Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 23:53   #2461
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Brumek ciekawą kwestię poruszyłaś. Ja widzę w pracy po swojej kierowniczce, która pragnie bardzo chłopca, choć jak sama twierdzi chce go dla swojego męża. Mam nadzieję, że się urodzi chłopiec, bo to dla nich ostatnia ciąża ze względu na wiek.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 07:45   #2462
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie do tych z Was, które marzą o dziewczynce czy chłopcu. To zwykła ciekawość, więc nie odbierzcie tego jako krytykę czy coś takiego...
Chodzi mi oto, że skoro tak bardzo nastawiacie się na dziewczynkę przykładowo, marzycie o niej, modlicie się o nią i nie wyobrażacie sobie że macie chłopca, to co będzie jeśli to właśnie chłopak się urodzi? Będą łzy, rozczarowanie? Bo tak mi trochę przykro, jak sobie pomyślę o takim maleństwie, które - choć z pewnością zostanie od razu pokochane - to jednak nie było tym bardzo chcianym...
u mnie to jest bez różnicy lecz wewnętrznie czuję że dziewczynka będzie, coś mi w środku podpowiada, nie żebym bardziej chciała ale tak czuję, a ginowi powiem że jak nie jest pewien na 95 % płci to niech nie mówi, niespodzianka też jest fajna, i tak mam pełno niebieskich rzeczy po siostrze i bratowej, więc czy będzie synek czy córcia to będzie spało w niebieskim komplecie pościeli w łóżeczku

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:10   #2463
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

W poniedzialek wyjezdzam

ciekawe czy bedziecie tęsknic

ale w czwartek wroce to bede was meczyc
No pewnie że będziemy a gdzie nam zmykasz?

Cytat:
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie do tych z Was, które marzą o dziewczynce czy chłopcu. To zwykła ciekawość, więc nie odbierzcie tego jako krytykę czy coś takiego...
Chodzi mi oto, że skoro tak bardzo nastawiacie się na dziewczynkę przykładowo, marzycie o niej, modlicie się o nią i nie wyobrażacie sobie że macie chłopca, to co będzie jeśli to właśnie chłopak się urodzi? Będą łzy, rozczarowanie? Bo tak mi trochę przykro, jak sobie pomyślę o takim maleństwie, które - choć z pewnością zostanie od razu pokochane - to jednak nie było tym bardzo chcianym...
Ja się na nic nie nastawiam jeszcze, co prawda powiedziano mi że dziewczynka (na 99%), ale jakoś jeszcze spokojnie do tego podchodzę. Myślę że na połówkowym usg już na 100% będzie to potwierdzone. Ale jeśli by się okazało że chłopiec to też bym się bardzo cieszyła. Nieważne co, już jest kochane

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:47   #2464
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
moim zdaniem głupie jest się nastawianie na daną płeć.
Ost czytałam że jedna kobieta 2 razy usunęła dziecko bo jej płeć nie pasowała
nie ma co się nastawiać.Bo może przyjść straszne rozczarowanie.
Ja czuję że będę mieć synka ale jeśli się okażę że dziewczynka to też będzie super.Poprzednio czułam że córa a jest synek
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:14   #2465
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo ciekawe... Ja ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która nie chce syna tylko córke, bo jak twierdzi "syna nie będzie wiedziała jak wychować, że będzie huliganem...że sobie nie da rady" , z załamaniem twierdzi, że skoro tak bardzo chce dziewczynkę to pewnie i tak będzie miała chlopca... Podejście bardzo dziwne i przykre, bo jeśli naprawde będzie chłopczyk to czy będzie go tak samo kochała jakby miała córeczkę:/ ? Czy to ma jakieś znaczenie?
Ja np. czuję, że będzie chłopak, gdzies tam w środku mam takie przeczucie i już (tak podobno mamy), ale tak naprawde czy to będzie dziewczynka czy chłopczyk to nie ma żadnej różnicy, tak samo będzie kochane Zresztą już oszaleliśmy na punkcie tego człowieczka, które tam jest w brzuszku i już kochamy go calym sercem To nasze pierwsze dziecko i niewykluczone, że ostatnie, więc ja i tak się cieszę, że zaszłam w ciążę i że poprostu będę mamą obojętnie czy chłopca czy dziewczynki

Myślę, że każda kobieta kocha to co w sobie nosi bez względu na to co za płeć.
Wiadomo słyszły się o przypadkach, że kobiety oodają dzieci lub usuwają bo płeć nieodpowiada, ale to zdecydowanie jest już patologia i tacy ludzie nie zasługują na dzieci!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:35   #2466
agni82
Zadomowienie

Natka jestem w podobnej sytuacji. To jest moja pierwsza ciąża i prawdopodobnie ostatnia, ale i tak jestem wdzięczna Bogu za tą szansę.

Mam coś co może mi utrudniac zajście w ciążę i po 2 zabiegach operacyjnych, 8 miesięcznych hormonowych zastrzykach ( fujjj) lekarze dali mi szansę i o dziwo udalo się szybciej niż myśleliśmy.

Cuda się zdarzają! Ja będę zadowolona z kogokolwiek. Oby było zdrowe, a nawet jeśli nie będzie w pełni zdrowe, to tłumaczę sobie, że wtedy trzeba kochac je jeszcze mocniej.

Nie rozumiem tego podejscia z usuwaniem ciąży ze względu na płec, ale wiem że to ma miejsce. W Pakistanie np. raczej zabrania się robienia usg, ze względu na to, że jak płec jest znana i jest to dziewczynka to kobiety usuwają ciążę. Na marginesie też bym chyba nie chciała byc kobieta w Pakistanie. Pracowałam z panami z tego kraju i historie które słyszałam to stawiają mi włosy dęba.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:02   #2467
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
miłego wieczoru

ja też nie gościnna,nie chce mi sie gotowac i biegac koło ludzi...
a sprzątac po gotowaniu to dopiero koszmar

Kmat prosiła przekazac,że nie ma póki co nastroju na pisanie,nie umie się póki co cieszyc... z poczatkiem tygodnia idzie do szpitala, zrobią jej amniopunkcję i 3 tyg czekania na wyniki!!! trzymajmy wspólnie
kmat Słońce kciuki trzymam zaciśnięte z całych sił, mocno wierzę, że będzie wszystko dobrze, że dzidziuś jest zdrowy jak rybka
myślę o Tobie codziennie...

Baboniku wybacz musiałam usnunąć emotki bo mi nie chciało wysłać wiadomości

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Zrobiłam zakupy na all- okrycia kapielowe, pieluchy tetrowe i z flanelki, podkłady poporodowe, laktator, fride, pokrowiec na przwijak, przescieradło, trzeba powoli zbierac staff
ooo szalejesz hihi, ja czekam na jakiś przypływ gotówki

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Kmat - nie marw sie, bedzie dobrze... Trzymam mocno kciuki:kc iuki:

a do mnie jutro przyjezdzaja na tydzien tesciowie hmmm z jednej strony sie ciesze, bo zajma sie cora, a z drugiej...goscie to goscie zawsze trzeba nad nimi skakac, gotowac obiady itp. a ja tez obecnie jakas niegoscinna sie zrobilam

Zanka - gratuluje cudownej wiadomosci! Ja tez baaardzo bym chciala corcie (mimo iz jedna juz mam)
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
ale maluszek dzis daje mi sie czuc

jak bedzie tak szalec, bo juz codziennie go czuje - to w 9 chyba sam wydzie i to nie prez droge rodną

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

W poniedzialek wyjezdzam

ciekawe czy bedziecie tęsknic

ale w czwartek wroce to bede was meczyc

no i zastanawiam sie jak juz wroce to ile jedynek w konkursie dostane, zapewne srednia 1,5 bedzie
no to udanego wypadu życzę
moja mała też coraz mocniej daje o sobie znać, poczułam już kilka kopniaków, które poczułby mąż gdyby położył rękę na brzuchu, ale zdarzają się tak rzadko że trudno wyczuć moment

witam w niedzielny poranek
wczorajsze urodziny udały się
tort smakował wszystkim, Filip dostał super prezenty, nie wiedział czym się bawić, goście chyba zadowoleni
ledwo żywa byłam wczoraj, bo od rana sprzątałam i robiłam z mężem tort, za to mąż obsługiwał gości

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:22   #2468
CrazyMachine
Zadomowienie

[QUOTE=zanka205;2488634kop niaków, które poczułby mąż gdyby położył rękę na brzuchu, ale zdarzają się tak rzadko że trudno wyczuć moment
[/QUOTE]

Ha! Moja mała zawsze się uspokaja jak mąż rękę na brzuch położy, a on tak się stara, tak bo brzucha mówi, tak go całuje, a ona nie chce kopać ręki tatusia

W kwestii preferencji płci. U nas podobnie jak u agni, jesteśmy po przejściach i to jest najbardziej wystarane, wyczekane, kochane dziecko na świecie. Nie ważne kto tam w brzuchu siedzi. Na początku miałam przeczucie, że to chłopak, później przyśniła mi się córka i straciłam pewność, choć taka racjonalistka jestem i we sny nie wierze. Nawet jak nam zrobi niespodziankę i okaże się chłopcem, to będziemy się tylko śmiać z całej historii.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:26   #2469
kasshia
BAN stały

Nawet jeśli mała zostanie chłopcem, to i tak będę ją(go?) kochać, bo dzieci kocha się za to że są, a nie kim są. Ostatnio i tak mi się zmieniło, i chcę chłopca, wczoraj mi się zmieniło. Teraz ja chce chłopczyka a D dziewczynkę, ale nie od płci zależy czy będę go kochać, bo kochać będę na pewno i najmocniej.

Wybraliśmy wstępnie imię dla małej, Amelia.
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:38   #2470
madzia1k1
Raczkowanie

Co do płci to tez mam takie zdanie, ze nie ważne co się kiedyś marzyło, ważne żeby było zdrowe. Ja z mężem zawsze marzyliśmy o dziewczynce, a teraz jak zaszłam w ciąże to od samego początku czuje że jest to chłopak (zupełnie nie wiem skąd to przekonanie). Ale bardzo się cieszę teraz i już nie oglądam się tak jak kiedyś za ślicznymi różowymi sukieneczkami tylko właśnie za chłopięcymi ciuszkami. A tak na prawdę co siedzi u mnie w brzuszku to się jeszcze okaże

Imiona wstępnie wybrane: Zuzia (to już mieliśmy wybrane kilka lat temu przed ślubem i Dominik.
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:42   #2471
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
możesz zdradzić u kogo kupowałaś, ja szukam jakiegoś sprzedawcy na allegro i powiem że jest ich tyle że głowa mała
u tego brałam:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926

juz drugie zakupy u tego sprzedawcy, przesylka w mig, a ceny do innych rowownywalne. Jedna rzecz kilka groszy drozsza, inna tansza. Miałam 2 razy darmowa przesylke. Za pierwszym razem wzielam komplet butelek TT i inne rzeczy, przesylka darmowa i teraz laktaor i reszta za darmo wysłana.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:43   #2472
madzia1k1
Raczkowanie

Leże sobie jeszcze w łóżeczku, uwielbiam takie nasze "leniwe niedziele". Ale chyba zmobilizuję się do ubrania bo piękne słoneczko wychodzi i fajnie by było wybrać się na spacerek.

JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ!!!
Dzisiaj rano pytałam się męża kiedy będą ptaszki śpiewać
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:44   #2473
agni82
Zadomowienie

Śniadanko: kanapeczki z serkiem topionym z ziołami + garśc czereśni + 2 śliwki,
wieczorem "sanctum" w kinie 3d i pycha popcorn
Stary 2011-02-06, 10:45   #2474
margaret82
Zadomowienie

Wiecie co kompletnie nie mieści mi sie w głowie to o czym piszecie. Jak można usunąć ciążę bo w brzuszku siedzi osóbka nie tej płci którą byśmy chcieli Przecież to jest chore. Sa kobiety które latami sie staraja zeby tylko mieć dzieciaczka i wszystko by dały za to żeby sie udało a tu taka wariatka usuwa ciążę bo nosi pod sercem chłopca a marzyła o dziewczynce
U Nas sie nie nastawiamy na nic. Ja na początku miałam przeczucie ze będzie dziewczynka i byłam tego wręcz pewna nawet wybrałam już imie i zwracałam się do brzuszka Alicja A w tej chwili sama już nie wiem bo przeczucie mnie opuscio No i śniło mi się że urodziłam chopca wiec to moze proroczy sen Niezależnie czy to będzie chłopiec czy dziewczynka to będziemy mocno kochac bo to czatka mnie i męża w jednym ciałku

kasshia Amelia piękne imię
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:48   #2475
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

U nas też słoneczko Pewnie pojdziemy na jakis spacerek z psami.
A na sniadanie zrobilam na szybo sałatke wielowarzywna

Stary 2011-02-06, 10:51   #2476
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
u tego brałam:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926

juz drugie zakupy u tego sprzedawcy, przesylka w mig, a ceny do innych rowownywalne. Jedna rzecz kilka groszy drozsza, inna tansza. Miałam 2 razy darmowa przesylke. Za pierwszym razem wzielam komplet butelek TT i inne rzeczy, przesylka darmowa i teraz laktaor i reszta za darmo wysłana.
O też zobie popatrze co tam ma bo chciałabym znaleźć właśnie takiego sprzedawce u którego zamówie wszystko ( albo przynajmniej wiekszość potrzebnych rzeczy ) bo to i szukania mniej i raz za przesyłke płacę

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
U nas też słoneczko Pewnie pojdziemy na jakis spacerek z psami.
A na sniadanie zrobilam na szybo sałatke wielowarzywna
Ale Wam zazdroszczę słoneczka, u Nas deszcz pada i pogoda typowo barowa O spacerku to ja moge sobie pomarzyć niestety
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-02-06, 10:53   #2477
kasshia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
kasshia Amelia piękne imię
Dzięki

Właśnie, taka jedna kobieta nie ma dzieci i chce mieć, a inna usuwa ciąże bo woli dziewczynkę...
Jakby nie mogła wychować takiego chłopaka, przecież to mniej problemów, nie trzeba wybierać sukienek, spódniczek, wydawać majątku na lalki... Samochodziki tańsze.
Stary 2011-02-06, 11:07   #2478
agni82
Zadomowienie

kasshia tak myślisz? A sprawdzałaś ceny klocków lego i kolejki torowej? mówię Ci majątek. A jak podrośnie to będzie : Mamo, daj na kino bo chcę zabrac dziewczynę.

Ja mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie zbyt wymagające. Zreesztą nie zamierzam pudłami gromadzic zabawek, raczej spróbuję zaszczepic w dziecku trochę kreatywności i niech samo wymyśla sobie zabawki. Ja kiedyś z powodu braku (kasy) miałam kawałek papieru, muszelki, materiały, kredki i coś tam zawsze się kombinowało. Laleczki z włóczki robiłyśmy z kuzynkami, to barbie szło w odstawkę.
Stary 2011-02-06, 11:11   #2479
kasshia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
kasshia tak myślisz? A sprawdzałaś ceny klocków lego i kolejki torowej? mówię Ci majątek. A jak podrośnie to będzie : Mamo, daj na kino bo chcę zabrac dziewczynę.

Ja mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie zbyt wymagające. Zreesztą nie zamierzam pudłami gromadzic zabawek, raczej spróbuję zaszczepic w dziecku trochę kreatywności i niech samo wymyśla sobie zabawki. Ja kiedyś z powodu braku (kasy) miałam kawałek papieru, muszelki, materiały, kredki i coś tam zawsze się kombinowało. Laleczki z włóczki robiłyśmy z kuzynkami, to barbie szło w odstawkę.
Na początek małe samochodziki, taniocha Klocki lego - a zwykłe klocki? Taniej Widziałam w sklepie taką wielką pakę, 100 klocków za 25 zł Kolejka - prezent na urodziny w sam raz Raz mogę tyle wydać. Kino - kieszonkowe do kieszonki i papa, rób co chcesz.
Lalki z włóczki... pamiętam to jeszcze... Jedną jeszcze mam, dla Amelki będzie I gdzieś była poduszka taka, ze szmatkami w środku, z laleczką przyszytą Trzeba otworzyć szafę
Stary 2011-02-06, 11:16   #2480
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Dawniej jedymi zabawkami to się kilka dzieci wybawiło. Ja pamietam że rodzice kupowani zabawki mi i mojemu bratu, potem te zabawki wedrowały do mojego kuzynostwa ( 3 i 4 lata młodsi odemnie ) a jak oni się nimi wybawili to szły jeszcze dalej . Tak samo było z Naszym żółtym rowerkiem kilka dzieciaków sie na nim jeździć nauczyło
A teraz jak się idzie do sklepu z zabawkami to na prawdę ceny zabawek sa kosmiczne Ale teraz zabawką jest też komputer niestety Takie małe dziecko kilkuletnie i już przesiaduje kilka godzin przed monitorem A 3 letnie córeczka koleżanki to juz sama sobie włącza bajki na dvd i potrafi siedzieć ze 2 godziny i oglądać Ale to jeste też spowodowane wygodnictwem rodziców bo latwiej właczyć bajke niż wymysleć jakąś zabawę.
Stary 2011-02-06, 11:28   #2481
agni82
Zadomowienie

kochane nie zapominajmy też o marketingowcach i ich reklamach. Reklamy zabawek tuż przed wieczorynką - standard, albo okres Bożego Narodzenia - toż to istny koszmar, reklamy zabawek non stop, a tu w angielskiej telewizji są jeszcze reklamy wycieczek do disneylandu na Florydę. Paranoja! i oczywiście supermarkety - najdroższe zabawki na poziomie oczu dziecka. No jasne że nie ich nie ominie. Aj szkoda gadac.
Będzie to trochę przypominało walkę z wiatrakami, ale mam nadzieję, że uświadomię mojemu dziecku, że prezenty to nie to o co w Bożym Narodzeniu chodzi. Chciałam nawet wprowadzic tradycję robienia upominków własnoręcznie, ale słabo to widzę. No cóż czas pokaże
Stary 2011-02-06, 11:39   #2482
Bartessa
BAN stały

witajcie dziewczynki, mnie dzis czeka pracowity dzien pomimo ze to niedziela, mam gore prasowania

Cytat:

to chyba kwestia charakteru tak sadze, ja przez całą ciąże moja 1, sadzilam ze bedzie dziewczynka, snila mi sie po nocach, malo tego, mojej mamie sie snila, wogole mialam takie przeczucie... a tu zonk - urodzil sie chlopiec.. ale jakos tak mnie to nie obeszlo specjalnie
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
No pewnie że będziemy a gdzie nam zmykasz?

a jade z mezem na kilka dni w gory
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:44   #2483
margaret82
Zadomowienie

Mi sie wydaje ze to jest kwestia wychowania. Jak się od małego dziecko uczy co jest dobre a co zle, co wolno a czego nie wolno to potem jakoś idzie. Ale niektórzy rodzice podchodza do tego tak, ze "Ja nie miałam tego czy tamtego to niech moje dziecko ma wszystko " I potem mają kilka pudelek zabawek którymi dziecko sie nie bawi bo woli się pobawić garnkiem i postukac w niego łyżką wiele takich przypadków znam. To rodzice powinni ustalać zasady a nie odwrotnie, a jak tak czasem widze w marketach rodziny to w niektórych domach to rządzi taki kilkulatek niestety.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Wczoraj mi teściowa wywrózyła, ze będzie chłopiec zapytała czy mi rece nie puchną i ja spojrzałam na dlonie od zewnętrznej strony i to ponoć oznacza ze będzie chłopiec I jeszcze mi wkrecała ze to jest sprawdzona przepowiednia Podobno jak sie spojrzy od wewnętrznej to wtedy dziewczynka
Stary 2011-02-06, 11:47   #2484
Stapelka
Rozeznanie

uff śniło mi się dzisiaj, że pożegnałam was na 15 stronie a jak rano wstałam to była 87 i się przeraziłam hahaha

aania - super wózek - wczoraj znowu byliśmy w sklepie podoktoryzować się i miły Pan nam wszystko pokazał, poopowiadał i każdy wózek poskładał.

Mutsy odpadł bo ma małą spacerówkę bez podnóżka - większemu dziecku wiszą nogi
Tako odpadł bo strasznie toporny

Zostaje właśnie Jedo fyn 4DS - za nim przemawia:
super amortyzacja kół
duże pompowane koła
możliwość przypięcia spacerówki w obie strony
spacerówka rozkłada się na płask i tworzy jakby małą gondolkę otuloną ze wszystkich stron, więc jakby się okazało, ze w styczniu czy w lutym dziecko nie będzie już w gondoli to jest super.
gondola jest duża
przed złożeniem spacerówkę się wypina i składa osobno stelaż - zajmuje mniej miejsca

X-lander XA dalej bierzemy pod uwagę ale:
gondola mniejsza
spacerówki nie da się wpiąć w obie strony
na korzyść jest właśnie bardzo fajna spacerówka - duża, wygodna, z fajnymi gadżetami.
Spacerówkę składa się razem ze stelażem

Kmat - trzymam mocno kciuki!

My się z mężem droczymy o płeć - ja chcę dziewczynkę on chłopca, ale to takie zupełnie dla zabawy. Oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe. Moja babcia miała syna i daj Boże każdej matce taką troskę i opiekę na starość, choć fakt tata dawał w okresie dorastania nieźle czadu

mam pytanie o rożek. Kupujecie? a jeśli tak to ten rożek ma być taki sztywny z kokosem czy jakiś zwykły? w takim sztywnym mi się dziecko w lipcu nie udusi z gorąca??
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:51   #2485
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
mam pytanie o rożek. Kupujecie? a jeśli tak to ten rożek ma być taki sztywny z kokosem czy jakiś zwykły? w takim sztywnym mi się dziecko w lipcu nie udusi z gorąca??

ja chyba wezme usztywniony, a to zawsze moza wyciagnac ten kokos.

sprawdzalas o ile cm dokładnie gondole w wozkach sie roznia, my miezylismy musty i x-landera roznica byla raptem 3-4cm.

Stary 2011-02-06, 11:57   #2486
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ha! Moja mała zawsze się uspokaja jak mąż rękę na brzuch położy, a on tak się stara, tak bo brzucha mówi, tak go całuje, a ona nie chce kopać ręki tatusia

W kwestii preferencji płci. U nas podobnie jak u agni, jesteśmy po przejściach i to jest najbardziej wystarane, wyczekane, kochane dziecko na świecie. Nie ważne kto tam w brzuchu siedzi. Na początku miałam przeczucie, że to chłopak, później przyśniła mi się córka i straciłam pewność, choć taka racjonalistka jestem i we sny nie wierze. Nawet jak nam zrobi niespodziankę i okaże się chłopcem, to będziemy się tylko śmiać z całej historii.
Witajcie w niedziele U mnie tak jak u agni i CrazyMachine ciąża jest po przejściach i to moja ostatnia ciąża . Jest mi naprawde wszystko jedno czy będzie chlopak czy dziewczyna śmieszy mnie troche to parcie rodziców na daną płeć . Kiedyś oglądałam program o rodzicach którzy specjalnie poddawali sie zabiegowi in vitro bo koniecznie chcieli córke Według mnie to traktowanie dziecka jak zabawke .
U nas jak urodzi sie chłopak to będzie tylko jeden problem wybór imienia w tej kwesti nie możemy dojść do porozumienia
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:00   #2487
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

ja nie kupuje, Bartka urodzilam 31 lipca i kupilam mu ten usztywniany i 1 zwykly wiec nawt gdyby cos to mam, ale uzylam tylko raz tego z bambusem, za cieplo maluchowi bedzie... a ten drugi pozniej uzywalam jako przykrycie do wózka w chlodniejsze dni, bo mialam kontrolr nad maluchem a gdybym go pozapinala w tym korytku to tez chyba za duszno
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:12   #2488
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj mi teściowa wywrózyła, ze będzie chłopiec zapytała czy mi rece nie puchną i ja spojrzałam na dlonie od zewnętrznej strony i to ponoć oznacza ze będzie chłopiec I jeszcze mi wkrecała ze to jest sprawdzona przepowiednia Podobno jak sie spojrzy od wewnętrznej to wtedy dziewczynka
ciekawe czy się sprawdzi hehehe ja spojrzałam od wewnętrznej

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:12   #2489
DaKaro
Zadomowienie

Dzieńdoberek
Mnie się ostatnio śniło, że byłam na USG i doktor powiedział, że będzie chłopiec, ale nie dał mi spojrzeć na monitor. Ja mam przekonanie, że będzie chłopiec, mąż o płci nie mówi wcale, jak już pisałyście, ważne żeby zdrowe było.
Cytat:
Mi sie wydaje ze to jest kwestia wychowania. Jak się od małego dziecko uczy co jest dobre a co zle, co wolno a czego nie wolno to potem jakoś idzie. Ale niektórzy rodzice podchodza do tego tak, ze "Ja nie miałam tego czy tamtego to niech moje dziecko ma wszystko " I potem mają kilka pudelek zabawek którymi dziecko sie nie bawi bo woli się pobawić garnkiem i postukac w niego łyżką wiele takich przypadków znam. To rodzice powinni ustalać zasady a nie odwrotnie, a jak tak czasem widze w marketach rodziny to w niektórych domach to rządzi taki kilkulatek niestety.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

My z siostrą bawiłyśmy się w sklep. Wyciągałyśmy wszystkie mamine przyprawy, budynie, kiśle itd. Wesoło było i domek miałyśmy za domem. Wielu rodziców podchodzi do kwestii zabawy bardzo racjonalnie, wychowują dziecko bez telewizora i komputera lub ograniczają czas przesiadywania do minimum, to się chwali.

Ciekawa wróżba, ja spojrzałam od zewnętrznej.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-02-06 o 12:14 Powód: dopis
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:48   #2490
Stapelka
Rozeznanie

http://allegro.pl/2pack-rampersy-bab...432867988.html

wylicytowałam
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości