|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo JA i Ty to MY - kobiecych rozmów o TŻetach i nie tylko część czwarta (:
Cytat:
i dalszy wywód przemilczę. Karo, jeśli chcesz coś skierować do mnie bezpośrednio to pisz na priv. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo JA i Ty to MY - kobiecych rozmów o TŻetach i nie tylko część czwarta (:
tweed masz rację : *
#153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
my po 22 roczniowo tez ![]() tyle ze on jakby mogl juz by nawet chcial ale nierozsadne to wiadomo ![]() nie planujemy oczywiscie. ja tabletki biore. ale jakby [tfu tfu] sie przytrafilo wychowamy jak swoje ![]() ![]() no ![]() ![]() ![]() ![]() eeee tam nie ma czego wyslac TZ do sklepu ![]() my spoznione pol roku obchodzimy hahahah bo zagadalyscie mnie ostatnio i nici wyszly ;p a teraz zrobil deser http://www.google.co.uk/imgres?imgur...ed=0CDkQ9QEwBA tak to wyglada i szampana mamy wiec film wlaczymy zaraz i zmykam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie nie martw się, nie będę się więcej interesowała Twoimi wielkimi problemami, bo przecież tylko Ty doświadczasz pewnych rzeczy, a ja mam ochotę skopać leżącego. Oczywiście.
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#156 | ||
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy to dobry pomysł.
Cytat:
Cytat:
Problem leży w tym, jak Ci powiedzieć coś w taki sposób, żebyś zrozumiała, a nie obraziła się, lub co gorsza zrozumiała na opak. Zaczniesz się obwiniać czy coś, a po drugie... Wybacz, ale oprócz tego wszystkiego.. Jeszcze trzeba chcieć coś zrobić z tą sytuacją. Lubię Cię Anetko, jest mi cholernie przykro że cierpisz, naprawdę. Zżyłam się z Wami bardzo. I w tym momencie boję się cokolwiek powiedzieć napisać, żeby być dobrze zrozumianą.
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny weźcie się nie kłóćcie : <
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chcę coś zrobić. CHCĘ. czy tego nie widać? tylko nie wiem co. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
I nie twierdzę, że jesteś gorsza czy coś. Nic z tych rzeczy. Jesli Cię uraziłam to przepraszam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że dziewczyny darzą Cię szacunkiem, bo Twoje rady najczęściej są bardzo trafne. I tamten fragment był bardziej skierowany do Anety, bo to ona uznała moje słowa za zupełnie zbyteczne. Co dla mnie jest co najmniej dziwne. No, ale może rzeczywiście nie znam się, więc po prostu nie będę się odzywać na tego typu tematy. I nikt tu się Asia nie kłóci, zwykła wymiana poglądów ![]() Aneta_91 Jak się poczułam widać po poście. Ale ja w przeciwieństwie do kopnientej nie pcham się tam, gdzie mnie nie chcą, więc usuwam się w cień ![]() ![]()
Alek ![]() Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2011-02-05 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Kochane. Ja Wam dziękuję.
Anetko, zróbmy tak. Wysłuchamy Tweed, ba KAŻDA tutaj dziewczyna widzi sytuację inaczej. I każda z nas może coś powiedzieć, dobrze? I jeżeli naprawdę chcesz, ja też się wypowiem, ale ostrzegam, że to co powiem, może nie być miłe. Bo.. przyznaję, że napisałam... iż zachowujesz się infantylnie. Kiedyś też myślałam, że mi się świat zawalił...
#161 |
Zakorzenienie
|
oj tak to tylko określiłam, po prostu za ostro się zrobiło troszkę.
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja go KOCHAM. no ale... dobrze. wysłuchajmy Tweed, potem Ty napisz co myslisz i ja potem pójdę spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
podpisuje sie pod tym
![]()
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
ZAWSZE i każdy będzie uważał swoje problemy za największe. Ja też tak czułam, ja jestem zraniona, ja mam ciężko, inni mają lepiej, nikt nie kochał jak ja, nikt nie został tak potraktowany, tak porzucony, nikt nie miał tak ciężkiej sytuacji w domu, tak beznadziejnego życia, nikt... itd.
Z tekstu wyłania się przede wszystkim "ja". Wniosek? Czysty egozim. Piszę o swoich doświadczeniach, z perspektywy czasu. Teraz w życiu bym się tak nie zachowała, zmieniłabym wiele, ale to moje doświadczenia i to ja się dzięki nim nauczyłam. Ewentualnie mogę zwrócić na coś uwagę, poradzić. Ale idąc dalej i tak każdy problem jest najważniejszy dla zainteresowanego.
Alek ![]() Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2011-02-05 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
A ja bym wolała, żeby inne dziewczyny też napisały o tym co myślą - dobrze?
Dziewczyny, wspieramy Anetkę, tylko uwaga - szczerze!
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie napiszcie co myślicie, ja zbiorę to w jakąś całość, wyciągnę ogólny wniosek i...się ogarnę. Czas najwyższy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Wiecie co...
ja sie nie wypowiem... znaczy nie dzis... nie mysle juz tak jak powinnam... ![]()
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) wyjść do ludzi i im o tym nie mówić, b) siedzieć w domu, zająć się czymś i o tym nie mówić, c) wyjść z domu sama i zająć się czymś, nie wiem idź na jogę czy coś. d) przeczytaj sobie to co mam napisane w podpisie. to jest pewnego rodzaju moje motto do mobilizacji, może też skorzystasz. e) mówić o tym TYLKO zaufanej osobie. mówienie cały czas o swoim problemie nie dość że sprawia że ciągle o tym myślisz to jeszcze irytuje otoczenie. sorry ale taka jest prawda. chyba że to ja jestem jakaś popieprzona i rzadko komu mówię o swoich problemach, a jeśli już to zdawkowo. chyba że mamie bo jej ufam. albo TŻ bo jemu też ufam, chociaż on raczej wysłucha niż mi coś podpowie. nie chcesz być silną i niezależną kobietą? bo to np. jest mój cel w życiu. być z kimś kogo kocham, z kim chcę być, kto daje mi poczucie bezpieczeństwa i w ogóle, ale przy tym być silną kobietą, która radzi sobie z problemami, która potrafi się ogarnąć i zmierzyć się z problemem a nie użalać się nad nim.
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
asioollka dokładnie, myślę tak samo. Dla mnie teraz też najważniejsze jest być z kimś, bo chcę, a nie bo potrzebuję.
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie no ide spac ![]() dobranoc moje psycholozki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocki ![]() o lol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Alek ![]() Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2011-02-05 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane lecę spać : * napiszę jeszcze rano. buziaki! : *
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2011-02-05 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
Alek ![]() Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2011-02-06 o 00:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Czas najwyższy. Naprawdę.
Bo... Twierdzisz, że go kochasz - nie kwestionuję tego, chociaż dla mnie to nie jest miłość. A może inaczej - są początki, ale nie jest to uczucie, które osiąga się w pełni. Jesteś z nim od niedawna, czy poznałaś go na studiach czy wcześniej nie pamiętam w tej chwili. ALE... Był kiedyś taki czas, że tez byłam młoda i głupia. No i przypałętał się taki fagas, oj zakochałam się, a pewnie. A zakochany człowiek robi różne głupoty. Oplotłam go jak pajączek muszkę, że musimy razem, że zawsze razem, że wszystko razem, ciągle na okrągło. Miałam swoje wady, on zresztą też, ale dla mnie był ideałem, bo ja przecież kocham. Nadszedł ten czas, najpierw mówił kocham - za dwa dni zerwał. Zerwał normalnie, nie wykręcając się "że musi przemyśleć". O Jezu, płakałam jak idiotka, nie dlatego, że mnie odrzucił, tylko dlatego (co stwierdzam po czasie), że zranił moje EGO i DUMĘ. Wmawiałam sobie, że ja cierpię. Odrzucałam wszystko i wszystkich. Tak jak napisała Tweed - egoizm. Do czego zmierzam, niby dwa różne przypadki. Ale wtedy też nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Najwygodniej przecież cierpieć i być zranioną głęboko, bo się kocha. Tylko.. jeżeli się kocha, to życzy się szczęścia. I się tym szczęściem tej drugiej osoby raduje. Nie jest się toksycznym. Nie jest się upierdliwym. Umie się żyć. Ciężko, ale umie się żyć. Ty się nad sobą użalasz. Przykro na to patrzeć. Rozumiem dzień, rozumiem dwa. Ale to trwa naprawdę długo. Nie wiem, czy ten chłopak daje Ci nauczkę, czy co gorsza "delikatnie" z Tobą zrywa. Przeraża mnie bardziej Twoje podejście. Ty doprowadziłaś się do takiego stopnia, że uważasz cierpienie i swoją samotność jak.. niemalże świętość. Nie musisz tego odczuwać, niestety to widać. Jest to żałosne, że do takiego stopnia można dać się zmanipulować. Popełniłaś błędy, twierdzisz, że rozumiesz, chociaż uważam (ale to moje zdanie), że do końca nie rozumiesz tej sytuacji. Łukasz mówi mi, że taka sytuacja jest po prostu niedopuszczalna. Że tak się nie robi. Otwórz oczy dziewczyno - czy kochasz go czy nie zajmij się sobą, nie czekaj, bo to nie stawia Cię w dobrym świetle. Nie każemy Ci iść w ramiona innego. Ale wyjść do ludzi, gdzieś do centrum, pochodzić. Zająć się sobą, zaopiekować się swoją duszą. I jak poczujesz, że aż tak źle nie jest, będziesz gotowa na zmiany. Pozytywne. Bo czy powie "spróbujmy jeszcze raz" czy powie "Dziękuję, nie chcę" - będziesz miała inne spojrzenie na siebie, przede wszystkim na siebie. Musisz zacząć się cenić - nie dać sobą manipulować, nie dać sobą rządzić. Mieć czas dla swojej duszy, nie tylko z nim, bo Twoje życie to nie TYLKO on. To PRZEDE WSZYSTKIM TY! Opowiem Ci jeszcze coś. Miałam kiedyś koleżankę J. J miała "chłopaka" W. Dla J W był całym światem, kochała go na zabój i zrobiłaby dla niego wszystko. W zdradzał ją, ale to przecież nic takiego, bo kochał ją. Nie miała swojego zdania, bo W ZAWSZE był mądrzejszy. Tłumaczyłyśmy, mówiłyśmy, błagałyśmy ją, żeby otworzyła oczy. Nie, nie, nie, bo miłość, bo zaufanie, bo szczęście. Pal licho... Ale kiedy ON jej kazał na środku rynku paść na kolana i iść za nim, bo ośmieliła się zaproponować coś innego, nie wytrzymałam.... Nie potrafiłam uwierzyć..Że ona to zrobiła. Padła, poniżyła się. Takie za przeproszeniem bezwładne cielę. Ty starasz się w inny sposób, ale do tego samego punktu dojść - zrobię dla niego wszystko. Prosił o czas, nie prosił o rozmowę. Masz się nie odzywać, nic nie robić. Jakim prawem?Bo ON ma taki kaprys? A TY bardziej cierpisz. Gdyby myślał, gdyby mu zależało, to już.. by się odezwał. Naprawdę. Zrobiłby to. Bo kocha, bo chciałby porozmawiać... Anetko, rozpad związku to ZAWSZE "wina" i decyzja DWÓCH osób, nie JEDNEJ. Bo związek tworzą DWIE OSOBY a nie JEDNA. Dlatego, najpierw przestań niepotrzebnie płakać, bo na spotkanie z nim masz być piękna, a potem weź życie w garść, weź swoja przyszłość w drugą garść i zacznij żyć i funkcjonować jako silna KOBIETA. Żeby Cię szanował. Bo zasługujesz na miłość. Nie na miłostki, nie na zauroczenie, nie na zadurzenie. MIŁOŚĆ, spokojną, stateczną, szaloną miłość. A czy to on, czy inny, ważne, Że TY będziesz kobietą o którą należy dbać.
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biorę się za czytanie. Zgadzam się z każdym słowem. Właśnie o to mi chodziło, tylko karo ładniej to ujęła ![]() Idę spać ![]()
Alek ![]() Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2011-02-06 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
No, ale Anety nie ma, nie przeczyta
![]()
#178 |
Zakorzenienie
|
A ja spać nie mogę. Pół nocy próbowałam się do TŻ przytulić, ale coś mu nie pasowało chyba-.-
i oczywiście zachlał. Nie wiem nawet o której do łóżka przyszedł. ![]()
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Myślałam, że mi brzuszek rozerwie
![]()
#180 |
Zakorzenienie
|
czeeeść : * a co się stało : <
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.