Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 20:03   #2911
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Mi też lepiej pierwsza się podoba tylko dól odrobinę za nisko na biodrach się zaczyna jak na mój gust Ale figurkę masz super zazdroszczę :P Ile bym dała za taką figurę
Dzięki dla mnie też się za nisko zaczyna, dlatego ją podnoszę na stanie, tak, żeby się zaczynała jak standardowa princeska (do tego wycięcie z przodu w V, a z tyłu gorset sznurowany z gołymi plecami, ale to już moje wymysły )

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26
Moze pokazesz jaka masz bizuterie? Doradzimy czy pasuje

Nie mam jak chwilowo zrobić zdjęcia, ale to są takie klasyczne 2 cm łezki svarowskiego na krótkich biglach

Cytat:
Napisane przez butterfly20
Dziewczyny a ile zamawiacie zawieszek na wódkę?Bo nie wiem czy zamawia się na każdą butelkę,czy też przewiesza się w chwili wymiany pustych butelek na pełne?
Ja robię dokładnie tyle zawieszek, ile jest butelek. Bo wątpię, że w czasie wesela tatusie będą mieli czas przewieszać, a poza tym dużo ludzi bierze na pamiątkę. Zresztą wieszać będziemy pewnie też dzień wcześniej, żeby chociaż trochę zaoszczędzić czasu w dniu imprezy

Cytat:
Napisane przez niunia32
jeee jestem póki co pierwsza
Cytat:
Napisane przez niunia32

A za tobą lawina przysięg

Cytat:
Napisane przez jusztyska
ka popostu nie przepadam za obniżonymi gorsetami

Ja też nie

Alexandra8909 - witaj!!!

Goya - czyżby z kolekcji Bielaka? Tam widziałam obrączki, na które można było nanieść swój rytm EKG
nasze są miej więcej takie: http://www.jubiler.jaracz.pl/wp-cont...51-399x400.jpg i też matowione. Ale za to plusem matu jest to, że jak się nam znudzi, można go spolerować na błyszcząco, spiaskować, zmłotkować... Szerokie pole możliwości
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:10   #2912
Goyya
Raczkowanie

nie,to nie od niego nie stac mnie na to hehe. A nasze kosztowaly niecale 500zl ze swojego zlota ale wszyscy wlasnie tak mysla,ze to od niego.
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:22   #2913
alexandra8909
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja tyle będę płacić...przy czym dekoracje mam tylko kwiatowe,stąd taka cena.
Faktycznie teraz to sobie wszystko przeliczyłam i rzeczywiście to nie jest dużo , no cóż czas umówić się z Panią Gosią od wystroju i działać

A i faktycznie że dzis jest 6, coś mi się pomyliło, że to jutro! Tak więc Kochane za pół roku o tej porze pomalutku będziemy szykowały się do oczepin, nogi nas będą bolały od tańca no i przede wszystkim - będziemy już ŻONAMI
alexandra8909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:44   #2914
agusiaaa1989
Raczkowanie

właśnie mnie się żadne pomarańcze, łososie ani ecru nie podobają marzyłam o jakimś niebieskim z bielą albo fiolecie... a tu dupa, bo jeśli nie będzie pasowało to nie będę miała wyjścia
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:55   #2915
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
cieszę się, że Wam się podobają już się nie mogę doczekać kiedy je odbierzemy mam nadzieję, że będą dobre, bo nie wiem czy już o tym tutaj pisałam ale miałam mega problem z wyborem rozmiaru... a co do mojej sukni to będę miała dopiero pierwszą przymiarkę pod koniec maja więc jeszcze sporo czasu:P a właśnie dziewczyny jakie kolory przewodnie będziecie miały na weselu?? bo moja sala jest w kolorze pomarańczy i nie mam żadnego pomysłu, a też właśnie chciałam zacząć robić ozdoby na wódkę a do dekoratorki jakoś się wybrać nie możemy
A jaki to odcień pomarańczy?Mocny?
Mi strasznie podoba się połączenie pomarańczy ze śliwkowym fioletem.Można to też rozjaśnić niewielkim akcentem kremowego.

Moja sala jest zielono-żółta (pastelowe odcienie), są freski,gzymsy,a sufit jest pomalowany w niebo i są piękne żyrandole Będę mieć głównie kremowa-zieloną (spokojną) dekorację...a raczej kwiaty, bo u mnie ściany ani sufit nie będą ozdabiane.Dodam jeszcze akcenty w pastelowej żółci Zawsze uważała,że 2 kolory to za mało,a 4 to już za dużo. 3 kolory w odpowiednich proporcjach-to jest to

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
piszecie o cenach dekoracji, u mnie to wygląda tak, że za dekorację sali płacę 1000 zł (pełna dekoracja sufitu tiulami, stół młodych, wystrój za stołem młodych, stolik do szampana i stolik na wina) pokrowce na krzesła i wystroje pozostałych stołów i żywe kwiaty mam w cenie cateringu.
Natomiast wystrój kościoła - zajmie się nim siostra zakrystianka - ofiara na kwiaty ok 150 zł, ubranie krzeseł i klęcznika jest standardem u mnie w parafii, a kościół jest piękny, barokowy, więc z dodatkowymi przystrojeniami nie będę kombinowała
Bukiet dla mnie i świadkowej + butonierki to będzie ok 250 - 300 zł
Dekoracja samochodu - jest w cenie wynajęcia autka ewentualnie jakieś fajne tablice sobie dobierzemy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

u nas będzie bordo bo w takim kolorze chcę mieć bukiet a sale mamy zwykłą z białymi ścianami więc wszystko będzie grało

a do pomarańczowych ścian - może jakiś delikatny łososiowy kolor? z tego co zauważyłam na różnych weselach jest bardzo uniwersalny przy rozmaitych kolorach ścian

Ja mam pokrowce na siedzenia,jakieś tam obrusy i podstawowe dekroacje wliczone w cenę.Tyle,że ja nie chcę podstawowych dekroacji tylko piękne bukiety,wazony,świeczniki

Cytat:
Napisane przez alexandra8909 Pokaż wiadomość
Faktycznie teraz to sobie wszystko przeliczyłam i rzeczywiście to nie jest dużo , no cóż czas umówić się z Panią Gosią od wystroju i działać

A i faktycznie że dzis jest 6, coś mi się pomyliło, że to jutro! Tak więc Kochane za pół roku o tej porze pomalutku będziemy szykowały się do oczepin, nogi nas będą bolały od tańca no i przede wszystkim - będziemy już ŻONAMI
Pewnie,że nie wychodzi to tak dużo. Za bukiet dla PM i tak wychodzi 250-300 zł ( w zestawie z butonierką), dekoracja na auto z 200 zł, Kościół z 200 zł. Bukieciki na stoły to koszt około 80-90 zł. Ja mam niestety 12-14 stołów...
Najgorszy jest ten bukiet/wieniec na stół prezydialny-u mnie około 250 zł.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:56   #2916
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie sierpniowe

Dopiero dołączyłam do wątków ślubnych i jestem na etapie przeglądania forum - widzę, że to prawdziwa księga pomysłów! Dokładnie jutro zostanie mi pół roku do ślubu no i zgodnie z wcześniejszym założeniem od jutra ruszam ze wszystkim pełną parą - ksiądz, zaproszenia, pomału zamykam listę gości, zaczynam rozglądać się za sukienką, fitness i siłownia już wybrane, do dietetyka nawet się wybieram bo przez ostatnie 3 lata troszkę mi przybyło, mam zamiar napisać do makijażystki, fryzjera no i przede wszystkim chciałabym w końcu znaleźć motyw/kolor przewodni ale moja sala (która nie jest tą wymarzoną) przysparza mi kłopotów, nie mam zielonego pojęcia co do niej wymyślić, ma ktoś pomysł, żeby było elegancko, z klasą ale i wakacyjnie, sierpniowo (sala jest wymalowana na kolor ciemna zieleń, ciemna czerwień, do tego jakieś wstawki w kolorze waniliowym)

P.S. sama zrobię dekoracje - jedna Pani wyceniła mi wystrój sali+kościoła+ samochodu+bukiet i butonierka na 2500 zł

Tak czy inaczej dziewczyny do sierpnia już niedługo! buziaki Kochane!
Witaj

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Równe 6 miesięcy do ślubu u mnie!!!

Normalnie szaleństwo, cały dzień mi się micha cieszy, bo to już tak szybko zleci
Ten czas stanowczo za szybko leci :P Do mojego ślubu 6 miesięcy i 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
obraczki nietypowe troche mamy,wiec pewnie nie wszystkim sie beda podobac...
Piękne, takie oryginalne

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć
Cześć

Cytat:
A ja w ogóle nic nie wiem i nikt mi o protokole nie gadał...ogólnie to jestem w kropce
Ojej... Może warto iść się coś dowiedzieć? :P Chociaż może u Ciebie czegoś takiego nie ma?

Cytat:
właśnie mnie się żadne pomarańcze, łososie ani ecru nie podobają marzyłam o jakimś niebieskim z bielą albo fiolecie... a tu dupa, bo jeśli nie będzie pasowało to nie będę miała wyjścia
Ja będę miała chabrowy kolor :P wymarzyłam sobie niebieski, ale nie taki pastelowo-pościelowy, tylko mocny wyrazisty chabrowy :P A nawet lekko wpadający w granat :P Będę miała taką tasiemką suknię związana :P Taki bukiet (jeszcze nie wiem dokładnie, co w nim będzie, ale na pewno w takim kolorze) i wzorek na paznokciach i makijaż w tym stylu :P Ale sali nie będę stroić, bo to tylko obiad A kościół standardowo będzie na biało :P

Zależy jeszcze jaki ten pomarańcz na ścianach, ale może bordo? takie wpadające w purpurę
Stary 2011-02-06, 21:05   #2917
agusiaaa1989
Raczkowanie

no ten mój pomarańcz na sali to jest taki dość mocny... tzn mamy w remizie i do połowy jest boazeria a od połowy do sufitu taki właśnie mocny pomarańcz... i mam problem nic mnie się nie podoba nie wiem co to będzie... czy dekoratorka coś na to poradzi?? jak rzuci na to swoich fachowym okiem...ech:P jak już suknia zamówiona to teraz będę myśleć nad wystrojem sali
Stary 2011-02-06, 21:19   #2918
butterfly20
Zakorzenienie

Sanderek no problem w tym,że w KEA załatwia się wszystko dużo później. A za to w Krk mówili nam,że mamy kiedyś tam przyjechać i napisać podanie o dyspensę Biskupa.Ale w sumie nie wiem jak to wszystko ma wyglądać.Tak myślałam,że wybiorę się końcem lutego pomęczyć obu Księży

Agusiaaaa to ja do takiej pomarańczy nie widzę innego rozwiązania niż ciemny fiolet,purpura.Pewnie,że możesz zrobić z samym tylko białym lub kremowym,ale jak dla mnie nie wygląda to fajnie...
Stary 2011-02-06, 21:24   #2919
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Sanderek no problem w tym,że w KEA załatwia się wszystko dużo później. A za to w Krk mówili nam,że mamy kiedyś tam przyjechać i napisać podanie o dyspensę Biskupa.Ale w sumie nie wiem jak to wszystko ma wyglądać.Tak myślałam,że wybiorę się końcem lutego pomęczyć obu Księży

Agusiaaaa to ja do takiej pomarańczy nie widzę innego rozwiązania niż ciemny fiolet,purpura.Pewnie,że możesz zrobić z samym tylko białym lub kremowym,ale jak dla mnie nie wygląda to fajnie...
no ale fiolet z pomarańczą? czy sam fiolet czy co?
Stary 2011-02-06, 21:34   #2920
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
Popieram propozycję butterfly20. Podoba mi się połączenie pomarańczu z fioletem lub ewentualnie z ciemnym różem (amarantem) lub turkusem. Dla przykładu kilka bukietów w tych kolorach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lilaorange1.jpg (32,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roz i pom (210).jpg (23,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B041.jpg (64,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bright orange wedding bouquet with blue ribbons.jpg (46,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0057lowres.jpg (50,1 KB, 7 załadowań)
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:18   #2921
paula54
Zakorzenienie

agusiaaa1989 - ja też mam salę pomarańczową (i też w remizie :P) i uparłam się na fiolet do tego. Po konsultacji z moją dekoratorką wybrałam biało-ecru-pomarańczowe szmatki na sufit i ciemnofioletowe dodatki na stołach. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie. Zaproszenia mamy fioletowe (też takie ciemne) i na tle serduszka nasze inicjały takie intensywnie pomarańczowe. Jak dopadnę aparatu zrobię zdjęcia i wrzucę.
Zresztą popatrz na layout Wizażu. Ładnie to się razem zgrywa
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 23:09   #2922
thea2
Zadomowienie

niunia32, jusztyska
Dziękuję
Cytat:

Normalnie szaleństwo, cały dzień mi się micha cieszy, bo to już tak szybko zleci

Dziewczyny bardzo ładne suknie
Faaajnie, od jutra już będzie mniej niż pół roku Bardzo szybko to zleci, jestem pewna

Cytat:
Witam wszystkie sierpniowe

Dopiero dołączyłam do wątków ślubnych i jestem na etapie przeglądania forum - widzę, że to prawdziwa księga pomysłów! Dokładnie jutro zostanie mi pół roku do ślubu no i zgodnie z wcześniejszym założeniem od jutra ruszam ze wszystkim pełną parą - ksiądz, zaproszenia, pomału zamykam listę gości, zaczynam rozglądać się za sukienką, fitness i siłownia już wybrane, do dietetyka nawet się wybieram bo przez ostatnie 3 lata troszkę mi przybyło, mam zamiar napisać do makijażystki, fryzjera no i przede wszystkim chciałabym w końcu znaleźć motyw/kolor przewodni ale moja sala (która nie jest tą wymarzoną) przysparza mi kłopotów, nie mam zielonego pojęcia co do niej wymyślić, ma ktoś pomysł, żeby było elegancko, z klasą ale i wakacyjnie, sierpniowo (sala jest wymalowana na kolor ciemna zieleń, ciemna czerwień, do tego jakieś wstawki w kolorze waniliowym)

P.S. sama zrobię dekoracje - jedna Pani wyceniła mi wystrój sali+kościoła+ samochodu+bukiet i butonierka na 2500 zł
Tak czy inaczej dziewczyny do sierpnia już niedługo! buziaki Kochane!
Nie widziałam sali, więc być może źle radzę, ale może dobrze by było pójść w ten waniliowy kolor? Bo jeśli te wstawki wyglądają tam dobrze to myślę, że będzie ok Ja raczej nie wprowadzałabym już nowego koloru, bo są już trzy. Więc może ta wanilia albo ewentualnie jakaś zieleń lub czerwień

Cytat:
Mnie się bardzo podobają Choć my zdecydujemy się pewno na klasyczne z żółtego złota

Cytat:
Sama robisz?Podziwiam Ja nie mam ani czasu,ani talentu.
Niestety nie mam moich zdjęć w sukience,mam tylko katalogowe
A to katalogowe też może być Ja byłam zmuszona robić sobie zawieszki, bo nigdzie nie mogłam znaleźć takich, jakie by mi odpowiadały, bo jestem wybredna A jeśli znalazłam coś zbliżonego do tego, co bym chciała to cena była wysoka (jak na takie kartoniki). Ale teraz za to mam idealne, takie jak chciałam, na pięknym papierze i jestem bardzo zadowolona, a to najwazniejsze

Cytat:
cieszę się, że Wam się podobają już się nie mogę doczekać kiedy je odbierzemy mam nadzieję, że będą dobre, bo nie wiem czy już o tym tutaj pisałam ale miałam mega problem z wyborem rozmiaru... a co do mojej sukni to będę miała dopiero pierwszą przymiarkę pod koniec maja więc jeszcze sporo czasu:P a właśnie dziewczyny jakie kolory przewodnie będziecie miały na weselu?? bo moja sala jest w kolorze pomarańczy i nie mam żadnego pomysłu, a też właśnie chciałam zacząć robić ozdoby na wódkę a do dekoratorki jakoś się wybrać nie możemy
Dziewczyny coś pisały o fiolecie, myślę, że mogłoby być fajnie, intensywnie, energetycznie i kolorowo Ja bym pewno wybrała do pomarańczu ecru, bo ja w ogóle uwielbiam ecru i lubię, żeby było delikatnie Mój brat miał kilka lat temu wesele w remizie i salę dekorowaliśmy dużą ilością materiału przyczepioną do sufitu, takimi szerokimi szarfami i bardzo fajnie to wyglądało

Moje kolory przewodnie to złoto i ecru Dekorację sal mamy w cenie wynajmu lokalu i akurat też dekorują na takie kolory, więc nie musiałam nic zmieniać, jak sobie wymyśliłam to tak zostało

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-06 o 23:12
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 09:06   #2923
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Baardzo ładne

Cytat:
A mi się strasznie podobają! Bardzo ładne, oryginalne. My prawdopodobnie też będziemy chcieli dwukolorowe.

jusztyska tak mi szybko zleciało, że nie wiem. Pamiętam jak rezerwowaliśmy salę w 2009 r. to wtedy myślałam sobie, że to tyyyyyyyyyyle czasu jeszcze, że tak długo trzeba czekać. A tu proszę, już coraz bliżej, niech leci ten czas NAM WSZYSTKIM jak najszybciej

akazqa
Ja salę rezerwowałam 14 miesięcy przed ślubem, ale też mi czas szybciutko leci ostatnio.
Co do dekoracji sali, to u nas jest w cenie, wybieramy tylko kolory. Ale o tym to dopiero na miesiąc przed ślubem będziemy myśleć i się dogadywać. Zawieszek żadnych nie planujemy mieć.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:16   #2924
alexandra8909
Przyczajenie

Ja chyba kupię (lub zrobię - moja znajoma robiła sama wyszło ślicznie i tanio) na wszystkie butelki, potem w trakcie ktoś może zapomnieć o przewieszaniu
Stary 2011-02-07, 11:30   #2925
agusiaaa1989
Raczkowanie

a my zaproszenia zamówiliśmy bordowe ale bordo to już w ogóle nie chcę mieć na sali więc to nie będzie nasz kolor przewodni raczej:P zresztą faktycznie zobaczymy jak to wyjdzie w praniu najpierw konsultacja z dekoratorką i dopiero będziemy myśleć miłego dnia dziewczęta
Stary 2011-02-07, 11:58   #2926
patusia1230
Raczkowanie

GG do patusia1230

Dziewczyny Pokażcie te zawieszki i zaproszenia
patusia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:10   #2927
alexandra8909
Przyczajenie

Ja wybiorę któreś z zaproszeń z tych kolekcji:
1. http://www.decorisus.pl/c/7/226/Zapr...o%20black.html

2. http://www.decorisus.pl/c/7/181/Zapr..._koniak-0.html

3. http://www.decorisus.pl/c/7/180/Zapr..._obwoluty.html

4. http://www.decorisus.pl/c/7/169/Zapr...ne_whisky.html

Co Wy na to moje drogie? Ile przed ślubem zamawiacie zaproszenia i kiedy chcecie rozdawać?
Stary 2011-02-07, 14:28   #2928
aniak_1988
Raczkowanie

Cytat:

Co Wy na to moje drogie? Ile przed ślubem zamawiacie zaproszenia i kiedy chcecie rozdawać?
Ja też zastanawiałam się nad tymi zaproszeniami - są bardzo ładne!!!
Później z Tż'em doszliśmy do wniosku, że na all też można znaleźć ładne i dużo tańsze, bo jednak 5zł a 1,7zł jak dla mnie robi niestety różnicę
my chyba będziemy mieli takie:
http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...444106014.html
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:32   #2929
Almariel
Zakorzenienie

My też kupimy na All za 1, ileś już są bardzo ładne , jak pisała aniak_1988 , a rozdawać zamierzamy jakoś na przełomie maja/czerwca.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 14:41   #2930
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość

A pokazywałaś już suknię? Bo nie mogę znaleźć...
A czemu chcesz podwójne? :P Wszystkie osoby, które znam z podwójnym po jakimś czasie zaczęły przeklinać, że albo gdzieś ktoś im pomyłki robi w nazwisku albo że za długo się podpisują... :P
Sukni nie pokazywalam, bo bedzie szyta i zlozona z kilku modeli, wiec sama dokladnie nie wiem jak wyjdzie efekt koncowy
W kwietniu mam przymiarke, wtedy obcykam

Co do nazwiska, to wciaz sie nie zdecydowalam. Po prostu szkoda mi rozstac sie z moim, dlatego myslalam o podwojnym.
Tylko tak jak mowisz, boje sie, ze pozniej duzo z tym zamieszania- a ja jeszcze mieszkam w Anglii, maja problem z jednym nazwiskiem, a co dopiero z dwoma

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość

Dokładnie, jakiś upał też nie jest wskazany, ale nie chciałabym, żeby padało Chude mam, chude, z przodu tak nie widać, ale z tyłu masakra Ale nie martwię się, wszyscy mi radzili, żeby jakoś moje odstające kości obojczykowe zakryć, żeby jakimś łańcuszkiem chociaż jakoś odwrócić od nich uwagę. Ale ja się nie przejmuję, jakie mam takie mam, są moje i je lubię Więc i Ty się szkieletowymi ramionami nie powinnaś martwić
A co do sukni to pewno wstawiałaś gdzieś zdjęcie, w wolnej chwili na pewno przejrzę cały wątek i pooglądam wszystkie Wasze sukienki
A skoro zdecydowałaś się na tą sukienkę to musiała być piękna i mieć w sobie to coś, co Cię zauroczyło Na pewno była to przemyślana decyzja, więc nie wyrzucaj sobie, że źle wybrałaś Kiedy mnie jakieś myśli nachodzą, albo zobaczę jakąś fajną sukienkę to sobie od razu tak myślę i mi przechodzi
Wlasciwie to tez sie nie przejmuje chudymi ramionami, ale wiem ze akurat do takich sukni przydaloby sie troche kraglosci
Planuje dorobic ramiaczka do sukni, zeby troszke to zamaskowac.
Co do sukni, to tak wlasnie mysle, przypominam sobie ze w dniu wyboru bylam pewna, ze chce wlasnie taka. Po prostu zawsze podobaly mi sie takie obszerne ksiezniczki Mysle, zeby zalozyc wieksze kolo do swojej i efekt powinien byc podobny.

Cytat:

Dziewczyny bardzo ładne suknie
Za chwile luty sie skonczy i bedziemy mialy juz tylko 5 z kawalkiem

Cytat:
Swietne te obraczki. Bardzo orginalne

Cytat:

Zaproszenia bardzo ladne....takie eleganckie Cena tez niezla...

My juz zaproszenia w Anglii rozdalismy, a reszte rozeslemy i rozdamy w Pl na koniec kwietnia.
Stary 2011-02-07, 15:09   #2931
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:

świetne te zaproszenia są, też nam się bardzo podobają, ale jednak ceny są dość wysokie
my musimy zamówić ok 90 zaproszeń:/ więc szukamy czegoś tańszego na All

My rozdawać będziemy przełom maja i czerwca

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Ja też zastanawiałam się nad tymi zaproszeniami - są bardzo ładne!!!
Później z Tż'em doszliśmy do wniosku, że na all też można znaleźć ładne i dużo tańsze, bo jednak 5zł a 1,7zł jak dla mnie robi niestety różnicę
my chyba będziemy mieli takie:
http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...444106014.html
śliczne są
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:12   #2932
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusia1230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Pokażcie te zawieszki i zaproszenia
Jak tylko zrobię zdjęcie to się pochwalę naszymi zawieszkami

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
My też kupimy na All za 1, ileś już są bardzo ładne , jak pisała aniak_1988 , a rozdawać zamierzamy jakoś na przełomie maja/czerwca.
alexandra: Są piękne Bardzo eleganckie Jednak my potrzebujemy wielu zaproszeń, dlatego zdecydujemy się na pewno na tańsze, tak jak Almariel, na all też są bardzo ładne, mam już kilka wzorów na oku Na pewno chciałabym ecru-złote, z wstążeczką na perłowym papierze Nie wiem jeszcze, kiedy będziemy zamawiać, ale pewno jakoś na przełomie marca i kwietnia. A rozdawać planujemy tak mniej-więcej od czerwca.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Sukni nie pokazywalam, bo bedzie szyta i zlozona z kilku modeli, wiec sama dokladnie nie wiem jak wyjdzie efekt koncowy
W kwietniu mam przymiarke, wtedy obcykam
Wlasciwie to tez sie nie przejmuje chudymi ramionami, ale wiem ze akurat do takich sukni przydaloby sie troche kraglosci
Planuje dorobic ramiaczka do sukni, zeby troszke to zamaskowac.
Co do sukni, to tak wlasnie mysle, przypominam sobie ze w dniu wyboru bylam pewna, ze chce wlasnie taka. Po prostu zawsze podobaly mi sie takie obszerne ksiezniczki Mysle, zeby zalozyc wieksze kolo do swojej i efekt powinien byc podobny.
No to czekamy na zdjęcie z przymiarki
Stary 2011-02-07, 15:17   #2933
Goyya
Raczkowanie

ale sie ciesze, ze komus sie w ogole te obraczki podobaja juz myslalam ze jestem dziwna a nawet wiele pozytywnych opini...
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:34   #2934
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam tą firmę, zamawialiśmy u nich księgę gości i jest cudna

A zaproszenia już mamy, kupiliśmy na all za 1,10 za szt. z kopertą, rozdawać będziemy podczas świąt wielkanocnych rodzince, a przyjaciołom w czerwcu pewnie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Za chwile luty sie skonczy i bedziemy mialy juz tylko 5 z kawalkiem
Byłam dziś u swojej fryzjerki i powiedziała, że jak dla niej to już 5 miesięcy jupi

Cytat:
ale sie ciesze, ze komus sie w ogole te obraczki podobaja juz myslalam ze jestem dziwna a nawet wiele pozytywnych opini...
Są super!!!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:36   #2935
agusiaaa1989
Raczkowanie

zaproszenia śliczne no ale ceny też choć my swoje zamówiliśmy za... uwaga!!! 7zł z sztukę z wkładką z wierszykiem... 70 sztuk, więc trochę nas wyniosły...kolor bordowo-perłowy, papier perłowy, format jak kartka do drukarki, przewiązane wstążką... mieliśmy zamówić po pierwsze mniejsze=tańsze ale niestety nie zmieściła się sentencja Antoine de Saint Exupery, więc musieliśmy wziąć większe... a po drugie miały być perłowo-różowe ale w środku zaproszenia mamy taką czerwoną ozdobę i babeczka do nas dzwoniła, że nie będzie pasowało... więc musieliśmy wziąć bordowe teraz na nie czekamy ech... kiedy one wreszcie przyjdą!! a rozdawanie rozpoczynamy w maju

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...412219800.html
Stary 2011-02-07, 15:46   #2936
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
zaproszenia śliczne no ale ceny też choć my swoje zamówiliśmy za... uwaga!!! 7zł z sztukę z wkładką z wierszykiem... 70 sztuk, więc trochę nas wyniosły...kolor bordowo-perłowy, papier perłowy, format jak kartka do drukarki, przewiązane wstążką... mieliśmy zamówić po pierwsze mniejsze=tańsze ale niestety nie zmieściła się sentencja Antoine de Saint Exupery, więc musieliśmy wziąć większe... a po drugie miały być perłowo-różowe ale w środku zaproszenia mamy taką czerwoną ozdobę i babeczka do nas dzwoniła, że nie będzie pasowało... więc musieliśmy wziąć bordowe teraz na nie czekamy ech... kiedy one wreszcie przyjdą!! a rozdawanie rozpoczynamy w maju

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...412219800.html
To są te zaproszenia? Śliczne są

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 16:39   #2937
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
To są te zaproszenia? Śliczne są
tak to te tylko będą w kolorze bordowym i w większym formacie tak jak napisałam choć na początku miał być ten róż:P mnie się strasznie podobał i nawet mój Tż się zgodził no ale wyszło inaczej... mam nadzieję, że też będą ok... aha i umówiliśmy się na czwartek z dekoratorką jedziemy na salę i zobaczymy co wymyślimy

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-07 o 19:33
Stary 2011-02-07, 17:37   #2938
barwineczek
Wtajemniczenie

witam Was serdecznie, bzy są tu może dziewczyny z płocka??
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:12   #2939
butterfly20
Zakorzenienie

Alexandra śliczne zaproszenia Ale faktycznie sporo kosztują. Ogólnie to patrząc na koszty całego wesela takie zaproszenia to pikuś i pewnie kupiłabym droższe,gdyby nie to,że udało mi się znaleźć tanie zaproszenia w kolorystyce sali:wszystkie dodatki typu zawieszki,plan stołu,numerki na stół będą też robione w tym wzorze. Więc jestem zadowolona.
I tak wiem,że 80% osób ledwo zerka na te zaproszenia i odkłada w kąt.Cała reszta kolekcjonuje tak jak ja

Cytat:
no ale fiolet z pomarańczą? czy sam fiolet czy co?
Głównie fiolet,trochę mniej kremu,a najmniej pomarańczowego (skoro ściany są pomarańczowe).

A ja się dzisiaj dowiedziałam,że zmienił się właściciel mojej sali. Wyobrażacie sobie to???!!!!

Thea to pokazuję zdjęcia katalogowe + jedno znalezione w necie z reala i to jest dokładnie kolor jaki ja będę mieć

Nie będę mieć tej szarfy pod biustem i ogólnie na mnie ta suknia wygląda lepiej niż na modelce:P

Dodam,że NIGDY nie chciałam ramiączek,ale do takiego dekoltu te ramiączka są idealne. Do tego cieniutkie, calutkie obszyte koralikami No i ramiączka są jednak wygodne.
Przymierzałam kilka sukien w takim stylu,jak zawsze marzyłam-koronka od góry do dołu,z trenem,dekolt w serduszko i zero ramiączek. Suknie były okropnie ciężkie,bałam się,że będą mi się strasznie zsuwać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pagoda.jpg (60,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pagoda-1.jpg (58,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg San-Patrick-Trumpet-Pagoda-Off-White-2009-38498.jpg (41,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2011-02-07 o 20:14
Stary 2011-02-07, 20:15   #2940
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
no ten mój pomarańcz na sali to jest taki dość mocny... tzn mamy w remizie i do połowy jest boazeria a od połowy do sufitu taki właśnie mocny pomarańcz... i mam problem nic mnie się nie podoba nie wiem co to będzie... czy dekoratorka coś na to poradzi?? jak rzuci na to swoich fachowym okiem...ech:P jak już suknia zamówiona to teraz będę myśleć nad wystrojem sali
Pomarańcz bardzo ładnie wygląda z ciemną soczystą zielenią lub taką neonową.

zielonekule.jpg
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości