|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
miałam okazje pracować w gimnazjum i troche mnie przeraziły współczsne nastolatki, a poza tym te dyskoteki, gwałty, seks itd. ![]() jakoś mi się wydaje (może mylnie), ze na chłopaka czyha mniej zagrozen. A w ogole to mam takiego nerwa, ze szok. Najchetniej to bym wygarnęła teciom co o nich mysle, tesciowi dała w twarz. Ale stwierdziłam, ze mam w dupie ich problemy, mam dziecko w drodze i o nim musze myslec przede wszystkim, nie o jakis niedojrzałych, nieodpowedzialnych ludziach |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
racuchy z jabłkami sa pyszne ![]() ja zawsze się dziwiłam mojej babci, bo ona potrafila upiec naleśniki mając pol patelni oleju a mi jak tluszcz splywa to juz go odlewam
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana
za zdane egzaminy, dasz radę napewno ![]() CarmelaSoprano chyba tez zrobię zakupy u tego sprzedawcy, bo ma duzo rzeczy i mozna załatwic w jedenj wysylce ![]() Czy żeby zobaczyć zdjęcia z klubu muszę do niego należeć? Jesli tak to czy mogłby mnie ktoś zaprosić ? Tez chciałabym zobaczyc brzuszek Agi![]() U nas imiona na dzień dzisiejszy też Zuzia/Dominik -widzialam, że ktos tu również takie wybrał Bartessa baw się dobrze, odpoczywaj i wracaj szybko do nas ![]() Dzisiaj oddalam juz indeks do dziekanatu, kolejny semestr zaliczony, dopiero pod koniec lutego idę znowu do szkoły teraz wypoczywam! a co ![]() Jutro czeka mnie wizyta u gina, boję się stres znowu mnie dopadł, a wizyta dopiero o 21 |
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pewnie za parę dni dojrzeję do nich i w końcu zrobię. tylko że u mnie to będą placki z jabłkami a nie racuchy, bo nie na drożdzach
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 21, a co to za nocna zmiana
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
zaczynam mieć problemy
![]() ile powinno się mieć kompletów pościeli? noworodek śpi pod kołdrą? czy pod samą poszewką czy tylko w rożku?? czy może pod kocykiem? matko jakie to trudne
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chdzę prywatnie i lekarz przyjmuje u siebie od 15 do 22 chyba
jestem ostatnia pacjentką, tak późno bo chciałam gdzies na 18 ale nie było miejsca a zalezy mi żeby Tż był a on tak różnie pracuje czasem i o 17-18 wraca, więc 21 tak bezpiecznie ![]() Kiedys byłam u takiego ginekologa, który przyjmuje tez prywatnie od 18 do osttaniej pacjentki, u niego się nie umawia, poprostu przychodzi i czeka, a że jest bardzo dobry ginekolog z niego to babeczek ma tam ooooogrom, ja weszłam kiedyś do niego ok 24 a moja mam o 1:30 to dopiero lekarz
|
|
|
|
#2529 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
matko, tak pozno wizyta samo to ze tak pozno juz by mnie przyprawialo o dreszcz niepokoju..ale spokojnie, na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
ja mam 2 komplety poscieli, na zmiane. A noworodka to zaręczam że przez pierwsze dni jego zycia bedziesz trzymac w nocy przy sobie
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-02-06 o 21:34 |
||
|
|
|
#2530 |
|
Rozeznanie
|
a śpiworek? ono ma być w śpiworku i pod kołdrą? w lipcu?? czy w pajacu i pod kołdrą?
aaa ratunku )))
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stapelka świruje skad ja to znam ![]() ja kupie 2 komplety poscieli i kocyki, chyba na poczatku nie uzywa sie poduszki, a śpiworek to chyba juz bez kołderki... |
|
|
|
|
#2532 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
spiworek przydaje się wtedy kiedy okazuje sie że maluch w nocy lubi sie odkopywac, może on zastapic kolderke przez jakis czas, i to on dodatkowo sie dokupuje do kolderki a nie odwrotnie. Spiworek mozna kupic dopiero kiedy dzieciaczek ma np 2 miesiące. ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- acha a w lipcu to ty do ugotujsz w jednym i drugim, samo body i kolderka a nawet kocyk wystarczy
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,blismy dzis z mezem u tesciow i jak zwykle wyszlamz tamtad wku.......
ale od poczatku 5lat temu zmarl mi brat ,ktory byl najwspanialszym czlowiekim na swiecie,od tego momentu stwierdzialm ze jesli bede miala synka to dam mu po nim imie,wiec tesciowa mnie pyta wybraliscie juz imie,ja mowie ze jak bedzie dziewczynka to jeszcze nie a jak chlopczyk to to po bracie damy mu na imie a ona,pfff a czemu takie imie a ja mowie,ze takie bo chce zeby mial po moim zmarłym bracie imie,a ona noi co z tego po co imie ponim.no czy to nie beszczelnosc szlakmnie trafia,zero taktku i wyczucia |
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadna mama, ciocia, babcia, tesciowa czy inny krewny, poza rodzicami, nie ma najmniejszego prawa do podejmowania decyzji w tej kwestii! ona już swoje dzicko/dzieci miała, imiona mogla sobie nadac jakie chcaial, a teraz jest TYLKO babcia i musi sie z tym szybko pogodzic. wspolczuje takiej niedelikatnej tesciowej...
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
śpiworki są super ale na lato raczej nie.Ja latem będę kłaść dzidzię w samym bodziaku i przykryta cienkim kocem lub pieluszka.Chyba że nie będzie upałów
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie!brumek, co do nastawiania sie na plec -mimo, iz bardzo chcialabym druga dziewczynke (do preferencji przeciez mam prawo ) to jednak gdy uslysze, ze bedzie chlopak poczuje sie rozczarowana ... przez jakies 5 minut
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olej ją Imię wybieracie wy, a jej nic do tego. Czy jej się to podoba, czy nie
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stapelka - z okryciami na noc to jak u doroslego jest jak spisz pod kocem latem to i dziecku zimno nie bedzie. jak zima pod gruba koldra to i dzieć cieplej musi miec. spiworek jak bedzie w nocy wierzgalo. niektore rozki mozna rozloyc by byly jak kolderka, bez kokosu.editka - nie wariuj, do porodu sie przyzwyczaja. u mnnie tez sie na poczatku imie Artur (nawet mnie) niekoiecznie podobalo, ale jakos czlowiek sie przyzwyczail i pasuje jak ulał moje dziecko smieje sie do emotikonek
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w poniedziałek!!!
dzisiaj dzień zaczął się pawikiem. Zjadłam kanapkę z szynka i się nie przyjęła Jak do tej pory tylko dwa razy wymiotowałam (pierszy raz w wigilię), czyżby nudności wróciły?? A już tak dobrze mi było. Ale nic wytrzymam to jakoś.Mam do was prośbę: czy możecie opisać jak czujecie pierwsze ruchy dzidziusia, bo nie chcę tego przegapić. Ostatnio zazwyczaj rano i wieczorem przy zbyt szybkim wstaniu z łóżka lub przy przekręcaniu sie gwałtownie na drugi bok czuję takie skurcze w dolnej części brzucha. Nieraz one są bardzo mocne aż muszę się złapać za brzuch.. To pewnie nie sa ruchy dziecka ale czy któraś z was ma tez takie coś. Mam nadzieje, że to nic złego. |
|
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę rosołu . Jeszcze czasem zjem, jak jest taki na drugi dzień - wyjęty z lodówki, zbiorę cały tłuszcz z wierzchu, to wtedy może się skuszę...ale generalnie nienawidzę zup. No chyba że sama sobie ugotuję i czasem mama, bo też nie tłuste robi. Za to teściowej pewno podpadłam, bo zup nie tknę, no ale robi na rosole, do tego prawie białe od śmietany....fuj.... sama w ogóle gotuję z jak najmniejszą ilością tłuszczu, nienawidzę ociekających rzeczy... ![]() Cytat:
![]() editka2022, olej... nie ma co się przejmować. Jeszcze pewnie niejedną rzecz skrytykują. A co ją to obchodzi? Madzia, ja mam to samo. W nocy mam problem żeby się na drugi bok przekręcić :/ A ja nie umiem opisać jak czuję, może dziewczyny to lepiej zrobią ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-02-07 o 08:32 |
||
|
|
|
#2541 |
|
Rozeznanie
|
nie madzia, to nic złego, to więzadła miednicy, które się rozciągają, ja też tak mam i dziewczyny też o takim objawie pisały.
dzięki za porady odnośnie spania bo wczoraj już zgłupiałam i się załamałam, że sobie z niczym nie poradzę jak nawet nie potrafię wybrać w czym dziecko ma spać ![]() no i melduję się zza biurka
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
madzia - ja musze uwazac nawet w jakiej pozycji kicham bo sie naciaga i az boli wiec to norma. zwolnij i uwazaj. pamietam ze w poprzednije ciazy jak byla juz wieksza to przy przekrecaniu sie w lozku na drugi bok musialam brzuch trzymac bo jakos oddzielnie od reszty ciala chcial sie kłaść, w innym tempie
![]() a mnie od wczoraj brzuch boli, jakby malo miejsca w srodku bylo...czyzby w jedna dobe tak sie rozrastał? stapelka - co do poszewek mi starczyly 3 komplety, bo jak jedno zalał czy zwymiotowal, a drugie akurat schło to mialam trzecie czesto tez na pocatku mialam tetrowa pieluszke na podusi bo ulewal, przynajmiej nie uwalił poduszki
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-07 o 08:35 |
|
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
3witajcie
i po weekendzie niestety...ledwo się dzisiaj zwlokłam z łóżka, a to dlatego, że przez pół nocy spać nie mogłam ![]() mój mąż się śmieje, że dziecko na pewno ma po nim usposobienie i jest takim samym nocnym markiem jak tatuś i dlatego mi spać nie daje ![]() no zobaczymy jak będę czułą ruchy czy faktycznie w nocy fika co do preferencji płci to u nas stanadrowy podział: ja dziewczynkę mąż chłopaka, ale szczerze mi to obojętne...ja się ciągle "oswajam" i przyzwyczajam, że jestem/będę mamą... i bez różnicy mi czy to synek czy córeczka - wiem, że na pewno będę kochała najmocniej na świecie... a z imionami to ostatnio miałam podobną sytuację co editka...z racji, że moi teściowie mają jak na razie tylko jedna wnuczkę (córka siostry mojego TŻ) to u nas obstawiają chłopaka co by był wnuś i do tego dziedzic nazwiska..no i pytają sie mnie jakie imię mamy dla chłopca wybrane... a jak powiedziałam to teściowa wypaliła, że owszem ładne ale ona by CHCIAŁA żeby dac Franciszek lub Alojzy czyli po dziadkach mojego mężą...no zdurniała całkiem!!! jak jeszcze raz mi takim tekstem wypali to powiem, że mogła swoim dzieciom imiona po dziadkach dawać!!!!!!!!!!! swoją drogą franek nawet fajnie, ale u mnie w rodzinie mam już siostrzeńca franka i do tego za duzo ich się już teraz narobiło... same antki, franki itp... a no i dowiedziałam się od szwagierki - właśnie siostry męża - że łóżeczko już czeka na to żebyśmy je zabrali jakby moje się zachowało to bym wolała swoje, ale że się w końcu zużyło to trudno... do tego dostaniemy materacyk całkiem nowy (małą szwagierki nie ma jeszcze 2 latek), kojec coby w drugim pokoju był, nosidełko, fotelik samochodowy, krzesełko do karmienia itp... bo im mała wyrosłą z tego, a nie mają gdzie trzymać... wiadomo, że do zwrotu, ale spokojnie sobie maleństwo odchowam, kasy nie wydam i z głowy...ale wózek kupujemy nowy, chociaż też proponowali..ale wózek to ja chcę swój włąsny, sama sobie wybiorę i będzie taki jak chcę...jeszcze leżaczek też chcę sobie sama kupić... a reszta to biorę jak leci
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ruchami nie pomoge, bo sama nie wiem, czy je czuje czy nie
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
monia mnie też wczoraj dziwnie cosik brzuch bolał jakbym miała ucisk na szyjkę
do tego potworny ból głowy![]() ja pościel mam jedną ale używamy dopiero od jakiś 2 miesięcy.Wcześnie używaliśmy z niej tylko ochraniacz ![]() Ja kupiłam synkowi chyba 4 kocyki w tym jeden a akrylu taki droższy( ok 150zł) i jest naprawdę bardzo ciepły i milutki.Mały go uwielbia Więc mały spał w śpiworku i przykryty kocykiem nie śpi na podóżce
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja wstapaniała teściowa wybrała nam chrzestnego :/ Ma takiego ulubieńca w rodzinie (kuzyna mojego Tż-ta, z racji tegoi, że mąż jest jedynakiem) i oczywiście nie wyobraża sobie nikogo innego w tej roli jak Grzesia. Mi nic jeszcze nie mówiła, bo wie że jak mnie wkurzy to niepokazuje się u niej przez kolejne 2 m-ce Ale mążowi już truła, wkurzył się. A ja tylko czekam aż poruszy temat, oooo ale się zdziwi że pod żadnym pozorem nie będzie to jej wspaniały Grześ. Ze ślubem też były cyrki, to jest kobieta która wszystko musi mieć hucznie "bo ludziom trzeba się jakoś pokazać". Na weekend wyjeżdżamy z Tżtem w góry ze znajomymi, wszystko zalatwione, a ona wczoraj dzwoni, czy niemoglibyśmy tego odwolać bo ona nie ma jak na urodziny w sobote pojechać,nie ma jej kto zawiezc bo teść nigdzie nie chce jechac, nawet jej zawiezc nie chce, wiec my musimy wszystko odwolać zeby synuś mógł ją zawiezc-paranoja. Oczywiście kiedy Tż powiedział, że nic z tego, bo już wszystko załatwione to powiedziała "wszyscy jesteście po jednych pieniadzach" Czuje, że jak znowu tam pojade to zakończy się na kłótni, powiem co jej co o tym wszystkim mysle, bo kobieta mi na łeb wejdzie. Dzień dobry, ja dalej leże nie umiem się zebrać
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w deszczowy poniedziałek
![]() Wczoraj bylo tak slicznie, a dzis znów pada... ![]() Własnie wziełam sie za gotowanie grochówki, miałam pojechac na jakies male zakupy i na buszowanie po lumpkach, ale jesli nie przestanie padac to nigdzie sie nie ruszam. |
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
A ja wybieram się dzisiaj na zakupy - pierwsze. więc jeśli macie jakieś rady co powinno się znaleźc na liście. Ile pieluch tetrowych? jakie smoczki, butelki?
|
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki.
Witam z pracy. Mnie też brzuch czasem pogolewa, szczególnie jak się schylam, albo przeciągam. Ale podejrzewam, że to normalne. Wczoraj za to męczył mnie potworny ból głowy. Na szczęście dziś jest ok. Co do płci dziecka, to też czuję że będzie facet. Jak widzę sporo z Was też Mnie jest totalnie wszystko jedno czy chłopczyk, czy dziewczynka. Marzę tylko o tym, żeby dziecko było zdrowe.
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj wlasnie ładna pogoda, bez deszczu, sloneczko
![]() Muszę jakoś wypełnic dzień bo caly czas mysle o dzisiejszej wizycie Mnie pachwiny ciągna od paru dni, ale lekarz mowił, ze jak pachwiny beda bolaly to jest normalne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

miałam okazje pracować w gimnazjum i troche mnie przeraziły współczsne nastolatki, a poza tym te dyskoteki, gwałty, seks itd. 

Narobiłaś mi smaka na takie ciepłe, posypane cukrem pudrem. 
racuchy z jabłkami sa pyszne
? Tez chciałabym zobaczyc brzuszek Agi
stres znowu mnie dopadł, a wizyta dopiero o 21
zębole

samo to ze tak pozno juz by mnie przyprawialo o dreszcz niepokoju..

. Jeszcze czasem zjem, jak jest taki na drugi dzień - wyjęty z lodówki, zbiorę cały tłuszcz z wierzchu, to wtedy może się skuszę...ale generalnie nienawidzę zup. No chyba że sama sobie ugotuję