Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 10:53   #2521
miamore999
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
hehe to Ty jak jak slomiana wdowa
Mój był na obozie sportowym prawie 2 tyg,posiedział w domu kilka dni i pojechał teraz na zjazd...
też siedzę z teściem,ktory tak mi działa na nerwy,że czasem to już z pokoju nie wychodze
poza tym zjechał się męża brat z 8 mies blizniakami,siedzą już 3 tyg.Dzieciaki uwielbiam,ale humorów ich matki nie trawię

co do nocnych pielgrzymekmi nad ranem jedna wizyta w WC wystarcza
Jestem 2 raz w ciązy i są kompletnie różne.Poprzednio jak byłam w 6 miesiący ciązy to miałam już taki brzuch jak teraz mam obecnie w 34TC.Do wc ciągle chodziłam,nogi spuchniete,ee tylko narzekać.Teraz jest super.

oo widze, że nie tylko ja mam tak cudownie ja też mam teściów za ścianą i codzienne wizyty co 5 minut pod byle pretekstem... śpisz? leżysz? oo malujesz się? oo masz nową... ( i tu co nie kupię to jest skomentowane)
świetnie!
Stary 2011-02-06, 10:58   #2522
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witam sie wieczornie padam po dzisiejszym dniu
chcialam sie pochwalic ze dzis mam 26 urodzinki jak to leci ani sie czlowiek obejrzy i kolejny rok przybywa
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i oczywiście udanego szybkiego porodu!

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
I byla taka z liskiem na 74czyli pewnie na wiosne ale przecena z 59 na 49 wiec pomyslalam ze szalu nie ma.
wisz co? 74 to raczej na jesień niż na wiosnę

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Jasne

Jutro strzelę fotki w wrzucę. Na razie mogę wrzucić tylko takie netowe.
oooo fajny fajny, bardzo mi się podoba
fotelik mam taki sam

Cytat:
co do nocnych pielgrzymekmi nad ranem jedna wizyta w WC wystarcza
Jestem 2 raz w ciązy i są kompletnie różne.Poprzednio jak byłam w 6 miesiący ciązy to miałam już taki brzuch jak teraz mam obecnie w 34TC.Do wc ciągle chodziłam,nogi spuchniete,ee tylko narzekać.Teraz jest super.
1 wizyta w WC?
ja to z 5 minimum
w dodatku w nocy wypijam ze szklanke wody bo mi sie pic chce i okolo 4-5 jem banana bo z glodu mi kiszki skreca

w dodatku biodra mnie bolą

ale za to nie mam skurczy, nic mnie nie boli i mały sobie grzecznie siedzi w brzuszku i czeka

dziś zaczęłam 37 tydzień
mój brzuszek: (ostatnio wypchnął się i zrobił okrąglejszy )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0360_u.jpg (91,1 KB, 34 załadowań)
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:01   #2523
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

hehe to masz dom kontrolowanymoja tesciowa chyba już 13 lat w USA jest,na oczy jej nie widziałam..ale za to bardzo czesto dzwoni.
Teśc ,w porządku,z humorem.Jednak straszny flejtuch,jak je np. sniadanie to po całej kuchni... w ogóle drze się,strasznie przeklina.Mnie nerwica bierze czasem.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:03   #2524
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Hej laski
Łączę się z tymi co nie mogły spać dzisiaj ja męczyłam się już od 5 Oglądałam w tv jakąś starą "naukę jazdy" bo nic innego nie było
Sikałam z 5 razy no i męczyły mnie skurcze które są już bolesne coś czuję, że mały się spieszy na świat
oo a ja żadnych nie mam...to chyba oznaka,że ta ciąża już mi tak zostanie, o !

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No, też sie zastanawiam jak to będzie, pewnie nie będzie czasu na nic. Najbardziej mnie zadziwia, że na niektórych wątkach mamy po urodzeniu dzieci jakby ciągle w necie siedzą i takie eseje produkują co chwilę, że nie wiem kiedy one się dzieckiem zajmują... Raczej nie wyobrażam sobie ciągłego siedzenia na necie, bo przecież ciągle jest coś do zrobienia przy dzieciątku. A jeszcze jak mamy studia do skończenia to już w ogóle nudzić się nie będziemy Ale może to dobrze, człowiek się nauczy organizować czas.

z tego co czasem czytam to dużo mam siedzi na necie podczas karmienia piersią, bo jak się trafi taki smakosz cycka to i wisi na nim ciągle to mama chociaż po necie pobuszuje ja pewnie też w tych momentach będę siedziała i klikała, no ewentualnie tv czy jakaś książka.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Współczuję bezsenności.... a od kiedy tak nie śpicie?

Ja- 30 tc- wstaję póki co na siku w nocy raz.

TŻ pojechał na delegację 2 tygodnie z teściową, super

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dziewczyny, które mają wózki X-lander http://allegro.pl/x-lander-model-xa-...428398799.html lub http://allegro.pl/xt-x-lander-2010-1...432517668.html
czy spacerówkę można ustawić tyłem do kierunku jazdy? (dziecko przodem do mamy) ?
oj 2 tyg z teściową normalnie jak wczasy w ...Egipcie
u mnie bezsenność taka konkretna to od tygodnia dopiero.
poprzestawiały mi się pory dnia..
Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i oczywiście udanego szybkiego porodu!

wisz co? 74 to raczej na jesień niż na wiosnę

oooo fajny fajny, bardzo mi się podoba
fotelik mam taki sam

1 wizyta w WC?
ja to z 5 minimum
w dodatku w nocy wypijam ze szklanke wody bo mi sie pic chce i okolo 4-5 jem banana bo z glodu mi kiszki skreca

w dodatku biodra mnie bolą

ale za to nie mam skurczy, nic mnie nie boli i mały sobie grzecznie siedzi w brzuszku i czeka

dziś zaczęłam 37 tydzień
mój brzuszek: (ostatnio wypchnął się i zrobił okrąglejszy )
sliczny brzuchol, to juz 37 tydzien... no to pieknie... zaraz tu będą mamy...ja sie boje !

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:03   #2525
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

deneb jak na 37TC to nie masz dużego brzusiaTy już na wylocie prawie jesteś

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:04   #2526
aja1
Zakorzenienie

deneb Niezły brzunio

A ja na siku idę przed spaniem czyli ok 1 w nocy i do 9-10 rano kiedy wstaje mam spokój
Ale ja mam brzuch wysoko i pewnie tak mocno na pęcherz nie uciska.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:10   #2527
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
deneb jak na 37TC to nie masz dużego brzusiaTy już na wylocie prawie jesteś
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
deneb Niezły brzunio

A ja na siku idę przed spaniem czyli ok 1 w nocy i do 9-10 rano kiedy wstaje mam spokój
Ale ja mam brzuch wysoko i pewnie tak mocno na pęcherz nie uciska.
no w sumie to mam mały brzuch jakoś ale waga małego w normie i wody też wieć ok, za to jest nisko i mi na pęcherz uciska NIESTETY
zużycie wody w WC chyba wzrosło trzykrotnie

ide we wtorek do lekarza to zobaczymy jak tam mały się miewa
liczę, że w brzuszku jeszcze z tydzień chociaż wytrzyma, a rozwarcie mi dalej nie bedzie postępować
no i za parę dni mam odstawić leki
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 11:17   #2528
iizabelaa
Zakorzenienie

witam

ja dzisiaj spałam prawie 12h,
chyba mój organizm się męczy ciążą i potrzebuje dużo odpoczynku

Cytat:
chcialam sie pochwalic ze dzis mam 26 urodzinki jak to leci ani sie czlowiek obejrzy i kolejny rok przybywa
spóźnione, życzenia spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
jeszcze pożyczy nam leżaczek oraz dostaniemy rożek poszewki
ja postanowaiłam koniecznie w tym tyg. upolowac na allegro używaną hustawkę Bright Star,
zobaczymy,
jak pójdzie bo akurat teraz ma problemy z netem

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
A u nas same dobre rzeczy
Wczoraj wybralismy wozek stanelo na navingtona brazowego - stelarz corvet, po zlozeniu jest jak pol xlandera i wchodzi do bagaznika bez zdejmowania kol, na pewno wejdzie nawet do malego samochodu. Zakochalam sie i nie bylo juz wyjscia Nawet cena nas nie ostudzila. Za spacerowke, gondole, torbe i adaptery do maxi cosi (maja takie swoje - ciekawsze niz przy innych wozkach) dalismy2,3 tys zł.
Cudo bedzie za 2 tygodnie to obfocię i wrzucę
super, że decyzja podjęta
czekamy na foty

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja już zjadłam ryż na mleku -Belriso czy jakoś tak
a jak tż wstanie to zjem sobie razem z nim kiełbaski z sałatką.
też bym zjadła taki ryż

Cytat:
a wiesz a propo kotow to jedna z naszych kotek tez sobie zrobila wycieczke (dzieki temu mamy nauczke )

moja kocica dzisiaj w nocy zrobiła sobie wycieczkę, wyszła najprawdopodobniej uchylnym oknem
odkąd mieszkamy w domku,
zdarza jej się wyjsc z domu na 2-3 godz.
bardzo tego nie lubię,
Stary 2011-02-06, 11:18   #2529
diatoma
Zadomowienie

witam niedzielnie
odwiedzili nas wczoraj znajomi, i kolęeżanki mama usmazyła oponki , o matko jakie pyszne to bylo, z 10 zjadlam, dobrze ze oni reszte bo bym sie nie umiala opanowac, az mi glupio bylo,a oni na mnie patrzyli jakbym nie widziala

deneb3 to gratulacje 37 tc a tak spytam z ciekawosci jakie leki bierzesz ze musisz odstawiac??

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-06 o 11:20
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:32   #2530
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam niedzielnie
odwiedzili nas wczoraj znajomi, i kolęeżanki mama usmazyła oponki , o matko jakie pyszne to bylo, z 10 zjadlam, dobrze ze oni reszte bo bym sie nie umiala opanowac, az mi glupio bylo,a oni na mnie patrzyli jakbym nie widziala

deneb3 to gratulacje 37 tc a tak spytam z ciekawosci jakie leki bierzesz ze musisz odstawiac??
jak ja bym zjadła oponek : ehem: a tu w domu nic słodkiego nie ma, mąż właśnie do pracy wybył, w kominku nie chce mi się rozpalić co mnie wkurza i jeszcze muszę suknie małej na jutro na bal wyprać, hmm może sobie jakieś naleśniki zrobię
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:12   #2531
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
olusia niestety nie
dlatego ja z niego zrezygnowalam
i jaki w końcu wybraliście wózek?

Montii
a Ty? pamiętam, że wstawiałaś fotki

deneb3
okrąglutki ile masz kg na plusie?

Mirabilka
no niestety, taka jest nasza polska służba zdrowia- człowiek by zdążył umrzeć na tej IP, zanim by pomogli
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 12:33   #2532
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzięki
najbardziej zależy mi na foto spacerówki, bo nie widziałam na żywo czy ona nie jest mała czy tylko takie mam wrażenie
Obiecałam, to wrzucam . Spacerówka jest spora. Na pewno większa niż w innych modelach MUTSY.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (127,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (116,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (117,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (97,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (130,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (120,6 KB, 34 załadowań)
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:01   #2533
Mirabilka
Zakorzenienie

eee no służba zdrowia w Polsce chyba nie służy nikomu - a Zus ciągnie prawie połowę z wypłaty - makabra. Poszukam opinii o szpitalu w Knurowie albo opłacę swojego lekarza

Harrods fajny ten mutsy - to jest transporter? jak z wagą wózka
na bobowózkach piszą, że wersja spacerowa ok.11 kg a gondola 4.2 kg a jak w rzeczywistości to się ma? dobrze się podbija?

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:20   #2534
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
eee no służba zdrowia w Polsce chyba nie służy nikomu - a Zus ciągnie prawie połowę z wypłaty - makabra. Poszukam opinii o szpitalu w Knurowie albo opłacę swojego lekarza

Harrods fajny ten mutsy - to jest transporter? jak z wagą wózka
na bobowózkach piszą, że wersja spacerowa ok.11 kg a gondola 4.2 kg a jak w rzeczywistości to się ma? dobrze się podbija?
to fakt ZUS jest okropny mi zabiera 300zł miesiecznie ze zwolnienia i na dodatek płaci kiedy mu się chce , leci mi już polowa kolejnego zwolnienia a za poprzednie jeszcze nie wypłacili a tu ku... trzeba kupić jeszcze parę rzeczy
Stary 2011-02-06, 13:21   #2535
blackrose4u
Wtajemniczenie

Mirabilka a skąd jesteś dokładnie - bo nie pamiętam a to byłaś w Gliwicach na IP?

deneb3 no brzusio okrąglutki mocno no przodu

Harrods wiesz że ciekawy taki kolor wózka? Bo jak na necie oglądam takie brązy to nie bardzo ale na żywca to jest dużo lepiej

dzieczyny oficialnie pisze że od 14.02 zacznę chodzić na zajęcia na uczelnie. Zobaczyłam już plan na nowy semestr. Bo mam ten semestr do poprawki i póki jeszcze mogę to pochodzę i pogadam z wykładowcami od tych przedmiotów co mam do zaliczenia. Tylko co mówić rodzicom że gdzie jeżdże? Bo się nie przyznalam

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 13:25   #2536
Mirabilka
Zakorzenienie

IP w Pyskowicach - lekarz no bez nazwisk ale wiekowy

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:31   #2537
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
IP w Pyskowicach - lekarz no bez nazwisk ale wiekowy
a to nie kojarze szpitala. Ja średnio wspominam gliwice...

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:44   #2538
Olusiaa_
Zakorzenienie

Mam dylemat z tym wózkiem...

Potrzebuję coś dobrego w terenie, bo mieszkamy na wsi pod lasem, no i żeby łatwo się składał, bo wszędzie musimy dojeżdżać autem...
I chciałabym żeby spacerówkę można było odwrócić tyłem do jazdy...

Na jesień pewnie nasze maluchy już będą w spacerówkach, więc gondola nie musi być duża...

Ech, myślicie, że Quinny Buzz to bedzie dobry wybór?
Stary 2011-02-06, 14:05   #2539
n.ik.a
Zadomowienie

Harrods no to mi chyba wszystko rozjaśniłaś. Mój małz już dawno podjął decyzję o zakupie transportera a ja się waham teraz jednak chyba mnie przekonały twoje zdjęcia. Faktycznie spacerówka jest duża. Nie masz problemu ze składaniem stelaża My jesteśmy w tej komfortowej sytuacji bo koleżanka ma wózek mutsy (nie wiem jaki model) ale ma adapter i fotelik maxi cosi, który zostanie nam pożyczony

Olusiaa_ wózek bardzo fajny...a obstawiasz trzykołowca czy cztero

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 14:07   #2540
emila28101987
Rozeznanie

deneb3 śliczny brzunio też mam wizyte we wtorek

Harrods fajny wózek, szczególnie kolor mi się podoba

a ja po obiadku, robiłam Pomysł na Roladki w sosie serowym, tylko że z piersi kurczaka, pyyycha

miłej niedzieli

Edytowane przez emila28101987
Czas edycji: 2011-02-06 o 14:29
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:14   #2541
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Harrods no to mi chyba wszystko rozjaśniłaś. Mój małz już dawno podjął decyzję o zakupie transportera a ja się waham teraz jednak chyba mnie przekonały twoje zdjęcia. Faktycznie spacerówka jest duża. Nie masz problemu ze składaniem stelaża My jesteśmy w tej komfortowej sytuacji bo koleżanka ma wózek mutsy (nie wiem jaki model) ale ma adapter i fotelik maxi cosi, który zostanie nam pożyczony

Składa się bez problemu. To jest dosłownie chwila. A adaptery do maxi-cosi w Transporterze są w zestawie .

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Harrods fajny wózek, szczególnie kolor mi się podoba
Stary 2011-02-06, 14:15   #2542
Tity
Zakorzenienie

Dziewczyny piękne brzuszki i wózeczki
A ja poprasowałam wszystko co miałam uprane, nadal kompletuję torbę. Jedna rzecz na dzień. W takim tempie to za szybko jej nie spakuję Jeszcze pościel do prania wstawiliśmy. Kurczę nie wiem czy te wkłady kokosowe do rożków też się pierze jakoś? Bo śmierdzą strasznie...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:19   #2543
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

http://allegro.pl/boska-sukienka-chr...443585449.html czyż nie jest słodka, hmm szkoda ze dla chłopaków tak mało jest rzeczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 14:20   #2544
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny piękne brzuszki i wózeczki
A ja poprasowałam wszystko co miałam uprane, nadal kompletuję torbę. Jedna rzecz na dzień. W takim tempie to za szybko jej nie spakuję Jeszcze pościel do prania wstawiliśmy. Kurczę nie wiem czy te wkłady kokosowe do rożków też się pierze jakoś? Bo śmierdzą strasznie...
Nie wiem, czy się je pierze. Ja po prostu wyjęłam bo i tak nie mam zamiaru używać.
Stary 2011-02-06, 14:21   #2545
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
sama nie wiem
w teren lepsze są 3 czy 4 kołowce?

ja raczej po płaskich chodnikach nie będę jeździć- droga wiejska, polna, las...
Stary 2011-02-06, 14:28   #2546
bosti
Zadomowienie

Ewelqa spóźnione życzenia wszystkiego naj, naj, naj!! spokojnej końcówki ciąży, łatwego porodu i spełnienia w roli Mamy

ale jestem dziś jakaś nie do życia wczoraj byłam na studniówce mojej klasy, wróciłam koło północy. wszystko byłoby ok, gdyby nie smutne wiadomości dotyczące pracy - otóż nie wiem, czy będę miała do czego wrócić po macierzyńskim, bo starostwo chce naszą szkołę przyłączyć do innej, a to praktycznie jej likwidacja dyrektorka walczy jak może, żeby temu zapobiec, ale szanse są marne. chyba sie ostatnio załamała nerwowo, bo poszła na L-4 i nawet nie przyszła na tą studniówkę. a ile róznych plotek od razu powstało, czego to sie wczoraj nie nasłuchałam... ech szkoda gadać...
no więc martwię się i nie mam dziś humoru

a muszę Wam jeszcze napisać , co nam mówiła położna na ostatniej sr a propos tej opieki po porodzie - otóż każdemu tatusiowi należy sie 14 dni opieki nad zdrowym dzieckiem płatnej 100%, tylko że liczą zawsze od dnia narodzin dziecka, nawet jak jeszcze jest w szpitalu. tą opiekę wystawia szpital przy wypisie, tylko trzeba się o nią upomnieć i nie maja prawa odmówić. no więc położna bardzo zachęcała,żeby nie odpuszczać tego i koniecznie wymusić przy wypisie

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:34   #2547
aja1
Zakorzenienie

A ja mam burdel w łazience lepiej nie mówić. Wczoraj był sąsiad, że mu piwnicę zalewa, u mnie sucho, ale właściciele mieszkania tak obmurowali wannę, że nie ma jak się dostać do rur. Dziś Tż zaczął kuć i co i ku....... sucho, ale ściankę na nowo muszę postawić i płytki przykleić

A tu macie artykuł
"W chwili, gdy rodzisz dziecko, powinnaś czuć się bezpiecznie i swobodnie. Sprawdź, jakie przepisy ci to gwarantują i na co możesz się nie zgodzić."

http://mamdziecko.interia.pl/porod/n...e,1586342,6140

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:40   #2548
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Ewelqa spóźnione życzenia wszystkiego naj, naj, naj!! spokojnej końcówki ciąży, łatwego porodu i spełnienia w roli Mamy

ale jestem dziś jakaś nie do życia wczoraj byłam na studniówce mojej klasy, wróciłam koło północy. wszystko byłoby ok, gdyby nie smutne wiadomości dotyczące pracy - otóż nie wiem, czy będę miała do czego wrócić po macierzyńskim, bo starostwo chce naszą szkołę przyłączyć do innej, a to praktycznie jej likwidacja dyrektorka walczy jak może, żeby temu zapobiec, ale szanse są marne. chyba sie ostatnio załamała nerwowo, bo poszła na L-4 i nawet nie przyszła na tą studniówkę. a ile róznych plotek od razu powstało, czego to sie wczoraj nie nasłuchałam... ech szkoda gadać...

a muszę Wam jeszcze napisać , co nam mówiła położna na ostatniej sr a propos tej opieki po porodzie - otóż każdemu tatusiowi należy sie 14 dni opieki nad zdrowym dzieckiem płatnej 100%, tylko że liczą zawsze od dnia narodzin dziecka, nawet jak jeszcze jest w szpitalu. tą opiekę wystawia szpital przy wypisie, tylko trzeba się o nią upomnieć i nie maja prawa odmówić. no więc położna bardzo zachęcała,żeby nie odpuszczać tego i koniecznie wymusić przy wypisie
no to bardzo dobra wiadomość bo maż mój chciał wykorzystać urlop jak mały sie urodzi ale po co skoro coś takiego można wykorzystać, kurcze ale czy w tym nie przeszkodzi macierzynski
Stary 2011-02-06, 14:44   #2549
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość

No to u mnie jest inaczej, bo to zaswiadczenie moze wypisac tylko gine prowadzacy i to dopiero po wypisie ze szpitala.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Kurde w ogole to sie zastanwiam jak to zrobimy jak juz sie czesc z nas rozpakue tz teraz na dniach, bo juz pierwsze mamy mamy i oje cos tu nie zagladaja moze mysla, ze nie chcemy czytac o opiece czy cos co jest ofc bzdura, ale tak sobie mysle, ze jak sie np z Black rozpakujemy i ktoras tam jeszcze dolaczy to mamy siedziec tu i juz nawijka o opiece itp cobyscie sobie poczytaly czy moze juz zalozyc w odchowalni watek Tylko, ze tu tez np ja bym chciala nadal pisac.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:45   #2550
bosti
Zadomowienie

Jok3r a czy Ty czasem nie piasałaś o opiece nad kobieta po porodzie, a nie nad zdrowym dzieckiem?? bo mi chodzi właśnie o dziecko, a nie matkę

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości