|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Oglądałam, drugi raz, pierwszy raz na początku ciąży, drugi raz teraz...w 9 msc
i musiała mi łezka polecieć chociaż wcześniej jakoś byłam obojętna na to
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
A o tej opiece nad żoną po porodzie wiesz coś? Dzięki! Super! Zawsze to tylko 3 dni i to niecałe.
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
tola, mój właśnie tak bierze ten urlop, od stycznia 2 tygodnie, wtedy akurat kiedy będę miała sesję ;-)
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby Ci minęło wszystko jak zobaczysz dziecko i pokochasz je od pierwszego wejrzenia ![]() może leki nie będa potrzebne i tego Ci życzę |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dawno nie pisalam, chociaz podczytywalam troche. w ciagu dnia pracuje (jeszcze tylko do piatku), a wieczorem chce spedzic troche czasu z TZ, Zreszta on sie troche wkurza ze tylko net i net, co racja to racja troche uzaleznia. W koncu dodzwonilam sie do szpitala i SR zaczynam w nastepna srode, wiec zalatwilam sobie dzien wolny od pracy(nieplatny :/ ). Jak sie w szpitalu dowiedzieli ze ja juz zaczelam 34 tydz a dopiero sie zglaszam na SR to powiedzieli, ze troche pozno, szczegolnie ze jakby nie dali mi wolnego to nastepne SR zaczyna sie w polowie marca . Cytat:
Co do chrzcin to nie mam pojecia kiedy co i jak. Moj TZ jest ateista, ja szczerze tez jakos zbytnio nie wierze i do kosciola nie chodze. Jednak chcialabym, zeby mala byla ochrzczona... jakos tak wedlug tradycji polskiej ![]() Jestesmy bez slubu to moze byc jakis problem, ale zobaczymy pozniej. Tztowi nie zalezy wcale.... Mama bedzie na pewno naciskac strasznie, juz mowila zeby na chrzestna moja siostre dac;p Moja mala ostatnio strasznie sie rozpycha... chyba ma malo miejsca w brzuszku. Ostatnio tak sie wyciagnela ze jej nozki mialam po boku, myslalam ze moimi plecami zaraz wyjda .
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-02-05 o 13:01 |
|
|
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ty juz 9 msc, masakra
|
||
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
witam,ale mam pyszne żeberka na obiad
tesiowa sie postarlablack rose ta kolderka nie ma tych przeszyc podluznych, poza tym jest bardzo plaska, tak jak poduszka, a nie nadmuchana. trzyrazy i ja tez sie poplakalam jak ogladalam wczoraj;(
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze sie zacząc pakowac, ale mam lenia. Gosikk_s jakoś nie mogę sobie wyobrazić , że będzie mniejsze, cała ciążę nastawiłam sie na 4 kilowego bobasa tak jak córka. Chyba pójde na jakies dodatkowe usg w marcu , bo zwariuję. Deneb3 dziekuje Lustereczko cudowny pokój, bardzo mi się podoba ![]() Jok3r współczuje, oby mężowi sie szybko zrosło Tity piekna posciel Marsylia , a pracowity mąż ? mysle, że omie jest fajne i Jacki to porządne chłopaki.Ewelqa jak samopoczucie, odpoczywasz w domku? Montii czyli jednak nie musisz mieć CC?
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-02-05 o 13:17 |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Raczkowanie
|
a tak poza tym to witam dzisiaj dziewczyny
ale za to wygrałam parę ciuszków i kocykhttp://allegro.pl/super-zestaw-3-szt...435315104.html http://allegro.pl/fixoni-blekitne-bo...432563652.html http://allegro.pl/fixoni-blekitne-bo...435911315.html http://allegro.pl/bawelniany-dwustro...431985972.html ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
laski mam glupie pyatnie..jak nakladcie krem na rozstepy to zostawiacie sutki???? czy cale piersi smarujecie...ja uzywam palmersa i nie wiem kurde czy mozna na cale piersi...a ja cale smarowalam i juz nie wiem czy to dobrze czy zle...co prawda troche za pozno bo juz koncowka ciazy..ale mam nadzieje ze nic im nie bedzie..
:confus ed:
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się omijać sutki, ale jak posmaruje to nic sie nie stanie.
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram!!! bo już mnie też bierze jak czytam o depresji przez ciąże !!! powiem Ci co to depresja... jak przez 3 lata nie umiesz zajść w ciążę! jak nie dają CI żadnych szans, że w ogóle kiedyś będziesz miała dziecko a masz 23 lata i jesteś świeżo po ślubie - a in vitro masz po raz kolejny nie udane!! to jest DEPRESJA.... rozumiesz? a nie nowe życie i uwierz mi wiem co piszę. Miałam o tym temacie nie wspominać ale nie mogłam już... nie wierzę, że ludzka psychika jest aż tak słaba - żeby bez psychologa iść do łóżka - a do porodu to odrazu z psychiatrą .
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-05 o 13:56 |
|
|
|
|
#2386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosikk, a u mnie tesco jest malutkie i dział dziecięcy to pieluchy i zupki/papki ![]() Montii, to wykłady ułożyły Ci się zarąbiście ![]() Cytat:
szkoda, że my nie załapiemy się na dłuższe macierzynskie dodatkowe..... Cytat:
ale dziś całkiem dobrze spałam, tylko jedna pobudka 0 4 - jestem z siebie dumna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusieńki w tym szaro-burym dniu
Śliczne wszytskie brzusie - jescze takie malutkie. Mój też cały czas był malutki ale ostatnio podskoczył no ale co się dziwić w końcu 38tc zaczęty - z tej okazji wrzuce Wam foty mojego brzucholinka Tżcik chory i jest na zwolnieniu, nie chcem się zarazić to uciekłam na noc do małego pokoju i wiecie jak się wyspałam hehe pomimo że nasze łóżko duże a w pokoiku tylko rozkładany fotel to nikt mi się nie kręcił On chciał iść spać do małego i żebym ja została w naszym łóżku ale ja mowie że muszę sie przyzwyczajać bo na początku będe tam spać bo tam właśnie stoi łóżeczko ![]() Mój maluch szaleje od rana a mi jakoś tak niedobrze dzisiaj, nic do jedzenia mi nie podchodzi pewnie uciska gdzieś na żołądek ![]() Powiem Wam dziewuszki że jak ostatnio pobolewa,kłuje i twardnieje mi ciągle brzuch to boje się czy rozpoznam te skurcze porodowe. Jakoś boje się że albo nie zdąże do szpitala albo że będe tam za wcześnie.. hm
Edytowane przez emila28101987 Czas edycji: 2011-02-05 o 14:23 |
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki ja mam znowu zly dzien ostatnio mdli mnie okropnie przez pol dnia co wyklucza zrobienie czegokolwiek w domu i potem nadrabiam popoludniami
zastanawiam sie czy to aby normalne na tym etapie ciazy ????Jakos ostatnio tez ciezko mi sie odddycha moze dzidzia ciazy bo w koncu coraz wieksza???Spadam zrobic jakis obiad choc wszystko mi gdzies w gardle stoi i zapach smazonego mnie dobija ![]() Dziś zaczynam 31 tydzień
|
|
|
|
#2389 |
|
Rozeznanie
|
nie zauważyłam wcześniej że mam tą podłużną kreske na brzuchu
|
|
|
|
#2390 |
|
Raczkowanie
|
Emila siczny brzusio ja mam podobny a to dopiero 31 tydz hihi czyli do 38 to mnie chyba rozerwie
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw się, mi praktycznie przez cały czas wracają mdłości i zdarza mi sie czasem wymiotować. Zapachy też przeszkadzają - szczególnie pieczone i smażone mięso widocznie taki urok. Jedna ma tak a druga nie..---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
hehe dziękuje
|
||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Avikusia, ja rozumiem że poczułaś się w jakiś sposób odtrącona ale wiesz jak to jest, znamy się tylko z tego co która pisze i w którymś momencie zaczyna się łapać za słowa. Szkoda wielka że nie masz jakiś bliskich koleżanek w realu, byłoby Ci na pewno łatwiej uporać się z problemami. No ale wiadomo, w swoim wieku raczej nie masz obok siebie wielu mam czy dziewczyn w ciąży a to by było najlepsze. Wierzę że boli, wcześniej były koleżanki a nagle wszystko się urwało i nie ma do kogo ust otworzyć. Dobrze byłoby gdybyście mieszkali razem z TŻ, a tak to praktycznie jesteś sama ze sobą, a to nie pomaga. I nawet najlepsi rodzice mogą nie wystarczyć.
Nuna, jeśli sie martwisz to pewnie że idź na dodatkowe usg, uspokoisz się. Ja bym się dla odmiany zmartwiła rodząc 4-kilowe dziecko, dla mnie norma to drobinka ![]() Kinga, to dobrze że wszystko jest ok Iweczka, u nas jest kilka tesco i w głównym jest duży dział dziecięcy i oddzielnie niemowlęcy a w tych małych własnie tylko pieluchy i słoiczki. I do tego dużego mam w sumie rzut beretem ale jeździmy tylko w soboty na zakupy a teraz podczas choroby przerwa. Więc akurat te promocje mnie ominą. |
|
|
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha jaki brzuchatek ogromny szok ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
tez tak mam jeszcze ten kaszel mnie meczy i po nim odczyn wymiotny katastrofa...... |
||
|
|
|
#2394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) odbieramy go za jakiś tydzien![]() ![]() Cytat:
ale....brzuch nie opadl a ja od 3 dni nei miałam zgagi ni moie ze nei jestem zadowolona![]() Cytat:
otóż nie - i uwierz mi nie jestes jedyna tutaj ktora cierpi z powodu tego ze męża czy tez partner a nie ma po calych dniach w domu (moj orowadzi własną firme i jak wychodzi z domu o 7 to wraca koło 21 - 22) i nikt nie robi z tego powodu afery ze sie nei ma komu wypłakac w rekaw dorosli ludzie w pewnym momencie wziąśc sie w garść i zabrac za siebie a nie użalać się nad sobą i uwierz mi wcale nei dziwie sie ze kolezanki sie od ciebie odsunęły skoro nie robisz nic innego tylko użalasz się nad sobą - ciąża to nei koniec świata nie ty pierwsza i nie ostatnia zaszłas w ciąze przypadkiem- mówi ci to dziacko z przypadku i co moja mam sie zlamala NIE!!!- miła całe 17 lat i wychowała całkiem normalną kobietę i zawsze powtarzała ze jestem jej największym szczęściem mimo tego ze pojawiłam sie w jej zyciu tak wczesnie sory w koncu musiałam to napisac bo mnei zatrzęsło wiesz co zaczełysmy z tesciowa to ogladac ale zaraz przełączyłysmy obie bo tego sie nei dało ogladac Cytat:
maja duzo nizsze ceny niz w viki (tez w zabrzu ) czy kaji w gliwicach
|
|
|
#2395 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi jak lekarz Ci pokazał liczyć te ruchy prawidłowo ? ![]() Cytat:
Cytat:
gratulację Cytat:
i też zaraz zaczynam 31 tc i się martwię jaki będzie pod koniec ciąży czy ja go udźwignę
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz po wczorajszym randkowaniu z meżem
![]() ![]() maż zaprosił mnie na wystep kabaretu moralnego niepokoju ![]() było booooosko tak sie uchichrałam jak gupia całkiem nowy repertuar, same nowiutkie skecze potem po oklaskach dwa razy jeszcze bisowali potem jeszcze mąż zabrał nas na pizzę ![]() i padł po dwóch piwkach w aucie ![]() ![]() a ja całą noc nie spałam tak mnie brzuch rwał i ręce tak samo teraz wstałam o 11 aż teściowa przyszła sprawdzić czy nic się nie stało najbardziej sie martwię bo się Natka od rana ani razu nie poruszyła nawet po słodkim a wczoraj na występie szalała jak mamusia ale na szczescie tak z pol godzinki temu zaczela sie ruszać chyba musiała odpocząć
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tej pory sie z tego smiejemy hihihih
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet do mezu w aucie powiedzialam "a czy ty patrzyłes gdzie w rybniku jest porodówka?" ale dalismy rade
|
|
|
#2399 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wasz termin porodu wychodzi w równym dniu skończonego 40tc?? Bo mój 40tc kończy się 25 lutego a termin mam 1 marca
czyli wychodzi że jakbym urodziła w terminie to czyli w 40tydz4dni ![]() trzyrazyi Filipek upodobał sobie prawą stronę i cały czas ją okupuję i cały czas brzusio taki nie kształtny jest hehe
|
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o opiekę na żoną, to u nas od lekarza ze szpitala, czyli ginekologa. Cytat:
Emilka fajny brzunio
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-05 o 15:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

i musiała mi łezka polecieć chociaż wcześniej jakoś byłam obojętna na to

tyle wolnego i dość luźni wykładowcy, szczęście mi sprzyja 
. 
ja jeździłam np do Zabrza, hurtownia...Bociek chyba? Tam było kilka pięter w tak jakby kamienicy i duużo wózków do wyboru, możesz sobie pooglądać, pomacać a w innym miejscu kupic taniej. z bytomia do zabrza nie jest tak daleko, jeździmy tam często na zakupy 

:confus ed:

młodziutka jeszcze jesteś i nie potrzebnie bierzesz wszystko do siebie. Forum co cos takiego, gdzie każdy moze sie wygadać, napisac co mu ślina na język przyniesie, wyładowac itd.

nie biorę dziekanki , dalej jadę z tym koksem , drugie dopiero będziemy mieć jak zrobię mgr także muszę się śpieszyć