|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Ok już wiemy że wiele z was korzysta , ale raczej chciałybyśmy info o jakiej stronie mowa. Może ktoś na chwilę wpisać i zaraz wykasować albo w pw wysłać
?
|
|
|
|
#842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezłego wstydu bym sobie narobiła A w samochodzie to się tak wściekam, że naprawdę cieszę się, że jeżdżę sama![]() Cytat:
A gdzie mierzysz temperaturę? Ja pod pachą miałam zawsze 37 albo więcej ale teraz już nie mierzę.
|
||
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
:P Jak ktoś nie doczytał to na PW :P
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2011-02-04 o 18:21 |
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
no ja nie zdążyłam przeczytać i jakbym nie znała stronki to by było buuu nazwę strony można podać 28 dni. jak ktoś zainteresowany
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
No ja Cię już znalazłam
Ja też chcę już taki wykres!! ![]() I w dodatku zaraz po ślubie - no super
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2011-02-04 o 18:54 |
|
|
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
Mam karte na rózowej stronie (dzieki
Dziewczyny, czy tygodnie ciąży np.do badań lub do ustalenia przejścia w kolejny trymestr liczy się od OM - tak jak mi pokazał ten kalendarz W którym ja jestem tyg jeśli od OM - 11, USG - 9t4d, od owu - 8 tyg Wybierając się na USG genetyczne pomiędzy 12-14 tyg sugeruję się tygodniami liczonymi wg OM czy potencjalnego zapłodnienia? Wiem, że to głupie pytanie, ale w takim okresie to 2 tygodnie różnicy (czekania) to strasznie długo a nie wiem czy mogłabym iść na to badanie za tydzień czy za 4 |
|
|
|
#847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#848 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-02-04 o 20:28 Powód: literówka |
||
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to kiedy nastąpiło zapłodnienie pokazuje USG
|
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
No to się chyba źle na tę przezierność umówiłam, bo wg OM będzie 14t4dn
Liczyłam "potencjalny" wiek dziecka Piszą żeby to robić między 10-12, czasem 12-14. No ja się czuję jakby mi mózg wyżarło. |
|
|
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
a myślałyście dziewczyny o porodzie? ja od zawsze mówiłam tż ze chce rodzinny a on od zawsze że nie chce i nawet się do tego przyzwyczaiłam że go nie będzie, ale ostatnio kupiłam gazetkę dla mam i tam było o wydatkach związanych z dzieckiem i było w tabeli osobno o kosztach znieczulenia, osobnej sali, różne rzeczy tam pisały i m.in. był poród rodzinny i cena 200-600 zł i tż się pytał co to jest, wytłumaczyłam mu i powiedział tak: to może się zastanowimy jeszcze nad tym i może poczekam na korytarzu. Byłam w szoku bo nie wiedziałam że zmienił zdanie
ale doczytywałam o porodzie rodzinnym w mieście koło nas i koszty są 200-350 zł, w jednym szpitalu jest że jak się zapiszesz tam do szkoły rodzenia(250zł) i będziesz chodzić to poród rodzinny napewno i chyba osobną sale po porodzie ma się w cenie. fajna opcja z szkołą ale ja muszę dojeżdżać 30km a bilety też nie są tanie + dojazd do szpitala więc u nas niestety szkoła rodzenia odpada. ale będę się więcej dowiadywać później jak będzie odpowiedni czasA jak jest z waszymi tż? bo szczerze mówiąc nie chciałabym być w obcym miejscu z obcymi ludźmi w dodatku prawie naga, wiem że takie widoki dla lekarza są normalne ale ja jestem wstydliwa może dlatego i cieszę się że tż zmienił zdaniemoże myślicie że za wcześnie żeby o tym gadać ale mnie ciekawi jak jest u was, czytałam o porodach rodzinnych i wypowiadali się nawet mężczyźni że to niesamowite uczucie i jakie są plusy dla matki i ojca. jak tż będzie po egzaminach to mu dam do poczytania ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
a i jeszcze co do temperatury: temperatura wieczorem jest zawsze podwyższona ja jak prowadziłam obserwacji to wieczorami u mnie była zawsze 37,3 a rano zawsze była poniżej 37, teraz nie mierze leniuch jestem. temperaturę mierzy się rano po przebudzeniu ale przed wstaniem z łóżka (mówię o temp mierzonej nie pod pachą)
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-02-04 o 21:36 |
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Mi koleżanka też poleca poród rodzinny. Mówi , że to 200-300 zl jest warte osobnej sali i można wybierać wtedy położną chyba a nawet gdyby nie to nieporównywalny komfort.
|
|
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), tlumaczy to co mowi lekarz tak bylo u mnie bo ja sluchalam tylko męża, lekarza nie chciałam i tak dalej. Tz tez zadowolony, przecial pepowine no i byl caly czas przy mnie i wiedzial co sie dzieje ze mna, to bylo dla niego bardzo wazne. Co ciekawe nie musialam placic ani grosza za porod rodzinny, zdziwilam sie ze piszecie o kosztach u mnie w szpitalu nikt nie musi placic, ale jak sie chodzi do szkoly rodzenia przy szpitalu to ma sie pierszenstwo do lepszej (pojedynczej) sali jeżeli jest wiecej pacjentek rodzacych. Druga sala jest dwuosobowa, tylko z parawanem
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Można się przyłączyć? 26 (środa) stycznia dowiedziałam się, że jestem w ciąży 27 (czwartek) robiłam Bete i wynik to 259.5 mIU/ml ![]() Pierwszą wizytę mam w poniedziałek o 19:00, więc liczę że poznam swój termin, ale na pewno będzie to koniec września lub początek października
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Ja od początku ciąży spadłam 3 kg ale to normalne (wg mojego gina) i od wczoraj zaczynam nadrabiać
A gdzie mierzysz temperaturę? Ja pod pachą miałam zawsze 37 albo więcej ale teraz już nie mierzę.[/QUOTE]Pod pachą mierzę Zawsze wieczorem 37,2-3
|
|
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o opłatach u nas w szpitalach nie słyszałam ale muszę się dopytać![]() Cytat:
Ciekawe gdzie podziewają się dziewczyny, które na początku się udzielały?? Odezwijcie się
|
||
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale powiem Wam, że o tak dużego krwawienia nie przewidywałam... |
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Ja zakupiłam już krem przeciw rozstępom Mustela- jest napisane ze nadaje juz od początku ciąży. Tylko z tym smarowaniem u mnie ciezko
albo zapominam albo mi sie nie chce . Ja juz zyje poniedziałkiem- 1 usg no i z niecierpliwoscia czekam na wyniki badan na toxo bo pierwsze cos niejasne mi wyszly. Chętnie wybrałabym sie do fryzjera bo mam odrost ze hej... ale chyba jednak przeczekam I trymestr- znow sie naczytałam, chyba ogolnie za duzo czytam w necie i sie niepotrzebnie nakrecam, Wy tez tak macie ??? Edytowane przez OrangeJuice Czas edycji: 2011-02-05 o 11:43 |
|
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj sobie krem na rozstępy kupiłam ten z Rossmanna, olejek jest dla mnie za lejący. I pytam się tż czy będzie smarować mnie nim, powiedział ze nie, a jak powiedziałam gdzie to od razu chciał smarować
u mnie jest problem ze systematycznością bo ile kremów miałam to żadnego chyba nawet do połowy nie wykorzystałam. no ale może się zmobilizuję, ten też pisze że od pierwszych miesięcy ciąży i żeby smarować 2 razy dziennie na kwc są dobre opinie o nim zobaczymy jak będzie
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej ja, ale takie coś to wcale nie jest dobre bo tam piszą wiele głupot. Chociaż ciężko się oprzeć bo jak to piwersza ciąża to chce się wiedzieć wszystko haha.Ale włosów też nie chcę obcinać bo słyszałam że się tak dziecku rozum skraca |
|
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i gratuluje fasolki !!!co do porodu to TZ bedzie napewno przy mnie ale jeszcze nie mysle za duzo o tym , a jak juz to tylko zaczynam sie bac wlosy mozna farbowac , bez przesady w koncu farba nie wnika do krwi wszystko z glowa trzeba robic i tyle ,ale nie przesadzac z zakazami , bo w jakas paranoje wpadniemy
|
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
To chyba jednak umowie sie do fryca w tygodniu
. Może mi sie humor poprawi, bo odkad zaczelam brac przepisany przez lekarza Duphaston mam wisielczy humor a perspektywa siedzenia w domu na zwolnieniu mnie dobija. Mam nadzieje ze to mija...
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie moja praca, klienci są upierdliwi Może wreszcie pracę licencjacką zacznę pisać Kiedy się wybieracie na zwolnienie dziewczyny? Ja za 2 tygodnie |
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się bardzo cieszę że mogę siedzieć w domu
![]() Co do farb - owszem nie wnika w krew , ale pomyślałaś może asionku o zapachu? Amoniak to chemia a ja np. pytałam o to mojego ginekologa- a raczej 2 i stwierdzili, że chemii nalezy unikać w pierwszym trymestrze ponieważ kształtuje się układ nerwowy i inne ważne narządy a to temu nie sprzyja. Ja np. jestem na uczelni plastycznej i mam styczność z wieloma smrodami i już ustaliłam z wykładowcami że nie będę się zjawiać ponieważ ważniejsze zdrowie dziecka. Myślę że można raz na jakiś czas, ale raczej nie ryzykowałabym w 1 trymestrze. |
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za gratki i przyjęcie
![]() Póki co żyję poniedziałkiem, bo mam milion myśli na minutę... Chyba muszę sobie na kartce spisać pytania jakie mam do lekarza
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie ja podcinałam i farbowała włosy nie podejrzewając nawet dzidziusia...
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Myślę że farbowanie raz na jakiś czas w 2 trymestrze przejdzie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

sama na niej siedzę 

i jak czegoś ostatnio nie wiedziałam na egzaminie to myślałam że się rozpłaczę... a jak wyszłam to ryczałam przez pół godziny jak bóbr
Niezłego wstydu bym sobie narobiła 

Ja też chcę już taki wykres!! 

u mnie w szpitalu nikt nie musi placic, ale jak sie chodzi do szkoly rodzenia przy szpitalu to ma sie pierszenstwo do lepszej (pojedynczej) sali jeżeli jest wiecej pacjentek rodzacych. Druga sala jest dwuosobowa, tylko z parawanem