|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
masakrazapomniałam Ci napisać, że kiełki są super z pora - sami je tu kupujemy oprócz kiełków fasoli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystko tak wymięte że szok. To samo z rzeczami męskimi.Cytat:
Cytat:
A my byliśmy wczoraj na filmie pt. TRON. O ile muzyka fajna (elektroniczna, trochę jak z gier) plus piękna grafika to jak dla mnie film był ... nudny. O Weekendzie Pazury nie słyszałam ani jednej dobrej opinii. Madzia - jak byliście w Holandii odwiedziliście jakieś fajne miejsca takie na wypad na weekend? Oprócz Keukenhof?
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-02-06 o 12:54 |
||||||
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
noo
mi też by było szkoda kasy na taki film,wolę coś ambitnego w kinie obejrzeć
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie lubię polskich komedii z "Pazurową ekipą" w sensie: Szyc, Olaf itd. jak polska komedia to tylko postLejdisowa
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
No zobaczymy
nie mniej jednak oh, karol mi się podobało
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia poszłabym z przyjemnością i ogromnie bym się cieszyła, jest tylko małe ale... bo od wrzesnia rok szkolny, a ja w lipcu rodzę
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia
no to koło maja sielesia jest nasza ![]() ![]() atomufka no ba kobieta bardzo zmienna, mąż mnie pytał ostatnio czy kiedyś zmienię kolor na jakiś inny niż rudy to mu mówię - tak na siwy hahahahaah ![]() Ana gratuluje pięknych ocen ![]() byliśmy na basenie ale mnie babka wkurzyła - jest taka zasada że kupujesz karnet na daną godzinę na miesiąc no i na ostatnich zajęciach idziesz i mówisz czy będziesz chodzić w kolejnym mce czy nie.. no i na ostatnich zajęciach poszłam powiedziałam że będziemy chodzić kolejny miesiąc no i widziałam jak pani nas wpisała do zeszytu... idę dziś kupić karnet a ona mi mówi (inna babka) ze nas nie ma - i że owszem ale jesteśmy zapisani na MARZEC no myślałam że ją ubije... kłóciłam się z nią długo bo chciała mi sprzedać jednorazowe wejście a potem na resztę miesiąca na 8 godzinę bo tylko ta jest wolna... i jeszcze mówi że to moja wina bo nie sprawdziłam na jaki miesiąc koleżanka nas zapisała - ojjj i tym tekstem przegięła - powiedziałam jej że nie będę sprawdzać dorosłego człowieka czy wie jaki jest następny miesiąc po styczniu i że teraz biorę jednorazowe wejście po zajęciach przychodzę dopłacić do karnety na godzinę 13! a jak będzie miała wątpliwości to dzwonię do pani S. (ich szefowa uczyłam jej córkę) żeby to wyjaśniła - oczywiście wszystko się dało załatwić - jeszcze rozumiem jakby powiedziała ze się koleżanka się pomyliła a ta mi wpiera że to moja wina.. szczególnie ze ewidentnie laska się pomyliła bo nie zapisywałam nas 1 raz a robiłam ciągłość karnetu... popieprzyła miesiące... esh.. ![]() żeby nie było.. jakby powiedziała od razu że przykro jej że zaszło nieporozumienia itd.. to bym szukała innej godziny no trudno człowiek jest omylny.. a ta mi mówi że to moja wina i nie ma szans... ale już mi przeszło ![]()
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze ,że postawiłaś na swoim!! boże jak ja nie lubię takich sytuacji...Ale widzisz jakbyś miała inny charakter to ona by postawiła na swoim Teraz już wie ,że z Martą się nie zadziera
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowilam mu juz wiele razy ale i tak jak go cos boli to zawsze jest tak samo... ja nie mowie ze nie ma prawa sie zle czuc, albo ze zawsze ma byc w super formie, ale przynajmniej moglby powiedziec co go boli to bym mu moze mogla pomoc... na pewno bym sie starala... no ale ten zamiast powiedziec to strzela fochami... no nic teraz znow jest ok wiec nie narzekam ![]() a ja dzisiaj probowalam sie uczyc na egzamin, ale kurde jest taka dziadowa pogoda ze nie moglam sie skupic i usypialam nad notatkami... wiec szybko dalam sobie spokoj ![]() Macie moze pomysl jak wykorzystac zurawine? bo robilismy ostatnio ser camembert zapiekany w ciescie fancuskim i posmarowany zurawiona... ale srednio nam podeszlo chociaz znajomi sie zachwycali i zostalo nam jeszcze 3/4 sloika zurawiny do wykorzystania |
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
praca w szkole to teraz moje marzenie doszłam do wniosku czego nie chciałam że teraz mogłabym uczyć nawet w-f
|
|
#1451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś dostałam kolejną 5 ![]() Cytat:
![]() Dzięki za gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jak pisałam jakby powiedziała cholera jest problem albo coś że zaszła pomyłka nawet o głupie przepraszam mi nie chodzi... bo mi to wisi czy mnie przeprosi za koleżankę czy nie.. ale o normalne podejście a ta ... no nic skończyło się dobrze ciekawe czy jakbym nie powiedziała że będę dzwonić do pani Dominiki - szefowej czy też by mi to zrobiła.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() otóż to... wystarczyło by normalne załatwienie sprawy.. ehss
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od rodziców
Ana, Ktosia gratulacje ocen ![]() Iwka oo z pora nie widziałam jeszcze a walibi world, Delfinarium Harderwijk i madurodam, Ogród botaniczny w Amsterdamie ale tam już na bank byłaś?? ![]() mi też. cały czas je podglądam i patrzę jak się rozwijają na razie rzodkiewka wygrywa ![]() Scio a no faktycznie nie pomyślałam ![]() Marta wcale się nie dziwię, że sie wkurzyłaś. ech.... a za tamto dzięki, jednak dopiszę, ze chętne dzieci się podpisują aby nie było jakiejś nadgorliwej mamusi a co do miesięcy to kurcze.... musze zobaczyć w podstawę ale w mojej diagnozie (do programu dobranej) jest wyraznie napisane: wymienia dnia tygodnia i miesiące w kolejności.
|
|
|
|
#1454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na marzec chyba nie bardzo boooooo chyba nie bede ryzykowac takich dalekich podrózy Cytat:
wiesz u mnei marzec pod wielkim znakiem zapytaniaCytat:
![]() Cytat:
![]() wiec moze to jest sposób na wykorzystanie zurawiny
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopiuję podstawę 13. Wspomaganie rozwoju intelektualnego dzieci wraz z edukacją matematyczną. Dziecko kończące przedszkole i rozpoczynające naukę w szkole podstawowej: 1) liczy obiekty i rozróżnia błędne liczenie od poprawnego; 2) wyznacza wynik dodawania i odejmowania, pomagając sobie liczeniem na palcach lub na innych zbiorach zastępczych; 3) ustala równoliczność dwóch zbiorów, a także posługuje się liczebnikami porządko wymi; 4) rozróżnia stronę lewą i prawą, określa kierunki i ustala położenie obiektów w sto sun ku do własnej osoby, a także w odniesieniu do innych obiektów; 5) wie, na czym polega pomiar długości, i zna proste sposoby mierzenia: krokami, sto pa za stopą 6) zna stałe następstwo dni i nocy, pór roku, dni tygodnia, miesięcy w roku. a tu masz o gotowości do nauki pisania i czytania i jak mówiłam nigdzie nie ma że ma umieć pisać 14. Kształtowanie gotowości do nauki czytania i pisania. Dziecko kończące przedszkole i rozpoczynające naukę w szkole podstawowej: 1) potrafi określić kierunki oraz miejsca na kartce papieru, rozumie polecenia typu: narysuj kółko w lewym górnym rogu kartki, narysuj szlaczek, zaczynając od le wej strony kartki; 2) potrafi uważnie patrzeć (organizuje pole spostrzeżeniowe), aby rozpoznać i zapa mię tać to, co jest przedstawione na obrazkach; 3) dysponuje sprawnością rąk oraz koordynacją wzrokowo-ruchową potrzebną do ryso wania, wycinania i nauki pisania; 4) interesuje się czytaniem i pisaniem; jest gotowe do nauki czyta nia i pisania; 5) słucha np. opowiadań, baśni i rozmawia o nich; interesuje się książkami; 6) układa krótkie zdania, dzieli zdania na wyrazy, dzieli wyrazy na sylaby; wyodrębnia głos ki w słowach o prostej budowie fonetycznej; 7) rozumie sens informacji podanych w formie uproszczonych rysunków oraz często sto so wanych oznaczeń i symboli, np. w przedszkolu, na ulicy, na dworcu. ![]() aaaa i napisz mi co za program używasz?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-06 o 17:52 |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ufff a już myślałam, ze diagnozie od dziecka wymagam znajomości miesięcy a nie trzeba
![]() Tu masz mój program: http://www.mac.pl/nasze_publikacje,w...e-127,922.html i jak się ściągnie to jest tam też moja diagnoza. |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Ale odpoczęłam przez ten łikend
![]() Nadrobiłam filmowe zaległości, małżeńskie zaległości też Jutro z nową energią mogę wstawać do pracy ![]() żurawina a to taka z cukrem? jeśli tak to polecam standardowo z roztopionym oscypkiem pyyyyycha
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Osunęłam konto na nk
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie rozkłada... wrzucam pare fotek z dziś, mimo sprzatania nadal syf, prosze nie patrzec na nasze okna ![]() oto on, nasz naroznik w całej okazałości ![]() stół na razie ustawiony równolegle do okna, ale rozwazamy opcje aby był równoległe do balkonu, jak myślicie? łazienka z wklejonym lustrem - teraz widac jak razi kontakt na ramie i listwa podswietlajaca "barek" jak jest ciemno robi fajny nastrój oraz świeżo błożone kartonowe schody
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:india no no super a ten kontakt to niby w złym miejscu jest? moim zdaniem nie wygląda to źle.A ja mam jutro wolne ![]() Dziewczyny widziałyście ,że Trinny i Suzanah będą w Pl? to końca lutego trzeba się zgłosić jeśli ktoś chciałby wziąć udział. Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-02-06 o 18:22 |
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
india pyszczku dawno cie nei widziałam ![]() kartonowe schody to taki modern dizajn super![]() do co stołu to mnie sie chyba bardziej do balkonu by sie podobało ![]() i kanapka tez superowa
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
India bardzo ładnie sie to wszystko prezentuje
![]() Marta widziałaś gdzieś w podstawie (bo czytam i nie mogę znaleźć) aby był zapis , ze dziecko |Odtwarza usłyszany rytm" bo w diagnozie to mam, ale w podstawie tego nie widzę. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-02-06 o 18:29 |
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam wczoraj i dzis zapowiedzi
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
India super
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w złym własnie o fajnie z chęcia bym się zgłosiła, choc miałabym opory aby swiecic tylkiem w TV Cytat:
no włanie wersja do balkonu była moim pierwszym pomysłem i nawet kabel na lampe jest tak przygotowany, ale mezowi sie pomysł nie spodobał. namowie go i bedzieny przestawiac, tak dla porównania ![]() Cytat:
dzieki, bo jest mieciuchan i super wygodna
|
|
#1466 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka ciebie to tylko palnąć w łepek... masz super program - i super diagnoze w której jak wół napisali "dziecko zna swoje imie i nazwisko" KROPKA - skąd ty wytrzasnęłaś to że musi je zapisać to ja nie wiem.. nadinterpretacja droga koleżanko, a pamiętaj nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
a o rytmie poszukam ale nie wiem czy teraz bo mam dziś romantiko wieczór jak Pat zaśnie ale wydaje mi się że rytm będzie w 8. Wychowanie przez sztukę – muzyka i śpiew, pląsy i taniec 2)dostrzega zmiany dynamiki, tempa i wysokości dźwiękuutworu muzycznego, wy ra ża je, pląsając lub tańcząc; india83 wowwwww uciekam do mężulka do jutra
|
|
#1468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos sie wymysli... najwyzej zjem jako dzem ![]() Cytat:
jak juz bym chciala byc na takim etapie jak wy ![]() A stol wydaje mi sie ze lepiej by wygladal wzdluz balkonu, bo teraz wyglada taki malutki w porownaniu z sofa ![]() Cytat:
edit: juz poczytalam w necie
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2011-02-06 o 18:52 |
|||
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
hehe no fakt, nadinterpretacja. Po prostu w przewodniku było kiedyś, że dziecko już zaczyna samo bez wzoru pisać swoje imię i nazwisko i tak to teraz zapisała, nie patrząc czy to zgodne z podstawą Ale już wykreśliłam. Ja właśnie te diagnozę im robiłam, tylko potem w mało czytelny sposób to rodzicom przedstawiłam Mogłam im dać coś w stylu Twojego ale z moich obszarów z tej karty obserwacji prawda?? BYło by lepiej. Może tak na koniec roku zrobię. Czyli mówisz, ze to odtwarzanie rytmu można pod ten punkt podłożyć?? ok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

masakra

wszystko tak wymięte że szok. To samo z rzeczami męskimi.

Dziś dostałam kolejną 5 
a to taka z cukrem? jeśli tak to polecam standardowo z roztopionym oscypkiem 

klask i: