Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 17:00   #931
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ha ha tez bym tak zrobiła nic nie wspominałaś więc myślałam, że nie masz w planach ja mam zapas 3 haha więc jak ktoś z wrocławia będzie w potrzebie to zapraszam
No ten dzisiejszy był ostatni z 15stu, więc
Stary 2011-02-06, 17:04   #932
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No ten dzisiejszy był ostatni z 15stu, więc
Ja zawsze tez miałam ich wiele na wszelki wypadek a jak przyszło co do czego to musiałam do apteki jechać i okazuje się że cały rok miałam w domu i używałam bez sensu a jak zaszłam w ciąże to zostalam z pustymi rękoma
Dobrze robisz z tym potwierdzeniem jeszcze raz jutro bo to zawsze daje spokój ducha a teraz spokój jest potrzebny haha

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:33   #933
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze tez miałam ich wiele na wszelki wypadek a jak przyszło co do czego to musiałam do apteki jechać i okazuje się że cały rok miałam w domu i używałam bez sensu a jak zaszłam w ciąże to zostalam z pustymi rękoma
Dobrze robisz z tym potwierdzeniem jeszcze raz jutro bo to zawsze daje spokój ducha a teraz spokój jest potrzebny haha
cotynato, to dokladnie, jak ja Za 15 zapłaciłam 20zł (bo kupowalam zwykłą masówke na allegro), a dzisiaj za zapłaciłam 26zł
Jutro kolejne 20, ale przynajmniej bedę spokojniejsza, bo stres mnie zżera
Stary 2011-02-06, 17:35   #934
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
cotynato, to dokladnie, jak ja Za 15 zapłaciłam 20zł (bo kupowalam zwykłą masówke na allegro), a dzisiaj za zapłaciłam 26zł
Jutro kolejne 20, ale przynajmniej bedę spokojniejsza, bo stres mnie zżera
O tak, nie ma to jak masówka na allegro. Też na nie wydałam mniej niż za te 2 testy z apteki To daj znać co wyszło

Wymianka.
Stary 2011-02-06, 17:38   #935
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, nie ma to jak masówka na allegro. Też na nie wydałam mniej niż za te 2 testy z apteki To daj znać co wyszło
No jesli to rzeczywiście ciąża, to na pewno nie utrzymam języka za zębami
Stary 2011-02-06, 17:45   #936
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Jezu dziewczyny mam stracha... piszecie o pozytywnych testach a później o negatywnych... a jak ja nie jestem w ciąży??? Od 2tyg żyję w przekonaniu, że zostanę mamą -zrobiłam 3testy przed terminem spodziewanej @ były negatywne i 2testy po terminie @ i oba pozytywne, mimo iż robione popołudniu. Jutro normalnie kupię test i znów zrobię! Poza tym wcale nie czuję się jakbym była w ciąży -zero nudności, podbrzusze coraz mniej mnie pobolewa czy kłóje, jedynie piersi -oj te to mnie ciągną aż do ziemi przy wstawaniu z łóżka i bolą. Betę w mojej miejscowości robi tylko moja gin. i na wyniki czeka się od 5do7 dni! a wizyte mam 14lutego więc nie pójdę do niej jutro skoro tydzień na wyniki będę czekała a zbadać też się nie pójdę bo mężuś mnie prosi -błaga! zebyśmy poszli razem jak na urlop przyjedzie. Jeszcze tyle czekania...
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:48   #937
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny mam stracha... piszecie o pozytywnych testach a później o negatywnych... a jak ja nie jestem w ciąży??? Od 2tyg żyję w przekonaniu, że zostanę mamą -zrobiłam 3testy przed terminem spodziewanej @ były negatywne i 2testy po terminie @ i oba pozytywne, mimo iż robione popołudniu. Jutro normalnie kupię test i znów zrobię! Poza tym wcale nie czuję się jakbym była w ciąży -zero nudności, podbrzusze coraz mniej mnie pobolewa czy kłóje, jedynie piersi -oj te to mnie ciągną aż do ziemi przy wstawaniu z łóżka i bolą. Betę w mojej miejscowości robi tylko moja gin. i na wyniki czeka się od 5do7 dni! a wizyte mam 14lutego więc nie pójdę do niej jutro skoro tydzień na wyniki będę czekała a zbadać też się nie pójdę bo mężuś mnie prosi -błaga! zebyśmy poszli razem jak na urlop przyjedzie. Jeszcze tyle czekania...
No a jakie objawy byś miała czuć na początku ? Ja nudności i to lekkie miałam dopiero po miesiącu. Cycki , lekkie bóle podbrzusza tak , ale nie spodziewaj się niewiadomo czego Poza tym dwa testy pozytywne wystarczą, koleżanka mówi o pozytynym i negatywnym . Ty miałaś 2 pozytywne więc idź do ginekologa i na bete i już sobie nie wkręcaj

Wymianka.
Stary 2011-02-06, 17:50   #938
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dziewczyny piszecie o różnych infekcjach... -podobno w ciąży jesteśmy na nie bardziej narażone, gdyż zmienia się nam pH a więc mam pytanie czy Wasi/Wasze gin. zalecali Wam jakieś preparaty do stosowania do higieny intymnej? Ja stosuję różne ale jak dowiedziałam się o ciąży z testów poleciałam do apteki po Laktacyd (nie wiem czy mogę wymieniać nazwy?) -stosowałam go w pierwszej ciąży i nie miałam żadnych problemów
Stary 2011-02-06, 18:00   #939
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny piszecie o różnych infekcjach... -podobno w ciąży jesteśmy na nie bardziej narażone, gdyż zmienia się nam pH a więc mam pytanie czy Wasi/Wasze gin. zalecali Wam jakieś preparaty do stosowania do higieny intymnej? Ja stosuję różne ale jak dowiedziałam się o ciąży z testów poleciałam do apteki po Laktacyd (nie wiem czy mogę wymieniać nazwy?) -stosowałam go w pierwszej ciąży i nie miałam żadnych problemów
Ja to stosowałam kiedyś i pamiętam, ze coś po tym było u mnie nie hallo i przerzuciłam się na nivea i byłam zadowolona. Teraz kupiłam perfectę, wypróbuję. Mi by się przydał jakiś krem łagodzący bo jedyny jaki mam to nie nadaje się do stosowania w ciąży ;(

Wymianka.
Stary 2011-02-06, 20:43   #940
anytsuj
Zadomowienie

Przede wszystkim witam wszystkie nowe - przyszłe mamy, jest tu nas już naprawdę sporo i super!!!
rzadko do Was zaglądam, ale mdłości mi nie odpuszczają nawet na chwilę, nawet w nocy mnie męczą ale mam nadzieję, że niedługo odpuszczą jutro zaczynam 12 tydzień i już niedługo zakończę I trymestr to może będzie więcej spokoju.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:47   #941
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość

Co do farbowania czy ścinania włosów. To nie wiem kto wam naopowiadał takich głupot.
Ja w 1 ciąży ścinałam z 2 razy i z 2 razy farbowałam. Córcia mądrala mała i spryciula, zdrowa jak rybka
Z tymi farbami chodzi o to, że w I trymestrze zapach farby może drażnić niektóre kobiety, co nie znaczy że nie można farbować więc lepiej farbować włosy w wietrzonym pomieszczeniu.

Co do ścięcia - pierwszy raz słyszałam takie coś... to, że do 1 roku życia nie można dziecku ścinać bo wtedy dziecku skraca się rozum to tak taką głupotę też słyszałam ale żeby w ciąży??
po za tym mało które dziecko wymaga obcinania włosów w 1 roku życia... ale jak mają wchodzić włoski dziecku do oczu, to lepiej ściąć.
dobrze , ze sama nie jestem z tymi pogladami , bo juz sobie pomyslalam , ze ja jakas wyrodna matka jestem /bede

Cytat:
Dziewczyny, ja się nieśmiało przyłączam, bo właśnie przed chwilą ujrzałam dwie kreski. Jedna słabsza, ale według mnie dość wyraźna
Ale jestem w szoku. Też byłyście takie przerażone na początku?
witaj gratulacje , a przerazenie chyba normalne ja to sie budze co rano z taka panika , ze szok

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
No tak podejrzewałam, że to bardzo długo... Musze sie wybrac gdzie indziej. Przeciez tydzień czasu w naszej sytuacji to wiecznosc !!!
oj masz racje to wiecznosc i nawet nie bedac w ciazy nie czekalabym tyle troche za dlugo , a na bete to juz wogole ..
poszukaj lepiej jakiegos innego laboratorium

Cytat:
nie no bez przesady , chyba dwa testy by nie oszukaly
ja tez dzisiaj wstalam jakos tak przestraszona , ze moze ja w tej ciazy wcale nie jestem polecialam do kibelka siknac i na szczescie dwie kreski sie pokazaly od razy
takze spokojnie

ja dzisiaj caly dzien nad morzem spedzilam super cieplo mielismy , masa ludzi , dzieciaki taplaly sie juz nawet w wodzie , ale juz chyba nie mam sily na takie kilku h spacery , bo strasznie zmeczona teraz jestem ...
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:53   #942
tweedledee
Zakorzenienie

Czuję bulgotanie w podbrzuszu i nie mogę przestać myśleć, że to jednak ciąża. Mogłam nie robić tego testu, bo teraz pewnie we wszystkim będę widziała objawy
Stary 2011-02-06, 20:58   #943
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
Przede wszystkim witam wszystkie nowe - przyszłe mamy, jest tu nas już naprawdę sporo i super!!!
rzadko do Was zaglądam, ale mdłości mi nie odpuszczają nawet na chwilę, nawet w nocy mnie męczą ale mam nadzieję, że niedługo odpuszczą jutro zaczynam 12 tydzień i już niedługo zakończę I trymestr to może będzie więcej spokoju.
biedactwo czytam właśnie "Polkę" Gretkowskiej i ją też mdliło 3 miesiące od wszystkiego, a u mnie poza wielkim bolesnym cycem nic...

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
dobrze , ze sama nie jestem z tymi pogladami , bo juz sobie pomyslalam , ze ja jakas wyrodna matka jestem /bede
nie dajmy się zwariować, mam krótkie włosy i chodze do fryzjera raz na miesiąc, bo rosną jak szalone, wierząc w te zabobony ciekawie bym wyglądała w połowie września

Cytat:
Ja to stosowałam kiedyś i pamiętam, ze coś po tym było u mnie nie hallo i przerzuciłam się na nivea i byłam zadowolona. Teraz kupiłam perfectę, wypróbuję. Mi by się przydał jakiś krem łagodzący bo jedyny jaki mam to nie nadaje się do stosowania w ciąży ;(
ja od lat używam ziaji - najchętniej migdałowej
Stary 2011-02-06, 21:31   #944
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

No właściwie każda z nas jest inna ale dobrze jest znaleźć "złoty środek" który dobrze nam służy Ja przed pierwszą ciążą męczyłam się często z zapaleniem pęcherza no i w końcu dłuższe leczenie i odpowiedni jak dla mnie środek do pielęgnacji intymnej pomogły i całą ciąże miałam bez problemów z tego punktu widzenia, poza tym w ogóle pierwsza ciąża była bezproblemowa -mam nadzieję, że i ta taka będzie!
W końcu jak pójdę do gin. uwierzę w tą moją ciąże bo jak narazie co rano budzę sie zastanawiam jaki mamy dzień i czy mi się śniło czy jestem w ciąży?
U mnie też wszyscy cieszyli się na wieść o pierwszej ciąży teraz jest tak jakoś dziwnie... Fakt niektórzy jeszcze nie wiedzą, niektórzy skakali z radości ale niektórzy -którzy chciałam żeby się ucieszyli nie skakali z radości... Mój mężuś jest PRZESZCZEŚLIWY na rękach by mnie ze szczęścia nosił, bliska kuzynka i ciocia płakały z radości... ale moja mama... Powiedziała -nie wiem czy Ci gratulować...? Będzie Ci ciężko... smutno mi było ale w moje urodzinki -po dwóch tyg. od wieści że znów zostanie babcią życzyła mi bym urodziła córcie, żebyśmy obie były zdrowe -no i ogólnie synek i mąż też. Wiem, że się martwi, bo mój skarbek pod koniec roku skończy 3latka -jest mały, niektórzy mówią, że mu dzieciństwo odbieram ? Jednego dnia się cieszę z ciąży, innego przychodzą wątpliwości... Dla synka chciałam teraz dzidziusia, (dla siebie tez) by różnica nie była za duża. Sama mam brata 9lat młodszego -zero kontaktu Boję się i modlę by nie było żadnych komplikacji... mój mąż pracuje za granicą przyjeżdża co 4tyg. w razie gdybym musiała położyć się do szpitala nie mam co z synkiem zrobić... -moja mama pracuje... ale nie jestem jedyna... mam jednak nadzieję, że będę mogła liczyć na wsparcie rodziny a najbardziej liczę na to, że wszystko będzie OK!
Stary 2011-02-06, 21:52   #945
aniula29
Przyczajenie

Hej mamuskidawno sie nie odzywalam ale zagladam czesto na forum wiec jestem na biezaco z Wami
U mnie niestety samopoczucie nie najlepsze-mdlosci od rana do wieczora i wstred do jedzenia
kasiuleczkakuleczka nie martw sie u mnie jest ta sama historia co do drugiej ciazy- tak samo jakos dziwnieW pierszwej byla wielka radosc przez wszystkich a teraz kazdy steka ze bedzie ciezko z drugim itd
ale tez uwazam,ze rodzenstwo napewno dobrze zrobi naszym maluchom.Najgorsze ze zauwazylam,ze od kad zle sie czuje nie mam cierpliwosci do synka jestem wiecznie poddenerowana i wszystko szybko wyprowadza mnie z rownowagiczekam az ten 1 trymestr sie skonczy i w koncu zaczniemy sie cieszyc z naszych fasolek

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMY SERDECZNIEANIA
aniula29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:35   #946
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

No ja na szczęście nie mam żadnych dolegliwości więc spoko trochę senność mnie popołudniami bierze, wtedy mówie do synka czy się położymy a on na to -nie! to ja go wtedy proszę i błagam czasami udaje mi się go przekonać Dziś mnie rozśmieszył -miał w zabawkach stary portfel od mojego brata, chodził dziś z nim, podszedł do mnie i powiedział -:" Mamusia nie ma kasy" i udawał że płacze -śmiesznie w wykonaniu takiego malucha to wyglądało DUMNA jestem z mojego słonka bo z każdym dniem słówko nowe mu dochodzi Mam nadzieję, że będę umiała wszystko dobrze zorganizować by mój synuś nie czuł się odrzucony czy zaniedbany. Oby do roczku drugiego dzieciaczka to będzie już z górki
Stary 2011-02-06, 23:14   #947
Grennie
Raczkowanie

Hej kobiety!

Cały weekend miałam zawalony, więc nawet kompa nie włączałam, a rozpisałyście sie strasznie i teraz dopiero nadrobiłam

Co do włosów- to ja farbuje i podcinam, nie wyobrażam sobie,żebym przez kilka miesięcy to odpuściła, bo bałabym sie spojrzeć w lustro

Z jedzeniem u mnie dziwnie, najpierw nie jem pół dnia, bo kompletnie mi sie nie chce, a potem w minutę łapie mnie taki głód, że aż mdli

Jutro jadę do szpitala na inflancką, zapisałam się tam do programu zmij, ale wizytę mam na 19.45 dopiero, w każdym razie zdam Wam relacje po, ciekawa jestem czy zrobią mi od razu usg - tak strasznie bym chciała, może byłabym bardziej spokojna...

Pozdrawiam gorąco mamuśki
Stary 2011-02-06, 23:25   #948
cotynato
Zakorzenienie

U mnie najgorzej to z tym głodem właśnie w tych godzinach. Nie do zniesienia
Jadę na mcflurry

Wymianka.
Stary 2011-02-06, 23:28   #949
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
Jutro jadę do szpitala na inflancką, zapisałam się tam do programu zmij, ale wizytę mam na 19.45 dopiero, w każdym razie zdam Wam relacje po, ciekawa jestem czy zrobią mi od razu usg - tak strasznie bym chciała, może byłabym bardziej spokojna...

Pozdrawiam gorąco mamuśki
co to za program zmij? - ok, już znalazłam, może też się zapiszę, tyle że na Madalińskiego

Cytat:
U mnie najgorzej to z tym głodem właśnie w tych godzinach. Nie do zniesienia
Jadę na mcflurry
wstydź się!

Edytowane przez lewaloff
Czas edycji: 2011-02-06 o 23:32 Powód: odp na pytanie znaleziona w necie
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 23:32   #950
kaileight
Zadomowienie

Halo halo!
Czy można dołaczyć? Od dwóch tygodni wiem o ciąży- w tym momencie 8my tydzień- ale nadal nie mogę uwierzyc . Przyjmiecie mnie do swojego grona?
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 23:52   #951
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Halo halo!
Czy można dołaczyć? Od dwóch tygodni wiem o ciąży- w tym momencie 8my tydzień- ale nadal nie mogę uwierzyc . Przyjmiecie mnie do swojego grona?
pewnie, witaj, gratulacje!
Stary 2011-02-07, 00:21   #952
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość

nie dajmy się zwariować, mam krótkie włosy i chodze do fryzjera raz na miesiąc, bo rosną jak szalone, wierząc w te zabobony ciekawie bym wyglądała w połowie września

hehe no wyobrazam sobie ja do tego mam juz siwe wlosy co na moich ciemnych dosc mocno widac i nie wyobrazam sobie chodzic jak taka miotla

Cytat:
No właściwie każda z nas jest inna ale dobrze jest znaleźć "złoty środek" który dobrze nam służy Ja przed pierwszą ciążą męczyłam się często z zapaleniem pęcherza no i w końcu dłuższe leczenie i odpowiedni jak dla mnie środek do pielęgnacji intymnej pomogły i całą ciąże miałam bez problemów z tego punktu widzenia, poza tym w ogóle pierwsza ciąża była bezproblemowa -mam nadzieję, że i ta taka będzie!
W końcu jak pójdę do gin. uwierzę w tą moją ciąże bo jak narazie co rano budzę sie zastanawiam jaki mamy dzień i czy mi się śniło czy jestem w ciąży?
U mnie też wszyscy cieszyli się na wieść o pierwszej ciąży teraz jest tak jakoś dziwnie... Fakt niektórzy jeszcze nie wiedzą, niektórzy skakali z radości ale niektórzy -którzy chciałam żeby się ucieszyli nie skakali z radości... Mój mężuś jest PRZESZCZEŚLIWY na rękach by mnie ze szczęścia nosił, bliska kuzynka i ciocia płakały z radości... ale moja mama... Powiedziała -nie wiem czy Ci gratulować...? Będzie Ci ciężko... smutno mi było ale w moje urodzinki -po dwóch tyg. od wieści że znów zostanie babcią życzyła mi bym urodziła córcie, żebyśmy obie były zdrowe -no i ogólnie synek i mąż też. Wiem, że się martwi, bo mój skarbek pod koniec roku skończy 3latka -jest mały, niektórzy mówią, że mu dzieciństwo odbieram ? Jednego dnia się cieszę z ciąży, innego przychodzą wątpliwości... Dla synka chciałam teraz dzidziusia, (dla siebie tez) by różnica nie była za duża. Sama mam brata 9lat młodszego -zero kontaktu Boję się i modlę by nie było żadnych komplikacji... mój mąż pracuje za granicą przyjeżdża co 4tyg. w razie gdybym musiała położyć się do szpitala nie mam co z synkiem zrobić... -moja mama pracuje... ale nie jestem jedyna... mam jednak nadzieję, że będę mogła liczyć na wsparcie rodziny a najbardziej liczę na to, że wszystko będzie OK!
nie pisz tak nawet !!! jak to odbierasz dziecinstwo ??? przeciez dajesz swojemu synkowi najlepsze co moze byc rodzenstwo !!!! a synek juz nie taki znowu maly , a jak urodzisz bedzie jeszcze wiekszy i bardziej kumaty wiec mysle , ze nie masz co sie martwic , dasz rade spokojnie !!!
niejedni z naszych rodzicow mialo dziecko po dziecku i jakos zyjemy i mamy sie swietnie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
co to za program zmij? - ok, już znalazłam, może też się zapiszę, tyle że na Madalińskiego

wstydź się!
polecam ten szpital moje dwie siostry tam rodzily i byly bardzo zadowolone szczegolnie teraz po remoncie sa super warunki

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Halo halo!

jasne , ze mozna
gratulacje
bylas juz u lekarza ?? pownie widzialas juz serduszko

milej nocki mamusie
Stary 2011-02-07, 07:50   #953
lullaby_ml
Zakorzenienie

Witajcie mamuski od soboty po prostu umieram na mdlosci, od rana do wieczora znacie jakies sposoby zeby to zalagodzic? chociaz troszke? bo najchetniej bym lezala w lozku i spala, a jak tylko wstane juz sie zaczyna
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 09:08   #954
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

słyszałam, że na mdłości dobrze jest napić się coli-choć to chyba niezbyt zdrowe, lub zjeść kawałek bułeczki.Mnie też one troszkę męczą, no i nie mam za bardzo apetytu i jem w zasadzie tylko przez rozsądek
W przyszły poniedziałek idę z małżem zobaczyć bijące serduszko

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 09:14   #955
OrangeJuice
Raczkowanie

Fajnie macie w W-wie z tym programem zmij. Ja jestem wściekła, zadzwoniłam do labolatorium czy sa moje wyniki i oczywiscie nie ma!!! Już wiecej tam nie pojde!!! Ehhhh.... Zeby tak denerwowac ciezarną
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 09:24   #956
aniula29
Przyczajenie

Na mdłości nie ma za bardzo sposobu Pisza w internecie ze kilka lykow coca-coli,migdaly itd ale mi za bardzo tez nic nie pomaga,minimalnie jedynie jest lepiej jak przed wstaniem z lozka zje sie kawaleczek chlebka popije ciepla herbatke i polezy jeszcze z 10 minut.Najwazniejsze zeby przez ten czas unikac rzeczy smazonych i ciezko strawnych ale to minie okolo 3-4 miesiaca.
Trzymajcie sie mamuski ja tez sie mecze z mdlosciami
aniula29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 09:36   #957
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski od soboty po prostu umieram na mdlosci, od rana do wieczora znacie jakies sposoby zeby to zalagodzic? chociaz troszke? bo najchetniej bym lezala w lozku i spala, a jak tylko wstane juz sie zaczyna
Też mam mdłości non stop, rano , wieczorem, w nocy, mam spokój tylko jak śpie
Męczy mnie już tak ze 3 tugodnie ani coś zjeść, ani pójść do znajomych bo się dziwnie odbija, wkurza mnie ta sytuacja już
Lekarz mi przypisał jakiś środek idę go dziś wykupie bo nie dam rady
A tak po zatym jestem przeszcześliwa z fasolki mój mąż też, często rozmawiamy o przyszłości, jak to będzie

Co do ścinania i malowania, dziewczyny no litości, co ma ścinanie do ciąży ? W Zabobony wierzą za przeproszeniem stare babcie. Nie zamierzam chodzić zapuszczona przez 9 mc , dodatkowo mam lekko czerwone włosy to już wygladam jak szogun z 2 cm odrostem czekam aż mi mdłości miną i biegiem do fryzjera!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:01   #958
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Fajnie macie w W-wie z tym programem zmij. Ja jestem wściekła, zadzwoniłam do labolatorium czy sa moje wyniki i oczywiscie nie ma!!! Już wiecej tam nie pojde!!! Ehhhh.... Zeby tak denerwowac ciezarną
wspolczuje tego czekania zmieniaj to labo i koniec

ja na razie mdlosci nie mam .... czasami mnie zemdli , ale to chwilowe tylko
tylko , ze moja ciaza mloda jeszcze i wszystko moze przyjsc z czasem odpukac !!

milego dnia
Stary 2011-02-07, 10:06   #959
AgaMili
BAN stały

Witam
Jestem mamą 3-letniej Milenki i już drugi cykl staramy się o rodzeństwo dla niej, za pierwszym razem się nie udało, ale w tym miesiącu na pewno doszło do owulacji i mam nadzieję że się udało. Dziś jest 24 d.c. i robiłam rano test i nie wyszedł bo nie pokazała się linia kontrolna , czyli zrobiłam go niepoprawnie... W tamtym miesiącu miałam cykl 24 dniowy , takze dzis powinno cos pokazac a zepsułam test , mam drugi ale czekam na poranny mocz . Mam nadzieję ze bedą 2 kreski i do was dołączę z terminem 19/10/11

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-02-07 o 10:19
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:18   #960
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam
Jestem mamą 3-letniej Milenki i już drugi cykl staramy się o rodzeństwo dla niej, za pierwszym razem się nie udało, ale w tym miesiącu na pewno doszło do owulacji i mam nadzieję że się udało. Dziś jest 24 d.c. i robiłam rano test i nie wyszedł bo nie pokazała się linia kontrolna , czyli zrobiłam go niepoprawnie... W tamtym miesiącu miałam cykl 24 dniowy , takze dzis powinno cos pokazac a zepsułam test , mam drugi ale czekam na poranny mocz . Mam nadzieję ze bedą 2 kreski i do was dołączę z terminem 19/10/11
To czekaj grzecznie i życzę powodzenia
gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości