|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2
przepraszam, ze wbijam się w wątek, ale drogie panie potrzebuję waszej pomocy!
otóż zbliżają się urodziny Tż - chciałabym mu sprezentować wyjątkowy prezent - płytę z życzeniami urodzinowymi z całego świata ![]() czy byłaby jakaś odważna wizażanka która wysłałaby mi taki krótki filmik z życzeniami? może być po polsku lub kilka słów w innym języku z zaznaczeniem z jakiego kraju? Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() damian lat 19 - moze coś o zdaniu dobrze maturki ![]() ![]() kontakt na PW lub mail rejestra_cja@interia.pl dzieki wielkie prosze jeszcze raz o wsparcie ![]() jezeli nie bedziecie chcialy sie pokazac to moze jakas wiadomosc glosowa? |
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Atomufka - jak pakowanie?
Byłam w centrali. Nie podoba mi się ale co zrobić? Praca jest a to najważniejsze. No i muszę kupić auto bo tam jest wszędzie daleko. Nie da rady na piechotę. |
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówiliśmy transport na koniec lutego. Do tego czasu musimy się wyrobić Kiedy się przeprowadzasz?Ja niedawno się dowiedziałam ,że mam już nową pracę od kwietnia,więc jestem cała szczęśliwa
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
Atomufka - super wieści
Chwilę odpoczniesz, mini wakacje i do pracy. Zaczynam 28 lutego. Na razie pomieszkam u znajomej a jak już tam będę poszukam czegoś swojego. Na razie szukam auta. |
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej nie będziemy musieli się martwić o pieniążki.Choć i tak ta przeprowadzaka coraz bardziej mnie przeraża,ale to jest to o czym marzyłam od dawna ,więc będzie dobrze 3mam kciuki za znalezienie autka
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka super się złożyło, że pracę będziesz miała
teraz pewnie jeszcze bardziej chce się wracać ![]() Marty trzymam kciuki za znalezienie autka
|
|
|
|
#3157 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny
. Nie było mnie tutaj prawie 3 lata. Sama jestem w szoku. Może teraz uda mi się tu zagrzać dłużej miejsce jesli pozwolicie
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wątek nam umarł ostatnimi czasy ![]() Marty jak tam już po przeprowadzce? Ja za miesiąc już będę tam
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, witam sie po malej przerwie
|
|
|
|
#3160 |
|
Przyczajenie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Może jeszcze wątek się ożywi tak na wiosnę . Jak dzisiaj zobaczyłam trochę słoneczka to od razu lepiej się poczułam . Oby tego słońca było coraz więcej.
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Przyczajenie
|
No tak: pomarzyć można czemu nie
.
|
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- hej dziewczyny dawno nie było mnie na tym wątku mam nadzieję, że nam się ułoży sama wiążę ledwo koniec z końcem dziewczyny czy naprawdę jest tak bardzo ciężko z pracą w irl? mój tż twierdzi, że nie jak się chce to się znajdzie pracę
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem,ze w Polsce jest ciezko,zawsze bylo Ja akurat nie wyjechalam do Irlandii z powodow finansowych Na szczescie praca , ktora dostalam pozwoli nam normalnie zyc no i otwieramy wlasny biznes wiec mysle ,ze wszystko sie ulozy.Jestem niepoprawna optymistka i to utrzymuje mnie na powierzchni marty jak tam po przeprowadzce? |
|
|
|
|
#3165 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Ja tak nieśmiało trochę... bo ja nie wiem jak, ani czy powinnam. Jednak przedstawić się wypada. Magda jestem- kłaniam się i szuram sukieneczką. Miło mi poznać Panie
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez z Galway,ale jeszcze tylko tydzien Niestety nasze forum umarlo
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie cos to forum umarlo :-(
ja nie pisze z oczywistych powodow,ale podczytuje Was od czasu do czasu.... ehhh zazdroszcze wiosennej pogody bo u nas niestety zima atakuje
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez za tydzien tam juz bede i troche mnie przeraza ta zimaaaa ,ale moze do tego czasu zrobi sie cieplej
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() buszuje po wizażu juz tyle czasu a dopiero teraz wpadłam na ten watek ja od ponad4 lat na emigracji ,mój mąż od prawie 6,nie myślimy o powrocie,tu nam lepiej chociaż zaczynamy odczuwać recesje pozdrawiam z Dublina
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Może się wątek ożywi ![]() Witam nowe dziewczyny U mnie w sumie nic ciekawego, stara bida ![]() Za 3 tygodnie lecę do Polski na tydzień a za 3 miesiące na tydzień na Fuerteventurę ![]() Atomufka ale to zleciało już spakowani??Pogoda już w weekend ma być na plusie w Pl Marty jak tam w nowym miejscu?? |
|
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
zazdroszcze urlopu..szczególnie tego na cieplej wysepce ;-D..ja pisze z łóżka ,leze z zapaleniem krtani ,wczesniej leżałam z grypa...ih,masakra jakas z tymi chorobami
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdolniacha z Ciebie piękne karteczki tworzysz robisz też na zamówienie?? Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2011-02-24 o 15:57 |
|
|
|
|
#3173 |
|
Przyczajenie
|
No wiosna u nas piękna, szczególnie dzisiaj.
Słonko, kwiatki... ah, aż się chcę żyć, oby jak najdłużej. Bo... nie chce zapeszać... ale... dawno nie padało. Fu, fu odpukać w niemalowane ![]() Co do zdrówka to pod kołderkę i się kurować. Zdrówka i uśmiechu Pozdrawiam ze słonecznego Galway
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Dolacze sie do 'powracajacych' do PL
Po 6 latach wracam na stare smieci , co prawda pod koniec tego roku ale czas szybko leciMam nadzieje,ze nie bede musiala tu wracac bo kraj mi ten obrzydl do granic mozliwosci Pozdrawiam!
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy transport 400 kg już jest na mcu,teraz tylko spakować naczynia i inne pierdółki codziennego użytku i możemy lecieć ![]() Zazdroszczę wakacji ![]() Cytat:
też mam podobne odczucia |
||
|
|
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuje bardzo na zamówienia jak najbardziej..niestety to dość drogie hobby więc fajnie czasem zarobic na jakies nowe 'przydasie' ![]() Podziwiam dziewczyny wracające do kraju..nasi znajomi tez wracaja wkrótce..ja bym sie chyba bała,ze sie nie odnajdę po tych latach na emigracji ..zawodowo,tez juz wypadłam z rytmu,wiec co robic z 40tką na karku w Polsce
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie mam w planach powrotu... |
|
|
|
|
#3178 |
|
Rozeznanie
|
zapraszam
![]() najdłuższy moj pobyt w Polsce to 2 m-ce,kiedy byłam na macieżynskim.. i tęskniłam za Irlandią Przyjechaliśmy tu życ ,tak po prostu i wciąż/mimo recesji ,cięć i podwyższonych podatków/zyje nam sie tu lepiej.Rozumiem jednak osoby,które z góry zakładały,ze popracują,odłożą i wrócą..ciężko teraz odkładać takie pieniądze jak kilka lat temu ..powodzenia wszystkim powracającym życzę |
|
|
|
#3179 |
|
Rozeznanie
|
cisza dzis tutaj...dziewczyny sie pakuja albo pracuja..a ja leze chora i sie nudzę ;-D
ale leze tylko do 3ej i musze pedzic do pracy na 2.5h..dzwonili od rana i prosili..ih i jak ja mam wyleżeć choroby... |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawką
![]() Jaga zdróweczka My też zostajemy...może na emeryturę zjedziemy nie mamy w planach powrotu przez najbliższe lata...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

mam nadzieję, że nam się ułoży

już spakowani??