|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czemu nie powinnaś szukać? możesz jak najbardziej, bylebyś nie spędzała nad tym za dużo czasu i nie planowała jedzenia na najbliższy tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze bezmięsne P
Śniadanie - duża bułka pszenna z serkiem topionym (100 gram), słodzona herbata do picia Drugie Śniadanie - 2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego z margaryną i serem białym półtłustym(1/2 kostki)jabłko OBIAD - talerz gęstej zupy grzybowej z kupą ziemniaków i makaronu 9 pierogów ze szpinakiem polanych stopionym masełkiem, słodzony kompot do picia Deser - 1/2 czekolady Wedel Advokat Podwieczorek - 2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego z sałatką meksykańską z tuńczykiem, szklanka soku grejpfrutowego, pomarańcza,1/2 czekolady Wedel Kolacja - Duża bułka z ziarnami słonecznika z margaryną i łososiem wędzonym w plastrach, słodzona herbata do picia
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-05 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Raczkowanie
|
P:
I. 2 łyżki płatek owsianych, garść kukurydzianych, garść rodzynek i migdałów, łyżeczka siemienia - zalane szklanką mleka 2% z miodem, 1/2 jabłka II. 3 chochelki gęstaj ogórkowej z mięskiem, 1/2 kromki chleba z masłem, żółtym serem i plastrem pieconego boczku III. kawałek orzechowca, kawałek bananowca, kubek czekolady, jabłko IV. kromka zwykłego chleba z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym, serek wiejski 200g, 4 migdały w czekoladzie, 1/2 jabłka kromka z masłem i 4 łyżeczkami dżemu truskawkowego harbata z cytryną Czy nie za bardzo zwiększyłam tak z dnia na dzień? Trochę się boję, że za dużo tego, ale z drugiej strony chyba naprawdę chcę przytyć, chyba dociera do mnie, że z wagą 45kg/172cm nie da się być w pełni zdrowym.. Proszę o ocenę
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-02-05 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widać też jednak, że się ciągle ograniczasz.. czemu nie zjadłaś do śniadania całego jabłka, do zupy całej kromki chleba?? brakuje mi też jednego posiłku. powinno być jakieś II śniadanie. chociaż jakiś jogurt/serek homo z orzechami, rodzynkami, musli, owocami lub jakieś kanapki i owoc. ale jest lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margolcia rewelacji nie ma ,tak jak pisała lanvin ,ale w porównaniu z Twoimi wcześniejszymi to duży sukces ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mnie to czemu omijacie ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-05 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
W ponad 2,5 tyg. jest 2,5 kgwiecej.
Bylo te nieszczesne 29,6 kg/162 cm, teraz mam juz 32,2 kg ![]() Wyjscie na stale z 35, dalej tycie w domku; chcialabym wczesniej wyjsc, cieszyc sie dluuuzej tym, ze moge byc na P ![]() Co sadzicie o tym? Wczorajsze P: Sn,ok 8: * jeczmienne na mleku z lyzka otrab * 2 kromki lekko z maslem, 2 plastrami poledwicy i bialkiem jaja,warzywa,herbatka 2 sn,o 11 sobie robie: * jog. naturalny 180g z wkrojona polowa banana, kiwi,pomarancza; 25g musli Fitella Ob,13: * pomidorowa z ryzem * marchew gotowana, klops wieprzowy, ziemniaki Podw,ok 16: * serek homo.waniliowy 120g z 2mandarynami,pol kiwi; 4 herbatniki Kol,17:30-wczesnie,szpital...: * 3 kromki lekko maslem, 2 plastry poledwicy, pol serka wiejskiego,warzywa,herbat a Po kol,ok 20: * ryz na mleku 180g o smaku czeko. I jak? Prosze o radyi oceny. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
BAN stały
|
Dzieki za ocenke, a inne dziewuchy? Iza, Dekas?
Wy sie chyba na tym znacie ^^ Te pierwsze kg skoczyly dosc ladnie, jak juz pisalam, 2,5 kg w ponad 2,5 tyg., to jest ok, nie? Organizm pobieral, odbudowuje sie ![]() Codziennie ostatnio szlo do gory, a dzis tyle samo co wczoraj; jesli jutro nadal bedzie w msc. znaczy, ze juz musze zwiekszyc, co? W ogole waze sie sama, z p.doktor w piatki, najwiekszy sukces to to, ze jestem uczciwa sama z soba! Lekarze maja zaufanie, jem, tyje,moja zasluga ![]() Mysle sobie, gdy mam kryzys: To Twoje zycie i zdrowie, kilogramy dla Twego dobra! Czasem ciezko to myslenie utrzymac, nikt tu mnie nie sprawdza, waze sie sama; jestem uczciwa, jestem silna! Do piatku jeszcze przytyc i przepustka, ale pozniej powrot znow... A chcialabym juz tyc w domu, dluuugo cieszyc sie tym, ze jestem na P^^ Juz +2,5 kg, jeszcze ok 3 do wyjscia:-( W domu byloby cudnie, rozkosz , a tutaj to chce szybko, by wyjsc; a chcialabym dluuugo sie cieszyc P:-( pofolgowac sobie^^ Rozumiecie? :- |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Poprosilam o usuniecie tego wpisu. To jest watek o jadlospisach, nie Twoj blog
![]() |
#1516 |
BAN stały
|
Ervisha, glodnemu chleb ma mysli...
widocznie Ty chcesz zyc z przerazliwie niska waga, ja czegos takiego nie napisalam. Napisalam, ze chcialabym dlugo cieszyc sie tym, ze moge byc na P, tyle. I nie waze juz 30 kg, sory, ale to duzy sukces dla mnie 2,5 kg w gore, mam juz 32,2 poki co i ciagle ide w gore! I tyle, sory za pisanie wagi itd. Jakies pomysly na podwieczorki?^^ zaraz sobie robie mandarynki i kiwi z serkiem homo. waniliowym i do tego herbatniki, pycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wolnym tyciu i ratowaniu metabolizmu pomyślisz za jakiś czas, narazie ratuj swój organizm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pisząc o wadze 30 kg. mówiłam w przenośni. Jak można chcieć długo cieszyć się bycia na P. Jak można chcieć to przedłużać i nie zwiększać jedzenia by poszło to jak najszybciej i by móc żyć normalnie. A tak choroba utrudnia zycie. A co do podwieczorków to dziewczyny już ci pisały. Ty czytasz tylko te wypowiedzi które chcesz a tak to olewasz jak ktoś ciebie krytykuje, ze źle robisz.
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończcie już,ten wątek dotyczy czegoś innego |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Przydałoby się, żeby moderator tu zajrzał i zrobił porządek, bo ilość offtopu i jego poziom zaczynają powoli przekraczać wszystkie granice. Miejsce rozmów na temat ED i wagi zagrażającej życiu jest na KZ i nigdzie indziej. NCJ nigdzie nie ma w tytule "pamiętnik tycia", "relacje ze szpitala" ani nic z tych rzeczy. Ileż można?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze bezmięsne P
śniadnie - bułka z ziarnami słonecznika (100 gram)z serkiem śmietankowym(150 gram) i herbata słodzona do picia II śniadanie - 2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego z margaryną i łososiem wędzonym w plastrach, grejpfrut, pomarańcza (2 takie kromki to jak 3 duże kromki chleba pszennego) Obiad - talerz gęstej zupy grzybowej gotowanej na kości z makaronem i ziemniakami 3/4 woreczka ryżu z masłem, płat z mintaja, 2 kopiaste łyżki gotowanej marchewki z masłem, kubek kompotu słodzonego do picia Deser - opakowanie Delicji (150 gram) Podwieczorek - 2 ogromne, grube i ciężkie kromki chleba razowego (2 takie kromki to jak 3 duże kromki chleba pszennego) z margaryną i łososiem wędzonym w patrach, sałatka jarzynowa (300 gram),szklana soku z pomarańczy Kolacja - bułka z ziarnami słonecznika posmarowana serkiem śmietankowym (150 gram) i polana sosem czekoladowym do lodów, herbata słodzona do picia Pewnie po kolacji wypadną jakieś biszkopty.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-06 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Raczkowanie
|
Niedzielna, grzeszne U (pierwszy raz od baaaardzo dawna zjadłam tak dużo i nie zwróciłam)
I. Sałatka tuńczykowa z jajkiem, ogórkiem i papryką + paluch ziarnisty z masłem, kawa z mlekiem, jabłko. II. Jogurt naturalny z crunchy tropikalnym i migdałami i kiwi; zielona herbata, dwa paski czekolady. III. Trochę rosołu z makaronem i marchewką; udko kurczaka ( z rosołu) surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z koperkiem. IV. Kawałek ciasta czekoladowego z wiśniami, pomarańcza, kawa z mlekiem. V. Kromka chleba żytniego z twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem, Danio orzechowe, dwie mandarynki; zbożówka z mlekiem. ![]()
#1523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
wiesz, jest takie danie-wytrych, mozna robic ze wszystkim:
nalesniki albo omlety
#1525 |
Raczkowanie
|
U/P:
I. kromka chleba z masłem i 2 plasterkami serka topionego, herbata miętowa z miodem II. muesli (2 łyżki płatków owsianych, 2 garści kukurydzianych, łyżeczka siemienia, garść rodzynek i migdałów) na szklance mleka 3,2 z miodem III. 2 łyżki ziemniaków z sosem, pałka kurczęcia, ogórek kiszony, szklanka kompotu truskawkowego (z kilkoma owocami w środku) IV. pudding czekoladowy 125g z dwoma markizami czekoladowymi, 1/2 jabłka (nie chcę się zapychać owocami), kawa V. kromka chleba z masłem, 1/2 pętka kiełbasy na gorąco, serek homo waniliowy 150g z łyzeczką dżemu truskawkowego, kubek kakao
#1526 |
Raczkowanie
|
mogłybyście ocenić moje P na jutro?
ŚNIADANIE: bułka pszenna duża- pół z masłem szynką z indyka liściem sałaty zielonej papryką czerwoną pół z serkiem topionym hohland rzodkiewką pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona II ŚNIADANIE; 2 paski czekolady wedel gorzkiej z malinami 2 kanapki z masłem serem żółtym ogórkiem kiszonym kubuś malinowy jabłko OBIAD; 2 nalewki zupy jarzynowej zabielanej z ryżem mintaj pieczony w folii 2 kopki ziemnaików buraczki z chrzanem szklanka soku caprio pomarańczowego PODWIECZOREK: 3 kromki chałki 1 z miodem 2 z masłem i dżemem 3 z serkiem homo waniliowym i tartą czekoladą kakao słodzone mandarynka 2 ciastka pieguski KOLACJA: duża bułka z ziarnami słonecznika pół z ryba wędzoną pół z pasztetem drobiowym pomidorem i szczypiorkiem herbata słodzona. proszę o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-07 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze P, będę bardzo wdzięczna za ocenę kogoś obiektywnego i kompetentnego. :P
![]() 1.Śn.: 4 łychy owisanych na mleku 2% z łyżeczką budyniu śmietankowego, bułka razówka 60g z masłem i twarożkiem, kawa z mlekiem 2% 2. II Śn.: budyń czekoladowy Słodka Chwila, kilka draży milki schoko 3. Ob.: 3/4 woreczka kaszy gryczanej, pulpet cielęcy, surówka z marchewki, szklanka soku pomarańczowego 4. Podw.: kawa carmel macchiato, ciastko czekoladowe na pół z siostrą :P 5. Kol.: bułka razówka 60g, kajzerka 50g, z masłem i serekiem śmietankowy z ziołami, serem żółtym, wędliną, pomidorem, herbata po: kromka chleba z masłem, pasztetem drobiowym, pomidorem, szkl soku pomarańczowego, jabłko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.