Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 16:03   #2431
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
oo , to moje jest mega śpiochem ciekawe czy będzie takie później
Kaśka była jeszcze bardziej ruchliwa i tak jej zostało.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:07   #2432
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Montii a ty masz lozysko na przedniej czy tylnej scianie?? ja mam na przedniej i te ruchy czuje przytlumione, ale tonormalne wiec sie nie zadreczam
na przedniej

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:09   #2433
n.ik.a
Zadomowienie

Monti jak zwykle fenkju

co do ruchów ja staram się liczyć choć raz dziennie ale jak mała dobije do 10 to daję sobie spokój, bo szybko jej to idzie. po za tym to z niej jest mały leniwiec - śmieję, że to ma po tatusiu a śpioch z niej niezły...czasem aż się martwię, bo potrafi przez cały dzień kopnąć kilka razy i finito, potem bryka w nocy albo późnym wieczorem
Też nie chcę skrupulatnie liczyć, bo bym schizowała

a tez wczoraj wpadłam do h&m i spędziłam tam chyba godz. ale to przez spódnicę jeansową, którą mierzyłam odwiesiłam i później jak chciałam kupić to ja wcieło-na szczęcie panie mi ja odnalazły, bo była 1 w rozm. M i jeszcze miała źle przeszyty panel na brzuszek więc wytargałam 15 proc. rabat ale wiecie co ta ciążowa M cos duża albo mi tak dupsko urosło- ciekawe ile jeszcze mi przybędzie do kwietnia na razie mam 11 kg na +

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:11   #2434
diatoma
Zadomowienie

to dlatego słabiej czujemy, mnie jeszcze nigdy zaden kopniaczek nie bolal, zawsze to jest przyjemne, zreszta ja mam brzuszek nisko, ciagle mi reka cala wchodzi miedzy piersi a reszte brzucha.
gdzies czytalam ze laska miala tak lozysko na przedniej ze nie czula ruchow prawie cala ciaze, i ci miala zwariowac/? zreszta kazde z naszych dzidziów ma swój tryb urzedowania, i tego sie trzymajmy. mnie np nigdy miedzy 12-13 nie kopie bo to nie jeggo pora

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:20   #2435
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
to dlatego słabiej czujemy, mnie jeszcze nigdy zaden kopniaczek nie bolal, zawsze to jest przyjemne, zreszta ja mam brzuszek nisko, ciagle mi reka cala wchodzi miedzy piersi a reszte brzucha.
gdzies czytalam ze laska miala tak lozysko na przedniej ze nie czula ruchow prawie cala ciaze, i ci miala zwariowac/? zreszta kazde z naszych dzidziów ma swój tryb urzedowania, i tego sie trzymajmy. mnie np nigdy miedzy 12-13 nie kopie bo to nie jeggo pora
tak, ale dziecko jest już na tyle duże ,że ja je czuje jak dotykam brzucha rękoma, wiem gdzie w tym momencie leży itp itd także czuję dokładnie jego ruchy ale jednocześnie widzę,że jest ich mało, on się czasem powierci i tyle, koniec
lekarz mi powiedział ,że łożysko na przedniej ścianie tłumi ruchy- owszem ale na początku kiedy malec sobie robi z naszej macicy sale gimnastyczną, możemy nie czuć, a teraz kiedy jest dość duże, no mój synek 2,700 już to wiem gdzie on jest dokładnie i nie sposób nie zauważyć albo nie poczuć zwykłego przekręcania się przynajmniej tak jest w moim przypadku ;-P

[LEFT]
Stary 2011-02-05, 16:25   #2436
diatoma
Zadomowienie

MOnti moje jest miesiac mniejsze od twojego, ale rzeczywiscie widac czasem ze sie przekreci, ale tego nie czuc, i jakbym nie patrzyla akurat na brzuch to bym nie wiedziala ze sie ruszyl. dziwne to ale przywyklam juz.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:26   #2437
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja tam w ogóle nie liczę
czuje młodego i jest dobrze, czasem się wierci, a czasem tylko lekko puknie, nie skupiam się jakoś na tych ruchach bo przecież dostałabym fisia
hehe kochana dokladnie
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Moje tyle nie śpi
Jak 2 h jest cisza to góra, a tak non stop jakieś kopniaki i kuksańce
no to ja mam tak samo
wiec nie licze namietnie, bo jak zaczne to 5 minut i koniec

jak nie moge jsc slodyczy to mam sposob
moja buleczke pelnoziarnista z maselkiem i miodem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 16:32   #2438
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
MOnti moje jest miesiac mniejsze od twojego, ale rzeczywiscie widac czasem ze sie przekreci, ale tego nie czuc, i jakbym nie patrzyla akurat na brzuch to bym nie wiedziala ze sie ruszyl. dziwne to ale przywyklam juz.
mój dopiero teraz zrobił się taki klocek
miesiąc temu mało czułam
a teraz z racji tego ,że on już duży to czuję jego ruchy, ale to dopiero pod koniec ciąży nastąpiło

[LEFT]
Stary 2011-02-05, 16:43   #2439
avikusia
Zadomowienie

Ja pingole... ile razy mam jeszcze pisać, że DOSTAŁAM SIĘ NA DZIENNĄ FIZJOTERAPIĘ w mieście DO KTÓREGO MUSIAŁABYM SIĘ PRZENIEŚĆ bo inaczej, to mam w ****u daleko, a kiedy dowiedziałam się o ciąży BYŁAM JUŻ OFICJALNIE STUDENTKĄ PRZED ODEBRANIEM INDEXU, a jedynie zmiana kierunku i przeniesienie na zaoczne MOŻE by mnie coś ratowały, chociaż wątpię bo to była WYŻSZA SZKOŁA ZAWODOWA, czyli praktyki w szpitalu, na co musiałam mieć zaświadczenie od lekarza pracy, że biore za siebie odpowiedzialność za pracę w zasięgu pola elektromag. czy coś tam, a proste że w ciąży to odpada!!! A że Montii studiuje i nie przerwała to super świetnie, ale wydaje mi się że UCZELNIE MA NA MIEJSCU, a w każdym razie bardzo blisko. Jak się nie mieszka na 3 tys. wsi to się można wymądrzać, a i owszem... Zresztą jakbyście widziały mnie przez pierwsze 4-5 mies. ciąży to same byście zwątpiły w życie i to, że coś bym zdziałała na jakichkolwiek studiach. A oceny zawsze miałam b. dobre i byłam bardzo ambitna, dlatego ugodziło to we mnie niesamowicie.

Inna sprawa mieszkać w mieście, bo WŁAŚNIE można sobie wyjść do parku, na zakupy czy gdziekolwiek, a na wsi gdzie? Chyba do spożywczaka he. I nie, nie mogę się spotkać z koleżankami bo siedzą zadowolone w KRK na studiach i dobrze im się żyje!!! ja do Krakowa mam ponad 60 km i nie będę za nimi jeździć zwłaszcza, że już nawet sama auta nie dostaje bo "dawno nie jeździłam, mogę się zdenerwować, zesłabnąć i bi bla ble, dlatego nie dostane".

Pewnie, że mogłam usunąć i miałabym życie, jakie chciałam, ale czy tak do końca? Pewnie prędzej czy później nachodziłyby mnie różne myśli. ALE nie usunęłam i postanowiłam zawalczyć więc już pierwszy krok zrobiony z tym, że to nie znaczy że nagle pogodziłam się z tym, że już nigdy nie będzie tak prosto i swobodnie i będę musiała nieźle spiąć dupe i ruszyć się albo do pracy, a jak się jeszcze da to na studia (bo niestety, ale pieniądze nie sypią mi się z nieba). No chwała Panu, że jeszcze rodzice mi pomagają jak mogą i że jest jeszcze Tż, bo bez nich to ja bym została z dzieckiem BEZ NICZEGO.

Wy nie rozumiecie, tego, że ja mialam na względzie że pierwsze trzeba się wyedukować, znaleźć prace, zarobić, ustatkować się a dopiero potem dziecko, tak żeby miało wszystko? A co ja teraz sama bym mu dała? Miłość? Miłością go nie nakarmie, nie ubiorę, nie przewinę, nie zaszczepię... na wszystko trzeba KASY.

A nie chce później żałować całe życie, że jedna chwila i wszystko się zawaliło.

a no i ta cała dyskusja zaczęła się od tego, że mi zaczeli robić w szpitalu problemy z cesarką.. a wy już zdążyłyście się uczepić mojego stanu psychicznego. Joker I PRZYZNAJE ŻE GŁUPIA BYŁAM, ale zamiast zdecydować się to załatwić prosto i szybko, wziełam na siebie nie tylko to 9 miesięcy tylko kilkanaście lat!! No, ale przecież to nic, przy tym że rocznie 32 tys. kobiet decyduje się na aborcje.

I jeszcze coś Ci powiem.
Moja mama miała problem z zajściem w ciąże i też już myślała, że nigdy nie będzie mieć dzieci. Urodziła mnie mając 30 lat, więc byłam upragnionym i wyczekanym dzieckiem.
Gdy dowiedziała się o mojej ciąży, była... po prostu zła. Zawsze mi z tatą powtarzali, żebym pierwsze coś w życiu osiągneła a później rodzina. Sami niestety musieli o wszystko walczyć, bo nie spali na pieniądzach. I mimo, że wiedziała jak to jest tęsknić za dzieckiem, którego się nie może mieć, zareagowała tak a nie inaczej bo chyba zdaje sobie sprawe, że ciąża w tym wieku nie jest tym o czym się marzy i wymaga masy poświęceń, na które ja nie byłam gotowa, bo zaskoczyło mnie to TOTALNIE.

ur. 01.04.2011

Edytowane przez avikusia
Czas edycji: 2011-02-05 o 16:54
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:49   #2440
agaaga89
Zakorzenienie

A moje właśnie na odwrót, budzi się z reguły ok.10 i dopiero się uspokaja ok.13 wczoraj jak leżałam w łóżku, to chyba próbował skorzystać, że się nie skurczam i chciał się przeciągnąć bo takie akrobacje wyczyniał w pewnym momencie było widać i czuć ewidentnie ramię albo rączkę, cudowne uczucie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:00   #2441
avikusia
Zadomowienie

I w ogóle zajmijcie się jakimiś ciekawymi tematami, bo same wałkujecie to, a ja już kończyłam ten temat ze 2 razy. No chyba że jak się tak wyżyjecie to Wam ulży.
Jedno jest tu pewne. Kto nie był w takiej sytuacji, nigdy tego nie zrozumie i ja już nie zamierzam się produkować, powtarzać 500 razy jedno i to samo, bo komuś najwyraźniej coś umknęło, a strasznie dużo ma do powiedzenia. Pomyślcie tylko co wy robiłyście mając to 19 lat i czy wtedy byłoby wam tak super łatwo mieć dziecko.
Bo ja jakbym miała chociaż to 22 - 23 lata, to już bym mogła robić takie wywody.

Fajnie, że nie które dziewczyny rozumiały, albo chociaż próbowały mnie zrozumieć. Dzięki wielkie dla Was.

ur. 01.04.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 17:00   #2442
Olusiaa_
Zakorzenienie

My się praktycznie zdecydowaliśmy na wózek Quinny Speedi SX http://allegro.pl/quinny-speedi-sx-2...439312783.html

a od jutra zostaję słomianą wdową, bo mąż mi na 2 tygodnie delegacji ucieka
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:07   #2443
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

avikusia ja jestem do tylu trochę do tylu.Studiujesz dalej?Jak ogolnie wyglada Twoje miejsce zamieszkania?
Ja musiałam zrezygnowac ze studów.Byłam na płatnych.Poza miesięcznym czesnym mielismy jakieś obozy itp i wszytsko płatne,więc jak się samemu zarabia studenckie grosze i opłaca studia to bylo ciężko.jak doszła ciąża to już w ogóle
Zaliczyłam 2 lata i co roku wracam.. i nie moge wrócić..także to jest jedyna decyzja ,ktorej żałuję w zyciu,że spanikowaliśmy troche i wyjechalismy z Trójmiasta to męża,żeby było łatwiej.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:15   #2444
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hmm

ale te godziny mnie zdziwily
12-13, i jak 2 h se nic nie dzieje to na ktg

bez przesady, przciez dziecko w brzuszku spi ok 20h na dobre

ja liczyc nie musze bo mam nad wyraz ruchliwe dziecko heh moze dlatego mi nie kazala liczyc az 3 razy
:
eh to chyba nie moje.... jak by sie nei ruszała przez 20 godzin to byłamym mocno zaniepokojona

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:20   #2445
prunelle
Wtajemniczenie

laskiiii, spokojnie, bo zaraz wszystkie na porodówce wylądujecie

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:21   #2446
miamore999
Zakorzenienie

tak dziś ( czy wczoraj) rozmawiałyśmy o sukniach slubnych, że postanowiłam moja wystawić na jednym z portali szkoda jej, bo ją uuuwielbiam ale kurka kaska też by się przydała

chociaż moja teściowa ma na strychu jeszcze swoją suknię sprzed ponad 30lat, może i ja mogłabym swoją dołożyć i kolekcyjkę byśmy zrobiły dla Oleńki
Stary 2011-02-05, 17:28   #2447
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a skad to wzielas, bo pierwsze slysze??????
ja licze inaczej
polozna mowila, ze jak wstaniemy to od 9-10 liczymy, jesli jest 10 i wiecej okej
jest dobrze
koniec

a nie jakies co 2 godzinne liczenie
dziwneee
noo ja mam tak samo liczyć, że od 9 i jak nalicze 10 to koniec
tak mam tez opisane na karcie

Cytat:
nie załamuj mnie kobitko bo mój to chyba w ogóle nie śpi i ciągle się przewraca

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
tak dziś ( czy wczoraj) rozmawiałyśmy o sukniach slubnych, że postanowiłam moja wystawić na jednym z portali szkoda jej, bo ją uuuwielbiam ale kurka kaska też by się przydała

chociaż moja teściowa ma na strychu jeszcze swoją suknię sprzed ponad 30lat, może i ja mogłabym swoją dołożyć i kolekcyjkę byśmy zrobiły dla Oleńki
moja suknia jeszcze w szafie
wystawiałam na allegro ale nic z tego
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:36   #2448
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
laskiiii, spokojnie, bo zaraz wszystkie na porodówce wylądujecie
to się nie ma co denerwować bo nie ma o co i nie ma najmniejszego sensu
avikusia jest po prostu osoba o takim charakterze i koniec
nie przyjmuje do wiadomości ze użalanie się nad sobą nie jest sposobem na życie ze to tylko pogarsza jej sytuację
ale jak się ją pociesza i głaszcze po główce to już jest ok

Stary 2011-02-05, 17:36   #2449
Olusiaa_
Zakorzenienie

A moja niunia jest bardzo spokojna- generalnie mało się rusza, 3-4 razy dziennie czuję serię ruchów i to wszystko może będzie grzecznym, spokojnym dzieckiem
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:40   #2450
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
ja nie sądziłam,że tak szybko swoją sprzedam,bo była dośc nietypowa i jeszcze dopasowana do ciala.Kaska zawsze się przydanajlepiej coś z tego kupić,żeby potem wspominać

Stary 2011-02-05, 17:40   #2451
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
I w ogóle zajmijcie się jakimiś ciekawymi tematami, bo same wałkujecie to, a ja już kończyłam ten temat ze 2 razy. No chyba że jak się tak wyżyjecie to Wam ulży.
Jedno jest tu pewne. Kto nie był w takiej sytuacji, nigdy tego nie zrozumie i ja już nie zamierzam się produkować, powtarzać 500 razy jedno i to samo, bo komuś najwyraźniej coś umknęło, a strasznie dużo ma do powiedzenia. Pomyślcie tylko co wy robiłyście mając to 19 lat i czy wtedy byłoby wam tak super łatwo mieć dziecko.
Bo ja jakbym miała chociaż to 22 - 23 lata, to już bym mogła robić takie wywody.

Fajnie, że nie które dziewczyny rozumiały, albo chociaż próbowały mnie zrozumieć. Dzięki wielkie dla Was.

Pierwsze dziecko urodzilam majac 20lat, zaszlam w ciaze jak mialam 19. ..
Skonczylam studia/bez przerywania/, rozwiodlam sie ale moim sposobem na zycie jest NIE UŻALANIE SIĘ NAD SOBĄ
Kazdy ma "zakrety" no ale trzeba brac ODPOWIEDZIALNOSC ZA SWOJE CZYNY
Jak jest zle to trzeba robic tak aby jutro bylo lepiej a nie siedziec i plakac ;-/

tez mialam zalamanie nerwowe ale z bardziej powaznych powodow niz Ty... ale jest roznica pomiedzy dolkiem psychicznym a uzalaniem sie nad soba....
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:42   #2452
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
A moja niunia jest bardzo spokojna- generalnie mało się rusza, 3-4 razy dziennie czuję serię ruchów i to wszystko może będzie grzecznym, spokojnym dzieckiem
to tak jak mój Fabio ciekawe czy nam się sprawdzi

[LEFT]
Stary 2011-02-05, 17:43   #2453
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
noo ja mam tak samo liczyć, że od 9 i jak nalicze 10 to koniec
tak mam tez opisane na karcie
ja tez tak liczę,wstaję i od tej godziny mam naliczyć 10 ruchów i zaznaczyc na karcie

Stary 2011-02-05, 17:53   #2454
n.ik.a
Zadomowienie

anika222 własnie się zorientowałam, że mamy tą samą datę ślubu

avikusia już przestań się nad sobą użalać i ciesz się, że za chwilę na świecie pojawi się twoje maleństwo jesteś osobą młodą i masz przed sobą całe życie. Jeszcze będziesz miała czas się wyszaleć. Weź kochana pod uwagę to, że jest dużo dziewczyn w gorszych od ciebie sytuacjach i dają sobie radę. Ja chodziłam do liceum z koleżanką, która zaszła w ciąże przed maturą z gościem, który jak przyszło co do czego umył ręce. Sama później mówiła, że była głupia. Ale co zdawała maturę z brzuchem i poszlo jej całkiem nieźle, urodziła i poszła na studia. Dziś jest mamą, pracuje, ma kochającego faceta
jak byłam w szpitalu, na sali leżałam z dziewczyną, która skonczyła niedawno 18 lat i zaciązyła. Młoda daje sobie radę, nie dobija się i czeka na maleństwo. Chodzi do szkoły wieczorowej i ma zamiar dalej się kształcić. Tak więc można widać, że można. Zresztą w ogóle nie rozumiem twojego samopoczucia (depresji) bo masz kochającego faceta, mamę która - wydaje mi się, że cię wspiera- a to jest chyba ważniejsze niż jak to nazwałaś stracona młodość.

p.s. ja tez swoje w życiu przeszłam ale po krótkim załamaniu podniosłam się, bo zdałam sobie sprawę , że sama jestem sobie winna

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:58   #2455
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Montii;24873526]jeju dziewczyny padam na ryjek ,
skoczyłam na szybko do h&m i ..zawitałam na dłużej
znowu poszalałam z ciuchami dla małego, ale już mam dosłownie wszystko no i pokusiłam się na jakieś sweterki w rozmiarze 68, 74 itp itd
oby mi szybko nie wyrósł z tych 62 itp bo mam ich dużo

teraz zabieram się za prasowanie jakieś, a wieczorem idziemy z TŻ i moimi rodzicami na jakąś kolację

Montii, a to jakaś okazja specjalna ???
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:59   #2456
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
anika222 własnie się zorientowałam, że mamy tą samą datę ślubu

avikusia już przestań się nad sobą użalać i ciesz się, że za chwilę na świecie pojawi się twoje maleństwo jesteś osobą młodą i masz przed sobą całe życie. Jeszcze będziesz miała czas się wyszaleć. Weź kochana pod uwagę to, że jest dużo dziewczyn w gorszych od ciebie sytuacjach i dają sobie radę. Ja chodziłam do liceum z koleżanką, która zaszła w ciąże przed maturą z gościem, który jak przyszło co do czego umył ręce. Sama później mówiła, że była głupia. Ale co zdawała maturę z brzuchem i poszlo jej całkiem nieźle, urodziła i poszła na studia. Dziś jest mamą, pracuje, ma kochającego faceta
jak byłam w szpitalu, na sali leżałam z dziewczyną, która skonczyła niedawno 18 lat i zaciązyła. Młoda daje sobie radę, nie dobija się i czeka na maleństwo. Chodzi do szkoły wieczorowej i ma zamiar dalej się kształcić. Tak więc można widać, że można. Zresztą w ogóle nie rozumiem twojego samopoczucia (depresji) bo masz kochającego faceta, mamę która - wydaje mi się, że cię wspiera- a to jest chyba ważniejsze niż jak to nazwałaś stracona młodość.

p.s. ja tez swoje w życiu przeszłam ale po krótkim załamaniu podniosłam się, bo zdałam sobie sprawę , że sama jestem sobie winna

o widziszsuper

Stary 2011-02-05, 18:05   #2457
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Aja, nie strasz. Moja to mega wiercipięta od 16,30 non stop do teraz tak łobuzuje w brzuszku że szok
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 18:24   #2458
avikusia
Zadomowienie

kampasiula to miał być pierwszy rok. Zrezygnowałam pod koniec września zaraz przed odebraniem indexu. Mieszkam z rodzicami, bo jakoś musze docierać do przychodni, czy szpitala więc tata mnie wozi (chociaż prawko mam, ale jako że jestem w ciąży to mi auta nie chce dać, o czym pisałam już wyżej).

I dziewczyny... skończcie z tym tekstem pt. "użalasz się" bo co przeżywam to moje, a że napisałam o tym co się stało w środę, to już potoczyła się dyskusja nie na ten temat co trzeba. Aż normalnie boje się napisać cokolwiek do tego co jeszcze dopisałyście, bo zaś będzie... Napisze tylko tyle, że żeby było tak jak jest teraz to NIE TYLKO JA potrzebowałam czasu i swojego już zdążyłam się nasłuchać... ale o tym się nie rozpisuje bo znów będzie "oooo znów biadoli jak jej źle było, bo coś tam coś tam", dlatego to pominę.

I tak już widać dużą poprawę u mnie, bo przynajmniej nie becze dzień w dzień od rana do wieczora i normalnie idzie ze mną pogadać i w ogóle. Jak już pisałam, dziecko zaakceptowałam. Zresztą od samego początku bałam się cokolwiek robić przeciwko niemu (tj. palić, pić, ćpać czy whatever byleby poronić), także tu mi nie można zarzucić, że robiłam coś źle. Od razu jak tylko gin. mi wykryła ciąże, zaczełam brać kwas foliowy i lepiej się odżywiać, no i oczywiście zero alkoholu. I to wszystko, mimo że tak strasznie nie chciałam być w tej ciąży, no ale spiełam dupe i wziełam się za zdrowszy tryb życia, co by dziecku nic nie było. Niestety psycha nawaliła i tyle.

ur. 01.04.2011
Stary 2011-02-05, 18:41   #2459
Jok3r
Zadomowienie

I nadal sie uzalasz. Na spotkania z kolezankami moze Cie wozic tata, pzreciez nie jezdzilabys codziennie tylko raz na jakis czas, zeby wyrwac sie z domu i porobic cos przyjemnego. Uczyc sie mozesz poki co jakiegos innego kierunku, albo porobic kursy w ESKK np, znalezc sobie jakies zajecie. Dziwisz sie, ze tak naskakujemy na Ciebie, ale z jednej strony piszesz, ze jakos dajesz rade i pogodzilas sie z sytuacja, a za chwile placz i lament, bo porod sn, a to oznacza mega depreche na bank, bo przeciez Bog Cie pokaral Twoja wlasna glupota. Mimo naszych postow Ty nadal piszesz w jak kiepskiej jestes sytuacji, a tym czasem ja widze jedynie problem w Twojej glowie, ktory sobie sama potegujesz. Jakbys sie wziela za siebie i nastawila, ze musze sobie dac rade to by znikenla polowa Twoich problemow, ale jak to ktoras z dziewczyn napisala, nalezysz do os, ktore juz tak maja, ze lubia jak sie ludzie nad nimi uzalaja i glaszcza po glowie. Proponuje, zebys juz nie pisala tu jaka jestes biedna, bo nap[arwde doczekasz sie dnia, kiedy nikt juz ci nie odpisze. Tyle ode mnie, bo ilez mozna walkowac to samo,a Ty dalej swoje.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:17   #2460
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
eh to chyba nie moje....
Moje też nie. Mały wiercipięta mi rośnie Mało kiedy śpi, jak już to pół godzinki do godziny, a przeważnie ciągle robi jakieś wygibasy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości