Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 20:45   #2521
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Aha i co do kwestii nastawiania się na płeć Dzieciątka. To ja mówiłam, że obojętne byle zdrowe, ale gdzieś tam w głowie paliła się lampeczka, że dziewuszka..Okazało się, że chłopak i była chwila rozczarowania, ale oczywiste jest, że to nie sprawia, że mniej go kocham czy coś. Raczej mam więcej obaw co do wychowywania chłopca
Ostatnio czytałam, że są testy które pokazują płeć, za granicą bardziej to rozpowszechnione jest niż u nas i tam właśnie ścięli się z problemem, a co jak parze nie będzie ' odpowiadała płeć', podejrzewa się zwiększoną liczbę aborcji. Wszystko zmierza w złym kierunku :/
To ja mam odwrotnie, bardziej się boje tego jak wychowac dziewczynkę miałam okazje pracować w gimnazjum i troche mnie przeraziły współczsne nastolatki, a poza tym te dyskoteki, gwałty, seks itd.
jakoś mi się wydaje (może mylnie), ze na chłopaka czyha mniej zagrozen.

A w ogole to mam takiego nerwa, ze szok. Najchetniej to bym wygarnęła teciom co o nich mysle, tesciowi dała w twarz.

Ale stwierdziłam, ze mam w dupie ich problemy, mam dziecko w drodze i o nim musze myslec przede wszystkim, nie o jakis niedojrzałych, nieodpowedzialnych ludziach

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:51   #2522
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Racuchy z jabłkami.. zawsze się boję jak idę do babci, że będą Zawsze są całe upaćkane w tłuszczu, ohyda. Ale za to moja Sąsiadka robi boskie Narobiłaś mi smaka na takie ciepłe, posypane cukrem pudrem.
babcie tak maja ze co tłuste to dobre. moja potrafi do zupy smalcu czy masla dodac bo za malo ok pływa... jak kiedys bylam mala i mi niedobrze bylo (przy okazji zlamania reki) i wymiotowalam na izbie przyjec to musialam zostac na obserwacji bo podejrzewali wstrzas mózgu. a mnie zwyczajnie mdliło po tłustym rosole... moze dlatego za rosołem do dziś nie przepadam?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:59   #2523
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
babcie tak maja ze co tłuste to dobre. moja potrafi do zupy smalcu czy masla dodac bo za malo ok pływa... jak kiedys bylam mala i mi niedobrze bylo (przy okazji zlamania reki) i wymiotowalam na izbie przyjec to musialam zostac na obserwacji bo podejrzewali wstrzas mózgu. a mnie zwyczajnie mdliło po tłustym rosole... moze dlatego za rosołem do dziś nie przepadam?
racuchy z jabłkami sa pyszne

ja zawsze się dziwiłam mojej babci, bo ona potrafila upiec naleśniki mając pol patelni oleju
a mi jak tluszcz splywa to juz go odlewam
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:07   #2524
Natka_
Zakorzenienie

Zmalowana za zdane egzaminy, dasz radę napewno

CarmelaSoprano chyba tez zrobię zakupy u tego sprzedawcy, bo ma duzo rzeczy i mozna załatwic w jedenj wysylce

Czy żeby zobaczyć zdjęcia z klubu muszę do niego należeć? Jesli tak to czy mogłby mnie ktoś zaprosić? Tez chciałabym zobaczyc brzuszek Agi

U nas imiona na dzień dzisiejszy też Zuzia/Dominik -widzialam, że ktos tu również takie wybrał

Bartessa baw się dobrze, odpoczywaj i wracaj szybko do nas

Dzisiaj oddalam juz indeks do dziekanatu, kolejny semestr zaliczony, dopiero pod koniec lutego idę znowu do szkoły teraz wypoczywam! a co

Jutro czeka mnie wizyta u gina, boję się stres znowu mnie dopadł, a wizyta dopiero o 21
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:08   #2525
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie narobilam smaka na racuchy z jabłkami a tu zonk - przeciez mi sie olej skonczyl.
za mną też od kilku dni no i pewnie za parę dni dojrzeję do nich i w końcu zrobię. tylko że u mnie to będą placki z jabłkami a nie racuchy, bo nie na drożdzach
Stary 2011-02-06, 21:15   #2526
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jutro czeka mnie wizyta u gina, boję się stres znowu mnie dopadł, a wizyta dopiero o 21

o 21, a co to za nocna zmiana

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:25   #2527
Stapelka
Rozeznanie

zaczynam mieć problemy
ile powinno się mieć kompletów pościeli?
noworodek śpi pod kołdrą? czy pod samą poszewką czy tylko w rożku??
czy może pod kocykiem?
matko jakie to trudne
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:25   #2528
Natka_
Zakorzenienie

Ja chdzę prywatnie i lekarz przyjmuje u siebie od 15 do 22 chyba jestem ostatnia pacjentką, tak późno bo chciałam gdzies na 18 ale nie było miejsca a zalezy mi żeby Tż był a on tak różnie pracuje czasem i o 17-18 wraca, więc 21 tak bezpiecznie

Kiedys byłam u takiego ginekologa, który przyjmuje tez prywatnie od 18 do osttaniej pacjentki, u niego się nie umawia, poprostu przychodzi i czeka, a że jest bardzo dobry ginekolog z niego to babeczek ma tam ooooogrom, ja weszłam kiedyś do niego ok 24 a moja mam o 1:30 to dopiero lekarz
Stary 2011-02-06, 21:32   #2529
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zmalowana za zdane egzaminy, dasz radę napewno

CarmelaSoprano chyba tez zrobię zakupy u tego sprzedawcy, bo ma duzo rzeczy i mozna załatwic w jedenj wysylce

Czy żeby zobaczyć zdjęcia z klubu muszę do niego należeć? Jesli tak to czy mogłby mnie ktoś zaprosić? Tez chciałabym zobaczyc brzuszek Agi

U nas imiona na dzień dzisiejszy też Zuzia/Dominik -widzialam, że ktos tu również takie wybrał

Bartessa baw się dobrze, odpoczywaj i wracaj szybko do nas

Dzisiaj oddalam juz indeks do dziekanatu, kolejny semestr zaliczony, dopiero pod koniec lutego idę znowu do szkoły teraz wypoczywam! a co

dziekuje,

matko, tak pozno wizyta samo to ze tak pozno juz by mnie przyprawialo o dreszcz niepokoju..

ale spokojnie, na pewno wszystko bedzie dobrze

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
zaczynam mieć problemy
ile powinno się mieć kompletów pościeli?
noworodek śpi pod kołdrą? czy pod samą poszewką czy tylko w rożku??
czy może pod kocykiem?
matko jakie to trudne
Jezeli mieszkasz w bloku kup komplet: cienka kolderka i poducha. Jezeli w domu jednorodzinnym kup grubą. kocyk jest niezbędny, na cieple dni dla dzieciaczka jak znalazl, a przydaje sie w wielu innych wypadkch. W rozku raczej na dluzsza mete maluchowi nie bedzie wygodnie.

ja mam 2 komplety poscieli, na zmiane.

A noworodka to zaręczam że przez pierwsze dni jego zycia bedziesz trzymac w nocy przy sobie

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-02-06 o 21:34
Stary 2011-02-06, 21:39   #2530
Stapelka
Rozeznanie

a śpiworek? ono ma być w śpiworku i pod kołdrą? w lipcu?? czy w pajacu i pod kołdrą?
aaa ratunku )))
Stary 2011-02-06, 21:46   #2531
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a śpiworek? ono ma być w śpiworku i pod kołdrą? w lipcu?? czy w pajacu i pod kołdrą?
aaa ratunku )))

Stapelka świruje skad ja to znam

ja kupie 2 komplety poscieli i kocyki, chyba na poczatku nie uzywa sie poduszki, a śpiworek to chyba juz bez kołderki...

Stary 2011-02-06, 21:56   #2532
Bartessa
BAN stały

Cytat:
aaa ratunku )))

spiworek przydaje się wtedy kiedy okazuje sie że maluch w nocy lubi sie odkopywac, może on zastapic kolderke przez jakis czas, i to on dodatkowo sie dokupuje do kolderki a nie odwrotnie. Spiworek mozna kupic dopiero kiedy dzieciaczek ma np 2 miesiące.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

acha a w lipcu to ty do ugotujsz w jednym i drugim, samo body i kolderka a nawet kocyk wystarczy
Stary 2011-02-06, 22:09   #2533
editka2022
Rozeznanie

czesc dziewczyny,blismy dzis z mezem u tesciow i jak zwykle wyszlamz tamtad wku.......
ale od poczatku 5lat temu zmarl mi brat ,ktory byl najwspanialszym czlowiekim na swiecie,od tego momentu stwierdzialm ze jesli bede miala synka to dam mu po nim imie,wiec tesciowa mnie pyta wybraliscie juz imie,ja mowie ze jak bedzie dziewczynka to jeszcze nie a jak chlopczyk to to po bracie damy mu na imie a ona,pfff a czemu takie imie a ja mowie,ze takie bo chce zeby mial po moim zmarłym bracie imie,a ona noi co z tego po co imie ponim.no czy to nie beszczelnosc szlakmnie trafia,zero taktku i wyczucia
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:18   #2534
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,blismy dzis z mezem u tesciow i jak zwykle wyszlamz tamtad wku.......
ale od poczatku 5lat temu zmarl mi brat ,ktory byl najwspanialszym czlowiekim na swiecie,od tego momentu stwierdzialm ze jesli bede miala synka to dam mu po nim imie,wiec tesciowa mnie pyta wybraliscie juz imie,ja mowie ze jak bedzie dziewczynka to jeszcze nie a jak chlopczyk to to po bracie damy mu na imie a ona,pfff a czemu takie imie a ja mowie,ze takie bo chce zeby mial po moim zmarłym bracie imie,a ona noi co z tego po co imie ponim.no czy to nie beszczelnosc szlakmnie trafia,zero taktku i wyczucia
a co jej do tego, jakie imię chcesz nadać swojemu dziecko!?!
zadna mama, ciocia, babcia, tesciowa czy inny krewny, poza rodzicami, nie ma najmniejszego prawa do podejmowania decyzji w tej kwestii! ona już swoje dzicko/dzieci miała, imiona mogla sobie nadac jakie chcaial, a teraz jest TYLKO babcia i musi sie z tym szybko pogodzic.
wspolczuje takiej niedelikatnej tesciowej...
Stary 2011-02-06, 22:34   #2535
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

śpiworki są super ale na lato raczej nie.Ja latem będę kłaść dzidzię w samym bodziaku i przykryta cienkim kocem lub pieluszka.Chyba że nie będzie upałów
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 22:38   #2536
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
a co jej do tego, jakie imię chcesz nadać swojemu dziecko!?!
zadna mama, ciocia, babcia, tesciowa czy inny krewny, poza rodzicami, nie ma najmniejszego prawa do podejmowania decyzji w tej kwestii! ona już swoje dzicko/dzieci miała, imiona mogla sobie nadac jakie chcaial, a teraz jest TYLKO babcia i musi sie z tym szybko pogodzic.
wspolczuje takiej niedelikatnej tesciowej...
wlasnie!

brumek, co do nastawiania sie na plec -mimo, iz bardzo chcialabym druga dziewczynke (do preferencji przeciez mam prawo) to jednak gdy uslysze, ze bedzie chlopak poczuje sie rozczarowana ... przez jakies 5 minut a potem bede sie cieszyc z tego co los mi dal i kochac go tak samo mocno jakbym kochala dziewczynke. Powtorze banal - najbardziej czekam na informacje, ze dziecko jest zdrowe
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 23:43   #2537
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Co za niepoważna kobieta...;|

Olej ją Imię wybieracie wy, a jej nic do tego. Czy jej się to podoba, czy nie
Stary 2011-02-07, 08:08   #2538
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
za mną też od kilku dni no i pewnie za parę dni dojrzeję do nich i w końcu zrobię. tylko że u mnie to będą placki z jabłkami a nie racuchy, bo nie na drożdzach
ja znalazlam na sodzie wiec moze to cos podobnego. chyba ze dzis kupie drozdze. w ramach zamiennika zrobilam gofry, ubilam prawdziwa smietane i zjadlam z owocami. pycha

stapelka - z okryciami na noc to jak u doroslego jest jak spisz pod kocem latem to i dziecku zimno nie bedzie. jak zima pod gruba koldra to i dzieć cieplej musi miec. spiworek jak bedzie w nocy wierzgalo. niektore rozki mozna rozloyc by byly jak kolderka, bez kokosu.

editka - nie wariuj, do porodu sie przyzwyczaja. u mnnie tez sie na poczatku imie Artur (nawet mnie) niekoiecznie podobalo, ale jakos czlowiek sie przyzwyczail i pasuje jak ulał

moje dziecko smieje sie do emotikonek

Stary 2011-02-07, 08:21   #2539
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie w poniedziałek!!!
dzisiaj dzień zaczął się pawikiem. Zjadłam kanapkę z szynka i się nie przyjęła Jak do tej pory tylko dwa razy wymiotowałam (pierszy raz w wigilię), czyżby nudności wróciły?? A już tak dobrze mi było. Ale nic wytrzymam to jakoś.

Mam do was prośbę: czy możecie opisać jak czujecie pierwsze ruchy dzidziusia, bo nie chcę tego przegapić.
Ostatnio zazwyczaj rano i wieczorem przy zbyt szybkim wstaniu z łóżka lub przy przekręcaniu sie gwałtownie na drugi bok czuję takie skurcze w dolnej części brzucha. Nieraz one są bardzo mocne aż muszę się złapać za brzuch.. To pewnie nie sa ruchy dziecka ale czy któraś z was ma tez takie coś. Mam nadzieje, że to nic złego.
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 08:30   #2540
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
oj...to samo mam nienawidzę rosołu. Jeszcze czasem zjem, jak jest taki na drugi dzień - wyjęty z lodówki, zbiorę cały tłuszcz z wierzchu, to wtedy może się skuszę...ale generalnie nienawidzę zup. No chyba że sama sobie ugotuję i czasem mama, bo też nie tłuste robi. Za to teściowej pewno podpadłam, bo zup nie tknę, no ale robi na rosole, do tego prawie białe od śmietany....fuj....
sama w ogóle gotuję z jak najmniejszą ilością tłuszczu, nienawidzę ociekających rzeczy...
Cytat:
To chyba zależy od rejonu, u mnie np racuchy znam w wersji albo drożdżowej, albo kawałki jabłka zalane ciastem naleśnikowym - no i wymieszane, przy czym ciasta wychodzi znacznie mniej niż jabłek, tyle żeby się trzymały

editka2022, olej... nie ma co się przejmować. Jeszcze pewnie niejedną rzecz skrytykują. A co ją to obchodzi?

Madzia, ja mam to samo. W nocy mam problem żeby się na drugi bok przekręcić :/ A ja nie umiem opisać jak czuję, może dziewczyny to lepiej zrobią

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-02-07 o 08:32
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 08:31   #2541
Stapelka
Rozeznanie

nie madzia, to nic złego, to więzadła miednicy, które się rozciągają, ja też tak mam i dziewczyny też o takim objawie pisały.

dzięki za porady odnośnie spania bo wczoraj już zgłupiałam i się załamałam, że sobie z niczym nie poradzę jak nawet nie potrafię wybrać w czym dziecko ma spać

no i melduję się zza biurka
Stary 2011-02-07, 08:33   #2542
83monia
Zakorzenienie

madzia - ja musze uwazac nawet w jakiej pozycji kicham bo sie naciaga i az boli wiec to norma. zwolnij i uwazaj. pamietam ze w poprzednije ciazy jak byla juz wieksza to przy przekrecaniu sie w lozku na drugi bok musialam brzuch trzymac bo jakos oddzielnie od reszty ciala chcial sie kłaść, w innym tempie

a mnie od wczoraj brzuch boli, jakby malo miejsca w srodku bylo...czyzby w jedna dobe tak sie rozrastał?

stapelka - co do poszewek mi starczyly 3 komplety, bo jak jedno zalał czy zwymiotowal, a drugie akurat schło to mialam trzecie czesto tez na pocatku mialam tetrowa pieluszke na podusi bo ulewal, przynajmiej nie uwalił poduszki

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-02-07 o 08:35
Stary 2011-02-07, 08:35   #2543
pieleszka
Wtajemniczenie

3witajcie
i po weekendzie niestety...ledwo się dzisiaj zwlokłam z łóżka, a to dlatego, że przez pół nocy spać nie mogłam ja nie wiem czy to normalne - w dzień chodze jak zamulona i ze trzy razy bym sobie drzemeczkę była w stanie uciąć o ile byłaby możliwość, a wieczorem kładę się padnięta i spać nie mogę...zasypiam nad ranem, jak wstac już trzeba
mój mąż się śmieje, że dziecko na pewno ma po nim usposobienie i jest takim samym nocnym markiem jak tatuś i dlatego mi spać nie daje
no zobaczymy jak będę czułą ruchy czy faktycznie w nocy fika

co do preferencji płci to u nas stanadrowy podział: ja dziewczynkę mąż chłopaka, ale szczerze mi to obojętne...ja się ciągle "oswajam" i przyzwyczajam, że jestem/będę mamą... i bez różnicy mi czy to synek czy córeczka - wiem, że na pewno będę kochała najmocniej na świecie...

a z imionami to ostatnio miałam podobną sytuację co editka...z racji, że moi teściowie mają jak na razie tylko jedna wnuczkę (córka siostry mojego TŻ) to u nas obstawiają chłopaka co by był wnuś i do tego dziedzic nazwiska..no i pytają sie mnie jakie imię mamy dla chłopca wybrane... a jak powiedziałam to teściowa wypaliła, że owszem ładne ale ona by CHCIAŁA żeby dac Franciszek lub Alojzy czyli po dziadkach mojego mężą...no zdurniała całkiem!!! jak jeszcze raz mi takim tekstem wypali to powiem, że mogła swoim dzieciom imiona po dziadkach dawać!!!!!!!!!!! swoją drogą franek nawet fajnie, ale u mnie w rodzinie mam już siostrzeńca franka i do tego za duzo ich się już teraz narobiło... same antki, franki itp...

a no i dowiedziałam się od szwagierki - właśnie siostry męża - że łóżeczko już czeka na to żebyśmy je zabrali fajknie bo to takie zwuykłe, drewniane łóżeczko i do tego jeszcze po moim mężu
jakby moje się zachowało to bym wolała swoje, ale że się w końcu zużyło to trudno... do tego dostaniemy materacyk całkiem nowy (małą szwagierki nie ma jeszcze 2 latek), kojec coby w drugim pokoju był, nosidełko, fotelik samochodowy, krzesełko do karmienia itp... bo im mała wyrosłą z tego, a nie mają gdzie trzymać...
wiadomo, że do zwrotu, ale spokojnie sobie maleństwo odchowam, kasy nie wydam i z głowy...ale wózek kupujemy nowy, chociaż też proponowali..ale wózek to ja chcę swój włąsny, sama sobie wybiorę i będzie taki jak chcę...jeszcze leżaczek też chcę sobie sama kupić... a reszta to biorę jak leci

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 08:36   #2544
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie w poniedziałek!!!
dzisiaj dzień zaczął się pawikiem. Zjadłam kanapkę z szynka i się nie przyjęła Jak do tej pory tylko dwa razy wymiotowałam (pierszy raz w wigilię), czyżby nudności wróciły?? A już tak dobrze mi było. Ale nic wytrzymam to jakoś.

Mam do was prośbę: czy możecie opisać jak czujecie pierwsze ruchy dzidziusia, bo nie chcę tego przegapić.
Ostatnio zazwyczaj rano i wieczorem przy zbyt szybkim wstaniu z łóżka lub przy przekręcaniu sie gwałtownie na drugi bok czuję takie skurcze w dolnej części brzucha. Nieraz one są bardzo mocne aż muszę się złapać za brzuch.. To pewnie nie sa ruchy dziecka ale czy któraś z was ma tez takie coś. Mam nadzieje, że to nic złego.
Ja mam to samo, przy gławtownym ruchu, labo jak się przeciągnę, czuje ból.

Z ruchami nie pomoge, bo sama nie wiem, czy je czuje czy nie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 08:39   #2545
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

monia mnie też wczoraj dziwnie cosik brzuch bolał jakbym miała ucisk na szyjkę do tego potworny ból głowy

ja pościel mam jedną ale używamy dopiero od jakiś 2 miesięcy.Wcześnie używaliśmy z niej tylko ochraniacz
Ja kupiłam synkowi chyba 4 kocyki w tym jeden a akrylu taki droższy( ok 150zł) i jest naprawdę bardzo ciepły i milutki.Mały go uwielbiaWięc mały spał w śpiworku i przykryty kocykiemnie śpi na podóżce
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:00   #2546
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się teściową, następnym razem poprostu powiedz jej, że czujesz się urazona i swojemu dziecku dasz takie imię jakie TY z mężem bedziesz chciała

Moja wstapaniała teściowa wybrała nam chrzestnego :/ Ma takiego ulubieńca w rodzinie (kuzyna mojego Tż-ta, z racji tegoi, że mąż jest jedynakiem) i oczywiście nie wyobraża sobie nikogo innego w tej roli jak Grzesia. Mi nic jeszcze nie mówiła, bo wie że jak mnie wkurzy to niepokazuje się u niej przez kolejne 2 m-ce Ale mążowi już truła, wkurzył się. A ja tylko czekam aż poruszy temat, oooo ale się zdziwi że pod żadnym pozorem nie będzie to jej wspaniały Grześ. Ze ślubem też były cyrki, to jest kobieta która wszystko musi mieć hucznie "bo ludziom trzeba się jakoś pokazać".
Na weekend wyjeżdżamy z Tżtem w góry ze znajomymi, wszystko zalatwione, a ona wczoraj dzwoni, czy niemoglibyśmy tego odwolać bo ona nie ma jak na urodziny w sobote pojechać,nie ma jej kto zawiezc bo teść nigdzie nie chce jechac, nawet jej zawiezc nie chce, wiec my musimy wszystko odwolać zeby synuś mógł ją zawiezc-paranoja. Oczywiście kiedy Tż powiedział, że nic z tego, bo już wszystko załatwione to powiedziała "wszyscy jesteście po jednych pieniadzach"
Czuje, że jak znowu tam pojade to zakończy się na kłótni, powiem co jej co o tym wszystkim mysle, bo kobieta mi na łeb wejdzie.

Dzień dobry, ja dalej leże nie umiem się zebrać
Stary 2011-02-07, 10:03   #2547
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam w deszczowy poniedziałek

Wczoraj bylo tak slicznie, a dzis znów pada...
Własnie wziełam sie za gotowanie grochówki, miałam pojechac na jakies male zakupy i na buszowanie po lumpkach, ale jesli nie przestanie padac to nigdzie sie nie ruszam.

Stary 2011-02-07, 10:07   #2548
agni82
Zadomowienie

A ja wybieram się dzisiaj na zakupy - pierwsze. więc jeśli macie jakieś rady co powinno się znaleźc na liście. Ile pieluch tetrowych? jakie smoczki, butelki?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:08   #2549
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki.

Witam z pracy. Mnie też brzuch czasem pogolewa, szczególnie jak się schylam, albo przeciągam. Ale podejrzewam, że to normalne.
Wczoraj za to męczył mnie potworny ból głowy. Na szczęście dziś jest ok.

Co do płci dziecka, to też czuję że będzie facet. Jak widzę sporo z Was też Ale moje przepowiednie się nigdy nie spełniają Mnie jest totalnie wszystko jedno czy chłopczyk, czy dziewczynka. Marzę tylko o tym, żeby dziecko było zdrowe.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:14   #2550
Natka_
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj wlasnie ładna pogoda, bez deszczu, sloneczko
Muszę jakoś wypełnic dzień bo caly czas mysle o dzisiejszej wizycie

Mnie pachwiny ciągna od paru dni, ale lekarz mowił, ze jak pachwiny beda bolaly to jest normalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości