Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 22:11   #2491
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Marsylia, no to super, czekam na fotki

Nika, oj współczuję tych bóli

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 22:44   #2492
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

nuna samopoczucie w porzadku ja wogole czuje sie super i moj pobyt w szpitalu byl dla mnie szokiem w sensie ze nic mnie nie bolalo itd. ale przez to troche przystopowalam

DZIEKUJE ZA ZYCZONKA

ogladam OJCA CHRZESTNEGO to moj prezent urodzinowy od Polsatu
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 05:11   #2493
Montii
Zakorzenienie

to teraz ja sobie ponarzekam

od 23 do 4 rano wstałam na siku.... 9 razy
tak mi Fabian buszuje po pęcherzu.. nie opłaca mi się w ogóle spać bo zaraz piesza pielgrzymka do łazienki...

Tak się obżarłam na tej kolacji z moim i rodzicami,że szok, moje dziecie dopiero teraz zaczęło się ruszać chyba go utuczyłam znowu

no i zaczęła się bezsenność od 4 oczy jak 5 zł i nie śpię.koniec.

a szkoda, myślałam że się wyśpię przed porodem...

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

ewelqa sto lat

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 05:43   #2494
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witam sie wieczornie padam po dzisiejszym dniu
chcialam sie pochwalic ze dzis mam 26 urodzinki jak to leci ani sie czlowiek obejrzy i kolejny rok przybywa
100 latek

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
to teraz ja sobie ponarzekam

tak mi Fabian buszuje po pęcherzu.. nie opłaca mi się w ogóle spać bo zaraz piesza pielgrzymka do łazienki...

Tak się obżarłam na tej kolacji z moim i rodzicami,że szok, moje dziecie dopiero teraz zaczęło się ruszać chyba go utuczyłam znowu

no i zaczęła się bezsenność od 4 oczy jak 5 zł i nie śpię.koniec.

a szkoda, myślałam że się wyśpię przed porodem...

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

ewelqa sto lat

Nie jestes sama wczoraj sie cieszylam ze wstalam tylko raz na siku od dawien dawna a dzis nie spie od 3.00 tragedia hihhiih
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 05:50   #2495
Montii
Zakorzenienie

to nie śpimy razem
marzy mi się nocka bez pobudki, cóż za rarytas

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 06:13   #2496
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
to nie śpimy razem
marzy mi się nocka bez pobudki, cóż za rarytas
Myslalam ze zwialas juz hihihih.....a najgorsze ze wogole mnie nie bierze na spanie...kurde moglabym zaczac obiad robic czy prasowac ale tz obudzetakze w goscinnym leze a on w sypppialni haahh
Stary 2011-02-06, 06:25   #2497
Montii
Zakorzenienie

no ja tez bym coś porobiła.. ale narobię hałasu ;/

nawet w tv jeszcze nic nie ma... ;/

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 06:32   #2498
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
no ja tez bym coś porobiła.. ale narobię hałasu ;/

nawet w tv jeszcze nic nie ma... ;/

A no wlasnie zamiast sie wysypiac to my buszujemychyba zaraz pojde na sniadanie a potem jak tz wstanie 2
Stary 2011-02-06, 06:33   #2499
Montii
Zakorzenienie

Ja już zjadłam ryż na mleku -Belriso czy jakoś tak
a jak tż wstanie to zjem sobie razem z nim kiełbaski z sałatką.

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 06:37   #2500
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Ja już zjadłam ryż na mleku -Belriso czy jakoś tak
a jak tż wstanie to zjem sobie razem z nim kiełbaski z sałatką.

Mniam,,,,,,,ja wlaczylam na polsat zaraz bajkii sie zaczynaja hahah poogladamy...
Stary 2011-02-06, 06:38   #2501
Montii
Zakorzenienie

Ja czekam na DD tvn , ale to od 8.30 dopiero

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 06:54   #2502
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Ja czekam na DD tvn , ale to od 8.30 dopiero
U mnie dopiero 7 dochodzi ...a ja wcinam kasze manne z dzememi ogladam micky i pluto
Stary 2011-02-06, 07:28   #2503
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
chcialam sie pochwalic ze dzis mam 26 urodzinki jak to leci ani sie czlowiek obejrzy i kolejny rok przybywa
Ewelqa- STO LAT !!!!!!!!!
zdrówka, miłości i szczęśliwego, szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Nuna a ile,aluch ma i w który tc? nasz tez malutki, ale przybiera systematycznie.
A mąż najukochańszy pracowity, ale czasem jak ma sie za cos zabrac to trzeba sila doprowadzac ale za to planow robi jak za trzech

agus to Franek chyba nie sypia albo chodzi przez sen, w sumie ostatnio wiecej sie wierci niz kopie. No ale tej aktywnosci w ciagu dnia jest bardzo duzo - za to w nocy spi i zeby tak zostalo. amen

wszystkiego NAJ
tak wlasnie myslalam czy nie zmienic hurtowo wszystkim wieku na pierwszej stronie - skoro rok sie zmienil.?

A u nas same dobre rzeczy
Wczoraj wybralismy wozek stanelo na navingtona brazowego - stelarz corvet, po zlozeniu jest jak pol xlandera i wchodzi do bagaznika bez zdejmowania kol, na pewno wejdzie nawet do malego samochodu. Zakochalam sie i nie bylo juz wyjscia Nawet cena nas nie ostudzila. Za spacerowke, gondole, torbe i adaptery do maxi cosi (maja takie swoje - ciekawsze niz przy innych wozkach) dalismy2,3 tys zł.
Cudo bedzie za 2 tygodnie to obfocię i wrzucę

Dziś przyszła nasza wyczekana kanapA do salonu wiec juz coraz wiecej rzeczy mamy. teraz przyszedl wreszcie czas na szukanie zaslon.
I kupilam dzis pilkę w rosmanie i koszulke w 51015 dla malego z helikopterem. byly rewelacyjne kurtki w fajnych cenach np. na jesien zime rozm 68 za 29 zł, ale w sumie nie wiem czy kurtka ma sens przy tak malym dziecku.
I byla taka z liskiem na 74czyli pewnie na wiosne ale przecena z 59 na 49 wiec pomyslalam ze szalu nie ma.
marsylia, czekaj z tymi naszymi latami, nie postarzajmy się tak hehe
ja z końca roku jestem, więc zawsze twierdze, że mam jeszcze mniej
A i super, że fura dla franka już zamówiona w końcu jeden problem z głowy, ja też już czekam na swoją brykę, może w nast. tygodniu będzie

Montii, ja też dziś słabo spałam....śniła mi się lekcja j. rosyjskiego z liceum i w ogóle ciągle się budziła, ale to przez te bolące nogi, no już czasami to myślę, że trzeba je odrabać bo tak mnie napierniczają
a teraz zjadlam płatki na mleku i już oglądam bajki w tv hehe

marsylia
, co do kocyka, ja ogólnie lubię beże, brązy więc ostatni bardzo mi się podoba , ale pomysł żeby troche ożywić wózeczek jest bardzo trafny !!! więc może wybierz jakiś kolorowy kocyk. mnie zawsze urzekają błękity i niebieski, no sama nie wiem czemu

a powiedzcie czy kupowałyście może takie grube kocyki (nie wiem z czego one są, żeby to tak fachowo nazwać, ale widziałam kiedyś w smyku duże i grube)

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-02-06 o 07:31
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:00   #2504
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny!

No jak to nie ma nic w tv? Bajki są! Mój Mik wstaje codziennie między 5:30 a 6:30. Już się przyzwyczaiłam.

Miłego dnia!
Stary 2011-02-06, 08:21   #2505
patrycja_22
Rozeznanie

Hej laski
Łączę się z tymi co nie mogły spać dzisiaj ja męczyłam się już od 5 Oglądałam w tv jakąś starą "naukę jazdy" bo nic innego nie było
Sikałam z 5 razy no i męczyły mnie skurcze które są już bolesne coś czuję, że mały się spieszy na świat

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:36   #2506
ego_ego
Wtajemniczenie

hej
ja też dziś prawie nie spalam, ale miałam co robić, bo od rana nadrabiałam jakieś 10 stron tego co napisałyście

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ale się dziś objadłam.

Fotę brzucha z rana cyknęłam 30 tc
super brzusi, taki malutki

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
mąż mnie opuścił, nie chce ze mna dziś spać
coś zjadłam i mnie brzuszek kuł, więc wziełam ulgix 2 tabletki, i wlasnie zaczynaja dzialac... ja mam ulge on nie...
ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny... kurde ale ja tu często zaglądam, nie ma co... teraz zczaiłam, że jest nowy wątek...
black to Ty juz na wylocie prawie, kurczę jak ten czas szybko leci, trzymam kciuki i odezwij się jak już urodzisz

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Witam mamusieńki w tym szaro-burym dniu

Śliczne wszytskie brzusie - jescze takie malutkie. Mój też cały czas był malutki ale ostatnio podskoczył no ale co się dziwić w końcu 38tc zaczęty - z tej okazji wrzuce Wam foty mojego brzucholinka (wreszcie zrobiłam sobie - oczywiście samowyzwalaczem)
super brzusio

Cytat:
100 lat

a mój tż jeszcze śpi, a ja chyba idę sobie poprasować
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:49   #2507
Ewelqa1985
Zadomowienie

ja mam z kolei problem nawet nie z siku bo tylko 2 razy bylam ale boli mnie cos lonowa od wewnatrz i przez to boli mnie lewa noga i nie moge lezec bo to poteguje moj bol nawet sie obrocic w nocy nie moge wrrrrrr...... no to ponarzekalam zbieram sie do sniadanka tż robi a pozniej do nauki
Milej niedzieli
wspolczuje wam tego nocnego sikania ten finisz ciazowy jest meczacy czasami ale juz mamy z gorki co niektore

dziekuje za zyczonka

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-02-06 o 08:51
Stary 2011-02-06, 08:57   #2508
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja sobie dzis tak mega uswiadomilam, ze we wtorek juz bede wszystko wiedziala i to dziecko stalo sie juz tak namacalne, ze prawie nie realne. Juz nie bedzie wylazenia na zakupy kiedy mi sie zachce, tylko tzreba bedzie planowac, nakarmic mlodego, przewinac i pilnowac, zeby wrocic do domu np na spanie czy karmienie. Juz nie bede siadziala po nocach przy serialach, grach, czy necie ogolnie, bo bedzie mi szkoda nielicznych chwil kiedy bede mogla odpoczac, pospac czy cos w domu porobic. Ofc o ile maly okaze sie darciuchem. Bede mama pelna geba hehe.
No, też sie zastanawiam jak to będzie, pewnie nie będzie czasu na nic. Najbardziej mnie zadziwia, że na niektórych wątkach mamy po urodzeniu dzieci jakby ciągle w necie siedzą i takie eseje produkują co chwilę, że nie wiem kiedy one się dzieckiem zajmują... Raczej nie wyobrażam sobie ciągłego siedzenia na necie, bo przecież ciągle jest coś do zrobienia przy dzieciątku. A jeszcze jak mamy studia do skończenia to już w ogóle nudzić się nie będziemy Ale może to dobrze, człowiek się nauczy organizować czas.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
No to ładny wynik. A ja z kolei poszłam i po powrocie miałam wrażenie, że nie "dosiusiałam" do końca i tak się męczyłam z pół godziny zanim poszłam znowu...

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Hej laski
Łączę się z tymi co nie mogły spać dzisiaj ja męczyłam się już od 5
Sikałam z 5 razy no i męczyły mnie skurcze które są już bolesne coś czuję, że mały się spieszy na świat
Ja też zaczynam mieć bolesne skurcze, w nocy dzisiaj bardzo mnie bolało, rano też, ale krócej. Tylko właśnie się zastanawiam, czy to przepowiadające, bo to ból jak na @ tylko, że to długo trwa, po kilka minut, a wszędzie czytam, że skurcze po ok 30-45 sek trwają. W każdym razie w ciągu 2 dni 4 razy miałam takie bóle silne. Razem z bólem krzyża.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:03   #2509
Ewelqa1985
Zadomowienie

tity a jak miewa sie twoj kotek wedrowiec ktory jakis czas temu zginal i sie po jakims czasie odnalazl ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 09:05   #2510
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
tity a jak miewa sie twoj kotek wedrowiec ktory jakis czas temu zginal i sie po jakims czasie odnalazl ??
A dziękuję, dobrze się ma, ale już się nie zapuszcza nigdzie daleko Jakiś czas był trochę wystraszony, ale już mu przeszło i jest słodki jak wcześniej

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:12   #2511
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A dziękuję, dobrze się ma, ale już się nie zapuszcza nigdzie daleko Jakiś czas był trochę wystraszony, ale już mu przeszło i jest słodki jak wcześniej
a wiesz a propo kotow to jedna z naszych kotek tez sobie zrobila wycieczke (dzieki temu mamy nauczke ) w pokoju gdzie stoi drapak jest okno uchylne w dachu.Drapak stoi w sumie blisko okna bo one tam wchodza i ogladaja swiat za oknem.Tż czyszczac ostatnio kuwete polozyl ja na samej gorze drapaka i otworzyl okno , wysprzalat i zapomnial zamknac za jakies pare minut wychodzil z domu i poprosilam go zeby zabral smieci z pod drzwi wjesciowych, wiec tż bierze smieci a tam jedna z naszych kotek siedzi skulona i wystraszona wnisol ja do domu ale nie wpadlismy na to ze to przez to okno wyszla wiec tz pojechal nie bylo go ok. 3 a wracajac i parkujac samochod zobaczyl obie kotki w oknie patrzace na zewnatrz i juz wiemy jak jedna z nich uciekla
Stary 2011-02-06, 09:13   #2512
gosiawolna
Rozeznanie

wszystkiego najlepszego mnie wczoraj brzuch bolal i w nocy tez troszke.. ale po tabletkach troche lepiej. dzisiaj az tak nie boli. jesli sie nie zmieni to zamiast w czwartek do lekarza to we wtorek juz pojde zeby zobaczyc co znowu sie tam dzieje
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:23   #2513
laseczkaa
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Teraz mamy wybrany wózek to moge kupic kocyk. Jutro jedziemy zamowic mebelki i tam sa tanie te kocyki drewexu - a na zywo sa rewelacyjny i si zastanawiam, ktory wziac do braxowego wozka

http://allegro.pl/kocyk-pled-koc-koc...1.html#gallery

http://allegro.pl/drewex-welurowy-pl...6.html#gallery

http://allegro.pl/kocyk-pled-koc-koc...9.html#gallery

hmm myslalam zeby troche ten wozeczek ozywic kolorkiem...
jeśli chcesz ożywić wózek ja bym brała albo pomarańcz albo zieleń bo bezowy jest ładny ale nie ożywisz nim wózka. Takie moje zdanie

Cytat:
to tak jak moja
ja zazwyczaj czuję ją przed śniadaniem, w ciągu dnia dosłownie kilka delikatnych muśnięć, a konkretniej to pod wieczór po 20
dokładnie ciekawe czy po porodzie będą miały ten sam rytm dnia

a ja już wstałam jakiś czas temu przez to że wczoraj wieczorem najadłam się ciastek męczyła mnie zgaga obudziłam się w nocy było mi tak gorąco ... i niedobrze i ta zgaga ... na szczęście jakoś po dłuższej chwili udało mi się zasnąć . nad ranem się obudziłam wstałam na siusiu i jak siusiałam myślałam że wyskoczę w powietrze taki ból mnie złapał w brzuchu-dziwny bo jeszcze takiego nie czułam przypuszczam że mała uciskała mi coś bo miałam też problem z poruszaniem sie, na szczęście przeszło już

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 09:53   #2514
Olusiaa_
Zakorzenienie

Współczuję bezsenności.... a od kiedy tak nie śpicie?

Ja- 30 tc- wstaję póki co na siku w nocy raz.

TŻ pojechał na delegację 2 tygodnie z teściową, super

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dziewczyny, które mają wózki X-lander http://allegro.pl/x-lander-model-xa-...428398799.html lub http://allegro.pl/xt-x-lander-2010-1...432517668.html
czy spacerówkę można ustawić tyłem do kierunku jazdy? (dziecko przodem do mamy) ?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:02   #2515
ego_ego
Wtajemniczenie

olusia niestety nie
dlatego ja z niego zrezygnowalam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:03   #2516
Mirabilka
Zakorzenienie

a ja miałam wczoraj wizytę na IP bo zemdlałam w domu i nie umiałam później tchu złapać - nie wiadomo dlaczego - a dobrze, że w domu była mama.
No to pojechaliśmy na IP przestraszeni a tam internista miły przebadał ciśnienie, ekg i inne - no i się okazało, że niskie ciśnienie i kazał coś tam wziąć i było lepiej. Później konsultacja ginekologiczna i się lekarz pyta co i jak - no to mu mówię, że omdlenie było i nie wiem czy jest oka - a on do mnie hasło " to po co pani przyjechała jak nic panią nie boli!? "
myślałam, że go zatłukę ja tu przerażona, że coś nie tak a on takie haslo... a do tego zero badania usg czy cokolwiek i do domu....

qrcze a najlepsze, że chciałam w tym szpitalu rodzić ( bo to jeden z lepszych szpitalu podobno w okolicach Gliwicach -dziewczyny pewnie wiedzą o którym piszę) ale chyba wybiorę jednak Knurów - jakoś się wczoraj zraziłam do tego "renomowanego" - a w końcu lekarza też mam z Knurowa

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:11   #2517
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a ja miałam wczoraj wizytę na IP bo zemdlałam w domu i nie umiałam później tchu złapać - nie wiadomo dlaczego - a dobrze, że w domu była mama.
No to pojechaliśmy na IP przestraszeni a tam internista miły przebadał ciśnienie, ekg i inne - no i się okazało, że niskie ciśnienie i kazał coś tam wziąć i było lepiej. Później konsultacja ginekologiczna i się lekarz pyta co i jak - no to mu mówię, że omdlenie było i nie wiem czy jest oka - a on do mnie hasło " to po co pani przyjechała jak nic panią nie boli!? "
myślałam, że go zatłukę ja tu przerażona, że coś nie tak a on takie haslo... a do tego zero badania usg czy cokolwiek i do domu....

qrcze a najlepsze, że chciałam w tym szpitalu rodzić ( bo to jeden z lepszych szpitalu podobno w okolicach Gliwicach -dziewczyny pewnie wiedzą o którym piszę) ale chyba wybiorę jednak Knurów - jakoś się wczoraj zraziłam do tego "renomowanego" - a w końcu lekarza też mam z Knurowa
Biedna..ja to bym jutro pojechala prywatnie do gina,bo wiem ze omdlenia sa bardzo niebezpieczne w ciazy niech ci usg zrobi...
Stary 2011-02-06, 10:15   #2518
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Mi lekarz niby powiedział, że mam się kompletnie nie sugerować terminem z usg i będziemy się trzymać tego z om, ale patrząc na to obecnie (termin z usg wychodził mi ok. 2 tyg wcześniej) kiedy lekarz mówi, że synek już jest duży i raczej nie dotrzyma do terminu to wydaje mi się, że warto brać pod uwagę wyliczenia z usg
kurcze i nadal nic nie wiem no nic pozostaje mi tylko siedzieć i czekać... chociaż jak sobie przeliczyłam to dobrze by było żeby urodził się w kwietniu to wtedy te 20 tyg macierzyńskiego + urlop to może byudało się wykombinować żeby dopiero po nowym roku iść do pracy...

Cytat:
wszystkiego naj naj naj

a ja na razie nie mam problemów nocnych z siusianiem i mam nadzieje że ich mieć nie będę... ale za to martwi mnie to zakażenie to po pierwsze, a po drugie ten niski poziom hemoglobiny... gina postraszyła mnie że jak stracę za dużo krwi co przy takich wynikach jest bardzo prawdopodobne, to może być tak że mi będą przetaczać krew... kurde wystraszyłam się , że zamiast po porodzie Filipem się zając to ja będę leżąca i ledwo żyjąca wrr... biorę grzecznie tabletki bo mi się to wcale nie widzi...
Stary 2011-02-06, 10:25   #2519
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
aja1 dziękuję za wklejenie KP już tż mówiłam i dałam do zrozumienia że bardzo mi się on przyda na takim urlopie

ja też się boję jak to będzie i czy dam radę... ale jak nie my to kto???

ale udało Ci się fajne rzeczy zakupić!!! super!!! u mnie ja powiedzialam że chcę kupić coś używanego ale w bdb stanie to zostałam opierniczona przez jednych i drugich rodziców że takiemu maleństwu to bym się nie wygłupiała... a ja nie widzę w tym nic złego bo i tak sie to wszystko pierze itp, ale kurde tak mi wjechali na psyche że boje się cokolwiek kupić bo kłamać nie umiem i pewnie się wygadam od razu że to używane:/ a kasy nie mam aż tyle żeby wszystko nowe... no i co tu zrobic??

dziewczyny a powiedzcie mi jak ja mam 3 tyg różnicy między OM a USG... (29 marca i 19 kwietnia )i teraz na który termin się bardziej szykować?? bo już sama nie wiem.. osobiście czuję że chyba Fifi wyskoczy w marcu ale to tylko takie moje...

a propos ruchów dziecka... mój łobuz w ciągu dnia tańczy w brzuchu tak jak mu się zachce...tzn czasem częściej czasem rzadziej... ale jak wieczorem tatuś zacznie z nim gadać i miziać mnie po brzuchu to normalnie noc mam z głowy... mały tak zaczyna szaleć że tego się opisac nie da dlatego ja nie liczę ruchów... myśle, że będę wzywac alarm jak przez cały dzień i wieczorem nie będę czuć nic a nic...
wiesz co do ciuszków to i mój był przeciwko uzywanym ale jak popatrzył na ceny nowych to sie przeraził ja do tej pory na ciuszki wydałam ok 300zł a jest ich tyle ze trojaczki przez pierwsze trzy miesiące chodziły by w nich i wszystkiego by nie założyły, ja praktycznie caly dzien jestemna allegro i buszuje po ciuszkach dla dzidzi w brzuszku i dla corki ktora ma prawie 6 lat , malemu oczywiscie kupilam pare nowych ciuszkow i tez szukalam promocji, a na allegro naprawde mozna znalezc ciuszki w rewelacyjnym stanie za grosze tylko szukać i mieć cierpliwość a ja ze muszę non stop leżeć biorę laptopa na łózko i buszuje.
hmm a co do tego liczenia ruchow to widze ze zrbilo sie poruszenie na ten temat, dziewczyny ja tylko napisalam to co mi kazał robic lekarz, powiedzial ze po to oni sa na IP zeby nam pomoc i zawsze lepiej przyjechac i uslyszec ze jest ok a nie potem plakac i miec do siebie pretensje ze sie zlekcewazylo dolegliwosci szczegolnie teraz dziewczyny gdy jestesmy na koncowce
KASIA na wrzesinku powiedzieli mi ze jak nam odejdą wody czy zaczniemy mieć skurcze to musimy udać się do warszawy bo tu patologi nie maja a my jesteśmy jeszcze w tym okresie patologicznym jakby się coś działo wiadomo na ktg możemy tam jechać ale w poważniejszej sprawie do warszawy musimy śmigać

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

no w szoku jestem ze tak sie zachowali !!!!!!!!!!!! ja mialam podobna sytuacje ale w listopadzie po badaniach poszłam sobie do sklepu i zemdlałam z utrata świadomości jakieś 5v minut omdlenia ludzie wezwali karetkę i zawieźli mnie do szpitala tam przeszłam szereg badania pobrali krew zrobili całą biochemie podali kroplówkę najpierw z glukozą, zbadali cienienie zrobili ekg , zrobili usg trzy razy badał mnie ginekolog w odstępach godzinnych, potem dostałam kroplówkę z potasem wypościli mnie dopiero po 6 godzinach gdy byli pewni ze wsio jest ok a ja tylko tak jak ty zemdlałam
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:42   #2520
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:

Ja- 30 tc- wstaję póki co na siku w nocy raz.

TŻ pojechał na delegację 2 tygodnie z teściową, super
?
hehe to Ty jak jak slomiana wdowa
Mój był na obozie sportowym prawie 2 tyg,posiedział w domu kilka dni i pojechał teraz na zjazd...
też siedzę z teściem,ktory tak mi działa na nerwy,że czasem to już z pokoju nie wychodze
poza tym zjechał się męża brat z 8 mies blizniakami,siedzą już 3 tyg.Dzieciaki uwielbiam,ale humorów ich matki nie trawię

co do nocnych pielgrzymekmi nad ranem jedna wizyta w WC wystarcza
Jestem 2 raz w ciązy i są kompletnie różne.Poprzednio jak byłam w 6 miesiący ciązy to miałam już taki brzuch jak teraz mam obecnie w 34TC.Do wc ciągle chodziłam,nogi spuchniete,ee tylko narzekać.Teraz jest super.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości