Kraków - część 8. i na pewno nie ostatnia :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 21:05   #3661
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii
Dot.: Kraków - część 8. i na pewno nie ostatnia :)

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
No no...

Ale niektóre boskie 7 i 10

I cudowne buty te błękitne
Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Starzy znowu, że zmarnowałam 3 lata (skąd w ogóle te 3 lata?!) i "Robert to niedługo będzie miał licencjat". Niech ich szlag trafi :/
Ojej, współczuję.
Olej...

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life

Edytowane przez Shiruvii
Czas edycji: 2011-02-06 o 21:07
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:09   #3662
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ja mam dwa najbliższe tygodnie mega straszne w robocie, więc też odpadam.
A to Zakazane Imperium będziesz dalej ściągać?Bo też mnie interesuje.
I w sumie coś do śmiechu by mi się przydało.
No do śmiechu to 30 rock! Mam w avi a zakazane będę ściągać, ale po sesji, czyli za tydzień. To za dwa tygodnie się przypominam i romansujemy.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:15   #3663
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No do śmiechu to 30 rock! Mam w avi a zakazane będę ściągać, ale po sesji, czyli za tydzień. To za dwa tygodnie się przypominam i romansujemy.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:15   #3664
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

A skąd będziesz miała zdjęcia, skoro w sumie nie wypaliło?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:17   #3665
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ale 3 lata nie minęły, więc łaskawie mogliby tak nie gadać. :/
A jakby wypominali 2 lata to byś się mniej wkurzała?
Stary 2011-02-06, 21:18   #3666
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Ale 3 lata nie minęły, więc łaskawie mogliby tak nie gadać. Wiem, że będą gadać i im więcej gadają tym bardziej mam ochotę znaleźć pracę gdziekolwiek i tam się przeprowadzić :/
U kazdego by chyba gadali...Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie pomogloby, gdyby widzieli ze jestem pewna swojej decyzji i wyznaczylam sobie jakis cel, do ktorego bede dazyc-ja tak wlasnie mialam gdy powiedzialam, ze ide na studia do krk Nie sprzeciwiali sie bo widzieli ze siedzialam z nosem w ksiazkach przez prawie cala klase maturalna

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:20   #3667
cholernarejestracja
Copyraptor

http://vod.onet.pl/rozmowy-w-toku,ro...4,odcinek.html niebawem - edycja specjalna, Wizażanki!
Stary 2011-02-06, 21:25   #3668
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
http://vod.onet.pl/rozmowy-w-toku,ro...4,odcinek.html niebawem - edycja specjalna, Wizażanki!
Dla nas musiałoby być kilka odcinków specjalnych bo mamy tak szerokie spektrum zainteresowań
Stary 2011-02-06, 21:29   #3669
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

A skąd będziesz miała zdjęcia, skoro w sumie nie wypaliło?

Projektantka i jej mąż (fotograf) to moi bardzo dobrzy znajomi i stąd będę miała Za 2 tyg sesja

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Przegoniłam w gadulstwie nawet Mallę!

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:29   #3670
Mjucaczek
Zadomowienie

Cytat:
Ale 3 lata nie minęły, więc łaskawie mogliby tak nie gadać. Wiem, że będą gadać i im więcej gadają tym bardziej mam ochotę znaleźć pracę gdziekolwiek i tam się przeprowadzić :/
Nie minęły, ale nie znajdziesz nagle studiów teraz, więc to są zmarnowane 3 lata :P
Ja ciągle nie mogę zrozumieć, czemu tu nie zostałaś. Byłaś w pełni dysponowana, więc mogłaś szukać czegoś jeszcze, zarabiałaś więcej niż ja mam na miesiąc, a czynsz + rachunki mam wyższe od Ciebie...

Dokładnie, Emilka dobrze mówi. Zamiast się kłócić, burzyć czy olewać (ekhm, Shiru ) powinnaś pokazać, że wiesz co robisz, że tego chciałaś.

Zgłośmy się do Ewy! Przecież to w Krakowie nagrywane, a zawsze coś zarobimy na nowe zakupy
He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed...

Edytowane przez Mjucaczek
Czas edycji: 2011-02-06 o 21:31
Mjucaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:35   #3671
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mjucaczek Pokaż wiadomość

Zgłośmy się do Ewy! Przecież to w Krakowie nagrywane, a zawsze coś zarobimy na nowe zakupy
Jestem za, zwłaszcza, że mam tam jeden przystanek

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:35   #3672
cholernarejestracja
Copyraptor

U mnie też było "gadanie", jak olałam japonistykę. "A co, jak kolejny kierunek też Ci się znudzi? I też Ci się nie będzie podobać? Nie możesz sobie tak rezygnować z dwóch-trzech kierunków i testować co chcesz robić!"
Stary 2011-02-06, 21:55   #3673
Mjucaczek
Zadomowienie

Jestem niesamowicie zadowolona z maty teflonowej! Dzisiaj robiłam na niej pierwszy raz, pięknie odchodzi ciasto od niej, nic nie przywiera, nie przypala się, po wyjęciu stygnie w sekundę!

Stary 2011-02-06, 22:07   #3674
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
co złego jest w tym jak młoda dziewczyna będzie się tak ubierać do pracy? a nie jak 50letnia urzędniczka? pisząc mini/szorty nie chodzi mi o takie co ledwo tyłek zakrywają, ale trochę dłuższe niż te przyjęte 10cm nad kolanem. dorzucając do tego czarne rajstopy nie wygląda to wg mnie już tak niestosownie. Podobnie jak np kolory inne niż szarny, czarny,szary, biały, granatowy itp. wszelkie stonowane. to samo ma się do wzorów. nie rozumiem dlaczego np. źle ma wyglądać bluzka np. we wzór panterki? albo w lato założyć lżejszą sukienkę, bluzkę bez rękawów itp.
U mnie w pracy są dziewczyny, które potrafią się świetnie ubrać - gustownie, elegancko, a zarazem z fantazją. Da się
Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Mało kto słucha muzyki nie robiąc przy tym nic, ja jestem chyba wyjątkiem, a że nie mieszkam sama to raczej sobie głośników na fula nie włączę.
Nie wiedziałam Malla że masz takie świetne głośniki, więc jednak chodzi o różnice gustu i tyle.
Nie widziałaś jak byłaś u mnie? Zainwestowaliśmy z G. w Creative - niepozorne, podwójne, ale mają piękną skalę
Nieraz słucham muzyki tylko dla samego słuchania, nie robiąc nic i to chyba nie jest takie rzadkie
Cytat:
Wiem, że masz! Ale ja np. zwątpiłam w jego istnienie, jak go szukałam do sosu, u mnie NIGDZIE nie mogłam go dostać
Z M. załamaliśmy się, jak zobaczyliśmy tego Pana wiszącego na drzewach, przecież to zaprzecza grawitacji
(...) Mam nadzieję, że 4 będzie jeszcze lepsza
A co do słuchawek - zdecydowanie. Nieważne jak dobre głośniki się ma, w słuchawkach ładnie rozkłada się dźwięk, nawet w tych najgorszych...
Taak? Tyle razy go jadłam... Kurczę, pewnie jak jest potrzebny, to go nie można dostać
A wspinacze potrafią tak na skałach, masakra...
4 pewnie będzie w zupełnie innym stylu, a szkoda, bo ten mi pasuje. Ale to nie wyklucza, że może być lepsza
Słuchawki ograniczają przestrzeń dla dźwięków, z głośników można je chłonąć każdym narządem, przenikają kości, odbijają się od ścian i kręcą wokół głowy, można nawet usłyszeć, jak była rozłożona orkiestra I wcale nie trzeba nastawiać max. głośności.
Cytat:
Co można zrobić, jeśli kręgosłup mi %*%#(*&@(*&@ tak, że nie za bardzo jestem w stanie chodzić/schylać się/siedzieć/cokolwiek robić? Na dole, nad pupą mnie boli :P
To zależy, czemu boli. Może to tylko korzonki, jak u mnie - wtedy zaleceniem będzie coś przeciwbólowego, przeciwzapalnego, rozluźniającego mięśnie (psychotropy ), zalecenie przytycia i ruchu w celu zwiększenia pokrywy tłuszczyku i mięśni przy kręgosłupie.
Gorzej, jeśli to coś z dyskiem, wtedy wkraczają silniejsze leki, fizjoterapia, może nawet operacja...
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
czy dzisiejszy wiatr to halny czy po prostu tak gwiździ???
Nie halny, to Po Prostu Też ciepły i silny, ale nie z tych kierunków i nie z takiej przyczyny co halny. I tak czułam się jak przy halnym, przespałam prawie cały weekend, także na stojąco nad garnkami...
Cytat:
Hmmm dopiero zobaczyłam to co dopisałaś Mju. Rzeczywiście fajny pomysł.
Mi się to nie podoba. Jest wiele kierunków, na których nie ma dużo roboty, a na stypendium szanse nikłe, bo wykładowcy powaleni. Współczuję zwłaszcza humanistom, dla których 2 kierunki to nie był problem, a standard.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-02-06 o 22:39
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:09   #3675
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie minęły, ale nie znajdziesz nagle studiów teraz, więc to są zmarnowane 3 lata :P
Ja ciągle nie mogę zrozumieć, czemu tu nie zostałaś. Byłaś w pełni dysponowana, więc mogłaś szukać czegoś jeszcze, zarabiałaś więcej niż ja mam na miesiąc, a czynsz + rachunki mam wyższe od Ciebie...

Dokładnie, Emilka dobrze mówi. Zamiast się kłócić, burzyć czy olewać (ekhm, Shiru ) powinnaś pokazać, że wiesz co robisz, że tego chciałaś.

Ale że co ja?

Ja dobrze radzę olewanie tego, bo słuchanie wiecznych narzekań i "dobrych rad" do niczego dobrego nie doprowadzi. Trzeba robić swoje i się nie przejmować. A Neciak wie czego chce. Słuchanie "dołowania" na pewno jej nie zmobilizuje.

http://www.youtube.com/watch?v=_-clFZFdLQk

Stary 2011-02-06, 22:20   #3676
kasiencja
Pani Buka

Nie dam rady Was dokładnie nadrobić, wracam do życia częściowo dopiero jutro, bardziej w środę.

Widziałam, że było o pigmentach - obiecuję, że po jutrzejszym albo środowym egzaminie to ogarnę, może się z kimś podzielę, coś wybiorę, no, zobaczę.

Widziałam, ze było o serialach - ja jestem jakaś dziwna bo mało co oglądam kiedyś LOST (ale przy jakimś 4 sezonie się pogubiłam i przestałam), potem z polskich 39 i pół i Usta Usta. Teraz wzięliśmy się z TŻ za House'a i jesteśmy na samym początku
Także jakby któraś miała te pierwsze sezony na DVD to chętnie bym pożyczyła

A i jeszcze jedno - Ecrulo, co Ty właściwie za przedmioty masz na tej swojej kognitywistyce?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:23   #3677
Mjucaczek
Zadomowienie

Shiru - Słuchanie rodziców i rozmawianie z nimi jest lepsze, od ich olewania Wiedzą co mówią, nie zawsze robią to w dobry sposób, ale tak (dobrze) chcą. Jestem pewna, że sama swoim dzieciom bym tak truła, bo chciałabym dla nich jak najlepiej, po prostu. To działa demobilizująco, jeśli rodzic nie umie rozmawiać, ale wtedy trzeba mu o tym powiedzieć zamiast burzyć się. Rozmowa jest lepsza od olewania, bo wtedy nie będą Cię traktować poważnie. Chyba, że dla kogoś zdanie rodzica/ów nie jest istotne, dla mnie jednak jest.
Maleńczuk

Ola - ten cień to z Max Factor jest! Z outdoor girl cosmetics, wyczytałam, że to ich firma przeznaczona tylko na rynek angielski. Czyli z Max ale nie z Max http://3.bp.blogspot.com/_en0FJSeRqF...00408-1646.jpg ten po lewej mam, ładniej wygląda na żywo :P

O, doczytałam, że to była firma Max, ale już nie jest Max, za dużo informacji
http://allegro.pl/outdoor-girl-by-ma...2.html#gallery o o o, dokładnie ten. Kupiłam za 9,90 ale razem z super mięciutkim pędzelkiem z tej firmy Tanie rzeczy mają, a chwalą ich produkty, w Pepco są!

Malla - to musiało być coś lekkiego, bo ketonal wzięłam i lepiej. Gorzej, bo to mój 5 (przedwczoraj z powodu @ aż 4 x 50tki i wczoraj jedna... ech, ale ranigast wzięłam, bo ponoć żołądek choć trochę chroni )
I bardzo możliwe,że to brak ruchu, przecież siedzę na tyłku cały czas, ech, przyrastam do krzesła ;<
Jakbym mieszkała sama to też bym wolała głośniki, jednak tu wolę słuchawki, odizolowują mnie od reszty otoczenia (ekhm, furiatki, ekhm).
W domu jak jestem sama to ZAWSZE rano włączam sobie Introducing Joss Stone, głośno, energicznie, tańczę w samych majtkach po całym domu
Gorzej, bo prawie zawsze właśnie wtedy dzwoni listonosz ;<

Czas edycji: 2011-02-06 o 22:37
Stary 2011-02-06, 22:25   #3678
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Napisałam taki list motywacyjny, że uhuhuhuhu, nawet dodałam podpis elektroniczny! Musi zrobić wrażenie

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:31   #3679
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
Shiru - Słuchanie rodziców i rozmawianie z nimi jest lepsze, od ich olewania Wiedzą co mówią, nie zawsze robią to w dobry sposób, ale tak (dobrze) chcą. Jestem pewna, że sama swoim dzieciom bym tak truła, bo chciałabym dla nich jak najlepiej, po prostu. To działa demobilizująco, jeśli rodzic nie umie rozmawiać, ale wtedy trzeba mu o tym powiedzieć zamiast burzyć się. Rozmowa jest lepsza od olewania, bo wtedy nie będą Cię traktować poważnie. Chyba, że dla kogoś zdanie rodzica/ów nie jest istotne, dla mnie jednak jest.
Maleńczuk
Oczywiście, że rozmawianie z rodzicami jest ok. Ale jeśli ktoś non stop, za przeproszeniem, pierd*li ci za uszami, że zmarnowałaś x lat i że ktoś tam jest milion razy lepszy, bo cośtam to nie wiem czy rozmowa go przekona.

W ogóle już któryś raz spotykam się z takim dziwnym podejściem. Byle studia (nawet byle jakie) i to jak najszybciej i potem do pracy. Byle mieć tego mgr, potem do roboty, tyrka i zero możliwości rozwoju. Straszne to dla mnie...

Stary 2011-02-06, 22:41   #3680
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Będę robić za jakiś czas zamówienie z allegro, bo chcę kupić sobie maść do stóp, której nie było w Paatalu, a teraz w ogóle wycofali z oferty. Także uprzedzam Znalazłam jeden sklep, w którym mają tę maść, Carmexy, Durexy oraz inne kosmetyki, więc mam nadzieję, że znajdą się chętne No i niski koszt wysyłki. http://allegro.pl/my_page.php?uid=10254029
Będę chciała Carmexa smakowego w sztyfcie jak jeszcze będą. Durexy już mam z innej aukcji
Cytat:
oj, co to?
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...rmiczna&page=2 któraś z was podkręcała sobie rzęsy łyżeczką?!
Ja Ale to za dużo roboty, wolę klasyczną zalotkę albo MF2000kal. z wygiętą szczoteczką.
Cytat:
mineralny to taki, który ma TYLKO minerały w składzie. Mica jest w prawie wszystkich kosmetykach.
Mika to też minerał
Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Polecam http://allegro.pl/sally-hansen-insta...428162339.html jest w zamówieniu które Malla organizuje, mam i sprawdzał się świetnie w czasach kiedy malowałam paznokcie w tramwaju jadąc do szkoły
W tramwaju? Hardkor!
Cytat:
Malla jak będziesz nadrabiać błagam, nie rób tasiemców
I tak nikt ich nie czyta, a przynajmniej mam zaliczone Wolę napisać 2 tasiemce niż nabijać 50 postów.
Cytat:
Napisane przez Jusztynka89 Pokaż wiadomość
NIENAWIDZĘ INFORMATYKÓW!!!!!!!!!!! Jak można być tak dziiiiiwnyyym??!!!
Czyżby wreszcie znalazł Twój kolor włosów w palecie RGB?
Cytat:
O tak, Breaking Bad Broadwalk obejrzałam tylko 3 odcinki, i ma bardzo fajny klimat.
O czym to jest?
Cytat:
...a przecież wiejskie kurczaczki karmione samymi delicjami mają pyszne, intensywne w smaku ciemne mięsko!
Moja babcia hoduje drób od wielu lat tradycyjną, wiejską metodą i nie zauważyłam w nich ciemnego mięsa ani intensywnego smaku.
Cytat:
Kosmiczny Fajne to podświetlane
Stary 2011-02-06, 22:44   #3681
cholernarejestracja
Copyraptor

Malla, ja zawsze czytam Twoje tasiemce w całości

Breaking Bad jest o nauczycielu chemii, który dowiaduje się, że ma raka, i chcąc zapewnić swojej rodzinie godziwe życie bierze się za produkcję metamfetaminy.

A ten drugi to Stany Zjednoczone, prohibicja, mafia, te klimaty
Stary 2011-02-06, 22:46   #3682
Mjucaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Oczywiście, że rozmawianie z rodzicami jest ok. Ale jeśli ktoś non stop, za przeproszeniem, pierd*li ci za uszami, że zmarnowałaś x lat i że ktoś tam jest milion razy lepszy, bo cośtam to nie wiem czy rozmowa go przekona.

W ogóle już któryś raz spotykam się z takim dziwnym podejściem. Byle studia (nawet byle jakie) i to jak najszybciej i potem do pracy. Byle mieć tego mgr, potem do roboty, tyrka i zero możliwości rozwoju. Straszne to dla mnie...
Tak, to że ktoś jest lepszy zawsze przewija się w takich gadkach. Nienawidzę tego.
Przede wszystkim z tego powodu nie o wszystkim Mama wie...
A to podejście jest typowe dla rodziców "naszego" pokolenia. W większości oni skończyli studia i od razu poszli do pracy, z reguły niezwiązanej ze skończonymi studiami, bo były takie czasy.
Na przykład moja Mama - mgr historii, podyplomowe z historii sztuki, a całe życie pracowała w biurze.
Jak miała w czasach PRL-u uczyć historii, a tym bardziej potem? Jej uczono, że Katyń to Niemcy, wszystko co złe to Niemcy... W PRL-u w to nie wierzyła, więc nie chciała uczyć kłamstw, a później musiałaby na nowo uczyć się wszystkiego...
My za to chcemy się rozwijać, mieć jak najwyższe kwalifikacje, mamy nadzieję, że nie będziemy siedzieć na tyłku w biurach tylko robić coś co kochamy, dlatego dla nas "zmarnowane" 3 lata nie są tak istotne, jeśli potem oddamy się temu całkowicie. Niestety z reguły rodzice nie wierzą w to oddanie, uważają, że to tylko słowa, potem się rozmyślimy, a oni znowu będą wykładać na to grube pieniądze...

Tu im się nie dziwię, bo jeśli miesięcznie wydają na nas - dajmy na to - 1000zł, to w ciągu 2 lat ile "stracili" ?! Oni patrzą na to zbyt praktycznie, a my wg nich bujamy w obłokach, bo jeszcze nie dojrzeliśmy :P
Mówię bardzo ogólnie, na szczęście moja Mama uważa, że dojrzałam, moje plany zna i bardzo jej się podobają, boi się tylko czy wypalą :P

Malla - też czytam w całości Twoje tasiemce
Moja Ciocia na święta miała wiejskiego kurczaka. Nie mówię, że mięso jest ciemne, jak wołowe, ale zdecydowanie intensywniejszy smak ma od kurczaka z Reala :P Dużo, dużo lepszy. Może kiedyś przywiozę, upiekę i Ci pokażę
Co do łyżeczki to próbowałam wczoraj, ale nie wyszło :<
MF2000 ma podkręcaną szczoteczkę?! I teraz się o tym dowiaduję?! Kiedy już zrobiły zamówienie ?:< a moim rzęsom tak brakuje podkręcenia...

Czas edycji: 2011-02-06 o 22:50
Stary 2011-02-06, 22:51   #3683
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
A jakby wypominali 2 lata to byś się mniej wkurzała?
Tak

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Nie zostałam, bo nie stać mnie było na opłacenie mieszkania i się nie uczyłam. Więcej zarabiałam? Za styczeń dostanę koło 500zł, mieszkanie mnie kosztowało 510 plus internet.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:54   #3684
Mjucaczek
Zadomowienie

http://www.flickr.com/photos/25353034@N03/5420914139/ ta jest fajna

Trust - czy uważasz, że ta Pani nadawała się bardziej niż Ty? Według mnie kiepsko się prezentuje, jak na modelkę...

Neciak - ale nie będą wypominać 2 lat, bo to 3...
Mówiłaś w Alter Ego, że zarabiasz ok. 1000zł.

Stary 2011-02-06, 22:54   #3685
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dobrze radzę olewanie tego, bo słuchanie wiecznych narzekań i "dobrych rad" do niczego dobrego nie doprowadzi. Trzeba robić swoje i się nie przejmować. A Neciak wie czego chce. Słuchanie "dołowania" na pewno jej nie zmobilizuje.
Niestety mam na odwrót i jak słyszę ciągłe pieprzenie o nauce to się nie uczę, bo już bez książek nią rzygam..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2011-02-06, 22:57   #3686
Mjucaczek
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=OU9jO...layer_embedded

Stary 2011-02-06, 22:58   #3687
cholernarejestracja
Copyraptor

Mju, masz koncepcję na jakieś szybkie ciastka wycinankowe?

I nie maślane, bo akurat nie mam dobrej jakości masła pod ręką, tylko jakieś syfne margaryny...
Stary 2011-02-06, 22:59   #3688
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to że ktoś jest lepszy zawsze przewija się w takich gadkach. Nienawidzę tego.
Przede wszystkim z tego powodu nie o wszystkim Mama wie...
I co wtedy? Rozmawiasz czy olewasz kiedy Twoja mama mówi, że "ktoś jest lepszy"?

Cytat:
A to podejście jest typowe dla rodziców "naszego" pokolenia. W większości oni skończyli studia i od razu poszli do pracy, z reguły niezwiązanej ze skończonymi studiami, bo były takie czasy.

My za to chcemy się rozwijać, mieć jak najwyższe kwalifikacje, mamy nadzieję, że nie będziemy siedzieć na tyłku w biurach tylko robić coś co kochamy, dlatego dla nas "zmarnowane" 3 lata nie są tak istotne, jeśli potem oddamy się temu całkowicie. Niestety z reguły rodzice nie wierzą w to oddanie, uważają, że to tylko słowa, potem się rozmyślimy, a oni znowu będą wykładać na to grube pieniądze...

Tu im się nie dziwię, bo jeśli miesięcznie wydają na nas - dajmy na to - 1000zł, to w ciągu 2 lat ile "stracili" ?! Oni patrzą na to zbyt praktycznie, a my wg nich bujamy w obłokach, bo jeszcze nie dojrzeliśmy :P
Mówię bardzo ogólnie, na szczęście moja Mama uważa, że dojrzałam, moje plany zna i bardzo jej się podobają, boi się tylko czy wypalą :P
Ano właśnie.

Ja jestem chyba bardziej z tych dążących do realizacji własnych planów i marzeń, a nie "byle uczepić się stołka i tak byle do śmierci na tym stołku właśnie". Stracony rok czy dwa tak naprawdę wcale nie są straconymi, bo przez ten czas czegoś się nauczyliśmy, coś przeżyliśmy. Stracić rok mogłabym, gdyby mnie ktoś zamknął w piwnicy i potem wypuścił.
A kwestie finansowe też nie są dla mnie żadnym argumentem.

Stary 2011-02-06, 23:06   #3689
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

I tak nikt ich nie czyta, a przynajmniej mam zaliczone Wolę napisać 2 tasiemce niż nabijać 50 postów.
Ja zawsze czytam całe Twoje tasiemce :p tasiemiec nie jest problemem, problemem jest to, że jesteś 230 postów za mną

Cytat:
A moja nie ma studiów. Ma wykształcenie jubilerskie i ekonomiczne, ale nie po studiach.

Cytat:
Neciak - ale nie będą wypominać 2 lat, bo to 3...
Mówiłaś w Alter Ego, że zarabiasz ok. 1000zł.
Tak, zarobiłam tyle w grudniu.

Cytat:
Ja jestem chyba bardziej z tych dążących do realizacji własnych planów i marzeń, a nie "byle uczepić się stołka i tak byle do śmierci na tym stołku właśnie". Stracony rok czy dwa tak naprawdę wcale nie są straconymi, bo przez ten czas czegoś się nauczyliśmy, coś przeżyliśmy. Stracić rok mogłabym, gdyby mnie ktoś zamknął w piwnicy i potem wypuścił.
A kwestie finansowe też nie są dla mnie żadnym argumentem.
Pierwszy raz poczułam że myślimy podobnie

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2011-02-06, 23:08   #3690
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz poczułam że myślimy podobnie
W poprzednim cytowanym też podobnie. Słuchanie pierd*lenia za uszami nie działa mobilizująco

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości