków i jedna dziewczyna i teść zawsze w żartach powtarza, że z jedną dziewczyną miał więcej problemów niż z trzema chłopakami.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-02-05 o 12:32 Powód: dopis
Stary 2011-02-05, 12:29   #2414
kasshia
BAN stały

ja!
co chcesz wiedzieć?
wszystko dochodzi ładne i tak jak na obrazku
Stary 2011-02-05, 12:31   #2415
marzena_S
Zadomowienie

Jak powiedzieliśmy z tż w Wigilię, że spodziewamy się dziecka to brat z bratową wyciągneli dodatkowy prezent dla nas- właśnie taki album (mieli nosa).
http://allegro.pl/sliczny-pamietnik-...439246945.html
blondynkapoznan, kurcze nie słyszałam złych opinii o Polnej, może przez to, że mieszkam w Poznaniu dopiero 3 lata.
A na co dokładnie ludzie się skarżą?
Kiedy wystąpiło u mnie krwawienie w 8 tygodniu ciąży to bardzo miło i profesjonalnie się tam mną zajęli, więc raczej pozostanę przy tym szpitalu.

Zanka, wszystkiego najlepszego z okazji 2 urodzin dla Filipka!!
aga267, wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla Agatki!!

U nas dzisiaj na obiad kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:32   #2416
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Przeglądam właśnie tuniki na stronce bonprix. Czy któraś z Was zamawiała może ciuszki z tej strony?
Ja nie zamawiałam, ale koleżanka jak zamawiała to wszystko musiała odesłać bo niby wzięła swój rozmiar a pływała w tych ubraniach. Od kilku osób słyszałam własnie że jak sie zamawia to trzeba brać mniejszy rozmiar niż sie nosi.

Ja siedzę i przeglądam allegro a powinnam sprzątac i obiad gotowac
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:42   #2417
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
ja!
co chcesz wiedzieć?
wszystko dochodzi ładne i tak jak na obrazku
Cytat:
Ja nie zamawiałam, ale koleżanka jak zamawiała to wszystko musiała odesłać bo niby wzięła swój rozmiar a pływała w tych ubraniach. Od kilku osób słyszałam własnie że jak sie zamawia to trzeba brać mniejszy rozmiar niż sie nosi.

Ja siedzę i przeglądam allegro a powinnam sprzątac i obiad gotowac
No właśnie, niektórzy skarżą się na zawyżone rozmiary. Gdy zmieniłam w wyszukiwarce na rozmiar 6/8 to niewiele ciuchów zostało. A ogólnie jaka jakość tkaniny?

Malwinka
Stary 2011-02-05, 12:44   #2418
BABONIK
Zadomowienie

Agulaaaa no to zazdroszczę imprezy w Wiedniu i wyobrazam sobie jak się zrelaksowałaś u fryzjera...jak ja lubię jak ktoś coś robi przy mnie... chętnie bym poszła zrobic sobie baleyage tylko po to żeby ktoś poogrzebał 3 godziny w moich włosach gratulacje dla siostry.

DaKaro-ja właśnie boję się zamawiac w BonPrix,bo rozmiar a rozmiar to różnica.ja raczej z tych z rozbujałym biustem,zazwyczaj nie mieszczę się w żadne "regularne" ciuchy w biuście...a też muszę pomyślec nad jakimiś tunikami,muszę męża na zakupy wyciągnąc...

Nikoś już z nami
Stary 2011-02-05, 12:45   #2419
kasshia
BAN stały

Ja ugotowałam, teraz wypoczywam.

Właśnie, rozmiar mniejszy niż się nosi, bo są większe. Zapomniałam, wiedziałam że gdzieś tak trzeba ale nie wiedziałam gdzie
Stary 2011-02-05, 12:45   #2420
Stapelka
Rozeznanie

no właśnie ja też miałam z tym problem. Mimo, że noszę 38 to w 36 pływałam widziałam, że Neckermann ma fajne ciążowe ciuchy tylko nie mogę się rozeznać w ich stronie

Zanka - najlepszego dla Filipa!
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:11   #2421
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Agulaaaa no to zazdroszczę imprezy w Wiedniu i wyobrazam sobie jak się zrelaksowałaś u fryzjera...jak ja lubię jak ktoś coś robi przy mnie... chętnie bym poszła zrobic sobie baleyage tylko po to żeby ktoś poogrzebał 3 godziny w moich włosach gratulacje dla siostry.
Najlepsze jest to, że ślub zaczeli organizować równo tydzień temu!!

Na wszystko mają 12 dni niezły hardcore:

W czwartek mam zamiar sobie zafundować jeszcze paznokcie, a co mi tam

Narobie Wam smaka... na obiadek pierogi dla mnie ruskie, dla brata bo akurat przyjechal z mięsem i borowikami

A teraz się opycham sliwkami, bo tak mi zapachniały w sklepie wczoraj że nie mogłam sie oprzeć

Czas na zmiany !
Stary 2011-02-05, 13:29   #2422
BABONIK
Zadomowienie

Agulaaaa no to faktycznie niezły hardcore dzielni są
ja też zaraz będę jesc obiadek życze wszystkim smacznego

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

wiecie co?? ale ludzie żyją na świecie?? oni,rodzina, opieka społeczna
http://bochnianin.pl/9280_wisniczani...e_aborcji.html

i jaki wymiar sprawiedliwości

Nikoś już z nami
Stary 2011-02-05, 13:40   #2423
DaKaro
Zadomowienie

Babonik ojej to straszne. Niestety tak się dzieje, kiedy ciąża trafia się niedojrzałym osobom. Rodzice powinni bardziej uświadamiać swoje dzieci.
Jakieś 2 tygodnie temu koleżanka z pracy opowiadała mi, że dziewczyna (Irlandka) w wieku 21 lat urodziła sama! we własnym pokoju. Rodzice o niczym nie wiedzieli, chłopak ją zostawił gdy się dowiedział o ciąży, a dziewczyna bała się powiedzieć, bo rodzice restrykcyjni i wyrzucili by ją z domu. Usłyszeli jakiś krzyk na górze, gdy weszli do pokoju dziewczyna leżała zakrwawiona z noworodkiem, zadzwonili na pogotowie, oboje żywi na szczęście. Niestety koleżanka nie powiedziała co działo się później, mam nadzieję, że rodzice jej pomogli. To straszne, że dziewczyna żyła w takim strachu przed własnymi rodzicami. W końcu na kim powinniśmy polegać, jak nie na najbliższych.

Malwinka
Stary 2011-02-05, 13:48   #2424
BABONIK
Zadomowienie

DaKaro-aż mi się włosy jeży.... jest tylu ludzi,którzy by wszystko oddali za dzieciątko.... ehhhh .... co za ciemnogród...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

zapomniałabym Monia-jak tam synuś??zdrowy już??

Nikoś już z nami
Stary 2011-02-05, 13:55   #2425
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Zanka gratuluję córeczki! U nas też ma być Lena jeżeli to będzie dziewczynka A prawdopodobnie tak
Aa i buziaki dla Filipka

Jeśli chodzi o arbuzy to ja widziałam wczoraj w Raście, ale 44 zł za kg i jeszcze takie blade... Szczęka mi opadła.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 14:02   #2426
Natka_
Zakorzenienie

Dzieeeeń dooobry

blondynkapoznan ja biore też ten fembian i dobrze się go łyka zarówno jedną jak i druga tabletke

zanka wszystkiego najlepszego dla Filipka

agulaaabar Wiedeń jest przepiekny, tez uwielbiam to miasto mój tata tam pracuje i mieszka już prawie 20 lat, więc często tam jeżdżę

kasshia gratuluje córci

DaKaro ja nie byłam zadowolona z ubrań bonprixa, wszystkie odesłałam spowrotem :/ Te ubrania pomimo tego, że zamówiłam najmniejsze, były dla mnie jak worki :/ Materiał tez nie zachwycał...

madzia1k1 śliczna Dzidzia

Ja się idę położyć bo strasznie śpiąca jestem Póxniej zajrzę

Miłej soboty
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 14:09   #2427
madzia1k1
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o bon prix to faktycznie trzeba zamawiać rozmiar mniejszy. ja zamawiam co jakiś czas, i ja na razie wszysko mi pasowało i byłam zadowolona. Mam bluzeczke tuniczkę, 4 sukienki, i koszule w kratkę do jeansów.
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 14:12   #2428
kasshia
BAN stały

Skończyłam jedzenie i sprzątanie, nareszcie
Natka_ dziękuję
Ja nie chcę mieć jutro gości
Stary 2011-02-05, 14:17   #2429
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no chyba wszyscy znaja to powiedzonko
ja znam że wieje jak na Uralu, o kieleickim nei znam ale ja za daleko Kielc jestem (no dobra, Uralu też )

mój synek wczoraj mi na kolanach usnął bo zmeczony ale juz nie gorączkuje. w poniedzialek ide na sprawdzenie do lekarza, raczej nie dostanie wiecej lekow ale jakies wolne by sie wykurowal do konca by sie rpzydalo...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 14:22   #2430
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Skończyłam jedzenie i sprzątanie, nareszcie
Ja nie chcę mieć jutro gości
Nie przejmuj się, ja tez ostatnio coś niegościnna jestem. Nie mam nic przeciwko kiedy ktoś wpada na kawkę po południu poplotkować z zapowiedzią, ale jakieś większe wieczorne imprezy mi nie podchodzą, a szykowanie jedzenia na nie tym bardziej.

Słucham mojej nastoletniej miłości: http://www.youtube.com/watch?v=jxkVgZkPH9g

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-02-05 o 14:23 Powód: dopis
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości