|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Gdzie Wy te kilogramy macie??????? ja tylko 6.5 kg, a bęben mam OGROMNY
Iweczka prasowanie to czeka już na mnie ze trzy dni :P A ja właśnie pochłaniam kluski lane
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
Montii jaki zgrabny ![]() monika mały brzusio ![]() Ja dziś wydałam na siebie 200 zł i mam wyrzuty sumienia dla małej prześcieradełko kupiłam.We srodę wybieram się do większej hurtowni, może pooglądam na żywo wózki i w końcu coś wybiorę, czas najwyższy. Wanienkę i łóżeczko jeszcze musimy kupić ![]() Byłam na badaniach rano na czczo- mocz, krew, prawie umarłam z głodu z tego wszystkiego poszłam na śniadanie do McDonalda, a potem miałam wyrzuty, że fast foodem się opycham ![]() ale co tam, też coś muszę mieć z życia |
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Trzyrazyi, bardzo zgrabny brzuszek, te kilogramy musisz mieć gdzie indziej
![]() Wikakika, to się ciesz że mało tyjesz, ja w połowie 32tc mam na plusie 6,5 i szczerze to mogłoby być mniej Chciałabym się zmieścić w 8 Im mniej przytyjesz tym mniej do zrzucania, zaraz wrócisz do swojej wagi
|
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Olusiaa jakie wyrzuty, cos chyba nam tez sie od zycia nalezy?
ja tez wszystko co ogladam to dla małej, juz nie pamietam kiedy bylam w jakims Orsayu na przykład, za to do sklepow dzieciecych trafiam z zamknietymi oczami ![]() czy jest tu jakaś mamuśka która jeszcze nie ma imienia dla dziecka, czy tylko ja zostałam no normalnie nie możemy znaleźć imienia dla córy, nie możemy dojść z TZ do jakiegoś kompromisua tu lada chwila ona bedzie na swiecie a jest nadal bezimienna wrrr ![]() 6kg na plusie, Boze kiedy to było!!! ![]() ja to bede zrzucac chyba drugie 9 miesiecy moje kg
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-07 o 15:32 |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
pozazdrościć!
z tej okazji dokończę paczkę cukierków |
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tż stwierdził, że na porodówce się chyba dopiero okaże jak zobaczymy małego jakie imię będzie pasować, bo tak to nie możemy dojść do porozumienia
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zwłaszcza, że ja rzadko fast foody jem, ba- ja teraz mało co z domu wychodzę.
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne ciuszki
Mi się już kosmetyczka nie mieści do torby, będę musiała ją wziąć oddzielnie ![]() Dziewczyny piękne brzuszki ![]() Ja dzisiaj po porannym zrywie osłabłam całkiem. Trochę polatałam ze ścierką i potem myślałam, że się przewrócę. Poleżałam i przeszło, ale nic mi się nie chce kompletnie... Miałam prasować pościel, ale odłożę to na jutro.
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znajomi niestety tez zauwazyli i nie omieszkali mi przypomniec gdzie mi sie utylo najbardziej
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-02-07 o 15:49 |
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn ja w pierwszej ciąży przytyłam 14 kg, teraz mniej
Z pierwszej zostało mi trochę rozstępów, teraz przynajmniej ich nie widzę (na razie) |
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
oki zmykam na SR bede wieczorem
|
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
a do mnie każdy mówi "cześć grubasku " bardzo to miłe
![]() albo w swieta "choć misiu do zdjecia" ![]() a ja mówie " zdjecie z misiem 5zł "
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Castia do mnie też mówią grubasku, albo gdzie się toczysz , ale mnie to akurat nie rusza :P
|
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
a co ja mam powiedzieć jak przytyłam już 18kg
mż na mnie mówi wieloryb
|
|
|
|
#2746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i latam do kibelka ![]() eee tam wkręcam się ![]() Cytat:
na siedząco mi nie wyszło, bo była za wysoko, musiałam na leżąco, tylko to trzeba delikatnie, by sobie kuku nie zrobic w ciąży ( chociaz lekarze tam sie jakos nie cackaja i nic sie nie dzieje) ale to raczej dla tych, które swoja szyjke znaja, bo sobie ja badały tez przed porodem inaczej pewnie cięzko będzie Ci ja znaleźć i ocenić ![]() kiedys podawałam taki fajny link do obserwacji szyjki http://blog.birthbalance.com/?p=429 Cytat:
Córka miała urodzić się 26, urodziła 19 ( 39 TC) , i tez wczesniej nic sie nie wkręcałam, myslałam, że bęzie później. wszystko przez Was i to ciagłe gadanie o porodach
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#2747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale męża to bym palnęła w łebek ![]() mój jak narzekam to i tak mówi ze jestem piękna - jasne no ale nie powiedział nigdy że jestem wielorybem ![]() niutka no niezła jesteś z tą szyjka
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-07 o 16:19 |
||
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
ja się za takie eksperymenty ciążowe nie biorę typu masaże szyjki czy ocenianie szyjki.Jakoś nie moge sie do tego zabrać..
z tymi kg to dobre jesteście ja w pierwszej ciaży przybyłam 19,ale już od połowy chodziłam napuchnieta jak balon i cięzko mi było.Teraz 13,5 i jest zupełnie inaczej,jakby tylko w brzuch poszło.Policzcie ,że dziecko 2-3 kg,piersi ok 1 kg,łozysko 1kg,wody płodowe... jak się odejmie te ciążowe to już nawet 18kg nie brzmi strasznie
|
#2749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja mam 12a na wieczór 13 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale czasami jak się wkurze to już krzyczę ![]() normalnie padłam i się zdrzemnęłam godzinkę ( co jest bardzo dziwne u mnie ), ale ta moja niunia jest taka wiercipięta, że nie da nic pospac, takie harce tam odstawia że szok-cały brzuch lata. Jak jej tak zostanie po porodzie to ja padnę..... ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() nie chca rosnąć, nic a nic.....
|
||||
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2751 | |
|
Raczkowanie
|
za tego wieloryba to ja mu się odwdzięczam w nocy jak wstaje na siusiu wtedy go gniotę jak tylko mogę i już ma sporo siniaków
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
, mnie szlak trafia bo co miesiąc nowy stanik muszę kupować bo rosną i rosną i niechca przestac rosnąć
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż mówi do mnie albo słonik albo ciężarówka bez naczepy hehe
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem olinek okrąglinek
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
zostałam własnie mile zaskoczona przez pewna panią ekspedintke ze sklepu niedaleko mojego domu, no wiec zrzuciła ona hasło wśród swoich znajomych ze jest dziewczyna czyli ja która niedługo rodzi chce mi pomoc tak wiec jej znajomi znoszą jej ciuszki i kosmetyki dla mnie i właśnie teraz została mi dostarczona paczuszka z ciuszkami i kosmetykami typu chusteczki nawilżane mydełka i szampon dla maleństwa a jutro kolejne maja do mnie dotrzeć |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeeeej!
Wygląda na to,że awaria zwalczona Powiem Wam,że bez tego internetu,jak bez ręki Wróciłam niedawno od gina. Miałam dzisiaj USG i chciałam się pochwalic,że Majeczka pokazała swój krok i teraz już nie ma żadnych wątpliwości-jest DZIEWCZYNKĄ W każdym razie badanie krwi wyszło dobrze,jedynie w moczu mam jakieś bakterie...chyba nie jest to poważne,bo nie dostałam żadnych tabletek zwalczających. Miałam tez pobierany wymaz,więc za dwa tygodnie dowiem się,czy wszystko w porządku ![]() Aaaaa...no i moja waga znowu poszła w górę. Teraz już mam 72 kg ,haha
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jutro ide z moim małym i pewnie waży mniej więcej tyle co Twoja księżniczka ![]() z tym moczem to czasami tak wychodzi, więcej pij to się przepłucze
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/spiochy-firmy-5-10-15-gratis-i1439507953.html właśnie ta aukcję wygrałam
he ciuszków już mam dużo ale jakoś ta oferta mnie urzekła |
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Kurka tak mi spuchły ręce że nawet obrączki nie mogę zdjąć macie jakieś sposoby na to
![]() A zaczynym dzisiaj 35 tydzień i zostało mi 35 dni do końca
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

dla małej prześcieradełko kupiłam.
z tego wszystkiego poszłam na śniadanie do McDonalda, a potem miałam wyrzuty, że fast foodem się opycham ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no normalnie nie możemy znaleźć imienia dla córy, nie możemy dojść z TZ do jakiegoś kompromisu