![]() |
#2881 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
cały łeb w pryszczach, wstyd z domu wyjść, a już tym bardziej wyjść i z ludźmi rozmawiać. Poczucie własnej wartości coraz niższe, chyba ujemne.
A o szukaniu wymarzonej osoby w takim stanie nie ma co myśleć. Trzeba się ukrywać. Tradzik zniszczył dusze. Hurra, udało się wyzalic, może mi teraz ulży. Pozdrawiam wytrwałe osoby.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
uzywacie mikrofibry? ja przez tydzien sie w to bawilam (przestalam,bo mam pogorszenie cery). nawet fajne daje efekty - milsza w dotyku cera i ponoc przebarwien mozna sie pozbyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Odwagi! ![]() ![]() Aha, doczytałam, że się leczysz i że próbowałeś prawie wszystkiego. To ważne, że nie siedzisz bezczynnie ![]() ![]()
Am I bovvered? Edytowane przez lauryn Czas edycji: 2011-02-05 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
Jak ja niechcialam chodzic do szkoły przez to, i bylo tak ze opuszczalam zajecia przez moj wyglad to tez pomyslalam o psychologu ale otworzylam sie przed przyjaciolka w koncu,bo nawet z nia wstydzilam sie o tym mowic to bylo mi znacznie lepiej ale nam tez mozesz sie zalic tyle ile chcesz, tyle ile potrzebujesz
![]() ![]() ![]()
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Pryszce to właściwie nie jest az taka ważna sprwa, serio. Widziałam dziś parę, byli niesamowicie szczęśliwi, mimo tego, że dziewczyna miała neistety bardzo ostry trądzik, widoczny z daleka. I mozna. Tylko nie przejmowac się tym za bardzo, bo "to nieistotne w perspektywie absolutu".
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
A czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z kremem physiogelu? Jak tu pisałam ostatnio to mi się wszystko pomieszało cetaphil z physiogelem, używam od paru miesięcy emulsji do mycia physio a nie cetaphilu i nie zamienię na żadną inną bo jest świetna. Ale co do kremu wcześniej miałam jakąś zwykłą nawilżającą ziajkę a teraz zdecydowałam się kupić krem z physiogelu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...la.html&next=1 i cóż...jakieś mam mieszane odczucia. konsystencja jakaś taka ciężka, skóra się jakby lepi, ziajki mogłam dać na twarz bardzo dużo a tego się boję, może któraś z was ma doświadzczenia jakieś z tym kremem?
W ogóle to strasznie się boję. Kończę leczenie tetracykliną, nie pomogło do końca. Idę niedługo do lekarza on ma dalej zadecydować. Coś wspominał już o retinoidach, coś też o badaniach hormonalnych. Boję się że padnie na retinoidy, z jednej strony chcę, z drugiej bardzo się tego obawiam. Zobaczymy I broń boże żadne solaria-słuchać dermatologa, ufać mu ale tu zrobić wyjątek bo solarium NIGDY na dłuższą metę nie pomaga a szkodzi!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
Hej, ja też chcę takiego
![]() ![]() Tak sobie filozofuję i snuję rozważania nad tą naszą zmorą, i mam pewną teorię na temat mojego przypadku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2891 |
Raczkowanie
|
a ja chyba na takiego trafilam
![]() ![]() A co do moich ewolucji na twarzy to tfu tfu odpukac najladniejszy nos jest na czole dwie male krostki czyli dla mnie praktycznie stan prawie idealny ![]()
zapuszczam włoskii 41>42>43>44>45>46>47>48>49>..> 60 ![]() staram się jeść tak by nie utyć Edytowane przez ddiamentowaaaa Czas edycji: 2011-02-05 o 21:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Raczkowanie
|
Z tą "ewolucją" coś jest na rzeczy. U mnie kiedyś był tylko na czole, a teraz jest wszędzie tylko nie na czole...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
Wmawiac sobie mozemy ;d. Przynajmniej nikt nam tego nie zabroni ;d
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Nie możecie tak zakładac z góry, że faceci to tylko patrza na to,czy mamy gładkie buzia, brzuchy i BMI 17.. Nie wiem skad ten pogląd,że chłopy to głupie istoty i tylko się zastanawiają jakby tu przelecieć, ładną oczywiście
![]() Ja w swoim życiu raz tylko usłyszałam od faceta, chłopca wtedy jeszcze (to co się dziwić), że ładna byłabym gdybym tylu pryszczy nie miała.Częściej kobiety na to zwracają uwagę. Przeryczałam co miałam, ale co zrobić, zawsze się znajdzie osoba, która powie coś takiego, ale nie wiem,czy warto się przejmować. Nie ma co mówić wszystkim o trądziku, wiadomo, że często sami wyolbrzymiamy problemy. Starać się zwalczyć, ale nie może być tak,że trądzik ogranicza życie. Naprawdę kilkadziesiąt nawet syfów na twarzy nie powinno tego robić. A co do facetów jeszcze. Mojego Tżta poznałam w czasach, gdy moje hormony nadal buzowały i miałam tłustą cerę, bez makijażu (bo przecież on szkodzi i robi zmarszczki!!), tłuste włosy (bo po 5 godzinach już były tłuste i klapnięte) i ogólnie, byłam taka "wyjdź i nie wracaj" ![]() ![]() ![]() Teraz też nie zwraca uwagi na moje syfki, rozszezrzone pory, zaczerwienienia i nacyznka (raczej juz wyleczyłam trądzik), nie mam oporów,żeby się przed nim pokazać bez makijażu, pilnuje tylko,żebym nie rozdrapywała, (nawyk pozostał jednak). Zaakceptował moje o wiele większe wady, nawet na nie uwagi nie zwrócił ![]() Dużo zależy od naszego nastawienia, jeśli poznajemy człowieka i same sobie wmówimy,że przez pryszcze znajomość się nie udała, to wpadniemy w bardzo niebezpieczne coś..
![]() Hula Hop 440/5000 minut ![]() Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2011-02-06 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic nie poradzę na to, że kiedy już spotykam się z kimś na dłuższą rozmowę 'twarzą w twarz' to mam myśli o tym co na tej twarzy jest, jak ten ktoś na to reaguje co o tym myśli, że pewnie od razu to zauważył itd. itd. co wiele rzeczy może zepsuć bo czasem po prostu wolę siedzieć w domu i tęsknić za nie tak dawnymi czasami kiedy z cerą było wszystko ok i nawet o takich rzeczach nie myślałam....to pewnie da radę zmienić ale na pewno nie tak hop siup i ja na razie nie mam pomysłu jak pozbyć się takich myśli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
A co polecacie do nawilżania tłustej cery podczas leczenia Acne-dermem?
(to tak na marginesie) A tak poza tym to cóż począć, chyba przeczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz żałuję że kupiłam ten physiogel |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
ziaja ziaja xD ja uzywam ziaji kremu tego ogorkowego nawilzajacego
![]() ![]()
#2900 |
Raczkowanie
|
No nie, ja też nie uważam, że faceci zwracają uwagę tylko na wygląd, chociaż też nie jest tak, że nie zwracają
![]() ![]() Co do nawilżania ![]() ![]() Tej Ziai też używałam, ostatnio zresztą, ale mam mieszane uczucia. Niby nie szkodzi, ale i nie pomaga.
#2901 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko te krosty i wszelakie slady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
Z tymi facetami to różnie bywa. Ja na przykład wpadłam w skrajną depresję bo mój ostatni facet strasznie nie tolerował moich problemów ze skórą. Strasznie mu przeszkadzało to że mam trądzik i się maluję. A wiadomo makijaż trądzika nie zakryje ale przebarwienia (moja największa zmora) może całkiem ładnie zakryć. Zerwałam oczywiście
![]() ![]() I nikomu nie życzę takiego "faceta" Aż zatęskniłam za moim przyjacielem z dawniejszych czasów, któremu nic to wszystko nie przeszkadzało (a miałam wtedy jeszcze gorszą cerę), a nawet często potrafił mnie pocieszyć... teraz go doceniam. Edytowane przez eunchae Czas edycji: 2011-02-07 o 02:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Trochę się dziś załamałam, siedzę sobie i z nudów zaczęłam oglądać swoje stare zdjęcia, sprzed roku, dwóch. Efekt: uświadomienie sobie, że wcześniej miałam bardzo dobrą cerę, przynajmniej w porównaniu z tym co jest teraz. I to nie jest tak, że wtedy jeszcze nie miałam trądziku, bo miałam, mam od dawna, a teraz mam 20 lat. Tylko, że wtedy był, ale nie taki straszny i tak myślę, że było blisko końca. A wszystko przez to, że rok temu, w końcu miałam dość gadania mojej mamy i poszłam do dermatologa, stosowałam te różne płyny, nie wiadomo co, zużyłam w sumie tylko po jednym opakowaniu, więc nie wiem ile tego używałam, miesiąc, dwa? ale to wystarczyło żeby zniszczyć mi cerę, powstały blizny, zaczerwienienia, tylko się załamać
![]() ![]() Wiem, napiszecie o dermatologu, tylko, że ja po zaistniałej sytuacji jestem do tego kompletnie zniechęcona, nie mam zamiaru tam iść, bo nie wierzę, że może pomóc, tylko wręcz przeciwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
bylam dzisiaj u nowej dermatolog i juz nigdy wiecej nie pojde.
powiedziala,ze mam przebarwienia potradzikowe przez hormony (a przebarwienia mialam przed tabsami) i nie dalo sie wytlumaczyc......... kazala mi myc twarz szarym mydlem i nic poza tym :P i przestac brac tabletki. hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
Dawno już nie było mnie na tym wątku
![]() ![]()
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Dagna, ja myślę, że niektórzy ludzie (zwłaszcza tacy, którzy nie chcą się kształcić i uparcie trwają przy metodach sprzed 30 lat) w ogóle nie powinni być lekarzami
![]() ![]() Ercola, to świetnie ![]() ![]()
#2909 |
Zakorzenienie
|
lauryn, no niestety... okropna babka i pod wzgledem wiedzy i kultury. mowila tak glosno,ze na korytarzu wszystko bylo slychac. na dodatek gadala o chorobach wenerycznych (wtf??), ze idac do nowej pracy kazdy powinien byc przebadany pod tym wzgledem, bo to oblesne jak ktos ma cos tam cos tam O_____o
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Raczkowanie
|
Czasem nie mamy tej samej lekarki? Z pieczątki na recepcie dowiedziałam się, że moja jest nie tylko dermatologiem, ale i wenerologiem
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.