Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 14:29   #3991
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Matall mój TŻ pomalował pokoik na niebiesko farbą ŚNIEŻKĄ EKO hipoalergiczną. Nie śmierdziało zbyt mocno i jeden dzień się wietrzyło i było dobrze... Także spokojnie. Maleńki Eda będzie bezpieczny w swoim pokoiku
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:29   #3992
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Martulka000 – współczuję teściówki gangreny

anulinka – Mi prenalen pomógł już dwa razy więc zdecydowanie polecam

violisiu – ja też powoli zaczynam odczuwać co to znaczy trzeci trymestr, robi się coraz ciężej, chodzę okrakiem, bolą mnie pachwiny i bronia a w nocy przekręcenie się z boku na bok to nie lada wyczyn i też coraz częściej myślę o wiośnie

Pauliziu – ja dla Iguśki mam taki preparat do mycia Nivea 2w1 to jest do ciała i do włosków ale kupiłam też Emolium do kąpieli i krem do ciała. Nie będę używać na co dzień oliwki ani zasypek. Oliwkę ew. do masażu ale na początek nawet nie kupuję tylko Nivea + Emolium co 2-3 dzień.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-06 o 14:33
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:36   #3993
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

mimbi mnie ani trochę nie wkurzyła bo u mnie 11 stopni na plusie

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:48   #3994
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki, ale zescie napocily, co siedzicie w domku w taka ladna pogode my wlasnie wrocilismy ze spacerku

od przedwczoraj straszne mam skurcze w lydkach, tez tak macie??
Stary 2011-02-06, 14:55   #3995
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to możliwe aby dziecko kopało mnie przy mostku, prawie pod piersiami? Zawsze czułam ruchy bardzo nisko pod pępkiem i taka szybka nagła zmiana pozycji wydaje mi się niemożliwa, może to jakieś organy wewnętrzne mi bulgoczą

Moria, pędzle EDM są super i myślę że na pewno będziesz zadowolona
ja sie poytałam gina w piatek czy to mozliwe zebym czuła dziecko tak wysoko, a on powiedzial ze moja macica jest dw cm nad pępkiem i wyżej to sie jelita ruszaja

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

co do promocjio pampersów toi jest tez qw kauflandzie, nie wiem czy było o tym pisane ale dzisiaj nie mam czasu was nadrobic ale tylko informuje
dzisiaj widziałm gazetke i niecałe 40zł i pisało ze 39gr za sztukę
Stary 2011-02-06, 14:55   #3996
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

hej mamuski
ja mam dzisiaj dzień siedzenia w domu....
małżon cały dzień w pracy niestety...a ja zakatarzona wciąż...

dzisiaj w nocy dzidzia sie wierciła....
jak ja na lewy bok to po lewym boku puk puk....jak ja na prawy to na prawym....
i tak calutką noc

przez te przeziębienie cały czas senna jestem...

principessina mnie lapia surcz dośc często...najlepszym sposobem na nie jest, jak czujesz, że sie zbliża taki mocny ból to szybciutko podnies stope z palami do góry...mnie to zawsze pomaga....przechodzi błysawicznie
Stary 2011-02-06, 15:19   #3997
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
(...)
i tak calutką noc(...)
antropia moja mała też najbardziej aktywna w nocy, gdy się kładę spać i rano gdy wstaję to też już się wierci Zawsze się śmieję, że szarpie wtedy za pępowinę i przesyła mi komunikat "mamaaa jeśśśść"

Dziewczynki, wstawię Wam zdjęcia pajacyka, którego dostaliśmy dla Igi - zakupiony w Smyku z promocji + zdjęcie mojego bębenka 28t. - dużo nie widać ale jest już konkretny

Zaraz jedziemy po farbę do pokoiku Iguśki, TŻ to się ostatnio tak zmobilizował, że sama muszę go hamować, dziś już chciał jechać po łóżeczko i komodę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pajacyk Smyk.jpg (46,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28 t..jpg (115,5 KB, 66 załadowań)

Stary 2011-02-06, 15:21   #3998
moria44
Wtajemniczenie

Acha, skurczy nie mam żadnych ale ja biorę 3 x dziennie Magnezin 500

Stary 2011-02-06, 15:24   #3999
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
antropia moja mała też najbardziej aktywna w nocy, gdy się kładę spać i rano gdy wstaję to też już się wierci Zawsze się śmieję, że szarpie wtedy za pępowinę i przesyła mi komunikat "mamaaa jeśśśść"

Dziewczynki, wstawię Wam zdjęcia pajacyka, którego dostaliśmy dla Igi - zakupiony w Smyku z promocji + zdjęcie mojego bębenka 28t. - dużo nie widać ale jest już konkretny

Zaraz jedziemy po farbę do pokoiku Iguśki, TŻ to się ostatnio tak zmobilizował, że sama muszę go hamować, dziś już chciał jechać po łóżeczko i komodę
piekny pajacyk A brzuszek uroczy
nasza mała wierci sie tez na wieczor - po kapieli i rano, szczegolnie po sniadaniu

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:39   #4000
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

sliczne te fatałaszki dla małej
i brzusio słodziaszny
a ja łóżeczko juz mam
ostatnio kurier przywiózł..http://allegro.pl/lozeczko-safari-po...446304077.html

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

a my dziś zaczynamy 23 tydz.
Stary 2011-02-06, 15:41   #4001
anula_81
Zakorzenienie

ja was witam i odpisuje na szybko bo obiad sie robi i musze uwazac zeby sie nic nei spalilo, bo sie kurczak w piekarniku pichci

Cytat:
Acha, skurczy nie mam żadnych ale ja biorę 3 x dziennie Magnezin 500
ja biore magnez teraz raz dziennie, ale jak mam twardnienie brzucha to wtedy przez kilka dni wiecej
Cytat:

moja tez rano i wieczorkiem najbardziej, dzisiaj bawilismy sie kamerka i nagralismy jak brzuszek faluje, jak naucze sie obslugiwac ten program w kompie do kamerki to wam wrzuce.
sliczny ten pajacyk, ja mam bardzo malo pajacykow, to jedyne co mam przyzwolenie kupowac
dzisiaj wielkie pranie ciuszkow maluszka, poszly biale i blekitne, w nastepny weekend idziemy w roze i kolory

a brzuszek jak zwykle uroczy a ma byc juz prawo konkretny w koncu to 28 tydzien!! blizej konca juz aaaaa

ja wlasnie nei wiem co z pokojem Zosienki, bo dwie sciany sa ciemno szare i byly malowane niedawno bo po wakacjach a dwie sa biale, pokoik jest malutki i ja w sumie lubie ten szary, choc to ciemny kolor, wiem ze juz o tym pisalam, ale zrobie wam chyba zdjecie zebyscie napisaly co myslicie, bo moze pomaluje tam jakies kwiatuszki albo co, sama nie wiem
Cytat:
hej mamuski
ja mam dzisiaj dzień siedzenia w domu....
małżon cały dzień w pracy niestety...a ja zakatarzona wciąż...

i tak calutką noc

ja mam tak samo jak leze na lewym to w lewy kopie jak na prawym to w pracy, smieje sie ze daje znaki, mama uciskasz mnie! przesun sie troche noooo
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Matall mój TŻ pomalował pokoik na niebiesko farbą ŚNIEŻKĄ EKO hipoalergiczną. Nie śmierdziało zbyt mocno i jeden dzień się wietrzyło i było dobrze... Także spokojnie. Maleńki Eda będzie bezpieczny w swoim pokoiku
jeju wszystkie malujecie.... moze i my powinnismy..hmmm
Cytat:
matall - my też będziemy malować pokoik małej, w sumie tylko odświeżamy, bo kolor ten sam zostaje.

anula – no my też musimy kupić jakieś półki nad TV, dziś już ustaliliśmy co gdzie będzie stało, mam nadzieję, że to wersja ostateczna
my sto razy zawsze zmieniamy to co ustalilismy, dzisiaj wyszlo, ze na razie mala jest nas, a jak sie przeprowadzi z lozeczkiem do siebie to my lozeczko wsadizmy w miejsce gdzie teraz w malenkim pokoju stoi komputer a stolik na komputer pojdzie do sypialni i zrobimy taki kacic komputerowy
na dzien dzisiejszy tej wesji sie trzymamy, ale jak jest dwoch architektow w domu to uwierzcie, nie jest latwo bynajmniej
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry kochane brzucholinki
Wpadłam na trochę do Was, bo zaraz się zbieram i jedziemy zobaczyc wózki, foteliki i łóżeczka - jutro jak będę płakac, że mnie pachwina rwie to mnie bacikiem potraktujcie. Po wczorajszym dwugodzinnym chodzeniu już ją czuję dosyc mocno, ale i tak chce jechac
Doczytałam trochę starych postów i moniqac przytulam mocno , Twój synuś to już taki duży, że normalnie siok , będziesz sobie leżec, wypoczywac i dotrwasz
no prosze nam tu tyle nie beigac!!! bo bedzimey bic potem za narzekanie
ale koniecznie za to prosze nam zdac relacje z zakupow fotelikowo, lozeczkowych:=)
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc kobitki

wczoraj mialam masakre mala ze soba, brzuchol mialam twardy mala chyba jakos sie obrocila i didatkowo nie dosc ze kluchy z tylka i glowki porobila to jeszcze na przepone mi uciskala , nie moglam zbytnio chwilami oddechu zlapac, mezul wystraszony, ja bezradna, bo mala pukala stukala, wiec z nia bylo ok, tylko ja rady z tym brzuchem nei moglam se dac ehh.. i do tego glodna jak wilk chodzilam..
ja tez tak chodze czasem ciezko, dzisiaj poszlam na spacer i ledwie doszlam do domu, oddech ciezki, ciagnal brzuch i w ogole jakos wszystki mnei klulo i ciagnelo, wiec rozumiem co czujesz*

lece bo kurczak nam pika a TZ juz talerze rozklada, odezwe sie po obiadku

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:44   #4002
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Brzucholce!!!
Ja to dzisaj pobilam rekord spania. do 11:30 i pewnie bym spala dalej gdyby moj przyszly-byly maz mnie nie obudzil
Pozno poszlam spac, bo tek koles co chodzi po domu zwany mezem strasznie mnie zdenerwowal wczoraj. Tak, ze sie nie odzywam do niego. Zawiodl mnie okropnie, ale nie bede tu pisac o tym na forum. W ramach zemsty buchnelam mu karte i poszlam sobie na zakupy
Sobie kupilam stanik i fafetki, a Antosiowi... te skarby ponizej plus niebieksie niedrapki i dwie czapusie.
Kurcze zbankrutuje niedlugo bez kitu a... nie ja. Ten przyszly-byly maz.
A i ciazowki oddaje, bo przesadzilam z tym rozmiarem. Naprawde sa mega duze i raczej nie jestem pewna czy beda jeszcze dobre w 9 miesiacu... chociaz z moim spustem do zarcia to bardzo mozliwe...
Wiecie... ja mam taka dziwna manie postrzegania siebie jako wieksza niz jestem Kiedys kupowalam nawet wieksze ciuchy, bo nie wyobrazalam sobie, ze zmieszcze sie w jeden lub dwa rozmiary mniejsze
Przyszly-byly maz zrobil mi fote dzisiaj. I wygladam na niej szczuplej niz w rzeczywistosci. Bluzka zaslonila dwa wielkie waly, ktore zrobily mi sie na plecach Poza tym z boku faktycznie wyglada sie lepiej, bo nie widac wylewajacych sie bokow

kaczuszka.jpgspiworek.jpgbutki.jpg
Stary 2011-02-06, 15:46   #4003
Weredka
Zadomowienie

Hej, wszystkie mamy. Gdyby któraś szukała czegoś słodkiego do kawki, to ja natknęłam się dziś na fajny przepis: http://gotowanie.onet.pl/2982,0,1,py...a_przepis.html

Ja dałam dwie garści rodzynek i garść orzechów włoskich zamiast moreli i słonecznika i wyszły przepyszne. Robi się je szybciutko i łatwo. Idę teraz je wcinać
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:46   #4004
andziot
Zakorzenienie

moria44 pajacyk śliczny, też właśnie chcę się wybrać do smyka, ale mężu dziś nie chce nigdzie jechać
brzuszek taki zgrabniutki

wysłałam właśnie mężula znów na spacer, bo skoro siedzimy dziś w domu to niech ma mała trochę atrakcji skoro dość ciepło na dworze (+11 dziś )
właśnie słyszę przez okno jak wózeczek z hauhau piszczy

ciągle nic nie wiadomo o kubicy

antropia super łóżeczko !!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:50   #4005
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria bosko a pajacyk przepiekny ja o malo dzisaj Antkowi takiej slicznej kienki nie kupilam w pore sie opamietalam... mam glupia faze, ale na te rozowiaste ciuszki tez spogladam jak ide kupic cos Synkowi

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Antropia!!!!! Mam zamiar zamowic identico wyrko tylko bez tej komody. Mam juz nawet przewijak z ta zyrafka
Jak zlozycie poprosze zdjecie
Stary 2011-02-06, 15:50   #4006
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
j
sliczny ten pajacyk, ja mam bardzo malo pajacykow, to jedyne co mam przyzwolenie kupowac

ja wlasnie nei wiem co z pokojem Zosienki, bo dwie sciany sa ciemno szare i byly malowane niedawno bo po wakacjach a dwie sa biale, pokoik jest malutki i ja w sumie lubie ten szary, choc to ciemny kolor, wiem ze juz o tym pisalam, ale zrobie wam chyba zdjecie zebyscie napisaly co myslicie, bo moze pomaluje tam jakies kwiatuszki albo co, sama nie wiem
pajacyki to chyba jedne z najlepszych ubranek dla dzieci - po 1 jedna rzecz a zakrywa wszystko co trzeba, a po 2 nie zwija sie nic pod pleckami.

co do szarosci to wydaje mi sie ze ladnie komponowalby sie blady roz.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:56   #4007
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Paulizia z tego co widziałam w kartonie to jest sliczne
ale składac to bęędziemy dośc późno bo nie wiadomo czy nie bedziemy sie przeprowadzać jeszcze przed rozwiązaniem
póki co stoi u teściowej
przepiękne ubranka, i te buciki

andziot dziekuję u mnie tez tak cieplutko tylko jakoś tak szaro i ponuro...i ja zasmarkana, więc się nie ruszam z domku...

Weredka i smaka mi narobiłaś a ja piekarnika nie posiadam

anula_81 i znowu PIEKARNIK
Stary 2011-02-06, 16:17   #4008
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry,

Nadrabiałam Was od 120-którejś str... wrrrr . Nie miałam weny od piątku jakoś tu siedzieć i czytać, zaaglądałam na chwilkę, ale starałam się czymś zajmować zeby nie myśleć. TZ był w domu całą sobotę - pozałatwialiśmy dużo spraw żebym ja już mogła tylko leżeć.
zakupy w hipermarekcie za 400zł żebym nie dźwigała zakupów potem sama, wybraliśmy drzwi do łazienki, wc, sypialni i pokoju Szymusia, panele do jego pokoju, kafelki do łazienki i WC, meble do łazienki ... szafę do przedpokoju, płykti do przedpokoju - cyba wszystko.... więć TZ będzie kupował a ja będę lęzała .

ale wiecie ............ od wczoraj czuje ból w podbrzuszu, lekkie skurcze i takie dziwne mrowienie, tak bardzo bardzo nisko jakby w wzgórku.... masakra. mam lęki, co chwilę zaciskam nogi, czy to w samochodzie czy w sklepie -siadło mi na psychikę - potcznie mówiąc.
stresuje się, chociaż staram się być dobrej myśli.

Dzięki za dobre słowa:
Weredka, MonikaK, Catia88 i wszystkim innym którym już wcześniej dziękowałam.

andziot oby to było nastraszenie- a mój mały w 27tc ma 1445g!

anula_81 - tak, infekcje pochwy - a mówił, że to też mogło wpłynąć na szyjke - ja już teraz wiem że to jak małego czułam tak bardzo nisko, jakby na wzgórku, to chyba był objaw tego, że szyjka się skróciła, chociaż może to nie do końca tak, ale dalej czuje go b. nisko - chociaż tam ma stópki, bo jest pośladkowo ustawiony

moria - też tak myślę że by mnie pewnie zaszyli gdyby co... a waga - lepiej żeby był jak nawiększy jeśli odpukać miałby wcześniej się wypchać na świat - tak tez lekarz powiedział.

vanes - mam nadzieje, że mój też się obróci jeszcze

mary - dzięki serdeczne będę leżała i pachniała .

Paulizia - jhesteś Kochana posłuchałam i zjadłam wczoraj jak kazałaś: twixa i lody śmietankowo-krówkowe aaaa i pączka z kakao dobrze że mnie nie zmuliło

kasia - patrz wyżej, zjadłam aż za dużo słodkiego .

the_sania - dzięki za pocieszenie - mam takie lęki przez tą krótką szyjkę że chodzę z zaciśnietymi mięsniami - mam nadzieje, ze doczekamy conajmniej do 8 miesiąca - jeszcze miesiąc minimum!

caffelatte - własnie, nie powiedział mi ile mi się skrócił, ale jak mnie badał ok. 2 miesiące temu to mówił, że mam bardzo długą szyjkę - teraz powiedział, że się skróciła znacznie, mam wizytę za 3 tygodnie, nie za miesiąca, więc myślę, że chce sprawdzić co dalej się będzie działo, czy jest OK i czy się obrócił, bo ma ostatni tydzień na obrócenie się - bo jest po prostu duży, jak się w ciągu tyg nie obróci z pośladkowego, to cesarka niestety.

eweska teraz to rzeczywiście nie ma wymówki tylko leżenie

Agnieskza.M - dzięki Kochana, a na następnej wizycie powiedz naszemu lekarzowi, żeby Ci pokazał małego w 3d - wiedziałaś że ma coś takiego? ja byłam w szkou - poprosiłam o zdjęcie i chyba na poprawę humoru, przełączył jakiś guzki w swoim usg i ukazał nam się obraz 3d . bezbłędne .

mamaoptymistka
- masz racje, musze robić wszystko żeby tam został jak najdłużej

Dziewczonka - dzięki Kochana

princi - ja mam takie skurcze i nerwobóle, że już łykam 6 tabletek magnezu na dzien (na szczęscie można) ale i tak je czuje - najgorzej jak się kładę do łóżka - wierzgam nogami jak koń .

dziewczyny - zaczne nowy temat czy myślicie o banku krwi pępowinowej? troche to kosztuje, ale może warto pobrać? jakie macie zdanie?

a tak poza tym - boli mnie brzuch na dole - masakra jakaś.
na szczęscie po żelazie mnie nie muli, ale biore gynalgin dopochwowo - może te bóle/skurcze to od niego?

ych.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:22   #4009
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
pajacyki to chyba jedne z najlepszych ubranek dla dzieci - po 1 jedna rzecz a zakrywa wszystko co trzeba, a po 2 nie zwija sie nic pod pleckami.

co do szarosci to wydaje mi sie ze ladnie komponowalby sie blady roz.
no u nas wlasnei jakis maly wybor takich pajacykow, same body i spodenki, to co mam to mam od psiapsiolki uzywane z PL

wlasnie tez myslalam o rozu, ale moze poczekac z tym rozowym kolorem, bo jak jednak okaze sie ze chlopaczek?!?
Cytat:
Paulizia z tego co widziałam w kartonie to jest sliczne
ale składac to bęędziemy dośc późno bo nie wiadomo czy nie bedziemy sie przeprowadzać jeszcze przed rozwiązaniem
póki co stoi u teściowej
przepiękne ubranka, i te buciki

Weredka i smaka mi narobiłaś a ja piekarnika nie posiadam

anula_81 i znowu PIEKARNIK
przepraszam za piekarnikkk........
ale lozeczko cudne...normalnie sliczne, az teraz zastanawiam sie czy nei szukac jakiegos innego niz to z Ikei, naprawde sliczne
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Hej, wszystkie mamy. Gdyby któraś szukała czegoś słodkiego do kawki, to ja natknęłam się dziś na fajny przepis: http://gotowanie.onet.pl/2982,0,1,py...a_przepis.html

Ja dałam dwie garści rodzynek i garść orzechów włoskich zamiast moreli i słonecznika i wyszły przepyszne. Robi się je szybciutko i łatwo. Idę teraz je wcinać

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Hej Brzucholce!!!
Ja to dzisaj pobilam rekord spania. do 11:30 i pewnie bym spala dalej gdyby moj przyszly-byly maz mnie nie obudzil

Załącznik 3723615Załącznik 3723616Załącznik 3723617
sliczne! ten pajacyk cudny, a najbardziej rozczulily mnie butki, no po prostu genialne

wiecie co? ja mam duzo niebieskich ubranek bo synku znajomej dla mojej Zosi, ale nie sa takie typowo chlopiece, szkoda mi zyrzucic bo sa sliczne, poza tym nei chce beidnej dziewuszki tylko w roz ubierac, chyba moze byc tez troche niebieskiego co?

zaraz wam zrobie zdjecie pokoju zeby sie doradzic co do koloru no i sprobuje ten filmik obrobic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:31   #4010
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki to mnie takie skurcze lydek czasem lapia, ze musze normalnie trzymac sie za lydke i rozmasowywac, taki przeszywajacy bol!!! maskra...

Paulizia jaki piekny spiworek! to tez z Next'a?

Moria uu ja to widze, ze u Was przygotowania pelna para! malowanko, mebelki, u mnie to w lesie normlanie

Co do glupich snow, to nie tylko ja oszalalam, mojemu mezowi sie dzis snilo, ze dostal wezwanie do wojska i pisal podanie, ze jest jedynym zywicielem rodziny i nie moze, a potem mu sie snilo, ze jezdzil z naszym synkiem do pracy, zamykal w aucie w nosidelku w 40stopniowym upale i zapominal dawac mu jesc i pic, no czyli moj maz tez oszalal

a oto wynik naszego dzisiejszego spacerku, znaczy fotka brzusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6642.jpg (59,0 KB, 75 załadowań)
Stary 2011-02-06, 16:42   #4011
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

moniqac kochana dbaj o siebie i wypoczywaj
trzymam kciuki i ja za ciebie
a jeśli chodzi o komórki macierzyste z krwi pępowinowej...to sama nie wiem...przede wszystkim koszty tego mnie przerażają... już nie chodzi o sam pobranie , ale o koszty przechowywania takiej krwi przez następne lata...chyba trzeba liczyć kilkaset złotych rocznie...
poza tym... jeśli miałoby dojść do przeszczepu tych komórek u osoby dorosłej to podobno od jednego noworodka nie można pobrać wystarczającej jej ilości...nie wiem.... oczywiście komórki macierzyste mają w sobie wielki potencjał, ale dopóki nie będzie konkretów na ten temat ja bym się chyba nie zdecydowała na to...zbyt duże koszty i zero gwarancji na uratowanie życia dziecka w przyszłości....

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...dy_i_mity.html

anula_81 oj ja tez się w nim zakochałam... łącznie z moim tż

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki to mnie takie skurcze lydek czasem lapia, ze musze normalnie trzymac sie za lydke i rozmasowywac, taki przeszywajacy bol!!! maskra...

Paulizia jaki piekny spiworek! to tez z Next'a?

Moria uu ja to widze, ze u Was przygotowania pelna para! malowanko, mebelki, u mnie to w lesie normlanie

Co do glupich snow, to nie tylko ja oszalalam, mojemu mezowi sie dzis snilo, ze dostal wezwanie do wojska i pisal podanie, ze jest jedynym zywicielem rodziny i nie moze, a potem mu sie snilo, ze jezdzil z naszym synkiem do pracy, zamykal w aucie w nosidelku w 40stopniowym upale i zapominal dawac mu jesc i pic, no czyli moj maz tez oszalal

a oto wynik naszego dzisiejszego spacerku, znaczy fotka brzusia

JA CHCĘ NAD MORZE!!!!!!!

ślicznie wyglądasz...promienniek laski:
Stary 2011-02-06, 16:44   #4012
principessina
Zakorzenienie

moniqac a zapomnialam sie wypowiedziec odnosnie przechowywania komorek macierzystych, my jestesmy prawie zdecydowani, bedziemy przechowywac w banku w San Marino
Stary 2011-02-06, 16:53   #4013
moniqac
Zadomowienie

antropia - mam jakąś książeczkę - tam jest opłata wstępna 600zł, podstawowa 1600 i abonamentowa 500zł i to chyba na rok lub 5 lat - musze przeczytać - szczególnie chodzi o życie i zdrowie maluszka - dzięki za linka.
zastanawiam się nad tym coraz poważniej. ale jakoś nie wiem do końca.

Stary 2011-02-06, 16:54   #4014
Paulizia
Wtajemniczenie

Moniqac mam nadzieje, ze te wszystkie rarytasy chociaz troszke pomogly wiesz co.. zabilas mnie tym pytaniem. Ja kompletnie nie mam pojecia o co chodzi z tymi komorkami macierzystymi
Takze musze sobie najpierw temat przyblizyc by cokolwiek odpowiedziec

Princi piekna fota!!!!!!! Cudowne morskie powietrze... i jak tu nie zazdroscic??? Moge do Ciebie z Antkiem na wkakacje przyjechac?
A co ta sie na brzuszku namalowalo?

Spiworek jest z Tk maxxa za cale 8 funtow ... pajac jest z Nexta
Stary 2011-02-06, 16:56   #4015
moniqac
Zadomowienie

princi - pięne widoki i Ty taka promienna!!!
czyli jednak są osoby za... ja się chyba zdecyduje i też tak zrobimy.

Stary 2011-02-06, 16:56   #4016
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
antropia - mam jakąś książeczkę - tam jest opłata wstępna 600zł, podstawowa 1600 i abonamentowa 500zł i to chyba na rok lub 5 lat - musze przeczytać - szczególnie chodzi o życie i zdrowie maluszka - dzięki za linka.
zastanawiam się nad tym coraz poważniej. ale jakoś nie wiem do końca.

sprawa jest godna przemyślenia, bo zdrowie naszych dzieci jest najważniejsze...a jeśli możemy coś zrobić, to dlaczego nie....
Stary 2011-02-06, 16:57   #4017
principessina
Zakorzenienie

Paulizia dziekuje a taki tatuaz z mlodych lat, troche nieprzemyslany, po ciazy chce go w nast. zime sprobowac usunac...jasne przyjezdzaj z Antonio powylegiwac sie w wakacje, ale ja sie pisze tam do Ciebie z Flawciem, bom nigdy nie byla w W. Brytanii
Stary 2011-02-06, 16:58   #4018
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moniqac mam nadzieje, ze te wszystkie rarytasy chociaz troszke pomogly wiesz co.. zabilas mnie tym pytaniem. Ja kompletnie nie mam pojecia o co chodzi z tymi komorkami macierzystymi
Takze musze sobie najpierw temat przyblizyc by cokolwiek odpowiedziec
a daj spokój taka dawka cukru dzisiaj jade na kiwi .
poczytaj linki od antropii - temat conajmniej warty uwagi jak dla mnie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
sprawa jest godna przemyślenia, bo zdrowie naszych dzieci jest najważniejsze...a jeśli możemy coś zrobić, to dlaczego nie....
dokłądnie.

Stary 2011-02-06, 17:04   #4019
andziot
Zakorzenienie

moniqac macie tempo w załattwianiu takich spraw, my to byśmy chyba takie rzeczy z parę miesięcy wybierali
no ale teraz ze spokojem możesz legnąć na łóżko i delektować się spokojem i ciszą

principessina wow !!!!!!!!!
nie ma to jak zdjęcie brzuszka nad morzem

anula_81 jasne że mogą być niebieskie dla dziewczynki, powiem Ci że takie maluchy i tak ciężko odróżnić czy to chłopiec czy dziewczynka, Zosia nawet jak ubrana była w róż to i tak często ludzie jak przechodzili to mówili "jaki ładny chłopiec"
dopiero niedawno nabrała czysto dziewczęcych rysów

co do krwi pępowinowej to już kiedyś o tym pisałam ...
za małe są jeszcze możliwości ...
za mało wiemy ...
chociaż medycyna ciągle idzie do przodu ...

taka krew raczej nie przyda się dziecku od którego jest pobrana,
jeśli już to rodzeństwu ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:05   #4020
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi zapraszam Was Codziennie bedziemy do Nexta chodzic

Moniqac zabieram sie za czytanko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości