|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
a ja sie zegnam bo spac trzeba, a zosia akurat sie mega uaktywnila i kopniakami kopie mnie po boku na ktorym aktualnie leze
![]() do jutra, pewnie do popoludnia, bo w pracy nie mam az tyle czasu caluje i milych snow kochane
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
(żarcik )No a co będzie jak rzeczywiście zobaczy? ![]() Mnie ostatnio też nachodzą myśli, a co jeśli na następnym USG nie będzie już siusiaka.. Lekarz był pewny, ale tylko raz zobaczyliśmy, na kolejnym mały się chował.. A ja tak już bym chciałam żeby Wojtuś został!! |
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak jeździmy już lżejszą parasolką to już nie można jej na płasko rozłożyć, ale Zosia już rzadko śpi (w sumie to prawie nigdy) |
|
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
ok... chyba mam
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem pod wrażeniem
aż mnie wciągnęło na dłużej
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Renessme1985 skąd wiesz że twoje dziecko będzie miało ciemieniuchę ????
zawsze zdążysz kupić jak co, po co od razu ??? aha i pieluch tetrowych radziłabym więcej kupić, naprawdę przydają się do wielu rzeczy, a 5 to można w jeden dzień zużyć !
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-06 o 22:44 |
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki bardzo dziekuje za mile komentarze odnosnie mojego brzusia i morza oczywiscie tez, chociaz samo morze to juz mnie ze tak powiem nie podnieca, chetnie sie wprosze do ktorej w gory, a ja zapraszam do mnie nad morze
![]() dorkabl no wlasnie nie bede brala takiego cieplego kompleciku, chociaz powiem Ci, ze te wloskie znajome doradzaja mi zebym na maj to ja welur synkowi kupowala, no ale one przegrzewaja dzieci!!! agus87 ja to slyszalam, ze te skurcze to jak brak magnezu a nie wapnia, to jak to jest ![]() daisyy ja w Apulii mieszkam, na samym dole, strasznieee daleko ![]() a widzialam dziw fotki synka znajomej, 3 tygodnie ma i taki duzy juz i dlugi, wiecie ja sie zastanawiam czy moj synek pomiescie sie w te male ubranka co ja kupilam!!!
|
#4179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedziesz miec wojtusia? u nas tez mogl byc i to bylby junior i senior![]() ale niechcial sie zgodzic |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze też, że masz też Renessme żel poporodowy Musteli.. Co myślicie? Kupujecie? Ja się zastanawiam, ale jeszcze nic nie wymyśliłam
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie nie wypowiadam bo jestem daleko w polu... z kosmetykow nie mam nic. nie mam listy, ehhh
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- lece sie umyc i spac a jutro z rana na badania i ta ochydna glukoza.... ciekawe jak ja wytrzymam bez zarelka tyle... dobranoc
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, ale przecież od razu samych większych kupować to też nie bardzo Cytat:
), bo w praktyce to wyglądałoby to tak - mały Wojtek i stary Wojtek.. a chyba nikt nie chce, być tym starym |
||
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nic nie mam, ale jakoś wydaje mi się że nic nie potrzebuję ![]() wkleje Wam moją listę ![]() 1. butelka 2. gaziki 3. majtki siateczkowe 4. podkłady do przewijania 5. podkłady poporodowe 6. wkładki laktacyjne J&J 7. nakładki na sutki canpol 8. stanik do karmienia 9. pampersy pokaźna co
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka moj maz wlasnie stwierdzil, ze takie dwa kompleciki co kupilam na 56 to dzidzius pewnie nawet w to nie wejdzie, a jeden z nich to taki ladny, chcialam na pierwszy dzien mu zalozyc
![]() agnieszka_pe25 a pochwale Ci sie, upolowalam laktator
|
#4185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj gin prowadzacy ciaze ppowiedzial 4 tygodnie pozniej, z enic nie uroslo miedzy nozkami, wiec zobaczymy jutro ![]() Cytat:
i nie jednatyylko 2 prowdzace szkole rodzenia ![]() Cytat:
gnieciesz mnie kobito ;d |
|||
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 kurcze to TY mnie nie pocieszylas! a pije duzo mleka, biore witaminki, to co jakies odwapnienia moze miec dzidzius
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak siedzę na tym allegro i dopiero odkryłam, że butelka tommee tippee butelce tommee tippee nie równa
- ale ja głuptas jestem, myślałam, że wszystkie są tak naprawdę antykolkowe, a tu się okazuje, że tylko te mają rurkę odpowietrzającą http://allegro.pl/butelka-antykolkow...434696547.htmla te nie http://allegro.pl/butelka-260ml-smoc...431216359.html. Zanim ja to wszystko połapie to moje dziecko będzie świętowac pierwsze urodziny
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
No z tego co pamiętam to jutro sporo wizytek jest - będzie dzień dobrych wiadomości
![]() Trzymam kciukasy kobitki.Zmykam spac, dobranoc
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka to co kupujesz wczesniej butelke te antykolkowa? no bo ja dzidzia cyca ma ssac to niby po co butelka
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za czasów Zosi tych z rurką nie było w ogóle ! ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- też się żegnam jutro mój jeden z ostatnich dni w pracy przed porodem |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Andziot no właśnie wiem, że tamte też niby mają jakiś efekt antykolkowy, ale wydaje mi się, że te z tą rurką lepsze. Mam katalog tomme - dzisiaj wzięłam ze sklepu i tam jest wszystko fajnie opisane
|
|
|
#4193 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz wiem, że jednak muszę go pilnować Cytat:
![]() Ja też mogę tak naciskać brzuch jak anula_81. Tylko czasami zaraz po wstaniu z łózka lub jak dłużej chodzę, to się napina i już nie jest taki elastyczny. Anula, a filmik bardzo fajny
|
||
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
majowo-czerwcowe nie może być cyferką bosłownie się fajnie rymuje jak się czyta ![]() ja myślę że może być sama 11 (i tak każdy wie o co chodzi) albo jeszcze obok tego apostrof jak się zmieści ('), albo same majowo-czerwcowe, w tytule jest o ciąży czyli wiadomo ze z tego roku ![]() idę na śniadanko miłego dzionka |
|
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Jakiś koleś dzwonił do mojego TŻ o 6.50 ![]() Co za ludzie ![]() Niestety, ale potwierdziły się informacje od dziewczyn: dostałam maila od organizatorki mamarozmawia. Odwołane Wczorajsze leczenie przyniosło efekty, czuję się dużo lepiej. Chociaż jeszcze dzisiaj nie będę się eksploatowała za bardzo. My też jesteśmy na etapie łóżeczka. Będzie turystyczne. Ten polecany sprzedawca r_p77 ma swoją siedzibę w Bielsku, więc wybieramy się osobiście zobczyć, pomacać i kupić. Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
Zajrzałam sie przywitać i troszkę nadrobić
![]() Wpadnę później to powklejam zdjęcia, wczoraj doczekałam się w końcu małych zakupów ciuszkowych dla mojego faceta w brzuszku AAA i pisałyście o pasach poporodowych, ja mam takie pytanie, czy któraś z mam już rodzących , używała czegoś takiego??? bo ja wyczytałam różne opinie na temat tego pasa, że ponoć rozleniwia mięśnie brzucha , no i właśnie zastanawiam się czy wogule inwestować w coś takiegoMiłego dna życzę
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Jakie pustki dziś rano na wątku... ![]() Ja wyprawiłam tż do pracy i zastanawiam się, czy się jeszcze nie przespać, bo do 1:00 siedzieliśmy nad ułożeniem mebli w mieszkaniu tak, żeby Edzik miał własny pokój... Wcale nie jest to proste ![]() Zwłaszcza, że to plan A, a muszę jeszcze przygotować plan B, czyli, że zostajemy w jednym pokoju na początku, bo nie wiadomo, czy wszyscy się na czas przeprowadzą... Ale opracowałam metodę, która przyspiesza przestawianie mebli, oczywiście wszystko przeskalowane ![]() załączam Wam zdjęcie
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
Ja również przyłączam się do pytania o te pasy poporodowe. Daje to coś?
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
mam wiesci z piatkowej wizyty ![]() Troche sie rozczarowalam bo moj maly w 29 tygodniu wazy tylko 1436 gram.. mierzy 37 cm.Lekarz powiedzial, ze dziecko nie bedzie duze przy porodzie. 3 3,5 kg max ale stwierdzil, ze to pewnie temu, ze ja jestem drobna... maly rozwija sie nawet 2 tyg do przodu i jest wporzadku, ide was troche nadrobic. jestem 8 kg na +. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- lekarz tez stwierdzil, ze pewnie juz za 2 miesiece jedziemy rodzic, wiec moze maly wyjdze wczesniej niz termin.
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

chyba zostanie oleńka
)

Czekamy na Ciebie fasolko

), bo w praktyce to wyglądałoby to tak - mały Wojtek i stary Wojtek.. a chyba nikt nie chce, być tym starym
kobitki.
.

mierzy 37 cm.