Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 17:28   #4381
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Część dziewczynki BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ

BPD 71,0 HC 258,0 FL 55,0 AC 261,0 a waży 1404g
roznica miedzy usg a ostatnia @ jest tylko 2dzi, wiec wszystko ok.

Troszkę się zawiedliśmy bo liczyliśmy na synka, ale ja czułam ze będzie córka. Jest juz taka duża, lezy glowkowo, nozki mam pod cyckami, a glowka lezy na pecherzu. Serduszko ladnie bije, zdrowe, widzielismy kregoslup, zeberka, usta, glowke, nozki... zdjecia mam troszke niewyrazne, ale wrzuce wam te z plcią

Już nie mogłyśmy się doczekac . Ale super i jaka duża niunia
Kasiu no to co imię wybrane?
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:29   #4382
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

ddaaiissyy Ale ja wtedy niespecjalnie, tylko u dziadków przyszłych byliśmy

24kasia86 Suuuupeeeeeeer
Jeju, jeju... Strasznie się cieszę na Edzika, ale córkę też bym strasznie chciała... Te ubranka, czesanie włosków i w ogóle...

No i nam się wyrównują dziewczyny z chłopakami na wątku

A jeszcze co do butelek - to ja kupiłabym jedną, gdybym kupowała tylko do wody/herbatki, ale uważam, że przezorny zawsze ubezpieczony, a na allegro taniej, więc będę mieć łącznie 3 na wszelki wypadek gdybym karmić nie mogła
Taka mała panikara ze mnie, że wolę mieć na zapas i najwyżej potem sprzedam nieużywane...

andziot Hmm... No to ja już nie wiem, ale przeszkadza Tobie, że tak ciągle np. o butelkach piszemy? Bo w sumie w takim teoretyzowaniu nie ma nic złego... Mi na przykład od tego lepiej, bo sobie o tym poczytam, co teoretycznie najlepsze. Wiem, że życie zweryfikuje tą teorię, ale dopiero za kilka miesięcy. Zresztą nie wiadomo, czy każda, która chce, będzie mogła karmić piersią, no i nie wszystkie chcą, wiec temat uważam za bardzo przydatny
No i wiadomo, że dziewczyny, które już mają dzidzie więcej wiedzą i mniej się zastanawiają, ale z mojego punktu widzenia to takie teoretyzowanie jak na pierwszą ciążę jest bardzo w porządku
Zresztą... Po to mamy to forum, żeby se można było pogadać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-07 o 17:35
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:30   #4383
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Troszkę się zawiedliśmy bo liczyliśmy na synka, ale ja czułam ze będzie córka. Jest juz taka duża, lezy glowkowo, nozki mam pod cyckami, a glowka lezy na pecherzu. Serduszko ladnie bije, zdrowe, widzielismy kregoslup, zeberka, usta, glowke, nozki... zdjecia mam troszke niewyrazne, ale wrzuce wam te z plcią

Kasiaróżowe gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!! Zobacz co napisałam o Tobie w poście #4372 tylko pomyliłam sie, bo termin nie zbliżone ale za to obie jestesmy maciupcie i mamy duuuzych mezów
Wiedziałam, że mnie nie opuścisz
Ja też byłam na początku średnio szczęśliwa że to dziewuszka, bo liczyłam na facecika a mój małż to juz w ogole prawie ducha wyzionął na USG z wrazenia, gdy sie dowiedział, ze chłopak ; jednak teraz juz baaaaaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaaaaaardzo sie cieszymy. Zobaczysz, jaka będzie rozpieszczana Wasza małą Księżniczka

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie rozczulajcie się tak bardzo swoją wagą.
Moja kuzynka przed ciążą miała 49 kg ( typowy szczypiorek )
Przed porodem ( miała bliźniaki ) doszła do 90 kg!! ( a chłopacy ważyli tylko po 2 kg ). A teraz jest jeszcze szczuplejsza, niż przed porodem
Tak więc głowa do góry. Nasze sylwetki jeszcze zyskają na macierzyństwie. Zobaczycie
pocieszyłaś mnie !!!
No ja moze szczypiorek to nie jestem ale raczej drobna byłam.. bo 52kg to az tak duuzo nie jest....
Tylko ze jem duzo słodkiego, a wczesniej w ogole nie jadałam i mysle, że to może mi już zostac na zawsze.. te ciążowe grzeszki... ale skoro Gabrysi sie chce, to nie mogę jej tego zrobić i odmówić, no nie Jednak, troszkę ta wielka waga mnie wkurza Po prostu dziwnie mi, widziec 6 z przodu a własciwie to niemalze 7 bo juz jest 68 wiec 7 tuż tuż

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ddaaiissyy płaciłam 650zł w lublińcu
a ile razy byłas ? Teraz w jakiejś sieciowce jest promocja 99zł (W czewie tez oni są, na ul. warszawskiej) ale nie dowiadywalam sie szczegółów.

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-07 o 17:31
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:31   #4384
anula_81
Zakorzenienie

ja wciagnelam obiadek i dalej mi zle, na szczescie czulam zly humor o po drodze do domu wstapilam do cuudnej cukierni, drogiej jak fix, ale co nalezy mi sie! i kupilam pysszzzne babeczki z truskawkami dla mnie i tzta, wiec zaraz sie ulozymy do TV(chyba pojdzie top gear) i spalaszujemy je na pocieszenie!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
czeesc forum tez wciaga wiec taj jak vanes Ci napisala - na pewno kilka godzinek przed kompem spedzisz ale to bedzie mile spedzony czas
Anulka.. to łącze sie z Toba w pracowym bólu... mnie ze wzgl na 15 czy 16 kg na plusie coraz ciezej i tez jeszcze min miesiac popracuje
Ale mam roboty w domu 20 biznes planów do oceny.. dostałam je w czwartek i jeszcze ani pół nie oceniłam
?
mnei tez ciezko, plus u nas te sniegi przepastne, mroz slisko, normalnie brne do pracy, autem w ogole nie ma szans, bo jak juz znajde miejsce do parkowania do potem plug przejedzie i bede sie godzine odkopywac.
plus mala sie chyba przekrecila i kopie mnie po wzgorku lonowym az mnie naciska tak w dol, a szuchci sie strasznie
normalnie czasem sie zastanawiam kiedy spi.
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
teraz juz sobie posiedzisz, polezysz na spokojnie
no moja to lepiej robi, bo jak biore telefon albo kamerke to milknie, jak wolam tz tak samo, a jak jestem z nia sam, lub do neij gadam to skacze fika i wogole..
moja do kamerki nie, TZta tez lubi, ale obcych faktycznie nie toleruje, w pracy rzadko komu sie uda uchwycic kopanie malutkiej
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
zgadzam się
i w dodatku to też wina internetu moim zdaniem. za dużo wszystkiego.
kiedyś kobiety miały mniejszy wybór i też było dobrze. radziły sobie i nie narzekały
męczy mnie takie rozkminianie tej wyprawki.
zgadzam sie, tak samo sie stresujemy milionami chorob itp, straszymy sie same troche, nakrecamy, kupujemy, z jednej strony taki dostep do informacji jest genialny a z drugiej bardzo niebezpieczny.
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Może lepiej lalalal, niż skakanie owieczką

Anula będzie dobrze! Wygoń z siebie prędziutko wszystkie depresję.. dla dzidziola !
wyganiam, ale i tak jakos mi dzisiaj zle i ciezko... mala chyba czuje ze mam nie w sosie bo kopie na potege

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:32   #4385
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ
GRATULACJE !!!!!!!!!!
(ja stawiałam na synka widać jak moja intuicja dziala)

i jaka duża już

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:32   #4386
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję córeczki. Jak to ostatnio stwierdziła moja koleżanka, aby pocieszyć mojego TŻ - dziewczynki sprawiają mniej problemów wychowawczych...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:34   #4387
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

kochana gratuluje coreczki!!!**
bedziesz z nami sukieneczki kupowac , chlopczyk jak pisza dziewczyny bedzie nastepny zobaczysz
najwazniejsze ze zdrowe
koniecznie zdjecia chcemy!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-07, 17:34   #4388
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
ddaaiissyy Ale ja wtedy niespecjalnie, tylko u dziadków przyszłych byliśmy

24kasia86 Suuuupeeeeeeer
Jeju, jeju... Strasznie się cieszę na Edzika, ale córkę też bym strasznie chciała... Te ubranka, czesanie włosków i w ogóle...

No i nam się wyrównują dziewczyny z chłopakami na wątku

A jeszcze co do butelek - to ja kupiłabym jedną, gdybym kupowała tylko do wody/herbatki, ale uważam, że przezorny zawsze ubezpieczony, a na allegro taniej, więc będę mieć łącznie 3 na wszelki wypadek gdybym karmić nie mogła
Taka mała panikara ze mnie, że wolę mieć na zapas i najwyżej potem sprzedaż nieużywane...
hahah ja wiem, że Ty nie specjalnie Tylko ja tak pamietam wtedy dłuuuugo na Ciebie czekałam i doczekac sie nie mogłam A potem aż usnąć nie mogłam, bo ciągle myslalam co tam masz w brzuszku

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-07, 17:36   #4389
andziot
Zakorzenienie

kasia jakie imię wybraliście ???????????

Stary 2011-02-07, 17:37   #4390
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anula, oj to przegwizdane z tą zima
Tak jak princi prawie jej nie ma to Ty za to aż nadto rany to jak dojezdzasz do pracy?? Czy te sniezyce to kiedyś odpuszczają u Was?
Co za chore prawo, że tyle trzeba pracowac Wytłukłabym tych głupich facetów, co tworzą takie przepisy - niech się zamienią mądrale.
Ja dobrze pamiętam, że do 7msc musisz pracowac?

Andziot
, jestem pod wrazeniem owieczkowej zabawy Twoja Zosia ją stworzyła?? Ale ma dziewczynka wyobraźnie Uwielbiam Ją

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-07, 17:38   #4391
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Gratulacje Kasia Najważniejsze, że zdrowe. Chłopczyk będzie następny. A tu nam statystykę trochę poprawisz
no dokladnie bo nas chlopcy zdominuja

Cytat:
uuu kasia a ja myslałam że będziesz miała synka
córka jeszcze lepiej przynajmniej dla mnie
no bo chcialam synka, ale bede miec córunie mysle z siostrą męża (klaudia 8lat) nad imieniem i mamy metlik w glowie Zastanawiamy sie miedzy Aleksansra, Antosią i Patrycja Ale czekamy jeszcze na decyzje Męża (pojechal do pracy)

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
24kasia86 cudowna wiadomosc, w koncu poznaliscie plec dzidziusia ja to juz za Ciebie nie moglam sie doczekac, bo termin masz jako pierwsza, a dowiedzialas sie prawie jako ostatnia wiem ciekawska jestem no to teraz mozesz kupic jakies pierwsze rozowiutkie skarpetusie
kochana na razie jestem w szoku, mala szaleje po usg ze az mi sie brzuszek trzesie

wiecie nie moge wstawic fotek bo mam je jako pliki BMP a wizaz przyjmuje JPG, ktora sie na tym zna???
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:40   #4392
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ddaaiissyy byłam 3 razy ale fajnie robiła bo pod różnym kontem
słyszałam że w czewie jakieś promocje no ale teraz nie mogę się zdecydować
nazbieram kaski na nóżki i będę już miałą spokój

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:40   #4393
principessina
Zakorzenienie

matallewar ja tez bardzo sie ciesze na Flawcia, ale z mezem marzylismy o coreczce, a tu 24kasia86 pisze, ze oni chcieli chlopca, no czlowieka to nie zadowolisz hehe wymienimy sie a co

anula_81 u mnie juz przesilenie wiosenne przespalam prawie caly dzien, az wstydze siem
Stary 2011-02-07, 17:40   #4394
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia, cos o meksyku... http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._Meksyku_.html
A mnie sie marzył kiedys rejs po karaibach ich liniami.....

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-07, 17:41   #4395
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie bo nas chlopcy zdominuja

no bo chcialam synka, ale bede miec córunie mysle z siostrą męża (klaudia 8lat) nad imieniem i mamy metlik w glowie Zastanawiamy sie miedzy Aleksansra, Antosią i Patrycja Ale czekamy jeszcze na decyzje Męża (pojechal do pracy)

kochana na razie jestem w szoku, mala szaleje po usg ze az mi sie brzuszek trzesie

wiecie nie moge wstawic fotek bo mam je jako pliki BMP a wizaz przyjmuje JPG, ktora sie na tym zna???
Musisz zmienić rozszerzenie. Chyba nawet w Paint się da... Musisz otworzyć i zapisz jako... i w "typ pliku" ustawić .jpg

princi No dokładnie, babie nie dogodzisz
A mój tż chciał syna bardziej i jest zadowolony teraz strasznie
Ale z córki wiem, że też by się cieszył.
Nam tylko zależy, żeby i synka i córę mieć...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-07 o 17:44
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:43   #4396
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no też to zauwazyłam!
juz robiłam chyba 4 podejscia do nakrecenia skakajacego brzuszka w tym jedno w wannie a jedno jeszcze jak do pracy chodziłam i nic wtedy cicho sza dziecka ni ma albo jak chce mamie pokazac to to samo jest
Cytat:
aaa ja mam to samo. jak tak to fika. Mężu podchodzi, ciszaaaa. Ostatnio chciałam telefonem nagrac i włączam play: ciszaaaaa cwane bestie
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
moja do kamerki nie, TZta tez lubi, ale obcych faktycznie nie toleruje, w pracy rzadko komu sie uda uchwycic kopanie malutkiej
no coz zrobic dobrze ze chociaz moja niunia odpuka tatusiowi bo tak by sie czul odrzucony hehe..
jednak faceci to przezywaja ciaze jedynie przez kopniaki i nasz rosnacy brzuchol, hehe reszta to juz niezbyt przyjemne zachcianki, nastroje itp:P

Cytat:

gratuuuulacje, a ja musze czekac do marca by wiedziec ile malutka wazy, gin krotkie usg mi zrobil ostatnio a ja zapomnialm poprosic o sprawdzenie wagi..

przyszly moje leginsy ciazowe, ocieplane, hehe ale ejstem szczesliwaaaaaa

megaaaaaaaaaaa sa swietne.. nie takie jakies przeswitujace tylko fajne materialowe i z rozmiaem trafilam hehe co mi sie malo kiedy zdarza..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:43   #4397
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
heheh
w sumie to nie wiem
bo skakanie owieczką jest stateczne dość
a lalala wiąże się z chodzeniem w ramach tańca wokół stołu i to zdecydowanie bardziej męczy
Zosia jest super a jakie kreatywne z niej dziecię to tylko pozazdrościć ..i mądre! ćwiczenia wokół stołu dla mamy urządza

Cytat:
a powiem Wam moje kochane, że od kilku dni tak myślę sobie, że mamy bliżej, niż dalej do rozwiązania i zastanawiałam się :
która pierwsza urodzi
komu dzidzia zrobi psikusa i zmieni płec
no i takie tam
Ooo niee!! Ja takich psikusów nie dopuszczam do siebie! Całą wyprawkę szlak trafi heh C

Cytat:

Kasia86 !!! Gorące, różowe gartulaski

Cytat:
GRATULACJE !!!!!!!!!!
(ja stawiałam na synka widać jak moja intuicja dziala)

i jaka duża już
Ja też wróżyłam Kasi86 chłopca.. u mnie zawsze lipa z przepowiedniami!! Matallewar wg mnie miała mieć córeczkę Ja to się lepiej już nie odzywam
Stary 2011-02-07, 17:44   #4398
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Moria44 prosze o dopisanie malej na liste i zmien moje lata na 25

ddaaiissyy kochana jestes!!!!!!!

nie moge teraz za bardzo pisac bo jest u mnie siostra Tż. Musze sie nią zająć ona już chce ogladac ciuszki na allegro dla dzidzi

buziaczki i trzymajcie sie!!!!
bede tesknic......
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:44   #4399
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny ile macie bodziakow na 62, nie wiem czy taki bodziak to codziennie sie zmienia czy np. 2x dziennie jak sie maluszek zafajda
Stary 2011-02-07, 17:50   #4400
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ile macie bodziakow na 62, nie wiem czy taki bodziak to codziennie sie zmienia czy np. 2x dziennie jak sie maluszek zafajda
w chwili obecnej mam 8 bodziakow na 62:P

A ja mam pytanko, skad laseczki wiecie ze material poscieli dla dzidzi na allegro jest OK, by nie byl za cienki albo nieprzyjemny, ja szukam juz kilka dni, sa fajne niby jede tanie maja te same wzory co drozsze, i napisane ze np 100% bawełna, no alee.. z jednej strony po co przeplacic, a z drugiej mysle ze lepsze sa droższe..

ja chyba zamowie sobie wypelnienia, osobno, i ochraniacz bialy a do tego kupie jeden zestaw drozszej poscieli i jeden lub 2 te tańsze..

a jeszcze wymairy ktore bierzecie ja chyba 135 na 100 od razu, wkoncu te 120 na 90 i tak trzeba podwijac.. do lozeczka 120 na 60cm..

wiem ze to juz temat byl milion razy aleee..
Stary 2011-02-07, 17:56   #4401
principessina
Zakorzenienie

violisia ja posciel kupie normalnie w sklepie, i jeszcze potrzebuje do szpitala tez dla dzidzi bo tu tak wymagaja a ile masz takich polspioszkow czy pajacykow na 62??
Stary 2011-02-07, 17:58   #4402
Renessme1985
Rozeznanie

dopiero zasiadłam do Was ... no to nadrabianko
już się nie mogę doczekać jak doczytam co tam u Kasi po USG i czy ten wymarzony siurek jest czy nie ...

Cytat:
Renessme1985 skąd wiesz że twoje dziecko będzie miało ciemieniuchę ????
zawsze zdążysz kupić jak co,
po co od razu ???

aha i pieluch tetrowych radziłabym więcej kupić,
naprawdę przydają się do wielu rzeczy,
a 5 to można w jeden dzień zużyć !
andziot no właśnie z tą ciemieniuchą, to się dzisiaj dowiedziałam, że nie każde dziecko to ma ja niedoświadczona , a co do pieluch to właśnie chyba kupie ciutkę więcej niż napisałam, bo rzeczywiście taki maluszek to w zasadzie co ubrudzi, to nowa... a przecież nie będę ich prała codziennie... majątku nie kosztują, a lepiej mieć zapas, niż potem kombinować

ddaaiissyy... jasne, że moge mailem i tak to exel jak dojdę jakiego masz, to wysyłam a do pracy to JA JA JA chodzę hehe

czytam dalej ...
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:58   #4403
TheXanthippe
Raczkowanie

Kasia86 gratuluje córuni moj tż był strasznie zawiedziony po usg az mi przykro bylo bo on zawsze sobie wyobrazal ze jak bedzie mial dziecko to bedzie boy a teraz co chwila tylko slysze jaki on dumny ze bedzie coreczka
Principessina ja mam 4 z dlugim rekawkiem i 6 z krotkim ale tych z krotkim planuje dokupic jeszcze 7pak z georga

Wczoraj bylismy u mojego chrzestnego z zaproszeniami on ma 5 tygodniowego synka i moj tż powiedział że nie wiedzial ze dziecko jest takie malutkie, że on bedzie bał sie wziąc na rece a swoje to dopiero potrzyma jak bedzie slusznych rozmiarów....ehhh faceci

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-02-07 o 18:04
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 17:59   #4404
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisia ja posciel kupie normalnie w sklepie, i jeszcze potrzebuje do szpitala tez dla dzidzi bo tu tak wymagaja a ile masz takich polspioszkow czy pajacykow na 62??
polspiochy ze 2 kaftaniki tez ze 2, a spiochy 2 i osobno spodenki takie dresikowe,

niekupuje wiecej poczekam az sie urodzi, i jestem z mam ugadana ze jak bedzie corcia to babcia leci do sklepu i robi wyprawke by tez mogla cos kupic uzytecznegobo poki co niezdarzyla bo ja siatek kilka juz nakpilam:P

sorki kaftaniki mam 4 hehe zapomnialam ze dzis zas kupilam:P
Stary 2011-02-07, 17:59   #4405
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
andziot Hmm... No to ja już nie wiem, ale przeszkadza Tobie, że tak ciągle np. o butelkach piszemy? Bo w sumie w takim teoretyzowaniu nie ma nic złego... Mi na przykład od tego lepiej, bo sobie o tym poczytam, co teoretycznie najlepsze. Wiem, że życie zweryfikuje tą teorię, ale dopiero za kilka miesięcy. Zresztą nie wiadomo, czy każda, która chce, będzie mogła karmić piersią, no i nie wszystkie chcą, wiec temat uważam za bardzo przydatny
No i wiadomo, że dziewczyny, które już mają dzidzie więcej wiedzą i mniej się zastanawiają, ale z mojego punktu widzenia to takie teoretyzowanie jak na pierwszą ciążę jest bardzo w porządku
Zresztą... Po to mamy to forum, żeby se można było pogadać
nie przeszkadza mi że tak gadacie o tych butlach
piszcie ile chcecie,
chciałam tylko pomóc, żebyście się tak nie męczyły z wyborem
ale widzę, że takie męczenie przyjemność Wam sprawia więc się zamykam

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Zosia jest super a jakie kreatywne z niej dziecię to tylko pozazdrościć ..i mądre! ćwiczenia wokół stołu dla mamy urządza
no o sprawność fizyczną mamy to ona dba

Cytat:
czasem ubrudzisz i 3 dziennie a nawet więcej,
jak dziecko ulewa to możesz co chwile zmieniać bodziaka

Stary 2011-02-07, 18:05   #4406
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
vanes - maści na ciemieniuchę na pewno nikt nie ma na liście do szpitala, infacol chyba też nie
Uważam, że jeśli ktoś chce to może wydawać kasę na rzeczy, które mogą się nie przydać jeśli to daje poczucie bezpieczeństwa, lepszy humor no i nie nadwyręża domowego budżetu, dlatego ja "na wszelki wypadek" kupiłam już Infacol, maść majerankową na katar, laktator i dwie butelki Nawet jeśli niczego z tych rzeczy nie użyję, to nie będę żałować zakupu, chętnie komuś później sprezentuję
Moria jestem dokładnie tego samego zdania co Ty... mam te rzeczy w swojej wyprawce dla synusia, bo to daje mi poczucie bezpieczeństwa... nie są to jakieś wielkie pieniądze, a wolę mieć niż potem żałować, że nie mialam to moje pierwsze dziecko, dlatego może trochę szaleje przy drugim pewnie lista będzie o 3/4 krótsza hehe

Cytat:
renessme1985 właśnie ma to w swojej wyprawce
ja też mam maść nagietkową i rumiankową w domu ale wiele rzeczy wydawało mi się nie potrzebne choć nie mówię że się nie przydadzą tak jakoś mnie naszło bo ja raczej minimalistką jestem chciałam tylko zapytać czy wy też macie takie długie te listy
Vanes... mam Infacol i inne takie na swojej liście... ale to lista ogólna, a nie że ja to wszystko do szpitala będę tachać
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:07   #4407
principessina
Zakorzenienie

TheXanthippe to nie za duzo tych bodziakow?? ja na 62 mam 4...na 56 mam do szpitala 3 na krotki i 3 na dlugi rekaw, na 62 chcialam tak ze 4 jeszcze dokupic...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 18:09   #4408
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
anula, oj to przegwizdane z tą zima
Tak jak princi prawie jej nie ma to Ty za to aż nadto rany to jak dojezdzasz do pracy?? Czy te sniezyce to kiedyś odpuszczają u Was?
Co za chore prawo, że tyle trzeba pracowac Wytłukłabym tych głupich facetów, co tworzą takie przepisy - niech się zamienią mądrale.
Ja dobrze pamiętam, że do 7msc musisz pracowac?
nieeee do 9 tego 3 tygodnie przed terminem porodu dopiero zaczyna sie wolne-macierzynski juz
masakra jeszcze 2 miesiace....jak ja dotrwam
Cytat:
anula_81 u mnie juz przesilenie wiosenne przespalam prawie caly dzien, az wstydze siem
oj chetnie bym caly dzien przespala........
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
no coz zrobic dobrze ze chociaz moja niunia odpuka tatusiowi bo tak by sie czul odrzucony hehe..
jednak faceci to przezywaja ciaze jedynie przez kopniaki i nasz rosnacy brzuchol, hehe reszta to juz niezbyt przyjemne zachcianki, nastroje itp:P

..
dokladnie tatusiowie maja tylko kopniaczki wiec trzeba dzieciaczka zmuszac, zeby odpukiwal tatusiowi

wlasnie jak sie pozalilam mojej przyjaciolce, to powiedziala, ze jestem wyjatkowo marudna, ze myslala, z ejak po poronieniu zajde w ciaze to juz nie bede marudzic tylko sie cieszyc, ze jak nasza druga kolezanka byla w ciazy to cala ciaze nie marudzila, a ja marudze wiec chyba mam taki charakter, ze ona wiedziala, ze tak bedzie. przykro mi sie zrobilo....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-07, 18:10   #4409
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

renessme wydaje mi się ze wszystko chcesz kupować
jak dla mnie część rzeczy jest nie potrzebna no ale to moje zdanie jeśli uznam że coś mi się przyda to najwyżej dokupię

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:11   #4410
spice1985
Zadomowienie

86kasia24 gratuluje córeczki Tak coś czułam że będziesz miała córę!

vanes 650 zł za bikini zapłaciłaś laserowe??? To ile za sesję i ile ich musiałaś mieć?

Ja robiłam laser na nogach, ale tylko 4 zabiegi na łydki, 3 na uda i więcej nie dałam rady, tak bolało...Włosów mam połowę mniej, ale nadal są. Poza tym z tego co wiem, to taka depilacja nie jest raz na całe życie, przeważnie trzeba powtórzyć po 2-3 latach chociaż z 1-2 zabiegi.

Dziewczyny, a myślicie, że jak urodzimy maj-czerwiec to dziecko będzie spało pod kołderką normalnie? Czy w śpiworku? Bo chyba tu na forum któraś mamusia pisała że za ciepło będzie na kołdrę i na początek śpiworek wystarczy. Ja śpiworek już mam, ale kołderkę i pościel też kupuję.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości