|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Urok Toskanii -relacje, refleksje, informacje.
Od kilku lat marzy mi sie podróz do Toskanii, zakładam ten watek bo byc moze w przyszlym roku moje pragnienie sie ziści
![]() Zapraszam do rozmowy wizazanki które podobnie jak ja maja sentyment do tego regionu Włoch, jak równiez tych ktorzy mieli okazje, przyjemnosc gościc w ktorejs z prowincji Toskanii.(mam nadzieje ze takowi tez sie znajda ![]() Chciałabym rowniez zobaczy autorskie zdjecia tych ktorzy zwiedzili ten cudny region... Czekam z niecierpliwoscia na wpisy. A na zachete kilka fotek poszczególnych prowincji ![]() I .zdj.1/2/3/ Prowincja Livorno II. zdja. 4/5/6. Prowincja Piza III. zdj. 7/8/9 Prowincja Arezzo
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urok Toskanii -relacje, refleksje, informacje.
IV. zdje 1/2/3 Prowincja Pistoia
V.zdj.4/5/6 Prowincja Florencja VI. zdj.7/8/9 Prowincja Lukka wiecej fotek prowincji nastepnym razem
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Nie mogłem sobie właśnie przypomnieć nazwy tego miasta... ufff dręczyło mnie to chyba z miesiąc.
Toskania piękna na zdjęciach. Polecam przewodnik Vita Casettiego o Toskanii- opisane wszystkie najlepsze knajpy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki zapamietam.. ![]() miales okazje zobaczyc na zywo Toskanie??chociaz jej kawalatek?? kolejna porcja fotek: VII.Prowincja Grosseto(zdj.1/2) VIII. Prowincja Massa - Carrara (zd.3/4) IX. Prowincja Prato(zdj.5/6) X.Prowincja Siena ( zdj.7/8)
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-08-07 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Byłam w Toskani w terminie bodajże 5 lipca do 12 lipca, i muszę powiedzieć, że to najpiękniejszy zakatek na świecie w jakim byłam. Pod każdym względem, no może poza życiem nocnym. Mianowicie te siedem dni spędziłam na campingu a "bungalowach" o standardzie niewysokim ![]() ![]() Będąc w Volterze miałam wrażenie, że czas się zatrzymał 50 lat temu ![]() Poprostu genialnie! ![]() Jedyne co mnie zawiodło, to życie nocne. Myślałam, że będzie troszkę więcej ludzi młodych, chociaż wiedziałam, ze nie jadę do Rimini tętniącego zyciem, ale jednak na coś liczyłam ![]() jak chceilibyście coś więcej wiedzieć, piszcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci zazdroszcze ![]() wlasnie slyszalam ze jest drogie zakwaterowanie...powiedz mi duzo jest takich campingow tzn czy sa łatwo dostepne??? i jaki jest koszt??
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj dobra Twoja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bella Italia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jestem zagorzałą fanką Toskani... brak słów do opisania samych zachwytów.
EW przyszłe wakacje planuje zorganizowac sobie wyjazd na własna rekę, nie interesuje mnie zatrzymanie sie w hotelu- raczje cos bardziej urokliwego typu wynajecie jakiegos domku dla kilku osob, wspolne gotowanie, zwiedzanie okolicznych miejscowosci. Mozecie cos polecic ? pozdrawiam ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję
![]() sirocco. Sądzę, że nie warto zatrzymywac sie w hotelach. Camping to świetne rozwiazanie. ![]() ![]() aniko23 Czy łatwo dostępne?To nie wiem. Rezerwowałam w kwietniu czy w marcu, i nie bylo problemu, z dobraniem odpowiedniego domku, dla czteroosobowej rodziny. Bedąc w na tym campingu, widziałam kilka wolnych domków.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jestem wizazanką - urzęduję na wątku ze świecami, ale ciagle maniacko poszukując wszystkiego o Toskanii znalazłam przypadkiem ten wątek. Chciałam Was serdecznie pozdrowić z Toskanii, w której mam to niebywałe szczęście mieszkać, o czym piszę na swoim blogu. Słoneczka ślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Włochy to mój ulubiony kraj. Te krajobrazy i zabytki, ludzie i jedzenie.
Coś wspaniałego. W tym roku jadę razem z przyjaciółkami to Włoch na obóz. Niestety to pięknej Toskanii nie bd okazji pojechać , nie ma tam obozów. A ja mam dopiero 16 lat. W tym roku rozpoczęłam naukę włoskiego. ps piękne zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Toskania- dla mnie też najcudowniejsze miejsce w Europie .........zaraz po Prowansji
![]() Zawsze marzyłam o tym miejscu czytając książki o Toskanii, pewnego wieczora zdecydowaliśmy z narzeczonym że pojedziemy. Zorganizowaliśmy szybko rzeczy i za 3 dni wyjechaliśmy samochodem. Bagażnik był wypełniony namiotem, kuchenką, lodówką turyst i innymi niezbędnymi przzedmiotami. W pierwszym etapie naszej podróży zatrzymalismy się w Greve in Chianti, ze względu na upał zrezygnowaliśmy z namiotu. 3 noclegi w gospodarstwie agroturystycznym z widokiem na Greve--- cuuuudownie. Zwiedzaliśmy okoliczne wioski, jedliśmy pyszne włoskie jedzenie, zwiedzaliśmy winnice, nie obyło się również bez degustacji wina i grappy ![]() w drugim tygodniu rozbiliśmy namiot nad morzem, w miejscowości Marina di Cecina. Przez tydzień zwiedzaliśmy okolice. W Pizie pod krzywą wieżą spotkałam nauczycielkę z liceum, niesamowite.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Hej, kochane, w ten piątek nagłym zrządzeniem losu będę w Pizie i pilnie potrzebuję opinii osób, które już tam byly - co warto zwiedzić, oprócz zabytków na Placu Cudów oraz cmentarza? Gdzie warto zjeść, może macie do polecenia jakieś niedrogie, a atrakcyjne miejsce? No i zycie nocne, da się tam gdzies pójść wieczorem na jakieś tańce? Zakwaterowanie, na szczęście,mam
![]() No i bardzo chciałabym na jeden dzień pojechać nad morze, patrzę na mapę i nie jest tak daleko, może godzina, dwie drogi, a z tego, co wiem, istnieje jakiś autobus, ale nie mam pewności... ![]() We Włoszech byłam już wielokrotnie, ale akurat w Pizie nigdy... będę tam tylko 3 dni, nie chciałabym zmarnować tego czasu ![]() ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Toskania to cudowne miejsce na wakacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lady of Harley-Davidson
|
marzy mi sie Toskania szalenie, zwlaszcza po ksiazce i filmie "pod sloncem toskanii". pomidory, bazylia, bruschetty, wino... Ah...
![]()
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.