|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Oglądałam, drugi raz, pierwszy raz na początku ciąży, drugi raz teraz...w 9 msc
![]()
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
A o tej opiece nad żoną po porodzie wiesz coś? Dzięki! ![]() Super! Zawsze to tylko 3 dni i to niecałe.
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
tola, mój właśnie tak bierze ten urlop, od stycznia 2 tygodnie, wtedy akurat kiedy będę miała sesję ;-)
#2374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby Ci minęło wszystko jak zobaczysz dziecko i pokochasz je od pierwszego wejrzenia ![]() może leki nie będa potrzebne i tego Ci życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Dawno nie pisalam, chociaz podczytywalam troche. w ciagu dnia pracuje (jeszcze tylko do piatku), a wieczorem chce spedzic troche czasu z TZ, Zreszta on sie troche wkurza ze tylko net i net, co racja to racja troche uzaleznia. W koncu dodzwonilam sie do szpitala i SR zaczynam w nastepna srode, wiec zalatwilam sobie dzien wolny od pracy(nieplatny :/ ). Jak sie w szpitalu dowiedzieli ze ja juz zaczelam 34 tydz a dopiero sie zglaszam na SR to powiedzieli, ze troche pozno, szczegolnie ze jakby nie dali mi wolnego to nastepne SR zaczyna sie w polowie marca ![]() Cytat:
Co do chrzcin to nie mam pojecia kiedy co i jak. Moj TZ jest ateista, ja szczerze tez jakos zbytnio nie wierze i do kosciola nie chodze. Jednak chcialabym, zeby mala byla ochrzczona... jakos tak wedlug tradycji polskiej ![]() Jestesmy bez slubu to moze byc jakis problem, ale zobaczymy pozniej. Tztowi nie zalezy wcale.... Mama bedzie na pewno naciskac strasznie, juz mowila zeby na chrzestna moja siostre dac;p Moja mala ostatnio strasznie sie rozpycha... chyba ma malo miejsca w brzuszku. Ostatnio tak sie wyciagnela ze jej nozki mialam po boku, myslalam ze moimi plecami zaraz wyjda ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-02-05 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ty juz 9 msc, masakra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
witam,ale mam pyszne żeberka na obiad
![]() ![]() black rose ta kolderka nie ma tych przeszyc podluznych, poza tym jest bardzo plaska, tak jak poduszka, a nie nadmuchana. trzyrazy i ja tez sie poplakalam jak ogladalam wczoraj;(
#2378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze sie zacząc pakowac, ale mam lenia. Gosikk_s jakoś nie mogę sobie wyobrazić , że będzie mniejsze, cała ciążę nastawiłam sie na 4 kilowego bobasa tak jak córka. Chyba pójde na jakies dodatkowe usg w marcu , bo zwariuję. Deneb3 dziekuje ![]() Lustereczko cudowny pokój, bardzo mi się podoba ![]() Jok3r współczuje, oby mężowi sie szybko zrosło ![]() Tity piekna posciel ![]() Marsylia , a pracowity mąż ![]() Ewelqa jak samopoczucie, odpoczywasz w domku? Montii czyli jednak nie musisz mieć CC?
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-02-05 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Raczkowanie
|
a tak poza tym to witam dzisiaj dziewczyny
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/super-zestaw-3-szt...435315104.html http://allegro.pl/fixoni-blekitne-bo...432563652.html http://allegro.pl/fixoni-blekitne-bo...435911315.html http://allegro.pl/bawelniany-dwustro...431985972.html ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
laski mam glupie pyatnie..jak nakladcie krem na rozstepy to zostawiacie sutki???? czy cale piersi smarujecie...ja uzywam palmersa i nie wiem kurde czy mozna na cale piersi...a ja cale smarowalam i juz nie wiem czy to dobrze czy zle...co prawda troche za pozno bo juz koncowka ciazy..ale mam nadzieje ze nic im nie bedzie..
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się omijać sutki, ale jak posmaruje to nic sie nie stanie. ![]()
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram!!! bo już mnie też bierze jak czytam o depresji przez ciąże !!! powiem Ci co to depresja... jak przez 3 lata nie umiesz zajść w ciążę! jak nie dają CI żadnych szans, że w ogóle kiedyś będziesz miała dziecko a masz 23 lata i jesteś świeżo po ślubie - a in vitro masz po raz kolejny nie udane!! to jest DEPRESJA.... rozumiesz? a nie nowe życie i uwierz mi wiem co piszę. Miałam o tym temacie nie wspominać ale nie mogłam już... nie wierzę, że ludzka psychika jest aż tak słaba - żeby bez psychologa iść do łóżka - a do porodu to odrazu z psychiatrą .
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-05 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gosikk, a u mnie tesco jest malutkie i dział dziecięcy to pieluchy i zupki/papki ![]() ![]() Montii, to wykłady ułożyły Ci się zarąbiście ![]() Cytat:
![]() ![]() szkoda, że my nie załapiemy się na dłuższe macierzynskie dodatkowe..... Cytat:
![]() ale dziś całkiem dobrze spałam, tylko jedna pobudka 0 4 - jestem z siebie dumna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Rozeznanie
|
Witam mamusieńki w tym szaro-burym dniu
![]() Śliczne wszytskie brzusie - jescze takie malutkie. Mój też cały czas był malutki ale ostatnio podskoczył no ale co się dziwić w końcu 38tc zaczęty ![]() ![]() Tżcik chory i jest na zwolnieniu, nie chcem się zarazić to uciekłam na noc do małego pokoju i wiecie jak się wyspałam ![]() ![]() ![]() Mój maluch szaleje od rana ![]() ![]() Powiem Wam dziewuszki że jak ostatnio pobolewa,kłuje i twardnieje mi ciągle brzuch to boje się czy rozpoznam te skurcze porodowe. Jakoś boje się że albo nie zdąże do szpitala albo że będe tam za wcześnie.. hm ![]() ![]() Edytowane przez emila28101987 Czas edycji: 2011-02-05 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki ja mam znowu zly dzien ostatnio mdli mnie okropnie przez pol dnia co wyklucza zrobienie czegokolwiek w domu i potem nadrabiam popoludniami
![]() ![]() ![]() Dziś zaczynam 31 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Rozeznanie
|
nie zauważyłam wcześniej że mam tą podłużną kreske na brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Raczkowanie
|
Emila siczny brzusio ja mam podobny a to dopiero 31 tydz hihi czyli do 38 to mnie chyba rozerwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw się, mi praktycznie przez cały czas wracają mdłości i zdarza mi sie czasem wymiotować. Zapachy też przeszkadzają - szczególnie pieczone i smażone mięso ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
hehe dziękuje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Avikusia, ja rozumiem że poczułaś się w jakiś sposób odtrącona ale wiesz jak to jest, znamy się tylko z tego co która pisze i w którymś momencie zaczyna się łapać za słowa. Szkoda wielka że nie masz jakiś bliskich koleżanek w realu, byłoby Ci na pewno łatwiej uporać się z problemami. No ale wiadomo, w swoim wieku raczej nie masz obok siebie wielu mam czy dziewczyn w ciąży a to by było najlepsze. Wierzę że boli, wcześniej były koleżanki a nagle wszystko się urwało i nie ma do kogo ust otworzyć. Dobrze byłoby gdybyście mieszkali razem z TŻ, a tak to praktycznie jesteś sama ze sobą, a to nie pomaga. I nawet najlepsi rodzice mogą nie wystarczyć.
Nuna, jeśli sie martwisz to pewnie że idź na dodatkowe usg, uspokoisz się. Ja bym się dla odmiany zmartwiła rodząc 4-kilowe dziecko, dla mnie norma to drobinka ![]() Kinga, to dobrze że wszystko jest ok ![]() Iweczka, u nas jest kilka tesco i w głównym jest duży dział dziecięcy i oddzielnie niemowlęcy a w tych małych własnie tylko pieluchy i słoiczki. I do tego dużego mam w sumie rzut beretem ale jeździmy tylko w soboty na zakupy a teraz podczas choroby przerwa. Więc akurat te promocje mnie ominą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha jaki brzuchatek ogromny szok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale....brzuch nie opadl a ja od 3 dni nei miałam zgagi ![]() ![]() Cytat:
otóż nie - i uwierz mi nie jestes jedyna tutaj ktora cierpi z powodu tego ze męża czy tez partner a nie ma po calych dniach w domu (moj orowadzi własną firme i jak wychodzi z domu o 7 to wraca koło 21 - 22) i nikt nie robi z tego powodu afery ze sie nei ma komu wypłakac w rekaw dorosli ludzie w pewnym momencie wziąśc sie w garść i zabrac za siebie a nie użalać się nad sobą i uwierz mi wcale nei dziwie sie ze kolezanki sie od ciebie odsunęły skoro nie robisz nic innego tylko użalasz się nad sobą - ciąża to nei koniec świata nie ty pierwsza i nie ostatnia zaszłas w ciąze przypadkiem- mówi ci to dziacko z przypadku i co moja mam sie zlamala NIE!!!- miła całe 17 lat i wychowała całkiem normalną kobietę i zawsze powtarzała ze jestem jej największym szczęściem mimo tego ze pojawiłam sie w jej zyciu tak wczesnie sory w koncu musiałam to napisac bo mnei zatrzęsło wiesz co zaczełysmy z tesciowa to ogladac ale zaraz przełączyłysmy obie bo tego sie nei dało ogladac Cytat:
maja duzo nizsze ceny niz w viki (tez w zabrzu ) czy kaji w gliwicach
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi jak lekarz Ci pokazał liczyć te ruchy prawidłowo ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratulację ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
a ja juz po wczorajszym randkowaniu z meżem
![]() ![]() maż zaprosił mnie na wystep kabaretu moralnego niepokoju ![]() było booooosko tak sie uchichrałam jak gupia całkiem nowy repertuar, same nowiutkie skecze potem po oklaskach dwa razy jeszcze bisowali potem jeszcze mąż zabrał nas na pizzę ![]() i padł po dwóch piwkach w aucie ![]() ![]() a ja całą noc nie spałam tak mnie brzuch rwał i ręce tak samo teraz wstałam o 11 aż teściowa przyszła sprawdzić czy nic się nie stało najbardziej sie martwię bo się Natka od rana ani razu nie poruszyła nawet po słodkim a wczoraj na występie szalała jak mamusia ale na szczescie tak z pol godzinki temu zaczela sie ruszać chyba musiała odpocząć
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet do mezu w aucie powiedzialam "a czy ty patrzyłes gdzie w rybniku jest porodówka?" ale dalismy rade ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wasz termin porodu wychodzi w równym dniu skończonego 40tc?? Bo mój 40tc kończy się 25 lutego a termin mam 1 marca
![]() ![]() trzyrazyi Filipek upodobał sobie prawą stronę i cały czas ją okupuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o opiekę na żoną, to u nas od lekarza ze szpitala, czyli ginekologa. Cytat:
Emilka fajny brzunio ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-05 o 14:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.