|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Kosztował mnie 546zł z przesyłką i śpiworkiem na zimę. Bez śpiworka chyba 425 plus 21 za przesyłkę. Sprostowanie - na stronce widzę 449zł plus dostawa
Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2011-02-07 o 11:25 |
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Pamiętacie jak mielismy w planie sprzedać mieszkania moje i mamy i kupic dom? to teraz plany się troszkę pozmieniały. Mama sprzedaje swoje mieszkanie i kupuje mniejsze w moim mieście
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mnie to nie ma najmniejszych szans zeby gdziekolwiek g zobaczyc- w tak niewielkim miescie to nawet o nim nikt nie slyszal-wiem, bo pytałam o Zippy zanim kupiłam w sumie w ciemno z netu używany. Fajny jest tylko ciezki neistety
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to extra jak go bede sprzedawać to wezmę na niego pare groszy mam nadzieje ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Wczoraj porozwieszalismy ogłoszenia i już zdwoniły 2 osoby chetne do zamianny facet dzwonił ze ma 2 pokoje ale mały metraż 42 m a potem babka ze ma 55 m 2 wiesze pokoje ale na parterze tz juz był oglądac i jest bardzo niski parter odpada bo ja bede się bała tam mieszkać i nawet okno otworzyć heheh do tego blok zaczyna podchodzić wodą :/ to już całkiem do kitu ale odzew jest kurde moze moje marzenia sie w koncu spełnią plisss
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-02-07 o 11:37 |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) a później kupuję na necie Ja za to nie chciałam zmieniać x-landera bo bardzo dobrze nim się jeździło ale już też za ciężki był dla mnie, tym bardziej, że nie mam windy w domu i w mieście też jest mnóstwo schodów bez podjazdów a też często trafiałam na autobus bez "przystosowania" Maclaren niestety trochę za drogi był na nasze wydatki, ale naczytałam się bardzo wiele na temat tej Inglesiny i wydaje mi się, że to naprawdę dobry wybór. Poczytaj w takim razie na necie, jak już miałaś Inglesine to wiesz, że jest okej. Popatrz i poprzymierzaj jeszcze wielkością do Maclarena. Ja sobie tak porównywałam.
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz ogród, i nie masz czynszu. Mamie zrobić osobne wejście żeby nie przeszkadzala. No ale to juz spory wydatek, ale jak obliczysz wlaśnie co miesięczny czynsz to na jedno z kredytem wyjdzie. Jak kupujecie większe mieszkanie to jest zasada, kupcie największe na jakie was stać, a najtańszy samochód Ja bym stawiala od razu na 3 pokoje, bo macie swój azyl w sypialni
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dlatego ja chce mieszkanie 3 pokoje wszystko te pieniadze ja juz mam strasznie dość tej kawalerki ogolna masakra dobra dosyc narzekania lece umyć głowei wio na spacer pogoda rewelayjna + 8 st
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Ecia Pecia no wkońcu się odezwałaś, bo już się martwilam. Dobrze że wszystko ok.
CAROLAJKA dodzwonilam się do ZUSu i jak wyplacali zasiłek macieżyński to przyślą PITy ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
W wiadomościach podali że Heniu Stoklosa znowu senatorem i ma immunitet
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze jeszcze przytachac z piwnicy tego zippy, wsadzic Gabryske i bede wiedzala ile jeszcze ma w niej miejsca. Maclarena to tez watpie zebym u siebie naocznie znalazla
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cigi Basia jest przeurocza i rzeczywiście wygląda na starszą
|
|
|
#3311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak ja nie trawie szpitali a dziecięcych to już wogóleCytat:
Cytat:
Cytat:
BYłam kupić kapcie dla SZymka CI ludzie w tych sklepach to chyba jeleni szukają .. w jednym baba mi chciała wcisnąc takie jak kupuje Szymkowi po 20 zł ale za 50 twierdząc że mają wkładkę antybakteryjną
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, ale PRAWIE robi wielką różnicę i nie masz teraz wkładki antybakteryjnej, Ty niedobra ty
![]() Na 13.10 idę z myszką do lekarza-martwią mnie te since pod oczami, poza tym sucha skora sie pojawila na rączkach i nóżkach-cholera wie od czego to, no i dawno jej nie ważyłąm. Chciałabym też skierowanie na morfologię, bo może czegoś ma za mało... Niestety do naszej ulubionej pani doktor nie ma szns sie dostac. Telefoniczne zapisy sa od 8, dzwoniłam dzis 8.04 i juz nie bylo miejsc! Trzeba sie rano w kolejce ustawic chyba. Ide do jakiejs lekarki, ktorej w ogole nie znam. A dom faktycznie fajna sprawa, ale tez straszna skarbonka- jeszcze jak sie ktos zna na remontach, budowie czy wykonczeniowce to cos moze sam zrobic, a tak jak my np. to za wszystko musielibysmy bulic kase. Mnie sie marzy ogrodek dzialkowy-byla okazja, ae wtedy nie moglismy sobie na to pozwolic- teraz zreszta tez nie mozemy, a szkoda, bo mamy dzialki niedaleko i mozna spokojnie pieszo dojsc, na stawkiem....moze kiedys...
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-02-07 o 12:17 |
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkając znowu w domku nie męczy Cię to,że słychać jak sąsiad robi grubszą sprawę w wc ani muzyka puszczana na full przez kogoś innego.Jesteś swoim Panem u siebie. Ale znowu jak jest okres letni to u nas to koszenie trawy zajmuję nam dosłownie cały dzień-taki mamy kawał ziemi.I tak wynajmujemy kogoś do tego,bo czasu tż na to nie ma. Znowu ogrzewanie to też kupe kasy trzeba mieć,żeby chatę ogrzać i koszt są.Idzie kilka tysięcy na okres zimowy. Jednak swojego domu gdzie mogę na tarasie latać na golasa i gdzie mogę tż urządzić awanturę z piekła rodem i nikt mi uwagi nie zwróci,że za głosno nie zamieniłabym za nic. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, no właśnie od jakiegoś czasu. Kiedyś też już tak było i okazało się, że żelazo musimy podawać i przeszliśmy częściowo na nutra wtedy bo nie dojadała z piersi. Teraz jak zaczęłam jej gotować to się zastanawiam czy nie za mało dostaje jakiś składników, ktore w słoiczkach teoretycznie są porządnie wyliczone.
No i jest jeszcze ewentualność, że skłonność do takich sinców może mieć po tz'cie. ALe idę pogadac z lekarzem, moze powie coś, na co ja nie mogę wpaść...
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Basia jest przesłodka!! te włoski!!!
Dusiaczku a Ola to czysta mamusia!!! jaka słodziuchna!! Jej wogóle nasze dzieci taaak szybko rosną!!! eh!!! I sa taaakie MADRE I SLICZNE! A to zdjęcia Michasi z naszym hrabią czarnym Bazylem z Szymonkiem który skonczy niedługo 2 latka i michasia z pupa do góry.. wyobraźcie sobie że ona tak w tej pozycji ssała cycka i tak odrazu zasneła!! dlatgeo az zdjęcie zrobiłam..
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie może tak mieć jak piszesz po tż.My wszystkie 4 siostry mamy takie po mamie.Ja wyglądam jakbym była niedożywiona albo bita-jak kto woli,dlatego bez korektora między ludzi ani rusz.
|
|
#3317 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za życzenia zdrówka. Co do urody - nie będę dyskutować, czy jest ładna dziewczynka - Ola dziś wygląda ładnie, a co z niej wyrośnie się zobaczy. Zawsze powtarzam, że w razie czego się umaluje, pójdzie do fryzjera i kosmetyczki.
![]() Darusiaaa- fajnie, że Olinkowi się podoba, fajnie, że wreszcie jesteście "na swoim" w sensie braku rodziców nad głową. Niech Wam się układa i jaknajlepiej wiedzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja z Konradem rozmaiwiam na temat seksu (bardziej o zabezpieczeniach, z kim się powinno, a kiedy nie, nie tykam tematu przyjemności z seksu) , dojrzewania, ciąży. Młody wie, że może mnie o sprawy z tym związane zawze zapytać. Czasem sama go zagaduję. Wolę, żeby miał wiedzę od rodziców, niż ze stron www, albo co gorsza od kolegów wychowywanych w patologicznych rodzinach. Efekt na razie jest taki, że do mnie pierwszej przyszedł powiedzieć, że zaczęły mu rosnąć na dole włosy, że ma już trochę pod pachami, że na twarzy czasem wyskoczy jakiś pryszcz. Kupiłam mu więc kilka kosmetyków do pielęgnacji z serii dla chłopaków. Właśnie zaczyna mu się zmieniać głos. Cigi - ten Twój Basiulek może i jest marcowo-kwietniowy, ale chyba nie rocznik 2010... Te włoski, chyba bym fioła dostała na ich punkcie - można z nimi tyle zrobic. Już widzę te spineczki Cytat:
Jak był starszy i znowu pytał - dodałam, że dziecko rozwija się w brzuszku, że jest cząstka mamy i taty - i tez mu wystrczyło. Potem rozwijałam - że po 9 mcach Pan doktor pomógł mu wyjść, potem, że przez brzuszek. Jak był starszy dodałam kolejne szczegóły, ale to już miał chyba z 10 lat. W ten sam sposób, stopniowo rozmawiałam z nim o śmierci. Cytat:
Cytat:
Tylko pogubiałam się już w tych inglesinach - chodzi o Zippy, czy Trip.?Bo zippy to ciężka bardzo, 11,5 kg.. Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||||||
|
|
|
#3318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja piszę o tripie i wydaje mi się, że jest bardzo zbliżony techniką do Maca.Książkę o cip* cirip cip oglądałam w Empiku
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dusiaka - ja kosmetyki kupowałam synowi moje TZta bo jego mama się tym nie zainteresowała . zainteresowała się dopiero jak przyniósł je do domu i postawił w łazience , mój TZ nie interweniował bo się na takich wogóle nie zna . mam nadzieję że kiedyś będę umiała gadać z dziećmi na takie tematy , bo narazie ja poprostu tego nie wiem ![]()
|
|
#3320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytam bo ja marze o kupnie wiekszego mieszkania i jak licze, ile kosztuja nowe bloki, to wychodzi, że za podobne pieniądze możnaby mieć dom ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
remonty na wlasną rekę. Jak robili Elewacje to na kredyt, i mamy dodatkowo 50 zł miesięcznie za to ocieplenie . Moi rodzice maja dom 260m2, i w zimie to maja ogrzewanie, ale to tyle. Raz na 20 lat wymienią okna(okna tez na wlasny koszt u mnie wymienialam), dach czy ściany ocieplą lub pomaluja, więc wyjdzie taniej, niż my placimy, a trzeba patrzeć tez na to że maja metraż x 5 tego co my a jeszcze troche miejsca by mi się przydało![]() Ale jest druga strona medalu że więcej sprzątania, bo więcej pokoi+ ogród i odśnieżanie, ale chętnie bym się zamieniła. Moze za kilka lat bedzie nas stać
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MOja kolezanka znalazła na to półsrodek ma apartament w centrum wawy na 8 piętrze z tarasem z na nim trawe metraż się zgadza ja mam ponad 200 a jeszcze można powiększyć o strcyh i zrobić tak jakieś 70 mieszkania
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-02-07 o 13:45 |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super dziewczynki macie z Basi oczywiście nie mogę,a to ostatnie zdjęcie to wygląda jakbyście z nieba robiły i by było widac całą kulę ziemską ![]() Eciapecia super,że pokazalaś ten wózek musze go zobaczyc na żywo,martwi mnie trochę ta waga bo Daniel 12 kg plus ewentualne zakupy... |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeszcze jak szukaliśmy to Eryk był chorowity często nagłe wyjazdy do szpitala, a tu każda minuta byla ważna. Ale jakby mnie było stać na dom w mieście ale gdzieś na uboczu to byłoby idealnie.
|
|
|
#3326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znajoma niedawno postawiła pod Łodzią domek - 100m, dla siebie i dwójki dzieci - TŻ ja zostawił dla młodszej i kazał się jej wynieść z dziećmi. Koszt budowy plus jako-takie wykończenie wyniosło 270 tys.pln. działkę miała wcześniej - normalnie musiałaby za nią zapłacić koło 120tys.pln. Cytat:
||
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
instalcje elektryczna zrobi tża brat bo robi takie rzeczy my budujemy dosyć duży dom i z antresolą bo tak strasznie mi się podoba ![]() Ania moi rodzice za ogrzewanie w domu płacą ok 400 zł za miesiąc a mamy ok 160 m2 i temperatura w domu 23-24 stopnie, mamy ogrzewanie miejskie
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
duzego pokoju wam jeszcze nie pokaze
bo generalnie jest malo w nim zrobione, dywan dopiero bedzie sobota-poniedzialek, pokaze wam pokoj malej , w kuchni paska tapety nadal brakuje bo nie bylo maja byc w przyszlym tygodniu dopiero... libra u siebie czuje sie BOSKO! Nikt mi nie truje, juz mam ugotowany obiad posprzatane od dawna, spacer z mala zaliczony i teraz wolne a tam jakos nie potrafilam dokladnie wszystkiego zorganizowac jak mi ojciec glowe suszyl ze cos tam lezy nie tu gdzie trzeba to od razu sie wkurzalam zgrzyty niepotrzebne i tak dalej.... no mala bezstresowo, jestem zachwycona ze tak dobrze miejsce przyjela nie wspomne ze po poludniu u siebie spi od 2 do 3 godzin! jakas nagla zmiana. anakazar jak poszlam dac mu buziaka i zeby sie pozegnal z olinkiem to mial lzy w oczach i mi sie tez wtedy troche przykro zrobilo, mama w pracy i wiesz on teraz jest w domu calkiem sam, jak patyk a takto zawsze mial sie dokogo przyczepic, czy przyjsc nawet powiedziec jaka bzdure w wiadomosciach mowia, no ale chcial, powiedzial co powiedzial to sze nie byl trzezwy go nie usprawiedliwia i mimo ze mi przeslzo to JESTEM MEGAAAAAAAAAAAA ZADOWOLONA! Ecia pecia wozek fajny
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na fotki, ja też nie moge się doczekać aż pojdziemy na swoje mimo że z rodzicami mieszka nam się super, ale nie ma to jak osobno
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
my placilismy wszystko z rodzicami na pol w domku i generalnie rzecz biorac wychodzi nas na to samo co tutaj tylko tu zamiast jednego pokoju mamy 48m2
zimą masakrycznie z ogrzewaniem w domku jest, latem znowu u nas bojler wiec za prad pisalam wam jakie rachunki mielismy. Ja jestem mega zadowolona -przynajmniej poki co.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Kosztował mnie 546zł z przesyłką i śpiworkiem na zimę. Bez śpiworka chyba 425 plus 21 za przesyłkę. Sprostowanie - na stronce widzę 449zł plus dostawa 

jak go bede sprzedawać to wezmę na niego pare groszy
mam nadzieje
odpada bo ja bede się bała tam mieszkać i nawet okno otworzyć heheh do tego blok zaczyna podchodzić wodą :/ to już całkiem do kitu
) a później kupuję na necie
Maclaren niestety trochę za drogi był na nasze wydatki, ale naczytałam się bardzo wiele na temat tej Inglesiny i wydaje mi się, że to naprawdę dobry wybór. Poczytaj w takim razie na necie, jak już miałaś Inglesine to wiesz, że jest okej. Popatrz i poprzymierzaj jeszcze wielkością do Maclarena. Ja sobie tak porównywałam.

ja juz mam strasznie dość tej kawalerki ogolna masakra 

jak ja nie trawie szpitali a dziecięcych to już wogóle