|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Dziewczyny ja dodaję do masek miód naturalny, od wujka i nie zmienia on konsystencji masek. Po dokładnym połączeniu mieszanka jest gęsta i nic mi nie spływa. No ale może to zależy od rodzaju miodu
A kochane, czy można łączyć ze sobą różne rodzaje olejków? Chodzi mi o to, czy mogę połączyć olejek jaśminowy z oliwą z oliwek? ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wkurza sie bezsensownymi postami jak każdy ![]() raczej trzymaj palce z dala od klawiatury żeby nie było oftopa wczoraj nakładałam kokosa na zwilżone odzywka w sprayu włosy zostawiłam na godzinkę, umyłam szamponem i nałożyłam garniera avocado z kropelka olejku z avocado po 20 min spłukałam efekt super błyszczące loczki
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Hm, napisałam o tym miodzie, bo u mnie jak najbardziej działa, nadaje gęstszą konsystencję, nie spływa. Jak widać każda z nas ma inne doświadczenia
ja używam miodu nie sklepowego, który ma niemal stałą konsystencję, i przyznam, że nie podgrzewam go jak robie maskę (podobno powyżej 40 stopni Celsjusza miód traci część swoich właściwości)
|
|
|
|
#1174 |
|
Konto usunięte
|
Nasza Indios niesympatyczna?
Nie może być ![]() Co do owego 'Kernel' - pojęcia nie miałam, że to ogólnie pestka. W każdym razie zawsze widziałam to tylko w odniesieniu do olei palmowych, ciocia wikipedia też tylko ten przypadek wyszczególniła. Co to by off-topu nie było - stosowała może któraś olejek z szałwii muszkatołowej? W internecie widzę same superlatywy, ale jedynie o brzmieniu teoretycznym, wygląda na to, że nikt tego nie stosuje
|
|
|
|
#1175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec może rozejrzę się za tym kokosem gdzieś indziej. mój też jest ważny do czerwca, użyłam go zaledwie parę razy a już się kończy nie wiem jakim cudem
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2487675 2]Co to by off-topu nie było - stosowała może któraś olejek z szałwii muszkatołowej? W internecie widzę same superlatywy, ale jedynie o brzmieniu teoretycznym, wygląda na to, że nikt tego nie stosuje
[/QUOTE]Pierwsze słyszę o takim olejku, ale z ciekawości aż sama poczytam o tym "cudzie"
|
|
|
|
#1177 |
|
Konto usunięte
|
Ponoć ma o niebo lepsze właściwości, jeśli chodzi o zastosowanie go do pielęgnacji włosów (przed wypadaniem, stymuluje porost), niż popularny olejek z szałwii lekarskiej.
Zastanawiam się, jak duże różnice zachodzą między tymi dwoma olejkami. Googlaszek chyba cierpi na brak danych w tym temacie
|
|
|
|
#1178 |
|
Konto usunięte
|
No i poczytałam, rzeczywiście zachęcająco to brzmi.
|
|
|
|
#1179 |
|
Konto usunięte
|
O tym ostatnim nie doczytałam
![]() Szkoda, że jest tak słabo dostępny. Ja widziałam tylko na mazidłach.. |
|
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą widzę, że koleżanka sylvia_doll jednak nie zdecydowała się udowodnić racji swojej wypowiedzi, dlaczego w olejach nie może być protein ![]() Cytat:
![]() Pomimo zapachu mogę stwierdzić, że jest to mój numer 1! A moje włosy wreszcie wyglądają jak włosy!
|
|
|
#1181 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A z tymi palcami...w sumie racja, wczułam się za bardzo ![]() Choć gdybym miała na takie inwektywy odpowiadać w realu...byłoby chyba gorzej ![]() Cytat:
![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2487675 2]Nasza Indios niesympatyczna? [/QUOTE] Jak widać ![]() Cytat:
W PiP nie ma...nie wiem- chyba tylko u mnie, bo tak to we wszystkich podobno są ![]() Xyolax- jakiś czas temu zauważyłam, ze moje pytania są przez nią ignorowane Czyżby były zbyt dociekliwe?
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-02-05 o 20:11 |
|||
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz no, ciężko udowodnić coś co się napisało bez wiedzy na ten temat
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś nałożyłam na 3 godzinki przed myciem olej arachidowy i jestem bardzo zadowolona z efektu
|
#1184 |
|
Konto usunięte
|
Też bym chciała, aby na moje włosy wystarczała 1 łyżeczka jakiegokolwiek oleju.
Oczywiście w pozytywnym sensie, nie chcę wyłysieć nagle ![]() To tylko ja tyle zużywam? Takiego oleju rycynowego na przykład schodzi mi 20ml na sam skalp.. |
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2487943 1]Też bym chciała, aby na moje włosy wystarczała 1 łyżeczka jakiegokolwiek oleju.
Oczywiście w pozytywnym sensie, nie chcę wyłysieć nagle ![]() To tylko ja tyle zużywam? Takiego oleju rycynowego na przykład schodzi mi 20ml na sam skalp..[/QUOTE] Mi wystarczy na razie pełna łyżeczka, a mam naprawdę bardzo gęste włosy długość do końca szyi. Jak będą dłuższe będę na pewno więcej zużywać
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja też zużywam dużo oleju na jedno użycie, ale lubię mieć uczucie, że one są naprawdę dobrze naolejowane (ale nie ociekają olejem
)Iwona czy to Twoje zdjęcie w awatarze? |
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj tak dopieściłam włosy są cudne po olejach
|
|
#1188 |
|
Konto usunięte
|
O, właśnie, ja kończę olejowanie w danym miejscu, gdy widzę, że włosy są naolejowane a nie ledwo maźnięte olejem. Jak olejować to porządnie
|
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm jakies 20 -30 włosów podczas mycia trochę mniej w ciągu dni bez mycia
![]() a propos olejków może nie zupełnie olejki ale dziś zakupiłam fruktisa z oliw, olejkiem avocado i masłem shea (w szwecji) widziałam tez 4 garniery niedostępne w PL ale składowo nie powalały a ja mam tylko bagaż podręczny i płynów nie mogę wziąć
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
też zużywam na raz sporo olejku, nafty też dużo daję, a jednak w jednym i drugim wypadku mam wrażenie że moje włosy od razu to wchłaniają i niewiele zostaje
|
|
|
|
#1191 |
|
Konto usunięte
|
Kobietki
a ile zużywacie rozmarynowego, bo mi po 2 użyciu zostało pół butelki i sie właśnie zastanawiam czy przesadzam z iloscią czy olej taki niewydajny? Offtop a ja cenię Indios za merytoryczną wiedzę i pilnowanie porządku-z taktem, uśmiechem i dużą klasą. I moim zdaniem jest megasympatyczna. I ma cudne włosy Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2011-02-05 o 22:21 |
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Ty teraz za granicą sobie siedzisz? To Cię zawiało...![]() Cytat:
![]() Ale może dlatego, ze ja wgniatam i z tego powodu może iść go trochu więcej ![]() To nie tylko mój taki ubogi ![]() Dokładnie ![]() A ja się nakręciłam i jutro postanowiłam, że robię majonez za radą Kocurzycy ( ![]() Nawet TŻtowi oznajmiłam Poprosił tylko żebym go nie jadła...w szczególności, że dodaję naftę ![]() Nie mam trzepaczki, więc będę miksować ![]() Dziś nałożyłabym sobie jakiś olej, ale jutro TŻ planuje jakąś sesję (tym razem serio serio ) i jakoś w spiętych włosach to nie wypada a w tlustych po olejach tym bardziej Danusiaes- tyle komplementów na raz? Kurczę...nie zasnę dzisiaj za to wstawiennictwo Twoje i innych użytkowniczek ![]() Dziękuję
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-02-05 o 22:28 |
||
|
|
|
#1194 |
|
CORELIPS
|
Oh dziewczyny
Przecież to tylko był odzew na jej ironię. To, że dopiero się rozkręcam nie oznacza zupełnie, że mam siedzieć cicho. I siedzieć cicho nie będę Indios, to co sądzę o cwaniakowaniu mogłabym Ci równie dobrze napisać na prywatnej, ale zwyczajnie Ja się nie zamierzam wykłócać internetem bo to jak dla mnie starta czasu i co najmniej śmieszne posunięcie. Z tego względu.. że Cię uraziłam przepraszam najmocniej. (co nie zmienia mojego stosunku, bo wypowiedź była niemiła) ... a poradziłaś mi, podziękowałam, tyle z tego tematu. Nie przewidziałam nawet, że możemy się nie polubić Zamieniając w żarcik. tak mój 'głupi post' ją zdenerwował, tak samo jej 'tekscik' mnie podburzył.. w końcu KONTRA RODZI KONTRĘ!
|
|
|
|
#1195 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu wchodzę i kontynuacja ![]() Moja droga- rozbudowany post Kocurzycy z najmniejszymi szczegółami był specjalnie dla mnie, bo jeśli byś nie zauważyła- napisałam, że totalnie się na tym nie znam a do tego nie mam trzepaczki. Dlatego tak wszystko mi opisała. Nagle Ty wyskakujesz (prawie jak zwykle) z jednozdaniowym postem. Odpowiedziałaś bardzo lekceważąco na to, co napisała Kocurzyca. Tak naprawdę pierwsze pytanie, które mi się nasunęło po przeczytaniu tej wiadomości brzmiało: "A co mnie obchodzi, że Ty potrafisz widelcem?". Nie rozumiem po co w ogóle był ten post. Prawie jak zawsze- nic nie wniósł do tematu forum. Moja odpowiedź była lekceważąca- ale skoro moje dokładnie przemyślane i konkretnie napisane posty ignorujesz to zareagowałam ironią na post, który jak dla mnie był w pewnym sensie krzywdzący. I jak najbardziej miałam do tego prawo. Przeprosiny przyjmuję o ile są prawdziwe. Bo tak mi się wydawało na PW, ten post jednak wygląda jakby były one połowiczne, co zaczyna mnie zastanawiać. Zdecyduj się.
|
|
#1197 |
|
CORELIPS
|
Eh, wychodzi na jak jak bardzo nie lubię się przystosowywać do panujących zasad. Na forum udzielamy się tylko gdy chcemy radzić, czyli mamy wnosić coś swoją obecnością - ok. Moje uchylenie kapelusza było szczere, więc lepiej nie zastanawiaj się jakie miałam intencje. Taka obojętna jestem, wybacz.
Pozostanę bierna "bardziej tym bardziej" , że nie mam czasu na rozkminy takie jak ta. Niestety, za to nie płacą ![]() I zobacz jeszcze, o której pisałyśmy pm, a o ktorej dodalam powyzszy post. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam,że zbyt szybko się irytujesz drobiazgami.Ja nie odebrałam posta Sylvi jako lekceważącego Kocurzycę i sądzę ,że czasem bywasz bardzo nieprzyjemna. Natomiast Twój post z tym pffffffffff już tak. Troszkę więcej dystansu do siebie i spokoju życzę. Chyba strasznie mocno chcesz być lubiana. Wątek może się stać męczący przez ciągłe utarczki słowne.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-02-05 o 23:51 |
|
|
|
|
#1199 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko, gdzie można zakupić olejek kokosowy? Słyszałam, że przyspiesza porost włosów, chętnie bym go wypróbowała
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby nie bylo samego offtopa - mnie tez idzie duzo wszystkiego jak nakladam, jedynie oleje Khadi ida mi wolniej w zuzyciu, nakladam codziennie od poczatku stycznia i zuzylam po 1/4 z obu (Amla i Shikakai), one maja pojemnosci 210 ml.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

A kochane, czy można łączyć ze sobą różne rodzaje olejków? Chodzi mi o to, czy mogę połączyć olejek jaśminowy z oliwą z oliwek? 

ja używam miodu nie sklepowego, który ma niemal stałą konsystencję, i przyznam, że nie podgrzewam go jak robie maskę (podobno powyżej 40 stopni Celsjusza miód traci część swoich właściwości)
wiec może rozejrzę się za tym kokosem gdzieś indziej. mój też jest ważny do czerwca, użyłam go zaledwie parę razy a już się kończy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W PiP nie ma...nie wiem- chyba tylko u mnie, bo tak to we wszystkich podobno są